PDA

Pokaż pełną wersje : Wygrałem Pacca??

Royal-Nick
19-01-2007, 19:37
Witajcie ;] Możecie mnie nazwać noobem i że w ogóle nie czytam newsow ale na meila przyszedł list od tibi.com: Za pozwoleniem dam jego treść:
Od: Tibia <[email protected]>

Do: undisclosed-recipients:;

Temat: You are Winner!
Data: 16 stycznia 2007 15:28

Dear Player,

You are chosen as winner one of 1000 Premium Accounts of 3 months avoided for 10 anniversary of Tibia,
to activate her please continues the steps from the following link:

http://www.tibia.com/account/?subtopic=accountmanagement

Thanks for trust on Tibia.

See u in Tibia!
Your CipSoft Team

To: [email protected]

....

Sprawdziłem czy to nie haker albo coś w tym stylu i wychodzi, że pacc powinien być... na tym koncie mam 2 level a w tibie nie gram ;] a format robie za 3 dni xD Wiec sie nie martwie o keyloga wiec wszedlem w linka i zalogowałem sie na konto i o to co mi wyskoczyło:

Your order for "Tibia Premium Account for 3 months (90 days)" (order number
76439795) has been received and is being verified by our team. Your order
will most likely be processed within the next 4 hours, but in no case will
it take more than 24 hours.

A Więc mam pacca czy to jakiś blef?? Prosze o szybką odpowiedź!!

Guest 1900
19-01-2007, 19:39
Nie wiem czy dobrze sie orientuje ale losowanie ma byc pod kiniec stycznia 0.o (jak zle niech ktos poprawi) , i mi link nie dziala co podales .. zreszta co ci po 2 lvl jak cie hakna to nic nie tracisz ;] szkoda ze nie grasz w tibie pacc sie zmarnuje jakby szlo przepisac moglbys mi go oddac :D

@down

nie podawaj r-keya , pass , acc . Jesli wygrales oni sami powinni ci poprostu dac pacca na konto bez zadnego podawania passow itp. ale jak juz wspomniales 2 lvl to nic takiego ^^

Royal-Nick
19-01-2007, 19:41
Tak ale pacc jest ;) tzn niewiem czy jest xD Ale wole sie upewnic ;] Prosiło mnie o podanie rec keya ale nie podałem. Ale mimo to Wyskoczył ten komunikat :| Wiec niewiem czy sie jarac ze mam pacca czy nie:D

P.S

Pacca może Ci sprzedam xD Bo czuje jak mnie zajob łapie jak myśle o pacc arena xD

Rothes
19-01-2007, 19:43
Dostałem taką samą wiadomość. Szkoda, że nie zauważyłeś, że ten link niby do tibia.com prowadzi tak naprawdę do strony wyglądającej dokładnie jak tibia.com, ale nią niebędącą. Poza tym proponuję przeczytać jeszcze raz pierwszy news na tibia.pl. Oto jego fragment:Cipsoft przypomina także, że losowanie 1000 pacc odbędzie się 29 stycznia. Wiele osób otrzymało i zapewne otrzyma jeszcze maila informujące ich o wygranej. Takie wiadomości są fałszywe i należy je zignorować. Postępowanie według informacji w nich zawartych może doprowadzić do utraty konta.

@Down
Nie dostałeś tego maila od CipSoftu, tylko również od tej samej osoby. Zedytuj posta i usuń ten link, bo jeszcze ktoś tam wejdzie i się na to nabierze.

A myślisz, że haker wie jakie masz konto? Znalazł Twój adres e-mail na którejś ze stron poświęconej Tibii i Ci to wysłał. :P

Royal-Nick
19-01-2007, 19:46
@Up

Hmm... To juz sam niewiem ;| Ale nie tylko ja to dostałem ;] I nie sądze żeby ta osoba aż tak bardzo się starała o 2 lvl :|

Volshio
19-01-2007, 19:46
hmmm
dziwna sprawa, bo jak ktos mówił ze losowanie JEST pod koniec stycznia i ma racja. więc chyba blef, bo jak pod koniec stycznia to pod koniec. ale moge sie bylic. ale jezeli nie masz nic do stracenia ( 2lvl :p) to mozesz podac tego rec keya...

edit@
Jak prowadzi do innej strony to na 99% hack

Brudzio
19-01-2007, 19:53
Tak ale pacc jest ;) tzn niewiem czy jest xD Ale wole sie upewnic ;] Prosiło mnie o podanie rec keya ale nie podałem. Ale mimo to Wyskoczył ten komunikat :| Wiec niewiem czy sie jarac ze mam pacca czy nie:D

P.S

Pacca może Ci sprzedam xD Bo czuje jak mnie zajob łapie jak myśle o pacc arena xD

Omg! Losowanie jest pod koniec stycznia i do piero potym terminie są rozsyłane e-maile z info ze wygrałes! :evul: A o paccu mozesz se tylko pozmażyc 8o

Royal-Nick
19-01-2007, 19:53
Tibia <[email protected]> <-- od tego meila dostałem :| Jak on to zrobił że ma meila od Cipa?

@Up

Omg! Losowanie jest pod koniec stycznia i do piero potym terminie są rozsyłane e-maile z info ze wygrałes! :evul: A o paccu mozesz se tylko pozmażyc 8o

Ty myślisz że ja o tym nie wiedziałem?? --.--

Rothes
19-01-2007, 19:56
Pewnie serwer mailowy CipSoftu nie wymaga uwierzytelniania SMTP... i tak pewnie nie zrozumiesz, ale sęk w tym, że każdy może wysłać e-maila z tego adresu.

Royal-Nick
19-01-2007, 19:58
Dziwne xD Tylko że gostkowi sie chciało postać na takim levelu bez itemów hackować ^.^ A i wiem o co chodzi ;p Zobaczymy ;] nie licze na pacca bo z góry zakładałem że to hack ale poczekamy do jutra:D bede miał ubaw jak jednak pacc przyjdzie xD

Brudzio
19-01-2007, 19:59
Tibia <[email protected]> <-- od tego meila dostałem :| Jak on to zrobił że ma meila od Cipa?

@Up

Ty myślisz że ja o tym nie wiedziałem?? --.--

Myślałem że nie wiedziałaś skoro tak się tym chwalisz na forum. Pomimo tego że na głównej stronie w newsach jest jak byk napisane żeby uważać na hackerów :evul:

Volshio
19-01-2007, 20:00
Dziwne xD Tylko że gostkowi sie chciało postać na takim levelu bez itemów hackować ^.^ A i wiem o co chodzi ;p Zobaczymy ;] nie licze na pacca bo z góry zakładałem że to hack ale poczekamy do jutra:D bede miał ubaw jak jednak pacc przyjdzie xD

On chyba nie wie jaki masz lvl itd.
chyba...

Royal-Nick
19-01-2007, 20:03
bądź co bądź coś musiał wiedzieć kogo hackuje ? Przecież na ślepo tego nie będzie robić ;)

Brudzio
19-01-2007, 20:03

Myślisz że on zna lvl-e i EQ charów które chakuje? On wysyła tego emaila do wszystkich e-mailów, które ma :evul:

Royal-Nick
19-01-2007, 20:07
Myślisz że on zna lvl-e i EQ charów które chakuje? On wysyła tego emaila do wszystkich e-mailów, które ma :evul:

Tak myśle ;p Skąd może go mieć?? xD Tych pytań jest w cholere jutro sie all wyjaśni ;)

Rothes
19-01-2007, 20:09
Tak myśle ;p Skąd może go mieć?? xD Tych pytań jest w cholere jutro sie all wyjaśni ;)http://forum.tibia.pl/member.php?u=12405

Teraz popatrz na Natychmiastowa wiadomość i na identyfikator Tlenu...