Pokaż pełną wersje : Rycerz i dystans
Czy ktoś wie ile spearów wyrzuca sie na godzine i ile spearów musi wyrzucić kngiht aby osiągnać kolejno 50 i 60 dysta?
Nikt nie wie, ponieważ żaden knight nie ma skilla dista 50/60. Żaden licznik także tego nie oblicza. Knightowi rośnie dist ok. 5x wolniej niż inne skille.
Max. dist to ok. 40..(a i tak z 39 na 40 to mniej więcej z 89-90 innego skilla).
Punkt za pomysł. Ja też chciałem ćwiczyć knighta w distansie. Staje się on wtedy bardzo silną postacią. Niestety to wymaga naprawdę sporo pracy.
Jak chcesz można to przyspieszyc kupując luk i strzaly. Fakt - Kosztuje i to sporo, ale nie musisz sie meczyc ze spearami. Zanim rozwalisz z bliska zająca wyjdzie z 50 arrowow :)
Ja mam rycka na 30 levie , ostatnio zginąłem.
A ponieważ po każdym dedzie jestem wkurzony na maxa i na jakiś czas odechciewa mi się normalnego expienia.
To wymyśliłem sobie trening fista i dista , no i sobie ćwiczę ...
Miałem fista 35 , a dista 18 ... no ale mi spadną .
Fajna zabawa , nawalasz do bugów ze spearów ...
nie opłaca sie trenować knightow, druidow i magow w distance fihting,
np.
-knight na 30 punkt dista musi wyzucic 62666 spearow czy stał!!!
-druid na 30 punkt dista musi wyrzucic 4780541 spearow czy stał!!!
maga wogóle nie można uczyc tego (chybaze jeszcze na rooku)
-----------
mozna sciagnac kalkulatory skili i sami zobaczycie
Tak o tym myślałem bo gdybym szedł na hero to zamiast explo i brighta mógłbym brać speary/throwing stars.
mozna sciagnac kalkulatory skili i sami zobaczycie
Gdzie?........
Ja przedstawię sytuację trochę odwrotną, a mianowicie na Ruberze jest palladyn, który 2 razy pod rząd mił red skulla (czyli okolo 60 dni) i bał się odchodzić od swojego domku, to w tym czasie trenował się w axe fighting, i przez 2 miesiące codziennego treningu dotrenował się ~40 pktów axe fighting (w tym okolo 16 pewnie wyniósł z rooka). Podejrzewam ze podobnie wyjdzie z trenowaniem knighta w distance fighting, tylko do tego dojdzie męczarnia z podnoszeniem spearów tudzież koszt kupowania strzał. Jak ci się chce, to się baw.
Gdzie?........
kalkulator jest dostępny na www.tibia.end.pl (http://www.tibia.end.pl/)
jak się nie uda to powiadomcie mnie
[email protected]; przysle wam pocztą
kalkulatorki sciągalem z roznych stron ale nie pamietam z jakich :axeman:
------
Edit by Gremlin
Wybacz, ale jako iz to jest tibia.pl to polecal bym raczej dzial download u nas na stronie a nie odsylal na jakies inne strony :)
Dziki Mag
03-09-2004, 19:16
hehe... z tego co wiem (GM to na servie oglaszal) to na tej stronie jest jakis keylog czy cos i nie radze wam tam wlazic... nie sprawdzilem tego bo przyznam ze sie boje a do kafejki jakos nie moge sie zebrac zeby wyjsc... podobno z tamtym keylogiem jest tak jak z dialerem czy cos... od razu po wejsciu sie instaluje... no nie wiem... moze ktos ODWAZNY tam wejdzie i skomentuje...
ne end.pl nie ma key loga mam ten skill bar z 2 dni i nie miale nic bo sprawdzilem kompa.
$corcerer
04-09-2004, 14:33
To że czegoś nie widać, to nie znaczy że tego nie ma. Nie ma 100% sposobu na wykrycie keyloggera, antyvir ani ad-aware tez nie dają pewności. Zastanów się co piszesz...
heh z trenowaniem dista u najta jest jak z trenowaniem czegokolwiek na rooku... nie oplaca sie... bawi mnie jak czesc osob treni ostro na rooku dista spearami... a najbardziej mnie bawi jak kupuje jeszcze luk i strzaly... zeby trenowac z 10 do 20 na rooku... ludzie to sie robi w 15!!! minut na mainie... a spedzic trzeba na rooku ladnych kilka godzin zeby nastukac 20 w discie... czyli ogolnie to pomylka wielka trenic bronie nie dla tej profesji przystosowane...
@aktus: moze tak moze nie, ale zauwaz, ze najt ze skilami 60/50 i gratis 40 distance jest szczegolnie niebezpieczny. Myslisz 'glupi ryc spekuje go' a on zaczyna sie ostrzeliwac z luku.
To podobnie jak z trenowaniem palla na mistrza magii i walki mieczem. Po prostu stanowi dobry element zeby zabic nude.. ale i zaskoczyc przeciwnika.
@aktus: moze tak moze nie, ale zauwaz, ze najt ze skilami 60/50 i gratis 40 distance jest szczegolnie niebezpieczny. Myslisz 'glupi ryc spekuje go' a on zaczyna sie ostrzeliwac z luku.
To podobnie jak z trenowaniem palla na mistrza magii i walki mieczem. Po prostu stanowi dobry element zeby zabic nude.. ale i zaskoczyc przeciwnika.
Ostrzeliwać mając 40 dista? conajwyżej może połaskotać tymi strzałami ...
Jeśli by go gonił pal/ryc to jeszcze gorzej dla niego bo by niamiał na sobie tarczy (czy nawet broni) która by dawaja dodakowego defa, jeśli by go gonił mag to i tak by go żadko trafiał a jego dmg niebyłyby zbyt wysokie (bo raczej wiekszość magów kiedy walczy z kimś ma full def i ma tarcze... nawet przy małym shieldingu daje to jako taki efekt, i przy 40 dista rycka zmiejszy widocznie dmg czy ilość trafień)
Cainghorn
04-09-2004, 21:01
Knight ze skillami 60/50 i 40 dista bylby naprawde bardziej niebezpieczny gdyby czas z treningu dista przeznaczyl na trening sobie wlasciwy. 40 dista to jakby nie patrzec raczej zalosna wartosc. Poza tym wartosc licznika dista potrzebna dla awansu na skill 40 dla rycerza wynosi 518602, dla porownania dla palka, na awans na 110 skill jest to 375835. Wnioski wyciagnijcie sami:)
WYBACZ MU BOZE BO NIE WIE CO MOWI!!!
gosciu dobij najtem do 40 dista to pogadamy...
edit:
(...)najt ze skilami (...) gratis 40 distance (...)
pokaz mi takiego debila co tak ma...
No dobra - może troche przegiałem :D ale w każdym razie, jak sie komuś nudzi to postrzelać nikt mu nie zabroni, nie?
No dobra - może troche przegiałem :D ale w każdym razie, jak sie komuś nudzi to postrzelać nikt mu nie zabroni, nie?Kiedys ogladalem filmik jak to 2 knightow postanowilo ubic GS paladin style... poszlo im po 500-600 boltow i po ponad plecakow UH (zaczynali na skillach 12 i 15).
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.