Pokaż pełną wersje : BOHy czy V Shield i B Robe ??
Maniu'Kyra
23-01-2007, 20:43
Wiec tak mam okolo 35k i zastanawiam sie co kupić dla 23 (niedługo bedzie wyższy) sorca. Mam do wyboru albo BOHy albo v shielda + blue robe co kupic?? Jak kupie to założyć odrazu cz poczekać na wyższy lvl?? Cena na moim servie jest mniej wiecej taka sama. Moje eq to P legs, scale armor, dwarven shield, steel helmet, scarf i buciki. Nie odsyłajcie mnie do tematu "mam xxx kasy co kupić" ponieważ tam nikt na to nie zwraca uwagi
Mam XX kasy. Co kupić? Co wybrać? (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=61885)
Według mnie jeśli nie masz pacca powinieneś kupic v-shield i b-robe.Bohy nie są takie potrzebne(na wyższym lvl gdy bedziesz chodził np. na gs-y,to tak):). Możesz je już teraz założyć.Chyba że chcesz v-shield troche później,ale b-robe od razu.
Nic nie kupuj... nie przejmuj sie eq... wbij 33 lvl i wtedy kup bohy bo po co ci lepsze eq? Dopiero pozniej... Bohy praktycznie nic ci nie dadza teraz a bedzie tylko ryzyko ze ci wypadna.
Radził bym kupić B Robe + V Shield ponieważ są leciutkie, BoH kup koło 35 lvla. :)
jeśli chcesz mniej obrywać to v shield i b robe a jeśli chcesz szybciej biegać to BOH :]
Bohy praktycznie nic ci nie dadza teraz(...)
Na każdym lvlu dają dokładnie tyle samo. Ale można ten zakup odłożyć na nieco później.
Kubalolz
24-01-2007, 13:47
Plate legs - jak bedziesz mial wiecej kasy to dokup knight legi/crown legi
Scale armor - OMG zal kup knight armor
Dwarven shield - Crown Shield
Steel helmet - Crown helmet lub jak ci nie zalezy na capie crus helmet
Scarf - zostaw (jak bedziesz mial wiecej kasy to platinum amulet)
Leather boots - zostaw
Witam. Moim zdaniem kup blue robe bo jest bardzo lekki i bedzie wiecej wolnego capa. boh nie jest na niskich levelach tak potrzebne a vampir shield tez nie. Jeśli chodzi o tarcze kup sobie drago shield bo jest tani a na troche czasu w zupelnosci ci starczy nie ma co wydawac tyle pieniedzy na vampir shield. oprocz knighta mam jescze druida i to mi tez w zupelnosci wystarcza.
Pozdrawiam.
Sauront
:D
WielkiSorc
24-01-2007, 15:58
Kup Blue Robe, Crown Helmet, Medusa Shield (nie da się sprzedać u djinn'a więc przeważnie kosztuje około 5k), Woi, Woce (jeśli nie masz już kupionych) i jeśli Ci starczy to Knight Legs. Bohy kup jak znowu na nie uzbierasz :P
stasiupila
24-01-2007, 16:12
Plate legs - jak bedziesz mial wiecej kasy to dokup knight legi/crown legi
Scale armor - OMG zal kup knight armor
Dwarven shield - Crown Shield
Steel helmet - Crown helmet lub jak ci nie zalezy na capie crus helmet
Scarf - zostaw (jak bedziesz mial wiecej kasy to platinum amulet)
Leather boots - zostaw
mam pelno zastrzezen co do twojego posta, knight armor? po co? ono jest ciezkie, lepiej blue robe, co prawda 1 arm mniej ale za to leciutkie i jest cap na manasy i runy, crown shield? po co? lepsza jest vampirka i w dodatku lzejsza!, czemu ma zostawic leather bootsy? lepiej niech pozbiera i kupi bohy
@topic
plate legs - zmien na crown legsy, co prawda sa drozsze niz knight legsy, ale za to lzejsze o 5 oz, chyba ze nie bedziesz mial tyle kasy to ewentualnie zmien na knight legsy
scale armor - siara na takim lvlu, kup blue robe, w pozniejszym etapie rozwoju postaci mozesz kupic golden armor albo nawet mpa, jesli bedziesz mial pacca to bedziesz mogl wziac demon armor z anni
dwarven shield - koniecznie zmien na vampire shield, ewentualnie mozna phoenix shielda, ale watpie zeby ktos sprzedawal, w pozniejszym etapie rozwoju postaci zmien na demon shield, mastermind shielda nawet nie proboj kupowac, bo jest bardzo ciezki
steel helmet - narazie zmien na crown helmet, bo jest bardzo leciutki, w pozniejszym etapie mozesz zmienic na demon helmet lub helmet of the ancients
scarf - narazie mozesz zostawic, w pozniejszym etapie mozesz kupic platinum amulet, a od 60+ lvla koniecznie nos aol'a
leather boots - jesli chcesz miec wiecej arma i capa to zmien na pirate bootsy, ale od 35+ nos juz bohy, crocodile bootsow nie kupuj, bo jest to tylko strata pieniedzy
pzdr
stasiupila
Na każdym lvlu dają dokładnie tyle samo. Ale można ten zakup odłożyć na nieco później.
Hahahahahha :)) Wez kurwa odejdz... Umiesz liczyc ? Z roznych zrodel wynika ze bohy daja ok. 30% lvla, czyli jezeli masz 20lvl i zalozysz bohy to biegasz jak 26~~ a jezeli masz 100 lvl i zalozysz bohy to biegasz jak 130? Na prawde daja tyle samo ? Bo ja tu widze roznice 24 lvli...
@stasiupila
Wez bardzo cie prosze nie pisz bzdur...phoenix shield?Wiesz dziecko ze to jest rar...?Wybuli pelno kasy,ale i tak pewnie nikt tego nie sprzedaje,wiec polecam vampike lub meduse.Helmet polecam hat of the mad lub crown helmet.P legi zostaw,ale jak sie uprzesz moze zakupic te k legi.No i oczywiscie b robe.A to z tym aolem...powiedz ktury sorc biega w takim eq z aolem?Ba!W zasadzie sorc/druid chodze BEZ aola.
@up
Bohy PODOBNo zwiekszaja predkosc o 20 lvli...
@down
No wiesz,kazdy ma wlasny styl gry;) Ale jak zobaczylem tego phoenix shielda to...
~~AnpeR~~
24-01-2007, 16:32
@up
zgadzam sie( z Monna), omg ludzie wy chyba nigdy nie graliscie postaciami magicznymi =.= zostaw te eq co masz jest ok, nabij kolo ~~30lvl kup boh i blue roba a zamiast vampirki c shielda. Ja w sumie na moim 50ed biegam w p set c shield i boh i jest ok, lepiej wydac kaske na manaski
Pan Goner
24-01-2007, 16:35
mam pelno zastrzezen co do twojego posta, knight armor? po co? ono jest ciezkie, lepiej blue robe, co prawda 1 arm mniej ale za to leciutkie i jest cap na manasy i runy, crown shield? po co? lepsza jest vampirka i w dodatku lzejsza!, czemu ma zostawic leather bootsy? lepiej niech pozbiera i kupi bohy
@topic
plate legs - zmien na crown legsy, co prawda sa drozsze niz knight legsy, ale za to lzejsze o 5 oz, chyba ze nie bedziesz mial tyle kasy to ewentualnie zmien na knight legsy
scale armor - siara na takim lvlu, kup blue robe, w pozniejszym etapie rozwoju postaci mozesz kupic golden armor albo nawet mpa, jesli bedziesz mial pacca to bedziesz mogl wziac demon armor z anni
dwarven shield - koniecznie zmien na vampire shield, ewentualnie mozna phoenix shielda, ale watpie zeby ktos sprzedawal, w pozniejszym etapie rozwoju postaci zmien na demon shield, mastermind shielda nawet nie proboj kupowac, bo jest bardzo ciezki
steel helmet - narazie zmien na crown helmet, bo jest bardzo leciutki, w pozniejszym etapie mozesz zmienic na demon helmet lub helmet of the ancients
scarf - narazie mozesz zostawic, w pozniejszym etapie mozesz kupic platinum amulet, a od 60+ lvla koniecznie nos aol'a
leather boots - jesli chcesz miec wiecej arma i capa to zmien na pirate bootsy, ale od 35+ nos juz bohy, crocodile bootsow nie kupuj, bo jest to tylko strata pieniedzy
pzdr
stasiupila
lol ?Phoenix shielda,a to dobre ! :D wiesz ze to jest takie rare jak...hmmm magic long sword?wogole nie estem pewien czy ktos ma go w tibi -.-''
topic:
ja bym radzil b robe,meduske i crown(crus helmet) :)
Hahahahahha :)) Wez kurwa odejdz... Umiesz liczyc ? Z roznych zrodel wynika ze bohy daja ok. 30% lvla, czyli jezeli masz 20lvl i zalozysz bohy to biegasz jak 26~~ a jezeli masz 100 lvl i zalozysz bohy to biegasz jak 130? Na prawde daja tyle samo ? Bo ja tu widze roznice 24 lvli...
LOL!
Ja nie mogę (żeby nie użyć innego słowa zaczynającego się na p)!
Proszę, już pięćdziesiąty raz piszę, żeby w końcu ktoś PRZECZYTAł PORADNIK DOT. SZYBKOśćI!!!!!
BOH zwiększa prędkość o 20 leveli, jak nie wierzysz to przeczytaj poradnik, jak dalej nie będziesz wierzył, to się powieś.
@topic:
Jeśli wkurza cię to, jak wolno chodzisz kup boh. Mnie bardzo wkurza, więc kupuję eq: crown helmet, doublet, plate legs, boh, dwarven shield i rod.
Jeśli potrzebujesz capa na manasy, runy itp. to kup b robe i vamp shield.
Umiem liczyć, i wybacz, ale jeśli któreś z nas dwóch ma odejść będziesz to TY - bo boh przyspieszają o 20 leveli, więc pierdzielisz głupoty. Gdyby przyspieszały o 30% byłyby za dobre, gdyż byłyby ciągłym utani hur, poza tym nie dodawałyby 20 lvli w kalkulatorze na erig.net.
Kubalolz
24-01-2007, 21:59
LOL!
Jeśli wkurza cię to, jak wolno chodzisz kup boh. Mnie bardzo wkurza, więc kupuję eq: crown helmet, doublet, plate legs, boh, dwarven shield i rod.
Jeśli potrzebujesz capa na manasy, runy itp. to kup b robe i vamp shield.
od kiedy to sie nosi doublet na 20 lvlku?? ja na rooku rzadko kiedy to mam.. dam ci statsy doubleta : pancerz 2 waga 25 oz... wiec po co ci doublet jesli blue robe ma podobny cap i ma 9 wiecej defa??
noszac boszki na takim lvl bedziesz sie modlil zeby ci tylko nie wypadly przy dedzie :)
mozesz kupic b robke i do tego nie vampke tylko draga
wszystko w swoim czasie :)
@up no wiesz doublet na mainie to rar, malo kto go ma :D
Najlepiej kup bohy zbieraj kase i potem kup v shield i b robe :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.