PDA

Pokaż pełną wersje : Banner Allegro

Dan the Automator
05-09-2004, 17:59
No cóż. News, który tu był, jest już nie aktualny. Namawialiśmy Was do korzystania z Allegro, za co my mieliśmy mieć parę grosików na zorganizowanie jakiegoś konkursu, wykupienie domeny na koleny rok i inne podobne wydatki. Okazało się jednak, że jak tylko nazbierało się parę groszy i chcieliśmy wypłacić owe pieniążki, panowie z allegro szybko znaleźli punkt regulaminu, który nijak nie tyczy się tej sytuacji i zerwali umowę. Nie wiem, czy według nich kogoś zniesławiamy, wprowadzamy w błąd, czy też jesteśmy formą łańcuszka szczęścia bądź piramidy finansowej, bo podobnych sytuacji dotyczy punkt regulaminu, który podano nam jako przyczynę.

MatKus
05-09-2004, 18:01
Chcieli byśmy czasem zorganizować jakiś konkurs, najlepiej z nagrodami. Sami w prawdzie nie mamy pieniędzy, żeby cokolwiek zasponsorować, ale dlaczego by użytkownicy Tibia.pl nie mieli sami sobie zasponsorować nagród do jakiegoś konkursu, szczególnie, że NIC was to nie kosztuje. A i przy okazji czasami można coś kupić lub sprzedać ciekawego na allegro, zazwyczaj opłaca się.

Maniack
05-09-2004, 18:07
Dodam tylko że można klikać raz na 24 godziny tak że najlepiej klikajcie co wieczór.

P.S. Dobrym pomysłem było by też danie na stronie licznika aktualizowanego na bierząco (jeśli sie da) lub raz na 24 godziny np. aktualizowanego ręcznie o 20 z aktualnym stanem konta

anasazi
05-09-2004, 18:20
No no niezly pomysł wielkie GRATULACJE dla stworcy :)

bObO_gUmI
05-09-2004, 18:21
Super pomysl z tym bannerkiem. Bede codziennie klikal na niego.

Nesipeh
05-09-2004, 18:47
bardzo dobry pomysl. Mysle, ze powiekszy to jeszcze atrakcyjnosc (i tak juz duza) tibia.pl. Ja sam obiecuje, ze bede klikal codziennie :) i mam nadzieje, ze inni tez sie skusza, wkoncu nic nie stracicie, a moze wygraci :) Pozdro dla teamu tibia.pl i oby wiecej takich dobrych pomyslow.

Kamae
05-09-2004, 19:01
No cóż, nie chcę was sprowadzać zbyt brutalnie na ziemię, ale...

Od kilku lat zajmuję się zarabianiem w sieci (bez powodzenia, jestem niesamowicie cierpliwy :) ) ale raz trafiłem na stronę o adresie

http://www.nicram.pl/mamona/

Właścicielka twierdzi że allegro.pl w sprawie programu partnerskiego oszukuje. Całkiem możliwe, ponieważ komputer ŚWIAT napisał że o bezpieczeństwo dba inaczej. Konkretny link z twierdzeniem oszustewek z programem partnerskim

http://www.nicram.pl/mamona/Allegro.asp?ID=115527

Nie jest oczywiście powiedziane definitywnie ze oszukują i tyle. Ale zalecam ostrożność.

Z poważaniem
Kamae

(przepraszam za taką oficjalność tego posta :) )

By$iu
05-09-2004, 19:08
Obiecuje Tibia.pl ze bede klikal codziennie!I zapraszam wszyskich do klikania!

Nightwalker
05-09-2004, 19:09
Nie ma sprawy :) bede klikal an banner :) Za dobro moje, nasze i wasz :)

Mathea
05-09-2004, 19:25
Hehe pewnie ze bede klikala ;] juz dzis kliklam ;D a ciekawe ile oni dostaja za jedno takie kliknięcie... :> :P hehehh
i jeszcze jedno...co moze byc nagroda w konkursie? moze PACC na 3 miesiace :D?

Radek 666
05-09-2004, 20:03
A ja moge klikać nawet zawsze wtedy kiedy wejde na stronke :P . Wkońcu nic mi to nie zmienia. Ale tenkonkurs z nagrodami to fajna sprawa ;) . Ciekawe jakie będą nagrody. I powiem jedno HAIL TIBIA.PL AND TIBIA.PL TEAM B) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Pikol
05-09-2004, 20:08
A ja mam inny pomysł... Niech każdy n00bek który odejmowal repute niech teraz sobie odpokutuje i klika jakies ~40 razy na ten benner i sie wtedy uzbierala taka sumka, że ho ho:)

PS:Ja terz bede klikac :P

Vadikel
05-09-2004, 20:24
A ja mam inny pomysł... Niech każdy n00bek który odejmowal repute niech teraz sobie odpokutuje i klika jakies ~40 razy na ten benner i sie wtedy uzbierala taka sumka, że ho ho:)

PS:Ja terz bede klikac :P

tylko że liczy się raz na 24h to co mu to da że bedzie klikał 40 razy :)

$corcerer
05-09-2004, 20:32
A ja juz dawno zablokowalem wszystkie 3 obrazki- allegro, banner FPP i banner banner4you :) Stronka sie szybciej laduje :)

FireFox rulez :)

Klusek07
05-09-2004, 20:37
mam propozycje - niech strona allegro uruchamia sie w nowym onie, to chyba zaden problem a osoby z wolniejszymi kompami sie uciesza B)

ludzie klikajcie tez w :
http://www.polskieserce.pl
http://www.pajacyk.pl

mam nadzieje ze nie zlamalem regulaminu :confused:

joey
05-09-2004, 20:45
prawdę mówiąc to ja jestem stały bywalec allegro.pl i mam jush 15 pozytywów i 0 negatywów
a w baner bede co dziennie klikał

Dwik
05-09-2004, 20:50
No cóż, nie chcę was sprowadzać zbyt brutalnie na ziemię, ale...

Od kilku lat zajmuję się zarabianiem w sieci (bez powodzenia, jestem niesamowicie cierpliwy :) ) ale raz trafiłem na stronę o adresie

http://www.nicram.pl/mamona/

Właścicielka twierdzi że allegro.pl w sprawie programu partnerskiego oszukuje. Całkiem możliwe, ponieważ komputer ŚWIAT napisał że o bezpieczeństwo dba inaczej. Konkretny link z twierdzeniem oszustewek z programem partnerskim

http://www.nicram.pl/mamona/Allegro.asp?ID=115527

Nie jest oczywiście powiedziane definitywnie ze oszukują i tyle. Ale zalecam ostrożność.

Z poważaniem
Kamae

(przepraszam za taką oficjalność tego posta :) )

Przeczytałem co tam napisano i najbardziej chwytliwy jest dla mnei ten punkt regulaminu,k tóry mówi że:
rozsyłania masowej informacji o stronie do wielu użytkowników (tzw. spamming), korzystając z dowolnego medium (e-mail, listy dyskusyjne, grupy dyskusyjne, komunikatory, IRC itp.) (p. 10.11. regulaminu)

Nie wiem ale ten temat/news mogą potraktować właśnie jako spaming.
Ja ze swojej strony obiecuję codzienne klikanie, może PACC na 3 miechy (90zl, minimalna wyplata z allegro to bodajze 100 albo 200zl :( )

Juliusz Cezar
05-09-2004, 20:57
Co to komu szkodzi jedno kliknięcie? Nic, ale popieram pomysł z tym, aby Allegro otwierało się w osobny oknie:) , bo dodatkowo lepiej będzie dla tych co mają słabe kompy co zwiększy liczbę "klikaczy":p

Repizor
05-09-2004, 21:31
Pytanie do modków:

WCHODZENIE NA TEN LINK WIĘCEJ NIŻ 1 RAZ NA DZIEŃ DAJE COŚ,CZY TYLKO 1 RAZ NA DZIEŃ MOŻNA??? :berserk: :confused: :miecz:

GimliSonGloin
05-09-2004, 21:34
Ja to bym sie bał zamieszczac cos takiego na stronce ;D
Jak pisza w tym artykule Kamae moze byc problem z oddaniem kasy
ale to nic nas nie kosztuje ;D
P.S. Gratulujte team tibii za pomysl

szyryn
05-09-2004, 21:35
Bardzo dobry pomysl, tylko mała sugestia - zrobcie tak by strona sponsora otwierala sie w drogim okienku.

Tasior
05-09-2004, 21:47
Świetny pomysł z tym bannerem :D GRATZ!!! GRATZ!!! :D

A co do osobnego okna poprostu klikaj z wcisniętym SHIFT-em :D

mani
05-09-2004, 22:12
Na pp allegro troche sie znam i sam bylem jego ofiara. Umieszczajac takiego newsa juz lamiesz co najmniej jeden punkt regulaminu pp, oczywscie nie zawiesza i nie zabiora wam kasy od razu, poczekaja az uzbieracie jakas pokazniejsza sumke. Jak dobrze pamietam to zeby wyplacic trzeba miec co najmniej 100zł i być płatnikiem VAT. Siedze juz w swiecie GPT pare lat i jeszcze nie znam nikogo kto by na pp allegro zarobil konkretne pieniadze, ale kto wie moze tym razem bedzie inaczej i byc moze wy wiecie cos o czym ja nie wiem. Ale mimo wszystko bede klikal, chociaz w ten sposob wynagrodze trud waszej pracy.

Pozun
05-09-2004, 23:05
bardzo interesujonce nawet super bede klikal raza na dzien i poweim kumplom w szkole o tym moze do wygrania pack an 3 miehy ludze klikajcie szybko ...

Gremlin
05-09-2004, 23:24
re: Top
A my juz kiedys od nich nie mielismy banera (wtedy jak zbieralismy na hosting)?

re: PACC jako nagroda
Za bardzo bym na to nie liczyl, a dlaczego?
Prosta sprawa, nie mamy legalnej mozliwosci kupienia nikomu PACC. Ale kto wie, moze Matkus sie dogada z CIP :)

Umieszczajac takiego newsa juz lamiesz co najmniej jeden punkt regulaminu pp, oczywscie nie zawiesza i nie zabiora wam kasy od razu, poczekaja az uzbieracie jakas pokazniejsza sumke.Jesli placa 10 groszy za klikniecie i minimalna wyplata to 100 zl to bedziemy do jutra wiedziec (ta strone odwiedza dziennie 40000+ osob z roznych IP).

MatKus
06-09-2004, 00:16
Gremlin : nie przesadzaj z tymi wizytami. Zależnie od dnia mamy "tylko" około 16-20 tysięty, choć już zdażały się dni w okolicach 30tyś.

Z wypłatą gotówki mogą być problemy, bo trza mieć firmę, po za tym podatki.... Ale jak by w nagrodę można było wygrać orginał jakiejś dobrej gry? albo wieżę stereo? albo coś do kompa? albo... nie wiem, ale coś bardziej "materialnego", to chyba też nie był by zły konkurs :) Wszystko tylko zależy od kwoty.

A co do uczciwości allegro... pożyjemy, zobaczymy. Nic nas to nie kosztuje.
Najwyżej zrobimy im małą antyreklamę.

mani
06-09-2004, 01:50
Gremlin : nie przesadzaj z tymi wizytami. Zależnie od dnia mamy "tylko" około 16-20 tysięty, choć już zdażały się dni w okolicach 30tyś.

Z wypłatą gotówki mogą być problemy, bo trza mieć firmę, po za tym podatki.... Ale jak by w nagrodę można było wygrać orginał jakiejś dobrej gry? albo wieżę stereo? albo coś do kompa? albo... nie wiem, ale coś bardziej "materialnego", to chyba też nie był by zły konkurs :) Wszystko tylko zależy od kwoty.

A co do uczciwości allegro... pożyjemy, zobaczymy. Nic nas to nie kosztuje.
Najwyżej zrobimy im małą antyreklamę.
Widze ze sie nie zrozumielismy, allegro jst jak najbardziej uczciwe i dziala zgodnie z regulaminem, tylko ze niestety ten regulamin same sobie ulozylo i to oni tu dyktuja warunki.

Pomyslmy aby miec 100 z pp allegro, trzeba miec 1'000 kilkow na baner. Przy ratio 1% 1'000 klikow daje 100'000 wyswietlen, a moze by tak sprzedawac wyswietlenia banera na tym wlasnie allegro?

Siweczek
06-09-2004, 04:31
Obiecuje klikac codziennie To super pomysl Gratz.Takie nagrody przyprowadza nowych Ludzi napewno :)

==>KosieK<==
06-09-2004, 07:41
na 90% odwiedzanych przezemnie stron istnieje ten baner...to jest dobre dla tagiej czensto odwiedzanej stronki jak tibia.pl bo zawsze znajdzie sie ktos "zyczliwy" i kliknie w baner... 10 kliknienc*10gr=1zl(i jusz se kolorka w sklepie kupic mozna:P)

Glamri
06-09-2004, 10:17
No to ja pędzę wciskać banner Allegro a potem wstecz i tak dalej i tak dalej bo i tak nic innego do roboty nie mam, a może dzięki temu na jakąś fajną nagrodę się uzbiera... :]

Hegemmon
06-09-2004, 11:41
Done!
Ale jak Allegro zobaczy ten news to będzie krucho, oni się nie cackają ^_^
Może zmień ten tews na coś w stylu:
..."Pojawił się nowy banner na naszej stronie "allegro.pl" warto kliknąć codziennie masa nowych ofert.
Rozpoczynamy też prace nad konkursami dzięki życzliwości Allegro.pl."
a następnie gdzieś np. na Ircu, podsunąć codzienne klikanie. Potem to się rozniesie itp itd, po światach tibii pujdzie news i będzie siekiera ^_^.

MatKus
06-09-2004, 12:07
Przeczytałem jeszcze raz regulamin... Prawdę mówiąc nie widzę tu za bardzo, o co mogli by się przyczepić. Spam to to nie jest, bo chyba wolno mi na mojej stronie pisać, co mi się podoba (dopuki prawa nie łamię). Jak by ktoś się uparł, to mógł by przyczepić się, że to jest jakaś umowa między użytkownikami, ale tutaj też bym protestował, bo z nikim się na nic nie umawiałem, klakacie obrowolnie, i nic w zamian nie macie z tego (choć teoretycznie możecie mieć jakiś konkurs czy coś)

Emorg
06-09-2004, 13:14
Muahahahahah! A co z pieniędzmy, które kiedys ludzie wpłacali na konto bosala? A co z "nagrodami" (:D) za tosty? Co za głosowania? Hmmm... Czekam na wyjaśnienia.

Leśny Kwiat
06-09-2004, 14:20
@ Matkus

Niestety, ale słowa mani są jak najbardziej prawdziwe. Jestem w pracy więc zbyt długo online nie mogę siedzieć, ale napiszę to w jak najprostszej formie.

Jeśli ten news nie zniknie oni bankowo zablokują Wam konto w programie partnerskim.

Gdybyś chciał zgłebić ten temat - wieczorem będe online to możemy porozmawiać [chociaz myślę że do tego czasu już bedzie zablokowane niestety].

A dla tych którzy chcieliby prowadzić ten PP na swoich stronach odrazu odradzam pomysł:

Bardzo dobry pomysl, tylko mała sugestia - zrobcie tak by strona sponsora otwierala sie w drogim okienku.

Jest to zabronione w ich regulaminie i automatycznie prowadzi do zablokowania konta.

Pozdrawiam.

hobson
06-09-2004, 14:25
14:20, chcę klikać i co widzę? To:

Allegro.pl
Konto uzytkownika w programie partnerskim zostało zablokowane.

Nie rozumiem o co im chodzi, przecież mieli kliki a chyba na tym im zależy.

Leśny Kwiat
06-09-2004, 14:29
@ hobson

Przeczytaj proszę post mój i mani - to pewnie zrozumiesz o co chodzi PP Allegro.

W skrócie - były to wymuszone kliknięcia -> "trzeba klikać w banerek".

Ich decyzja jest zawsze nieodwołalna. :(

Gonzo von Krenzel
06-09-2004, 14:50
Haha! Ile przez 21 godzin nazbieraliście? :D

Arbi
06-09-2004, 15:03
'konto uzytkownika w programie partnerskim zostalo zablokowane"

no comment...........

Maniack
06-09-2004, 15:20
ok... jeśli zablokowali konto z racji na ten news to zróbcie wszystko od nowa a news usuńcie
już będziemy wiedziec co robić...

MatKus
06-09-2004, 16:01
Hmmm. Dostałem od nich maila, a oto, co jest powodem zerwania umowy :
"° umieszczenia bannera lub panelu reklamowego na stronie o charakterze zniesławiającym, znieważającym, obraźliwym lub wprowadzającym w błąd odwiedzających stronę, szczególnie w przypadku, gdy za kliknięcie oferowane są jakiekolwiek korzyści materialne lub niematerialne, na stronach o charakterze piramidy finansowej lub "łańcuszka szczęścia" (art. 3.3 Regulaminu Programu Partnerskiego)"

Więc tak : Nikogo nie zniesławiamy ani nie obrażamy, nie podajemy nigdzie fałszywych informacji, nie wprowadzamy w błąd odwiedzających stronę, nie jesteśmy żadną formą piramidy finansowej czy łańcuszka szczęścia. Nie oferujemy także nikomu żadnych korzyści finansowych za klikanie w banner.
Na razie banner usunę, ale napiszę do allegro żeby mi dokładnie powiedzieli, co jest nie tak.

Bobciu
06-09-2004, 16:23
Ale szmaty te ludize z allegro

marred
06-09-2004, 16:27
Niestety, allegro to nienajlepszy z programow partnerskich. Kiedys zalozylem sobie taki program, namowilem kilku znajomych, aby mi klikali i jak sie uziberalo 9,90 zl (od 10 zl mozna wyplacac) to mi napisali, ze bloqja konto bez podania przyczyny... Wtedy zaczalem szukac innego, znalazlem taki:

www.sisco.pl

O wiele lepszy, nie maja automatycznego skryptu do blokowania, jak ktos jest 10 gr do wyplaty. Za klikniecie tez jest 10 gr, do tego mozna dostac pieniadze, jak ktos z naszego polecenia zalozy konto oraz za sprzedane przez nas hostingi.

Juliusz Cezar
06-09-2004, 16:28
Fakt, że nie mamy żadnych korzyści finansowych, ale te nagrody...:( chociaż jakby się temu bliżej przyjrzeć to nagrody nie zaliczają się do "korzyści finansowych:). Chyba...:baby:

a nie doczytałem piszą o "korzyściach materialnych" to gorzej, bo mają podstawe by zablokować... :(

Leśny Kwiat
06-09-2004, 16:40
@ Matkus

Sytuacja jest już przegrana - napisałeś "będą nagrody [...] trzeba klikać w banner"

Powiem Ci (nie mnie dotyczy ta sytuacja ale znajomego), że zablokowane zostało konto, a powodem był txt na stronie "klikając w tan banner dorzucasz mi 10 gr na browar" [głupi txt, ale chodzi o sam fakt].

Poza tym allegro jest tak ogromne, że oni nie będą się przejmować tym, że Tibia.pl oczekuje wyjaśnień.

Przyznaj sam -> Ty płaciłbyś 10 gr za każde kliknięcie gromady kidsów chcących urządzić sobie później konkurs? [i prosze nie wchodźmy na temat marketingu itp ;)]

Pozdrawiam.

Juliusz Cezar
06-09-2004, 16:45
Aż szkoda gadać sprawa jest przegrana :'(

Polny Lowca
06-09-2004, 17:08
Powiedzieć wam co jestnie tak ? ZA DUŻO KLIKNIĘĆ. jest ich tak dużo że na tym nie zyskują

Dwimenor
06-09-2004, 17:22
To był dobry pomysł, ale panowie z Allegro bardzo nie ładnie się zachowali:(. Aż wstyd że taki znany portal ucieka się do takich tanich sztuczek:(.
Ale niestety, te regulaminy są twożone właśnie w taki sposób, aby wypłacać jak najmniej pieniędzy.

Mocny zły duch
06-09-2004, 17:24
Ok,teraz już wiadomo że ALLEGRO to złodzieje,oszuści i dwulicowcy.
My jesteśmy grupą ich potencjalnych klientów.
Nie róbcie interesów z tą firmą,wiedzcie że możecie się naciąć,niech wszyscy wiedzą że OSZUSTWO NIE POPŁACA,można oszukać raz,drugi,ewentualnie trzeci,uwierzcie po pewnym czasie wszyscy się dowiedzą i będą mieć cię na oku.

Trochę antyreklamy nie zaszkodzi,zasłużyli,Allegro=land of noobs

greetings

Bambuko
06-09-2004, 17:42
MatKus wprowadziliście nas w błąd pisząc, że będzie konkurs i takie tam. Jak widzisz nie będzie.

Glaring
06-09-2004, 18:44
Powiem jedno:
złodzieje ! (tylko tak można nazwać tych skur...synów)

Leśny Kwiat
06-09-2004, 18:45
Powiedzieć wam co jestnie tak ? ZA DUŻO KLIKNIĘĆ. jest ich tak dużo że na tym nie zyskują
Ehh . . . skąd to info ? Oparte na własnym doświadczeniu ? Są witryny z tysiącami kliknięć w banner Allegro dziennie i jakoś nie są zamykanie - bo na nich nikt nie każe klikać.

To był dobry pomysł, ale panowie z Allegro bardzo nie ładnie się zachowali:(. Aż wstyd że taki znany portal ucieka się do takich tanich sztuczek:(.
Ale niestety, te regulaminy są twożone właśnie w taki sposób, aby wypłacać jak najmniej pieniędzy.
To w jaki sposób tworzony jest regulamin to sprawa jego twórcy - jeśli uważasz że jest nie fair to nie zgadzaj się na jego przestrzeganie (co robi się przy rejestracji w PP).

Ok,teraz już wiadomo że ALLEGRO to złodzieje,oszuści i dwulicowcy.
My jesteśmy grupą ich potencjalnych klientów.
Nie róbcie interesów z tą firmą,wiedzcie że możecie się naciąć,niech wszyscy wiedzą że OSZUSTWO NIE POPŁACA,można oszukać raz,drugi,ewentualnie trzeci,uwierzcie po pewnym czasie wszyscy się dowiedzą i będą mieć cię na oku.

Trochę antyreklamy nie zaszkodzi,zasłużyli,Allegro=land of noobs

greetings

Skoro nie masz o czymś pojęcia - po co się wypowiadasz? Czytałeś ich regulamin, rozmawialeś z ludźmi którzy od lat z nimi współpracują? To nie jest firma charytatywna i nie będzie płaciła za to że grupka 13 latków (do których nic nie mam) będzie codziennie klikała w banner, aby za to mieć jakiś konkurs. Poczytaj wypowiedzi niektórych forumowiczów np o właczaniu osobnego okna. Piszą nie mając pojęcia na czym opiera się PP Allegro.

Ogólna uwaga #1 -> zrozumcie że niestety wina leży po stronie opiekunów tej strony, naprawdę dostrzeżenie błędu może uchronić przed jego powtórzeniem, a udawanie że to inni są "fee" a my "cacy" nie jest zbyt rozsądne

Ogólna uwaga #2 -> Nie jestem pracownikiem Allegro ani nie dostaję żadnych pieniędzy za te posty ;) Piszę jedynie, bo akurat w PP trochę siedzę i wiem jak wygląda to od "podszewki".

Ogólna uwaga #3 -> Jestem całym sercem za tym aby forumowicze swoją "pracą" stworzyli kapitał umożliwiający urządzenie konkursu i sam chętnie w tym pomogę - o ile będzie to uczciwe, a nie z góry skazane na porażkę.

elite
06-09-2004, 19:15
To wy o tym nie wiedzieliscie o tym ze alegro to s****y****, mialem kiedys strone internetowa i mialem juz troche kasy i znalezli jakies gowno w regulaminie zeby mi nie dac kasy... To jest Polska nie elegancja Francja, taka rzeczywistosc....

PacMan
06-09-2004, 19:30
Mojim zdaniem najlepiej wysłać do nich mail'a z pytaniem o WYRAŹNY powód zerwania umowy ... w ten sposób możemy dojść do 2ch sytuacji :
1' Odpiszą i rzetelnie wytłumaczą o co chodzi.
2' Nie odpiszą i okażą się ( cenzurka ) ponieważ oznacza to że sobie nas po prostu 'olewają'.
Jeżeli będzie to sytuacja nr 1' to najlepiej byłoby 'poprosić' o ponowne wprowadzenie baner'a. I tu jak się domuślam odpowiedź będzie negatywna...ale spróbować zawsze warto...
I teraz mamy znowu 2 wyjścia :
1' Poszukać innej firmy oferującej takie usługi ( nie wieże że allegro jest jedyną taką firmą... ) .
2' Po prostu pójść na pifo :] i dać se z tym spokuj... ale nie wierze że ekipa tibia.pl tak też zrobi... ;)

Kamae
06-09-2004, 19:33
Jakoś szczerze wątpię czy w ciągu 24 godzin zbierze się wymagana minimalna kwota do wypłaty - 100 zł :)

Kamae
06-09-2004, 19:38
Przeczytałem co tam napisano i najbardziej chwytliwy jest dla mnei ten punkt regulaminu,k tóry mówi że:

Nie wiem ale ten temat/news mogą potraktować właśnie jako spaming.
Ja ze swojej strony obiecuję codzienne klikanie, może PACC na 3 miechy (90zl, minimalna wyplata z allegro to bodajze 100 albo 200zl :( )

To gdzie w takim razie zamontować ten banner jak nie na WWW?

Dan the Automator
06-09-2004, 20:31
Szczerze mówiąc czułem od początku że nas wystawią. Wiele osób skarży się na Allegro. I cóż - jak to w polsce juz normalne - kiedy przychodzi do wypłaty - "firma" szuka byle kruczka aby tylko nie zapłacić. A wydawałoby się profesjonalnie... taaaak poznaj nasz piękny kraj ;)

@Leśny Kwiat
NIGDZIE nie napisałem że jest obowiązek klikania. Zasugerowałem że można, a ów konkurs był tylko spekulacją na temat wydania naszej kasy
Dla mnie to kolejny przykład szukania dziury w całym. Przychodzi co do czego - firma "z klasą" się wycofuje. Szkoda, bo idea konkursu byłaby naprawde dobra :(

Leśny Kwiat
06-09-2004, 22:03
@ Dobo

Nie jestem pracownikiem Allegro - jedynie próbuję wskazać miejsce które zawiniło tej sytuacji i moim zdaniem było to stwierdzenie :

"trzeba klikać w banerek".

Chociaż wiem, że w przeszłości wystarczającym powodem bywały informacje na stronie głównej "kliknij w banerek dostane 10 gr". A Wy napisaliście o tym całego Newsa . . .

Btw. Myślę że PP Allegro jest tak znany że sporo osób i tak by klikało bez tego newsa, które niestety zaprzepaścił wszystko.

Oczywiście istnieją inne PP dlatego nie ma się co zbytnmio martwić - tylko tym razem naprawdę postarajcie się napisać News zachęcający do odwiedzenia serwisu PP ze względu na jego zawartość a nie profity dla tibia.pl

mani
06-09-2004, 23:30
Zgadzam sie z lesnym kwiatem w 100%. Jest to PP Allegro i to oni dyktuja tu warunki (regulamin) do ktorego team tibia.pl niestety sie nie zastosowal. Gwarantuje wam ze ze strony allegro w przeciagu kilku dni otrzymacie wyczerpujace informacje zakonczone stwierdzeniem w stylu: "uwazamy sprawe za zamknieta" o pieniadzach zarobionych uczciwie nie ma co marzyc i tylko to moze pozostawac kwestia sporna. W moim przypadku powolywanie sie na punkty:
7.2.Allegro zastrzega sobie prawo do zakończenia współpracy z Partnerem z podaniem przyczyn rozwiązania umowy. Z chwilą rezygnacji Partner może wypłacić uzyskane środki w wybranej przez niego formie (zgodnej z artykułem 5 niniejszego Regulaminu) bez zachowania progów salda przy zachowaniu ograniczenia opisanego w artykule 5.3. Warunkiem wypłaty będzie trwałe usunięcie bannerów lub paneli reklamowych ze strony Partnera w ciągu trzech dni od daty otrzymania decyzji o rozwiązaniu współpracy. Dalsze przychody (z tytułu wpłat Poleconych Sprzedających lub zakupów Poleconych Kupujących) mogą być wypłacone w sposób opisany w artykule 5 z zachowaniem progów salda.

7.3.W momencie zawieszenia konta Użytkownika w serwisie Allegro, opisanego w Regulaminie Allegro, konto Partnera w Programie Partnerskim może zostać zawieszone na podstawie artykułu 7.2. nie dalo rezultatu, ale byc moze w przypadku tibia.pl bedzie inaczej.

Mimichal
15-01-2005, 23:23
Allegro zastrzega sobie prawo do obserwowania stron Uczestników Programu Partnerskiego oraz do rozwiązania umowy o współpracy i anulowania wszelkich środków zebranych uprzednio na koncie Partnera w przypadku złamania Regulaminu Programu Partnerskiego w następujących przypadkach:

3.5. regularnej i automatycznej aktywacji hiperłącza przy pomocy oprogramowania oraz uzyskiwania kliknięć na drodze umów między użytkownikami lub za pomocą samodzielnego, częstego aktywowania bannera lub panelu reklamowego oraz umieszczania hiperłącza w systemach pay-to-click lub click-harvester bądź innych systemach, skryptach, programach lub metodach mających na celu wygenerowanie sztucznych kliknięć.

3.11. rozsyłania masowej informacji o stronie lub przekierowania zawartego w hiperłączu do użytkowników Internetu (tzw. spamming), korzystając z dowolnego medium (e-mail, listy dyskusyjne, grupy dyskusyjne, komunikatory, IRC itp.) bądź umieszczenia banera na stronie o charakterze "łańcuszka szczęścia" lub innej stronie służącej do masowego przesyłania;

Nie wiem czy na tibia.pl tak bylo ale zabronione jest rowniez chwalenie sie iz jest to nowy sponsor i zeby kilknac w baner a zarobimy 10gr. Nie mozna zadnych korzysci oferowac za klikniecie w baner itp.
Zarobilem na allegro juz 365zl i poczatki mialem takie ze mi usuwali konta. Trzeba dokladnie czytac regulamin :)