zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Windows XP Professional

Rethfing on Aldora
06-01-2007, 15:50
Mam taki mały problem... Jakieś 10~ miesięcy temu tato przyniósł z pracy laptopa, na którym był zainstalowany Windows XP Professional. Teraz chciałbym go przeinstalować a nigdzie nie ma numeru seryjnego... Jest gdziekolwiek w komputerze ten numer zapisany? System mam oryginalny a numeru brak... Co robić? System musze przeinstalować bo już nie moge wytrzymać z tym zacinaniem. Chyba że jest jakiś sposób, żeby bez reinstalowania przywrócić go do stanu po instalacji? Wyczyszczenie wszystkich pierdółek itd. Wirusów nie mam, Ale różnego rodzaju procesy strasznie mi przycinają kompa. Liczę na was!

Nicolas de Neuvic
06-01-2007, 16:01
Skorzystaj z http://www.idg.pl/ftp/pc_11552/Winkey.Finder.1.72.html

Gonzo von Krenzel
06-01-2007, 16:01
Polecam http://pctweak.net/articles.php?id=62 :)

Dree
06-01-2007, 16:02
Zrob defragmentacje, a seriala poszukaj na opakowaniu od windowsa ;)

Nicolas de Neuvic
06-01-2007, 16:05
@up
Przecież napisał że ma samego laptopa. Jeśli już ma czegoś szukać to chmurki z kluczem. Poszukaj jej pod laptopem.

Rethfing on Aldora
06-01-2007, 16:05
Zrob defragmentacje, a seriala poszukaj na opakowaniu od windowsa ;)

Mam tylko płytki z windowsa, nic więcej. Komputer był przyniesiony z pracy tatusia.

Edit:
Nicolas to jest to czego potrzebowałem, zabieram się do instalowania. Jeśli się uda to za godzinke z hakiem napisze ;)

Nicolas de Neuvic
06-01-2007, 16:15
Czekaj jeszcze zostaje problem aktywacji zajrzyj do link'a Gonzo von Krenzel. Tam masz co i jak.

Matek
06-01-2007, 18:53
Mam tylko płytki z windowsa, nic więcej. Komputer był przyniesiony z pracy tatusia.

Edit:
Nicolas to jest to czego potrzebowałem, zabieram się do instalowania. Jeśli się uda to za godzinke z hakiem napisze ;)

No to proste - jezeli nie masz numeru seryjnego system jest piracki (to tak w kwestii prawnej).

Rethfing on Aldora
06-01-2007, 19:31
No to proste - jezeli nie masz numeru seryjnego system jest piracki (to tak w kwestii prawnej).

Nie jest piracki... Komputer jest przyniesiony z pracy, mam oryginalną płytke (nawet z naklejką i tam pisze że Windows XP i w ogóle tak ładnie), tylko po prostu nie mam tych papierów itd. Zresztą nie czepiajcie się :D Wszystko już gra.

Matek
06-01-2007, 19:33
Nie jest piracki... Komputer jest przyniesiony z pracy, mam oryginalną płytke (nawet z naklejką i tam pisze że Windows XP i w ogóle tak ładnie), tylko po prostu nie mam tych papierów itd. Zresztą nie czepiajcie się :D Wszystko już gra.

No wlasnie o te papiery chodzi. LICENCJA jest najwazniesza, plytke mozesz miec dowolna;)

Nicolas de Neuvic
06-01-2007, 22:29
@up

Napisał że ma chmurkę (naklejkę) która potwierdza legalność zainstalowanej kopii.