zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Każda broń ma skile atk/def a jakl to jest z lukiem???

GimliSonGloin
10-09-2004, 18:58
Każda broń jest opisana w stylu: atk/def
ale jak to jest z lukiem?
To na pewno zalezy od strzal i dist
ale jaka liczbe trzeba wpisac na kalkulatorze zeby otrzymac maxymalne obrazenia zadane ta bronia

Externus
10-09-2004, 19:10
ehh ja tu wchodze bo mysle ze modek posta pisze to trza przeczytac a tu... ten uzytkownik powinien bana dostac x(

@on topic

nie wiem nigdy tego nei sprawdzalem ale dawalbym zwyklej strzale cos kolo ~~~40 attaku ale w duzym przyblizeniu pomijajac nawet fakt ze strzala czy luk nie ma jakiegos tam skilla ataku...

GerardYo
10-09-2004, 19:37
Według http://www.tibianlibrary.com/

Strzała 25 ataku
Bełt 30 ataku

Ale w praktyce mysle ze te wartosci sa troszke wieksze.

Shardzik
10-09-2004, 19:52
Ooo tak rzerard ma racje on to spec od tibii dyplomowany xD

marred
10-09-2004, 20:58
Strzala ma 25, bolt 30, power bolt 50. W praktyce wyglada to tak:

Boltem mozna zadac max obrazenia 2x twoj distance fighting. Strzala o 5/6 mniej. Ale strzaly to tylko teoria. One czesto nie wchodza, czesto kilka razy pod rzad ma sie kiche po 20-30 hp (nawet przy discie 60-70). Za to boltami zawsze mocno sie wali, bardzo czesto blisko mozliwego max hita, i to jest tak, ze jak np na dsa trace 10 boltow, to strzal strace nie 12, a ok 15-20.

Gremlin
10-09-2004, 20:59
Bow/crossbow nie ma podanego ataku bo sie liczy amunicja.

Amunicja nie ma podanego ataku bo jest liczony atak calkowicie inaczej niz atak z broni:
1. Max hit zmienia sie bardzo nieznacznie w przypadku distance (zatrzymujac sie ~170 z bolta)

2. Celnosc jest znacznie wieksza (kto probowal podziabac behemota/BK ze sworda a z boltow przy podobnych skillach szybko zobaczy roznice).

3. Mam takie wrazenie ze bron dystansowa blokuje sie tylko tarcza (inni znowu twierdza ze tylko pancerzem).

Jesli chodzi o prawdopodobienstwo trafiania to bron dystansowa ma atak 50-70.

Jesli chodzi o max hit to 20-25.

bObO_gUmI
15-09-2004, 09:49
ehh ja tu wchodze bo mysle ze modek posta pisze to trza przeczytac a tu... ten uzytkownik powinien bana dostac x(

Czemu od razu bana ?!?! Poprostu sie zapytal !