zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Skullowy BUG

elite
02-09-2004, 15:59
http://img.photobucket.com/albums/v448/mielnik/bug.jpg

Na tym zdjeciu widac ziomka stojacego w swiatyni ze skullem (nie migal), stal on tam kilka minut i nie mogl sie ruszyc, gdy ja go chcialem ruszyc to pokazal sie napis Characters who... Nie wiem czy to jakis bug czy co. Powiedzcie co o tym sadzicie...

kuboal
02-09-2004, 16:04
hmmm.. A moze teleportowal sie. To znaczy przelogowal sie a ktos zblokowal sie wszystkie pobliskie miejsca gdzie powinnien sie pojawic. Wtedy powinnien pojawic sie w swiatyni.

Kapix
02-09-2004, 16:13
Wydaje mi się ,że nie mógł on sie wylogować ze skullem(a dokladniej z walka) ,więc możliwość teleportu raczej odpada:).Ja już często widziałem ludzi z white skullami w depo.Podejżewam, że czasami może zniknąć walka szybciej od skulla i wtedy ludki wchodzą do depo,bądz do świątyni ze skullami.:D

elite
02-09-2004, 16:19
To nie chodzi o to. Ani teleport ani szybciej znika niz walka. Mozna w depo ze skullem byc bo on zawsze 6 sekund przed zniknieciem mruga a na poczatku przez sekunde jest ale nie ma krzyzkow i po sekundzie zaczyna mrugac. A temu gosciowi sie to stalo jak go zabili bo mi mowil...

gy_ver
02-09-2004, 17:04
Bla Bla Bla "A temu gosciowi sie to stalo jak go zabili ..." Przecież jak ktoś zginie z białą czachą to pojawia się w świątyni bez niego.
To prawda, jest taki BUG w którym można z białym skulem wejść do świątyni i do depo.Oczywiście nie powiem jak to się robi bo później wiele n00bków się na to rzuci.

Leo
02-09-2004, 17:23
wyslesz mi private msg jak tam wlizc z łajt skól =)

Dixi
02-09-2004, 17:23
Tez wiem jak to zrobic ale nie zawsze wychodzi. A na forum bylo juz cos takiego i nawet pisalo jak tak zrobic.

tomo
02-09-2004, 17:33
kiedys jakis 8lvl mnie pieprznal i wlazl do depo jak go chcialem zabic (da sie missclicknac gfb? Zwlaszcza na darashii, gdzie okolice depo byly puste? pewnie myslal ze ja afk :D) a mial skulla... Wescie powiedzcie na private msgs jak to sie robi... Albo napiszcie posta na forum... Blagam xD

elite
02-09-2004, 17:34
Bla Bla Bla "A temu gosciowi sie to stalo jak go zabili ..." Przecież jak ktoś zginie z białą czachą to pojawia się w świątyni bez niego.
To prawda, jest taki BUG w którym można z białym skulem wejść do świątyni i do depo.Oczywiście nie powiem jak to się robi bo później wiele n00bków się na to rzuci.

Jak nie wiesz noobie to nie gadaj... I to sie stalo jak go zabili i sie wlogowal i mial skulla wiec nie gadaj bo nie wiesz!

Ja tesh znam tego buga ale w tym przypadku to nie o to chodzi... wiec nie gadac o tym bugu!

Xelede
02-09-2004, 18:04
Ja tesh tak mailem .. tylkoz e to bylo tak
Pusscilem FF'a w kolesia podbiegl 9* Master walnal Sd i mnie nie bylo loguje sie odrazu w swiatyni a tamten typek wlaz 2 raz w FFa i mi sie w swiatyni skull pojawil pewno mieli nadzieje ze jush wyszedlem i 2 raz mnie ubija......

Ludwix Trimera
02-09-2004, 18:13
Ja też wiem jak to sie robi, ale nie bede szerzył czeaterstwa :P
To nie jest nic nadzwyczajnego trzeba mieć poprostu sprawne ręce i 0 lagów.
Tyle powiem :P

PiXik
02-09-2004, 18:19
Moja teza to że ty robiłeś to zdjęcie miałeś dupnego laga weszłeś do świątyni (tak ci się wydawało na lagu:P)i zrobiłeś ssa:D

Josibu
02-09-2004, 19:08
Jak nie wiesz noobie to nie gadaj... I to sie stalo jak go zabili i sie wlogowal i mial skulla wiec nie gadaj bo nie wiesz!
sam nic noobie nie wiesz, jak cie zabija z white skullem to tracisz go po smierci i logujesz sie juz bez... a do pz ze skullem mozna sie dostac w pewien sposob (byl filmik na tibia.de :] )

czepek
02-09-2004, 19:23
to że ma się skula w np. Depo lub w świątyni to wszytko zalezy od refleksu!!
wystarczy stanonc kolo wejscia do depo tylko zeby nikt nieblokowal nas ;)
zaatakowac kogos co stroi obok nas i ruwnoczesnie szybko nacisnonc klawisz aby wejsc do dp!! B)
ale radze nieprubowac bo mozna przez to "ŁATWO PAŚĆ" sam raz kiedys tak chcialem zrobic dla szpanu :) i mnie zabili :(

gy_ver
02-09-2004, 19:55

Ja tesh znam tego buga ale w tym przypadku to nie o to chodzi... wiec nie gadac o tym bugu!

n00bem to sam siebie mozesz nazwać za obrażanie publiczne powinieneś dostać bana.
A o bugach sie nie mówi prawie jak o questach więc nie gadam nic więcej,sam widzisz ze nie tylko ja o tym bugu wiem.

tomo
02-09-2004, 20:46
za obrażanie publiczne powinieneś dostać bana.
ermh, funny, ale to ty pierwszy nazwales go noobem... Nvm -.-

Auxsios
02-09-2004, 20:51
OMG przeciez to latwe :P gostek sie pojawil w swiatyni ( zginol albo poprostu tam se wlazl albo wyszedl na maina :P ) i niechcacy badz chcacy kogos zatakowal i oczywiscie pojawila sie czacha i walka i gostek ze swiatynie nie wyjdzia :D

SzpaQ
02-09-2004, 21:03
Muj znajmowy tesz to umie i wcale nie czeba stac kolo depo muj kumpel stal z 30 kratek od depo i wszedl sobie wiem ze do tego tricku potrzebny jest hmm

morphy
02-09-2004, 21:15
nie "muj" tylko "mój" no tak ktos cos takiego pokazał taki trik i odrazu sie okazalo ze pół forum zna tego "tricka" i tylko jest "wiedzialem ale o tym nie muwilem" tak samo bylo jak karwa pokazal jak to spał w 2 łużkach na raz i odrazu okazało sie ze niby kilkanascie osoób robilo to samo omg ludzie muwcie prawde na tym forum nie potrzeba "szpanowac"

elite
02-09-2004, 21:18
Ale wy nie umiecie czytac ze zrozumieniem. On stal tam w PZ i nie mogl sie RUSZYC!!! MOgl tylko stac i gadac. Jak ja chcialem go przesunac to sie pojawilo Characters who... wiec to nie jest ten bug o wchodzeeniu do PZ tylko cos innego...

morphy
02-09-2004, 21:20
zgłoś do z GM uśmiechnij sie ładnie i popros o nagrode ...

Szpula13
02-09-2004, 21:26
Pytanie do Autora :
Czemu uzywasz tibigg ?? Widac na screenie przyjrzyjcie ie i zobaczycie. Ja odrazu zobaczylem to..

mat6a
03-09-2004, 08:15
Słuchaj pekowalem kiedyś swoim knightem na 22 lvl puszczalem ff a potem dead mialem i loognolem sie w świątyni i mialem skulla white nie moglem sie ruszac .:D powiem dlaczego tak jest:

1. Rzucasz fire fielda lub ef lul p-fielda itd
2. W tym samym czasie mam dead
3. Logujesz sie w świątyni i ktoś w tym czasie jak jesteś w świątyni wlaz w twoje fieldy pokazuje ci sie skull.
4.czekasz aż ci znika skull i jest spoko potem:D to nie bug

Pawelek paladyn
03-09-2004, 08:29

To ty jestes noobem bo nie wiesz jak to sie robi ,jak masz runke hmm i walniesz kogos z druegiej strony dp to zanim doleci do niego strzal to masz 1 sek zeby wejsc do dp ,wiem bo sam nie raz tak prubowalem ,tylko ze to trzeba miec refleks i wiedziec kiedy wejsc do dp :D

Deme
03-09-2004, 08:33
Ja też to potrafie ale nie muszę mieć HMMa mogę wejść i zrobić czaszkę w dp tylko nie wiem jak to wsadzić na serwera :D:D
GoodBye

Mefisto Er
03-09-2004, 11:29
Piszecie tu takie smuty że żal sie robi.

Bierzesz przykładowo Hmm-a walisz w jakiegoś typka i prawie w tym samym czasie wciskasz na klawiaturce SHIFT + np. 1. W zależności od tego w którą strone chcesz wejść bokiem. Shift + 1 daje przesuwanie się ludzika na boki ( to dla niewtajemniczonych). Tak samo jak zastąpimy 1 inną cyfrą np. 9 to ludzik przesunie sie w 2 stronę.

Ciężka sprawa wejść tak do depo za 1 razem.. to wymaga troszke wprawy!

(Podobny " knyf " do wyciągania worka z dziury)

Gniew
03-09-2004, 11:43
Czyżbym tam widział Tibia gg ;p

Arathorn
03-09-2004, 19:51
ja tak miałem tylko z red skullem
puscilem ff'a zginalem i w templu nie mogłem chodzić bo pojawiał się tekst
ze nie moge wejść do pz'a wiec stalem na srodku swiatyni i czekalem az mieczyki znikną

Hinol
03-09-2004, 20:19
To nie jest ta sztuczka co trzeba HMM i szybko wejść, bo gostek nie jest przy wejściu do temple tylko troche dalej i nie da się go przesunąć. To jest sztuczka z fieldem. Wali fielda na kogoś, ktoś go zabija i szybko znów ktoś wchodzi na fielda. Proste ^^

Pietras
03-09-2004, 21:38
mialem ten sam problem. mialem skulla i mnie zabili szybko sie wlokowalem i w swiatyni bylem ze skullem i nie moglem sie ruszeyc nawet o kwadracik

Handzior Bartolu
19-09-2004, 03:27
Tez mialem akcje z tym skullem w swiatyni,tylko ze mnie zabijal 6 lvlowiec :p (dowiadujac sie o jego skillach to malo sobie glowy nie urwalem)Bylem palkiem lvl 11 i bilem go runami,itp.W koncu z qmplem w kanale go zlapalismy i mnie zaczal bic, puscil mi deda,ale pamietam ze przed tym tez ffa puscilem i go zblokowalem przy scianie aby go oszczelac.Ale po skonczeniu pkowania w swiatyni wzialem moje szczalki i pobilem larwe z odleglosci...(nawet runy mi zwrocil ;) )

traczuu
19-09-2004, 08:12
LOL, a ja nie wiem co to jest i dlaczego tak mu się udało:P i nie bede się kłócił:P

Lamdar II
19-09-2004, 12:55
Omg elite mieshkales w ab to nie wiesh jak sie robi skulla w pz ??!!

next great sorcerer
19-09-2004, 16:52
powiem krótko:
f-bombs
Jak robiłem mass PK f-bombami na każdyym tescie przed dp w Darashii (remember me? Nowado) też tak miałem CIĄGLE
Co do runa i powrót do dp- tego buga już chyba nie ma... a poza tym wtedy można się ruszać...

Master Of Devastation
15-11-2004, 01:42
Ja miałem właśnie takiego skulla gfy pikowałem i sie odrazu po pikowaniu zalogowałem na tą postać ,czekałem 10 minut w świątyni ,ruszyć sie nie mogłem:(....(to na 100% jakiś bug)