Pokaż pełną wersje : Pokonywanie potworow na wyzszych lvl
Queen Forever
03-09-2004, 10:40
Mam pytanie. Czy lvl ma jakies znaczenie w rozwalaniu potworow?? Ja bowiem jestem na 31 lvl ze skillami 70/70 i czasem klopotliwe (musze uzyc UH jest) dla mnie rozwalenie dwarf guarda (heh problem, trace kolo 150hp), a gosc na 45 lvl ze skillami 72/71 mowil ze huntuje masowo na guardach.
Czyzby lvl byly takimi kolejnymi skillami jesli chodzi o walke? Wiem ze on ma te 135 wiecej life'a ale mimo wszystko w walce z 2-3 dwarf guardami tracilby po 50-70 hp od kazdego ciosu. A to by sie nie polacalo...
Level nie ma żadnego znaczenia jeśli chodzi o obrażenia fizyczne. Chodzi tutaj glównie o twoj eq i skile, no i oczywiście o to jaka bronią walczysz.
Cors Ent
03-09-2004, 15:38
Level nie ma żadnego znaczenia jeśli chodzi o obrażenia fizyczne. Chodzi tutaj glównie o twoj eq i skile, no i oczywiście o to jaka bronią walczysz.
omg kto Cie tak sklamal?? :O
ma znaczenie i to calkiem duze
sugerujesz ze rycek co nabije na 8 lvlu 75 sworda bedzie byc tak samo co rycek 80 lvl z tymi samimi skilami??? jednakoworz sądze iz watpie....
btw ja na 35 lvl z distem 66 expie w 4 czy 6 kopalni i nabijam tyle samo expa (kolo 30k na godzine) co znajomy rycek 55lvl. zabijam szybko i sprawnie --> hity od okolo 50-120 mi wchodza i expi sie calkiem przyjemnie.
1. Level ma wplyw na czestotliwosc ciosow i srednia sile ciosow, max hit faktycznie tylko od skilli zalezy.
2. Kolega co ma 15 lvl wiecej ma pewnie sporo lepszy sprzet od ciebie (sprzet zmniejsza sile ciosow).
3. Skille 70/70 to jest dolna granica oplacalnosci polowania na guardy dla rycerza (tyle ze sie za UH zwroci jak bedziesz ostroznie pojedynczo z guardami walczyl).
Hmmm, chyba coś tutaj się totalnie pokręciło.
1. Siła ciosów zależy zarówno od lvl jak i skill (chyba mnożnik jest większy na skillach - pewnie coś w stylu lvl*1+skill*1,3) i dodatkowo zależy od broni jaką walczysz.
2. Częstotliwość trafienia jest zależna od skilli, trafienia przechodzącego przez shield, jednakże przy niskim lvl może się okazać, że zbroja potworka i tak jest mocniejsz i pomimo dobrych skill nie przebijesz się przez arma.
3. Wyjątkiem od pkt 1 są bronie distnasowe, gdzie siła uderzenia jest zupełnie niezależna od skilla.
Pozdrawiam
Matfiej
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.