Pokaż pełną wersje : Co byscie zmienili w tibi?
PolnocnyWilk
04-01-2007, 10:36
Byl juz temat czego nielubicie w tibi a teraz nadszedl na taki temat co byscie wy gracze (niektorzy nowi i niektorzy starzy gracze) zmienili w naszej tibi? :blazen:
Ja bym chcial zmienic zeby w tibi nie bylo pacca:D czyli kazdy gracz mugl plynac gdzie zechce ake nigy sie cos takiego nie stanie :(
@up
a powiedz mi jaka korzysc mialby wtedy z tego Cipsoft? Niebylo by PACC to by niezarabiali...
Za powiedzenie wyrazu z bledem ortograficznym bylby ban na 2 miesiace.
Aby dodano Cos takeigo jak Tiq i anh tylko nowe. Moze byc tlyko dal pacc bo wtedy mialbym lebszy pretekst do kupna pacc:confused:
Pawelcio
04-01-2007, 12:58
@up
a powiedz mi jaka korzysc mialby wtedy z tego Cipsoft? Niebylo by PACC to by niezarabiali...
LOL!!
Przecież to jest temat "Co byście zmienili w tibi?", a nie jak by miał korzystać CipSoft gdybyśmy mogli coś tam robić -.-... Wyjdź!
_
@. Więcej dodatków typu torty, kartki św.
@. Gra w jednym mieście [Np. Venore] typu : Lotto - Kupujesz kupon i za tydzień będzie losowanie [ Trafienia ; 1= nic, 2= pieniądze na kupon, 3= 500gp, 4= połowa całkowitej wygranej, 5=Wszystkie pieniądze (jeżeli nikt nie wygra 5 to kasa przechodzi na następne losowanie + kasa która miała byc normalnie losowana.
@. Expowiska mogą zostać takie jakie są... No może być jeszcze jedno DC ;] Ale teraz Light Catedra ;] [niedaleko AB]
@. Miasta podzielone na teamy czy coś podobnego np. Venore, Ab, Edron, Carlin vs.Thais, i reszta miast = oczywiście to tylko przykłady... SĄ PROWADZONE WOJNY CO MIESIĄC.
@. Profesja Cywil = nie uczystniczy w wojnach, ma niektóre czary Knighta i palladyna oraz Sorecerera. Oczywiście płaci więcej za czary niż te profesje... (Uczy się ich)
@. Więcej broni.
@. Nie tracenie strzał, boltów... = Można wyjąc 2/3 amunicji z nieżywego ciała, a jeżeli nie wtrafiamy zostają niektóre na ziemi.
~~
Jakl cos jeszcze wymysle napisze. ;]
Podobają sie moje propozycje?
Dark_Site
05-01-2007, 15:57
Co bym chiał:
@PACC zostaje, musi być. Ale tańszy np. nie 90zł tylko 70 zł.
@Coś dla pallów, wyciaganie stzrał, botów ale nie 2/3 tylko 1/4.
@Dla drudów UHy powiny być od 30 lvl i tyle. Mówcie co chcecie. To jest moje zdanie.
@Dla Sorców SD od 45 to jest masakra. Wiec SD powinno byc od 30 lub od 35.
@Dla rycerzyków, nowego czaru lub runy (robi je Sorc) że jego ostrze np. przez 5 minut zadaje obrazenie od ognia czyli np. 20 walnie to jescze +10 od ognia. xD
@NOWE CZARY. I PRZYDATNE RUNY. BO 50% RUN SIE NIE PRZYDAJE xD
@Miasto dla facc. I troche terenów.
@Z 4 miasta dla PACC, ale profesyjnie, że w tym tylko sprzedadza sorcowi a w tym tylko knightowi.
@Nowe wyspy, z kilka, i jedna taka wielka jak Tiquadna
@Nowe potworki, ale takie dla lvl od 8 do 20. (troche dla facc)
@Nowa rasa potworków. (Są np Orcowie, Elfy, Dwarfy, i jeszcze jakas nowa)
@Potworek taki jak Dark Demon, Master Demon (trocge głopie nazwy ale wiadomo o co chidzi) Poprostu rasa Demonów
@Nowe Armory i Legi.
@Rużdka która atakuje jak SD. (obrażenia 40 i styknie) OD 30 lvl. dla oby profesji ta sama xD
Maciek008
05-01-2007, 16:02
Co bym chiał:
@Coś dla pallów, wyciaganie stzrał, botów ale nie 2/3 tylko 1/4.
@Dla drudów UHy powiny być od 30 lvl i tyle. Mówcie co chcecie. To jest moje zdanie.
@Dla rycerzyków, nowego czaru lub runy (robi je Sorc) że jego ostrze np. przez 5 minut zadaje obrazenie od ognia czyli np. 20 walnie to jescze +10 od ognia. xD
@NOWE CZARY. I PRZYDATNE RUNY. BO 50% RUN SIE NIE PRZYDAJE xD
@Miasto dla facc. I troche terenów.
@Z 4 miasta dla PACC, ale profesyjnie, że w tym tylko sprzedadza sorcowi a w tym tylko knightowi.
@Nowe potworki, ale takie dla lvl od 8 do 20. (troche dla facc)
@Nowa rasa potworków. (Są np Orcowie, Elfy, Dwarfy, i jeszcze jakas nowa)
@Potworek taki jak Dark Demon, Master Demon (trocge głopie nazwy ale wiadomo o co chidzi) Poprostu rasa Demonów
@Nowe Armory i Legi.
@Rużdka która atakuje jak SD. (obrażenia 40 i styknie) OD 30 lvl. dla oby profesji ta sama xD
glupszych propozycji nie widzialem..jedynie 1/4 sa sensowne
Co bym chiał:
PACC jest tani, 20 euro to jest NIC... na zachodzie. A Tibia to NIE JEST polska gra.
I i tak nikt z mózgiem by ich nie robił.
Jw.
Tiquanda to nie wyspa.
Zmiane jaka ja bym wprowadzil to zmiana gry.
W moim przypadku bylo warto.
i co z tego ze cipsoft nie miało by zysku ale jesli by tak było ze i nie było by pacc to i tak pewnie tibie morzna by było kupic w sklepie :D
ja bym dodał zeby dla facc było ankrahmun wiem ze było by dorzu noobuw ale by było;)
Hmm.. Proste Coś wiecej dla FACC Wiem na tym Cipsoft se Zarabia le bez przesady prawie żadnych expowisk dobrych dla Facc i jeszcze teraz ta DC GS sie respi X(
Pomocny Murzyn
05-01-2007, 18:31
Hmm.. Proste Coś wiecej dla FACC Wiem na tym Cipsoft se Zarabia le bez przesady prawie żadnych expowisk dobrych dla Facc i jeszcze teraz ta DC GS sie respi X(
Masz pacc i narzekasz na facc?
Sam mam facc i mi to nie przeszkadza...
moim skromnym zdaniem pacc powienien byc tanszy
wiekrze expowiska dla facca jak i zarówno dla pacca
wiecej miast
wiecej itemow typu "armor" "legs" itd itp
i to by było chyba na tyle jak mi cos przyjdzie do glowy to dopisze :)
Progmaniak
14-01-2007, 15:03
Truidniej dostępne ruzgi oraz zmniejszenie częstotliwości łamania włóczni.
Donpeyot
14-01-2007, 21:47
Z itemów: jakieś nogi między plate a knight bo rozrzut cenowy jest za duży ( na celescie 0,4k za pierwsze i kilkanaście k za drugie.
Żeby można było po skosie chodzić cięgiem a nie skos , pauza, skos, pauza - oczywiście żeby wszyscy nie zaczeli dla odmiany chodzić po skosach to czas ich przejścia musiałby wynosić czas przejścia pionu czy poziomu razy pierwiastek z dwóch). ->może to taka moja fanaberia ale wkurza mnie hiroł co po każdym pójściu na skuśkę musi sobie odsapnąć ale draga na dwa strzały bierze (żeby nie było, to nie o mnie :P )
Neaniver
14-01-2007, 22:50
Bardzo spodobałoby mi się, gdyby przed założeniem konta, każdy musiał przejść jakiś test na inteligencję, znajomość angielskiego etc. Szkoda tylko, że większość serwerów byłaby wtedy pusta... :)
I i tak nikt z mózgiem by ich nie robił.
Ty MASZ mózg, więc ich nie robisz. Ty robisz IHy...
Tiquanda to nie wyspa.
To kontynent, no nie?
@topic: W tibii zmniejszyłbym ilość straconego expa/skilli/mlvla po dead'dzie.
Quezacoatl
15-01-2007, 01:03
No to tak:
-Zmiana sposobu naliczania obrażeń fizycznych na podstawie skilli i lvlu.
Więcej UŻYTECZNYCH i DOSTĘPNYCH czarów i przedmiotów, a nie jakieś Envenom/Poison Storm/Golden Helmet/Warlord Sword/Doublet których albo nikt nie ma albo nikt nie chce mieć.
-Więcej OPŁACALNYCH potworów, nie jakieś Quary/Lizardy (przykłady wzięte losowo ;) ) i inne których nikt nie zabija jak nie musi, lub expią na nich z zyskiem tylko 250+ lvle (które i tak tam nie siedzą bo mają lepsze rzeczy do roboty).
-Więcej GMów i jakiś limit żeby nie siedzieli wszyscy na jednym serwie a inne traktowali jak zadupie, na którym GM przy sporej dozie szczęścia pojawia się raz na rok i to na 10 min.
No i najtrudniejsze... dodać chociaż odrobinkę klimatu.
Wrucic do Tibia 7.6 ;) i było by zajebiście ;p
Mortyr_Pixel
15-01-2007, 10:25
Moim zdaniem to Tibia jest ok i nie należy jej zmieniać, a szczególnie wstawiać grafiki 3D. Tibia jest unikalną grą i taka mi się podoba:cup: Gdyby wsadzili 3D to zrezygnował bym z gryX(
Łukcik2005
15-01-2007, 10:52
ja bym na poczatek zbalansowal profesje tylko tak porzadnie.dodalbym cos "tylko" dla facc (wiem ze to chore)bo co z tego ze dodadza cos z terenow idzesz tam a tam paccowy wysoki w miare lvl i spamuje magicznym slowem "leave"ja to slysze prawie wszedzie gdzie chodzilem.czy do dc czy na kopalnie dwarfow czy gdziekolwiek indziej...
Zombiakus
19-01-2007, 17:42
jeszcze teraz ta DC GS sie respi X(
A ja nawet się cieszę, że się respi Gs pod Dc. Przed tym po prostu na jeden resp przypadały 2 lvle 10, 3 lvle 15 i 1 lvl 20+. A teraz na całe DC 2-3 osoby i można wbić lvl w parę minut.
A swoją drogą z Twoimi skillami (jeśli są prawdziwe) możesz spokojnie umknąć do Dc (może nawet nie tracąc uhów), a nawet go ssolować ( z paroma uhami) ;))
A jeśli chodzi o to, co bym zmienił to nie podoba mi się to, że Palladyn bije z dystansu, Od kiedy pamiętam palladyni występowali z Mieczami ewentualnie Kopiami, a w Warcrafcie z Młotami;)
Peace
druidek12
19-01-2007, 18:07
Tak jak ktoś wcześniej wspomniał chociaż ja bym wolał w innej wersji, test na znajomość angielskiego :]
Ja bym zmienil wiekszosc graczy...
Dwarfy na Rooku <malo realne>
Wywaliłbym wandy i zrobił coś ze strike-ami, albo maną. Urozmaicił u pala bronie, u knighta atak bym poprawił. I mam pomysł na to, żeby młodzież mniej piła (Joke).
Ja chacialbym zeby na swiatach non-pvp dalo sie ubijac ludzi za noobowanie itp.
Gracz Tibijski
21-01-2007, 20:01
Wprowadziłbym serwery semi - pvp <zmienne stany z pvp na non-pvp , IMO ciekawa innowacja>, ulepszył knighta , usunął aimbota z klienta tibii <plz pvp skills back to me , soon! :( Oczywiście zmieniłbym fragi , tzn. od 25 lv np. 5 fragów rs , 8 ban , postępowo wraz z levelem , koncepcji ludzie mają od groma tylko , iż egoiści z tej firmy korzystają ze sprawdzonych pomysłów i nijak ma to się do nas - graczy.
Ja bym był w pełni zadowolony gdyby knightowi dali cos w stylu „siły przebicia”. Wraz z lvl by wzrastała o 1% do cos koło 70 – 80 lvl :) potem wzrost by się zatrzymywał. Każde uderzenie z broni miało by jakąś szanse na ominiecie shielda przeciwnika i uderzenie prosto na pancerz :)
Żal dupę sciska jak 50 lvl knight nie może 6x pod rząd trafić w mustra. X(
Royalkowaty
22-01-2007, 18:59
Mniejsza różnica best hitów z tymi przeciętnymi.
Sam pallem nieraz 3x pod rząd nie trafie w beho z bolta na full atak!!X(
Zmienił bym rozłożenie punktów za lvl.
Zmniejszył bym również ceny boltów i strzał 8o
A ogólnie bym najchętniej usunął wandy i rody, każdy tym wybija itp.
Pall po każdym UPdacie dostaje w dupe ;/
Więc bym troche "popsuł magiczne postaci"
A co do knightów to są w sam raz :)
To na tyle :]
Chomiczak
22-01-2007, 21:05
-Im wiekszy mlvl tym wieksze hity z wanda\roda.
-Osobny skill na bronie 2 ręczne(im wiekszy tym mniej hitów zbierasz a wiezej zabierasz)
-Sprzedaz soula. Brzmi debilnie ale taki EK co ma 200 soula mógłby coś odsprzedać 25 sorcerowi który chce mlvlowac robiąc HMMy a nie chce mu sie 80min(!) odrabiac soula na backpack
-Ewentualnie servery safe-pvp (da sie lac tylko na party)
-Jakies eventy np.Skradziono korone króla. Kto pierwszy mu ją odda dostanie tam 5 dni pacca lub coś... Bo tylko ataki na miasta sa nudne... (najbardziej wkurzające byly tych goblinów świątecznych)
-Jakieś specjalne blessy np.odbijające 10% ataku czyli ktoś ci hita 500 wali jednocześnie tracąc 50 lub 20% ochrony od ognia przez 1 dzień (jak idzesz na dragon hunt)
-Możliwość siadania. Wtedy np.szybciej rosły by hp i mana o 30%
-Możliwość kupowania pacca za kase w tibi 1k=1dzień
-Żeby summony były oznaczone np. Alia's Demon skeleton ijak ktoś go zaatakuje to ma PZ locka i Sqlla (mnie wku**iaja noobki zabijające summony)
I żeby mogły wychodzić po schodach.
-I żeby dało sie skakać np.jak cie strabują to przeskakujesz hama:) (oczywiście jakiś novy skill Jumping)
Podobały mi sie już wymienione pomysły ale nie bede sie powtarzał...:)
Chomiczak
22-01-2007, 21:08
patrz wyżej
-Możliwość kupowania pacca za kase w tibi 1k=1dzień
Stwórz grę, i oddawaj jedyne zyski z niej za pieniądze wewnątrz niej.
-Żeby summony były oznaczone np. Alia's Demon skeleton ijak ktoś go zaatakuje to ma PZ locka i Sqlla (mnie wku**iaja noobki zabijające summony)
Pierwsza część okej (oznaczenie), druga ssie (pz lock, skull) - ja np. na e-pvp knightem trenuję na monku koło 'pewnej piramidy' w ank, żeby być blisko PZ.
Chomiczak
23-01-2007, 19:43
@up
Jak już ktoś wyżej napisał: To jest temat co my byśmy zmienili w tibi a nie o by sie cipom oplacało.
Co dosummonów.Wystarczy pójść na jakieś zadupie gdzie pies kastrat z kulawą nogą nie zagląda i oczywiście na party możesz lać monki do woli.
Ja bym chciał jakiś test na inteligencje + język angielski.
Każdemu komu wyjdzie IQ poniżej 90 automatycznie dostaje dożywotniego bana na ip. To samo tyczy się języka angielskiego. Jak ktoś nie zna kilku prostych słów i przynajmniej trzech czasów gramatycznych to nie wypier@#&! :evul: :evul: X(
@up
Jak już ktoś wyżej napisał: To jest temat co my byśmy zmienili w tibi a nie o by sie cipom oplacało.
Co dosummonów.Wystarczy pójść na jakieś zadupie gdzie pies kastrat z kulawą nogą nie zagląda i oczywiście na party możesz lać monki do woli.
Gdybyś był szefem Cipsoftu to byś mógł tak zrobić, ale byś tak nie zrobił. Innymi słowy - nie możesz tego zmienić, a taka propozycja na pewno nie przejdzie, bo gdybyś sam mógł to zmienić, nie zrobiłbyś tego ; )
Chomiczak
23-01-2007, 20:57
@up
Masz racje jako szef cipsoftu bym nie zmienił ale jako gracz napewno:p
Cofnal bym ja do wersji 7.1
~ Upgrade'owanie itemow (tzw. pralka przyklad: Bright sword +3 etc.)
~ Aury dla paladynow
Tomaszewski
24-01-2007, 23:34
jedno miasto i jedno expowisko TYLKO DLA FACC!!! o tak...
ZeboslawCalmera
24-01-2007, 23:38
Cofnąłbym do wersji 7.4....................................
~ Upgrade'owanie itemow (tzw. pralka przyklad: Bright sword +3 etc.)
~ Aury dla paladynow
To było by już bez sensu z tymi upgreadami. Za bardzo WoWowe i w ogóle. Bronie to bronie. Poza tym nie wiedziałbyś czy kupić nową czy ulepszyc starą broń.
Hmm... Pomysł z pacciem za kasę to porażka, ale te aury dla paladynów nie są głupie 8o
@Teleportacja??
@Możliwość używania statków przez Facc ale tylko między Miastami Facc :p
A tak to się wiekszość powtarza.
Dla mnie pacc by mogl byc ale powinno byc więcej zeczy dla facc kto sei ze mną zgodz???
Knight Patryk
25-01-2007, 22:09
Dla mnie pacc by mogl byc ale powinno byc więcej zeczy dla facc kto sei ze mną zgodz???
Na pewno nie ja!Oni maja tez wydatki ktorych ty sie nie wyobrazasz utrzymanie servow,prad,.com i sa lekko na plusie wiec gdyby dali more dla facc by nie mieli zysku i by powrocili do stanu pacc.A co ci 90 zl ciezko zrobic?Roznosisz ulotki 2 tyg i masz a nie placzesz...
Niech w Tibii nie będzie bandyctwa, złodziejstwa, najlepiej niech nic nie będzie!
Ja tam bym wprowadził system anty-pkowania (oczywiście na serverach non-pvm nie miałobyto znaczenia), czyli jak ktoś cię zaatakuje to można się wylogować. NIe można się wylogować tlyko wtedy, gdy się zaatakuje samemu. To troche bez sensu, że jak cie zaatakuje ktoś silniejszy to masz pewną śmierć, a dzięki tej możliwości, gineliby tlyko gracze, którzy samemu atakują innych, a nie tak jak teraz niewinne low-lvle.
dinrakit
31-01-2007, 13:03
Niech w tibii bedzie tylko sorcerer i druid bo pozostale profesje i tak sa bez sensu ze swoimi hitami po 50
I wtedy gra bedzie miala sens bo albo wybierasz tansze expienie albo szybsze. A nie tak jak z knightem ze demona pol doby bije.
Lord_Xan
31-01-2007, 13:17
Puknij się w głowę. Tylko sorcerer i druid? Kto by blokował? Z resztą te, które wymieniłeś są dość słabe (tzn. nie słabe, bo każda profesja jest dobra)
Ja bym dodał w tibii jedną rzecz: policja. Gracz mógłby zaciągnąć się do policji, aby chronić prawa. Byłoby nowy outfit i takie tam, ale tylko na świecie pvp. Mnie to np. denerwuje, kiedy jakiś 40lvl+ rozwala powiedzmy nooba na 10 lvl. Gracz zgłaszał by skargę policjantowi, a on by się zajmował resztą :p Oczywiście coś by z tego miał :D
Zylkolak
31-01-2007, 14:04
Puknij się w głowę. Tylko sorcerer i druid? Kto by blokował? Z resztą te, które wymieniłeś są dość słabe (tzn. nie słabe, bo każda profesja jest dobra)
Ja bym dodał w tibii jedną rzecz: policja. Gracz mógłby zaciągnąć się do policji, aby chronić prawa. Byłoby nowy outfit i takie tam, ale tylko na świecie pvp. Mnie to np. denerwuje, kiedy jakiś 40lvl+ rozwala powiedzmy nooba na 10 lvl. Gracz zgłaszał by skargę policjantowi, a on by się zajmował resztą :p Oczywiście coś by z tego miał :D
LOL policja Rotfl . Ja bym cofnol system gry do 7.1-7.4 zostawiajac nowe lokalizacje i monsterki.
dinrakit
31-01-2007, 14:47
Policja i zeby zabijala rycerzy hehe to by dopiero bylo :)
Belfagor
31-01-2007, 15:09
Ja bym to zmienił:
-żeby za przeklinanie na oknie publicznym dawano bana.
-więcej szacunku dal rycerzów(to już tak pozatym).
By Lord_Xan
Ja bym dodał w tibii jedną rzecz: policja. Gracz mógłby zaciągnąć się do policji, aby chronić prawa. Byłoby nowy outfit i takie tam, ale tylko na świecie pvp. Mnie to np. denerwuje, kiedy jakiś 40lvl+ rozwala powiedzmy nooba na 10 lvl. Gracz zgłaszał by skargę policjantowi, a on by się zajmował resztą Oczywiście coś by z tego miał- to bym się zgodził:]
Cyran_13
31-01-2007, 15:22
Pod profesje....
np. Złodziej czy Alchemik albo cos w tym stylu
najchetnei to pbym wrucil do tibi7.6 i 7.5 :D bo byla najlepsza :D a co w tibi bym zmnieni:
mogli dac addony dal facców jakies
:D
zeby speary nie znkialy
:D
czary na miejszych lvl i jakies czary terz dal knighta:D
dinrakit
31-01-2007, 15:48
Najlepiej to by bylo jakby rycerzom bronie sie psuly. Zeby sie wszystkie bronie rycom psuly. Np sca zeby mial szanse na zepsucie taka jak spear :]
ktos_tam
31-01-2007, 16:04
Ja tam bym wprowadził system anty-pkowania (oczywiście na serverach non-pvm nie miałobyto znaczenia), czyli jak ktoś cię zaatakuje to można się wylogować. NIe można się wylogować tlyko wtedy, gdy się zaatakuje samemu. To troche bez sensu, że jak cie zaatakuje ktoś silniejszy to masz pewną śmierć, a dzięki tej możliwości, gineliby tlyko gracze, którzy samemu atakują innych, a nie tak jak teraz niewinne low-lvle.
To by było bez sensu. Jaki wtedy sens miałyby światy pvp? Co z wojnami? Gość mając 2 hp by się wylogował? Totalny bezsens. Grając na świecie pvp musisz się liczyć z tym, że prędzej czy później zostaniesz zabity bez powodu. Jak coś nie pasuje to non-pvp.
Najlepiej to by bylo jakby rycerzom bronie sie psuly. Zeby sie wszystkie bronie rycom psuly.
Też o tym myślałem, ale to by nieco zepsuło dynamikę gry.
Moim zdaniem powrót do tibii 7.1 z niewielkimi zmianami. Głównie chodzi mi o to, aby były różdżki, które "zżerałyby" mniej many, a mana rosłaby tak jak kiedyś czyli w 7.1. Chciałbym tibie 7.1 z różdżkami, bo to bezsens jak mag czy druid latał z mieczykiem.
dinrakit
31-01-2007, 16:14
Ja bym chcial zeby skille magom rosly tak samo jak knightem a knightom mlvl tak samo jak magom. I zeby knight walil z poison storm :)
A ja bym chciał zeby dla FACCa soul pointy odnawialy sie chociaz co 1min a nie co 2X(
Przede wszystkim więcej terenów dla FACC, bo nie ma gdzie expić;( . No i jakiegoś potwora, który się opłaca...
Poza tym jeszcze wiele drobniejszych rzeczy, ale to może poczekać ;)
seksowna_druidka
07-02-2007, 21:57
@ilestam up "sorc z mieczykiem" Wyobraz sobie druta z warhammerem :D
1. Wiecej many na visa, i jakies udupienie wandow by sie przydalo... (nie mam pomyslu)
2. Fajne by bylo dodanie jakiegos miejsca z silnym oporem i limitem osob przebywajacych w srodku (aby nikt nie mogl tam dlugo pozyc).
3. Jakies aury dla sorca np: podwyzszenie skilli osob znajdujacych sie w jego polu widzenia (zwiekszyloby zespolowosc gry)
4. Zeby NPC straznicy w miastach atakowali pk tak po 50 z f-bomby od kazdego. (bo oni od tego sa, tak bo oni sa od tego)
Chomiczak
08-02-2007, 15:38
@ilestam up "sorc z mieczykiem"
4. Zeby NPC straznicy w miastach atakowali pk tak po 50 z f-bomby od kazdego. (bo oni od tego sa, tak bo oni sa od tego)
A czy masz może prace dla młodzieży i dla ludzi??:D
Powinni chociarz pomagać bronić miasto w czasie plagi. Tak po 20 hity by starczyło...(NPC nie mlodzierz)
Ja bym dał druidowi na ostatniej lasce przynajmniej 2 odległości, i przede wszystkim, żeby wszystkie niedostępne itemy były dostępny (w ograniczonej ilości) na każdym świecie.
Wyobraz sobie druta z warhammerem
Jeszcze nie tak dawno temu była to norma gdzieś do 35-40 lvl'a.
Zacznę od propozycji nie dotyczącej mechaniki gry. Tibia jest grą mmorpg osadzoną w realiach świata fantasy gdzie żyją elfy, orki, potężni magowie i szlachetni rycerze. Jestem zagorzałym fanem Fantasy a co za tym idzie prawdziwego rpg(chodzi mi tutaj o prowadzenie klimatyczne swojej postaci. O walki fabularne itp.. pewnie większość nie wie o co chodzi ale dobra) Apel do Polaków spróbujcie dostosować Się do klimatu. Żar mi dupę ściska jak widzę Kolesia z Nickiem Benek penetrator odbytu, Zdzisio kanareczka, Czy sexy lady Ludzie zlitujcie się weźcie sobie wymyślcie jakieś nazwisko związane z klimatem no nie wiem Aragon itp.(hehe Władca pierścieni). Oczywiście nazwiska to polowa problemu No bo co to za klimat gdzie zamiast Witaj jest sieemka YOYO itp. A zamiast żegnam albo bywaj(słówka typowo ze średniowiecznego fantasy) jest nara. Jeszcze te przekleństwa na publicznym chacie. I genialne skróty NP, GZ srry. Pewnie większość teraz uważa mnie za zgreda bo zatruje wam życie no ale uważam że taka zmiana powinna nastąpić.
Teraz tak słyszałem gdzieś że Rycerz jest najszybsza profesją niestety nie wydaje mi się. Przydało by się przyspieszyć Rycerza skoro musi bić z bliska, Może jakieś szybsze skillowanie czy zwiększenie pojemności żołądka (w końcu taki knight to kawał chłopa i zje więcej niż taki wątły druid. Paladyni są stanowczo ograniczeni z skillowaniem. Profesje magiczne są według mnie bez problemów. Przydało by się wprowadzić nowe klasy. Nie wiem Berserker(barbarzyńca) Byłby on doskonałym wojem jako atakujący. Tzn Skill walki bronią rosnąłby mu znacznie szybciej niż u Rycka ale byłby upośledzony w Obronie tak więc wspaniały koleś do walki dwuręczami. Byłaby to klasa która bazowała by na ideologii orca berserkera. Nekromanta doskonały mag. Zrobiło by się nowy rodzaj różdżkę a jego taktyka polegałaby na ożywianiu stworków i przekształcanie je w szkielety albo inne nie umarłe istoty czy na wyższych lvl ożywienie stworka jako swojego pomocnika jako tego którym był przed śmiercią i inne takie czaru nekromancyjne. Znalazłoby się jeszcze parę klas. Fajnei też by było jakby można było wybrać rasę. To już prawdziwy Fantasy jak gadasz z elfem, krasnoludem, orkiem jako graczem. Nie chce mi się dalej pisać idę grać :P
krzysio321
11-02-2007, 14:05
Ja bym chcial zmienic zeby w tibi nie bylo pacca:D czyli kazdy gracz mugl plynac gdzie zechce ake nigy sie cos takiego nie stanie :(
POPIERAM SWIETE SLOWA ja bym jeszcze dodal zeby nie morza bylo przesuwac ludzi i zeby CipSoft jakos to zrobil zeby nie bylo botow ale to cgyba niemozliwe
Oczywiście Tibia była by wspaniała noobów(patrz wyżej) ludzie jak można tyle błędów zrobić w tak krótkiej wypowiedziX( Aż chce mi sie ryczeć;(
Edit:
Panie Krzysio usunięcie pacca jest nie możliwe, a bynajmniej nie opłacalne dla Twórców. Drugi pomysł jest naprawdę śmieszny. Wyobraź sobie sytuacje jesteś w dp i pakujesz się żeby wyjść poexpić jesteś gotowy wychodzisz niestety wszystkie wyjscia zabarykadowane przez druidów i magów którzy są podczas robienia runek i rozmawiania. I co może jak poprosisz to ktoś Cię przepuści niestety chamstwo wśród Tibijczyków z dnia na dzień rośnie.
Fenzopi92
12-02-2007, 17:49
Żal ci dupe sciska ze nie masz pacc X( X( X( a po drugie niema pacc , niema tibi , bo jakie korzysci poza kasa z pacc mialy CIPY ?
Znalazłoby się jeszcze parę klas. Fajnei też by było jakby można było wybrać rasę. To już prawdziwy Fantasy jak gadasz z elfem, krasnoludem, orkiem jako graczem.
Nowe klasy wprowadziłyby za duże zmiany w grze. Za duże. To nie przejdzie. Choć z drugiej strony jakby wprowadzić "podklasy"? Poprostu pewne bonusy i minusy w zależności od wyboru. Rycek ofensywny, defensywny, pal fizyczny, magiczny, druid nekromanta, ze wzmocnioną trucizną(nie do wyleczenia jednym antidotum, % do obrażeń), sorc runiczny, spontaniczny... tu nie mam pomusłu dobrego.
Co do ras... niedawno dałem to w proposalsach... zjechali mnie Bóg raczy wiedzieć czemu... "Przecież krasnoludy i elfy to potwory blabla". To czemu kuźwa są miasta zbudowane przez przedstawicieli tych ras i bez problemu można tam przebywać człowiekiem... "potwory". Ehhh, rasiści.
Alcadieas Lord of Spirits
12-02-2007, 21:08
Ja mam kilka luźnych sugesti, co do zmian.
- Nowe czary, bo troche mało jest ;)
- Nowe tereny dla FACC. Nie mówię o likwidacjii PACCów czy tam coś, ale poprostu FACCe mają mało miejsca, expowiska są tłumnie oblegane
- Więcej klas. Cztery klasy to jednak troche biednie. Warto by było to troche pozmieniać i na ten przykąłd zrobić coś takiego. Te klasy które są teraz, ustalić jako cztery główne, i dorobić mniejsze profesje, które każdy gracz może sobie wybrać. cZYLI MIAŁOBY TO WYGLĄDAĆ TAK:
Klasa PALLADYN:
Profesje:
- Wojownik (łucznik, kusznik, etc.)
- Łowca (że umie walczyć, ale także polować ;) To wiązałoby się też ze zmianą następującą, że taki łowca lootuje więcej żarcia z mobów )
Klasa KNIGHT:
Profesje:
- Crusader (typowy bloker - dużo hp, może mieć mocne tarcze)
- Warrior (wojownik, sporo hp, ale dobrze walczy, nie tylko do bloczenia)
Klasa DRUID:
Profesje:
- Kapłan (healer, od uhów, ihów, etc., sporo many, mało hp)
- Zwykły mag (dużo many, średnio hp, troche czarów ofensywnych, więcej defensywnych)
Klasa SORCER:
Profesje:
- Mag ofensywny (waleczny magik, dość dużo hp, mniej many ale piźdxi z esdeków czy ue)
- Zwykły mag (dużo many, średnio hp, troche czarów defensywnych, więcej ofensywnych).
I jeszcze coś takiego byłoby fajne, że nie każda kprofesja może mieć wszystkie itemki. To znaczy, np. najmocniejsze tarcze dla crusaderów, najmocniejsze miecze dla warriorów, etc.
^^ To narazie moje pomysł, może to wyglądać zupełnie innaczej, chodzi o sam zamysł tych klas, któe wybieramy sami.
Muriel1130
07-04-2008, 19:05
Wiem, że odkop ale jak komu się nie podoba niech się nie patrzy:P
Jak dla mnie to:
-Większa mapka mianowicie więcej expowisk dla FACC
-Możliwość zdobycia addonów do 4 FACCowskich oufitów przez graczy z FACC!!!
-maksymalnie 600 graczy na serwie + 60 na rooku
-więcej światów non-pvp (stare są przeciążone)
No dobra tak powracając do tibi to:
-lekko większy exp (np. o 0.50 albo 0.25 przynajmniej)
-lekko szybszy loot przedmiotów addonowych i szybsze zdobywania skurek za pomocą Obsidian Knife (w zależności od lvla)
-więcej itemków by skupywali NPC i za troszkę większe ceny (niech trud nad dotachaniem loot baga był opłacalniejszy)
No Tyle by mi stykneło:P
',',',',',',',',',','NOOB PAWAH!!111111111',',',',',',',',',','
A JA PYM HCIAL JAK NA MOJIM OTSJE RZEBY Z DEMONUW LECJALO NARAS PIENC EMPA I RZEBY BYL EKSP RAZY 999999999999999999999999999999999999 I BALANCSAJA PROFESJUW RZEBY SORK I KNAJT NE BYLI TACY SOPER
AHA NIO I RZEBY NIE PYLO PAC I PKX(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(
'.'.'.'no noob power more'.'.'.'.'
srry za spam, ale spodziewalem sie wlasnie takich odpowiedzi "nabuw",
a propos balansacji, polowa krzyczy ze balansacja, ale mowcie konkrety.
ze co, ze sorc ma za duzo albo co tam jeszcze, zeby bylo wiadomo, jak to ma wygladac
i co z tego ze cipsoft nie miało by zysku ale jesli by tak było ze i nie było by pacc to i tak pewnie tibie morzna by było kupic w sklepie :D
ja bym dodał zeby dla facc było ankrahmun wiem ze było by dorzu noobuw ale by było;)
i kto tu jest noob? :p
Ah tak swiete slowa zeby pacc byl za free! Jakby Pacc byl za free to by go nie bylo do chu*a. Jak sie nie podoba ze trzeba placic pieniążki za pacc to nie grajcie. To ze wam mama nie daje pieniedzy to juz nie jest sprawa nasza ani cipsoftu.
-Test ortograficzny (wybierany język)
-Test inteligencji (wybierany język)
-Test podstawowej znajomości angielskiego
-Stajnia w tibii z końmi do kupienia.Dany koń miał by daną szybkość,daną obronę,daną wytrzymałość,jadł by tyle i tyle na godzinę.
-Policja dla paymerów (Sram-jednostka specjalna, albo jak ktoś woli)
-Zablokowana opcja zabijania słabszych graczy o 10 lvli, ale o 5 lvli słabszego gracza już można próbować.
-Za przeklinanie na kanale głównym kasacja postaci.
-Nowe serwery pod różne wersje tibi np. serwer 7.4,serwer7.5,serwer7.6(to już maksymalna wersja)
To co ja bym chcial w sumie nie jest trudne do zrobienia. Sama tibia jest ok, ale spolecznosc...Chcialbym zmienic nastawienie graczy do innych graczy...
Balnazar00
26-07-2008, 23:55
Dluzsze bany za nieuzasadnione zbijanie graczy, sumowanie nieuzasadnionych fragow postaci z danego acc (na danym swiecie) i na podstawie tych ze fragow banowanie
#Edit
@Down
3 i 5... lol
CaptainAmerica
27-07-2008, 00:26
- Chcialbym aby wprowadzono patch, który wykrywa każde użyte w grze makro i automatycznie kasuje konto po wykryciu.
- Nastawienie graczy (jak juz ktos wyzej wspomniał :))
- Zakaz trapowania karany deletem konta
- Z 500% więcej kontroli GMów w grze (5x wiecej)
- Zakaz urządzani głupich akcji zakazów itp przez graczy, jak to ma np na Candii, gdzie pewna gildia trapuje ludzi, gdy ida np na POI z inna, albo jeszcze inna, której sie nudzi i goni za ludźmi trapujac ich, cieszac przy tym japy i gadając w stylu 5-6 latków (bardzo głupie texty, które im sie wydaja śmieszne...)
- Przydało by sie kilka serverów więcej :)
To chyba na tyle :]
Ja bym chcial zmienic glownie to:
13:14 Gacelinio [11]: dawaj kurwa jakas tarcze huju zajebany
-Możliwość zdobycia DWÓCH nie więcej addonów dla Facc. Zrobiłbym se Citizenka ahh ;P
-Exp podobny do shadowthorn, może....z....kurde jakaś nowa rasa ;P
-Kredyty, lokaty w banku (Iksdeiksdeiksdeiksde)
-Zaakceptowani rookstayerzy przez Cipsoft. Ba, może nawet zrobiony specjalny, oddzielny serv z samym rookiem?
-Jakiś naprawdę logiczny quest. Nawet bez potworów ale ostro na logikę.
-Wreszcie trzecie addony.
-Test inteligencji itd
Kuniec
Thuygioshok
29-07-2008, 00:26
faktem jest ze nie zawsze mialem pacc, moim zdaniem to stara kasy, wiec zbieralem robiac uhy na faccu. tak jak ktos wyzej pisal, te 2min~ na soula to skandal :F a pacc tylko puszcza gfb ;f
Ja osobiście bym zmienił wygląd DragonBone Staff i Chain Legs - wyglądają jakoś prymitywnie i staro. Upiększył bym także grę DLA high lvl-i. Dodałbym także kilka nowych rzeczy na ro_Oku (np. nowe jedzonko ,nowe ciasta do zrobienia ,żeby z Munstera wypadał noż kuchenny ,żeby mozna było przystroić ciacho i zrobić tort ,bo świeczka już jest). :]
juran_se_spychowa
29-07-2008, 00:54
ja bym dodał druidowi jakiś czar leczący dla facc, bo na facc wcale nie czuje sie tego klimatu healera...
jak bym zrobił exori normalne dla knighta
dla palla niewiem - dobrze jest
sorc jest też dobrze dosyć
druid leczenie jakieś - chociaż jakieś leczenie w promieniu 1 kratki od siebie coś w tym stylu
i na no-pvp opcja treningu z innym graczem
PPM na gracza i train mode czy coś takiego że można by było używać w tym modzie tyko S stones pallowi a knightowi najsłabsze bronie z rodzaju
Ja bym dodal od siebie: Wiecej servow i jakis specjalny dla noob'ow :/ .. Jakies 2 dodatkowe outfity z addonami, ale nie jakies kosmiczne tylko proste :) Zeby zanim ktos zacznie grac w tibie byl test na IQ i test dzieki ktoremu noobki przestaly by grac w tibie, jesli by nie zdaly to przekierowuja sie na ten server specjalny... xD
Opis.
Jest: "Free MMORPG"
Powinno być: "Pseudo-free Online HnS"
Aha i zakaz Br!! I Tibia byla by lepsza.. :) Espanole, szwedy, szwaby Itp. to tez mogli by niegrac :P
ja bym najbardziej chciał żeby się speary nie łamały w pallku
tzn. kupujesz 1 spears i walisz nim caly rok a jak cie ktoś ubije to dopiero wypada :D
EDIT: Jeszcze jedno ::: jeżeli ktoś by był pkerem i zabijał ludzi to by się go przenosiło na wyspę pkerów gdzie zeżrą go demony :D
TaJemniczy
30-07-2008, 12:12
Wywalił bym 90% polaków, bo wstyd mi za nich, za ich prostactwo,brak kultury i nachalność. Niewspominająca o znajomości języka polskiego, o angielskim lepiej nie mówić....
Avallach
30-07-2008, 12:21
Aha i zakaz Br!! I Tibia byla by lepsza.. :) Espanole, szwedy, szwaby Itp. to tez mogli by niegrac :P
Tak? To dlaczego najwieksze chamstwo szerzy się wśród polaków?
Jakby facc mógł zrobić channel.
VARAGHON
30-07-2008, 14:53
ja to bym zmienił dużu np:.mniej żeczy dla pacc i wogle tańsze pacc jak jusz, wprowadził bym ikonki do tibi:p, wszelkie oszustwo typu brawo wygrałes pacca było by obserwowane i natyhmiast zbanowane bo sam miałem dzisiaj taki pszypadek i musiałem z kumplem ratować konto na ułamkach sekund, zmniejszył bym ceny na rooku, udostępnij bym gildie dla rookstayerów, zołożył bym pszynajmniej 5 ekip policyjnych na każdym świecie żeby było mniej oszustw, noobstwo typu:dasz coś plx item bendą karane bo ludzie muszo radzić sobie samodzielnieX(, pszeklinanie na tibii były bu obserwowana i dostawane bendą uwagi czasem mi sie nidobrz3e robi od tego, jak ktoś wpadnie do dziury bez liny bendzie po 2 h uratowany, głupie nicki wszystke takie bendą natyhmiast banowane albo wogle niedostęmpne, kicki stanowczo bym zmniejszył o ile by sie dało. I to chyba tyle
oceńcie moje zmiany prosze:baby:
Rocket Slayer
30-07-2008, 15:37
[COLOR="DarkGreen"]ja to bym zmienił dużu np:.mniej żeczy dla pacc i wogle tańsze pacc jak jusz, wprowadził bym ikonki do tibi:p, wszelkie oszustwo typu brawo wygrałes pacca było by obserwowane i natyhmiast zbanowane bo sam miałem dzisiaj taki pszypadek i musiałem z kumplem ratować konto na ułamkach sekund, zmniejszył bym ceny na rooku, udostępnij bym gildie dla rookstayerów, zołożył bym pszynajmniej 5 ekip policyjnych na każdym świecie żeby było mniej oszustw, noobstwo typu:dasz coś plx item bendą karane bo ludzie muszo radzić sobie samodzielnieX(, pszeklinanie na tibii były bu obserwowana i dostawane bendą uwagi czasem mi sie nidobrz3e robi od tego, jak ktoś wpadnie do dziury bez liny bendzie po 2 h uratowany, głupie nicki wszystke takie bendą natyhmiast banowane albo wogle niedostęmpne, kicki stanowczo bym zmniejszył o ile by sie dało. I to chyba tyle
Z chęcią ocenię treść. Ortografię też mógłbym (bardzo negatywnie ocenić) ale to nie o to chodzi. Zaczynajmy!
mniej żeczy dla pacc i wogle tańsze pacc jak jusz,
A to niby dlaczego? Zazdrościsz?
wszelkie oszustwo typu brawo wygrałes pacca było by obserwowane i natyhmiast zbanowane
oszustwa się nie banuje. Banuje się oszusta.
zmniejszył bym ceny na rooku
To może od razu za free?
udostępnij bym gildie dla rookstayerów
A to Rookstayerzy nie mogą tworzyć gildii?
pszeklinanie na tibii były bu obserwowana i dostawane bendą uwagi
"jesteś u pani!"
kicki stanowczo bym zmniejszył o ile by sie dało
LoL
noobstwo typu:dasz coś plx item bendą karane
Z tym się zgadzam ^^ Nikt tego nie lubi.
- nowy skil, skórowanie. Więże się z używaniem obsidian knife. Działanie oczywiste, jak fishing.
- wywalił wszystkich noobów, hakerów i inne dzidostwo z Tibii.
- test na anglika jak najbardziej,
- jakieś headshoty dla palów :P i przebicie dla knighta ;)
- wprowadził jakąś kulture tibijską,
Dobra ocenie twego posta. Jestem prawie za 8o
PPM na gracza i train mode czy coś takiego że można by było używać w tym modzie tyko S stones pallowi a knightowi najsłabsze bronie z rodzaju
W Tibii nie ma czegos takiego jak trening, jest tylko wzrost skillow przy atakowaniu dana bronia, a co mozemy atakowac to zalezy tylko i wylacznie od typu serwera.
ja bym najbardziej chciał żeby się speary nie łamały w pallku
tzn. kupujesz 1 spears i walisz nim caly rok a jak cie ktoś ubije to dopiero wypada :D
EDIT: Jeszcze jedno ::: jeżeli ktoś by był pkerem i zabijał ludzi to by się go przenosiło na wyspę pkerów gdzie zeżrą go demony :D
1 pomysl: to beda ludzie bocic z 1 kamyczkiem dista -.-
2 pomysl: ja bym zmienil zeby naby narzekajace na istnienie pkerow byli banowani i delete konta (nie umiesz sobie wyobrazic, ze stoisz po wlasciwej stronie miecza/speara/visa/"ruszczki"/ue?)
SmOoTHas
30-07-2008, 20:20
Ja to bym chciał żeby Cipsoft wprowadził do tibii coś takiego jak "NoobTest"
żeby wszystkie nooby w tibii mogły się "wykazać" swoją inteligencją i skończyc z graniem w tibie ,
no i może żeby zrobić oddzielne servy np. dla brazoli oddzielny i dla Polaków też.
To byłby dobry pomysł
Eee Up z ty noob testem to plagiat bo ja powiedzialem praktycznie to samo... :P Ale z tymi servami ze osobny dla br i pl to dobry pomysl. Ale Br i tak by sie nam na pl w*******ali i spama robili i noobili, polacy tez juz chamscy sie zrobili :P
SmOoTHas
31-07-2008, 09:48
ups , sorka jeśli spapugowałem ci posta , ale nie czytałem całego tematu , co do tych serwów to mogłyby jeszcze CIP-y wprowadzić jakiś Antyspam , czyli przykładowo jakby jakiś brazol chciałby sobie zrobić chara na polskim servie to np. dostał by jakieś pytanie w języku polskim , i musiał by na nie odpowiedzieć , żeby móc zagrać
SmOoTHas
31-07-2008, 09:52
ups , sorka jeśli spapugowałem ci posta , ale nie czytałem do końca całego tematu , co do tych servów , to mogłyby CIP-y wprowadzić swego rodzaju antyspam , czyli przykładowo , jakby jakiś brazol chciałby zrobić sobie chara na polskim serverze , to przed rozpoczęciem gry dostałby jakieś proste pytanie w języku polskim , np. "Jakiego koloru jest niebo?" i musiałby na nie odpowiedzieć , żeby móc kontynouwać grę.
No ten pomysl jest dobry :P Z tym pytaniem :P Np. pytanie po polsku: "Czy jestes Brazolem?" hausahausahausa :P:P hehe
Sogeking
31-07-2008, 12:45
@ Exp za każdgo Questa
@ Więcej itemków, które wpływają na nasze skille
@ Więcej Questów
@ Więcej expowisk
@ Mocniejsze hity knight'a
@ Czar zwiększający knightowi danego skilla o 10 na np. 5 minut
@ Różdżki dla sorców i druidów od 60+, 80+ oraz 100+
@ Runa, którą może robić palladyn (o sile HMM) zadająca obrażenia od Holy
@ Wyjebać Wispy!
@ Możliwość zdobywania lepszych itemków z questów
@ Możliwość szybkiej sprzedaży lepszych itemków u NPC, po wykonaniu jakiegoś trudnego questa
@ Więcej blesów
ja bym zmienił:
- Gmów, nic nie robią. Na każdym serwie no-pvp jest bardzo dużo botterów. Przez to są kolejki podczas logowania X(.
- Usunąłbym potworki takie jak: Wisp, Toad.
- Większe Hity dla knightów.
- Jakaś broń dla posiadaczy dużego skilla "Fist Fighting"
- Nowe pytania podczas testu na tutora, teraz odpowiedzi można kupic przez sms ;(
- Różdżki dla sorców i druidów na większe lvle
Ja bym chciał żeby można było walić z dachu 1-piętrowego. Oczywiście jak sie ma zasięg. Już widzę tych wszystkich PK kampiących się na dachach.
A i żeby dorobili kastety ;p.
SmOoTHas
31-07-2008, 22:03
Hmm...
może jeszcze więcej questow dla low leveli i więcej swiatów non-pvp
Sogeking
31-07-2008, 22:19
Hmm...
może jeszcze więcej questow dla low leveli i więcej swiatów non-pvp
To napewno! Rozładowałoby to ilość graczy, przez co byłoby mniej lagów.
I jeszcze zeby mozna bylo zrobic bombe atomowa i cala tibie rozjebac w pizdu :) I kazdy pk ded, z npc leca itemy... Ahh... xD <marzyciel> :]
- Jakaś broń dla posiadaczy dużego skilla "Fist Fighting"
logika podpowiada, ze ciosy wrecz nie powinny byc mocniejsze od ciosow mieczem, wiec mozliwosci zrobienia tego typu broni sa bardzo ograniczone i prawie pewne jest ze cos takiego byloby bezuzyteczne.
- Różdżki dla sorców i druidów na większe lvle
na wiekszych levelach sorcow/ druidow stac na uzywanie czarow, od tego czary sa.
Czar zwiększający knightowi danego skilla o 5 na np. 5 minut
w praktyce zupelnie bezuzyteczne bo raz ze taki maly przyrost skilla prawie nic nie daje a dwa ze trzeba to regularnie odnawiac.
UP:
A pozatym knighci by se mogli biegac ciagle z tym czarem i miec ciagle skila +5 bo co to za problem raz na jakis czas uzyc manasa? -.-'
Enchanting broni powinien byc na cala bron :]
Troszke wieksze hity dla knighta...
Paladyn... Na lvl 80+ hity 300+ normalna sprawa <Assassin Stary> -.- Trzeba cos zmienic..
3 arena łatwiejsza zrobic arene 4 o.0 90lvl potrafia ja zrobic :p
eknightek
07-08-2008, 15:36
Exura zeby więcej dodawała hp jak kiedyś, ale zeby dalej brała 20 many
I tyle jak dla mnie
GreenPeace
10-08-2008, 10:14
Aby noobkom kasowali konta...
Tibianka
10-08-2008, 16:23
Wg mnie przynajmniej przez rok nie powinni robic zadnych wiekszych updatów bo ciężko jest się połapać gdzie expić itd, jak jest tyle nowych wysp...
Avallach
10-08-2008, 18:22
Wg mnie przynajmniej przez rok nie powinni robic zadnych wiekszych updatów bo ciężko jest się połapać gdzie expić itd, jak jest tyle nowych wysp...
Raczej, żeby nie zmieniali nic w systemie walki i magii. Gdy inni pójdą na nowe wyspy, ty zostajesz na starych ;]
wprowadził bym testy IQ to była by wielka zmiana chyba że były by na google były by poprawe odpowiedzi conajmiej było by mniej betonów.
Cofnąłbym ją do stanu z Tibii 7.5 (update z Ankh), także z tymi samymi graczami, nie tak jak teraz...
hmm uruchomił bym dwa serwery pod tibie 7.6 ; )
kiedyś było to w planach (na 8.0) lecz poszło w nie pamięc
Andrealfus
10-08-2008, 22:44
Cofnąłbym ją do stanu z Tibii 7.5 (update z Ankh), także z tymi samymi graczami, nie tak jak teraz...
update z ank byl 7.3 na 7.5 dodali tiquande
jedrolek
11-08-2008, 19:47
1. Dali coś dla rookstayerów
2. Stara tibia- Jak sie stare ss'y ogląda to się łeska w oku kręci.
3. Opieprzyli sie od rookstayerów
Tibianka
11-10-2008, 14:48
Popieram, respekt.
Davidolv
12-10-2008, 16:39
A ja chciałbym żeby powstały stanowiska(jakieś oddzielne stoliki) do grania o itemy (loterie), żeby nie dało się oszukiwać:D Bo strasznie dużo jest oszustów.
Ja bym zmienił klienta z 8.31 na 7.6...
A ja bym zrobił tak ze jak padasz to nic nie tracisz oprócz expa :[
sphinx123
14-10-2008, 13:24
Ja bym zmienił klienta z 8.31 na 7.6...
Bez kitu, wtedy może nawet znów bym zagrał ; D
Ja bym zostawił grafikę i wyspy, ale bym zmienił mechanikę na tą z 7.5
A ja bym zrobił tak ze jak padasz to nic nie tracisz oprócz expa :[
A ja, przywrócił bym Amulet of Life.
Tibianka
17-10-2008, 14:36
Za dużo updatów jest teraz, ciągle coś nowego i nie można nadążyć...:/
Geomemnon
28-10-2008, 16:09
Aa.. chciałbym większość tego co wcześniej, ale dla mnie to czego chyba nikt nie wymienił: żeby z poziomu gry nie dało się sprawdzić jaki kto ma lvl. Przecież w "normalnym" świecie ciężko stwierdzić dokładnie ile kto ma lat, tak samo z lvl, bo niby skąd? mamy numery na czołach?:p "you see (...) level 100"
I ten test na inteligencję po angielsku, conajmniej 80 pkt, bo po angielsku i razem ze znajomością regulaminu; bez testu na angielski osobno. I dla botów od ręki ban!X(
@up
ale rozróżniasz chyba zgrzybiałego dziadka od małej dziewczynki?
Geomemnon
28-10-2008, 17:00
@up
A napisałem "dokładnie?" chyba rozróżniasz takie małe mróweczki na jasnym tle? To litery! To się czyta.
Jeśli ktoś bierze monsterka 200hp na hita, to też rozróżnisz.
kamil2406
02-11-2008, 14:03
spear zwykly zeby sie nie konczyl... :cup: yyy ze np. mapka 2-3 razy wieksza.. wiecej respow itp.. moze cipsoft rozwazy moja propozycja... :D:D:D
Ja bym zmienil ilosc gm w grze (powiekszyl ja) zeby wieksza szansa byla n wylapywanie botow i przydzielil kazdego do jakiegos swiata ani ze 5 gm jest np na danubi a na guardi albo uniterze 0.
Polepszyl bym tez zabezpieczenia przed botami i mc.
Lubie_orzechy
02-11-2008, 16:26
Ja bym zmienil ilosc gm w grze (powiekszyl ja) zeby wieksza szansa byla n wylapywanie botow i przydzielil kazdego do jakiegos swiata ani ze 5 gm jest np na danubi a na guardi albo uniterze 0.
Polepszyl bym tez zabezpieczenia przed botami i mc.
wtedy bym cie znalazl
Domininho
18-11-2008, 13:04
1.Wprowadzić system ANTYMACRO.
2.Dodać bronie np. rękawice bokserskie, kastet. :) Skill oczywiście fist faithing.
3.Rookslayerzy. Powinni zrobić specjalnego questa dla nich np. na Serpent Sword, Plate Set, Dwarven Shield, Soldier Helmet. Oprócz tego wprowadzić destrukcję przy deadzie (ma szanse zrobić questa jeszcze raz) i "przywarcie do ciała" czyli rookslayer nie może tego z siebie zdjąć ani sprzedać.
4.Osobne światy dla różnych narodowości. Każdy świat dzieliłby się na non-pvp,pvp,pvp enforced i Noob server. Każdy musi najpierw zdać test na "obywatela", a potem na kulturalną osobę. Jak nie zda tego 1 - wy*******ać, a jak nie zda 2 idzie na Noob server. Jak zda wybiera między 3 pozostałymi. Oczywiście na światach panują języki urzędowe państw i GM z tych państw.:D
5. Promocja jest także dla FACC 8o. Czary zresztą też(wszystkie).
ZapodajMuze
18-11-2008, 13:49
Ja bym wprowadzil swiat pvp gdzie jak zginiesz 2 x masz po charze .
1.Wprowadzić system ANTYMACRO.
2.Dodać bronie np. rękawice bokserskie, kastet. :) Skill oczywiście fist faithing.
3.Rookslayerzy. Powinni zrobić specjalnego questa dla nich np. na Serpent Sword, Plate Set, Dwarven Shield, Soldier Helmet. Oprócz tego wprowadzić destrukcję przy deadzie (ma szanse zrobić questa jeszcze raz) i "przywarcie do ciała" czyli rookslayer nie może tego z siebie zdjąć ani sprzedać.
4.Osobne światy dla różnych narodowości. Każdy świat dzieliłby się na non-pvp,pvp,pvp enforced i Noob server. Każdy musi najpierw zdać test na "obywatela", a potem na kulturalną osobę. Jak nie zda tego 1 - wy*******ać, a jak nie zda 2 idzie na Noob server. Jak zda wybiera między 3 pozostałymi. Oczywiście na światach panują języki urzędowe państw i GM z tych państw.:D
5. Promocja jest także dla FACC 8o. Czary zresztą też(wszystkie).
1. A jak miałby działać, geniuszu?
2. Idiotyzm. Tym się charakteryzuje fist fighting, że walczysz bez broni.
3. Chyba kpisz.
4. Tak, pogłębmy rasizm, idioto.
5. To po jaką cholerę miałby wtedy istnieć pacc?
michu1298
28-11-2008, 18:35
@topic: W tibii zmniejszyłbym ilość straconego expa/skilli/mlvla po dead'dzie.
Kup sobie blessy :P
A tak już na serio, to już sam pomysł z informacją o loocie podczas expienia w party mnie zadowala ; ] miło było, jakby kamienie wystarczały na ciut dłużej, gdyby potiony były tańsze, nie było tylu problemów z serwerami i... Może jakieś nowe expowiska dla facc? Ja rozumiem, że pacc jest dla nich priorytetem i na paccu te expowiska są na prawdę fajne, ale aż mnie skręca, gdy podczas expienia na d lair obok veno na kolejnego draga musze czekać 5 minut... a tak poza tym, to jest spoko :D
Ja bym zmienil:
1. Wiecej Gm. Conajmniej 2 na 1 serv zeby nie bylo tych wszystkich Je***ych Botow.
2. Zeby Potionki byly za mniejsza cene (jak stwierdzil kolega).
3. Rownierz zwiekszona mapa. W celu zrobienia wiekszej ilosci expowisk.
4. Jakies konkretne Questy jak Poi i Inq.
1. usunal 1 Gma (hail Poro) ;]
2. z Rooka wychodzisz z 15lvl <- bye carlin noobs
Simba_Knight
29-11-2008, 19:00
1. usunal 1 Gma (hail Poro) ;]
2. z Rooka wychodzisz z 15lvl <- bye carlin noobs
i tak by kupowali lvl itd noobs by bylo na rooku dopiero wszedzie pelnoe 10 lvli ktorzy nie wiedza co dalej. Moim zdaniem nie powinno byc poradników jak przechodzic samouczka + nie powinno sie go skipowac! albo kazdy gracz ma inne zadania cos zeby naprawde trzeba bylo znac chodz troche angielski
15 lvl? Pomysl ile musial bys pracowac na wyjscie z rooka (przy full servie). Pomysl wtedy ile noobow by bylo na expowiskach na rooku, nawet nie dal bys rady z niego wyjsc xD 10 lvle kur** na trollach, wolfach itp. ;d
Moim zdaniem nie powinno byc poradników jak przechodzic samouczka + nie powinno sie go skipowac!
Ja osobiscie tego nie popieram bo to utrudnilo by gre nowym graczom.
Jestem temu ptxeciwny gdyby nie ten samouczek ludzie latali by po rooku i pisali :
-Jak wejsz na drabine, jak sie ropowac, jak uzywac lopaty?
Co do skipowania jest ono przydatne wedlug mnie sam robilem 4 new chary po tym update i nie chcialo by mi sie nimi przechodzic teraz dajesz skip turotial(albo tytorial nie pamietam jak to sie pisze xD)
Qlos
Więcej fajnych rzeczy na Paccu
Ja chciałbym aby tibia była platna
Tibianka
01-06-2009, 19:14
Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale tak myślę, czy nie dałoby się założyć na tibia.com tematu, aby zrobić jakiś serwer z tibią 7.6 i gracze podpisywali by się pod tym : D
--Ogorek--
01-06-2009, 19:52
A ja bym nie chciał 7.6 tylko 8.0
Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale tak myślę, czy nie dałoby się założyć na tibia.com tematu, aby zrobić jakiś serwer z tibią 7.6 i gracze podpisywali by się pod tym : D
Jest taki temat i nie ma szans na przejście, pomimo dużej ilości podpisów.
refresher
01-06-2009, 20:06
to tak:
-runki soul(może każda profa robić, żeby ek i knight sprzedawał swoje pointy sorcom i druidom
-czary exori magów w wersji mid(trochę słabsze)
A ja bym nie chciał 7.6 tylko 8.0
8.0? Pseudobalansacja? Chyba nie grałeś za czasów 7.6.
Tomcio Pall
01-06-2009, 21:31
System gry z 7.5 i tylko nowe grafiki itd.
DK-LOG.911
01-06-2009, 21:46
Wiecej Gm. Conajmniej 2 na 1 serv zeby nie bylo tych wszystkich Je***ych Botow.
Ty myślisz, że na jednym servie stacjonuje tylko 1 GM?
@all, who wants Tibia 7.6/8.0
Nie tylko wy byście tak chcieli. Moi kumple zaczęli grać na OTSach (ale takich RLowych - exp x1, normalne skille, real mapka). Ale ja zawsze czekam na nowy update i ulepszenie systemu...
Ja chciałbym aby tibia była platna
To zagraj w WoW'a...albo inna płatną grę
Runy bez ograniczenia lvl (jak kiedys), kiedyś sorc wymiatał, 15 lvl sdki i pkowac
7.6 Rulez!!!! :D
Herdrak'knight
01-06-2009, 23:38
Graczy, niech zmienią graczy.
Żeby szło ustawić protecta jak się idzie do shop'u (pvp/enfo)
Żeby pacc był droższy :(
Serv 7.6 B)
3 Addon
Jakiś addon dla facc (np. citizen)
Więcej event (nie tylko na święta)
Jakieś losowe pytanie po angielsku.
Nakaz wyjścia na 8lvl na main - nie cierpie gdy zabijam rota, a tu mi podbija 30+ i ks'uje :/
Questy na exp
1. Arena PVP. Mogłaby być płatna lub darmowa, to już byłoby obojętne. Ale na szczególnych zasadach. Walki odbywały się na zamkniętej arenie (np. takiej jak w Svargrond), aby widownia mogła je oglądać. Walczyłyby dwie osoby. Widzowie, mogliby stawiać kto wygra (taki STS). Na arenę byłby zakaz wnoszenia AoLa. I jakby to wyglądało? Wchodzą dwie osoby bez AoLa, jedna ginie. Wypadają itemki, druga podnosi. Nie opłaca się, bo traci się skille i level? To byłoby wycofane. Na tej arenie można by tylko stracić przedmioty, tj. plecaki pełne potionów czy ekwipunek. Arena mogłaby się cieszyć dużym zainteresowaniem, jednak musiało by to mieć także losowe wybieranie przeciwników i szczeble poziomowe. Tak, aby 20 poziom nie spotkał 120. Byłaby to rozrywka w świecie tibijskim, małe urozmaicenie gry. I byłby kolejny cel do expienia, stać się najsilniejszym "bokserem" w grze.
2. Wojny zamków, miast, whatever. W wielu grach są takie akcje (Ragnarok Online - War of Emperium; Lineage II - Castle Siege), że jedna gildia/sojusz broni swojego terytorium (najczęściej zamku) a druga próbuje przejąć. Można by ten pomysł wprowadzić do Tibii. Przykładowo, CipSoft buduje 4 potężne Clan Halle, kilku piętrowe, z NPC w środku. U NPC będzie możliwość rozbudowania zamku (otworzenie/renowacja korytarzy czy wież) lub wynajęcia obrońców (słabych jak elfy aż do silniejszych jak monk, ale takich, aby nie odwaliły całej roboty gildii). Jakie by były korzyści zamku? Pod zamkiem można by dać jedno, dobre miejsce do expienia, np. pomniejszona wersja Plains of Havoc. Byłoby wtedy warto waczyć o te CH, i jednocześnie zmniejszyła by się ilość wojen na serwerze, ponieważ trzeba robić przygotowania do "tej jednej bitwy".
3. Zarobek. Nowy sposób zarabiania, tj. wytwarzanie przedmiotów. Przykładowo chcemy sobie zarobić te 500gp, to musimy zabić tego potworka, znaleźć ten składnik, zabić kolejnego potwora, zdobyć kolejny składnik, pójść tam, ściąć to i na końcu u pewnego NPC / używając skilla z questu możemy złożyć przedmiot, na przykład "czarny ser", który jeden czy dwa NPCe skupują po te 500 gp. Itemki do tego złożenia byłyby łatwe do zdobycia, jednak cały proces byłby czasochłonny, jednak tak efektywny jak expienie (ale bez expa). Mógłby to być dobry sposób do zarabiania dla początkujących, którzy po wyjściu z Rookgaardu mają 500gp i starczy im tylko na Serpent Sworda, a dziennie zarabiają 300gp. Po dniu takiego expa mogliby także do produkować kilka przedmiotów, sprzedać i zamiast 300gp na dzień mają 700gp. Oczywiście to byłoby dla nowicjuszy, ale taki sposób byłby dobry aż do 30 poziomu, gdzie ciągle trzeba zmieniać ekwipunek.
4. Recommend a... To już taka mniej ważna opcja. Każdy gracz miałby funkcję zgłoszenia bota, klikając na niego prawym i wciśnięcia "Recommend a...". Zgłoszenie dostałby GM i sprawdzałby: bot czy nie. Jak tak, bot dostaje bana. Jak nie, ty dostajesz bana (1 dzień, chciał dobrze).
lord_piteer
03-06-2009, 22:27
ja bym ją wykasowal w pieruny, ludzie by chociaz od kompow odeszli i doceniliby chociazby o wiele lepsze gry, jezeli nie wychodza z domu.
Tomcio Pall
03-06-2009, 22:38
1. Arena PVP. Mogłaby być płatna lub darmowa, to już byłoby obojętne. Ale na szczególnych zasadach. Walki odbywały się na zamkniętej arenie (np. takiej jak w Svargrond), aby widownia mogła je oglądać. Walczyłyby dwie osoby. Widzowie, mogliby stawiać kto wygra (taki STS). Na arenę byłby zakaz wnoszenia AoLa. I jakby to wyglądało? Wchodzą dwie osoby bez AoLa, jedna ginie. Wypadają itemki, druga podnosi. Nie opłaca się, bo traci się skille i level? To byłoby wycofane. Na tej arenie można by tylko stracić przedmioty, tj. plecaki pełne potionów czy ekwipunek. Arena mogłaby się cieszyć dużym zainteresowaniem, jednak musiało by to mieć także losowe wybieranie przeciwników i szczeble poziomowe. Tak, aby 20 poziom nie spotkał 120. Byłaby to rozrywka w świecie tibijskim, małe urozmaicenie gry. I byłby kolejny cel do expienia, stać się najsilniejszym "bokserem" w grze.
Głupota! Taki knight vs. inna profesja to byłaby masakra(oczywiście wyższe lvl). Gość co by tam walczył musiałby być debilem żeby paść. Teraźniejszy system PvP jest tak skonstruowany, że nie masz szans zabić innej profesji z tym samym lvl samemu.
Więc pomysł nie jest zły, tylko warunki na to nie pozwalają. Tu powinna być inwencja CipSoftu aby to poprawić, ponieważ dalej uważam ten pomysł za dobry. Szczególnie na światach Non-PVP, gdzie nie można walczyć.
zmienił bym... graczy, tylko tyle
zmienił bym... graczy, tylko tyle
Zmiana regulaminu i sposobu egzekwowania jego przestrzegania. Zmiana pojeścia ze 100% komercyjnego na tworzenie dla graczy. Ograniczenie hipokryzji twórców. Ot co.
nszymanczyk
28-03-2011, 00:26
Ja mam propozycję:
- Tibia po polsku :D Chociaż jeden serwer po polsku. Jak komuś się nie podoba to gra na angliku i już. A żeby nie było spamującego brazylijczyka formularz zgłoszeniowy do napisania po polsku!
- Testy inteligencji.
- Jedna bardzo w*****ająca rzecz! Jedna osoba może bić potwora!! Druga może jak jest z pierwszą na Party.
Komuś coś nie pasuje od razu mówię że gram na NPvP.
Up
i co, że niby zdałbyś taki test na iq?
już uprzedzam twojego nowego posta. Po pierwsze - nie ma angielskich serwerów. Po drugie - serwer po polsku? "po ch*j"? Nie rozumiesz co napisane w opcjach jest, czy chcesz udawać, że to, co mówi npc cię interesuje i nie przyszedłeś tylko napisać hi trade bye? Po trzecie, tylko jeden gość może bić moba? Okej, trapnę cię i zluruję dragona, nie będziesz mógł go bić bo nie jesteś ze mną w party i sobie poczekam aż cię ujebie. Polaczki... Nie chcesz grać z brazolami? to ich zignoruj, chociaz tutaj to na ich miejscu prędzej tobie bym dał ignore.
aha, od 0-17 lvl padłeś 14 razy. Może pograj troszkę dłużej w tą grę zanim zaczniesz coś zmieniać? Wiesz, jakbym w to jeszcze grał to nie było by mi na rękę aby jakiś 17 level co padł praktycznie więcej razy niż wbił poziom decydował o tym w co gram.
nszymanczyk
29-03-2011, 13:20
Ehh, kupiona postać za coca cole od kolegi ze szkoły. Powiedziałem żeby wbił 8lvl w 2 dni. i chuj mnie to ile razy dedał. Serwer po taki chuj że niektórzy np. grają na PvP to jak muszą sprawdzić działanie jakiegoś przedmiotu na necie to ich mogą dednąć. Kliknie Look i już wszystko wie. Bo niektórzy kurwa nie mają dyplomu z angola. A brazole spamują cały czas przy polskiej rozmowie:
-Ja: Siema ile dostales z poprawy?
-Kolega: 4. Latwe jak chuj
-Brazol: @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Gość stał centralnie obok nas!
Sirandil
20-09-2011, 14:10
Skoro paladynom łamią się włocznie a postacie magiczne potrzebuja many do uzywania broni to wielmożni knighci powinni mieć wytrzymałość broni i obowiązek naprawiania ich w mieście!! Tak dla równowagi B)
Skoro paladynom łamią się włocznie a postacie magiczne potrzebuja many do uzywania broni to wielmożni knighci powinni mieć wytrzymałość broni i obowiązek naprawiania ich w mieście!! Tak dla równowagi B)
Prawie spadłem z krzesła... Kolego, zagraj sobie knightem, a potem pier*dol głupoty... Obowiązek naprawiania broni... Knight musi zmieniać swoją broń mniej wiecej co 5 lvli, niektórzy wytrzymują nawet 10 lvli. Im większy lvl tym broń jest droższa... W przeciwieństwie do innych profesji, knight nie może używać run do ataku, bo z takim mlvl jakim ma knight, to jak pierdzielnie te 30hp w potwórka, to szału nie będzie. No i niech mu się stępi ten toporek kiedy jest w środku walki i co? Death murowany. Pall zrobi sobie runki i amunicję czasami, mag ma tyle many, że nie narzeka.
Zmieniłbym tylko jedno, na serverach npvp, powinno dać się atakować drugiego playera na party. :P
Sirandil
20-09-2011, 22:39
@Up
Temat chyba brzmi co byście zmienili w tibii czyli dałem tylko propozycje a to że ty użalasz się nad swoim biednym i ciężkim życiem knighta to chyba tylko i wyłącznie Twój życiowy problem :) więc nie wpie****aj się jak cie nikt o zdanie nie pyta kolego;), bo tylko podałem propozycje zmiany.
@Up
Temat chyba brzmi co byście zmienili w tibii czyli dałem tylko propozycje a to że ty użalasz się nad swoim biednym i ciężkim życiem knighta to chyba tylko i wyłącznie Twój życiowy problem :) więc nie wpie****aj się jak cie nikt o zdanie nie pyta kolego;), bo tylko podałem propozycje zmiany.
A on ją zanegował podając racjonalne argumenty, ten temat też od tego jest, więc ty wy*******aj :)
- Wywalić stack system z nonpvp
- wywalic w pizdu soule
- garnki (poty) - by mogly blokowac graczy + obnizenie ich ciezaru o polowe
- gm-owie cm-owie czy jak im tam - na kazdy serwer z 10 minimum dla kontroli botterow
- nagrody za trapowanie, reportowanie botterow (wiecej ich wylapiesz - lepsza nagroda - za 100+ botow - jakis rare.)
- przywrocic ropowanie monsterow przez playera
- wypieprzyc w cholere anty-luring
- update mapy - zwezyc ponownie wiekszosc korytarzy w miejscach jak np. six rubies quest, zamienic schody na drabiny/ rope spoty
- caly system magii z tymi cooldownami exurami ico itd. - do widzenia ! (jedynie exura gran san moglaby zostac z tych nowych spelli)
- dziesiatki nowych armorow, shieldow itd
- exp za wszystkie questy, w przypadku trudniejszych zeby nie byl symboliczny
- zwiekszyc atrybuty rare itemow (np dsl wiecej arma, mls wiecej atk/def)
- wiecej ukrytych przejsc, drzwi na klucz, dzwigni itd + bardziej rozmowni na temat questow (glownie tych nieodkrytych) npc
- gruntowna przebudowa yalahar (to miasto to smiech na sali, cipsoftcik chyba czerpal insipracje z jakichs miernych otsow) - zwlaszcza quarterow : magician, foreigner , factory i alchemist, aby respy tych potworkow mialy jakis sens a nie wpierdzielenie ich na "odwal sie" obok siebie oddzielone murem jedynie.
- 3 addon + nowe outfity
- wywalic island of destiny i caly ten smieszny tutorial + rookgaard jak za dawnych, lepszych lat
- czestsze odwiedziny slabszych bossow typu old widow, grorlam
Tyle chyba wystarczy, zeby ta gra nabrala dawnego blysku :)
Jest jeszcze cala masa innych rzeczy do zrobienia.
Ja to bym zmienił jeszcze 1 rzecz. :) Mianowicie, aby na rooku był 1 czar! xD Niech to będzie "exura mini" , niech zabiera te 100 many, niech leczy te 10/20hp, niech będzie od tego 25lvl, niech będzie tylko dla pacc, i niech kosztuje te 100k u npc :) Nic wielkiego, nic przydatnego i nic potrzebnego, ale by to była prawdziwa frajda dla każdego rookstayera. ^^ (Oczywiście żadnych dodatkowych mana potion na rooku miało by nie być!)
- Wywalić stack system z nonpvp
- wywalic w pizdu soule
- garnki (poty) - by mogly blokowac graczy + obnizenie ich ciezaru o polowe
- gm-owie cm-owie czy jak im tam - na kazdy serwer z 10 minimum dla kontroli botterow
- nagrody za trapowanie, reportowanie botterow (wiecej ich wylapiesz - lepsza nagroda - za 100+ botow - jakis rare.)
- przywrocic ropowanie monsterow przez playera
- wypieprzyc w cholere anty-luring
- update mapy - zwezyc ponownie wiekszosc korytarzy w miejscach jak np. six rubies quest, zamienic schody na drabiny/ rope spoty
- caly system magii z tymi cooldownami exurami ico itd. - do widzenia ! (jedynie exura gran san moglaby zostac z tych nowych spelli)
- dziesiatki nowych armorow, shieldow itd
- exp za wszystkie questy, w przypadku trudniejszych zeby nie byl symboliczny
- zwiekszyc atrybuty rare itemow (np dsl wiecej arma, mls wiecej atk/def)
- wiecej ukrytych przejsc, drzwi na klucz, dzwigni itd + bardziej rozmowni na temat questow (glownie tych nieodkrytych) npc
- gruntowna przebudowa yalahar (to miasto to smiech na sali, cipsoftcik chyba czerpal insipracje z jakichs miernych otsow) - zwlaszcza quarterow : magician, foreigner , factory i alchemist, aby respy tych potworkow mialy jakis sens a nie wpierdzielenie ich na "odwal sie" obok siebie oddzielone murem jedynie.
- 3 addon + nowe outfity
- wywalic island of destiny i caly ten smieszny tutorial + rookgaard jak za dawnych, lepszych lat
- czestsze odwiedziny slabszych bossow typu old widow, grorlam
Tyle chyba wystarczy, zeby ta gra nabrala dawnego blysku :)
Jest jeszcze cala masa innych rzeczy do zrobienia.
1: A niby po co?
2: Zgadzam się.
3: Nie.
4: Zgadzam się, ale wydaje mi się że 4 w zupełności by wystarczało.
5: Za reportowanie - tak, za trapowanie - nie, report 100 botów = rare - nie.
6: Nie.
7: Nie.
8: Nie, nie i jeszcze raz nie.
9: Co ci w nim przeszkadza?
10: +1
11: +1, a nawet +5.
12: +1!
13: +1!
14: +666!
15: Ale nie na odpierdol :)
16: A czemu niby?
17: +667!
mlodzixx
22-09-2011, 23:01
wyrobiony recover key czy jak to sie tam nazywa ale go nie mam bo nie zapisalem,, info gg3639429 kto pierwszy ten lepszy.
@rudimir - jestem we wszystkim za, oprócz wywalenia island of destiny.
Ruszek widzę, że nie podoba ci się pomysł by ułatwić trapowanie na nonpvp :)
Co do pkt 5 w moim poprzednim poście, to dla uzupełnienia - rare item tylko za zabicie 100+ botów, nie za reporty (za reporty, które doprowadzą do zbanowania nooba, trochę słabsze nagrody). Ten rare za 100+ uwalonych botterów może się wydawać mało, ale dzięki nagrodom i większej kontroli liczba botujących spadnie, a polujących na nich podskoczy.
Ogólnie fajnie sobie pomarzyć, bo cipsoft woli dodawać nowe firanki, misie i inne pierdoły -.-
@up - gdybyś zebrał jakichś 3.000 osób, które grają w Tibię i popierają ten pomysł, możesz napisać do CipSoftu, może coś zmienią..
Osobiście masz moje poparcie :) Czyli teraz 2.999 osób :d
SanWarrior
06-10-2011, 14:38
Ja bym dodał nowe ciekawe wyspy 8o
camperek1
12-10-2011, 20:10
Cipsoft regularnie to robi...
adareczek
19-12-2011, 23:33
na pewno graczy XD
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.