Pokaż pełną wersje : Przeinstalowanie systemu ;/
jest taka sprawa, dostalem od goscia (zaufanie zrodlo ;>) windowsa Xp proffesional service pack 2, i gdy wsadzam go do cd romu i odpalam zeby sie wlaczylo menu tego to mi pokazuje napis ze wersja windowsa na tym cd jest za stara i nie pozwala mi zainstalowac tej z cd (nie pytac sie dlaczego potrzebna mi owa stara wersja). czy jest jakas szybka metoda zebym mogl wreszcie zainstalowac tego windowsa z plytki??
no tak sie sklada ze mam oryginala ^^
@down
wielkie dzieki, zaraz sie zastosuje =] jak pojdzie wszystko ok to za 1h albo 2h wroce i napisze =)
hmm zresetowalem kompa i klikam delete potem drugi raz i trzeci klikam w roznych momentach i nic.. sproboje jeszcze raz zw
@De'sH
no i co z tego kurwa ze tak napisalem? chcesz znac prawde? oki to ci powiem bo sie zesrasz jak nie zajrzysz mi w kazde miejsce aby zaspokoic ciekawosc:
moja matka ma w pracy typa ktory pracuje na serverze calej firmy jako admin i ma dostep do windowsow moze kupic hurtem po mniejszej cenie i tak sie sklada ze dostalismy 1 za darmo po znajomosci, a co? zadroscisz? :)
Descartes
23-01-2007, 19:59
taaa kup orginal
Wyjdź i nie wracaj, byle ku*wa szybko!!!
@Topic: Tak, jest rozwiązanie - zamiast instalować z poziomu wina spróbuj zainstalować system z BIOSu. Podczas uruchamiania kompa wciskasz delete i ustawiasz w opcjach, żeby płytka się bootowała i dalej już będziesz miał wszystko wytłumaczone jak chłop krowie na rowie.
juz kliknalem F2 i przeszlo do biosu czy czego tam i mam tylko takie opcje tego "botowania":
Boot up num-lock
Boot to OS/2
Boot from Internet
co wybrac? :>
Można wiedzieć, jaki masz bios?
Wyjdź i nie wracaj, byle ku*wa szybko!!!
sam spier...
a pozatym "zaufanie zrodlo ;>" wiec przestan pierdolic -. -
Nie to nie to.Powinieneś mieć taką listę urządzeń-najpierw Hdd, Potem cd-rom.I tu musisz zrobić najpierw cd-rom potem hdd.
No a wiec rozwieje odpowiedzi niektórych, to czy będzie listę jak mówił Pan wyżej czy co innego, zależy od wersji BIOS'a (Mondrym Jestem cooo?).
Co do nie odpalania z płyty to albo: zrób tak z windowsem aby miał odpowiednią wersje do tej z płytki albo odpalaj z BIOS'a (szybciej).
Pozdro
@Down
Podczas włanczania powinno być, z ostatniego formatu pamiętam, że u mnie jak wcisnołem F10-12 to włanczalo się z ka ma "boot'ować"
No dobra to ja mam moze prosbe zamiast robic dyskusje na moje bezsensowne (?) pytanie to poprosze:
Jak wchodzi sie do BIOS'a na win XP proffesional (jestem nóp ^^) i jak mam zrobic z tymi dyskami i wogole ;x
Jak wchodzi sie do BIOS'a na win XP proffesional
Może niech za ciebie to zrobi stary, albo jakiś kolega?
BIOS to nie jest aplikacja windy. BIOS pośredniczy między wymianą danych OS<->sprzęt
Może niech za ciebie to zrobi stary, albo jakiś kolega?
BIOS to nie jest aplikacja windy. BIOS pośredniczy między wymianą danych OS<->sprzęt
moj "stary" moze to raczej ty masz starego bo ja MIALEM ojca a mialem bo juz nie zyje i wara od mojej rodzinki =) pytam sie bo nie wiem jak to zrobic mam internet od niedawna i nie chce mi sie czekac az brat laskawie zainstaluje mi windowsa i dlatego sie pytam co i jak..
Dwimenor
23-01-2007, 21:26
(...) pytam sie bo nie wiem jak to zrobic mam internet od niedawna i nie chce mi sie czekac az brat laskawie zainstaluje mi windowsa i dlatego sie pytam co i jak..
google.pl ->instalacja windows xp.
Jak dobrze poszukasz, to nawet znajdziesz program symulujący instalacię tego systemu-można sobie popróbować "na brudno"
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.