Pokaż pełną wersje : "COŚ DLA FANÓW FALLOUTA" SECOND EDITION
Nie będzie mi tu żaden lycos dmuchał w kasze!
http://img77.exs.cx/img77/5686/Fallout.gif
A więc tak:
łuk - shotgun
strzały zwykłe - naboje zwykłe
strzały zatrute - pociski z trucizną
strzały magiczne - kule 'Dum Dum'
kusza - strzelba energetyczna (połączyłem Plasma Rifle i Laser Rifle)
bełty zwykłe - atak energetyczny
bełty zatrute - atak plazmowy
bełty magiczne - atak laserowy
Blank Rune - Junk
Intense Healing Rune - Stimpack
Ultimate Healing Rune - Super Stimpack
Antidote Rune - Rad Away
Light Magic Missle - Frag Granade
Heavy Magic Missle - Plasma Granade
Chameleon Rune - Mutie
Torch - Flare
Gratis dorzuciłem:
- Power Set
- Enclave Set
- Brotherhood Set
- i jeszcze jeden wygląd Outfitu.
Sory, że tak mało, ale nie chciało mi się więcej.
NIESTETY: to jest gif czyli nie nadaje się do ściągnięcia i podstawienia do tibii. Jak ktoś chce oryginał BMP - plz msg me.
NIESTETY: to jest gif czyli nie nadaje się do ściągnięcia i podstawienia do tibii. Jak ktoś chce oryginał BMP - plz msg me.Co to ma do rzeczy? Jezeli ktos chce te grafiki wstawic (w co szczerze watpie) to i tak musi sobie wyciac odpowiedni kawalek. A co za problem to zapisac jako bmp? ;|
Noooooo, nareszcie jakieś grafiki do Tibii w sam raz dla mnie ;) Jednak nie obędzie się bez paru uwag... (sam bym lepiej nie zrobił tych grafik, ale jak nie chcesz, nie musisz mojej krytyki czytać przeca ;) ):
takie rzeczowe uwagi:
1. granat to mi bardziej do Fireball, GFB lub Fire Bomb pasuje, z tego co pamiętam był tam też jakiś prądowy granat (chyba Pulse czy coś takiego), to może być Energy Bomb ;)
2. W Tibii nie ma czegoś takiego jak zatrute bełty ;) jest tylko Bolt i Powerbolt ;]
3. Buty... zrobiłeś trzy pary takich samych butów... wiem, że pasują do wszystkich "setów", fajniej jednak byłoby jakbyś zrobił jakieś np. glany zamiast leather boots, a to co jest może być zamiast SB...
4. Pierwsze legsy z ostatnimi bym zamienił. (tzn. pierwsze od lewej z trzecimi od lewej)
requesty:
1. Przerób może jeszcze fire/energy/poison fieldy... wiem, łatwo powiedzieć, ale jakoś mi ten obecny, tibijski energy field się wydaje kiczowaty... (chyba prośba nierealna ;) )
2. Jak już robisz nowy outfit, to zrób go w całości, tj. ze wszystkich stron i w ruchu, bo bez tego .spr nie zrobisz... (btw outfit niezbyt mi się podoba... ale to tylko moje zdanie ;] )
3. Czytałeś pewnie topic "Pimp my Tibia!" Dobo, jakbyś mógł spróbować także z tym (mówię o edytowaniu pliku .pic).... Z grafiką wstępną nie ma problemu, wystarczy wyszukać jakąś tapetę F2/F1/FT gdzie nie ma napisu Fallout (najlepiej jakiegoś gościa z Enklawy ;) ), ale chodzi mi o styl przycisków i grafikę menu.... jakbyś to zrobił, to naprawdę super byłoby ;)
4. Flare... jakaś mi się kiczowata wydaje, nie wiem czemu :/ Jakbyś miał lepszy pomysł na nią to ją zmień koniecznie :/
5. Zamiast Mana Fluid może być Psycho ^^ czekam niecierpliwie :)
6. Zakładając, że posłuchasz mojej rady i dasz GFB/FB/FBomb/EB jako granaty, trzebaby wymyślić coś jako HMM (LMM niekoniecznie bo się rzadko używa)... tu jednak moja inwencja się kończy ;]
7. No i coś o czym wstyd, że zapomniałeś :P (o ile to nie jest celowe, ze względu na trudność narysowania czegoś takiego w tak malutkim polu ;] ) W Falloucie nie było platynek i złotych monet! Tam rządziły kapsle! (co prawda w drugiej części były już dolary, ale platynki trzeba na kapsle zamienić musowo :evul: )
gratzy ;) :
0. Strzelba energetyczna! Yay! ^^
1. Super Stimpack & Stimpack & Junk - gratz zarówno za pomysł jak i za rysunek ;)
2. Amunicja do tej strzelby energetycznej.... świetny pomysł ^^
3. Hełmy gitesowe! :evul: Armory też, ale hełmy mi szczególnie do gustu przypadły ;)
4. I ogólnie za całokształt ;)
I jeszcze jedno: nigdy nie bawiłem się dotąd z .spr, ale specjalnie dla tych grafik (jak już zrobisz poprawki, o ile zrobisz ;) ) ściągnę sobie RSE i się pobawię ;)
Respekt 4 You ;)
Pozdrawiam brata w Falloutomanii ;) ,
S.
PS i super że zostawiłeś lycosa ;) w końcu widzę Twoje prace ;)
PS2 i poproś jakiegoś modka o przeniesienie topicu do działu "grafiki"... tutaj, na zdjęciach, jest taki spam, że chwila nieuwagi i trzeba będzie grzebać po archiwum w poszukiwaniu topicu... a i tematycznie dużo bardziej się nadaje do Grafik ;)
PS3 Hail Metal Militia ! :evul:
@Sathard
Oj czlowieku, chcialo ci sie tyle pisac ?:]?
Noooooo, nareszcie jakieś grafiki do Tibii w sam raz dla mnie ;) Jednak nie obędzie się bez paru uwag... (sam bym lepiej nie zrobił tych grafik, ale jak nie chcesz, nie musisz mojej krytyki czytać przeca ;) ):
takie rzeczowe uwagi:
1. granat to mi bardziej do Fireball, GFB lub Fire Bomb pasuje, z tego co pamiętam był tam też jakiś prądowy granat (chyba Pulse czy coś takiego), to może być Energy Bomb ;)
2. W Tibii nie ma czegoś takiego jak zatrute bełty ;) jest tylko Bolt i Powerbolt ;]
3. Buty... zrobiłeś trzy pary takich samych butów... wiem, że pasują do wszystkich "setów", fajniej jednak byłoby jakbyś zrobił jakieś np. glany zamiast leather boots, a to co jest może być zamiast SB...
4. Pierwsze legsy z ostatnimi bym zamienił. (tzn. pierwsze od lewej z trzecimi od lewej)
requesty:
1. Przerób może jeszcze fire/energy/poison fieldy... wiem, łatwo powiedzieć, ale jakoś mi ten obecny, tibijski energy field się wydaje kiczowaty... (chyba prośba nierealna ;) )
2. Jak już robisz nowy outfit, to zrób go w całości, tj. ze wszystkich stron i w ruchu, bo bez tego .spr nie zrobisz... (btw outfit niezbyt mi się podoba... ale to tylko moje zdanie ;] )
3. Czytałeś pewnie topic "Pimp my Tibia!" Dobo, jakbyś mógł spróbować także z tym (mówię o edytowaniu pliku .pic).... Z grafiką wstępną nie ma problemu, wystarczy wyszukać jakąś tapetę F2/F1/FT gdzie nie ma napisu Fallout (najlepiej jakiegoś gościa z Enklawy ;) ), ale chodzi mi o styl przycisków i grafikę menu.... jakbyś to zrobił, to naprawdę super byłoby ;)
4. Flare... jakaś mi się kiczowata wydaje, nie wiem czemu :/ Jakbyś miał lepszy pomysł na nią to ją zmień koniecznie :/
5. Zamiast Mana Fluid może być Psycho ^^ czekam niecierpliwie :)
6. Zakładając, że posłuchasz mojej rady i dasz GFB/FB/FBomb/EB jako granaty, trzebaby wymyślić coś jako HMM (LMM niekoniecznie bo się rzadko używa)... tu jednak moja inwencja się kończy ;]
7. No i coś o czym wstyd, że zapomniałeś :P (o ile to nie jest celowe, ze względu na trudność narysowania czegoś takiego w tak malutkim polu ;] ) W Falloucie nie było platynek i złotych monet! Tam rządziły kapsle! (co prawda w drugiej części były już dolary, ale platynki trzeba na kapsle zamienić musowo :evul: )
gratzy ;) :
0. Strzelba energetyczna! Yay! ^^
1. Super Stimpack & Stimpack & Junk - gratz zarówno za pomysł jak i za rysunek ;)
2. Amunicja do tej strzelby energetycznej.... świetny pomysł ^^
3. Hełmy gitesowe! :evul: Armory też, ale hełmy mi szczególnie do gustu przypadły ;)
4. I ogólnie za całokształt ;)
I jeszcze jedno: nigdy nie bawiłem się dotąd z .spr, ale specjalnie dla tych grafik (jak już zrobisz poprawki, o ile zrobisz ;) ) ściągnę sobie RSE i się pobawię ;)
Respekt 4 You ;)
Pozdrawiam brata w Falloutomanii ;) ,
S.
PS i super że zostawiłeś lycosa ;) w końcu widzę Twoje prace ;)
PS2 i poproś jakiegoś modka o przeniesienie topicu do działu "grafiki"... tutaj, na zdjęciach, jest taki spam, że chwila nieuwagi i trzeba będzie grzebać po archiwum w poszukiwaniu topicu... a i tematycznie dużo bardziej się nadaje do Grafik ;)
PS3 Hail Metal Militia ! :evul:
No w końcu jakiś post. Ale za to JAKI :) Lubię dobrą solidną recenzję. A teraz odpowiedzi:
UWAGI:
1. Myślałem o tym. Ale właśnie - co dać na Hmm?
2. Oj... :)
3. Specjalnie dałem 3 pary takie same, bo w Tibii raczej jest tylko 1 para butów. (BoHy są latające to raczej sie nie nadają, goldy to rare item wiec tez nie, a leather sa zbyt popularne. wiec tylko steel boots)
4. To nie wchodzi w grę. Legsy były rysowane pixel po pixelu tak zeby przypominaly oryginal a nie zeby pasowaly do pancerza.
REQUESTY:
1. Taak.. to sie da zrobić. Powiedzmy Radioaktywy zamiast poisona i force fieldy zamiast energy. Pomyślę.
2. To troche roboty jest. Ale postaram się :)
3. Spox. Mam nawet dwa takie obrazki. Tablice tytułową z F2 (tylko bez napisow - samo AdPowArm) i z fallouta 1 (koleś w PowArm na tle flagi usa)
4. Kiedy ona tak wygląda :) tylko z F jest z perspektywy innej.. ale jak chcesz - postaram sie zmienić.
5. Nie. Psycho podnosi DmgRes i obniza INT. To raczej nie podchodzi pod mana fluid.
6. <Patrz wyżej.>
7. A wiesz, że chciałem? :) tylko zapomniałem. Oczywiście kapsle jako Gp i forsa bractwa jako platsy.
GRATZY:
0. Coś musiałem wymyślić.
1. Taa.. Tu jestem z siebie dumny :) musiałem znalezc cos co mozna przerobic i na granat i na stimpack
2. Tylko jest jeden błąd. A mianowicie leżący gdzieś jeden nabój wygląda jak pocisk wystrzelony w kierunku północnym.
3. Dzięx. Starałem się.
4. Pozostaje tylko dziękowac.
PS:
ps. Niestety reszta jest wciąż na Lycosie.. w tym mój komix...
ps2. To juz nie zalezy ode mnie...
ps3. HAIL METAL MILITIA!!
Zrobie jeszcze troche złomu i tu umieszczę.
A co za problem to zapisac jako bmp? ;|
Bo jak coś zostało skonwertowane z BMP na GIF to jest to proces nieodwracalny. Bedziesz musiał zapisać jako BMP a następnie wszystkie kratki po kolei pozamieniać na równomiernie różowoe tło (oczywiście w odpowiednim odcieniu).
Ghost Nieudany
10-09-2004, 22:20
Jeju... To jest... Genialne! :)
Jedyne, co mi nie pasuje, to granaty... To naprawdę powinny być GFB, bo granaty to broń rzucana o działaniu obszarowym. Nie wyobrażam sobie, żeby granat wybuchał na jednej kratce :/
BTW... Prosiłbym o oryginał BMP ;) (NIESTETY: to jest gif czyli nie nadaje się do ściągnięcia i podstawienia do tibii. Jak ktoś chce oryginał BMP - plz msg me.) - :P
@wszystkie upy co twierdzą, że jak jest GIF to już tragedia:
huh? To skąd ja mam ten obrazek? (http://members.lycos.co.uk/cuirdan/screeny/fallout.bmp) ;) Dodam że Khana o BMP nie prosiłem :evul:
Khan, nie trzeba żadnych kolorów zmieniać (to GIF a nie JPG), po prostu włączyłem Microsoft Photo Editor i dałem zapisz jako... BMP.
@ten typ, któremu się nie podobało że dużo piszę
To ma być dużo? Poczytaj artykuły ;]
@któryś post Khana odpowiadający na moje uwagi
U1. Cholera wie..... może zostawić HMMa? Ale jeżeli to nie wchodzi w grę, to proponuję któryś z pomniejszych pistoletów energetycznych (Plasma Pistol, Alien Blaster albo ten laserowy ;) ) [pal licho, że tak naprawdę nie znikają po 5 strzałach, a jak z Junk robisz granaty to i pistolety możesz ;) ]
U3. Ale nadal prosiłbym o jakieś futurystyczne glany zamiast moich Leather Boots ;] Wiem, że w Falloucie nie ma nic takiego jak glany, ale to chyba najlepszy odpowiednik ;)
U4. Hm... no ok, bo co tu dużo mówić ;]
R1 R2 R4 R7 Wierzę w Ciebie :P
R3 Na tej stronce (http://www.fallout3.phx.pl/ie_index_f2.htm) w razie czego znajdziesz więcej tych grafik... jak już mówiłem ta grafika to nie problem, gorzej z menusami i przyciskami ;)
R5 Hmm... fakt. Dawno nie grałem (ostatnio w kwietniu zaliczałem dwójkę), a nawet jeśli to nie preferowałem szpikowania się narkotykami. ;) Tak przejrzałem stronę fallouta (link trochę wyżej) i w chemikaliach odkryłem, że jako jedyne INT zwiększają... Mentatsy ;] Może być? (imho jednak lepiej zostawić mfy w spokoju, jak już to... nuka cola zamiast nich ;))
G2 Heh, nie zwróciłem uwagi... ale faktycznie w każdym typie amunicji brakuje jednej kratki animacji ;)
PS2 Nie ma sprawy, poproszę jakiegoś modka na ircu o przeniesienie, może się zgodzi... ;]
Pozdrawiam,
S.
Khan, umial bys stworzyc pod facc setoutfil pacca? odpowiedz
pozdro
Khan, umial bys stworzyc pod facc setoutfil pacca? odpowiedz
pozdro
Zależy co masz na mysli. Jeśli masz facca i chcesz wyglądać jak pacc polecam mój post 'Nowy Outfit' http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=10133
(niestety z powodu lycosa obrazki nie działają, a nie chce mi sie z tym dłużej walczyć)
drakon x
11-09-2004, 10:51
Spoko kocham fallouta pozdrowienia
i tak nie wiem po co to komu:/
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.