zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Fałszywe e-maile od firmy MKS

Descartes
05-01-2007, 18:38
http://www.mks.com.pl/informacje.php?id=205

Też wczoraj dostałem e-maila o takiej treści, ostrzega o fali robaka zarażającego przez GG z którą mieliśmy do czynienia jakiś czas temu i zachęca do zainstalowania "łatki". Ludzie, nie dajcie się znowu zrobić w jajo. Ta wiadomość zawiera dużo błędów które od razu wzbudziły moje podejrzenia, tak samo jak fakt, że nigdy nie podawałem firmie mojego e-maila... zresztą z jakiej racji MKS miałby rozpowszechniać łatkę F-Secure zamiast napisać własną?

Thebill
05-01-2007, 18:49
jak przeczytalem mks to pomyslalem ze chodzi o miejska komunikacje samochodowa czyli nasze kochane menkole : P

Hieyan
05-01-2007, 18:55
tez dostalem tego maila, na pierwszy rzut oka to wyglada na falsz.

Kshaq
05-01-2007, 20:01
No dobra, bo ja dostałem nawet dwa takie e-maile, ale czy to w końcu jest tak naprawdę wirus czy prawdziwa łatka. Ale skąd nasze e-maile?

Korektor
05-01-2007, 20:59
@up,
Też się nad tym zastanawiałem,

@topic,
I tak GZ dla Kuraja, że chce nam w jakiś sposób pomóc i uratować tyłki :P

@Debil, (thebill)
Jak nie wiedz co to znaczy to się nie wypowiadaj.

Descartes
05-01-2007, 22:01
ale czy to w końcu jest tak naprawdę wirus czy prawdziwa łatka.

Czytaj, bo wszystko jest wyjaśnione w linku wyżej - łatka instaluje na komputerze trojana który dodatkowo ściąga nam z sieci 5 innych.

Kshaq
05-01-2007, 22:35
Aaaa... :D Dobrze, że tego nie ściągałem... Mi parasolka, Spyware doctor, Ad-aware i takie śmieszne coś hij... Coś tam wystarcza xD

Rayza
05-01-2007, 23:33
Ja tam GG nieuzywam:)
Ale to prostw co do mailyNp:Login....wp.pl I mają twoje dane biorą odnich np.ci z maila i ok<mają twoj mail> tak to chyba dziala??

Ogórkowy
06-01-2007, 22:04
Hah, dwie wiadomości od nich :D Tylko też się zastanawiam skąd oni mają mój e-mail...

$corcerer
07-01-2007, 13:50
Czytając cały nagłówek można było zobaczyć że wiadomość wysłano z [email protected] (usera nie pamiętam, host na 100% taki). Nie pamiętam jak w Thunderbirdzie otworzyłem pełne info o nagłówku, w każdym razie zrobiłem to :> I było jasno napisane.

Wygenerowanie adresu to prosta sprawa - wystarczy walić na chama, na pewno za którymś razem zaskoczy...

Zillek Edonek
07-01-2007, 13:54
Wszyscy dostają wiadomości na gg z linkiem , wszyscy dostają maile od MKSu , a ja nic... To niesprawiedliwe!