Pokaż pełną wersje : Jaka bron dIa Sorcerrer`a ??
Sir Jammaey
20-10-2003, 16:36
Jaka bron warto kupic na dIuzszy czas dIa Maga ? I jaka jest cena Warr Hammera ... prosze o pomoc. :)
Dla sorca najlepszy jest chyba war hammer. A ile kosztuje to zależy na jakim świecie grasz...
Sir Jammaey
20-10-2003, 17:08
Gram na serwerze - Rubera ... czy ktos moze mnie uswiadomic w jakiej cenie jest Warr Hammer ? ?(
Czesc!
Dla maga dfobre sa clubu wiec walcz najlepiej skull staffem
na ruberze war hammer jest 4-6k
Zdecydowanie cluby dla wszystkcih postaci czarujących. Skulstaff ma tą niesamowitą zaletę, że jest lekki i dzięki temu można wziąść więcej bp hmm/gfb/uh/sd/e-bomb na hunt.
Dla czarujacych na pewno lekka bron czyli skull staff albo fire sword.
Fire sword ma troche lepszy defense, ale wybierajac club masz tez mozliwosc urzywania warhammera jak ktos inny blokuje (GS raczej odpada ze wzgledu na wage i cene).
Bloody_Izual
20-10-2003, 20:03
Mówiąc krótko broń musi być w miare mocna i lekka to samo tyczy się armora.
Main Vegeta
20-10-2003, 21:03
War Hammer nie wchodziw gre bo jest dworenczny a sorc w razie potrzeby musi miec tarcze bo zginie od razu tak mysle a z tym skullstaf to dobry pomysl no i moze dragon hammer?? ?(
Ehhh widze ze troche newbiech sie rzuciło do odpowiedzi....
1. Im lżejsza tym lepsza
2. Najlepiej jednorącz
Propozycje :
Skull staff - club
Fire sword - miecz
to jest swietne dla maga..... i przy okazji duze obrazenia
Sir Jammaey
20-10-2003, 22:27
A Iie trzeba zapIacic za SkuII staff`a zeby go kupic???
Bloody_Izual
21-10-2003, 08:54
To zależy od świata na moim np. chodzi po ok 20k a co do broni 1 recznych to nie do końca bo taki war hammer jest dobry jak kogoś nie stać na skull staff a po ci ci shield na np.smokach to ty blokujesz czy masz blokera?
A jak nei wierzysz to zobacz sobie matkusa on nosi war hammera z tego powodu.Ale prawdą jest to że sprzęt musi być lekki.
Jestem za Skull Staffem -- chce go kupic na Enterii moze ktos sprzeda ??
Mag jak i druid powinni walczyć clubami. Nie polecam war hammera poniewaz on waży ok 130 !!! Czyli jedna czwarta kapacita maga :)
pozdrawiam
Oryginalnie dodany przez Klecha
Mag jak i druid powinni walczyć clubami. Nie polecam war hammera poniewaz on waży ok 130 !!! Czyli jedna czwarta kapacita maga :)
- nie 130 a 85 (dragon hammer 97)
- na jakiej podstawie wywnioskowales ze 1/4 cap? przeciez cap przybywa co lvl, tylko tyle ze sorcerer/druid dostaje 10 cap co poziom a knight/paladyn ze dwa razy wiecej (nie jestem pewny, ale miedzy 15 a 25).
Skull Staff jest najlepszą bronią dla sorca.
20:45 You see a skull staff (Atk:36 Def:12).It weighs 17.0 oz.The staff longs for death.
Najlepszą ponieważ wyższy def się liczy, czyli jeżeli tarcza ma 32 def <np. Crown shield> to liczy sie tylko defence tarczy.
kurde wy tu wszyscy radzie zeby magowie walczyli clubami ja mam juz 8 lev i uzywam axe czy z axeami tez se dam rade magiem
zdecydowanie sword, lżejsze, a pozatym sorc bije magią =]
wasz spalacz z noobowatej calmy =]
Najlepsza poniewaz wyzszy def sie liczy, czyli jezeli tarcza ma 32 def <np. Crown shield> to liczy sie tylko defence tarczy. Nie zgodze sie, defense sie sumuje. Ostatnio w czasie treningu nudzilem sie i prubowalem rozne kombinacje:
1. Dagger + Dwarven shield na full defie obrywalem mocno.
2. FS + Dwarven na full atak (nie atakowalem tylko stalem) i nie obrywalem wcale.
3. Short Sword + Crown Shield bylo akurat (malo obrywalem i powoli zabijalem).
re: Bakus
Dasz se rade kazdym typem broni, bo na poczatku kilka punktow ataku/obrony/cap nie robi wielkiej roznicy, a pozniej bedziesz z runami ganial.
zdecydowanie sword, lzejsze, a pozatym sorc bije magia =] Kolejny ktory pisze zeby pisac, skull staff jest lzejszy od fire sword.
Oryginalnie dodany przez Bloody_Izual
To zależy od świata na moim np. chodzi po ok 20k a co do broni 1 recznych to nie do końca bo taki war hammer jest dobry jak kogoś nie stać na skull staff a po ci ci shield na np.smokach to ty blokujesz czy masz blokera?
A jak nei wierzysz to zobacz sobie matkusa on nosi war hammera z tego powodu.Ale prawdą jest to że sprzęt musi być lekki.
ok moze na smoki idziesz z blokerem, ale np na soldiery tez zabierasz ze soba blokera?
Idz na soldki (na niskim lvlu w miare) bez tarczy to nie postukasz ich dlugo. Ja nosze G-shielda, wlaczam full def i nie dostaje damagu od soldka. To samo np w przypadku Archerow (dostaje bardzo maly damage).
Nie polecam postaciom bazujacym na magii 2r-broni.
A co powiecie na temat Enchented Staff (sorki za błąd jeśli źle napisałem, ale nie mam czasu sprawdzić)? Wiem, że do tego trzeba czaru dostępnego dla PACC, ale czy np. gdy kumpel zrobi ten staff, czy ktoś inny też może go używać?
No i kolejne pytanie. Czy można podczas posiadania PACC kupić sobie pare czarów (np. Magic Rope, czy inne...) i po zakończeniu PACC, dalej ich używać?
cze
gram na calmerze i chcialbym kupic skullstaffa
czy moglby ktos mi powiedziec ile moze kosztowac ?
i jakby ktos mial na sprzedaz to prosze o odpowiedziec na gg(1371111)lub w swiecie na nick Asilar mozecie rowniez w tym temacie umiescic odpowiedz
z goty thx
skullstaf kosztuje około 9k??
jakos tak...
pisz na trade "buy SkullStaf < < Miasto > > ( ( MsG Me ) )"
albo inaczej :D
dzieki
ale slyszalem od kogos ze kosztuje ponad 20k
byc moze jestem zle poinformowany
jeszcze raz dzieki
aha dzis chlop mi probowal sprzedac za...
uwaga...35K!!!!!!!!!!!!!!!!!
niezla sumka
rub co chcesz ja jestem druidem i se kupiłem skull stafa
ale ja chcialbym sie dowiedziec ile taki skull stuff kosztuje (najlepiej na Calmerze)
merchior
03-11-2003, 22:46
TO ZA ILE MOGE SPRZEDAĆ WAR HAMMERA?
Zdecydowanie najlepsza bronia dla sorca jest skull staff.
Oryginalnie dodany przez Asilar
ale ja chcialbym sie dowiedziec ile taki skull stuff kosztuje (najlepiej na Calmerze)
SS na Calmera kosztuje napewno duzo wiecej niz 9k, bo tyle to kosztuje na Secura, a Secura jest jednym z najtanszych swiatow (Calmera jednym z drozszych).
Mag przy słabych skilach i sporej kasie moze sobie pozwolić na sword(stać go na to :P )
Tibka Drutek
04-11-2003, 20:11
Na drugie pytanie jestem wstanie odpowiedziec. Gdy skończy ci się premiun to wszystko tracisz czary itd.
A jeśli masz postać na premi to ją też tracisz!! Oczywiście mow tu o czrach z premium acc!!!
Pozdr.
P.S. Szukam kumpla do treningu Eternia 10-14 level każda profesja!!
Kamiloz 15lev
Ja jestem druidem mam morning star to bardo dobra bron.Jestem z niej zadowolana w Tibi. :D
merchior
04-11-2003, 23:26
a co z tym war hammerem?
Ja jestem druidem i mam morning ster mi ta bron pasuje
nie wiem jak wam pasuje ale mi tak. :P
Tibka Drutek
05-11-2003, 16:27
Ja miałem morning stara ale sszybko się zdecydowałem na c-maca tani a dobry dla takich niskich leveli jak my :) !
CLUBS RULEZZZZ!!!! 8) 8) 8)
P.S. Szukam kumpla do treningu (Thais Eternia 11-15lev. każda profesja) :( :( :(
ja mam 16 lvl i wale batlle axem jest 2r i jakos sobie radze mam obrazenia w normie. mam pytanie jaki axe jest 1r powyrzej 25 ataku?
Oryginalnie dodany przez Tuandor
ja mam 16 lvl i wale batlle axem jest 2r i jakos sobie radze mam obrazenia w normie. mam pytanie jaki axe jest 1r powyrzej 25 ataku?
Niechce mi sie dokladnie sprawdzac, ale 3 najlepsze (dostepne) topory 1 reczne to (w kolejnosci):
Barbarian Axe
Knight Axe
Fire Axe
sprawdz sobie na jakiejs stronie jakie maja dokladnie staty.
Ropson-Qual
07-11-2003, 14:46
Duzo wiary chodzi z clubem jak som sorkami he ja mam spikesword gozej ze skilami
no wiec skull staff czy Dragon hammer?
Looc Rainmaker
14-11-2003, 12:49
ja uzywam mieczy na razie mam scimitara, ale pozniej biore serpenta :P
Ludzie. Wy robicie jak chcecie, ale najlepszy wybór dla maga to
-skull staf na club type
- fire axe na axe type
- FS na sword type
Emiel regis
01-12-2003, 21:20
Dla maga druida najodpowiedniejszymi broniami sa skull staff i fire sword. W połączeniu z blue robe daja calkiem sporo capa jak dla maga.
no ja mysle ze skulls staf bedzie jak cacy :D
Na drugie pytanie ci odpowiem teczary nie zostają :( .
A szkoda!!!
Nie chcialem robic nowego tematu wiec napisze tutaj:
Czy ktos moze mi powiedziec jakie ma wlasciwosci blue magic spell wand i co to wogule jest?
Z góry thx
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.