Pokaż pełną wersje : Cała prawda o Xaerooku
Film dla tych którzy podniecają się tym ile Xaerook nabija expa na dzień.
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/16779
To tylko boter.. jeden z 70 tysięcy :baby:
Gdzie są GMy? X(
Rycek Piotrek
11-01-2007, 19:21
Nie masz wystarczającego dowodu na to ze ma bota... Poprostu może sie do was nie chce oddzywać i tyle... i tak nie dostanie bana za to, bo nie macie wytarczającego dowodu...
Takie moje zdanie, ale sądze, że to jestnak BOTER :P
Pozdro~
@UP
A nie widziałeś tego jak się nie ruszał jak mu drogę zablokowaliśmy??
To jest wystarczający dowód.
Btw. Jak tylko będzie dostępne forum.tibia.com to dam ten film tam i mam nadzieje że jakiś GM to zobaczy.
To normalne... Na rooku jest pelno boterow bo sie ludziom go przechodzic po raz 50 nie chce wlasnorecznie ;f Rokkstayerzy jak widac tez z tego korzystaja. Na mainie wcale nie jest lepiej... W nocy praktycznie wszystkie jaskinie z rotami(i nie tylko) sa oblegane przez caveboty ;f
@up
nawt, jezeli GM zobaczy ten filmik, to i tak nic nie moze zrobic, bo filmik nie jest zadnym dowodem.
co najwyzej moze sprawdzic tego gracza - jednakze kazdy bot posiada ( zalezy od uzytkownika, czy umie go dobrze skonfigurowac) auto-responder oraz opcje mniej wiecej: ,,zatrzymaj wszystkie opcje, pozostaw autorespondt w przypadku pojawienia sie GMA". wtedy nastepuje zatrzymanie autoexpienia.
w praktyce wyglada to mniej wiecej tak:
GM:hi
Player: (autorespond) hi, whats wrong ?
GM: somebody has reported you, you were cavebotting. good day.
I GM nic dalej nie zrobi.
Oczywiscie sytuacja jest wiadoma - ten koles mial bota. Moze to byc tylko informacja dla graczy, ze ta osoba expi w ten sposob, ale gmy nic nie zrobia, chyba ze trafia na newbie, ktory nie umie posluzyc sie cavebotem.
Ale może też nie umieć tego ustawić albo GM każe mu np tańczyć i wtedy się dowie.
@up
nawt, jezeli GM zobaczy ten filmik, to i tak nic nie moze zrobic, bo filmik nie jest zadnym dowodem.
co najwyzej moze sprawdzic tego gracza - jednakze kazdy bot posiada ( zalezy od uzytkownika, czy umie go dobrze skonfigurowac) auto-responder oraz opcje mniej wiecej: ,,zatrzymaj wszystkie opcje, pozostaw autorespondt w przypadku pojawienia sie GMA". wtedy nastepuje zatrzymanie autoexpienia.
w praktyce wyglada to mniej wiecej tak:
GM:hi
Player: (autorespond) hi, whats wrong ?
GM: somebody has reported you, you were cavebotting. good day.
I GM nic dalej nie zrobi.
Oczywiscie sytuacja jest wiadoma - ten koles mial bota. Moze to byc tylko informacja dla graczy, ze ta osoba expi w ten sposob, ale gmy nic nie zrobia, chyba ze trafia na newbie, ktory nie umie posluzyc sie cavebotem.
Jeżeli report jest o uzywanie bota (tudziez macro) GM oprocz standardowego Hi i Farewell, zadaje rozne pytania np. What is sky colour? albo cos w tym stylu. Generalnie nieodpisanie na takie pytanie albo danie wypowiedzi wymijajacej (i nie jest to wy*******aj), jest rownoznaczne z banikiem na 30 dni.
@up
mozna ustawic ( w TA jest takie cos, albo bylo, nie wiem jak teraz ) responda odpowiadajacego na teksty GMa poza ,,hi".
ja ustawialem ( kiedys, obecnie juz nie cavebotuje ):
,,Sorry, I dont understand English very well, ;/, I am br".
dzialalo.
SkateElement
11-01-2007, 21:02
Nie masz wystarczającego dowodu na to ze ma bota... Poprostu może sie do was nie chce oddzywać i tyle... i tak nie dostanie bana za to, bo nie macie wytarczającego dowodu...
Takie moje zdanie, ale sądze, że to jestnak BOTER :P
Pozdro~
BŁĄD!!! bana może dostać... wystarczy zablokować klienta takowego i zreportować go, dziwię się, że ci co kręcili, tego nie zrobili...
@up
mozna ustawic ( w TA jest takie cos, albo bylo, nie wiem jak teraz ) responda odpowiadajacego na teksty GMa poza ,,hi".
dzialalo.
na Xanterze gra dużo Br, więc GM także może być takowej narodowości i wtedy... ;]
Nie jest tak łatwo zreportować skoro nie ma GMa. :/
na Xanterze gra dużo Br, więc GM także może być takowej narodowości i wtedy... ;]
Gm moze rozmawiac z graczami TYLKO po angielsku.
@up
bzdury.
po prostu co chwila gmy dostaje dziesiatki (setki?) raportow - nie moga zapiedalac jak maszyny, zeby wszystko sprawdzic.
SkateElement
11-01-2007, 21:30
@up
bzdury.
po prostu co chwila gmy dostaje dziesiatki (setki?) raportow - nie moga zapiedalac jak maszyny, zeby wszystko sprawdzic.
Nie chodzi o to, że nie było GMa ale mogli spróbować chociaż... Może akurat.
A jeśli chodzi o angielski to człowiek udający głąba, który nie umie podstawowych zwrotów po ang. może czuć się bezkarnie na bocie?
@up
Tak, zawsze mozna sie tlumaczyc (autorespondem) brakiem podstawowych zasad angielskiego poza ,,hi, bye, br".
moze juz przestane o botach mowic, bo wylecę stad.
@up
dzialalo.
Generalnie GMowie i tak banuja za cos takiego, podstawowa znajomosc angielskiego jest jednym z czynnikow warunkujacych grę. Jesli dostaja info o boterze sa w szczegolnosi wyczuleni na takie odpowiedzi, 90% konczy sie banem. Swoja droga to widzialem moze 2 czy sytuacje gdy kogos wyreczyl autoresponder i GM dal sie nabrac.
Swoja droga wcale tak sie nie jaraj jak ty te boty znasz, zainstalowanie TBI, TA czy TNG i skonfigurowanie tychze botow to nic trudnego. Gorzej juz obmyslec cracka do tng :)
@up
chyba przymierzam sie do kupna.
10 dolcow to nie tak duzo.
Ponad połowa elitarnych i nie-elitarnych graczy nie gra w 100% uczciwie, ten film jest na to dowodem.
Hmm przychodzi GM w bota jest opcja (wylacz gdy GM) bot sie wylacza a ty stoisz w miejscu...W tibi przyznane ci jest 15 minut przepisowego AFK a potem cie wywala wiec gm przyjdzie bot sie wylaczy i stoisz 15 min nie ruszajac sie i nic nie mowiac bo nie masz obowiazku bo wyszedles gdzies na 15 min.po 15 min cie wyrzuca i gm moze ci naskakac:)
SkateElement
13-01-2007, 03:44
Hmm przychodzi GM w bota jest opcja (wylacz gdy GM) bot sie wylacza a ty stoisz w miejscu...W tibi przyznane ci jest 15 minut przepisowego AFK a potem cie wywala wiec gm przyjdzie bot sie wylaczy i stoisz 15 min nie ruszajac sie i nic nie mowiac bo nie masz obowiazku bo wyszedles gdzies na 15 min.po 15 min cie wyrzuca i gm moze ci naskakac:)
racja, ale nie wiem czy GMowi będzie się chciało stać 15min przy kolesiu
up@ musi, zeby stwierdzic czy nie ma bota
co do tanczenia..w ng jest skrypt, ze jak ktos powie dance to zaczyna tanczyc ale tez jak ktos napisze UIASIsdahisoHIOioahdioDOADaNcEdshakldjklas to też zatańczy
Gm moze rozmawiac z graczami TYLKO po angielsku.
Moze..lecz niemusi
I widzialem duzo sytuacji w ktorych gm rozmawia np: po polsku ;)
Moze..lecz niemusi
I widzialem duzo sytuacji w ktorych gm rozmawia np: po polsku ;)
Owszem, ale nie ma prawa zbanować mnie za to, że nie chciałem z nim rozmawiać w języku innym niż w, podstawowym w tibii, angielskim.
I nie interesuje mnie, że jesteśmy tej samej narodowości.
Wszak GM powinien przy swej *pracy* stosować się do pewnych zasad, a rozmawiać on ma z graczem, szczególnie jeśli chodzi o kwestie tak oficjalnie jak pytania o cavebota - po angielsku.
I kit z tym że ja br i GM br - chce angielskiego i tyle, a ze nie umiem angielskiego
;- ).
'eu espanole nao habla engliszzz br GM ?'
Knight Patryk
13-01-2007, 16:40
Gdyby koles idacy na GMA nie znal anglika to by go nie wybrali
Obiektywista
14-01-2007, 03:16
To platne jest....Ja polecam bota: walsna reka
dobry-dostajesz za free po urodzeniu ;d
100k na dowolnym,serwie to nie tak duzo chyba co ?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.