Pokaż pełną wersje : Uwaga na niebezpieczne tematy:\
Zakładam temat ,bo stwierdzam że forum zaczeło sie robić niebezpieczne.Nie co 2 temat ,ale co 1 to exploit,keylogger lub wirus.Lepiej nie kożystać narazie z forum czy coś takiego ,albo uwazać bo nawet w obrazkach są exploity.Nie musicie w nic klikać i tak złapiecie syfa wchodząc do tematu :/
Admini i modzi zabierzcie sie za to :\
Zakładam temat ,bo stwierdzam że forum zaczeło sie robić niebezpieczne.Nie co 2 temat ,ale co 1 to exploit,keylogger lub wirus.Lepiej nie kożystać narazie z forum czy coś takiego ,albo uwazać bo nawet w obrazkach są exploity.Nie musicie w nic klikać i tak złapiecie syfa wchodząc do tematu :/
u.u pr0!
Wylacz tagi img i bedziesz bezpieczny..zreszta admini sami juz wylaczyli dla wszystkich ;p
DrakoOsek
28-01-2007, 01:57
No dobra wszystko fajnie zajebiscie
Ale jak odkryc ze w temace jest ten exploit img czy cos ?? -.-
Jakies przerwy w postach ?
po linku poznac ?
Czy co ????
antywir powinien ostrzec.
@
jak sie nie podoba, droga wolna.
Uzyc mozg*****... Jak widzisz nazwe tematu "10 lvl blokuje demona!!!!!!!!!1111111111"To nie wchodz.A dotego warto byc zabezpieczonym.
DrakoOsek
28-01-2007, 01:59
@up
no wiesz moze byc tez temat
110 ek pada na ue combo i wiesz jest link podany , filmik wszystko ale w poiscie jest exploit no i co wtedy ? ...
@nekro
ta nie mam nic -.-
bez av i firewalla bym kompa nie uruchamial..
@up
no wiesz moze byc tez temat
110 ek pada na ue combo i wiesz jest link podany , filmik wszystko ale w poiscie jest exploit no i co wtedy ? ...
Masz WYLACZONE tagi img....exploit jest podpiety pod jpg..tak wiec Ci nic nie grozi :P jak masz wlaczone tagi ,to juz jest gorzej.....nie wszystkie antyviry wykrywaja :|
NIE OTWIERAJ ZDJECIA JESLI JEST PODEJRZANY HOST :)
Stary dzieki za ten temat... nie wiedzialem, ale teraz napewno bede uwazal!
No dobra wszystko fajnie zajebiscie
Jakies przerwy w postach ?
po linku poznac ?
Czy co ????
To wtedy, ze np darmowy avast wywala ci ostrzezenie i blokuje polaczenie. Ale ty zapewne nie masz ani avasta, ani innego antywirusa, tak samo jak firewalla itd, prawda? ;)
Tagi IMG sa wylaczone, wiec za samo wejscie do posta nic sie nie dzieje.
@up
Glupoty gadasz. Caly czas sa tematy, w ktorych avast szalaje, pomimo wylaczonych tagow IMG!!!!
Edyta : Panel kontrolny uzytkownika > zmien opcje > odznacz "wlacz obrazki". Juz szalec nie powinien ^^
A mi nic nie szaleje, bo używam linuksa.. na ten system chyba nie ma TU wirusów?;d
ps. przynajmniej bede wiedzial, zeby pod windą przypadkiem tu nie wbijac, avasta mam tam, ale ostroznosci nigdy za wiele...
Phoelerius
28-01-2007, 12:31
@up
Glupoty gadasz. Caly czas sa tematy, w ktorych avast szalaje, pomimo wylaczonych tagow IMG!!!!
Edyta : Panel kontrolny uzytkownika > zmien opcje > odznacz "wlacz obrazki". Juz szalec nie powinien ^^
Nie bardzo to jest mozliwe, bo Exploit to "obrazek", i tylko poprzez wlaczone tagi "[img]" jest mozliwe jego wykonanie zaraz po otworzeniu tematu na forum.
nie znam sie za bardzo ale przed chwila wlazlem w "najglupsze rodzaje smierci" i mi antywir jak szalony ruszyl do boju ;]
pamietam tylko ze w nazwie tego "be" bylo jakies 32, win32 czy jakos tak lecialo ;]
DOUBLE POST, przepraszam, prosze usunac ;)
http://img267.imageshack.us/img267/1531/exploitsr7.jpg
@Nekromata
Nie mozesz wlasnego postu napisac, tylko edytowac moje?
Mowilem o automatycznym wylaczeniu tagow IMG na forum. Zreszta wyzej mascie lilk do screen'a
@up
czlowieku, przeciez juz TYDZIEN TEMU byla mowa, zeby kazdy sobie wylaczyl tagi w profilu, a Ty tego jeszcze nie zrobiles?
MagField
28-01-2007, 13:13
A mi nic nie szaleje, bo używam linuksa.. na ten system chyba nie ma TU wirusów?;d
ps. przynajmniej bede wiedzial, zeby pod windą przypadkiem tu nie wbijac, avasta mam tam, ale ostroznosci nigdy za wiele...
Są wirusy ale można je wyliczyć na palcach u rąk więci tak nie masz co sie martwić ;)
edit:
Jak tagi wyłączyłem dopiero przed chwilą i anty wirus wykrył mi exploita czy jakiś inny syf i zablokował połączenie to nie mam syfa?
@down
No może i tak nie robie statystyk ,ale pamiętam jak zawsze tibia.org.pl była zajechana syfami ,a tibia.pl zawsze była czysta itd.Odp. mi pytanie co up napsiałem ? :P
@up
nawiazujac do Twojego podpisu:
ostatni tydzien:
t org - 19 tematow z keyami.
t pl - 54 tematy z keyami.
@up
czlowieku, przeciez juz TYDZIEN TEMU byla mowa, zeby kazdy sobie wylaczyl tagi w profilu, a Ty tego jeszcze nie zrobiles?
Bo i po co? Otworzylem juz tyle tematow i sciagnalem tyle plikow z gejlogerami i nie "shuckowali" mnie jeszcze. Dziwne nie? :>
Bartasek
28-01-2007, 13:23
Co to exploit??
A jak avast wykryje i sie go usunie czyli ja miałem tak ze musialem przrwać połonzcenie to ten exp... nic nie zrobi?
Bo i po co? Otworzylem juz tyle tematow i sciagnalem tyle plikow z gejlogerami i nie "shuckowali" mnie jeszcze. Dziwne nie? :>
dobrze powiedziane...
@up
nawiazujac do Twojego podpisu:
ostatni tydzien:
t org - 19 tematow z keyami.
t pl - 54 tematy z keyami.
Liczyles?;)
@up
tak, prowadzilem statystyki.
Bartasek
28-01-2007, 14:00
No owiedzcie mi co to ten exploit? ;p
I czy jak avast zerwie polonczenie on cos zrobi?
Mam pytanie czy z Kerio Personal Firewall 4.3.269 PL i Kaspersky Internet Security 6.0 mogę się czuć bezpiecznie??
Down: Aby trochę że przynajmniej wykryje explolita i go zablokuje??
No owiedzcie mi co to ten exploit? ;p
I czy jak avast zerwie polonczenie on cos zrobi?
www.google.pl
@up
nigdy nie mozesz czuc sie bezpiecznie;)
Bartasek
28-01-2007, 14:16
Ok... Ale jak mi wyskoczyło czy przerwać połączenie z X..X i wziełem to to nie mam juz tego virusa??
Bartasek
28-01-2007, 14:20
@up
Exploit to program mający na celu wykorzystanie błędów w oprogramowaniu.
Najczęściej program taki wykorzystuje jedną z kilku popularnych technik, np. buffer overflow, heap overflow, format string. Exploit wykorzystuje występujący w oprogramowaniu błąd programistyczny i przejmuje kontrolę nad działaniem procesu – wykonując odpowiednio spreparowany kod, który najczęściej wykonuje wywołanie systemowe uruchamiające powłokę systemową z uprawnieniami programu, w którym wykryto lukę w zabezpieczeniach. Ludzi używających exploitów bez podstawowej wiedzy o mechanizmach ich działania nazywamy script kiddies.
Poświęcę się i podam linka do wszystkich co nie wiedzą co to exploit
http://pl.wikipedia.org/wiki/Exploit
@up
Ahhh szybszy byłeś ;/
Deathles
28-01-2007, 14:48
Kurde no co sie dzieje juz w zdjeciach jakies exploity sa -.-
zaniedlugo nie bedziesz mogl otworzyc tibia.pl bo jakis virus scigniesz! :/
istnieje jakies zagrozenie jezeli uzywa sie pliku txt do wpisywania passow?
Bartasek
28-01-2007, 15:07
A ten exploit jest cos związany z tibią czyli np. wykrywa passy jak keylogger?
Always hunted
28-01-2007, 15:08
Tak 12345678910
Haha kolejny temat z tym samym. Znowu zacznie się spamowanie, ja mam to , ty tamto, mi wlazło, tobie nie. Zlitujcie się, pogadajcie lepiej o tym, że śnieg spadł albo zupa była za słona. Aż się nie mogę doczekać kolejnej informacji, że tym razem odkryto że sam system jest wielkim wirusem i jak go nie usuniesz to pożre cię i całą twoją rodzinę.
Bartasek
28-01-2007, 15:55
Jak zrobic pod podpisem "Ukryty tekst"?
Guest 1900
28-01-2007, 16:17
Ok... Ale jak mi wyskoczyło czy przerwać połączenie z X..X i wziełem to to nie mam juz tego virusa??
Gratz dla Ciebie tak ciemnej masy juz dawno nie widziałem :( Po 1 " to nie mam juz tego virusa??" , wogole go nie miales zacznijmy od tego ... skoro klikłeś przerwij polaczenie to jakim cudem mial ci sie on wpakowac na kompa ... POMYŚL A NASTĘPNIE NAPISZ ...
Sir Emilio
28-01-2007, 16:45
u.u pr0!
Wylacz tagi img i bedziesz bezpieczny..zreszta admini sami juz wylaczyli dla wszystkich ;p
no i co z tego? z godzine temu wszedlem do tematu ze zdjeciami i co? odrazu exploit chcial sie wbic... lepiej wylaczyc te tagi recznie bo to ogolne cos nie dziala za dobrze
Btw. mam pytanie ... Bo ostatnio coś mi się wyłączył avast i nie uruchamia się wraz ze startem systemu (nie ma tych ikonek w obszarze powiadomien (bodajże tak się to nazywa]) , więc jak zrobić aby znowu avast włączał się wraz z startem sytemu :P Bo potem skanowanie kompa trwa długo a i tak nie wykryje czasami a tak to przerwe połączenie i bach ;D
dobrze powiedziane...
Gwoli scislosci..... i nie shackuja :P
Bartasek
28-01-2007, 17:12
Guest1900 Juz moge się logowac ;p Ale jedno mnie dręczy dlaczego na forum w takiej popularniej grze jest takie coś dostępne ;/X(
Sir Emilio
28-01-2007, 17:14
Btw. mam pytanie ... Bo ostatnio coś mi się wyłączył avast i nie uruchamia się wraz ze startem systemu (nie ma tych ikonek w obszarze powiadomien (bodajże tak się to nazywa]) , więc jak zrobić aby znowu avast włączał się wraz z startem sytemu :P Bo potem skanowanie kompa trwa długo a i tak nie wykryje czasami a tak to przerwe połączenie i bach ;D
najlatwiej jest przeinstalowac program...
Bastek89
28-01-2007, 17:18
"co 1 to exploit" - czyli każdy? nie wydaje mi się. Exploit to nie jest wirus typu trojan czy keylogger. Exploita używa hacker, żeby się włamać na czyiś komputer znając jego ip itd. W obrazkach nie ma żadnych exploitów, z bardzo prostej przyczyny: obrazki to nie są pliki wykonywalne, z drugiej strony można połączyć 2 pliki, ale będą działać tylko jeżeli są to pliki o tych samych rozszerzeniach, inaczej nic z tego, więc jak się nie znasz to się nie wypowiadaj. Każdy kto jest ostrożny, ma antyvirusa i firewalla, wpisuje w odpowiedni sposób acc i pass na stronie tibia.com i w tibii jest bezpieczny. I jeżeli oczywiście nie ściąga plików *****, .s c r itd, więc nie wypowiadaj się jak nie masz najmniejsza pojęcia o tych sprawach...
@up
avast to jest największy syf. Ten "antyvirus" nie wykrywa 80% wirusów, które są najczęściej używane do zdobywania cudzych kont w tibii. Polecam NOD32, Arcavir lub Kasperskiego.
Kiedy script kiddie("hacker" jak wy go nazywacie) zdobędzie dostęp do twojego komputera, może bez problemu skopiować plik .txt na swój komputer lub wysłać na swojego maila, dlatego trzymanie passów w plikach txt na komputerze jest głupotą. Dodam, że wystarczy komuś podać raz na gg czy tlenie passy i można załapać hacka, bo script kiddie może rozkodować archiwum twoje lub twojego kolegi i tym samym zdobyć dostęp do twojego kompa!
I TERAZ DAM WAM DWA NAJLEPSZE SPOSOBY NA TO JAK NAJLEPIEJ ZABEZPIECZYĆ SWOJE KONTO:
1) Jeżeli ktoś się zna i ma taką możliwość niech używa Linuxa. Na niego nie ma keyloggerów itd. dlatego osoby grające w tibie na linuxie mogą się czuć bezpieczne. Ja osobiście mam zainstalowanego win xp i linuxa i do gry w tibie używam wyłącznie tego drugiego(linuxa;p).
2) Jeżeli gracie w tibie na windowsie to przede wszystkim nigdy nie podawajcie nikomu passów na gg itp, nie trzymajcie passów w plikach na komputerze i teraz najważniejsza rada! ZAWSZE I WSZĘDZIE WPISUJCIE PASSY Z KLAWIATURY EKRANOWEJ(start->programy->akcesoria->ułatwienia dostępu->klawiatura ekranowa). Dzięki temu ryzyko złapania hacka zmaleje praktycznie do 0, ponieważ wszystko co zostanie wpisane z klawiatury ekranowej jest niewidoczne dla keyloggera.
@all
i jeszcze jedno. W rec nie ma wirusów, a jeżeli nawet gdzieś tam są w nim ukryte to żaden z nich nie uaktywni się przez otworzenie go w tibicam. Tak samo w jpg. .bmp itd. nie ma wirusów. Nie ściągajcie nigdy filmów ***** . s c r ***** .bat(w samym ***** nie ma wirusa, ale na pewno w środku będzie plik z wirusem). I nie ściągajcie ots'ów i innych gówien bo w nich są często wirusy(w plikach ***** z ots'ami:)". I jeszcze jedno. Z wirusami w jpg jest często tak np. www.keylogger.pl/keylogger.jpg. Niby link do jpg ale gdy się na niego wejdzie to ściąga się wirus, bo tak została napisana strona. I w takim wypadku nie ma wirusa w jpg, lecz w kodzie strony, która wykorzystując lukę w Internet Explorerze ściąga trojana na komputer. Poza tym używajcie zawsze firefoxa jako domyślnej przeglądarki bo takie wirusy, które się instalują przez wejście na stronie działają tylko w internet explorerze bo tylko on ma możliwość ściągania kontrolek. Jeżeli będziecie używać Mozilla Firefox czy np. Opery powinniście czuć się bezpieczni.
@down
zrobiłem edita;) już masz wszystko wyjaśnione
@EDIT
jednak się pomyliłem. Podobno ostatnio pojawiły się wirusy w jpeg. Ale co nie zmienia faktu, że jak zastosujecie się do rad up to nie zostaniecie shakowani;]
Bartasek
28-01-2007, 17:24
Według ciebie odpowiednie wpiswanie acc to?? Bbo inni mogom nie wiedziec:DD
Always hunted
28-01-2007, 18:17
W obrazkach nie ma żadnych exploitów, z bardzo prostej przyczyny: obrazki to nie są pliki wykonywalne, z drugiej strony można połączyć 2 pliki, ale będą działać tylko jeżeli są to pliki o tych samych rozszerzeniach, inaczej nic z tego, więc jak się nie znasz to się nie wypowiadaj. Każdy kto jest ostrożny, ma antyvirusa i firewalla, wpisuje w odpowiedni sposób acc i pass na stronie tibia.com i w tibii jest bezpieczny. I jeżeli oczywiście nie ściąga plików *****, .s c r itd, więc nie wypowiadaj się jak nie masz najmniejsza pojęcia o tych sprawach...
Występujący na tym forum exploit to plik wykonywalny (chyba mbs, tak gdzieś czytałem) przeformatowany w plik JPG. Shostowany i w tagu IMG, sam się ściąga na komputer i zaczyna pracę. Np ściąga backdoor albo trojany, keyloggery. Ten typ się pojawił rok temu... Tutaj macie piękną demonstrację jak działa exploit:
http://www.youtube.com/watch?v=oU1gcprFEPU
Kiedy script kiddie("hacker" jak wy go nazywacie) zdobędzie dostęp do twojego komputera, może bez problemu skopiować plik .txt na swój komputer lub wysłać na swojego maila, dlatego trzymanie passów w plikach txt na komputerze jest głupotą. Dodam, że wystarczy komuś podać raz na gg czy tlenie passy i można załapać hacka, bo script kiddie może rozkodować archiwum twoje lub twojego kolegi i tym samym zdobyć dostęp do twojego kompa!
A nie łatwiej keyloggera zainstalować? Po co ma buszować po kompie skoro nie wie czy znajdzie coś czy nie.
I TERAZ DAM WAM DWA NAJLEPSZE SPOSOBY NA TO JAK NAJLEPIEJ ZABEZPIECZYĆ SWOJE KONTO:
(...)2) Jeżeli gracie w tibie na windowsie to przede wszystkim nigdy nie podawajcie nikomu passów na gg itp, nie trzymajcie passów w plikach na komputerze i teraz najważniejsza rada! ZAWSZE I WSZĘDZIE WPISUJCIE PASSY Z KLAWIATURY EKRANOWEJ(start->programy->akcesoria->ułatwienia dostępu->klawiatura ekranowa). Dzięki temu ryzyko złapania hacka zmaleje praktycznie do 0, ponieważ wszystko co zostanie wpisane z klawiatury ekranowej jest niewidoczne dla keyloggera.
To żeś się popisał. Dzisiaj chyba wszystkie keyloggery widzą co piszesz na klawiaturze ekranowej.Zapisują też zawartość schowka. I nigdy nie ma 100% pewności że nie zostaniesz shakowanym.
@all
i jeszcze jedno. W rec nie ma wirusów, a jeżeli nawet gdzieś tam są w nim ukryte to żaden z nich nie uaktywni się przez otworzenie go w tibicam. Tak samo w jpg. .bmp itd. nie ma wirusów. Nie ściągajcie nigdy filmów ***** . s c r ***** .bat(w samym ***** nie ma wirusa, ale na pewno w środku będzie plik z wirusem). I nie ściągajcie ots'ów i innych gówien bo w nich są często wirusy(w plikach ***** z ots'ami:)". Poza tym używajcie zawsze firefoxa jako domyślnej przeglądarki bo takie wirusy, które się instalują przez wejście na stronie działają tylko w internet explorerze bo tylko on ma możliwość ściągania kontrolek. Jeżeli będziecie używać Mozilla Firefox czy np. Opery powinniście czuć się bezpieczni.
LOL. W rec mogą być wirusy, które się uaktywniają poprzez włączenie filmu w TibiCam. Gdzieś to było dokładnie opisane. W jpg też są wirusy.
Aha, taka mała uwaga... exploit który był na tym forum tydzień temu zainstalował mi się mimo tego, że używałem mozzili. Taka mała uwaga.
najlatwiej jest przeinstalowac program...
A jeżeli nie moge ?? Bo mam np. zje****** starego i gdyby zobaczył że się bawie w takie rzeczy pewnie odcioł by mi dostęp do komputera.
Zmien antywira...Avast jak ktos juz wspomnial to syf...przezuc sie np na Noda,albo Kasperskyego i wytlumacz mu ze sa lepsze ;p
Deep Star
28-01-2007, 18:56
Przeskanowalem komputer skanerem kaspersky online i mi wykrylo 2 exploity.Jak moge je usunac? Prosze o pomoc!!!!
Sir Emilio
28-01-2007, 19:19
A jeżeli nie moge ?? Bo mam np. zje****** starego i gdyby zobaczył że się bawie w takie rzeczy pewnie odcioł by mi dostęp do komputera.
nie rozumiem stoi nad toba 24/7? sciagnac program to pare minut, zainstalowac go kolejne 30 sekund po czy mozna wywalic plik instalacyjny do kosza, ewentualnie mozesz pogrzebac w opcjach, na 100% bedzie wspomniane na ten temat
@up
jezeli kaspersky wywalil je z komputera to juz ich nie ma, skaner on-line jezeli cos znajdzie pyta czy wyleczyc, zostawic, skasowac, przemianowac plik za kazdym razem wybieraj usun i po sprawie
Bastek89
28-01-2007, 22:02
-"A nie łatwiej keyloggera zainstalować? Po co ma buszować po kompie skoro nie wie czy znajdzie coś czy nie." - jakbyś się trochę znał to byś wiedział, że są trojany, które mają w sobie wbudowanego keyloggera jak i również możliwość posiadania dostępu do komputera ofiary. Innymi słowy ma włączonego keyloggera, a jak ktoś kopiuje np. passy z pliku to ten plik może ściągnąć. Do tego może odczytać jego nr i hasło gg z pliku i włamać mu się na gg i spróbować namówić kumpli do uruchomienia trojana itd.
-"To żeś się popisał. Dzisiaj chyba wszystkie keyloggery widzą co piszesz na klawiaturze ekranowej.Zapisują też zawartość schowka. I nigdy nie ma 100% pewności że nie zostaniesz shakowanym." niestety muszę cię rozczarować. Studiuje informatykę i keyloggery nie są mi obce i uwierz mi, że miałem okazje przeglądać kody źródłowe wielu, oraz testować keyloggery i niestety żaden z nich nie odczytywał tego co jest wpisywane w klawiaturze ekranowej. Bo tak jak wiadomo keylogger odczytuje klawisze wciskane na klawiaturze, a nie sprawdza na co i gdzie klikamy myszką;)
-"LOL. W rec mogą być wirusy, które się uaktywniają poprzez włączenie filmu w TibiCam. Gdzieś to było dokładnie opisane. W jpg też są wirusy.
Aha, taka mała uwaga... exploit który był na tym forum tydzień temu zainstalował mi się mimo tego, że używałem mozzili. Taka mała uwaga."
"Gdzieś to było dokładnie opisane" - to ma być argument? Ja was zapewniam, że w rec nie ma keyloggerów i to na tyle. Jeżeli nie będziecie wchodzić w linki, które podają osoby na filmikach to nic wam nie będzie. Zresztą na tibia.pl wiele rzeczy piszą, tak jak to, że jeżeli się kupi od kogoś z allegro pacca i uaktywni to nawet po ~roku może wycofać wpłatę co jest oczywiście kłamstwem. W jpeg mogą być wirusy to się zgadza, ale żaden plik nie ściągnie ci się firefoxem na dysk, gdyż nie ma w niej opcji ściągania kontrolek ActiveX.
Ale jak wiadomo technika idzie cały czas naprzód i nie wiadomo co dzisiaj lub jutro ludzie wymyślą. I zgodzę się z tobą, że nigdy nie ma 100% pewności, że nie zostanie się shakowanym. Jednak klawiatura ekranowa bardzo pomaga, a z tego co sprawdzałem naaby, którzy dają linki do trojanów na tym forum korzystają z kiepskich keyloggerów. Polecam używanie klawiatury ekranowej do wpisywania passów, ale najlepszym wyjściem jest przerzucenie się na linuxa.
Always hunted
28-01-2007, 22:22
W jpeg mogą być wirusy to się zgadza, ale żaden plik nie ściągnie ci się firefoxem na dysk, gdyż nie ma w niej opcji ściągania kontrolek ActiveX..
Niechce mi się kłócić, ale wytłumacz mi jedną rzecz... skoro jest tak jak mówisz w tym cytacie... to jakim cudem kurwa po wejściu do tamtego tematu z exploitem na kompie pojawiły mi się 4 bardzo podejrzane pliki, kilka wpisów w rejestrze z 'nullami' i trojan.exploit?
down@
Tydzień temu, był temat "Co to jest?" w nim cośtam i zawirusowany plik jpg w tagu IMG. Ściągnął się na dysk, a że to naprawdę był plik wykonywalny, zamieniony na jpg, zaczął szambo robić. Używałem mozzili...
Bastek89
28-01-2007, 22:39
Niechce mi się kłócić, ale wytłumacz mi jedną rzecz... skoro jest tak jak mówisz w tym cytacie... to jakim cudem kurwa po wejściu do tamtego tematu z exploitem na kompie pojawiły mi się 4 bardzo podejrzane pliki, kilka wpisów w rejestrze z 'nullami' i trojan.exploit?
Tylko tobie się takie coś przytrafiło czy większej liczbie osób? Jakiej przeglądarki używałeś? Trudno mi uwierzyć, żeby tylko po wejściu do tematu na forum same się trojany ściągały. Nie mniej artykuł o czymś takim czytałem, że pojawiły się ostatni trojany w jpg. i wystarczy wyświetlić obrazek na pulpicie, żeby komputer został zainfekowany. Ale spójrz na to z drugiej strony. Gdyby to była prawda to ludzie w tibii masowo łapali by hacki, pełno osób wrzucało by obrazki z wirusami itd. a tak się nie dzieje.
ZAWSZE I WSZĘDZIE WPISUJCIE PASSY Z KLAWIATURY EKRANOWEJ(start->programy->akcesoria->ułatwienia dostępu->klawiatura ekranowa). Dzięki temu ryzyko złapania hacka zmaleje praktycznie do 0, ponieważ wszystko co zostanie wpisane z klawiatury ekranowej jest niewidoczne dla keyloggera.
CZy jest tez taka mozliwosc na win98? Jezeli tak to jak to ustawic.
Aaaa! Kryjcie się! Niedługo będzie trzeba komputer w klatke zamykać, bo będą się ściągać tygrysy w kompa.
Za moich czasów tego nie było. Noobki atakują!
@edit
A czy napewno na 100% klawiatura ekranowa jest bezpieczna?
Czytałem że nie.
Bastek89
28-01-2007, 22:55
Aaaa! Kryjcie się! Niedługo będzie trzeba komputer w klatke zamykać, bo będą się ściągać tygrysy w kompa.
Za moich czasów tego nie było. Noobki atakują!
@edit
A czy napewno na 100% klawiatura ekranowa jest bezpieczna?
Czytałem że nie.
Nikt nie powiedział, że daje 100% bezpieczeństwo. Sprawia jedynie, że keylogger nie wychwyci wpisanych passów, ale jeżeli ktoś uruchomi na swoim komputerze trojana, który jest w stanie podglądać ekran ofiary z bardzo szybkim odświeżaniem to kto wie, ale to się bardzo rzadko zdarza. Osobiście z takim trojanem się jeszcze nie spotkałem.
@2up
Niestety nie mam pojęcia czy klawiatura ekranowa jest dostępna w win98. Obawiam się, że nie:/
tak klawiatura ekranowa jest bezpieczna<duzy_lol>
100% ironii
adrianeczeqq
28-01-2007, 23:04
A ja mam pytanie bo używam Norton Internet Security ale od jakiegoś czasu czas od czasu włącza mi się jakis proces początek nie pamiętam końcówka W32***** wiem ze wcześniej jakieś 3 litery czy jakbym zrobił na HijackThis scanloga to by mi pokazało czy to bezpieczny proces <gdy się włączy uzycie procesora idzie od 0 do 50% mam 3.06 Ghz> używam opery
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.