Pokaż pełną wersje : Paladyn, produkcja - Bolty czy HMM?
Witam!
Jak uważacie, co opłaca się bardziej robić Paladynom. Bolty można robić tylko z PACC.
- 5 boltów = 140 many
- HMM = 280 many
10 Boltów = 280 many = HMM (4 ładunki)
Tak więc co lepsze? 10 Boltów czy HMM?
A co jest drozsze? Przelicz sobie. Kurde, kolejny glupi topic.
DexteroO
31-12-2006, 22:57
w czasie w ktorym zrobisz bp hmm (20 sztuk) zrobisz 200 bolcow...
bp hmm - 1,8k/2k~
200 bolcow - hmm 300 gp?~
Zdecydowanie bardziej opłaca Ci się robić bolty. Czemu? Hmm, boltem zawsze pociśniesz więcej niż hmm'em. Mana za 5 boltów wynosi 2 razy mniej niż za 4 hmm'y a załużmy, że jednym hmm'em hitniesz za 50 a jednym boltem za 100. Ale to również zależy do czego ma Ci służyć robienie boltów, hmm'ów. Jeżeli masz zamiar zarabiać, to tylko przez hmm'y, gdy chcesz dobrze trenić magiczny i przy okazji uzupełniać amunicje to bolty, i gdy chcesz huncic, to też bolty. To takie moje skromne zdanie.
Witam!
Jak uważacie, co opłaca się bardziej robić Paladynom. Bolty można robić tylko z PACC.
- 5 boltów = 140 many
- HMM = 280 many
10 Boltów = 280 many = HMM (4 ładunki)
Tak więc co lepsze? 10 Boltów czy HMM?
Hmm ma 5 ladunkow ;)
Piotrek Marycha
01-01-2007, 13:07
Zdecydowanie bardziej opłaca Ci się robić bolty. Czemu? Hmm, boltem zawsze pociśniesz więcej niż hmm'em. Mana za 5 boltów wynosi 2 razy mniej niż za 4 hmm'y a załużmy, że jednym hmm'em hitniesz za 50 a jednym boltem za 100. Ale to również zależy do czego ma Ci służyć robienie boltów, hmm'ów. Jeżeli masz zamiar zarabiać, to tylko przez hmm'y, gdy chcesz dobrze trenić magiczny i przy okazji uzupełniać amunicje to bolty, i gdy chcesz huncic, to też bolty. To takie moje skromne zdanie.
nikt nie robi hmmow na WŁASNy użytek kolumbie... jak ktos robi to znaczy ze potrzebuje kasy i ma czas, a jak ktos potrzebuje hmmow to je kupuje....
Na początku myślałem identycznie jak Ty. Ale doszedłem do wniosku, że w czasie w którym zrobie 4 BP HMM zrobie 800 boltów. Jak sprzedam 4 Bp of HMM zarobie ponad 6k, a Bp of Bolt u graszy kosztuje 5k. Także robiąc HMM i je sprzedając mam BP boltów i jeszcze 1k, a robiąc bolty tylko 800 boltów.
Dzięki za odpowiedzi. Więc robie HMM... :D
Pozdro
nikt nie robi hmmow na WŁASNy użytek kolumbie... jak ktos robi to znaczy ze potrzebuje kasy i ma czas, a jak ktos potrzebuje hmmow to je kupuje....
Niektórzy robią. Sam robie runy na własny użytek (w zależności jakie potrzebuje), ponieważ często jest tak że ma się inną robotę. A runki zawsze można robić i później expić. Kiedyś tez myślałem tak jak ty że na runach się dorobie dużej kasy :) Polecam jednak wbijanie lvl-a
@topic
Rób hmm :)
Michnik of Celesta
20-01-2007, 16:55
Paladynem nie robi się HMM-ów na własny użytek tylko się je selluje.
A jak zrobisz BP HMM-ów i sprzedasz masz kasę na (licząc po cenach sklepowych) ok 600 boltów. W tym samym czasie zrobiłbyś 200 boltów.
Prosta sprawaB) robic only hmm bo to można sprzedac lub samemu zuzywac na expie<<<hmm moj niezbedny oprocz kuszy i boltow pomocnik do expa>>>>
_Nayebek_
21-01-2007, 01:37
Boshe to wszystko zależy..
-Czy masz hajs
-Po Co Ci (Sprzedam/Użyje)
Ale raczej hmmki..
Hmmy opchniesz = kupisz bolce :))
czy Wy nie zauważyliście że autor tematu już podjął decyzję, więc po co dalej piszecie to co i tak zostało wypisane już wyżej? :)
Badek1910
27-01-2007, 22:18
Ja osobiście robie Bolty ponieważ na Thorii BP Of HMM jest teoretycznie bezwartościowy... zeby go sprzedać trzeba miec naprawde duzo szczęścia... Ceny wahają sie od 1k-1.2k. Niekiedy trzeba czekac 2 tygodnie zeby sprzedac 1 bp :D
Można powiedzieć, że podjołem już decyje i mam większe doświadczenie Paladynem. Gdy jestem na huncie i mam full many to robie bolty, a gdy mam czas żeby stać pod dp to HMM.
Pozdro
Mitthenither
28-01-2007, 21:30
@up
Zależy jaki hunt :< Jak solo gdzieś, dragi czy gsy to lepiej zachować manę na leczenie ale jak z blokerem to faktycznie lepiej jest robić bolty. Co do stania przed depo/domkiem to sie zagadzam :P
@Topic
Robiłem hmm...robiłem bolty. Na moim levelu zdecydowanie lepszym interesem jest robienie hmmów, gdyż bolty są stosunkowo tanie. A hmmami zawsze można się wspomóc :> Pozatym w czasie gdy miałbym zrobić bp boltów zrobię xx bp hmmów co nietylko może korzystnie wplynąć na kieseń ale dzięki nim mogę nabić sporo expa :P (bo expienie palem, np. na DL'ach bez hmmów jest raczej bez sensu)
zrob HMMy selnij i kup se za nie wormsy / runy na nastepny bp i za reszte kup bolty
Wybaczcie, ze cos napisze ale..Jak mozna stac pod domkiem/depo? Toż to marnotrastwo czasu
Wybaczcie, ze cos napisze ale..Jak mozna stac pod domkiem/depo? Toż to marnotrastwo czasu
Ja tak se siedze i uhy robie, dzieki temu bede mial na pacc wiec mozna siedziec przed depo
Ja myślę że HMM. To moje zdanie.
Peri_Kaalyn
06-02-2007, 06:48
siemka
mam pytanie
czy na rooku opłaca się skillować na palka?? jak tak to gdzie i jaką bronią. najlepiej napiszczcie pełną nazwę broni.
Barbatos
06-02-2007, 08:42
LOL palek nie robi hmm dla siebie?? zal.... moze i do 70 lvl nie robi ale puzniej jak expic to tylko z hmm ;)
Peri_Kaalyn
06-02-2007, 09:08
widać, że z Ciebie n00bek jest
Barbatos
06-02-2007, 09:25
up. LOL ze mnie?? Zal... czlowieku jak nigdy nie mailes palka to wiesz..... idziesz na dl albo dragi bez hmm... albo szybszy exp w tombie tylko z hmm jak ty chcesz palkiem robic z 50 k/h na 70 lvl?? tylko z hmm.... noobek to ty jestes ;)
Peri_Kaalyn
06-02-2007, 10:06
sorry, że Cie tak nazwałem, ale jestem początkującym graczem i chciałbym być paladinem. jeśli możesz mi napisac gdzie i jaką bronią mogę skillować na rooku i mainie?? najlepiej będziesz pisał pełną nazwą, ponieważ jescze nieznam wszystkich skrutów panujących w tibii.
Nie opłaca się ponieważ na mainie duzo szybciej skille leca
Barbatos
06-02-2007, 13:50
Palkiem tylko na mainie..... Ja osobicsie nie skilowalme palkiem od poczatku najpierw na trole poszedlme wbilem tam 20 lvl puzniej monk skile po 70 i juz do teraz nie skiluje ostatnio 85 skila wpadlo ;)
widać, że z Ciebie n00bek jest
Jezeli sam jestes newbie i nie masz duzo doswiadczenia w gre tibie paladynem wiec po co kogos wyzywasz? ;/ jak mnei takie cos w*****a w dodatku ze napisal prawde -.-
Ofc gra paladynem na hlvl bez hmm mija sie z celem. Chyba ze allegro rlz...
Ja bym ci proponował robić HMM
1.Możesz je sprzedać
2.Możesz z nich nawalać razem z Kuszą
3.Możesz chodzić na lepsze potwory
siemka
mam pytanie
czy na rooku opłaca się skillować na palka?? jak tak to gdzie i jaką bronią. najlepiej napiszczcie pełną nazwę broni.
czy się opłaca?... tego ci nie powiem, bo sam nie wiem, ale wiem, gdzie możesz kupić łuk i strzały na rook'u. musisz iść do Blind Orc'a i pogadać z nim w jego języku. Języka nie znam, ale wiem, że łuk kosztuje 400 gp, a 10 strzał 30 gp.
Peri_Kaalyn
06-02-2007, 21:58
Gered
wiem gdzie się kupuje łuk i wiem gdzie idzie mieć za darmo strzały na rooku
Skilowanie na rooku dista jest najwieksza strata czasu jaka moze byc jesli chcesz wejsc na maina jako paladyn.
Pozdro
YyyeeyIsBack
07-02-2007, 13:53
Uważam, że zdecydowanie bardziej oplacalnym zarobkiem jest tworzenie HMM, średio a 1 bp wychodzisz 1,7-1,8k (licząc, że opchniesz je za 2k), za tyle kupisz sobie bag bolt (czyli 800szt), 800 bolt robiłbyś przeszło 2 dłużej niż HMM. Odpowiedź sama się nasuwa na myśl.
Niewiemjak
07-02-2007, 17:04
hmm tylko.... Ja tam robie teraz hmm tylko dla siebie aby wspomoc sie przy expieniu. Pozdro.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.