zaloguj się

Pokaż pełną wersje : PG Druidem....elder druidem

Progmaniak
12-01-2007, 17:45
hmmm tak se mysle i kwicze

pg do ~30lv jest latwe...wystarcza Ci exp 10k/h na tombie klepiac nie wszystko, rotach czy larvach

wbilem 33lv i nie wiem gdzie moge PG, dawno nie wbilem lvl bo jest to nudne na tombie 12k/h
nie mam blokera przy sobie :P nie mowcie tomby bo co? tarpit ciagle zajety a przeciez nie bede chodzic na mumie shamblery samemu bo bylby waste

gdzie mozna expic? prosze o konkretne miejscowki np. 3x-4x lv >>

bo na pozniejszym lv to chyba dragi nie?
kupilem 19bp i chce to zamienic na lvl, ale efektywnie

goburu
12-01-2007, 18:00
Nie odrobiłeś lekcji z tomb, ja tam expię od 30 poziomu aż do teraz i jakoś nie narzekam, manasy zwracają mi się z lootbagów które robię. Jak już ci się tak bardzo nie podoba to spróbuj ewentualnie poexpić w mintwallin, tam ci się na 100% zwróci, no chyba ze jesteś kaleką i nie umiesz robić lootbagów. Ale tomby to zdecydowanie najlepsze expowisko jak na twój poziom. (zresztą na każdy poziom są dobre, nawet 200+ bo faraony)

Progmaniak
12-01-2007, 18:21
moze dlatego ze expie z monkami...a na mint? jak? z fe?? no nie bardzo bo nie moglbym wlazic na pietrach

Verlian
12-01-2007, 18:34
moze dlatego ze expie z monkami...a na mint? jak? z fe?? no nie bardzo bo nie moglbym wlazic na pietrach

Exori Vis
Exori Vis
Exori Vis
Exori Vis
Exori Vis
Exori Vis
Exori Vis
Exori Vis
Exori Vis

Nie rób summon'ów, tylko exp'a zjadają.

Progmaniak
12-01-2007, 18:38
WASTE plx??:/

Xzonixek
12-01-2007, 18:58
Scaraby do 36 też dobre z 2 ds w huj kasy a masz exp 10k/h ciekawy loot czasami od 36 2 dsy dragi lub necro lub tomby za tp dowolnie.

Progmaniak
12-01-2007, 20:41
NO CO TY 10K/H!!

:/
malo ;/ to tak ciagle mowicie o tym druidzie/sorcu....i jakos pomyslow ni ma...czyscie-li tylko glupoty mię prawili?

Asim
12-01-2007, 20:50
Ghost land... na 33lvl z volcanic rodem wyrabiam 18k/h , tez malo ale jakos leci :P a i musi być w miare pusto :P
Lurujemy 2 dsy na -1 w północnej jaskini i już ;P
i musisz się pogodzić z tym( mi też było cięzko ) że teraz efektywne expienie to czasem ( jeśli nie często ) waste :P

Progmaniak
12-01-2007, 20:52
@up

pacc plx -.-

Asim
12-01-2007, 20:54
nie mam pacc :P stwierdziłem ze przed lvl 40-50 nie opłaca mi się kupować bo bardzo mało gram

i nie rozumiem czemu masz grać na pacc area jeśli na facc zrobisz lepszy exp?

Progmaniak
12-01-2007, 20:56
U mnie na serwerze jest tak, że w jednym cavie na owej placówce jest ~5 osób....teraz rozumiesz?

Asim
12-01-2007, 21:10
i dlatego potrzebne są te 2 dsy na -1...

Emok
12-01-2007, 21:58
A jak ktos wejdzie to zaznaczasz piąstkę i tłuczesz :D

Theand
12-01-2007, 22:24
Wogóle wiesz co to PG? ; ] ja ci radzę płynąć na Edron i tłuc cyce na -1 razem z spawnem guardów , soldów i cyców , to może być dobry exp dla ciebie , a o PG zapomnij chyba , że masz sporo kasy i kupe czasu to ci mogę udzielić kilku wskazówek .

myanato
12-01-2007, 22:35
@Asim
no to ty chyba nie sikales dzisiaj... nie po to jest pacc dla druta zeby expic na facc area!
powinienes cisnac dalej na tombach bo to jest bardzo dobry exp ale ty chyba nie expisz zbyt efektywnie. Najlepiej pojdz na fire tomba stawiasz 1 albo 2 monki i rozdzka+vis, rozdzka+vis> gdzie ostrzej gfb. NIe powinno byc waste a gdybys chcial kase bez expa --> kupujesz 2 life ringi(najlepiej od ludzi) robisz na nich uhy (nie starczy na 40, kilka trzeba dorobic z bez) i tak dlugo mozna cwiczac mlvl

Bass
12-01-2007, 23:17
Tomb na bagnach -2 bez żadnych summonów 25k+/h jeśli będziesz sam.

Bakuo
12-01-2007, 23:32
Co do tego PG to chyba slabe jest bo ja na faccu wyciagalem wiecej an 30 lvlu ;[ Ja na twoim miejscu wybral bym Tomby.

btw.
to spróbuj ewentualnie poexpić w mintwallin, tam ci się na 100% zwróci, no chyba ze jesteś kaleką i nie umiesz robić lootbagów
Exori Vis
Exori Vis
Exori Vis
Exori Vis
Exori Vis
Exori Vis
Exori Vis
Exori Vis
Exori Vis

Nie rób summon'ów, tylko exp'a zjadają.

i ten text zgiął mnie w pól i przekrecił o 360 stopni

WASTE plx??:/

Czyli jesteś kaleką : /

Asim
13-01-2007, 00:10
jak na facc mu sie bardziej oplaca to czemu ma expic na pacc? na tombach sie wyciąga wiecej niz te 18k/h na ghostladnie, ale on akurat ma pecha, nie ma skilla czy mu się poprostu tomby znudziły, wiec może też expić na facc i mu się nic nie stanie.

YyyeeyIsBack
13-01-2007, 02:00
Idz na piraty tam z monkami na pierwszym poziomie robiłem ok 25k exp/h. Oczywiście ty też musisz im pomóc swoim rodem.

goburu
13-01-2007, 09:43
Koleś nie umie robić lootbagów, ot co. Gdyby robił lootbagi to nawet na vampach się zwraca.

Przyznaj się w końcu że nie umiesz robic lootbagow a nie trujesz nam wszystkim tyłek.

Progmaniak
13-01-2007, 09:53
robie looty i z monkami jestem na plusie :]

to co isc na vampy? na cyclo bylem na ~20lv nawet fajnie ale sporo ludzi sie kreci
probowalem dragow ale skonczylo sie na waste i dedzie na dl :P
zobacze moze jak bedzie bez summonow :)

Donas
13-01-2007, 10:39
Z mojego doświadczenia (do 35):
- tar tomb -2 (przed vampami) z 2 monkami zwykle się zwraca, o ile robisz loota, poza tym exp też fajny
- guardy.. hmm z tempestem i evisami lub z volcanem i monkami, pod warunkiem, że nie expisz w kopalni 1 i 2. Loot całkiem dobry, raczej powinno się zwrócić za mf w przypadku jak rezygnujesz z monków na rzecz tempesta i visów
- cycopolis -1 z tempestem i visami raczej się nie zwróci, ale exp całkiem w porządku
- scaraby z 1 lub 2 dsem (bez różnicy pod względem expa), ścierwo szybko pada, exp średni o ile zajmiesz poziom przed ancietami
- dragi samodzielnie... da się, ale ryzykowne, poza tym przed 36 bez blokera wielki waste. Jeśli znajdziesz kogoś z gildii, to na ok. 2h huntu powinno się zwrócić za mf (blokera leczymy exurą sio, dsy w razie potrzeby exura gran mas res)
- mintwallin... dobry exp, loot świetny, tylko pod warunkiem że masz głowę na karku i umiesz ropać mino magi (z quagmire rod).
- w ostateczności roty (Liberty) i larvy, oczywiście z war hammerem i w przypadku larv warto dopomagać sobie exori vis, wbrew pozorom exp w taki sposób jest świetny

Mam nadzieję, że pomogłem ;)

Progmaniak
13-01-2007, 11:12
wlasnie wlasnie...na mint bylem raz jak szedlem na postmana i pamietam ze bylo dosyc ciezko....jak trzeba te mino magi ropac? gdzie? jak? czy sie nie beda respic?

myanato
13-01-2007, 13:02
ehh na mint jest ciezko tylko przy bramie i w sali tronowej. Tam tez sa po 2 mino magi, jednakze przy bramie mozesz lurowac pojedynczo a w sali tronowej wchodzisz bocznym wejsciem (trzeba miec klucz ktory jest w szafce obok markwina). Takto wszedzie chodzisz z 1 albo 2 monkami i jest luzik.
Jesli masz jakies pytania do mint pytaj. Aha tych magow wcale nie trzeba ropac monki sie zajma . W razie czego mozesz wziac kilka ihow na nie jak sie nie zdarza wyleczyc;p

Nimuro
13-01-2007, 15:55
Tomb pod skałami(nie pamiętam orginalnej nazwy) za tp chodzisz po lewej stronie tylko z 2 monkami jak masz kase na mf możesz bić z vis jeszcze baardzo szybko leci lv :p btw żeby tam wejść musisz mieć scarab coina i możesz tam siedzieć i siedzieć.Tylko nie gadajcie że wolny exp bo na tym lv chyba szybszego nie znam.

Sante Mefisto
13-01-2007, 16:04
Bierzesz Volcanic Roda i idzesz na stone tomb (chyba) :D ten miedzy skalami kolo tar :P na -2 i lejesz tam all z dysta nie dajesz podejsc potworka, ale musisz pamietac zeby tzrymac gowno na dystans bo jak cie beda bily to waste many x2, A tak bierzesz 4bp mf 1bp mf starczy przy tym expie na ok godziny, jezeli lootniesz life ringa z ghula to masz fajnie bo exp przez 20 min praktycznie za free, mi sie niekiedy udaje lootnac 3 lr w 5-6h.
Ps: Przy huncie przez ok 3h zwracaja ci sie mf + 1-2k w kasie adze robic loota z viking i brass helmetow po kazdym huncie wysylasz je parcelem do kazz, a raz na tydzien idzesz sprzedac i wyciagasz dodatkowo ok 10k tygodniowo ja tak robie i nie narzekam.
Sry za literowki ale sie troszke spiesze. ;)
Co do expa ok +- 15k/h zalezy od respa.

Goku_Sayian
13-01-2007, 16:23
sprzedajesz cale eq kupujesz pelno bp of sd i jedziesz na dragi ^^ albo hydry waste jak cholera ale ladny exp :D a tak serio to ja bym został przy Tombach, trzeba poprostu umiec sie tam poruszac, tak zeby exp byl jak najlepszy i tyle. moj qmpel MS do 70 siedzial na tombach, dopiero teraz na dragi lata...

Freezy Eddie
16-01-2007, 22:43
Może DC? ~1 poziom, slimy, tarantule, assasiny..
Co do tombów polecam Peninisula Tomb, ewentualnie z dwoma monkami.

Wyjść jest mnóstwo..

goburu
17-01-2007, 00:04
Może DC? ~1 poziom, slimy, tarantule, assasiny..
Taaa, bedzie biegal po muddy floorze z predkoscia 1 sqm/h i siekał z różdżki bandytów z 260 hp... Waste murowany bo loota robic sie tam nie da (za duzo ludzi) a exp prawie jak na szczurach. OWN3D

Katedra dla maga tylko na -2 sie oplaca i to na wysokim poziomie z visem/mortem.

Lolus'Pall
17-01-2007, 11:35
lÓl jak mnie dobijajom ludzie, którzy pisza tematy typu: "ej mam 33 lfl z 37 mlfl-em, czy tam raty na tompie na -2 alpo - 3 " ?? ;/ no żal.br ić i sam sprawdź. Autor topicu to jakaś nie umiejentna kobieta ;/...ja od 16 lvla chodze na -3 na scaraby i zawsze mi sie zwraca, zawsze ! Teraz przeż(rz)?ucam się na tomby, biore mf, gfb, hmm i lecisz z tym koksem ;/ ... po cholere monki na potworki paru strzałowe ;/... deadniesz ?? to deadniesz ale adrenalinka bedzie ;/...dlatego weś se manaski, runki i ić chodźby na - 4, sam zobaczysz co i jak ;/ Boisz się to stawiasz se summona i czyścisz all ;/ ekhm...to tyle ;/

Nimuro
17-01-2007, 12:47
Lolus'Pall
sam jesteś żal.br.16 lv drutem na scarabach ? z wandem który bije na 2 kratki xD ? no jak kto lubi.Na 33lv na -4 z runami,pokaż mi tomb w którym zwruci mu się za all runy i mf xDD i wbije lv bo według mnie po góra 20-30 minutach skończą mu się runy i tyle po huncie,nie mówiąc już o duużym waste samych mf.Jak pisałem kilka postów wyżej najlepsze wyjście to tomb między skałami za tp 2x monk i expisz.Bez żadnej straty run.

szmytek
17-01-2007, 14:01
Lolus'Pall
Jak pisałem kilka postów wyżej najlepsze wyjście to tomb między skałami za tp 2x monk i expisz.Bez żadnej straty run.

o którego ci dokładnie tomba chodzi chyba nie mówisz o mountain tomb za tp po lewej stronie z monkami bo jest dużo wampirów

jeśli chodzi i o stone tomb tu sie zgadzam idziesz za tp i wybijasz wszystko po lewej stronie a także wyżej tak jak jest na mapce tylko nie schodzimy na dól bo są 4 wampiry to tyle

http://img110.imageshack.us/img110/913/thalas1fullro1.png

Nimuro
17-01-2007, 14:10
Dokładnie o ten mi chodziło.Ja expiłem tam sorcem ale tak się właśnie zastanawiam że może druid by miał tam fajny exp z samym volcanic rodem,wiem ze sorc z Wand of Inferno ma tam waste.W sumie dużo ghuli,mumi,slimów,cryptów dobry i szybki exp.
P.S-chyba autor tematu tego już nie czyta xP

Marek Tibioman
17-01-2007, 14:29
Ehh.... zalosny temat. Jak chcesz zrobic PG to na pewno nie z summonami, bo one zabieraja duzo expa. Po drugie, zeby zrobic PG trzeba miec kase i zdac sobie sprawe, ze raczej bedzie waste (wybierasz albo szybki exp z waste, czyli PG, albo wolny exp, ale zwracajacy sie) bo bedziesz musial lac wszystko z e vis i roda. Ogolnie polecam wszystki 2 poziomy tombow, oprocz shadow (jest duzo fd, 2 fe i vamp) i ancient ruins (albo fire tomb, jak zwal tak zwal :p ). Najlepiej to w peninsula tombie moim zdaniem bo jest tam duzo shamblerow, ktore daja duzo expa a i tak nie zdaza za duzo zranic, bo siądą na kilka combo e vis + tempest/WoI:)

goburu
17-01-2007, 16:33
szybki exp z waste, czyli PG
Ale brednie. PG nie oznacza waste! Proponuję przetłumaczyć ten zwrot na język polski i wszystko stanie się jasne. Np mateusz dragon wielki teraz PG'uje na wrl i ma duży zysk z racji swojego poziomu.

Nimuro
17-01-2007, 20:13
goburu nie wiem jak mnie zacytowałeś ale przeczytaj dokładnie mój post i post kolesia wyżej on napisał szybki exp z waste,czyli PG nie ja --.--

Progmaniak
17-01-2007, 21:15
to ze zakladam temat nie oznacza ze jestem ciotom mega ultra hiper...jak sie nie wie to sie pytam, ja nie mam zamiaru isc explorowac z wastem -.-

expie na tombach, z blokerem na dragach i na poziomie z vampami
dzieki ;/

Frapper
21-01-2007, 03:22
Guardy, Crus/hell/labirynt. Robie am spokojnie 35k exp/h, loot mi sie zwraca.

Master Destroyed
01-02-2007, 18:58
Lol!.Z sumonami mozna zrobic pg i lot sie zwraca.Mając symonu mozesz bic lepsze potwory tzn.sumony blocza a ty tylko vis+rod.Jeżeli ktoś robi monka na skeletony to niedziwie sie ze mu sie niezwraca.Tomb jest dobry na kazdy lvl zależy odumiejetności gracza i lvl.Na tomby gdzie sa vampy,crypt~ etc. stawiam 2 ds'y i jazda.Od czasu do czasu exura gran mas res i jest ok.Pod koniec expa nie mam capa na kase wiecz czasami musze ja wzucac do lotbaga albo poprostu niezbieram.Waste manasów mam ok 2-3 bp(czyli 2,2-3,3 k)samej kasy zawsze mam z 5 k+lot zależy od szcęscia.