Pokaż pełną wersje : Zmiana na gorsze
Niedawno kupiłem Guardian Shield (wcześniej miałem Dwarven Shield) . Mam knighta i skille 48/46 na 17lvlu . I moje pytanie jest takie czy przez to ze zmienilem to tarcze to mnoze byc gorzej? Bo dokladnie odkad mam ta tarcze to rotwormy zadaja mi ciosy (8o )wale malo itp.
Pawciooo
01-01-2007, 19:39
Wydaje ci się, ale sprawdz czy nie wywaliłeś czegoś z eq
Eh...sprawdzalem
Moze i mi sie wydaje, ale przeciez na rotach skillowalem z najgorsza bronia a mi nic nie zabieraly a teraz trace od nich po 8-10 nawet .
Dark Sven
01-01-2007, 19:50
Potworom także rośnie skill. Dlatego możesz obrywać mocniej, a atakować słabiej. Chyba, że masz takiego pecha ;)
Zgad_Nijkto
02-01-2007, 14:02
Zbieg okoliczności :P
Tak jak ktoś już tu napisał potworki też z czasem biją mocniej :)
-Mixawik-
02-01-2007, 16:52
Potworom także rośnie skill. Dlatego możesz obrywać mocniej, a atakować słabiej. Chyba, że masz takiego pecha ;)
xDDD Thx za poprawienie humoru xd Potworom skill rosnie xDD shasuashahs
johnnny_b
02-01-2007, 17:01
@up
z czego ty sie smiejesz :P?
ja raz trenilem na ghoulu, 1 spider mi go bil zebym sie przebijal co nieco z biegiem czasu spider w gohula bil po 12 (ja juz nie atakowalem) chwile popatrzalem a ghoul czarny ledwo co zabilem tego spidera ^^
potworom tez rosnie skill :]
-Mixawik-: Hhahahahahaahhaahah tylko, że to prawda.
XD XD XD XD suashias (br smiech) Rosnie, hahaha, rosnie! XD XD
Topic
Pewnie po prostu miales pecha.
Pewnie tak jak koledzy wyżej mówią potworek natrenił sobie skila i poprostu bił mocniej oraz słabiej obrywał. Nie bój się sprzęt ci nie nawala.
Lukas Hiper
02-01-2007, 22:50
Też mi się wydaj że rosną.
Pewnego dnia expie na Wyveranch i mój Ds wali na początku po -60 a po 0,5h
walił 100+
może to i dziwne:p
Capality
05-01-2007, 23:13
Najpewniej to wina procesora(to taki żenujący żart prowadzącego)
Topic:
Jak już dużo osób up napisało potworom skill też rośnie.
W sumie temat można zamknąć bo już sprawa wyjaśniona
Macie jakis dowod na to ze potworom rosnie skill? mi sie cos nie chce w to wierzyc
Xena Altriell
06-01-2007, 01:07
Raysten> Slime który mnie za wiecej nzi 20 nie sieknie po 2-3 godzinach skilowania zaczyna notorycznie uderzac za ~60 ?
Macie jakis dowod na to ze potworom rosnie skill? mi sie cos nie chce w to wierzyc
Mialem kiedys taka sytluacje. Ide sobie kiedys po HG, a tu Rot bije kopie slima i krzyczy do mnie
07:48 Rotworm : No kill plax, aj trein!!!
07:48 Rotworm : I'm protected by carrior worm!!!
No to przeciez nie bede noobil, i mu nie zabije. Pozniej troche pohuncilem sobie i przechodze obok niego a on znowu powiedzial:
08:28 Rotworm : 08:28 You are advenced in Bite fighting.
08:28 Moj_nick : Gz :) !!!
08:28 Rotworm : Thx :)
No i co? Pozniej podszedl jakis 15 lvl i ten Rot sciagnal go na kilka hitow. A sadzil konkretnie po 100+ wiec juz niezlego skilla musial miec. Az boje sie myslec jak trzaska ten jego pro.
Lukaszek13
06-01-2007, 08:04
Skille rosna tylko potworkom zielonym :D czyli spider.bug.slime kiedys byl film piekielny pajak i spider w czlowieka bez eq po 100 walil a skilowali na nim 24 h....a ty jak skillowales pewnie miales max def i ci rot nic nie jechal a teraz chciales poexpi dales max atak i ci jada
jest terz takie coś jak full attack, balance attack i full def morze dałeś na full atc
i sie dziwisz?
Raczej roty się zabija po kilku minutach skilowania i przechodzi na nastempnego
wienc niemogły nabić Bite Fighting :P
Potworek wytreinił "AKSA" i teraz rzezi ;)
jest terz takie coś jak full attack, balance attack i full def morze dałeś na full atc
i sie dziwisz?
Raczej roty się zabija po kilku minutach skilowania i przechodzi na nastempnego
wienc niemogły nabić Bite Fighting :P
Ale to byl 1 rot ktory skillowal na kopiach slimow. Oni sami siebie nie bija, bo i tak im skill wolno rosnie, i tylko by brakowalo zeby sami sobie szkodzili. I z tego co wiem (tak mi ten rot powiedzial), to potwory maja osobna tabele najlepszuch w bite figting, sword fighting, fist figting itd. I z tego co wiem to pacc dla potworow jest znacznie tanszy X( .
Oglądałem filmik w którym 129 EK expi na DL'ach w PoI z ED który zsummonował 2 DS'y i leczył ek'a z ~sio.
Z czasem za zabicie DL'a DS'y zaczęły dostawać więcej expa (de facto zadawały większe hity)
@topic: Radzę poskillować
@up: Ile ty wypiłeś? >.<
Prosze:
http://img295.imageshack.us/img295/6659/hellspiderfu8.jpg (http://imageshack.us)
Ladne?
To nie fake, spider trenowany 10 godz. screen z filmiku pod 7.6 (sorry za moja czarna skorke). Jak ktos ma tibie 7.6 to pisac, wysle mu ten filmik, dalej daja spiderowi convince i zabijaja nim cyce :P Mda do 7.6 jest na Tibicam :P
08:38 Pipupy: this monsters best is 82 < przed chwila ogladnalem i zauwazylem :P
http://img510.imageshack.us/img510/7492/spid40ncycyb0.jpg (http://imageshack.us)
^ A tu summonowany cyc
Aha, i to nie ots bo potem chodza po thais i spotykaja paru ludzi, jakiegos 13 knighta bili tym spiderem (oczywiscie nie pod dp bo nooby by zabily spidera..).
@up
lol ostro 66 od spidera xD
@topic
SKILL POTWOROM ROŚNIE SCRENY pana "up" daja niezbitydowu :D
Zajefajne screeny :D Ja zawsze trenilem jedynie raty, też po jakimś czasie zaczęły przebijać armor i zadawać obrażenia :)
A może miałes deda i spadły ci skile!
Arnoldzik
08-01-2007, 13:39
Stary nie znasz sie na tibii widac potworkom NIE ROSNIE SKILL!!!8o 8o 8o
2.(Słabiutkie masz skille ale mniejsza o to ) niemożliwe , musi Ci się wydawać albo może trenisz na 3 rotach zamiast 2 . <<POWINIENES BIC TAK SAMO ALE LEPIEJ SIE BRONIC>>
LarvaExotech
08-01-2007, 13:45
To ty się nie znasz na Tibii :> Potworom rośnie skill, ten filmik to tłumaczy;
http://tibia.gamigo.de/forum/showthread.php?t=94814&highlight=spider+training
Filmik na pewno nie jest z żadnego otsa, wtedy otsy jeszcze raczkowały i nie przypominały w niczym Tibii.
@up
@2up
Co za slepoty, dajecie odpowiedzi a nie czytaliscie calego topica kur*a juz pare dni temu dalem te screeny ale nie, on musi dawac jescze raz...
LarvaExotech
09-01-2007, 12:51
Raczy waćpan wybaczyć, ale do tego kolesia jakoś nie przemawia, że potworkom skill rośnie, dlatego dałem mu linka, nie przeglądając całego tematu.
Stary nie znasz sie na tibii widac potworkom NIE ROSNIE SKILL!!!8o 8o 8o
2.(Słabiutkie masz skille ale mniejsza o to ) niemożliwe , musi Ci się wydawać albo może trenisz na 3 rotach zamiast 2 . <<POWINIENES BIC TAK SAMO ALE LEPIEJ SIE BRONIC>>
niekumam oco ci chodzi przeciesz masz pokazany ofen screen :/
Maciej the Sorcerer
09-01-2007, 15:55
Moze przelaczyles na full atack ?
A ja mam skille 84/84 i od pewnego czasu wydaje mi sie ze spadl mi sheldingX(
Dostaje znacznie czesciej hity od potworkow:/! nawet 1 skeleton mnie po 10 jedzie :P
LarvaExotech
10-01-2007, 15:17
Kiedyś był taki bug w tibii nazwany 'def0', powodował, że twoja postać zachowywała się jakby miała 0 defa. Może teraz też wystąpił? Ściągnij tarcze/broń, najlepiej oba, chyba że z dwuręcznej jedziesz, daj relogin, załóż jeszcze raz, spróbój jeszcze raz :\
Oczywiście nie trzymasz w dłoniach łuku ani kuszy? :]
nawet 1 skeleton mnie po 10 jedzie :P
Szkielety używają life drain'a ;)
Nieugiety
10-01-2007, 17:19
Poćwicz 20 knightem z 3,5h na 1 slimie to zobaczymy ile ci uh zejdzie na 30 minut trenienia.
Edit: Bynajmniej było tak 2/3 update temu.
Kiedyś był taki bug w tibii nazwany 'def0', powodował, że twoja postać zachowywała się jakby miała 0 defa. Może teraz też wystąpił? Ściągnij tarcze/broń, najlepiej oba, chyba że z dwuręcznej jedziesz, daj relogin, załóż jeszcze raz, spróbój jeszcze raz :\
Oczywiście nie trzymasz w dłoniach łuku ani kuszy? :]
Jestes pewien ze byl taki bug?
LarvaExotech
10-01-2007, 23:14
Jestem. Ale nie wiem czy istnieje nadal, myślę, że nie. Raczej bardziej prawdopodobne jest, że szkielet ci draina zarzucił :]
wydaje mi sie, ze to nie możliwe. jak kupujesz lepsze to lepsze.. nie ma możliwości pogorszenia umiejętności kupując lepsze rzeczy :D
potwory z którymi się trenuje po jakims czasie zadaja mocniejsze hity niz ci sie wydaje i jak nie wiesz to stfu:)
Wyciszony
19-05-2007, 00:45
Oczywiście, następny archeolog.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.