PDA

Pokaż pełną wersje : Problem z instalacją Tibii.

Alkoholik(Lume)
29-01-2007, 11:46
Witam.Od czasu zakupienia nowego procka(w tym windows xp home) zaczęły się moje problemy z tibią.Wieczne debugi a ostatnio problem z instalacją. Wczoraj zrobilem sobie formata dysków,po instalacji neta i innego badziewia potrzebnego do użytku wziąłem się za tibię.No i oczywiście klapa...Ściągnalem klienta 7.92 ze strony www.tibia.com po czym zabralem się za instalacje.Podczas instalacji po wybraniu dysku na którym chce zainstalowac grę wyskakuje taki błąd : C:\Program Files\Tibia\Tibia*****
An error occurred while trying to copy a file :
The source file is corrupted.
Click Retry to try again, Ignore to skip this file, or abort to cancel installation.

Smutny błąd bo pojawial sie wielokrotnie gdy instalowalem wczesniej tibię.I nie zarzucajcie mi, że sciagnalem zle czy cokolwiek bo przeciez Zrodlo z ktorego sciagam plik nie jest uszkodzone..To w koncu tibia.com.Co jest więc grane?Czy to moze byc problem z moim komputerem?Warto wspomniec ze moj komputer byl w stanie zainstalowac tibie 7.8 itp..,ktore byly tez sciagane z tibii.com.Teraz nasuwa sie pytanie.Co robic?Mysle ze debugi ktore doswiadczam w grze maja zwiazek z tym bledem..Prosze o odpowiedz osoby ktora albo borykala sie z takimi problemami albo po prostu wie jak mi pomoc..Z gory dziekuje!Dane na temat kompa:Win xp Home,Sp 2, antivir Avg Free,procek 2200mhz Athlon Amd,graficzna karta to jakis Catalyst Motherboard asus firmy Ati.Ale nie ogarniam tej karty :P..Naprawde zalezy mi na odpowiedzi.

emilok
29-01-2007, 12:11
Spróbuj pobrać starszą wersję gry z http://download3.tibia.com/tibia78***** i pozwolić autopatcherowi uaktualnić ją.

Alkoholik(Lume)
29-01-2007, 12:22
Wielkie dzięki stary..Przede wszystkim za tego linka pownieaz dales mi linka do tibii 7.92 :Pi w dodatku działa.Ale powiedz mi dlaczego np link z tibia.com nie dziala na moim komputerze?Znasz tego powody?Moze miec to wogole zwiazek z karta Ati albo czyms tam?Bo juz naprawde ciezko mi to wszystko pojac.

emilok
29-01-2007, 12:26
To jest link ze strony www.tibia.com.
Link w "download" jest zazwyczaj do najnowszej wersji gry, czyli obecnie 7.92
http://download3.tibia.com/tibia792*****

Poprzednie wersje można ściągnąć zamieniając ostatnie cyfry w linku, np na 7.8, 7.7 czy tam 7.6.

Alkoholik(Lume)
29-01-2007, 12:33
Wszystko pięknie, pięknie.Zrobilem pierwsze kroki charem na rooku.Bo chcialem sobie przetestowac no i debugi..Pare razy znowu crash clienta i wywala mnie z bledem,ktory nawet sie nie zapisuje w folderze z tibią..Kurcze trace juz rownowage.O co chodzi?Debug assertion zarowno na directx9 jak i directx 5 :/.Wiesz co moze powodowac takie bledy?