zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Mintwallin + knight - pytania

tomektrz
19-01-2007, 13:22
Witam, mam kilka pytań dotyczących expienia knightem w Mintwallin:
1. Ile expa/kasy wyciągnę na godzinę?
2. Od jakiego lvla/skilli zaczyna się to robić opłacalne?
3. Czy bez Postman Questa mam tam w ogóle czego szukać?
4. Jak się leczyć: UHy czy MF + exura?
Przeszukałem forum i wiele tematów o Mint, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania.

gavreonien
19-01-2007, 13:28
1 To zależy od lvla i od skilla
2 hmmm powiedzmy, że 35 ze skillami 70/70 dawałby radę ale byłby duży waste
3 W sumie to postman tam jest bardzo przydatny, tak to musisz tachać lootbagi aż do Thais
4 to zależy od skilli i lvla

Progmaniak
19-01-2007, 13:57
Kumpel expił tam od 50lv, teraz nie zużywa tam ani jednego uha, conajwyżej pare mf na wejściu, a exp wyborny!

Diuks
19-01-2007, 14:54
1. Ja wyciągałem 15-25k/h expa... ale srednio kolo 20.
Kasy? Zależy od tego jak wiele bedziesz mf marnowac.
2. Tak by pokonać mino guardy... Myśle że tak 35/40 level i skile kolo 70-75 starczy.
3.Jeśli ci sie chce latac z lotbagiem to prosze bardzo... Aż tak daleko to nei jest w sumie.
4.MF - magic poleci a wychodzisz mniej wiecej na to samo. Ale czasem nie idz tylko z samumi MF -.-. UHy tez bierz.

Ogólnie expiłem tam ~50-60 knightem, najpierw z eq pożyczonym az dojechalem do RH + Golden arm + k legi + demonka + f axe + aol + boszki + troche kaski w dp ^^. Pozyczonym bo po haku nie mialem nic i trza sie bylo dorobic.
Skile mialem kolo 75-80 cos takiego.

Acha i koniecznie bierz obsidian knife... i tnij skóry :]

nock keciron
19-01-2007, 15:02
Zeby nie tworzyć nowego tematu :
czy opłacalnie jest tam druidem?
od jakiego lvlu?
wykorzystać summony? jak tak to jakie?

IDĘ TAM TYLKO PO LEAHERY DO ADDONA, WIEC ZEBYM W MIARE NA 0 WYCHODZIŁ....

gavreonien
19-01-2007, 15:09
w sumie fajna zabawa jest jak jest 2 Sorców/Druidów na 30 lvlu, każdy summonuje po 2 FE i jazda :) Monki też sobie dają rade tam ale mimo wszystko polecam druidem poczekać chwilę na solowanie tego shitu

kris82
19-01-2007, 15:12
w sumie fajna zabawa jest jak jest 2 Sorców/Druidów na 30 lvlu, każdy summonuje po 2 FE i jazda :) Monki też sobie dają rade tam ale mimo wszystko polecam druidem poczekać chwilę na solowanie tego shitu

Fajna zabawa,zwlaszcza ze obaj padna...

Kielbik
19-01-2007, 15:56
FE to nie najmardzejszy pomysl.. a co do monka to jak sie bedzie ostroznym powinno sie udac...I oczywiscie nie musze wspominac zeby ropnac mino magi zeby potem nie bylo jakichs komplikacji ;)

tomektrz
19-01-2007, 15:57
Hmmm... no właśnie lootbaga nie chciałbym robić, bo nie mam postmana i gram na nonPvP... A czy zwacałoby mi się gdybym brał tylko kasę i leathery (obsidian knifem oczywiście, bo to co wypada to śmiech na sali)? Oczywiście, jak poleci np. WoCE z maga to wezme.

EDIT: Załóżmy, że 1 leather to 80gp, bo nie chce mi się sprzedawać na trade, wole u NPC w Venore.

gavreonien
19-01-2007, 16:13

..Niekoniecznie ...

Bourne
19-01-2007, 16:35
Hmmm... no właśnie lootbaga nie chciałbym robić, bo nie mam postmana i gram na nonPvP... A czy zwacałoby mi się gdybym brał tylko kasę i leathery (obsidian knifem oczywiście, bo to co wypada to śmiech na sali)? Oczywiście, jak poleci np. WoCE z maga to wezme.

EDIT: Załóżmy, że 1 leather to 80gp, bo nie chce mi się sprzedawać na trade, wole u NPC w Venore.

Zapadam z ciebie ... To co wypada to smiech na sali ... Ech.

Podam przyklad 109 Elita Knight z Min~ z nocki wyciaga sie ~100k.

Wypadnie ci 1 plate shield to sie smiej po noce mozna miec ich z 10bp +

Wiec zawsze warto zbierac! Jak chcesz podpowiedzi to nie zbieraj tylko axe. :)

Pozdrawiam.

tomektrz
19-01-2007, 19:19
@up
Chodzi mi o ilość mino leatherów, które wypadają z minosów bez używania Obsidian Knife.

Maniu'Kyra
20-01-2007, 11:37
@up

Bardzo mała :( Jeśli chcesz juz expić dłużej na mint~ to zainwestuj w knifa - to jest moja rada

Piotrek Marycha
20-01-2007, 11:41
1 To zależy od lvla i od skilla
2 hmmm powiedzmy, że 35 ze skillami 70/70 dawałby radę ale byłby duży waste

powiedzmy? mint jest oplacalne dla 20 lvl sorca z bp gfb

Yoshifuku
20-01-2007, 11:46

aeUIAHSIUHSAIUHASIUE, nie dziw się jak zwaste'ujesz nie robiąc lootbaga. : o

tomektrz
20-01-2007, 13:17
A jak nastawię się na robienie lootbaga i mi go ukradną, to wyjdę na jeszcze większy minus. Więc pytam czy coś z tego będzie, bo nie wiem jak z magami, ale z mino dość sporo gp leci...

Shaquille_Calmera
20-01-2007, 13:30
Mam pytanie. Czy za każdym razem gdy użyje Obsidian Knife'a na minosie to wypadnie skóra?Prosze o szybką odpowiedź!

Pomocny Murzyn
20-01-2007, 13:32
Mam pytanie. Czy za każdym razem gdy użyje Obsidian Knife'a na minosie to wypadnie skóra?Prosze o szybką odpowiedź!

Nie. Wypadanie jest losowe

Shaquille_Calmera
20-01-2007, 13:37
Srry double:/

Bourne
23-01-2007, 11:30
A jak nastawię się na robienie lootbaga i mi go ukradną, to wyjdę na jeszcze większy minus. Więc pytam czy coś z tego będzie, bo nie wiem jak z magami, ale z mino dość sporo gp leci...

To zrob tak zeby ci nie ukradli albo kup parcel i wysllij do depo :]

tomektrz
23-01-2007, 18:27
To zrob tak zeby ci nie ukradli albo kup parcel i wysllij do depo :]

Nie mam postmana/nie jestem Mistrzem Bunkrowania Lootbagów. Krótko: ZWRÓCI SIĘ CZY NIE???

Macia
23-01-2007, 19:40
Wez pod uwage iz 10k cap loota (zbierasz doslownie wszystko procz czarnych toporkow) = 10k.

Do tego dochodzi kasa z gp + kasa z mino leathers + kasa za bolty + kasa za kusze.

Na lvl 80-85 w ciagu 5h biegania tracilem tylko ok 60manafluidow = 3bp (duzo szlo na odlurowywanie spod bramy i na samym dole mintw. (na smoki oraz na wyzsze lvl'e nie wbiegam).

Zummer
23-01-2007, 20:21

LOL! Expiłem tam na 19 lvlu drutem. Zero waste (2 uhy poszły, nie brałem mf bo się nie spodziewałem, pierwszy raz byłem ;p) a z lootu wyszło koło 2,5k. Na wyższych lvlach polecam tam expić z summonami, najlepiej monkiem, a i uwarzajcie na mino maga ;p.

Macia
25-01-2007, 18:55
LOL! Expiłem tam na 19 lvlu drutem. Zero waste (2 uhy poszły, nie brałem mf bo się nie spodziewałem, pierwszy raz byłem ;p) a z lootu wyszło koło 2,5k. Na wyższych lvlach polecam tam expić z summonami, najlepiej monkiem, a i uwarzajcie na mino maga ;p.

"A swistak siedzi bo sreberka byly kradzione". Skoro piszesz ze pierwszy raz tam byles to dziwne ze udalo tobie sie przejsc przez brame gdzie jest na full respie totalny wylew jak sie wbiega w ciemno + 2mm troszke dalej. Nie pisz bajek ze na tym lvl straciles 2 uha i biegales bez mf bo kazdy mag bez mf jest nikim . . .

Bourne
26-01-2007, 12:26

No na pewno ...

Ciekawa historia tylko szkoda ze taka krotka.