Pokaż pełną wersje : Czy pomagacie lov lvl???????
Mam pytanie do troszke wyzszych lvl jak to wyglada u was z pomoca dla np: kolesi polakow ktorzy wyszli z rooka min 8lvl.Ja staram sie pomagac w miare moich mozliwosci daje sprzet ktory jest mi zbedny np dvaren shieldy i takie *******ki z tym ze powoli zaczynam watpic w taka pomoc bo kolesiowi ktoremu na poczatku dawalem sporo rzeczy to zaczal mnie ostatnio........wyzywac a jak to jest u was????? i czy uwazacie ze taka pomoc ma sens czy niech sam sie dorobi :P
Mam pytanie do troszke wyzszych lvl jak to wyglada u was z pomoca dla np: kolesi polakow ktorzy wyszli z rooka min 8lvl.Ja staram sie pomagac w miare moich mozliwosci daje sprzet ktory jest mi zbedny np dvaren shieldy i takie *******ki z tym ze powoli zaczynam watpic w taka pomoc bo kolesiowi ktoremu na poczatku dawalem sporo rzeczy to zaczal mnie ostatnio........wyzywac a jak to jest u was????? i czy uwazacie ze taka pomoc ma sens czy niech sam sie dorobi :P
Ja tylko pomagam kolegom z Carlin do ab przyjsc i zawsze daje eq:
P set,Dwarven shield,Serpent/dragon Hammer/Orcish axe(czy jako ś tak)i dark helmet a jak potem nie jest wdzieczny to poprostu dostaje po .....(zawsze to koomplom z rl daje ale to szczegul) ale pomagam przejsc kazdemu polakowi:P:P:P:P:P
Moim zdaniem low lvle powinny uczyc sie jak na siebie zarobic a nie ze wszystko dostaja pod nos... oczywiscie nie mowie tutaj o znajomych ktorzy po prostu chca miec szybszy start.
Czasem daje darmowe eq milym newbie nobom bądź profesjonalistom na 8lvlu:)Jeśli gościu jest kompletnie blady z tibi to pokazuje mu gdzie expić ma itp:)
Nie lubie gości freen iten plx plx plx;p
Bhall the Destroyer
09-09-2004, 17:14
Takk znaczy jeżeli newbie jest miły itp...to pokazuje mu gdzie expić co i jak na mainie...daje free itemy itp...
Siweczek
09-09-2004, 17:23
Ja czasem pomagam ale chyba przestane Oni sa jacys po***ani przynajmniej wiekszosc Jakis gosciu sie drze do mnie plx free items potem plx zostaniesz moim kolega? normalnie mozna padaczki dostac Raz mnie ponioslo i strzelilem z Sd i sie odcepil taki jeden prawie na strzala poszedl dobrze ze nie padl
Ja tam już raczej nie pomagam, mogę coś doradzić, zaprowadzić, wyjaśnić podpowiedzieć, ale nigdy nie daje sprzętu. Jak raz się da palca to potem łazi taki za Tobą i nie chce się odczepić, a na non-pvp nawet nie można go pogonić. ;)
Gonzo von Krenzel
09-09-2004, 19:22
Ja też się staram pomagać, kiedy gram w tibię. Przede wszystkim na rookgaardzie, bo tam mam dość dobrą postać, więc zawsze fri itans można dostać, czy na hunta pójść jak mam dobry humor ;) :P.
Ithelios
09-09-2004, 20:48
Szczerze??Nie pomagam low levelom,a czy to Polak,Brazuc czy Szwed nie ma dla mnie żadnego znaczenia.Od samego początku dochodziłem do wszystkiego SAM,nikt mi nie dawał free items i nie widzę powodu,aby podtykać newbim wszystko pod nos.
Jako,że gram na Infernie to low levele jednak często dostają darmowe porady jak szybko dostać się do templa.
@Ithelios: Podszedłeś do tego tematu troszkę (może troszkę bardziej?) emocjonalnie. Wyobraź sobie że jesteś najwyzszym levelem na swoim osiedlu, ale możesz grać tylko z kafejki internetowej. Czasem przypałęta się jakiś małolat, który się pyta co to za gra itp. Potem pyta kogoś jak założyć postać tam gdzie Ty, i po wyjściu na mainland prosi Cię na rl byś mu coś dał bo to Twój "koelga z kafejki". Ja tak mam dosyć często, ale pomagam, ponieważ nie chce wyjść na chama w kafei, gdyż kumple by mnie zlinczowali (oni też pomagają newbiem).
Osobiście pomaga żadko, i to tylko osobom wybranym przez siebie, np. patrze 8 lvl, staje kolo niego w dp i rzucam mu pokolei to co mi zaśmieca dp, a co opchnąć trudno czasem (czyt. brass legs, scale armor, dark shields, c-maces).
Sam jestem ZA pomaganiem nowym, ale nie pomagam wyłudzaczom, którzy krzyczą: FRI ITANS PLS...
Ithelios
10-09-2004, 13:03
@Ithelios: Podszedłeś do tego tematu troszkę (może troszkę bardziej?) emocjonalnie. Wyobraź sobie że jesteś najwyzszym levelem na swoim osiedlu, ale możesz grać tylko z kafejki internetowej. Czasem przypałęta się jakiś małolat, który się pyta co to za gra itp. Potem pyta kogoś jak założyć postać tam gdzie Ty, i po wyjściu na mainland prosi Cię na rl byś mu coś dał bo to Twój "koelga z kafejki". Ja tak mam dosyć często, ale pomagam, ponieważ nie chce wyjść na chama w kafei, gdyż kumple by mnie zlinczowali (oni też pomagają newbiem).
Osobiście pomaga żadko, i to tylko osobom wybranym przez siebie, np. patrze 8 lvl, staje kolo niego w dp i rzucam mu pokolei to co mi zaśmieca dp, a co opchnąć trudno czasem (czyt. brass legs, scale armor, dark shields, c-maces).
Sam jestem ZA pomaganiem nowym, ale nie pomagam wyłudzaczom, którzy krzyczą: FRI ITANS PLS...
Co rozumiesz przez stwierdzenie,że podszedlem do tematu "zbyt emocjonalnie"?:P Wydawało mi się,że nie muszę zaznaczać iż pomagam w Tibii KUMPLOM(nie tylko z rl) bo to oczywiste.
Staram się pomagać czasem jeśli osobnik jest grzeczny i niezbyt namolny ;)
I tu moja rada dla tych lowlvl,ktrzy chcą wyrobić sobie jakieś "pomocne"
znajomości:
NIE BĄDŹCIE NAMOLNI!!!!
Jeśli ktoś,kogo nie znacie pomoże wam w jakiś sposób,coś podaruje itp.
podziękujcie i nie atakujcie go co chwila wiadomościami typu :
co robisz ?,pomóż plzz!!,a dasz mi jeszcze..??,zabij tego a tego bo to pk..
itd.itp.
Zazwyczaj ludzie na wyzszym lvl jesli akurat ich nie widzicie w depo mają co robić i z kim rozmawiać więc tylko im przeszkadzacie.Takie spamowanie to najprostsza droga do otrzymania ignora lub do świątyni jeśli ktoś jest bardziej nerwowy :P
Dzisiejszy przykład: 12lvl sorc dostał jakieś free itemki(p legsy,dark helmet itp),
po 5 min msg
12 lvl sorc : masz puste bp?
odp : ok podeśle ci jak wróce z hunta
12 lvl sorc : oki tx
odp:np
2 min poźniej
12 lvl sorc : ej wyślij mi mieso jakies ok?
odp:??
12 lvl sorc : no podeślij mięso bo nie mam
odp:ja mam Ci po mięso latać??
12 lvl sorc : no bo nie mam co jeść
12 lvl sorc : no jak wysłałeś już??
odp:idź zapoluj na coś i sobie znajdź
12 lvl sorc : ee nie chce mi się,przyślij mi plzz
odp:ignored!
Sorki za przydługiego posta ale może chociaż kilku coś zrozumie
Shanhaevel
10-09-2004, 14:24
Lowlvl... Hmmm, gdy mam jakieś niepotrzebne rzeczy to mogę opylić za 1/2 ceny, ale nic za free! W Tibii powinno się walczyć o swoje.
Lubie pomagac ale jak zacznie gryżć ręke to zabijam proste i skuteczne. Odrazu sie odczepia i zaczyna prosić kogoś innego.
Ten przydługi post był miodzio ... !!!
Niezły koleś ... idz zapoluj ... nie chce mi się ...
Ja miałem kilka ciekawych spotkań z nioobami na niższych levelach :
np. koleś się mnie pytał czy mam światło bo on ma z tibia gg, czy z podobnego trojana ...
Ja mu na to ,żeby przestał użwać takich programów bo u konto hakną ...
Posłuchał , zmienił hasło , podziękował ...
I za chwilę wchodzi inną postacią :
cze to ja , dasz mi itemki jakieś , jestem w Carlin
a ja expię koło Venore
nie bądz taki , przyjdz ...
A za chwilę taki tekst:
pomożesz mi zrookować postać , plz ... plz ...
-----------------------------------------------------------------------------
Jeżeli mam czas to bardzo chętnie pomagam początkującym jeśli nie są nachalni ...
Zaprowadziłem kiedyś druida i czarodzieja na 8-9 levie do jaskini rotów
bo potrzebowali sprzętu , a wiadomo ile się tego wala na rotach ...
Wchodzimy i słyszę tylko okrzyki zachwytu:
o Jezu ile tego jest itp. < czuli się pewnie jak w skarbcu >
No i spoko , tak to lubię pomagać ...
Makilili
10-09-2004, 21:17
Miałem rozmowę z takim gościem co chciał jakąś zbroję, bo go zabili (miał chyba 7 lvl polak).
newbie:Daj coś plz
ja: a co chcesz?
newbie:Jakiegoś armorka
ja: dobra chyba mam gdzieś jeszcze jeden scale armor (takiego sam używałem jeszcze :/)
newbie: takiego g***a to ja nie chce daj mi p arma
I jak tu pomagać newbie (szczególnie takim)
Chociaż zwykle służę radą i oprowadzę po mieście i okolicy.
Nienawidze takich, którzy piszą w dp ( poza protection zone by ich zabili :]) "free items plx", " 5 gp plz" (raz widziałem 5K plz :P) i " food plz"
Venderer
11-09-2004, 08:19
Hi... Temat mnie zaciekawił, ale co tu dużo mówić jestem TOTAL NEWBIE :( ... Gram dopiero pierwszy raz... Wbrałem sobie knajta i jakoś mi nie idzie... Więc chciałem was poprosić o pomoc. NIE O MATERIALNĄ!!! Nie chca żadnych rzeczy tylko rade... Gram w świecie AUREA, aktualnie jestem w THAIS. :)
No i właśnie co mam robić skoro przypiętał się do mnie jakiś p*******y PK
i zabił mnie już 2 razy!!! Wczoraj zdala od miasta mnie zaskoczył... i zabił...
Dzisiaj rano był sprytniejszy... Poszedłem z jakimś gościem (też knajtem) poćwiczyć skille na rzeczke rzebyśmy mogli jeszcze połowić ryby...
No i przyłązi ten sasmarkany PK, nie wiem śledził mnie czy co?? Ja tu zdenerwowany... A tu nagle pisze (tu ma być ksywa) join to Urs party... To ja wnogi!!! ale do depo nie zdążyłem :( :( wele nie straciłem bo dopiero co kupiłem plecak ze wczorejszej przygody, ale fakt sie liczy... Wywnioskowałem, że ten 2 knajt zaprosił kolesia do party, który miał na celu tylko zabicie mnie! X(
I co tu robić???? Nie mam żadnych wysokopoziomowych kumpli... Wszystkich jakich mam poznałem na rooku jak mieli taki sam poziom co ja.... Błagam doradzcie mi co mam robić... Gościu się do mnie przypętał, czy mam grać od nowa???
Z góry THX i sorki, że się troche (ja troche....) rozpisałem.... :baby:
Venderer
11-09-2004, 08:49
Heh.... Gadałem tera z kumplem i się okazało, że jego też atakował... i to wtedy gdy uciekał przed ELF SCOUT..... I co tu z taką zarazą zrobic hę????? :(
DorianDavidoff
11-09-2004, 10:05
Zagraj na elysii i idz do carlin bede cie protectowal B)
Ja pomagam np. wczoraj pomoglem gosciowi chyba 8 lvl. Zabijalem sobie ww i zagadalem z gosciem. Potem powiedzialem zeby poszedl ze mna do dp a tam dalem mu scale armor dark shield, dwarven shield, 115 gp :P, i chyba cos jeszcze lubie takim pomagac choc sam mam jak narazie 16 lvl ale szybko idzie :)
Nightwalker
11-09-2004, 10:35
Typiara (SWE) na 11 lv poszla na Amazonki.....efekt:
1.Musiałem ja 4 razy uhac (na titani mialem sporo kasy wiec mi to wisialo :) )
2.Zyskałem dziewczyne :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.