zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Degrassi : Nowe Pokolenie

jeyti
20-01-2007, 12:32
Co to?

Młodzieżowy serial aktorski, który pokazuje codzienne życie dorastających nastolatków. W kolejnych odcinkach pojawiają się trudne tematy związane z narkotykami, alkoholem, uzależnieniami, depresją, etc.

To serial, który odpowiada na wiele pytań nurtujących młodzież, a także łączy pokolenia dzisiejszych nastolatków i ich rodziców. Film pokazuje, że młodzi ludzie wbrew wielu opiniom są wrażliwi, serdeczni i często zagubieni, a ich pozorna hardość i szorstkość to rodzaj pancerza, który otacza ich prawdziwe 'ja'.

"Degrassi: nowe pokolenie" to współczesna kontynuacja popularnych w latach 80. kanadyjskich seriali: "Dzieciaki z ulicy Degrassi", "Gimnazjum Degrassi" i "Szkoła średnia Degrassi". W nowej serii poznamy dorastające dzieci bohaterów tego kultowego niegdyś serialu. Nowa seria zachowuje też ważne przesłanie dla młodych ludzi: życie bez przyjaciół i rodziny, bez ich wsparcia jest puste i bezwartościowe.

Kiedy, gdzie leci?

14:30 ; 20:00 ZigZap

Własnymi słowami?

Degrassi ma juz 6 sezonów (7 prawdopodobnie także będzie), Zigzap ma wykupione 6. Aktualnie dzisiaj zaczyna się 3 seria, w marcu ma lecieć 4, w lipcu 5 a w grudniu 6.

Jak ktos ogladal te 2 pierwsze serie to niech obejrzy od 3 odcinka trzeciej bo przyznam ze wszystkie przed tym sa kiczowate ;p
:P

and then?

co w zwiazku z tym masz zamiar zrobic?

jeyti
20-01-2007, 12:44
Sie pytam czy ktos to oglada ;p

Kajulec
20-01-2007, 12:46
Z tego co pamietam, w kazdym odcinku sa poruszane 'powazne kwestie'. A to gwalt, a to ciaza, a to rak, a to alkohol, a to ekstaza.. =p
Nie ogladam, zeby nie bylo. Juz nie. ;p

Imprezowy Chłoptaś
20-01-2007, 12:48
Najlepszy to Szał na Amande, ten film podbija wszystko co moze istniec.
Te odcinki sa tak chore ze az smieszne !

jeyti
20-01-2007, 13:05
Szał na amande.. lol

@Kaju - czemu juz nie ogladasZ? :P Fakt te pierwsze 2 sezony sa do kiczu ale pozniej juz jest ciekawiej

predalien
20-01-2007, 13:07
@up up
Najlepszy to South Park jest.

@topic
Przekonywałem się do tego kilka razy i nic nie wychodziło.

Kajulec
20-01-2007, 13:18
Nie ogladam, bo rzadko na to trafie, a mnie jeszcze do tego stopnia nie pomylilo, zeby na to czekac codziennie z paczka czipsow.. =)

quiqqly
20-01-2007, 13:25
@up up
Najlepszy to South Park jest.

@topic
Przekonywałem się do tego kilka razy i nic nie wychodziło.

Chyba Włatcy móch xD

nie ogląda tego czegoś na ZigZapie zresztą Aparatka była the best ;p

Pramus
20-01-2007, 13:25
Moim zdaniem to jeden z najlepszych seriali ukazujących problemy młodzieży. Otwarcie mówi się tu o seksie, przemocy w kazdej formie itd. Nie ogladam tego serialu na biezaco, ale jak juz zobacze, ze leci to zostawiam i ogladam :)

Ghand
20-01-2007, 13:28
ZigZap śmierdzi...

Kajulec
20-01-2007, 13:31
Chyba Włatcy móch xD

Aparatka byla fajna, ale nie wiem dlaczego strasznie mi sie z Sabrina kojarzy.
Btw. dziewczyny z aparatami sa sexy. xD

jeyti
20-01-2007, 13:36
przemocy w kazdej formie

Ta.... kawałek z 6 seri
Spoiler!:P (http://youtube.com/watch?v=fLZSUy4sZBg&mode=related&search=)

predalien
20-01-2007, 13:41
Chyba Włatcy móch xD

Włatcy móch są kiczowaci.
Sorry za offtop.

Kajulec
20-01-2007, 13:46
Ta.... kawałek z 6 seri
http://youtube.com/watch?v=fLZSUy4sZBg&mode=related&search=

No nie spoiluj.. xD

Btw. co oni tak wyrosli wszyscy?

jeyti
20-01-2007, 13:49
toc mowie kurde ze potem sie zaczyna dziac dopiero :P

wyrosli w miedzy czasie ;P w koncu co rok 1 sezon robili

Kajulec
20-01-2007, 13:51
Komentarze do tego fragmentu sa dosyc rotflowate.. ludzie pisza, ze plakali jak to widzieli i takie tam.. =p
Plakalem na filmie to raz w zyciu, na Krolu Lwie jak Simba stracil ojca.. ;<

jeyti
20-01-2007, 13:56
Lol :P Hah tam w ameryce sie moze do tego przyzwyczaili jak to juz leci od 2001 i co rok nowe odcinki ;p zreszta to napewno pisaly jakies małolaty co myslaly ze na rilu tez zginal ;p

Karl0ss
20-01-2007, 13:59
Ty no kiedyś czasem to oglądne jak leci... ale z tym "Dead'em" to się nie spodziewałem O.o . Ciekawe czy ten odcinek też na Zig-Zapie pokażą.

Pozdro

Co do South parku to... RULEZ!

Imprezowy Chłoptaś
20-01-2007, 14:00
Szczerze wole zigzapa ogladac i jakies bajeczki niz Posiedzenie naszego Sejmu ;]

jeyti
20-01-2007, 14:01
Ty no kiedyś czasem to oglądne jak leci... ale z tym "Dead'em" to się nie spodziewałem O.o . Ciekawe czy ten odcinek też na Zig-Zapie pokażą.

Pokażą, albo wytną i pokaza tylko jak ta gosciowa.. liberty bodajze wola o pomoc. Ogolnie to dali plame bo na stronie napisali ze to jest od 7 lat ;p ta szczegolnie 5 i 6 sezon ;p

janek@
20-01-2007, 16:34
Czasem jak na to natrafie, a nic innego na Disc sienc nie bedzie to sobie poagladam ;p. Nprawde to seriali typu m jak milosc lub samo zycie nie ogladam i ogladac nie bede.

]v[ichal
20-01-2007, 17:07
ZigZap śmierdzi...
W takim razie ZigZap to twoja stara. Nie ma to jak podparte argumentami zdanie, zajebisty jestes ziomuś, piąteczka.

Ja ogladam i degrassi i RFR, i amande (najbardziej mnie niszczy Moda Na Moody ;DDDD ) ;D Te 3 seriale wymiatają i ogladam je juz chyba po raz 5. No moze oprocz Degrassi, bo 3 serie widzialem tylko raz, i nie moge sie doczekac 4 i 5 serii ;) Jezeli chodzi o Degrassi, bo o tym temat, to najlepsza byla ostatnia seria, bo bardziej na czasie, tamte 2 poprzednie to taka wieś troche. Teraz serial jest bardziej dla mlodziezy, niz dla podrostków w wieku 13-15 ;). Najbardziej to chyba lubie Jimmiego ( Spoil: w następnej serii niestety bedzie kaleką, przez Spinnera, jakis ziomek go postrzeli i uszkodzi mu coś bodajze i Jimmy trafi na wozek ) i Ellie ( taka ladna dziewczyna, a sie tnie ;-P ). Najbardziej denerwuje mnie Ash ( gothic juz nie jest trendy, lol ;-) )i ten pedal Marco ;-). Pozdro

Nosferatu
20-01-2007, 17:08
nie ogladam bo nie mam ZigZapa czy jak to sie nazywa chociaz z postow moge wnioskowac ze to moze byc ciekawie

jeyti
20-01-2007, 20:17
v[ichal;1210354']W takim razie ZigZap to twoja stara. Nie ma to jak podparte argumentami zdanie, zajebisty jestes ziomuś, piąteczka.

Ja ogladam i degrassi i RFR, i amande (najbardziej mnie niszczy Moda Na Moody ;DDDD ) ;D Te 3 seriale wymiatają i ogladam je juz chyba po raz 5. No moze oprocz Degrassi, bo 3 serie widzialem tylko raz, i nie moge sie doczekac 4 i 5 serii ;) Jezeli chodzi o Degrassi, bo o tym temat, to najlepsza byla ostatnia seria, bo bardziej na czasie, tamte 2 poprzednie to taka wieś troche. Teraz serial jest bardziej dla mlodziezy, niz dla podrostków w wieku 13-15 ;). Najbardziej to chyba lubie Jimmiego ( Spoil: w następnej serii niestety bedzie kaleką, przez Spinnera, jakis ziomek go postrzeli i uszkodzi mu coś bodajze i Jimmy trafi na wozek ) i Ellie ( taka ladna dziewczyna, a sie tnie ;-P ). Najbardziej denerwuje mnie Ash ( gothic juz nie jest trendy, lol ;-) )i ten pedal Marco ;-). Pozdro

To jest dopiero spoil
J.T Zginie ;p

Nikast Shynix
20-01-2007, 21:38
Ja to już się w tym wszystkim nie łapie... Jeden ziomek najpierw zwierza się jakiejś dziewczynie, że pociągają go faceci i że chyba jest gejem (czy jakoś tak) a po kilku(nastu?) odcinkach się z nią całuje i w ogóle... To ona jest w końcu gejem czy nie?
Ale jak już na to trafię (rzadko mi się to udaje, bo o 20.00 telewizor jest u mnie w domu oblegany przez siostrę, a tego drugiego obejrzeć nie mogę, bo w szkole jestem) to raczej oglądam. Ale wiernym fanem to raczej nie jestem.

Karl0ss
20-01-2007, 21:55
Matko co tu sie/ dzieje normalnie niedługo będzie "Moda na trupy"... no ten postrzelony, ten nie żyje (Lubiłem J.T. ;( ). Niedługo to strach pomyśleć co zrobią O.o...
Co do RFR (Radio Free Roscoe - Radiostacja Roscoe) To jest świetna tylko niestety się kończy przez co 9/10 odcinków już widziałem, ale i tak jest świetne xD

Pozdrowienia

Fejkowiec
20-01-2007, 21:56
Degrassi ; nowe pokolenie - ogladalem all odcinki, procz tych nowych co nieraz leca ciagle:) ale ogladam regularnie.... ; >

Good.

Vekegi
20-01-2007, 22:17
v[ichal;1210354']W takim razie ZigZap to twoja stara. Nie ma to jak podparte argumentami zdanie, zajebisty jestes ziomuś, piąteczka.

Nie ma to jak tępa odzywka bardzo na poziomie, napinka przez internet pod adresem kogoś rodziców - żałosne

ale, żeby nie było aż takiego dużego offtopa to napisze, że dawno nie oglądałem zigzapa, ale niektóre fajne bajki były ;-)

Pramus
20-01-2007, 23:40
Ta.... kawałek z 6 seri
Spoiler!:P (http://youtube.com/watch?v=fLZSUy4sZBg&mode=related&search=)

O qwa....Tu mnie rozyebalo...

Ghost Nieudany
21-01-2007, 00:25
Nie ma to jak tępa odzywka bardzo na poziomie, napinka przez internet pod adresem kogoś rodziców - żałosne

Ile razy mamy powtarzać, że "twoja stara" to nie inwektyw w stronę rodziców?

@topic
Nie łapię się już na te "młodzieżowe" seriale. Więcej w tym fikcji niż prawdziwych historii z życia młodych.

Smetana
21-01-2007, 00:31
@topic
Nie łapię się już na te "młodzieżowe" seriale. Więcej w tym fikcji niż prawdziwych historii z życia młodych.
W większości seriali jest fikcja a nie prawdziwe historie :P.

Vevi
21-01-2007, 00:39
Zgadzam sie xDD

Co do "Degrassi" :o to kiedys ogladalem xD...
w sumie nawet fajne <lol2>
a tak na serio to troche kiczowate :D

]v[ichal
21-01-2007, 00:51
Ile razy mamy powtarzać, że "twoja stara" to nie inwektyw w stronę rodziców?

Mozesz powtarzac wiecznie. I tak znajdzie sie jakis tęgogłowy co tego nie kuma ;p

Tępy to ty jesteś, na poziomie też. Napinać pod adresem rodziców? Co to znaczy. A co do żałosności, zaopatrz się w lustro. Zresztą, nie jestes adwokatem, do Ciebie nie pisalem. Koles sie "napinal" i napisal "ZigZap śmierdzi -.-" . Zapomnial dopisac "wole grac w tibie". Takze prosze, o nie wtrącanie się w nie swoje sprawy.

ale, żeby nie było aż takiego dużego offtopa to napisze, że dawno nie oglądałem zigzapa, ale niektóre fajne bajki były ;-)

I tak siejesz offtop, bo to temat o D:NG a nie o ZigZapie. ELo

a co do smierci J.T - szkoda, ziomek był niezły. Zwłaszcza podobało mi sie jak stanal w obronie Paige. Zwala byla tez jak Jimmy go pocisnal, jak zaprosil pol szkoly na obejrzenie reklamy frytek :D. "Ej, ziom odwal sie od moich frytek", LOL ;D Kto widzial ten wie.

Quezacoatl
21-01-2007, 01:04
@topic

Jak kiedyś wyprodukują Polski "serial młodzieżowy" oparty na prawdziwych wydarzeniach to będą go musieli zaopatrzyć w znaczek 18+...

Młodzieżowych seriali nie lubię, zresztą praktycznie żadnych tasiemców chyba, że jest możliwość oglądać je hurtowo. Nigdy nie mam chęci siedzieć jak... i czatować na jakiś program w TV.

Jackal
21-01-2007, 01:35
Nie przypominajcie mi proszę o tej Amandzie naprawdę straciłem szacunek do Zig Zapa i do Amandy (najchętniej bym ją rozjechał samochodem... bo nie mogę na jej, "twarz" patrzeć" A po każdym choćby raz obejrzeniu serialu "Show Amanda" idę do WC...

]v[ichal
21-01-2007, 02:17
@up
Pewnie nie twoj humor. Mi sie akurat takie zarty w tym wlasnie stylu podobaja ;D Szyderczo-głupkowate. Te pseudo reklamy, albo Moda na Moody :D Albo ten skecz z wypozyczalnia kaset. "This film is better. MUCH BETTER!"

Jackal
21-01-2007, 02:56
@]v[ichal

Tak, ale widzisz serial pokazuje pewną głupotę zarazem głupotę ludzi oglądających to (zamiast pograć w Mafie lub poczytać książkę Terry Pratchett'a), niż się bardziej ogłupiać oglądając tak żałosne i porąbane skecze jakie są dla "U.S.A stupid peoples" (oczywiście Cola + Popcorn jak najbardziej). Kiedyś nawet w starożytnym Rzymie, były kabarety lub dowcipy które ośmieszały i pokazywały "ludzi i ich zachowania", były to żarty z sensem a nie robione "na siłę".

]v[ichal
21-01-2007, 07:42
@]v[ichal
Kiedyś nawet w starożytnym Rzymie, były kabarety lub dowcipy które ośmieszały i pokazywały "ludzi i ich zachowania", były to żarty z sensem a nie robione "na siłę".

A skad mozesz wiedziec, skoro nigdy nie żyłeś w starozytnym Rzymie? Pozatym, nie uwazam zeby dowcip w AS byl na sile. Na moje jest dobry i nie raz plakalem przy Modzie na Moody, pechowej rodzince ( "Not a problem!" - to mnie zawsze rozwalalo ) albo przy profesorze Naiwniaku.

jeyti
21-01-2007, 10:23
a co do smierci J.T - szkoda, ziomek był niezły. Zwłaszcza podobało mi sie jak stanal w obronie Paige. Zwala byla tez jak Jimmy go pocisnal, jak zaprosil pol szkoly na obejrzenie reklamy frytek :D. "Ej, ziom odwal sie od moich frytek", LOL ;D Kto widzial ten wie.

Hey dog [...] dooog :D

Dziundzior
21-01-2007, 15:46
Ja tam czasami oglądam te The grass ;s
Dobre też jest Radi free roscoe, ale nie wiem czy ktoś słyszał o tym.

Pramus
21-01-2007, 16:28
Czemu zasmiecacie temat o tak swietnym serialu, jak Degrassi, najgorszym gownem, czyli Amanda?

slawekmag
21-01-2007, 16:40
Nie spodziewałem się, że tylu członków forum ogląda kanał uważany za dziecięcy (i w sumie taki jest:p ). Co do Amandy to shit. RR jest fajne. I tyle na temat zigzapa(moja młodsza siostra ogląda :P) Co do tego Degrassi to taki średniawe.

Shubik
21-01-2007, 16:42

Amanda ROks!!!! SŁŁIT! Wesołego święta hanuka-.- omfg jak oglądałem jeden odcinek myslałem, ze się posram ze smiechu!!! Takie to potyrane ze az smieszne! Gratuluje inwencji reżyserom!
...
A dagrassi jest spoks.tylko ja wole troche inne seriale. takie bardziejj... nie wiem jak to nazwać... dorosłe?! Np. NW czy.. Na dobre i na złe.:P a no i lubię brazyle XD

_Omen_
21-01-2007, 16:48
Raz obejrzę, raz dam sobie spokój.

Taki dziwny ten serial : /

]v[ichal
21-01-2007, 16:49
Czemu zasmiecacie temat o tak swietnym serialu, jak Degrassi, najgorszym gownem, czyli Amanda?

Argumenty dlaczego to gówno poproszę.

A co do Amandy to tez mam zwałe zz:

TOTALNY KAYLE: Prosto z garażu ;-D

Jackal
21-01-2007, 16:57
v[ichal;1212068']A skad mozesz wiedziec, skoro nigdy nie żyłeś w starozytnym Rzymie? Pozatym, nie uwazam zeby dowcip w AS byl na sile. Na moje jest dobry i nie raz plakalem przy Modzie na Moody, pechowej rodzince ( "Not a problem!" - to mnie zawsze rozwalalo ) albo przy profesorze Naiwniaku.

Profesorek od Historii nam mówił ;p nawet zarzucił kilka dowcipów. Jeżeli miałbym już naprawdę powiedzieć jaki dokładny skecz mi się podoba w AS to ten chłopak co gra na gitarze ;).

]v[ichal
21-01-2007, 17:09
Śpiewa na gitarze? Zdolny chlopak.

Ale tak serio, to mowisz o jednym z moich ulubionych skeczy: TOTALNY KAYLE: Prosto z garazu :D

Jackal
21-01-2007, 17:11
/offtopic Cóż zmęczony trochę ^^ i już poprawiłem ;p

raziel1992
21-01-2007, 18:05
no ładnie go dźgnął w plecy,a jaki rozbieg wziął na moje oko to profesjonalista prawie jak dexter. A tak serio to J.T zginie czy go jednak jakoś tam wyratują?

Jackal
21-01-2007, 18:44
@UP

Producent zrobi blowjoba...;) skąd mamy o wiedziec?

raziel1992
21-01-2007, 19:02
-.-' poczekam na dokładniejszą odpowiedź

jeyti
21-01-2007, 21:22
niestety sie juz na dobre zglebi ;/