Pokaż pełną wersje : MS - dragi bez utamy
Lord Evad
27-01-2007, 16:48
chcialbym sie spytac od ktorego lvl mozna bic dragi bez manashielda...
mam 46 ms (375 hp)
z manashieldem jest waste dlatego pytam kiedy bez utamy...
koledzy mówia 60+ a drudzy 50+ a ja widze 45 sorcow/drutow biegajacych bez utamy.
Prosze o odpowiedz,
pozdrawiam Lord~
:p
RegBlade
27-01-2007, 17:46
Ja widziałem filmik z około 35lvl druidem, który solował dragi bez utamy, bił z burstów i hmm i uciekał. Dość fajnie mu się expiło. Mój kumpel, 39 ed, daje utamę i bije draga z visa. Many marnował mało bo szybko ubijał draga. Ale wtedy waste jednak może być, ale nie duże.
druidek13
27-01-2007, 17:57
To zależy jak będziesz solował - jeśli na odległość, unikając fire wave to już możesz luzem bez utamy. Jeśli w zwarciu z vis to też właściwie możesz bez utamo :P Ale będzie troszke trudno...
Zależy jeszcze, czy bijesz dragony wychodzące pojedynczo, czy też wychodzą Ci one po 2 lub 3. Pojedynczy może zabrać w jednej turze nawet ponad 300 HP, więc na mniejszym levelu nie radzę ryzykować bicia dwóch. Zazwyczaj jednak na takim levelu luruje się po 1 dragonie, zabijaj i idzie po następnego, po prostu dla bezpieczeństwa. Niezawsze jednak da się wylurować draga (przykładem może być "skałka" przy Edron Dragons Cave) i wtedy lepiej użyc mana shielda niż ryzykować.
Pozdrawiam,
Bunc.
Oskar111
27-01-2007, 18:15
do autora . polecam poszukanei tematu z pytaniem czy 50 ms moze isc na dragi bez utamy . podobne rozwazania jakie otrzymasz tutaj .
Ja probowalem MS'em jak w opisie i byl niezly hardcore. Maly lag i padasz
trzmielu
27-01-2007, 18:29
jezeli jest 1 drag to luzik. bijesz z visa i leczysz sie jak masz mniej niz 250hp. jak 2 i nie da sie lurnac to z utamo inaczej padniesz. wiem z doswiadczenia^^(zostalo2 hp)
Lord Evad
27-01-2007, 21:39
@Oskar111
Szukałem , nie znalazlem.
Mysle o tym ze gdy juz drag bedzie uciekal (nie cierpie go gonic ;p)
To gonic go z visem czy na ukos nadal gonic i z HMM
of course bede na respie 1x , w veno lair/ankh lub gdzies gdzie szybki resp
mysle by uzywac exury vity bo exura gran malo hp daje a ja i tak mam slaby mlvl ;/
Raz mialem wypadek gdy gonilem draga z visa , 230 many mialem i full hp tzn ze 300 i 1 combo padlem ;/ 2 f wave i gfb..
Prosze o odpowiedz doswiadczonych sorcow.:)
Od 50 lvla mozna expic bez utamy z visa, z hmm mozna juz od 30 lvl (tylko ze runy to straszny waste...) Ale i tak na 50 lvl musisz lurowac po jednym bo masz tylko ~400 hp i jak sa dwa to musisz niestety wklepac utamo albo odejsc od draga na dalsza odleglosc. Ja teraz mam 90 lvl i nadal 2 dragi naraz z visa to jest pewne (dosyc spore nawet) ryzyko.
ChrisvonKyra
27-01-2007, 23:07
Atakujesz Smoka z Tempest roda/Wand of Cosmic Energy i vis.
Jak masz zulte hp to ExUrA GraN i tyle.
Jesli niemasz pacc to trzeba wziasc pare hmm i ewentualnie ds?
Prykaczowiec
27-01-2007, 23:38
Heh ja lałem dragi 32 msem bez utamki. Only vis + wand of cosmic... drag mial red hp zaczal uciekac i strzelil za soba combo za ~300. Jeśli na 46 lejesz dragi bez utamki nie zdziw sie jesli obudzisz się w temple :p
Lord Evad
29-01-2007, 21:24
hmm czyli solowac bezpiecznie majac 400+ hp ?:)
mi sie jednak zdaje ze rozdzka +hmm , wtedy bezpieczniej :)
btw.Venore lair rox;]
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi
Pzdr,Lord~
Od 45 mozna spokojnie visowac dragi..
Tylko czasem sie stój przodem do pyska i nie spauj visem. Stój po skosie i idz w bok obracaj sie i vis, chyba najbezpieczniejszy sposób :) i pilnuj hp...najlepiej po fb albo mocniejszym hicie z lapy exura gran.
Jeszcze 1 mala zasada jak drag ucieka to nie idz zaraz za nim bo latwo o deada...coś o tym niestety wiem ;<
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.