zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Nowa strona o Tibi

Xadras
09-09-2004, 22:26
Cze stworzylem strone o tibi. Chcial bym ja umiescic w linkach. Strona jest na bezplatnym serverze. Adres to www.tibiaonline.friko.pl

Bal Ur
10-09-2004, 10:31
Ciebie to się za jaja powinno powiesić za taki plagiat. W dodatku jest to nieudolny plagiat.
Masz minimalne zdolności co do tworzenia stron WWW (za dużo suwaków, strona nie mieści się w oknie przy rozdzielczości 1024x768 i dalej mi się nie chce wymieniać).

Logo tandetne.
Główne okno (to na środku):
-tło zerżnięte z tibia.com
-paski tytułu newsa też z powyższej strony.
Reszta strony:
-newsy z tibia.pl
-reszta inforamcji pewnie też.

Reasumując odwaliłeś nieudolną kopię informacji i wyglądu z paru stron.

<edit>
Czemu w sondzie nie ma opcji TOTALNA KICHA.
Chciałeś krytyki to masz.

Zegenis
10-09-2004, 13:16
-.-"
wybur -wybory=wybór
Dalej nie chcialo mi sie szukać.
Za duzo sówaków

Xadras
10-09-2004, 14:54
Mi sie strona miesci przy rozdzielczosci 1428x1024 blad nie podane na poczatku w jakiej rozdzielczosci ogladac. Pozatym dane o tibi mozna znalezc a ja je robilem tzn umieszczalem i pisalem. Tło jest z tibi com ale z kad mozesz wiedziec jak jest setek takich tel w necie i tak samo do newsow grafa. Oczywiscie rysunki miast z pl ale nawet oni maja z tibi.de. Aha i jak sie strona miesci to jest jeden sowak.A newsy sa z tibi pl ale nie wszystkie tlumacze sam jak mi nie wyjdzie poprawiam lub kopiuje caly tekst. A tak to dzieki za opinie i bledy postaram sie naprawic.

Shardzik
10-09-2004, 15:19
Czy to mialo znaczyc ze sie przyrownujesz do tibii.pl???
hehhe czlowieku, nie chce obrazaqc, ale jak bys dal jeszcze opis questow, to by bylo polskie centrum noobow tibijsskich...

bosal
10-09-2004, 16:03
Grafika- zla
Tresci - (no comment)
tylko intencje dobre choć do końca nie jestem pewien...

Dan the Automator
10-09-2004, 16:15
Chesz robić strone? To rób. Ale prosze, nie kopiuj materiałów z tibia.pl, bo chcociażby newsy są skopiowane~ (nie wiem czy wszystkie ale widze żew sporo). Mapy niepodpisane - są nasze, widze po odcieniach ;)
Więc jak chcesz robić coś dobrze - zrób to SAM!

Xadras
10-09-2004, 16:40
A co wy sie tak plujecie z plagiatem ja mam pytanie skad tibia pl wziela wiadomosci. Plagiat z tibia.com czy sami doszliscie do wszystkiego. Aha i nie chodzi mi oto czys trona cos wnosi o tibi bo tibia.pl i tak jest z milion razy lepsza tylko co myslicie o takich rozwiazaniach ale za bledy tez dzieki.

Dan the Automator
10-09-2004, 16:45
A co wy sie tak plujecie z plagiatem ja mam pytanie skad tibia pl wziela wiadomosci. Plagiat z tibia.com czy sami doszliscie do wszystkiego. Aha i nie chodzi mi oto czys trona cos wnosi o tibi bo tibia.pl i tak jest z milion razy lepsza tylko co myslicie o takich rozwiazaniach ale za bledy tez dzieki.
Tak, doszła sama? Obrazki które zciągnąłes od nas ja wycinałem z pliku tibia.spr, opisy ktore sciągnełes też od nas, też ja szukałem w tibii (bo mam tam jeszcze sporo znajomych). Mapy MatKus robił w programach korzystając z plików *.map, newsy tłumaczyli różni moderatorzy, poświęcając na to swój cenny wolny czas ;)
Już rozumiesz?

Xadras
10-09-2004, 16:49
Mógl bym wiedziec wtedy jakie opisy. A za newsy srry ale mi nie wychodzily te ostatnie jakos ale tak sie staram tlumaczyc a rysunki macie z tibi.de jeszcze sami, ale jak znajde swoje pozmieniam.

hoomik
10-09-2004, 18:11
zamiast tracic czas na bezowocne dyskusje z tym dzieciakiem nie lepiej zawiadomic friko o plagiacie?

Polinik
10-09-2004, 20:05
Chesz robić strone? To rób. Ale prosze, nie kopiuj materiałów z tibia.pl, bo chcociażby newsy są skopiowane~ (nie wiem czy wszystkie ale widze żew sporo). Mapy niepodpisane - są nasze, widze po odcieniach ;)
Więc jak chcesz robić coś dobrze - zrób to SAM!

Spokojnie, info o plagiacie i kradziezy poszlo juz do [email protected] :)

Xadras
10-09-2004, 20:30
Tacy jestes cie ok zamykam strone na razie. Sami macie posciagane z kats np tibia.de rysunki newsy jak zobaczycie sa od was ale nie wszystkie. Jak was tak to razi zrobie swoje i pewnie w niedziele znowu strona ruszy.

Bambuko
10-09-2004, 21:54
Newsy to tibia.pl ma "ściągane" jedynie od tibia.com i uwentualnie od tibianews.net , ale są one jedynie tłumaczone na język polski i twórcom to nie przeszkadza.

Dan the Automator
10-09-2004, 22:10
Newsy to tibia.pl ma "ściągane" jedynie od tibia.com i uwentualnie od tibianews.net , ale są one jedynie tłumaczone na język polski i twórcom to nie przeszkadza.
Tak było kiedyś. Teraz już piszemy 100% własnymi słowami, a nie dokładnym tłumaczeniem.

@Xandras
Zobaczysz, jak strona bedzie w 100% twoja, ludzie inaczej ją będą odbierać :)

p.s na mapy z tibia.de sama strona nam pozwoliła więc w czym problem?

Xadras
11-09-2004, 08:33
Nie wiedzialem ze wam pozwolili. Wlasnie pracuje nad wygladem i zmieniam reszte czyli te zdjecia co wam nie pasowaly jak cos jeszcze piszcie no i newsy.

Xadras
12-09-2004, 22:41
Siema wszyscy. To znowu ja wrocilem. Zmienilem mapy i newsy dzialaja mozna komentowac. Rysunki zmienilem a newsy przetlumacze pozniej. Głosujcie dalej mam nadzieje ze lepiej ja ocenicie zmiany bede caly czas wprowadzane.

MatKus
13-09-2004, 00:28
Jeśli chcesz, by twoją stronę odwiedzali inni, musisz :

mieć tam wszystko, co jest na innych stronach
mieć tam coś więcej, by przyciągnąć użytkowników, którzy przwyzwyczaili się do swoich ulubionych stron
prezentować się graficznie tak, by nie wypadać źle na tle innych stron
Tymczasem na twojej stronie

brakuje jeszcze niektórych informacji
graficznie strona jest dość uboga,
technicznie widzę spore usterki.

Ramki ci się rozjeżdżają
kolory troche nie pasują
"dodał : Administrator" (link jako e-mail do admin@localhost)

a po za tym przydało by się jakoś podzielić linki, bo głupio to wygląda tak w ciągu "napoje, jedzenie, klucze linki, różdżki, Ab'Dendriel..."
Po za tym jak już inni zauważyli, jeśli nie chcesz mieć problemów prawnych, musisz mieć zgodę na korzystanie z cudzych materiałów lub opracowywać własne.

Uwierz mi, jeśli chcesz mieć jako taką oglądalność w stosunku do innych rodzimych stron o tibii, musisz w to jeszcze włożyć spoooooro pracy.

A po za tym odradzam korzystanie z gotowych skryptów do strony. Są fajne jak zaczynasz robić stronę, ale potem szybko okazuje się, że chciał byś cokolwiek zrobić lekko inaczej, i już nie bardzo wiesz, jak, a może nawet nie da się bez zrobienia całej strony od nowa.

Shardzik
13-09-2004, 14:43
Jeśli chcesz, by twoją stronę odwiedzali inni, musisz :

mieć tam wszystko, co jest na innych stronach
mieć tam coś więcej, by przyciągnąć użytkowników, którzy przwyzwyczaili się do swoich ulubionych stron
prezentować się graficznie tak, by nie wypadać źle na tle innych stron
Tymczasem na twojej stronie

brakuje jeszcze niektórych informacji
graficznie strona jest dość uboga,
technicznie widzę spore usterki.

Ramki ci się rozjeżdżają
kolory troche nie pasują
"dodał : Administrator" (link jako e-mail do admin@localhost)

a po za tym przydało by się jakoś podzielić linki, bo głupio to wygląda tak w ciągu "napoje, jedzenie, klucze linki, różdżki, Ab'Dendriel..."
Po za tym jak już inni zauważyli, jeśli nie chcesz mieć problemów prawnych, musisz mieć zgodę na korzystanie z cudzych materiałów lub opracowywać własne.

Uwierz mi, jeśli chcesz mieć jako taką oglądalność w stosunku do innych rodzimych stron o tibii, musisz w to jeszcze włożyć spoooooro pracy.

A po za tym odradzam korzystanie z gotowych skryptów do strony. Są fajne jak zaczynasz robić stronę, ale potem szybko okazuje się, że chciał byś cokolwiek zrobić lekko inaczej, i już nie bardzo wiesz, jak, a może nawet nie da się bez zrobienia całej strony od nowa.
Tak wiec widzicie, uczcie sie od mistrza ;)

Bambuko
13-09-2004, 15:26
Tak było kiedyś. Teraz już piszemy 100% własnymi słowami, a nie dokładnym tłumaczeniem.

A co ja napisałem? Ja nie wiem nie pierwszy raz pisze jaka to tibia.pl jest wspaniała, ładna, piękna i śliczna, a Dobo musi mnie poprawić w taki sposób, jakbym ją oczerniał.