PDA

Pokaż pełną wersje : keylogger czy nie ?

mefistoteles
06-01-2007, 23:09
Cześć może i był już taki temat ale szukalem i nie znalazłem, więc napisze. Mam taki pytanie czy jak filmik jakiś jest z k loggerem i ja go sciagne to odrazy po ściągnięciu bede miał k legg w kompie, czy dipiero jak otowrze filmik ? plax pomóżcie

Szkut
06-01-2007, 23:12
Cześć może i był już taki temat ale szukalem i nie znalazłem, więc napisze. Mam taki pytanie czy jak filmik jakiś jest z k loggerem i ja go sciagne to odrazy po ściągnięciu bede miał k legg w kompie, czy dipiero jak otowrze filmik ? plax pomóżcie
Jesli ma to dopiero kiedy go otworzysz

rendevar
06-01-2007, 23:24
wystarczy 1 klik na niego :> i poszłooooooooooo :baby:
wiec nie tykaj gowna xD

mefistoteles
06-01-2007, 23:33
wystarczy 1 klik na niego :> i poszłooooooooooo :baby:
wiec nie tykaj gowna xD

czyli jak sicane to jescze nic nie mam ?

Marczio
06-01-2007, 23:35
czyli jak sicane to jescze nic nie mam ?

turn it into polish please.

mefistoteles
06-01-2007, 23:39
so when I download it (film for example), i dont have k logg yet ? when i click on this so then k logg in comp ?

Guest 1900
06-01-2007, 23:53
czy ty masz 10 lat i umiesz obsługiwac tylko translatora angielskiego ... boze czt. ze zrozumieniem nie bedziesz mial keya ! dopiero po jego aktywacji mozesz sie bac a tak to mozesz sobie sciagc zreszta jak sciagniesz taki zainfekowany plik to odrazu antyvir powinien ci go usunać i tyle ... P.R.O.S.T.O

31337
07-01-2007, 05:41
1. Jak klikniesz w link, możesz mieć keyloga (exploit pod przeglądarke. najszęściej js/activex)

2. Jak ściągniesz plik, i go nie uruchomisz (exploit pod os).

3. Jak uruchomisz ściągnięty plik (noob keylogger)

4. Jak nic nie zrobisz (remote exploit pod twoj os. hail sasser!).

styl_nad_style
07-01-2007, 08:12
^
|
|
|
omfg H4x00RRRR!!!!!!!!!!!!!

Queen
07-01-2007, 08:51
To zależy od tego JAKI to keylogger.

Wikipedia.Org
Keylogger - typ programów komputerowych służących do wykradania haseł.

Programy te działają na zasadzie przejęcia kontroli nad procedurami systemu operacyjnego (głównie Microsoft Windows) służącymi do obsługi klawiatury. Każde wciśnięcie klawisza jest odnotywowane w specjalnym pliku. Opcjonalnie informacje o wciśniętych klawiszach poszerzone są o dodatkowe informacje, jak nazwa aktywnego programu lub okna.

Keyloggery zawierają funkcje chroniące je przed wykryciem przez niedoświadczonego użytkownika komputera, a plik w którym zapisywane są dane ukryty jest np. w katalogach systemowych. Dzięki temu długo mogą rezydować niewykryte na komputerze ofiary i przyczyniać się do ujawnienia wszystkich wykorzystywanych haseł. Większość keyloggerów ma spejalnie stworzoną funkcję ,która pozwala na wysłanie pliku z hasłami na wyznaczony adres pocztowy.

Keyloggery sprzętowe mają postać małych przejściówek służących do wpięcia do portu klawiatury komputera. Klawiaturę wpina się następnie do gniazda w przejściówce, która potem zapisuje wszystkie wciskane klawisze we wbudowanej pamięci lub wysyła je drogą radiową. W przypadku keyloggerów pierwszego typu konieczny jest fizyczny dostęp do urządzenia dla odczytania danych. Można również spotkać keylogger sprzętowy wbudowany w klawiaturę lub przewód łączący klawiaturę z komputerem.

Powyżej pisze co to jest keylogger, i jak działa (wikipedia.org)
Może i to jest KARMIENIE TROLLI, ale moim zdaniem, nieświadomi oglądający ten temat, powinni wiedzieć co to dokładnie jest, jak działa, oraz jakie zagrożenie na nich czeka.
Mam nadzieje że pomogłem chociaż jednej osobie.

EDIT:
o_O Grasz na Azurce, tylko nie daj się shackować :D