zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Przypisanie Innego Adresu IP

xdxdxdxdxd
11-01-2007, 09:08
Witam. Ja mam konkretny problem. Otóż od rana gdy wejde na tibie, około 8 już mam lagi :/ i tak do wieczora, to 100% wina internetu, ponieważ jest nas okolo 40 w sieci i wszyscy na 1 IP ! Ostatnio jeszcze ktoś się bawił w hackera i zrobił bana na IP na dzień... I tutaj pojawia sie pytanie :
Czy jeśli zadzwonie do administratora sieci i poprosze o przypisanie mi innego adresu IP czy to coś da na lagi? Prosze o odpowiedźi, to dla mnie bardzo wazne :(

A i Internet mam taki ze z mieszkania idzie kabel to piwnicy i tam jest skrzynka i ten modem odbiera/przesyła informacje ulice dalej do administratora (nie wiem jak się to nazywa)
Pozdrawiam !!
Licze na odpowiedzi i prosze o nie kasowanie tego tematu
Pewnie duzo ludzi ma taki problem więc skorzystają !

emilok
11-01-2007, 09:42
Nie sądze, żeby przypisanie Ci prywatnego IP załatwiłoby sprawę lagów. Bany na IP oczywiście by minęły, jednak jeśli wraz z prywatnym IP admin nie przydzieli Ci gwarantowanej części łącza (w co wątpię) to nic się nie zmieni. Dalej będziesz "miał neta" z głównej części łącza, więc jeśli ktoś zapuści emula czy torrenta to odbije się to na jakości połączenia u wszystkich użytkowników.

Proponuję pogadać z administratorem sieci. Nie wiem jak dokładnie u Ciebie wyglądają sprawy techniczne. Jednak napomknięcie adminowi o wysokich pingach w grach online i ewentualnych możliwościach zaradzenia temu mogą pomóc najwięcej.

Rethfing on Aldora
11-01-2007, 14:52
Niech admin zablokuje p2p.

Rav Othersider
11-01-2007, 18:37
@up:

Żeby połowa user'ów zerwała umowę ;-).

@topic:

Zakup sobie Neostradę. Na 100 % lepsza.

MATI9630
11-01-2007, 18:42
Rav... Ty... mowisz powaznie? O.o'' Neostrada ssie... (wiem, bo używam niestety)

Rethfing on Aldora
11-01-2007, 19:22
@up:

Żeby połowa user'ów zerwała umowę ;-).

Ma postawić jasno sprawę. Albo internet zacznie chodzić albo zrywa umowę.

Verlian
12-01-2007, 08:06
Rav... Ty... mowisz powaznie? O.o'' Neostrada ssie... (wiem, bo używam niestety)

Przynajmniej nie będziesz musiał błagać adminów o to, by zablokowali porty... całe łącze dla siebie. Zresztą ja też mam Neostradę.

@up:

No i jak jeden user zerwie to im różnicy nie zrobi, jeśli to jest duży LAN ;).

Rethfing on Aldora
12-01-2007, 08:08
@Verlian
To założy internet u innego dostawcy. Co to, administrator powinien się starać o każdego klienta i robić co może żeby wszystko było OK.