Pokaż pełną wersje : RPG Maker
Pawcio1992
18-01-2007, 22:15
Witam!!!
Pisze ten temat bo chciałem wam polecić program Rpg Maker. Możemy zrobić w nim swoją grę RPG bez znajomości języka programowania. Oto link do świetnej strony o twórcach tych gier www.rpgmaker.pl
Prosze piszcie co sądzicie o tym programie
Trochę w tym dłubałem. Niestety nie podobał mi ekran walki, co mnie od razu odrzuciło. Ale za to lubiłem całymi godzinami robić animacje czarów :) (mowa o najnowszej wersji)
To jest fajne, ale po dłuższym czasie tworzenia robi się jakby wkurzające i nudne :/
Vlad Dracula
19-01-2007, 12:58
Tez miałem jakąś wersję RPG Makera ale nie umialem "zamalować" czarnych miejsc np. koło krzaka.Znudziło mi się szybko...
partykus
19-01-2007, 14:01
ja kiedyś miałem jakąś wersje rpg makera teraz mam najnowsza PL i jest spoko
Astral55
19-01-2007, 17:37
na poczotku jest fajnie ale potem nuda totalna (wiem bo mam to od roku)
Niby fajne (np. do robienia freeware'owych wersji 2D real RPGów [np. Gothic 3 2D albo Oblivion 2D :)]) ale szybko się nudzi, zresztą w takim programie dużo nie zrobisz, gierki wychodzą dość podobne, choć przyznam, że niektóre są niezłe... Ale robiąc coś w programach do robienia gier, gdy potem uczysz się programować, przychodzi Ci to ciężej... Powiedzmy, że po prostu fajne są do zabawy :)
Lord Wardi
26-01-2007, 16:04
Po chu*j wam RPG Maker?
A ja się w tym nie mogę połapac, bo kolega mi pomagał i Windowsa rozwaliłem;(
Taki wyskoczył niebieski ekran (ekran śmierci windowsa),
jak odpaliłem grę.
Marchewki
06-02-2007, 04:31
posiada ktoś rpg maker xp?? jeśli tak to niechce napisze
Razor122
15-02-2007, 18:07
Mam problem. Mam Rpg. Makera 2000 i daje komende wprowadź imię. Potem Włanczam test gry. Kiedy wprowadze imię bohatera i nacisne ok to ekranik z nazwą bohatera włancza się od nowa i dalej jest domyślna nazwa bohatera. Pomocy błagam !!!!!!!!! :(
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.