Pokaż pełną wersje : Bomby atomowe w Polsce?
Chessterr
26-01-2007, 10:26
Dzisiejszy "Dziennik" donosi, że przez 20 lat w Polsce składowano BOMBY ATOMOWE?
Nie chce się już kłócić, tak jak w topicu o ogólnej sytuacji na świecie, macie racje.
Myślę, że przez ten okres ZSRR mógł trzymać swoje bomby u nas, a Wy jak myślicie?
ZSRR nie mialo czym swoich bomb trasportowac ;)
To aż dziwne że przy naszych narodowych zdolnościach, nie ukradliśmy żadnej. Chociaż kto wie, może Prezydent Kaczyński ma teraz gdzieś w gabinecie małą czarną teczuszkę i zniszczy wszystkich przeciwników oj.Rzydzyka :evul:
A tak naprawdę to dziwi mnie po co Rosjanie mieli by składować je u nas, mało terenu mają u siebie? Jeśli już coś takiego robili to mieli w tym jakiś głębszy powód. Może planowali budowę wyrzutni? W końcu od nas bliżej do Europy zachodniej.
Mogłeś podać więcej szczegółów, np. gdzie były składowane. Chyba że nie napisali, ale to wtedy była by informacja mało wiarygodna.
@EDIT
Nie wiem czy to ten artykuł, ale znalazłem go na Dziennik Online:
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=29446
Po co Sowieci trzymali głowice w Polsce? Chodziło o to, by broń jądrowa była umieszczona na pozycjach maksymalnie wysuniętych na Zachód...
Czyli miałem rację.
Jeśli ta informacja jest prawdziwa, to z pewnością w Ciągu paru dni się o tym dowiemy.
Ja uważam, że w Polsce była broń atomowa. Kiedyś nawet w fakcie czy innym szmatławcu była na ten temat cała seria. Pod tym (http://www.historycy.org/index.php?showtopic=15551) linkiem znajdziesz pewnie coś ciekawego na ten temat.
edit
@Aevin
Tego pewnie się nigdy nie dowiemy... lecz ja przypuszczam, iż przyczyną tego mogła być ówczesna, napięta sytuacja między USA i ZSRR. Nie wierzę, że w ZSRR nie było ani jednego szpiega - Sowieci też o tym z pewnością wiedzieli. Być może właśnie dlatego swoje "zabawki" składali w biednej, niepozornej Polsce...
@down
fakcie czy innym szmatławcu
Podkreśliłem ciekawe słowo. Jak sam napisałem, te gazety to zwykłe szmatławce. Mimo wszystko, takich teorii z paluszka by sobie nie wyssali [raczej] B)
Dark Sven
26-01-2007, 12:05
Jaaasne... czytajcie Fakt i ten dziennik to daleko zajdziecie...
Żeby taki Kaziu ze Zdzichem dobrali się do bomby atomowej to nie pisalibyśmy teraz..Nie, myślę, że w Polsce nie było żadnej bomby.
Chessterr
26-01-2007, 12:29
Jeśli ZSRR trzymał NAPRAWDĘ bomby u nas, to widocznie był to jakiś większy projekt, może jakieś badania nuklearne itp?
Dr.Unknown
26-01-2007, 13:17
@Up
I tak powstał Hulk. Wyluzujcie z tymi teoriami spiskowymi, w Polsce ZSSR mogło najwyżej przechowywać swoją starą.
Jaaasne... czytajcie Fakt i ten dziennik to daleko zajdziecie...
Tak to już jest z tym naszym Fucktem ;).
>Chess
Imo mogli otworzyć laboratorium nanotechnologii i wysłać w świat potężne, nie dostrzegalne mikroskopem nanofagi, które wymordowałyby miliardy ludzi. Za dużo filmów/książek? Tak :>
Jeżeli nawet by kiedykolwiek broń atomowa w Polsce była, na pewno nie była ona w rękach Polaków.
po co ta dyskusja ? przeciez wszystko jest czarno na bialym napisane w tym artykule co ktos tam podrzucil..
Imo mogli otworzyć laboratorium nanotechnologii i wysłać w świat potężne, nie dostrzegalne mikroskopem nanofagi, które wymordowałyby miliardy ludzi.
Widzę, że ktoś tu Ludluma czyta ;P
@Topic:
Nawet jeśli je składowali (wydaje mi się to całkiem możliwe), to co z tego? Po cholerę to wyciągać?:S
Widzę, że ktoś tu Ludluma czyta ;P
A i owszem :>
kamosblue
26-01-2007, 14:54
po co ta dyskusja ? przeciez wszystko jest czarno na bialym napisane w tym artykule co ktos tam podrzucil..
Bo Chessterr znalazl cos fajnego i musial zrobic temat.
Chessterr
26-01-2007, 15:24
Bo Chessterr znalazl cos fajnego i musial zrobic temat.
Jakbym zawsze robił temat gdy znajdę coś ciekawego to na nazwisko miałbym Spammer Panie Kamos...
$corcerer
26-01-2007, 15:51
K*wa ! Wiedziałem żeby nie wpuszczać tych patałachów do piwnicy! teraz kur*a już wszyscy będą próbowali mnie okraść.
A tak serio, wierzycie we wszystko co napiszą w gazetach?
No jasne. Tajny projekt atomowy. Nic dziwnego, że płacimy państwu coraz więcej, a jest coraż uboższe. Wszystkie fundusze idą na konserwację radzieckich rakiet atomowych i utrzymywanie przy życiu Gierka.
Swoją drogą niezłego by Ci amerykańcy barbarzyńcy złapali rotfla jakby ich deszczem posowieckich rakiet atomowych zbombardować. Czaicie ich miny?
Bomba atomowa w Polsce?
Nie wiem co Wy tam czytacie albo oglądacie ale wiem że te źródła są szmatławe i kłamią.
Nie wydaje mi się aby w Polsce była bomba atomowa... Jak by nasz kraj był w posiadaniu tego typu broni to by było o tym głośno na świecie...
Stany Zjednoczone i inne państwa tego typu są lepiej poinformowane o naszym arsenale niż my sami...
Bomba atomowa, tylko w Fakcie!
Chessterr
26-01-2007, 16:28
No jasne. Tajny projekt atomowy. Nic dziwnego, że płacimy państwu coraz więcej, a jest coraż uboższe. Wszystkie fundusze idą na konserwację radzieckich rakiet atomowych i utrzymywanie przy życiu Gierka.
Swoją drogą niezłego by Ci amerykańcy barbarzyńcy złapali rotfla jakby ich deszczem posowieckich rakiet atomowych zbombardować. Czaicie ich miny?
Edward Gierek nie żyje od sześciu lat.
Bomba atomowa w Polsce?
Nie wiem co Wy tam czytacie albo oglądacie ale wiem że te źródła są szmatławe i kłamią.
Nie wydaje mi się aby w Polsce była bomba atomowa... Jak by nasz kraj był w posiadaniu tego typu broni to by było o tym głośno na świecie...
Stany Zjednoczone i inne państwa tego typu są lepiej poinformowane o naszym arsenale niż my sami...
Czytałeś ten artykuł do którego link podałem wyżej? Tam jest wyraźnie napisane że: ZSRR składowało swoje głowice w Polsce. To nie było nasze. Zresztą bomba atomowa to nie tylko głowica, ale i specjalne wyrzutnie + rakiety nośne itp. a tego u nas nie było. Także nie piszcie mieliśmy bombę, bo jej nie mieliśmy, ona była u nas tylko składowana.
Ja osobiście podchodzę do tego artykuły z pewną rezerwą, ale nie można od razu mówić że to kłamstwo, tylko dlatego że napisali o tym w Dzienniku. A myślicie że taka Rzeczpospolita, Polityka i inne Wielkie gazety nie kłamią? Wszystkie robią to tak samo (no może prócz faktu, bo to szmira totalna). Przede wszystkim naginają rzeczywistość. Do każdego takiego artykułu trzeba podchodzić ostrożnie, ale nie od razu oskarżać o kłamstwo, coś w tym być musi.
I proszę zanim się wypowiecie to przeczytajcie ten artykuł.
A myślicie że taka Rzeczpospolita, Polityka i inne Wielkie gazety nie kłamią?
Oczywiście, że kłamią. Tu mi się przypomina "Kostium Buntownika" (artykuł z Polityki) napisany przez M. Pęczaka :cup: [brawa dla tego pana].
@Cheester
Już się skompromitowałeś w temacie "Ogólna sytuacja na świecie".
Mało Ci?
@Topic
A nawet jeśli były, to co z tego?
Po co mamy dyskutować o czymś, co było 10-30 lat temu?
Zajmijmy się rzeczywistością.
Może i była u nas bomba atomowa, ale nikt jej nie użył, więc po co gdybać? :o
Chessterr
26-01-2007, 17:27
@Cheester
Już się skompromitowałeś w temacie "Ogólna sytuacja na świecie".
Mało Ci?
@Topic
Może i była u nas bomba atomowa, ale nikt jej nie użył, więc po co gdybać? :o
A co to ma do rzeczy??:/
A tak serio, wierzycie we wszystko co napiszą w gazetach?
Nom. Pamiętam nawet, że tibijczycy, to psychopatyczne dzieci atakujące matki krzesłami. Bez wyjątków.
@ co do Chess'a
Napisze ktoś coś ciekawego (może nie dla wszystkich), a potem się musi użerać z nabijaczami postów, którzy nic konkretnego nie napiszą, bo nie interesuje ich temat, tylko spam.
Może i była u nas bomba atomowa, ale nikt jej nie użył, więc po co gdybać?
Widać odrazu, że przeciwnik tematu bądź autora.
Jest gdzieś zakaz zakładania tematów o historii i faktach?
A dla niektórych 30 lat wstecz, to może dziecięce lata i dowiaduje się teraz taki kolo o tylu kłamstwach rządów.
A po co dyskutować o Tibii? Zajmijcie się rzeczywistością, a nie wirtualnym światem.
Widać odrazu, że przeciwnik tematu bądź autora.
Jest gdzieś zakaz zakładania tematów o historii i faktach?
A dla niektórych 30 lat wstecz, to może dziecięce lata i dowiaduje się teraz taki kolo o tylu kłamstwach rządów.
Kiedyś pewien polityk, nie pamiętam który, powiedział : "Co mnie obchodzi, kto doniósł na sąsiada, albo co kto robił 30 lat temu? Po co grzebać głęboko w historii, jak teraz mamy dużo innych problemów?"
To niech im dziadek poopowiada, i się dowiedzą o wszystkim -.-
Podobnie Rosjanie, oficjalnie na terenie Polski nie bylo broni nuklearnej, nieoficjalnie pewnie gdzies w bunkrach pod bazami rosyjskimi na pewno cos bylo.
Zdecyduj się : >
Btw. Jestem w 3 gim więc niewiele wiem o Zimnej Wojnie a nawet prawie nic, mimo to nie wierze w ćwiczenia nuklearne, wyrafinowane bronie i laboratoria na terenie PRL-u.
>Bambuko
No nie wiem : p Mi to dalej wyglada na napisane bardziej po polskiemu niz po polsku :>
Bastash, czytaj za zrozumieniem. Na pewno były, a pewnie w bunkrach. Ja bym się przyczepił do "zaraz za żelazną kurtyną", bo raczej za żelazną kurtyną to była właśnie Polska, NRD, ZSSR, a zachód przed nią :-)
Kiedyś pewien polityk, nie pamiętam który, powiedział : "Co mnie obchodzi, kto doniósł na sąsiada, albo co kto robił 30 lat temu? Po co grzebać głęboko w historii, jak teraz mamy dużo innych problemów?"
Różnym ludziom podobają się różne cytaty, a inne są kupe warte.
Ten cytat jest dla mnie właśnie kupe warty, ponieważ wypowiada go (prawdopodobnie) zakłamany polityk. A większość tych problemów, to powstaje właśnie z historii, o której taki polityk powie: Nie ważne, było, stało się, zapomnijmy. Kto będzie pamiętał o milionach śmierci? O oszustwach naszych rządów? O błędach już popełnionych? Zapomnijmy, popełniajmy te same błędy, oszukujmy ludzi, a za 20 lat powiemy, że przeszłość jest nieważna. Czynimy się w ten sposób nienaruszalnym sacrum. Dziękuje za uwagę.
To niech im dziadek poopowiada, i się dowiedzą o wszystkim -.-
Uważaj, bo dziadek był Najwyższym Wielkim Mistrzem ZSRR i niszczycielem spisków, który nagle opowie Ci co się 'naprawdę' działo i kto z kim co spiskował.
Edward Gierek nie żyje od sześciu lat.
Nie załapałeś ironii? 8o
Zotemut ma racje. Lepiej nie rozpatrywac przeszlosci kiedy rzadzila komuna tylko
uwazac na terazniejszosc bo kiedy tych spiskowcow sie narobi (tera) to bedziemy mogli zapomniec o jakiejkolwiek przyszlosci. -.-
My sie cieszmy, ze wogole zyjemy i bron masowego razenia nie wpadla w rece Leppera 8o .
Wiele bylo spiskow. Jedne na swiatowa skale drugie mniejsze, trzecie utajnione itd. Napewno byly jakies glowice na terenie naszej Polski.
Z jednej strony do Polski nikt nie ma poco sie czepiac. A z drugiej gdyby na terenie NRD przetransportowano glowice, amerykance napewno by sie o nich dowiedzieli, wiec nie widze powodu czemu niemogly by byc tu w Polsce.
P.S.
Zawsze wiedzalem, ze Sorc to taki duuuuuzY spiskowiec. XD
Powiedz ile na tym zarobiles?
Always hunted
26-01-2007, 22:12
Jeśli na terenie polski jest broń atomowa... wbijam 50 lvl... biorę łopatę i wykrywacz metalu... i jadę w teren.
<włacza telewizor następnego dnia, wiaodmości>
Wciąż nie wiadomo kto zdetonował ładunek atomowy w piwnicy Sejmu, domu pana prezydenta i w innych obiektach służących politkom. Jednak dziękujemy mu niesamowicie i jutro wystawiamy pomnik Nieznanemu Zbawicielowi
o.O
Już jestem na Ziemii
Korektor
27-01-2007, 22:01
@up,
Tak, u Nas ciągle się stawia same pomniki a autostrady są na razie tylko w planach i raczej nie jest to spowodowane "zimową porą" :P
Jak dla mnie to Rosja tylko zabespieczyła się przed ewentualnymi działaniami militarnymi. Na pewno nie zrobili tego umieszczając u Nas ładunków wybuchowych. Poza tym jakbyśmy mieli ładunki kilkadziesiąt lat temu to jgłośno by było o tym już dawno temu. Ale mogę się mylić.
Ale wy jesteście naiwni. Te bomby są nadal, w Elblągu. Przyjedźcie, to wam otworze piwnice i będzie mogli sobie popatrzeć B) .
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.