Pokaż pełną wersje : Nowe servery na 10 urodziny?
Dziewkaa
06-01-2007, 22:46
Czy jestescie za stworzeniem nowych serverow na dziesiate urodziny tibii? Juz od roku nie powstawaly nowe servery pvp, na ktorych sie da normalnie grac. Nalezaloby cos z tym zrobic. Mozna zaapelowac na forum tibia.com, ale obecnie jest wylaczone. Kiedy wpisaloby sie znaczna ilosc graczy zapewne pomysleliby nad tym. Czy jestescie za powstaniem nowych serverow pvp/e-pvp?
1. Nie ma potrzeby nowych serverów - na wielu i tak są pustki.
2. Epvp na pewno nie powstaną - powstały dwa i to był błąd.
3. Chcieć sobie możemy wiele.
Ya'Shais
06-01-2007, 22:49
Oczywiście, że tak! Administratorzy tibii.pl mogliby coś z tym zrobić. Przecież mają kontakt z CipSoft'em, więc mogą im powiedzieć, że BAAAARDZO DUŻO graczy chciałoby nowe światy... Napewno można coś z tym zrobić!
Oczywiście, że tak! Administratorzy tibii.pl mogliby coś z tym zrobić. Przecież mają kontakt z CipSoft'em, więc mogą im powiedzieć, że BAAAARDZO DUŻO graczy chciałoby nowe światy... Napewno można coś z tym zrobić!
Nie wiem czy to odebrać jako ironie, czy nie?
Topic@
Nowe światy nie powstaną. Nie ma sensu robić nowych. Już to ktoś kiedyś pisał na forum: MASZ 72 ŚWIATY, NIE WYSTARCZY CI?! -.-
Dziewkaa
07-01-2007, 09:50
@up
Nie, to nie byla ironia.
Dla bardzo wielu graczy nowe servy sa jedyna okazja aby sie wybic, aby byc w czołówce na servie. Gracze niechetnie wybierają server gdzie są juz 200 levele, albo gdzie panuje kompletny chaos i power abusher.
@up
Nie, to nie byla ironia.
Dla bardzo wielu graczy nowe servy sa jedyna okazja aby sie wybic, aby byc w czołówce na servie. Gracze niechetnie wybierają server gdzie są juz 200 levele, albo gdzie panuje kompletny chaos i power abusher.
Nie na każdym świecie są 200lvl.
Zalled.
Dziewkaa
07-01-2007, 09:58
Ten temat nie jest od porownywania 180 leveli z 200 levelami. Poprostu chce wiedziec, czy chcecie aby powstaly nowe servery pvp? Jesli jestes chociaz troche zainteresowany i wiesz ze zalozysz tam postac, to napisz.
A ja chcę wiedzieć co zmieni to, że ktoś z forum.tibia.pl chce nowe servery. lol
Dziewkaa
07-01-2007, 10:32
Jesli bardzo wielu ludzi bedzie chcialo aby nowe servy powstaly, zrobimy apelacje na forum tibia.com,
Nie piszcie ze Cipy maja nas w dupce, bo lepsze to niz odswiezac stronke z newsami. Mozemy przekonac ich o massywnym naplywie paccow na ich konto XD
@down
celem tego tematu jest wypowiadanie sie na temat - chce/nie chce nowych servow.
Ale dzieki za pocieszenie, HUAHSUhsuHSu
Fejkowiec
07-01-2007, 10:36
Moim zdaniem new servy wyjda dzisiaj na 95% ! mozna juz czekac:)
Człowiek D
07-01-2007, 10:38
sorry za double post
Człowiek D
07-01-2007, 10:39
Prosze o to dzisiejszy news z "hunted" http://hunted.pl/2007/01/06/rekord-graczy-online/
A to zdjęcie które zamieszczałem na forum w zeszłym tygodniu:
http://i112.photobucket.com/albums/n178/Tibiafotki/full.jpg -to rzaden fotomontaż tylko najprawdziwsza prawda :)
Jestem za wprowadzeniem serwerów pvp(niemieckiego ofc).Ludzie ktorzy nie chca nowych serwerow nie powinni miec zadnych pretensji jesli takowe powstana...im to nic nie robi.Wypowiadanie sie w stylu "obecnie jest 72 serwow etc." jest dla mnie bezsensu, poniewaz nie obchodzi mnie ile servow jest obecnie.Wiekszosc tych serverow jest opanowana przez pewna grupe ludzi, ktorzy nie pozwalaja grac "normalnie" innym gracza.Na nowym przewaznie pierwsze 3 miechy sa dla wszystkich, potem jest to samo co na innych, ale zawsze jest szansa ze to Ty bedziesz tym, ktory "rzadzi".
Amkerass
07-01-2007, 10:56
Światów pvp nie było juz od prawie roku, jestem za powstaniem nowych światów, kiedyś miałem ek na 100+ na amerze ale po hacku :( odstawiłem tibie, teraz czekam na powstanie nowych światów aby znów zacząć grać. Ludzi w podobnej sytuacji jest sporo, więc jeżeli CipSoft postawi nowe serwery, dużo zarobi na nowych paccach itp. Stawianie serwerów to dla nich spory zysk, pozatym jest naprawde dużo osób które chca wrócić do gry, :)
PozdroB)
Zakładanie nowych światów (szczególnie pvp) to dla mnie bezsens. Jak już ktoś tam wyżej powiedział, że pierwsze 3 miechy są dla wszystkich. Jaka jest szansa, że grając w pojedynkę wbijesz się w top10 i będziesz rządzić? Żadna.
Więc po chu* zakładać nowe serwery, jak po wspomnianych już 3 miesiącach ludzie, którzy "przegrali" będą mówić: "Kiedy będą nowe serwery, bo na tym dostałem po dupie..." Tibia się zmieniła, już 50 lvl to nie jest coś, a 100 lvl robi się w 20 dni. Więc po co zakładać co 3 miesiące nowe serwery skoro na każdym z nich będzie taka sama sytuacja?
Człowiek D
07-01-2007, 11:20
Tibia się zmieniła, już 50 lvl to nie jest coś, a 100 lvl robi się w 20 dni. Więc po co zakładać co 3 miesiące nowe serwery skoro na każdym z nich będzie taka sama sytuacja?
Troszeczke przesadziłeś z tymi 20 dniami B)
Ale jesli serverów non-pvp jest mało i są przeludnione to chyba cipsoft powinien się domyśleć co w tej sytuacji zrobić:)
Fejkowiec
07-01-2007, 11:20
Nowe servy NON PVP MUSZA wyjsc !!! X(
jest ich za malo, PVP niech nie wychodza. NON PVP OWSZEM!
Ja powiem tak, wydaje mi sie ze powini zrobic pare nowych swiatow, sczegulnie non-pvp bo te np. Harmonia sa przepelnione i np. takie noob lvle by sie rpzeniosly na tamte serwery i nie zapychaliby tych ktore juz sa ;P
Jak sami wiecie FACCe na non-pvp po godzinie 15:30-16:00 jest kolejka 140-180 X( X(
ja czekam na nowe servy pol roku a to ze sa 72 i pustki to nic nie znaczy, sporobj na nich sie wybic zebys byl jedna z wazniejszych postaci, nie dasz rady... na nowym servie zawsze istnieje taka mozliwosc. Nowe servy musza wejsc i napewno bedzie to pvp or e-pvp bo ostanio wyszly non-pvp
Dziewkaa
07-01-2007, 11:28
Ja was nie rozumiem, po co wam non-pvp. Tam sie nie da grac. Nie masz celu, ze bedziesz 1 w erig i tak 3/4 servera ma cie w dupie. A ta 1/4 chce tylko free itemki. A na pvp masz respect, szacunek i kurwa boja sie jak jestes online.
Nowe servery to poroniony pomysł już moim zdaniem jakieś może nowe terytorium dla facc ( to by było coś ) jakieś może nowe miasto itp. ale nie nowe serwery po co jak i tak już jest ogrom a i tak później każdy rzuci sie na te nowe servery ( wiec co za tym idzie bedzie zawalenie na maxa) a i tak później większość wróci na stare dla mnie to jest głupota a juz z swtorzeniem serverów
NON- PVP to już śmiech na sali bede robił servery dla noobów po co żeby jeszcze więcej ich sie wypleniło...
No ale to jest tylko moje skromne zdanie..
dziewak dobrze mowisz tylko bez wylgaryzmow prosze cie :P a na non-pvp jak widzialem ostatnio jak koles testowal nowego cluba z POI to na arenie i towerze w veno full ludzi bylo, nie szlo expic... dziewak zobacz tak wogole nowe wiadomosci
YyyeeyIsBack
07-01-2007, 11:59
Gdyby zapytano mnie o to 2 miechy temu, stanowczo odparłym NIE! Jednakże ostatnimi dniami w godzinach 17-21, doświadczam takich laggów na mej ukochanej Galanie, mimo, że online jest tylko 500 osób, że jest to trochę irytujące. Nowe światy mogą powstać, non-pvp żeby odciążyć obecne od br i pl, a pvp by zadowolić wytrawnych graczy :P. Niestety niejestem pewien czy taowe powstaną, bo każdy kolejny serwer niesie za sobą koszta, zmniejszyło by to tłok na obecych serwerach, ae wątpie czy samych graczy by przybyło.
Amkerass
07-01-2007, 12:04
Po pierwsze strorzenie nowych serwerów możliwe ze kosztuje sporo, lecz bardzo szybko sie zwraca ponieważ ludzie kupuja sporo pacc, po drugie prawie wszystkie światy sa przładowany, ciezko jest sie zalogowac na Faccu, po trzecie dojdzie sporo nowych graczy którzy oczekuja na światy od kilku miesięcy.
nowe serwy wychodza dzis o 18:00...
Fejkowiec
07-01-2007, 12:21
Kazdy twoj post musi byc zajebiscie zabawny i zajebiscie irnioniczny <zal.pl> ?
Amkerass
07-01-2007, 12:24
XIII skąd masz te informacje? Było by fajnie ale pewnie to jeszcze jedna plotka... :(
10 urodziny=10 serverow :D 8o :cup: :evul:
Dziewkaa
07-01-2007, 12:36
napisales to 4fun zeby kazdy odswiezal tibia.com o 18:00, czy jestes pewien ze wyjdą.
XIII skąd masz te informacje? Było by fajnie ale pewnie to jeszcze jedna plotka... :(
od wujka z cipsoftu..
Boze, jacy to ludzie na tym forum sa inteligentni : S
Dziewkaa
07-01-2007, 12:42
Kazdy czekal na taki post;p
Shein Silvershadow
07-01-2007, 12:57
Koniecznie w najbliższym czasie powinny ukazać się nowe serwery non-pvp. Harmonia i inne tego typu serwery są okropnie przepełnione.
Koniecznie w najbliższym czasie powinny ukazać się nowe serwery non-pvp. Harmonia i inne tego typu serwery są okropnie przepełnione.
Omg non-pvp bezsens same polaczki :S
Sir Emilio
07-01-2007, 13:10
skakanie z servera na server nie ma sensu... te 75 ktore jest powinno starczyc
skakanie z servera na server nie ma sensu... te 75 ktore jest powinno starczyc
Nie zabardzo.. na polowe serwerow jest PA wiec za bardzo se nie pograsz
@ Ci co marudza na kolejki
Chcesz grac? - PLAC!
alkoOholik
07-01-2007, 13:29
Nowe servery to poroniony pomysł już moim zdaniem jakieś może nowe terytorium dla facc ( to by było coś ) jakieś może nowe miasto itp. ale nie nowe serwery po co jak i tak już jest ogrom a i tak później każdy rzuci sie na te nowe servery ( wiec co za tym idzie bedzie zawalenie na maxa) a i tak później większość wróci na stare dla mnie to jest głupota a juz z swtorzeniem serverów
NON- PVP to już śmiech na sali bede robił servery dla noobów po co żeby jeszcze więcej ich sie wypleniło...
No ale to jest tylko moje skromne zdanie..
Omg... Człowieku jak chcesz nowe tereny to kup sobie PACC. Facc to taka jakby wersja "demy" gry. Ciesz sie, że w ogóle możesz grać. Co do Non-pvp sie zgadzam =) i do miasta też.
Jestem na tak! Czekam na nowe servy z pół roku i dupa... więc czekam dalej =)
@ Ci co marudza na kolejki
Chcesz grac? - PLAC!
A myslisz, że co da jak nie będzie się stało w kolejce...noobów na ekspowiskach będzie mniej!?Pomyśl.
Ya'Shais
07-01-2007, 13:47
Nie wierzcie w żadne wiadomości typu: "Dzisiaj o 18 nowe światy powstaną".
Nikt nie wie kiedy powstaną! To są tylko przypuszczenia! Osobiście uważam, że ludzie wypowiadający się, iż jest już dużo światów i nie potrzebne nowe światy - są w błędzie. Wielu graczy przestało grać w tibie tylko dlatego, że na tych 72 światach są same PA itd. Oni nie grają teraz, czekają na nowe światy. Dlatego też kupiliby sobie pacc, a co za tym idzie - CipSoft'om zwróciłoby się za kolejny, nowy serwer.
Nie wierzcie w żadne wiadomości typu: "Dzisiaj o 18 nowe światy powstaną".
te wiadomosci (wiekszosc) to posty i r o n i c z n e .
Wielu graczy przestało grać w tibie tylko dlatego, że na tych 72 światach są same PA itd.
nie wszystkie to swiaty pvp.
Wielu graczy przestało grać w tibie tylko dlatego, że na tych 72 światach są same PA itd.
I myślisz, że światy pvp, które mogą teraz powstać będą się różnić od innych? Z czasem też będzie PA i kolejny whine o nowsze serwery.
sam jestes blad ....
a swiaty non pvp (wszystkie) po poludniu maja juz kolejki wiec nie pier***
ehh ludzie ... ale z was de.... nkrzyczycie nowe swiaty ... powstana a za 3 miechy znowu bedzie krzyk - nowe swiaty - jak sie nie umie grac to kazdy powod jest dobry... a bo tu jest PA, a bo tu sie nie wybije a to a tamto .... zagraj na jakims starszym swiecie i sie wybij a nie jecz ze chce nowy swiat ktory i tak pozucisz po pierwszym deadzie.
Olorion.
07-01-2007, 18:13
im nowsze swiaty tym wiecej no lajfow tam gra, ktore po prostu chca 'nim zawladnac'
jeśli wyjdą to non-pvp bo tylko tam sa kolejki 150+++++
@up
a skad wiadomo, ze holota z nonpvp pojdzie grac na nowy serw?
sam jestes blad ....
O rly? Na epvp gra mało kto, stoją dwa servy i w zasadzie nie wiadomo po co. Jeden by wystarczył w zupełności. Już pomijam fakt, że jest tam niesamowity bajzel.
Jestem za wprowadzeniem serwerów pvp(niemieckiego ofc).Ludzie ktorzy nie chca nowych serwerow nie powinni miec zadnych pretensji jesli takowe powstana...im to nic nie robi.Wypowiadanie sie w stylu "obecnie jest 72 serwow etc." jest dla mnie bezsensu, poniewaz nie obchodzi mnie ile servow jest obecnie.Wiekszosc tych serverow jest opanowana przez pewna grupe ludzi, ktorzy nie pozwalaja grac "normalnie" innym gracza.Na nowym przewaznie pierwsze 3 miechy sa dla wszystkich, potem jest to samo co na innych, ale zawsze jest szansa ze to Ty bedziesz tym, ktory "rzadzi".
Zacznijmy od tego ze utrzymanie serverow kosztuje wiec po co Cipsoft ma robić sobie dodatkowe koszty tylko dlatego ze ty chcesz sie wybić normalnie pograć można na każdym innym serverze a jak juz zrobią powinny to być servery non-pvp. Dla mnie bezsensu jest pisanie co miesiąc kolejnych tematów czy będą servery pvp czy nie bo i tak nie macie na to ZADNEGO wpływu. Błędne kolo servery są opanowane przez pewna grupce ludzi i nie można na nich grac dlatego ty chcesz nowe servery żeby sie w takiej grupce ludzi znaleźć innym również nie dać szansy normalnie pograć?
Shein Silvershadow
08-01-2007, 08:55
@up
a skad wiadomo, ze holota z nonpvp pojdzie grac na nowy serw?
Sam jesteś hołota. Hołota odpowiadająca na każdy temat na horyzoncie.
@Szkut
Jeżeli nie chcesz spotykać tylu "Polaczków" to wystarczy odsunąć się o kilka kratek od depo.
Co do płacenia - płacę, ale to nie zmienia sytuacji, że serwery non-pvp są wrednie przeludnione.
Światy non-pvp wyglądają tak jak powinna wyglądać ta gra, jest na nich większy odsetek ludzi, którzy umieją czerpać korzyści z elementów RP tej gry. Nie każdy lubi walkę z innymi graczami, ba - widać, że coraz więcej osób przestaje to lubić - światy non-pvp są przepełnione.
Dziewkaa
08-01-2007, 09:15
Uwazam ze kazdy kto gra na non-pvp traci swoj czas. Moim zdaniem te servy powinny zostac dla 11 latkow zaczynających grac w tibie, a nie dla 'chyba' doswiadczonych graczy, ktorzy osiagaja tam wspaniale wyniki. Teraz mozna cytowac mojego posta i mnie disowac, komon:*
Dwimenor
08-01-2007, 09:16
Z ekonomicznego punktu widzenia, najlepiej dla cipsoftu postawić jest własne servery non-pvp. Jeżeli mają już dbać o komfort graczy, to większe korzyści przyniesie im zlikwidowanie przepełnienia na serverze. Im bardziej jest obciążony, tym drożej kosztuje jego utrzymanie. Dodanie 4 światów pvp(2Ger, 2NA), spowoduje odpływ graczy z starszych światów pvp(tych, "co dostali w dupę, a teraz chcą rządzić") i będą one generować mniejszy zysk, w postaci abonamentów.
Czysty rachunek-server nie jest pełny-nie ma sensu tworzyć takiego samego.
Gdyby pvp-e były przepełnione, to by właśnie takie zrobili-bo ludzie tam chcieliby grać.
Zagłosowałem na nie. Osobiście uważam, że nie są potrzebne nowe światy. Lepiej by się zajęli czym innym.
Jeżeli ostatecznie miałby powstawać, to oczywiście non-pvp
wrogonastawiony
08-01-2007, 09:20
Topic@
Nowe światy nie powstaną. Nie ma sensu robić nowych. Już to ktoś kiedyś pisał na forum: MASZ 72 ŚWIATY, NIE WYSTARCZY CI?! -.-
Ależ oczywiście, że nie ! Jesli nie zauwazyles to od dawna wypisuje tu masa ludzi ktorzy zamierzają opanowac nowego servka :baby: bnuahua myślicie ze to takie proste ? Napatrzyli sie teraz na xerene oraz inne światy i zamarzylo wam sie władanie serverem -.-
ps. i tak nie bedzie nowych servow a jezeli juz beda to nonpvp.
Dziewkaa
08-01-2007, 09:23
Mowisz, ze na pvp poszli by ci ze starych servow co dostali. Wiesz ilu ich jest? Na kazdym servie okolo 200 osob pujdzie na nowy serv z powodu hunta/przegranej wojny. Co daje taki sam wynik jak w przypadku non pvp. Zwroc uwage jaki zapych byl na ostatnich serverach pvp - xerena i keltera. Teraz servery nie sa zapelnione ale gra tam bardzo duzo ludzi. Moja propozycja to 1pvp/2non.
@osoby, ktora sa za non
niedawno dostaliscie candie;]
Ya'Shais
08-01-2007, 13:55
Wszystko się okaże. Bardzo bym chciał, żeby powstały nowe światy, ale coś mi się wydaję, że CipSoft'y nie mają zamiaru jakichkolwiek zrobić na czasie.
Heh tez bym chciał aby powstały nowe serwy cieszył bym sie. ;]]]]]
alkoOholik
08-01-2007, 17:51
nowych servów nie ma =). I nie bedzie... Czekamy do lata a w międzyczasie trzeba orać szwedów na Selenie xD
rastamarian
08-01-2007, 18:00
wielu czeka na nowe servery, polowa arcani chce sie przeniesc, o nie da sie tam nic zrobic, turtle rzadza, tyle, a jesli podskoczysz, to po tobie... sam zaczalbym grac na nowym swiecie (pvp) ale takie nie powstana, bo wiele swiatow jest pustych...
Jah bless
Inqognito
08-01-2007, 19:18
Nowych serverów niebędzie i koniec kropka ;]
a jeśli by wyszły... no to daliby jakieś no-pvp ponieważ
prawie wszystkie światy(myślę o Niemieckich) są
przepełnione od ludności i powstają duże kolejki.
Shadi1928
08-01-2007, 22:19
wg. mnie to dobry pomysł. Znudziła mi sie juz Candia, pograłbym se na jakimś pvp.;P
Zakładanie nowych światów (szczególnie pvp) to dla mnie bezsens. Jak już ktoś tam wyżej powiedział, że pierwsze 3 miechy są dla wszystkich. Jaka jest szansa, że grając w pojedynkę wbijesz się w top10 i będziesz rządzić? Żadna.
Więc po chu* zakładać nowe serwery, jak po wspomnianych już 3 miesiącach ludzie, którzy "przegrali" będą mówić: "Kiedy będą nowe serwery, bo na tym dostałem po dupie..." Tibia się zmieniła, już 50 lvl to nie jest coś, a 100 lvl robi się w 20 dni. Więc po co zakładać co 3 miesiące nowe serwery skoro na każdym z nich będzie taka sama sytuacja?
Hmmm, raczej nie masz racji. Raczej na pewno ;)
Jeśli masz czas, by grać 8h+ dziennie to nie musisz sharować, żeby coś osiągnąć, bo jest przecież stamina, która uniemożliwia PG w stylu Tetro na Kyrze. Jak będą wakacje to każdy będzie mógł się wybić na niu servie.
Odnośnie liczby ludzi, która poszłaby na niu serv byłoby prawdopodobnie tak jak z Kyrą/Xereną, poszłaby ogromna ilość osób, a po pół roku zostałyby tylko pustki z uwagi na PA, 130 lv+.
Fajnie bybyło jakby zrobili tak, że przez pierwszy tydzień stamina spada 2x szybciej ;)
Wie ktoś może czemu tibia nie działa ?
Sen-Mephora
09-01-2007, 13:50
Ja tam jestem za nowymi servami Pvp Albo Non-pvp :)
Sozemego
09-01-2007, 13:53
AAAA, co za roznica co ludzie z tego forum chca, oni i tak zrobia jak im sie podoba ;S
Dokładnie zgadzam się z odpowiedzią powyżej dadzą kiedy im się spodoba a nie ma cie na co narzekać tylko czekać bo to nic nie da wasze gadanie.
Osobiście czekam 8 miesięcy nauczcie się ludzie cierpliwości.
@ A do ludzi piszących nie ma i nie będzie: lepiej nic nie pisz bo twój post nic nie da, nie jesteś z Cipsoftu żeby decydować że nie będzie.
@ Do ludzi piszących nie potrzeba nowych serwerów: i po co to piszesz ? jeżeli masz gdzie grać to graj po co tracisz czas na pisanie na forum skoro twój świat jest niesamowity w którym masz co robić ? nic do sprawy nie wnosisz, zastanów się po co odpisywać gdyż bez sensu aby tylko napisać ?
zignoruj taki post i nie zaglądaj nawet.
To tyle a co do non-pvp to jak mają wyjść non -pvp to niech lepiej dadzą se spokój. W rachunek wchodzą pvp :)
Pozdrawiam Chris called di Gothia
Stwiedzam z przykrością że nowych serwerów nie ujżymy w tym misiącu na 99%. Szkoda wielu z nas czekało na cud lecz go nie będzie tym razem. Dlaczego ? o to wyjaśnienie:
odpowiedź na mój email ::
Thank you for your email.
I do of course understand, but believe me that we get the message that
new servers are set up
about at the same time that you do.
As the actual servers are not full yet, i SUPPOSE there will not be new
servers this month.
Sorry to have no more concise answer, but we really don't know.
Kind Regards,
Markus
Tibia Customer
Support
Zabijam ostatnie tlące się nadzieje ;(
Wiara czyni cuda więc wierzmy że się uda !
1. Zapoznaj się z funkcją "edytuj posta" i korzystaj z niej.
2. Jeśli uważam, że nowe servy nie są potrzebne to mogę wyrazić swoją opinię, bo po to do cholery jest forum. Gdyby wszyscy wypowiadali tylko takie zdanie, jakie przedstawił autor tematu to forum by umarło, nie sądzisz?
do autora powyzej wiem co to jest edycja postu ale to kompletnie inna odpowiedź z innej beczki napisana kilka dni później a tobie bym radził pouczyć się obsługiwania forum w takim razie.
Miłego Dnia
omfg , grales tam chociaz ? , epvp maja swoje plusy i minusy , dobrze ze spisoft daje swiaty o róznym poziomie "trudności"
Goldscorpion
21-01-2007, 20:32
Ja jestem za stworzeniem nowych servów non pvp. Gram na menerze i właśnie teraz jestem na 130 miejscu w kolejce. Albo powinny powstań nowe non pvp, gdyż są przepełnione. Na zwykłych pvp powinny zostać wprowadzone zmiany co do zabijania np. by można zabijać tylko tez sam bądź wyższy lvlel
Mimo-vader
21-01-2007, 20:41
@Up:
A teraz całą noc główkuj co napisałeś i napisz rano czy zrozumiałeś błędy B) .
First Doom
22-01-2007, 11:19
Zgadzam sie w stu procętach.. Wlasnie z tego powodu czekam na nowy server bo nie mam zamiaru grac na moim dotychczasowym serverze... Xerena
Bo rzadzi tam szwezdki guild ktory robi na wszystkich PA, co tylko pojde po expic przybiega taki oszolom +100 i ci mowi pay or die... a dosyc dobry polski guild nic nie potrafi zrobic bo z reszta wiemy ze polacy nie umieja wygrywac warow, byc zgranym etc.
Zreszta.... tu macie linka do tematu o Xerenie mozecie przeczytac dokladniej co sie dzieje na xerenie... zal...
http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=1205437&posted=1#post1205437
Nie tylko jest tak na Xerenie ale takze na wielu innych serverach na ktorych nie masz cos sie wybijac bo i tak rzadza gildia cie zniszczy...
First Doom
22-01-2007, 11:22
Światów pvp nie było juz od prawie roku, jestem za powstaniem nowych światów, kiedyś miałem ek na 100+ na amerze ale po hacku :( odstawiłem tibie, teraz czekam na powstanie nowych światów aby znów zacząć grać. Ludzi w podobnej sytuacji jest sporo, więc jeżeli CipSoft postawi nowe serwery, dużo zarobi na nowych paccach itp. Stawianie serwerów to dla nich spory zysk, pozatym jest naprawde dużo osób które chca wrócić do gry, :)
PozdroB)
Co do pacc bardzo ludzi je zakupi ale co za tym idzie.... przerazajace jest to ze ludzi czekajacych na nowy jest masakrycznie duzo, wielu polakow to raz ale takze.. z tego co slyszalem wielu szwedow... ;/ Jezeli wyjda 1-2 servery pvp germany to bedzie naprawde ciezko... poprostu wszyscy sie nie zmieszcza... bedzie tak duzo ludzi ze nie bedzie dalo sie expic... Podobnie bylo na Kyrze..
First Doom
22-01-2007, 11:27
Ja was nie rozumiem, po co wam non-pvp. Tam sie nie da grac. Nie masz celu, ze bedziesz 1 w erig i tak 3/4 servera ma cie w dupie. A ta 1/4 chce tylko free itemki. A na pvp masz respect, szacunek i kurwa boja sie jak jestes online.
Popieram... sam kiedys gralem na non-pvp ( z nie wiedzy... bo to byl pierwszy server ) i mnie Chu* trafial jak tam gralem... nie dosc ze tam grac dwa razy wiecej ludzi niz na serverach pvp to znaczy ze expowiska sa przepelnione... to jeszcze nie mozesz powiedziec leave bo kazdy noob ma cie w dupie... idzie sie tylko pochlastac. Kradna ci looty, blokuja ci respa, wyzywaja etc. Szczerze podziwiam stalowe nerwy ludzi co tam graja...
First Doom
22-01-2007, 11:35
Z ekonomicznego punktu widzenia, najlepiej dla cipsoftu postawić jest własne servery non-pvp. Jeżeli mają już dbać o komfort graczy, to większe korzyści przyniesie im zlikwidowanie przepełnienia na serverze. Im bardziej jest obciążony, tym drożej kosztuje jego utrzymanie. Dodanie 4 światów pvp(2Ger, 2NA), spowoduje odpływ graczy z starszych światów pvp(tych, "co dostali w dupę, a teraz chcą rządzić") i będą one generować mniejszy zysk, w postaci abonamentów.
Czysty rachunek-server nie jest pełny-nie ma sensu tworzyć takiego samego.
Gdyby pvp-e były przepełnione, to by właśnie takie zrobili-bo ludzie tam chcieliby grać.
Zagłosowałem na nie. Osobiście uważam, że nie są potrzebne nowe światy. Lepiej by się zajęli czym innym.
Jeżeli ostatecznie miałby powstawać, to oczywiście non-pvp
Niekoniecznie... spojrz z tej z strony ze ci co ''dostali w dupe'' nie beda grac tam gdzie im sie nie powiodlo i beda kupywac pacc, co za tym idzie... beda czekac do ''usranej smierci'' na nowy server albo przestana w ogole grac w tibie... nie mowi ze wszyscy ale wiekszosc... po drugie cipsoft zdaje sobie z tego sprawe ze wydanie nowego servera w jakims stopniu zwiekszy ich kozysci majatkowe...
Goldscorpion
22-01-2007, 14:59
Mam małe pytanko. Przypuśćmy, że mam pacca jeszcze tylko dzień i chcę utworzyć postać na nowym serwerze. Więc czy będę mógł grać tylko jeden dzień i musiał czekać 13 dni by grać, czy pacc potrzebny jest tylko do utworzenia postaci zaraz pod oddaniu serwera do użytku??
Nie wiem czy mnie zrozumiecie ale starałem się jak najjaśniej to opisać:p
First Doom
22-01-2007, 15:59
up@
pacc nie jest potrzebnu do utworzenia nowej postaci na nowym serverze tylko po to zebys mogl na niego sie zalogowal w pierwszych dniach jego istnienia... czas ten jest rozny, przewaznie oklo tydzien...
up@
pacc nie jest potrzebnu do utworzenia nowej postaci na nowym serverze tylko po to zebys mogl na niego sie zalogowal w pierwszych dniach jego istnienia... czas ten jest rozny, przewaznie oklo tydzien...
Przez pierwsze kilka dni nie można tworzyć postaci na faccu.
Mogli by zrobić 3 światy ,tak do pełnej 75 ;p A 1 non mogli by zrobić ,bo z tego co widze to przynajmniej 50% tych serwów są wypełnione
Serwery mialy juz powstac po wersji 7.81;/ i zoNk jestem za tym żbey powstały ale w cuda niewierze
non mogli by zrobić ,bo z tego co widze to przynajmniej 50% tych serwów są wypełnione
Tu cie rozczaruje, bo wszystkie są przepełnione ;)
Kolos from rodos
22-01-2007, 21:14
chciałbym sie mylić, ale koszt utrzymania servera jest duży.I co , powstaną nowe światy, przez 1 miech będzie grało po 900+ os na servie, będzie walka o władze i za 2 miechy server skończy jak isara czy thoria....czyli po 400 os online ;s Wg mnie nie powstaną, aczkolwiek chciałbym żeby takowe się pojawiły ;d
Mimo-vader
22-01-2007, 22:02
Tak, ale jeśli nie powstaną nowe serwery to poprostu wielu graczy odejdie ;).
A nawet jeśli powstaną 2 to i tak bezsensu bo kolejki na rooku będą po 1000 osób, a na mainie kolejki na roty na 48h, tak jak to miało miejsce na Kyrze :p .
Po co wam new servery ?? Zobaczcie ile ludzi gra na światach pvp - mało <zalezy na jakim św.> To czemu do k***y nę**y niemożecie na nich grać ??
jeśli uważacie że na rl tibia pvp pk-uja jak na ots pvp-enfo ! - To się Mylicie
OTS - :glupek:
Goldscorpion
23-01-2007, 09:16
@ up
Co nasz obchodzą pvp. Bo większość graczy nie chce zaczynać. Ledwo wyjdą z rooka, z trudem wbiją lvl 9 i zaraz troszeczkę dalej od miasta bandy PK i znów nadrabiać. Ja BRONIĘ MOJEGO POMYSŁU. Ograniczenia. Pkować można tylko ten sam bądź wyższy lvl. To bez sesnu jak 50 lvl zjedzie 10lvl a tak już mi się zdarzało. Cipom to chyba powinno dać do myślenia, że zwykłym non pvp takim bardzo zaludnionym jest Antica i to wszystko. A non pvp?? Wszystkie równo od góry do dołu około 18.00 950 na serwie a mistrzostwo świata jest koło 19.30 ostatnio na Menerze byłem 180 w kolejce. Aby w tibie ludzie nie przestali grać Cip ma 2 wyjścia nowe non pvp ( nieopłacalne tak jak tu już wspomniano wtedy zwykłe serwy padną) bądź wprowadzenie ograniczeń jakie napisałem UP.
@ up
Co nasz obchodzą pvp. Bo większość graczy nie chce zaczynać. Ledwo wyjdą z rooka, z trudem wbiją lvl 9 i zaraz troszeczkę dalej od miasta bandy PK i znów nadrabiać. Ja BRONIĘ MOJEGO POMYSŁU. Ograniczenia. Pkować można tylko ten sam bądź wyższy lvl. To bez sesnu jak 50 lvl zjedzie 10lvl a tak już mi się zdarzało. Cipom to chyba powinno dać do myślenia, że zwykłym non pvp takim bardzo zaludnionym jest Antica i to wszystko. A non pvp?? Wszystkie równo od góry do dołu około 18.00 950 na serwie a mistrzostwo świata jest koło 19.30 ostatnio na Menerze byłem 180 w kolejce. Aby w tibie ludzie nie przestali grać Cip ma 2 wyjścia nowe non pvp ( nieopłacalne tak jak tu już wspomniano wtedy zwykłe serwy padną) bądź wprowadzenie ograniczeń jakie napisałem UP.
A jak masz 70lvl, i Ci jedzie taki 8lvl po starych? -.-
Wtedy fajnie nuuba zabić, wiec STFU!
Człowiek D
23-01-2007, 10:23
@Up
To się daje magiczną opcje "ignore"
A co do nowy serverów to tylko non-pvp bo dużo osób na nich gra w wyniku czego są przepełnione.Dziwie się ,że jeszcze do tej pory cipsoft nie uruchomił nowych.
@Up
To się daje magiczną opcje "ignore"
A co do nowy serverów to tylko non-pvp bo dużo osób na nich gra w wyniku czego są przepełnione.Dziwie się ,że jeszcze do tej pory cipsoft nie uruchomił nowych.
W przypadku złodzieja loota też ignore?
Można mieć lagi i...
Człowiek D
23-01-2007, 10:36
Jak ci jakiś hlvl bedzie kazał płacić za nic to też go zabijesz?
Cie chyba grzeje czlowieku z tymi ograniczeniami.
HaHA!! Smieszny jestes ...
Ktos cie trzyma na PvP ... Nie!
Wiec zjazd do siebie na NP-PvP.
PozDro.
@ up
Takie ograniczenie spowoduje że na wojnie zbieze się 10x 100 lvl i będzie pekować cały serv bo 120-150 lvl nie będą mogły się bronić.. Jak zaczynałem grać nie było skulli 1 dnia na meinie 6 deadów , i tak codziennie przez tydzień miałem ich około 100 nawet od 90~ lvl (miał missa). Uważam że pvp jest ok a problem tkwi w ludziach. A za pół roku moda na non pvp minie.. znudzi sę ludziom i powrócą na servery pvp. Chociaż na większości jest wojna... Kiedyś na kazdym pvp było 800-900 osób a teraz expić się nie da... Na demona czekać 15 minut lol... Tak niesttey jets a cipy popełniły błąd wcześniej gdy stworzyli te światy wg mnie ligiczne by było połączenie tych co wyszły w tym samym czasie w jedną całość.. Pomysł troche odważny ale gdyby przeprowadzić ankiete na danych światahc i zobaczyć co myślą ludzie...
Tak czy inaczej ja sevów pvp bym się spodziewał w przyszłość ale napewno nie najbliższej bo za mało ludzi gra na tych co są.
@ up
Co nasz obchodzą pvp. Bo większość graczy nie chce zaczynać. Ledwo wyjdą z rooka, z trudem wbiją lvl 9 i zaraz troszeczkę dalej od miasta bandy PK i znów nadrabiać. Ja BRONIĘ MOJEGO POMYSŁU. Ograniczenia. Pkować można tylko ten sam bądź wyższy lvl.
Ja wyszedłem z rooka, miałem 8 level i od razu padłem! Straciłem 420 exp! Chciałem podciąć sobie żyły, bo tyle expa to chyba nawet taifun devilry przez całe życie nie nabił. Ale mnie odratowali. Siedzę od 5 lat przy kompie i usiłuję odrobić ten stracony exp.
Wyjdź, chłopcze. Kto bije 9 levy? chyba tylko 10 levy. -.-
A jak 50 level bije 10 to chyba tylko hack albo bana robił.
Goldscorpion
23-01-2007, 14:47
@up
Zdziwiłbyś się jak grają BR PK
First Doom
23-01-2007, 18:31
dla br 50 lvl ubicie 10 czy tam 18 lvlka to sukces ( pewnie mysla ze mozna sie dorobic na takich )
First Doom
26-01-2007, 11:28
no i lipa... wyszly nedzne non-pvp ehkm...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.