Pokaż pełną wersje : Gdzie soulować?
Witam.
Mam świeżego rsa, jeszcze ciepły. Rs nabity był przypadkowo, ale to nieważne.
Sprawa wygląda tak, że większość knightów 35+ lvl zaczyna mnie bić, to samo dotyczy przedstawicieli innych profesji. Staram się być zawsze blisko pz, a jak nie mogę expić, to przynajmniej chcę uhy porobić. Jednak kończą mi się soul pointy.
Potrzebuję miejsca, gdzie:
- Jest blisko do pz
- Występują potwory, które dają 27+ expa
- Nie kręcą się tam high levele ( czyli najlepiej żeby nie było w ogóle ludzi, lub ludzie do 15 lvl)
Każda pomoc się przyda, z góry dzięki.
Hmm polecalbym ci ancient temple w thais .. Troszke jest do depo ale nic mi innego do glowy nie przychodzi. Mozesz równie dobrze poczekac aż zniknie ci rs :) .
Hmm polecalbym ci ancient temple w thais .. Troszke jest do depo ale nic mi innego do glowy nie przychodzi. Mozesz równie dobrze poczekac aż zniknie ci rs :) .
Właśnie o to chodzi, że nie chcę marnować czasu ;/
Ancient Temple raczej odpada...
Polecam Ci roty niedaleko Venore.
Do depo jest jakieś minuta/dwie drogi.
Jeśli będziesz miał przy sobie pare uh'ów powinieneś spokojnie tam dojść.:p
Cyklopy pod Thais? Raczej tam nie za wysokie lvl sie kreca :P
A w umie nawet Mount Sternum
Dzięki za odpowiedzi, jeśli ktoś mógłby jeszcze coś poradzić to thx
Pomocny Murzyn
04-01-2007, 19:24
Amaznki obok Carlin, pz bardzo blisko (niestety często kręcą się tam h-lvl)
Marcjanx
04-01-2007, 19:26
Możesz poexpić na Trolach jeżeli zależy ci tylko na soulu. Jak wychodzisz z thais (górnym mostem) idziesz ciągle po dróżce oczywiście do góry i rozkopujesz dziurę łopatą, potem idziesz w dół. Musisz uważać jedynie na nobków. na 95% jak cię zobaczą bedą wołać 'PK' I z depo przyleci ekipa.
Nieznam innego miejsca gdzie mógłbyś soula wbić.
@up Blisko do PZ 0.o
POZDRO
Pomocny Murzyn
04-01-2007, 19:29
po pierwsze, kłania się czytanie ze zrozumieniem (on potrzebuje potwora, który daje 27+ exp)
Powiesz mi, że amazonki obok Carlin są daleko od pz? (pz znajduje się tam obok waspów, gdzie się blesa kupuje)
EDIT
Tu daje screena z amazonkami obok Carlin i pz
http://img129.imageshack.us/img129/306/amamf2.jpg (http://imageshack.us)
Marcjanx
04-01-2007, 19:34
A no sorki co do pz. Ale chyba temat brzmi gdzie wbijać soula. Nie ważne czy za potworka dostaniesz 700 expa czy 5, soul rośnie tak samo szybko.
Pomocny Murzyn
04-01-2007, 19:39
Teraz to mnie rozwaliłeś, żeby rósł soul EXP ZA POTWORKA MUSI BYĆ WIĘKSZY OD TWOJEGO LVL...
@up: dokładniej: większy lub równy
Duch Niespokojny
04-01-2007, 20:02
W Ab'Dendriel tuż koło depo, pod ziemią, respią się 2 rotwormy.
Amazonki na pólnocny wschód od Carlin - miejsce, gdzie kupuje się jeden z blessów jest protection zone (choć nie jest aż tak znowu blisko...).
Isle of the kings - od podziemi do pz, czyli statku jest niezbyt blisko, ale za to mało ludzi się tam kręci (nie radzę soulować na monkach na drugim piętrze budynku, bo nie będziesz mógł wrócić).
Folda lub Vega - możesz zabijać polarne misie (ew. wiverny) i w razie potrzeby uciekać na statek (tyle, że teraz na Vegę wszyscy, w tym high levele, biegają do Ruprechta, a na Foldzie ktoś może wszcząć alarm i przybiegnie jakaś ekipa ubić pkera :))
White Flower Temple na południe od Thais jest pz, ale nie wiem czy są tam jakieś odpowiednie dla ciebie potworki (chyba, że banshee :)).
Kopalnia w Kazordoonie - niedaleko jest statek łączący to miasto z Cormayą.
Femur Hills - jest latający dywan, ale trochę daleko od jakichś potworków.
Jeżeli masz pacc:
Library Tomb - całe Ankrahmun to niemalże jedno wielkie protection zone.
Laguna islands - choć tam żółwia dość łatwo jest zablokować, żebyś nie mógł na niego uciec.
W Ab'Dendriel tuż koło depo, pod ziemią, respią się 2 rotwormy.
Amazonki na pólnocny wschód od Carlin - miejsce, gdzie kupuje się jeden z blessów jest protection zone (choć nie jest aż tak znowu blisko...).
Isle of the kings - od podziemi do pz, czyli statku jest niezbyt blisko, ale za to mało ludzi się tam kręci (nie radzę soulować na monkach na drugim piętrze budynku, bo nie będziesz mógł wrócić).
Folda lub Vega - możesz zabijać polarne misie (ew. wiverny) i w razie potrzeby uciekać na statek (tyle, że teraz na Vegę wszyscy, w tym high levele, biegają do Ruprechta, a na Foldzie ktoś może wszcząć alarm i przybiegnie jakaś ekipa ubić pkera :))
White Flower Temple na południe od Thais jest pz, ale nie wiem czy są tam jakieś odpowiednie dla ciebie potworki (chyba, że banshee :)).
Jeżeli masz pacc:
Library Tomb - całe Ankrahmun to niemalże jedno wielkie protection zone.
Laguna islands - choć tam żółwia dość łatwo jest zablokować, żebyś nie mógł na niego uciec.
W Flower Temple jest extra, nie schodzę do podziemi, tylko zabijam minotaura który respi się tuż za rzeczką. ;] dzięki
motylanoga
04-01-2007, 21:17
ja mam rade dla druidów i sorców, którzy soulują np w venore na rotach lub swamp trolllach. dla pacc/facc soule leca wystarczajaco szybko jak sie zabija 2-5 potworow na minute. kazda proba wygoniania "noob-soula" konczy sie zazwyczaj jego dedem, bo na dodatek te nooby atakuja pierwsze. soulujcie tak aby nie pzresZkadzac tym ktozry expia.... plx:baby:
ja mam rade dla druidów i sorców, którzy soulują np w venore na rotach lub swamp trolllach. dla pacc/facc soule leca wystarczajaco szybko jak sie zabija 2-5 potworow na minute. kazda proba wygoniania "noob-soula" konczy sie zazwyczaj jego dedem, bo na dodatek te nooby atakuja pierwsze. soulujcie tak aby nie pzresZkadzac tym ktozry expia.... plx:baby:
lol? wystarczy zabicie 1 potworka na 4 minuty...
Dzięki za odpowiedzi, jeśli ktoś mógłby jeszcze coś poradzić to thx
Moim zdaniem uciekaj do dzior blisko depo na bugi itd tam duze lvl niesmigaja pozdro !! albo poprostu zrob nowego chara a tego z rsem sraj
Powtórzę jeszcze raz:
Potrzebuję potwora dającego 27+ expa!!!
w AB znam dwie miejscówki zaraz koło depo po prawo respią się dwa roty tam gdzie zborze rośnie.
I jak wiesz to jest jeszcze śmietnik nikt tam nie chodzi bo respia sie tam dwa roty i 5 ratów. A jak ktos wpadnie to zdążysz uciec do dp. Sam tam souluje.
Śmietnik jest kolo great willow.
W podziemiach Carlin w niektórych miejscach są roty więc jesli wiesz gdzie one dokładnie są to radze własnie tam bardzo szybko dotrzesz do dp a poza tym w tych podziemiach zazwyczaj siedzą jakies 8lvl co do 10lvl chcą dobic:D na bug-ah czasem tylko jakies 20-30 lvl idą tam na pojedyńczy resp slimowB)
Kolo thais tam gdzie sie blessy kupuje jest swiatynia obok cave z miskami i ogolnie mozesz sie tam krecic. Blisko do tej swiatyni czesto chodza tam wlasnei red skulle zeby wytrzymac 1 miesiac. :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.