PDA

Pokaż pełną wersje : Paladyn a hunty z kunplami

Maszat
31-01-2007, 16:06
A więc mam pala na 21 lvl z 60 distem i sie zastanawiam czy jest sens nim grac a dokładnie to moje pytanie jest takie czy inni gracze beda mnie brali na hunty ??

Dregar
31-01-2007, 18:12
Powiem ci ze z twoim lvl to mozesz isc pohuncic sobie sam na gardy czy cokolwiek, bo z twoim lvl to raczej nikt cie nie wezmie chyba ze sobie zapoznasz jakiegos noobfrienda ktory bedzie z toba chodzil huncic :P

Sirek Coraxi
31-01-2007, 18:54
up@ tez mi sie tak wydaje;) ;)

chyba, ze jakies dragi:D

Maszat
31-01-2007, 19:16
Ale mi chodziło o co innego np na 50 lvl czy bede brany na hunty ponieważ patrzac na hity maga to jest jednak różnica i wolałbym maga na jakis hunt niz pala

Krum
31-01-2007, 21:10
wbij 65 i mozesc leciec na PoH ;]

Technick
31-01-2007, 21:27
Ale mi chodziło o co innego np na 50 lvl czy bede brany na hunty ponieważ patrzac na hity maga to jest jednak różnica i wolałbym maga na jakis hunt niz pala
No cóż:
hit maga - SD 400 dmg - 400gp (powiedzmy 50 lvl)
hit pala - bolt ~80-100 dmg - 3gp (też 50 lvl)
Chyba sam widzisz różnice ^^

Dregar
31-01-2007, 21:49
Powiem ci tak na 50 lvl bedziesz brany na hunty, a moze nawet od 40, ale na te hunty co chodzisz od 50 lvl od 80 bedziesz mogl juz chodzic solo i bez wiekszego waste (nieliczac hydr, demonow, warlokow, behemotow.) bo na to paladynowi prawie zawsze jets potrzebny bloker. Pozatym jak pograsz pol roku i bedziesz mial znajomych to gwarantuje ci ze z huntami nie bedzie problemow.

viper555
31-01-2007, 22:01
a ja wam powiem że raczej nie będzie brany na hunty... niestety ale kazdy knajt woli brac taka ekipe zeby bylo oplacalnie i zazwyczaj to wypada na sorca lub tym bardziej druida mo maja takie cos jak exori vis wiec idą sobie na bk i knajt stoi a sorc mort mort mort i pada bo a pal sie meczy z tych boltow a tak wogule to po co sorkowi knight na bk -.- ale z innymi huntami tak niestety samo jest ;/

dinrakit
01-02-2007, 10:49
Oczywiscie ze bedziesz brany na hunty jesli masz znajomych. A dlaczego maja ci nie pozwalac? Wiecej osob = bardziej oplacalny hunt. Jesli potwory respia sie dostatecznie szybko i dzieki wiekszej liczbie osob nie bedzie trzeba dodatkowo czekac na spawn to jasne ze cie wezma.

Progmaniak
02-02-2007, 18:09
Miałem pala....nie chodziłem z kimś na hunty - chodziłem sam ;)
No, chyba że mając 30lvl i 70dist nadal będziesz wolał siedzieć na dragach z blokerem, to droga wolna.

Dopiero później fajnie jest iść z kimś, na np. hero/wrl?.

viper555
03-02-2007, 20:09
Oczywiscie ze bedziesz brany na hunty jesli masz znajomych. A dlaczego maja ci nie pozwalac? Wiecej osob = bardziej oplacalny hunt. Jesli potwory respia sie dostatecznie szybko i dzieki wiekszej liczbie osob nie bedzie trzeba dodatkowo czekac na spawn to jasne ze cie wezma.

jak już jakiś knajt będzie chciał wziąść o jedna osobe więcej to napewno wybierze sorca bo to jest jeszcze szybszy czas rozwalania monster a jedna osoba więcej a w przypadku palka niewiele to zmienia szybkość padania monster (np na hero póki palek wystrzela z 5 boltów to już hero bedzie lezał)no a ta kolejna osoba do podzielenia się jest więc wniosek jest oczywisty...

P0nury
03-02-2007, 20:18
jak już jakiś knajt będzie chciał wziąść o jedna osobe więcej to napewno wybierze sorca bo to jest jeszcze szybszy czas rozwalania monster a jedna osoba więcej a w przypadku palka niewiele to zmienia szybkość padania monster (np na hero póki palek wystrzela z 5 boltów to już hero bedzie lezał)no a ta kolejna osoba do podzielenia się jest więc wniosek jest oczywisty...

Ano. Wniosek z tego taki, że pora olać kumpli, którzy są materialistami. Poza tym pall może na hero spokojnie sam expić po jakimś czasie.

Maciek008
04-02-2007, 11:43
niegram pallkiem ale moj kuzyn gra i wiem jak go zrobil..na pcozatku na okolo 20 lvl wbil 70 dist a potem guardy jaks ie skonczyl cash na speary/kamienie naguardach siedzial do okolo 40 lvl i wtedy wbil 80 dist i mial ponad 200k w dp z loota po wbiciu dista poszedl na guardy to 60 lvl potem znow z 2 tygodnie trenil do 85 i na pohu juz dalej ;) chara zrobil chyba w 9 miesiecy a jest to 72 pallek z 86? dista niejestem pewny co do dista ale w kazdym badz razie expil sam i mial z tego kasy bardzo duzo..

Maniek0700
08-02-2007, 23:14
Sam bardziej jako knight wole brac palla moze dla tego ze sie ciekawiej bije. Albo druida bo sio. Sorc to tylko vis vis vis mf vis vis. I po 10 sek juz nie ma np. draga. A ciebie nie wezmo na zadne hunty. Zrob se hunta to bedziesz popularny

jadeaazath
09-02-2007, 12:14
Pala rzadko się bierze na hunty. Dużo bardziej opłaca się sorcem/drutem, ponieważ zadaje większe obrazenia i bloker nie wastuje tylu uhow. :p

viper555
09-02-2007, 23:48
ale jak to maniek powiedział wkurza mnie to że ten cholerny sorc podbija i vis vis vis mf vis vis vis i tak w kolko zalezy od sposobu grania blokera jezeli gra for fun i nieliczy kazdego gp wydanego na uh a pozatym palek to jego rl kolega to oczywiscie ze go wezmie.co innego jak się zbierze zgraja power gamerów którzy patrzą na każdy wydany "gieps"to wtedy oczywiste ze only sorca wezmie i jeszcze druida by siował

sat
11-02-2007, 19:12
no to od dzisiaj na dle bede chodzil w 10 osobowej ekipie.. jak wypadnie rh to bede sie cieszyl, bo bede mial 3,5k kasy za niego

Lifter
11-02-2007, 19:33
od 50 lvl od 80 bedziesz mogl juz chodzic solo i bez wiekszego waste (nieliczac hydr, demonow, warlokow, behemotow.) bo na to paladynowi prawie zawsze jets potrzebny bloker.

Na demony nie jest potrzebny bloker. Na ~65 Levelu Paladyn solnie bez problemu demona, a wcześniej iść się z blokerem nie opłaca. SD + Power Bolt paladyna na 60 lev wynosi ~350 także demona solnie...

sat
19-02-2007, 23:48
Na demony nie jest potrzebny bloker. Na ~65 Levelu Paladyn solnie bez problemu demona, a wcześniej iść się z blokerem nie opłaca. SD + Power Bolt paladyna na 60 lev wynosi ~350 także demona solnie...
mocniejsze combo + 2 hity od fe i papa...

Piotrek Marycha
20-02-2007, 00:10
Ja bym poszedl na 52 gdyby mi neta nie odcieli i sie pacc skonczyl :D
mocniejsze combo + 2 hity od fe i papa...
Mocniejsze combo? czyli te 180 z gfb? czekaj zle przeczytalem czy on chce isc 60 palem a nie 6 palem? a FE sie zabija na bieżąco z SD

@topic, no niestety grajac palem nie licz na hunty... ;( wszyscy biora elderow a wrazie czego masterów, jak już to cie wezma tylko na jakis 4fun hunt, chociaz nie jest tak zle, bo np. na hydry na ogół sie idzie we 3 zeby byly 4 DSy, wiec styka jeden elder i pal 51+ do convice Dsów, hmm+bolt, z tym ze pal dorownuje sorcu dopóki (sorc) nie bedzie mial visa za 140+ :(

sat
20-02-2007, 00:22
re up:
ech.. jedni rybki zbieraja, drudzy znaczki hoduja...

cite
20-02-2007, 02:59
Ja huntuje nonstop sam. Jak na kanale gildii pada moje pytanie czy ktoś coś chce blokować to odpowiada mi cisza. (nie mówię już że 90% gildii to knighty) Ale ja się im nie dziwie ;)

sat
21-02-2007, 20:20
ja mialem podobnie, tylko ze jak ja sie pytalem czy idziemy na jakiegos hunta to nikt nie odpowiadal... no i sie konczylo na tym, ze na gsy szlo 2 najtow i druid z dsem ;)

Hellmaster
27-02-2007, 17:23
:evul: Paladynem sie oplaca grac jeżeli ma sie jakies plecy np:50 knighta lub 40 druida wtedy nie brak ci kasy na strzaly i na bolty i oczywiscie eq zrob najpierw druida lub knighta a dopiero potem palem zaczni grac :evul:

Kanaretto
27-02-2007, 17:42
No cóż:
hit maga - SD 400 dmg - 400gp (powiedzmy 50 lvl)
hit pala - bolt ~80-100 dmg - 3gp (też 50 lvl)
Chyba sam widzisz różnice ^^

Ja widze w dmg roznice bardzo duza a pall nie zawsze uderzy za 100.

Paladynem sie oplaca grac jeżeli ma sie jakies plecy np:50 knighta lub 40 druida wtedy nie brak ci kasy na strzaly i na bolty i oczywiscie eq zrob najpierw druida lub knighta a dopiero potem palem zaczni grac
Durny jestes jak but nie wiesz nie odzywaj sie

BaxCrow
27-02-2007, 17:47
Tak cudowna różnica w tym dmg. Problem w tym, że jeden bolt w sklepie kosztuje 3 gp, a jedna runa SD kosztuje 375 gp (o ile się nie mylę).

W ogóle te dmg to kompletny bez sens bo on nie o to pytał.
21 Lvl i 60 Dist to fajny dist. Większość z ludzi po prostu robi 40 Dist i expi, więc ty masz ten plus, że masz dobry dist. Moim zdaniem powinieneś poexpić do 40 lvl , a wtedy powinien wejść ok. 70 Dist, więc ani się obejrzysz, a ludzie będą cię sami pytali czy z nimi pójdziesz.
Co do expa, jeśli nie masz PACC to idz po prostu z boltami na Poh.
Najlepiej kup 1 bp uh tak dla pewności. Jak wbijesz 30 lvl możesz iść na Dwrafy Guardy i to tyle do 40 lvl.
Jeśli masz pacc to możesz iść na tomby, a tam sam zobaczysz, które piętro ci się opłaca.

Lockhead
27-02-2007, 17:54
Maly offtopic : czy moj dist 64 jest dobry na moj lvl 30 ?? Jesli nie to powiedzcie czy skillowac i do ilu ... gram na no-pvp to troche ciezko sie skilluje :/

Kanaretto
27-02-2007, 17:55
Tak cudowna różnica w tym dmg. Problem w tym, że jeden bolt w sklepie kosztuje 3 gp, a jedna runa SD kosztuje 375 gp (o ile się nie mylę).

W ogóle te dmg to kompletny bez sens bo on nie o to pytał.
21 Lvl i 60 Dist to fajny dist. Większość z ludzi po prostu robi 40 Dist i expi, więc ty masz ten plus, że masz dobry dist. Moim zdaniem powinieneś poexpić do 40 lvl , a wtedy powinien wejść ok. 70 Dist, więc ani się obejrzysz, a ludzie będą cię sami pytali czy z nimi pójdziesz.
Co do expa, jeśli nie masz PACC to idz po prostu z boltami na Poh.
Najlepiej kup 1 bp uh tak dla pewności. Jak wbijesz 30 lvl możesz iść na Dwrafy Guardy i to tyle do 40 lvl.
Jeśli masz pacc to możesz iść na tomby, a tam sam zobaczysz, które piętro ci się opłaca.

Tu mi chodzilo bardziej o Pvp sorca...

P0nury
27-02-2007, 17:57
@up - dobry. Koło 45 lvl'a z samego expienia powinno Ci wpaść 73+, co w zupełności wystarcza do bicia wszystkiego, co akurat jest opłacalne na twoim poziomie.

BaxCrow
27-02-2007, 18:02
No tak masz rację Konaretto (chyba xD). Ale ja mówie o tym porównaniu, które mija się z celem. Jeśli takie porównanie to Druid vs. Sork, a nie Pall, który też na wyższych lvl może wziąść SD. Bo 400 z SD to raczej chyba na ok. 60 lvl.

Kanaretto
27-02-2007, 18:04
No tak masz rację Konaretto (chyba xD). Ale ja mówie o tym porównaniu, które mija się z celem. Jeśli takie porównanie to Druid vs. Sork, a nie Pall, który też na wyższych lvl może wziąść SD. Bo 400 z SD to raczej chyba na ok. 60 lvl.

Interesujace pall na 60 lvl po 400 z sd :)

BaxCrow
27-02-2007, 18:09

Heh wiedziałem, że to napiszesz. Nie chciało mi się edytować. Chodziło o Sorka 400 z SD. Na 60 lvl 400 myślę, że wchodzi dopiero. A pall na 60 lvl, będzie miał powiedzmy nawet ten 80 Dist i SD to jego uderzenie wynosi tyle samo co sorka. 130+ Bolt i około 270 SD.

Kanaretto
27-02-2007, 18:13
Heh wiedziałem, że to napiszesz. Nie chciało mi się edytować. Chodziło o Sorka 400 z SD. Na 60 lvl 400 myślę, że wchodzi dopiero. A pall na 60 lvl, będzie miał powiedzmy nawet ten 80 Dist i SD to jego uderzenie wynosi tyle samo co sorka. 130+ Bolt i około 270 SD.

Hehe Troche to inaczej powiem sorc prawie zawsze jebnie za 400 z sd a pall prawie zawsze z sd 270 ... jest 1 ale mam kolege 96 dista iii best hit 186 wiesz o co mi chodzi ;> Chyba ze ci chodzilo o P Bolty A to poprostu zapomniales dodac:)

BaxCrow
27-02-2007, 18:16
Hehe Troche to inaczej powiem sorc prawie zawsze jebnie za 400 z sd a pall prawie zawsze z sd 270 ... jest 1 ale mam kolege 96 dista iii best hit 186 wiesz o co mi chodzi ;> Chyba ze ci chodzilo o P Bolty A to poprostu zapomniales dodac:)

No ja wiem bo miałem palla 46 i wiem jakie są besty, ale zauważyłem też, że choć na bardzo dużych skillach ma słabsze besty niż Najt to Pall duuuuużo częściej bije po 100+ z Bełtów niż najt z broni. :)

Kanaretto
27-02-2007, 18:23
No ja wiem bo miałem palla 46 i wiem jakie są besty, ale zauważyłem też, że choć na bardzo dużych skillach ma słabsze besty niż Najt to Pall duuuuużo częściej bije po 100+ z Bełtów niż najt z broni. :)

Czesto ale nie zawsze :)

sat
27-02-2007, 19:52

ciekawe czy w graczy czy w potworki, ale ciiii :baby: poza tym z checia bym poznal mlvl tego pana :]

@down: hehz lapie za slowka ;)

Kanaretto
27-02-2007, 19:56
ciekawe czy w graczy czy w potworki, ale ciiii :baby: poza tym z checia bym poznal mlvl tego pana :]

Ani w potworka ani w czlowieka tyle nie walnie :)

Dragonuss
02-03-2007, 00:11
Sorca latwo wykonczyc. 60 sorc ma okolo 2 bp sdkow okolo 1-2 bp uhow i z 3-4bp manasow .Paladyn ma okolo 1 bp sdkow i okolo 3 bp uhow i moze z 2 bp manasow.Dajmy sorc zatakowal pala z 2 FE a wiec pal jest w nie korzystnej sytuacji.Ale z takiej sytuacji latwo wyjsc o ile sie nie spanikuje wystarczy tylko szybko ubic FE sdkami.Dajmy ten sorc ktory pkuje odrazy bedzie nawalal sdkami a wiec pal wtedy sie bedzie uhal czyli pal traci 200 hp ale wyruwnuje ilosc zyc do fulla uhem.A zatem akcja bedzie wygladala tak:
sorc bedzie walil sdkami a pal sie uhal i bil sorca boltami i czekal cierpliwie az sorcowi sie skoncza sdki a wiadomo ze napewnooo sie skoncza .I tez wiadomo ze sorcowi szybciej zejdzie 2 bp sdkow niz palowi 3 bp uhow.I wtedy kiedy to sie stanie sorc jest w sytuacji krytycznej.Moze on jedynie walczyc dalej uzywajac exori vis + rozdzka chociaz i tak to mu zbytnio to nie pomoze bo takiego ciosu czyli exori vis mozna latwo uniknac a dmg z rozdzki sa srednie ale bys musial podjesc do pala na odleglosc 1 kratki .A pal za to wkroczy w akcje czyli beda szly sd+bolt dmg = ok.150+ i tej chwili spanikowany sorc tak szczerze mowiac juz nic nie zrobi i nie mowcie mi kurde ze sorc the best bo to gowno prawda...

Zaraz ktos mi wyskoczy z komentarzem ze sorc i tak jest najlepszy no bo on moze uzywac Great energy beam itd. i ze pal to glupia profesja bo on nie ma takich samych dmg jak sorc!! omg... Nie piszczcie do mnie taki komentarzy bo i tak wiem ze sorc jest tak samo silny jak pal knight czy druid a wiec noobki typu 20 lvla ktorzy mysla ze maja 20 lvl i sa sorcami to wymiataja i sie chwala ze 60 lvlowi sorcowie sdkami wala w potwory za 400 a jak ktos takie cos pisze to mi sie smiac chce bo przecie sorc jak idzie expic to jak zobaczy ds to odrazy wywala w niego sdka tak?I nie wali exori vis tylko sdki ida za 400 sorc praktycznie uzywa na powazne hunty i w pvp na pkowanie itd !! a nie na tombach itd uhauhuehauhue gratuluje glupoty tym ktorzy sie podniecaja ze 60sorc wali z sdkow za 400 w potwory. Gratuluje glupoty... -,-

sat
02-03-2007, 03:33
Moja opinia Pallowi by bylo bardzo ciezko pokonac sorc
Sorcowi by bylo Latwiej pokonac palla
I nikt nie zaprzeczy ze sorc "Mastah" pvp

ja tam generalnie tak za bardzo sie nie znam na pvp, ale czy nie bylo by lepiej traktowac sorca jak draga i stac na ukos? z visa nie pojedzie, z mort hura nie pojedzie, zostaje ue i sd. na ue potrzeba 60 lvl. sd ponizej 60 leva nie sa az takie bardzo mocne ( no chyba ze sorc pekuje 20 lvl najta.

P0nury
02-03-2007, 15:43
sorc szybko wali sd wciska hotkey na ue burst/2 fe zabiora troche hp i biedny pall lezy i placze

Jebane CIPy wywaliły exhaust... kjoerva!

Bo nie zdarzy wcisnac vity ... Pomysl troche -.- napewno pall stoji przygotowany ze go ktos bedzie chcial bis -.-

Palladyn pochodzi wciska sd i p bolta (Sorc na 1 combo nie padnie) i wiem ze jak wciskasz hotkey to zawsze walniesz przy kolejnym exuhasted a palladyn moze(ale nie musi) w zlym momecie walnac tego 2 sd przez battle mysle wiec ze juz przez te drugie 3 sekundy sorc sie jednak vitnie sorc wziska utamo i wali 1 sd jak palladyn juz ma yellow hp to wciska hotkey ue i proboje zajebac tego palla jak sie nie uda utani gran hur za mape manasing i wracasz ...

Ja się tylko dziwie, dlaczego zakładasz, że sorc jednak trzyma ten palec na vicie? Albo, że paladyn będzie miał exhausta, a sorc nie? Btw., co to jest manasing? O_o

Moja opinia Pallowi by bylo bardzo ciezko pokonac sorc
Sorcowi by bylo Latwiej pokonac palla
I nikt nie zaprzeczy ze sorc "Mastah" pvp

No patrz, a ja zawsze myślałem, że pvp zależy od gracza. No ale jak się na*******a na bocie/ogląda tylko filmiki, to faktycznie można tego nie wiedzieć.

sat
02-03-2007, 19:39
No patrz, a ja zawsze myślałem, że pvp zależy od gracza. No ale jak się na*******a na bocie/ogląda tylko filmiki, to faktycznie można tego nie wiedzieć.
zalezy od gracza? chlopie na jakim ty otsie grasz, ze nie masz tam aim bota? teraz niezbyt rozgarniety goryl potrafi walic w gracza sdkami ze 100% skutecznoscia. skonczyly sie czasy, ze zeby trafic gracza na 60lvl+ w bohach to trzeba w niego walic z gfb...

P0nury
02-03-2007, 19:46
zalezy od gracza? chlopie na jakim ty otsie grasz, ze nie masz tam aim bota? teraz niezbyt rozgarniety goryl potrafi walic w gracza sdkami ze 100% skutecznoscia. skonczyly sie czasy, ze zeby trafic gracza na 60lvl+ w bohach to trzeba w niego walic z gfb...

pvp to NIE TYLKO strzelanie z run. Aimbot raczej niewiele zdziała, jak np. koło mostku na Femor Hills odgrodzę się magic wallem i zwieje sobie spokojnie do Carlin (sytuacja jeszcze ze starego paladyna na Berylii). Widziałem takich niezbyt rozgarniętych goryli w akcji - dusili hotkeya z runą po 5 sekund i wbijali sobie exhaust, po czym dawali się zdjąć na 2 serie bez możliwości uleczenia się. Sorry, ale do pvp dalej trzeba mieć umiejętności. Wprowadzenie aimbota uprościło sprawę, ale na pewno nie wywaliło całego pvp.

Fagaro
02-03-2007, 22:11

ja swoim 50 ms z 40 m levelem zabilem 46, 43, ms i 40 ek NA RAZ :D Duzo zalezy od gracza, jego eq i umiejetnosci.

Tzn, zabilem 41 ek jako random, a on potem przyszedl z kumplami i wszyscy padli, on drugi raz.

sat
02-03-2007, 22:34
ale raczej bylo kiedys troszeczke trudniej. nie jest tak latwo trafic kogos biegnacego z runki innej niz obszarowa. wystarczy ze zakreca jak glupi coraz to w inna strone zeby sie pogubic na 1-2 sekundy. wtedy to roznie bywa

d4rqu
02-03-2007, 23:19
pvp to NIE TYLKO strzelanie z run. Aimbot raczej niewiele zdziała, jak np. koło mostku na Femor Hills odgrodzę się magic wallem i zwieje sobie spokojnie do Carlin

Odgrodzisz się magic wallami o ile nie grasz knightem. Bo knighci (nie licząc kilku osób) nie mogą używać mw.

Marciniek
02-03-2007, 23:22
Odgrodzisz się magic wallami o ile nie grasz knightem. Bo knighci (nie licząc kilku osób) nie mogą używać mw.
Tych "kilka" osób jest więcej niż magów expiących opłacalnie solo na demonach, więc można uznać, że knight też może.

szmytek
03-03-2007, 01:20
Tych "kilka" osób jest więcej niż magów expiących opłacalnie solo na demonach, więc można uznać, że knight też może.

lol?? przejzysz sobie statystyki wiecej sorckow expi solo na demcach niz knightow uzywajacych mw

d4rqu
03-03-2007, 01:40
Marcinek z mieczyka ma średnią 150hp w draga, więc nie kłóć się z nim:-)

Marciniek
03-03-2007, 09:18
1. Zdziwilibyście się jak dużo jest rycków z 9mlvl - za sprawką taniej many.
2. Mowa o magach regularnie expiących na demonach solo, a nie takich, którzy sobie pozwalają raz na jakiś czas.

edit
@up
Wciąż czekam na dowody potwierdzające, iż uważam że osiągam średnią 150hp w smoki...
@down
Czyli mam rację.

Kanaretto
03-03-2007, 11:23
1. Zdziwilibyście się jak dużo jest rycków z 9mlvl - za sprawką taniej many.
2. Mowa o magach regularnie expiących na demonach solo, a nie takich, którzy sobie pozwalają raz na jakiś czas.

Z tym expieniem n demcach nie jest tak rozowo nie zawsze sie zwroci i zeby sprzedac loot z demonow trzeba duzo czasu wiec nie mozna sobie bez wiekszego wkladu expic systematycznie na demonach i tylko dlatego mniej sorcow expi na demcach niz knightow ma 9 mlvl

wood
03-03-2007, 23:41
moi 2 koledzy 13 palki skile 55 nudzilo im sie poszli na gs i go ujebali do red z p setami ;p to sie nazywa hunt :)

sat
04-03-2007, 15:31
moi 2 koledzy 13 palki skile 55 nudzilo im sie poszli na gs i go ujebali do red z p setami ;p to sie nazywa hunt :)
to sie nazywa skrajna glupota...

Kanaretto
04-03-2007, 21:16
to sie nazywa skrajna glupota...

Mialem 14 Sorca i poszedlem na Ank biore 3 bp manasow i lece na Larvy(wiem zaraz mi powiecie ze po co manasy na larvy? mialem expic caly dzien ) i patrze skiluje 92 Ek(rs) i Jakis 46 Ms stawil monka ,stanolem sobie napisalem cos tam patrze glucho leje Wiec tego ek I odziwo Padl wylecialo 6 bp uh p set bohy d lance crown helmet zgarnolem Prawie all ( nie wziolem pare bp uhow juz nie pamietam dokladnie ile) i uciekam sie gdzies schowac (poszedlem na pustynie Kawalek od tomb) i wyexivowal mnie ten 46 Ms i mnie ujebal na sd + Woi

Moral :To niby glupota ale mi sie oplacilo czasami warto zaryzykowac jakby oni dojebali tego gs i by wypadl k legs to co?

K@lit@
04-03-2007, 23:45
Miałem kiedyś Palka ... Na takim lvl'u to nawet nie myślalem o Huntach :D
Na wiekszym lvl'u będą cie zabierać .. Np. Na Hydry (Ale to od 46 lvl+ zebyś mógł przejmowac Ds'y xD) hmm... Hero ... Palek tam jest najlepszy ponieważ Sorcerowi sie nie opłaca chodzić, bo Hero często sie przerzuca i jest wieksze ryzyko ze taki Sorc padnie albo bedzie tracil duzo mf'ów na manaBlocka a tylko mozna go walic .. Sd, Exori Mort, Ue (heh) :p Ogólnie Paladin to Samotnik ;)
Blokerzy wolą brać Sorców... Proponuje Sorca To Power Gamer :D

sat
05-03-2007, 04:52
Moral :To niby glupota ale mi sie oplacilo czasami warto zaryzykowac jakby oni dojebali tego gs i by wypadl k legs to co?
czasem warto zaryzykowac i zginac za takie cos kilka razy... sa filmiki, na ktorych 20 lvl bloczy dla. sa filmiki na ktorych 10 lvl pally soluje draga... wszystko jest, ale po co narazac sie na takie ryzyko? co by bylo, jak by gs walnol w nich po 2-3x hita 200+?

Maxioris
05-03-2007, 16:29
Po pierwsze
macie zaje*istego offtopa!
Po drugie
Z kumplami? ZAWSZE! Jeśli to naprawde są kumple, to na 100% cię wezmą... Wystarczy poprosić :)

viper555
06-03-2007, 00:34
wiem że robie offtopic ale niemoge się powstrzyma jak patrze co te noobki na 3 stronie piszą

powiem wam że miałem ostatnio taka sytuacje ze siedzialem sobie na beho przed bk i wpadl po mnie 54 ms ja 52 pal i zaczol mnie na*******ac niemogl zrobic zbytnio fe bo ja zeszlem se na dol tam jak sie idzie na bk wiec puki by zeszedl zrobil fe to ja juz na gorze no wiec na*******al mnie z sd ew + rozdzka... i co mi zrobił... nic!!! ja se spokojnie ucieklem stamtad do ab i nie mowcie mi ze ten sorc byl noob bo niezle mnie na*******al ale to jest NIEMOZLIWE zabic solo 54 masterem 52 palka jezeli palek umie grac i ma runki na obrone i niema laga kicka... poprostu zjezdzal mnie do 260 hp okolo z rozdzki i ew albo sd i tez inne kombinacje tylko ja se szybko obliczylem za ile max moze walnac i wtedy jak hp schodzilo ponizej 260-270 hp to vita szla...
w efekcie mu poszlo 6 sd i bp many a mi hmm 8 manasow i 4 min life ringa...
i niemowcie mi ze SORC jest taki potezny ze poprostu wpada na ekran wali z ew po 500303034 i lipa bo tak niejest poprostu trzeba sie umiec dobrze bronic owszem moglem pasc jedynie wtedy gdy on by sie pojawil na ekranie a ja bym byl afk lub bym mial ponizej 260 hp albo zrobil fe...a co do lania palem sorca to nie jest wcale powiedziane ze niemozna go zabic jezeli sorc niezwieje poza ekran na granie to ma lipe bo nieuniesie tyle co ja pokonczy mu sie all i wtedy ja se go spokojnie z bolts dojade + sd 3 trzeba miec tez refleks ja juz sie tak nauczylem ze nawet jak mi wyskakuje 83 Matser a mialem taki przypadek i mi z ue walnol to ja automatycznie vita a on juz 2 ue nie walnie wiec dalej to on mi moze... TYLE CO MAM DO POWIEDZENIA

Sozemego
06-03-2007, 01:43
52 master to akurat ma gowno a nie firepower ;o

viper555
06-03-2007, 10:25
54 master;]

no wiadomo że nie jest jeszcze taki "silny" ale jak sie bluzgałem z tym 54 ms w dp i mówiłem mu że niema szans mnie zabić bo mi wyskoczyło stado noobków krzyczących "ON CIE DOJEDZIE Z EW" "NIEMASZ SZANS" "ON CIE BEZ PROBLEMU DOJE***"
:D

Kalen
08-03-2007, 04:39
@up
Prawda jest taka, ze sorc dysponuje najwieksza siła ognia, za nim jest druid i ten fakt sprawia, ze sa to profesje mogace w pvp zdziałac najwiecej, ale i tak koncowy efekt potyczki 1vs1 bedzie zalezal od: ilosci posiadanych run/manasow,
sytuacji, w ktorej sie znalezli gracze (kto kogo atakuje pierwszy, w jakim miejscu itp.) i oczywiscie doswiadczenia i umiejetnosci graczy.

A tak poza tym pozwole sobie wrzucic jeden cytat z forum tibia.com :

"Let me tell you kids a little story,
Tibia is not a PVP game, this is not a PVP server the only thing that makes you good in "pvp" is the fact that you have wasted countless hours leveling your chars up and thats what makes you able to kill people honestly now, this is the crppiest game ever for pvp. There is no PVP on trimera its dead, you kill the wrong person, you get gang banged you say the wrong things guess what you get gang banged again. This game is all about politics people just generally try to live thier life on this game trimera has become the new SIMS, find a girlfriend get married kill dragons with her ohhh how romantic. Again you want to talk about PVP i sugggest going to a PVP server. better yet check out another game."

I czyjas z kolei odpowiedz:

"Sad but true, Tibia has the worst pvp thingy on almost all RPG games. How many times you've seen a lvl 100+ being killed in another way than in a trap? Tibia is a squared game where you have only 8 "sqm's" to escape and the same tatic for killing: Trap and Combo at yellow hp."

@topic

Gram palkiem i powiem ci, ze jak masz znajomych to z huntami nie bedziesz mial problemu, spokojnie beda cie zabierac bo jak to mowia 'tibia without friends is nothing'.
Jesli nie trafisz na ludzi dla ktorych liczy sie przede wszytskim zabawa to pozostanie ci robienie lvlu i organizowanie wlasnych huntow. GL.

wood
08-03-2007, 11:32
Ja gram palkiem i jestem zadowolny ma 66 dista 17 lvl i wczoraj ujebalem Wyverna z boltow i dostawal po 100 zal dla was

TheThunder
08-03-2007, 13:47

Ty chyba jestes smieszny. Knighci na takich lvlach padaja a Ty chcesz isc palkiem? I to z power bolcami, ktore daja exchausta? Rzucisz p bolta i juz nic wiecej nie rzucisz - ani sd, ani uha. Na demony jest potrzebny bloker (chyba ze masz 150+ i biegasz sobie tam z jeszcze 1 palkiem).

@Temat
Oczywiscie sorc rzadzi _/ ... nie liczac jego malej ilosci hp przy ktorej pada bardzo szybko i niestety czesto w stosunku do innych voc.

@wood
No naprawde jestes taki pr0 i mastaH ze masz sie czym chwalic i pisac ze to nas jest żal ... lol ... Sorc + 2 monki + woce = hunt na wyvernach bez strat LUB fstrike ... Sorc zawsze bedzie potega, a palek zawsze bedzie kroczyl w jego cieniu

d4rqu
08-03-2007, 13:54
TheThunder: Doświadczony sorc nie padnie mimo małej ilości hp (wystarczy, że się będzie leczył przed max combo potwora). A na kicku padają wszystkie profesje równo, o czym się sam nie dawno przekonałem.

TheThunder
08-03-2007, 14:30
@Up
To co napisales wydaje sie takie proste, w rzeczywistosci nie masz racji. Potwory? Zgoda ... da sie wszystkiego uniknac (ale jest cos takiego jak 'pech', 'kick', 'lag', 'freez'). A PvP? Tu sorc pokazuje swoja slaba strone i bez mana shielda (zalozmy po skonczeniu many) schodzi na kilka strzalow - dla porownania - knight na kilkanascie/dziesiat.

Xerilus
08-03-2007, 14:50
@topic
tak... bedziesz brany na hunty :)

najlepiej wg. mnie isc na jakims 50+ lvlu ze skillami 80(?) jak kto woli... im wiecej tym lepiej... na hero hunt jak ja chodzilem na hero hunty pallkiem na 51 lvlu z skillem 81 to expa dostawalem... duzo :) tylko ze nie zawsze ci poleci cos z hiroł ;/

Sozemego
08-03-2007, 15:02
Ty chyba jestes smieszny. Knighci na takich lvlach padaja a Ty chcesz isc palkiem? I to z power bolcami, ktore daja exchausta? Rzucisz p bolta i juz nic wiecej nie rzucisz - ani sd, ani uha. Na demony jest potrzebny bloker (chyba ze masz 150+ i biegasz sobie tam z jeszcze 1 palkiem).

@Temat
Oczywiscie sorc rzadzi _/ ... nie liczac jego malej ilosci hp przy ktorej pada bardzo szybko i niestety czesto w stosunku do innych voc.

@wood
No naprawde jestes taki pr0 i mastaH ze masz sie czym chwalic i pisac ze to nas jest żal ... lol ... Sorc + 2 monki + woce = hunt na wyvernach bez strat LUB fstrike ... Sorc zawsze bedzie potega, a palek zawsze bedzie kroczyl w jego cieniu
60 pal solnie demona, natomiast pbolty nie powoduja exhousta, jak jestes taki pro mastah elo to sie dowiedz czegos zanim sie wypowiesz.

viper555
08-03-2007, 17:58
a mi sie wydaje ze wlasnie powerki nierobia extaused ogladalem kiedys filmik z ani i byla ekipa knajci i palki knajt ktory krecil prawie wogule niemogl walnac z burst bo sie caly czas uhal i bursty niezabardzo lecialy a tam wlasnie paladyni wybili te dwa demki z powerkow...

Flisik
08-03-2007, 18:26
@Up
To co napisales wydaje sie takie proste, w rzeczywistosci nie masz racji. Potwory? Zgoda ... da sie wszystkiego uniknac (ale jest cos takiego jak 'pech', 'kick', 'lag', 'freez'). A PvP? Tu sorc pokazuje swoja slaba strone i bez mana shielda (zalozmy po skonczeniu many) schodzi na kilka strzalow - dla porownania - knight na kilkanascie/dziesiat.

Wczoraj pod dp 4 kolesi po 20-25lvl rozwalili 37msa w 5 sekund. Wystarczy chwila nieuwagi z powodu 10lvl white skulla i dead.

@topic
Paladyn jest brany na hunty z ludzmi ktorzy nie znaja pacc magow (np. DL hunt), albo jak koledzy sie zlituja.

Gwi@zd@
08-03-2007, 18:57
Sorc w pvp slaby bo ma malo hp? aaa bravo Pro Players:)

Teraz Historyjka odemnie

Siedzie moim druidem na Vamp Hell (mialem wtedy 95 lvl) Nagle wchodzi 47 Ek i mowi wyjazd, no to walnolem 2 explo i uciekl sam... Nagle na Priv hunted . No to oczywiscie umarlem ze strochu ze mi 47 Ek grozi . Wpadl mi 96 lvl i uradowany wrocilem do depo . Pomyslalem ze kupie manasow i dobije 20 % do lvl i Spadam... A wiec kupuje manasy i nagle 3 sorcow z ssa UE,UE,UE i co mialem zrobic? ale wkoncu jak to wy uwazacie ze sorc ma malo hp to slaby jest...

P.s czy bym byl knightem na 100 lvl czy magiem bez utamo i tak bym padl i tak spam NIEDOWYUHANIA..

eerion
10-03-2007, 08:01
@Gremlin:
Chyba mu biegało bardziej o to, że oni nie walnęliby tlyko po 1 UE
mają 2 w zapasie i SSA.
No to by walnęli combo przerzut SSA i drugie (bo teraz mają na 2 UE tylko).
Knight nie wyhualuje się sam by to przetrwać.

Vil
10-03-2007, 13:46
Sorc w pvp slaby bo ma malo hp? aaa bravo Pro Players:)

Jesli masz na mysli pvp 1v1 to z reguly kazdej klasie wystarcza hp zeby pojedynek przezyc bo burst damage nigdy nie przekracza mozliwosci leczenia przeciwnika (chyba ze jest jakas radykalna roznica w levelach ).

Jesli masz na mysli group pvp to hp odgrywa tutaj powazna role.

Gwi@zd@
11-03-2007, 00:59
Jesli masz na mysli pvp 1v1 to z reguly kazdej klasie wystarcza hp zeby pojedynek przezyc bo burst damage nigdy nie przekracza mozliwosci leczenia przeciwnika (chyba ze jest jakas radykalna roznica w levelach ).

Jesli masz na mysli group pvp to hp odgrywa tutaj powazna role.

Sorc i w pojedynke i w grupie jest najlepszy :)