Pokaż pełną wersje : Nintendo Wii...
Shanhaevel
17-01-2007, 18:53
Chciałbym dowiedzieć się czy opłaca się inwestować w Nintendo Wii? Czy ta konsola jest warta swojej ceny (to jest- chciałbym ją kupić, gdy stanieje) i czy nie nudzi się szybko? Po prostu- czy się opłaca?
Ja nie wiem, ale wiem, że to musi być super rzecz i gdybym miał kupować którąś z nowych konsol, to byłoby nią Wii :D A na razie muszę skoczyć do kumpla, który ma nową Zeldę na GC.
Szczerze...Wszystko zależy do gier.Nintendo z reguły wydaje gry bardziej "kolorowe" i dziecinne, chociaż zdarzają się naprawde ciekawe produkcje.Jednak, jeżeli szukasz wielu ciekawych i znanych z np. pc produkcji to wybierz inna konsolę NG.
Shanhaevel
17-01-2007, 19:07
@up
http://wii.nintendo.com/software_index_en.jsp
Sporo tego będzie... Ale najgorsze jest to, że trzeba ciągle stać, by się z tym kontrolerem tak gibać. :D
Wii jest dobre do zabawy z kolegami, wiesz, boks, tenis, te sprawy. No i taki bajerek po prostu, ale gwarantuję, sam w to nie będziesz grał (tylko zaraz po kupieniu ;p).
E tam, jakoś się wytrzyma. Jak wyjdzie to to-http://redsteelgame.us.ubi.com/index.php, to można spokojnie kupić.
NORMALY OBYWATEL RP
17-01-2007, 19:49
Zajebista sprawa, kumplowi z klasy bracia ktorzy pracuja w Irlandii przywiezli mu to. Narazie z gier to ma Wii Sport, Zelde i Redstell. Mowi ze swietna konsola:)
Baron Kaldrick
17-01-2007, 19:53
X360 FTW, ale tylko, jak masz plazmowy telewizor. A Wii ssie pauę, na dodatek jest 'niebezpieczne' - www.wiihaveaproblem.com
wii ma mniejsze mozliwosci od pozostalych next genow, ale za to gra jest owiele przyjemniejsza ;] jesli cenisz grafike ponad wszystko to lebiej xboxa, jesli wolisz grywalnosc to zdecydowanie wii ;]
Na pewno LCD mi nie wystarczy, Baronie?
Ja bym dał wiele za Xbox 360 i Assassins Creed :).
Korektor
17-01-2007, 20:23
@Bambuko,
Ja mam Xbox'a 360 i powiem, że plazma jest konieczna. LCD ma zbyt długi czas odświeżania pixeli. Minimalny grywalny to chyba 6 milisekund. Moja plazma ma koło 2.
Wracając do samych konsol, to teraz jestem w pełni przekonany, że zamieniłbym tego Xbox'a na Play Station 3. Niestety już nie mogę.
Faktycznie grafika jak na obecne standardy jest bardzo ciekawa, ale gry na Xbox'a są bardzo mało urozmaicone. Brakuje na prawdę dobrych. Same samochodówki. Fajnie by było pograć w coś innego dla odmiany.
Vanhelsen
17-01-2007, 20:34
Skoro ludzie chcą wymieniać PS3 na Wii, to chyba Wii. No chyba, że jak już pisali stawiasz na Grafe, to Xbox, aktualnie PS cienko zipie w sprawie "popularności"...
p.s. przy Wii trzeba uważać na pasek od pilota, ma tendencje do pękania:
http://www.wiihaveaproblem.com/images/p51/post.jpg
Ja osobiscie jestem fanem Wii +- od momentu, gdy konsola ta zyskala taka nazwe - wiadomo, rozglos :P Niestety ne swieta jej nie dostalem, sam zbieram kase i mam ok. 500zl. Jeszcze troche i moze... Pierw musze pojsc do kolegi i ja osobiscie przetestowac.
Nitendo ma ode mnie minusa, bo traktuje Polskę jak typowe zachodnie państwo - zamiast 250 $ Wii kosztuje 250 ojro, piesy.
Mimo tego wiele bym dał, aby popykać na tej konsolce.
http://www.youtube.com/watch?v=-eSox8aO4xk&eurl=
Ghost Nieudany
19-01-2007, 17:15
Wracając do samych konsol, to teraz jestem w pełni przekonany, że zamieniłbym tego Xbox'a na Play Station 3. Niestety już nie mogę.
Żeby nie móc grać w nic?
Faktycznie grafika jak na obecne standardy jest bardzo ciekawa, ale gry na Xbox'a są bardzo mało urozmaicone. Brakuje na prawdę dobrych. Same samochodówki. Fajnie by było pograć w coś innego dla odmiany.
Gears Of War, Dead Rising, Hitman: Blood Money, Splinter Cell: Double Agent, za niedługo Assassin's Creed + naprawdę wszystko, co wydano na czystego Xboksa. Mało?
Pablofrs
19-01-2007, 22:36
@Bambuko,
Ja mam Xbox'a 360 i powiem, że plazma jest konieczna. LCD ma zbyt długi czas odświeżania pixeli. Minimalny grywalny to chyba 6 milisekund. Moja plazma ma koło 2.
No na bank...
Korektor
19-01-2007, 22:40
@up,
Jeja, tu nie chodzi o jakość grafiki tylko o smużenie. Po prostu np. idące postacie mogą zostawiać smugi. To jest zależne od czasu odświeżania. Minimalny grywalny jak już wspomniałem wynosi 2 milisekundy.
Walekifa
20-01-2007, 02:06
Ja bym dał wiele za Xbox 360 i Assassins Creed :).
Szacun :) <i kilka białych znaków!>
..::QRAS::..
20-01-2007, 11:11
ktos wczesniej mowil ze pasek peka , juz wczesniej uzytkownicy wii apelowani o tym problemie , a producenci wii wzieli sobie to do serva i wzmocnili i nie wierze ze jeszcze peka wiec po co opowiadac takie bujdy...
Wii czyli siku (z ang.) więc już sama nazwa mówi... poza tym nie znam jakiejś normalnej nazwy dla konsoli przykład:
Play Station (Graj Stacja)
X Box (Eks Pudło)
Wii (siku)
Game Cube (Gra - Kostka)
Game Boy (Gra Chłopiec)
@up,
Jeja, tu nie chodzi o jakość grafiki tylko o smużenie. Po prostu np. idące postacie mogą zostawiać smugi. To jest zależne od czasu odświeżania. Minimalny grywalny jak już wspomniałem wynosi 2 milisekundy.
Wcześniej pisałeś, że minimalny to sześć, a Ty masz dwie. A ja się za dobrze nie znam, ale chyba są LCDki z sześciosekundowym odświeżaniem?
EDIT:
Jackal!
LOL! To wymyśl normalną nazwę dla konsoli, opatentuj i sprzedaj. O czym ty człowieku mówisz? Jak niby brzmi dobra nazwa dla konsoli? Skoro takiej nie znasz, to takiej nie ma. Rozumiem, gdybyś przyczepił się do Dreamcasta (Formator Snów?), szczególnie, że nazwa totalnie nie pasuje do "kariery" tej konsoli, ale nazwy które wymieniłeś są "normalnymi nazwami konsol".
Wii czyli siku (z ang.) więc już sama nazwa mówi... poza tym nie znam jakiejś normalnej nazwy dla konsoli przykład:
Play Station (Graj Stacja)
X Box (Eks Pudło)
Wii (siku)
Game Cube (Gra - Kostka)
Game Boy (Gra Chłopiec)
Zapomniałeś o Komodzie i Zaawansowanym Graj Brzdącu.
Na nazwy konsol patrzy się już jako marka, byle łatwo wpadły w ucho i dobrze brzmiały.
@UP
Łobuzie, oddawaj Donalda.
Ghost Nieudany
20-01-2007, 18:10
Wii czyli siku (z ang.) więc już sama nazwa mówi...
"Wee" po angielsku to nie siku, tylko "drobny", mądralo. Pee = siusiać.
poza tym nie znam jakiejś normalnej nazwy dla konsoli przykład:
Ale sam korzystasz z Doświadczonych Okien Edycji Domowej (albo Profesjonalnych) autorstwa Małego Oprogramowania?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.