zaloguj się

Pokaż pełn± wersje : Jak to wytłumaczyć?

PrZ'eMo
26-01-2007, 12:32
Jak to wytłumaczyć? Robiłem lootbaga na guardach i nagle save serva. Ide na góre wylogowywuje sie normalnie. Wracam po save i ide do mojego lootbaga patrze-nie ma go i wogule nic na podłodze. Schodze poziom niżej i nic nie znikło.

Cloy
26-01-2007, 12:33
Po SS wszystko co zostawili gracze znika. Tak jakby czyszczenie serva.

Aevin
26-01-2007, 12:36
Z tego co wiem to jest to akcja losowa, czyli nigdy nie wiesz co zniknie a co nie.
Miałe¶ pecha, przykro mi. Też mi się kiedy¶ to przydarzyło. Następnym razem zawsze ¶piesz się z wyniesieniem lootbaga przed Save'm.

Bocaccio
26-01-2007, 18:04
No wiesz....
ja zowstawiłem kiedy¶ lootbaga w kazo na guardach. W sumie słaby był ;\ jakies 700 oz. po tygodniu wrocilem, patrze, lootbag jest... :D

Emok
26-01-2007, 19:32
No wiesz....
ja zowstawiłem kiedy¶ lootbaga w kazo na guardach. W sumie słaby był ;\ jakies 700 oz. po tygodniu wrocilem, patrze, lootbag jest... :D

Miałem podobn± sytuację ;)

Soul's
27-01-2007, 02:13
zalezy od szczescia, zcasami zniknie a czasaminie ;P tym razem zniklo :D

Guziec_Rasta
27-01-2007, 02:55
Ciala zawsze zostaja :) wiec moze by tak ubic guarda i w swiezym ciele loota zostawic ?

kkrzysiek
28-01-2007, 17:46
Z tego co wiem to s± miejsca w których loot znika i s± miejsca jakby przeznaczone na zostawianie lootbagów xD i lootbagi nie znikaj± z takich miejsc.

Pancho_1991
28-01-2007, 18:17
hmmmmmmmm.............. wszystko jasne <<pozdro>> :p

Wald_Kerius
28-01-2007, 18:28
To, że nie wszystko znika po ss'sie to jest prawda. Teraz tylko nie wiadomo w 100% od czego to zależy. Fakt ten tylko zauważyłem w miejsach gdzie respia się np. jakie¶ przedmioty typu viale (czyli w Kazordoon). W tych miejscach jeżeli dobrze ukryje loot i "przysypie" go innymi vialami mogę być spokojny, że będzie on leżał tam tygodniami ( o ile kto¶ go nie znajdzie). Jest to tylko moja hipoteza na ten temat i nie sprawdzałem czy pod każdym z respiacych się viali działa ten trick. Wystarczy tylko znaleĽć odpowiednie miejsce i tam chować loot a będzie on tam bezpiecznie leżał nawet kilka dni.

pazuzu
29-01-2007, 02:23
Był to najzwyklejszy reset terenu. Taki reset jest kilka razy w ciagu dnia jednak dotyczy tylko okre¶lonych lokacji (najcze¶ciej zwi±zanych z questami).

W lokacjach nie ulegaj±cych resetowaniu loot moze lezec bardzo dlugo.
Kiedys tereny kopaln nie resetowaly sie i zaleglo tam mnostwo smieci.
Mysle ze obciazalo to w pewie sposob serwery i prawdopodobnie tren w kopalniach obecnie rowniez podlega resetom jednak nie wiem z jaka czestotliwoscia sie to dzieje.

pijopiwnik
30-01-2007, 00:35
heh ;/ najgorzej jest jak sie padnie przez czyszczeniem ;p bo itemy lec±±±±±±±±±±±... ;p

Silkov
30-01-2007, 01:48
Po SS wszystko co zostawili gracze znika. Tak jakby czyszczenie serva.

Ekhm.. niezawsze..
Znam miejsca gdzie nie trzeba ss aby itemy z ziemi znikały (drag lair venore, wsie tomby) oraz gdzie mało kiedy znika (kilka respów guardów <- przed upem 7.8 zbierało się 40 bp flasków :P)