Pokaż pełną wersje : Knight??Czyżby najgorsza profesja w tibii??
Anonimus
31-01-2007, 23:00
Knight...Kiedyś uważano go za najlepszego ,lecz dizisiaj to przeszłość...Niektórzy ludzie uchwalają go ponad niebiosa a inni pogarszaja...Na Przykład:
1.
30 knight ze skillami 65/65 z Gs/dl/wh lub bs itd. nie pokona np. 26 levela sorka .Wiem ze to może się wydawać śmieszne ale widziałem to na własne oczy.Sorcerer Przywołał 2 FD i zjechali go na combo sork dobil z Great Energy Beam a knight padl.Możecie nie wierzyc i wymyślać sobie ze np. ten koleś nie umiał grać ale ja wiem swoje bo go znam.NEXT:
2.
Druid 24 może zjechać np.28 knight z w/w skillami, eq itd.bo druid może uhać się i GFB a knightowi pozostają tylko uhy których nieraz brakuje i "klasyczna"exura (druid vita) NEXT:
3.
30 knight z w/w eq itd:baby: . nie ma szans z 26 palkiem (skill65),dlatego że Pal ma exurke vita hmm itd. bolty szybko przebijaja tarcze i zbroje a knight nie dogoni go zacznijmy bs i np. vamp shield przebije sie łatwo a GS to bez tarczy to każdy blood hit ;( NEXT:
4:
Knight jest jedyna profesja która jest stworzona do ciągłego monotonnego skillowania blokania i przyjmowania nawiekszych hitów z bliska bo jako jedyny atakuje wręczX( . Mana ładuje się jak (woda w kiblu) jakby chaciała a nie mogła :( Np.Wczoraj byłem na mintcie moim najtem i się przekonałem co to mino mag z bliskim spotkaniem (zaprosił mnie na kawe ale przekonał się że mam złe nawyki ) i musiałem uciekać z czerwonym hp. Tymczasem Srok z tym samym levelem i Yellow HP ROZJEBAł GO SOLO Z WAND OF PLAGUE i to właśnie dowodzi że knight to (pipa) słaba profesja . Pozatym jest zmuszony na ciągłe wyadawanie kasy na bp uh (które zakupuje hurtowo ) i coraz nowsze EQ ! (bo inne profesje mogą zaprzestać na wymienionym eq w poradnikach a potem tylko lootować) Podsumowanie : Knight jest nie najlepszą ( tylko nas w*****a) profesja,nie może robić run ,skillowanie długo pochłania czas a mana (nawet z pacem ładuje się jak dziecie w schronisku -.- ) . Jedyna zaletą jest to że nie musi traicić amunicji na exp i ma dużo hp (lecz to mu nic nie daje bo ją szybko traci a żeby się uzdrowić to potrzebuje manasy albo uhy bo to tak jak zakrecic rure do klopa a woda by nie leciała do spłuczki ! :evul: Knight to dupa ale i tak go lubie :] (bo śmierdzi B) ) Co wy o tym myślicie ?? Coment plax !! ;( :baby: ;( :baby: ;(
Sozemego
31-01-2007, 23:02
Ameryki nie odkryles, chyba od 3 miesiecy w innych tematach jest poruszany ten temat, moze tam napiszesz? To, ze najt ssie to wszyscy wiemy.
dinrakit
31-01-2007, 23:12
Chyba kazdy o tym juz wie...
Np.Wczoraj byłem na mintcie moim najtem i się przekonałem co to mino mag z bliskim spotkaniem
Jak sie nie umie grac to tak jest.
Opisales knighta na ~30 lvlu vs sorc drut~30 lvl
Teraz spojz kto ma wieksze szanse na ~60 lvlu?
A tam, co wy wiecie knight rox ^^
dinrakit
31-01-2007, 23:24
Knight jest nudny jak flaki z olejem, już na dzień dobry otrzymujecie pokaźną porcję 100 godzin skillowania grając knightem...
BeNcHaKeR
31-01-2007, 23:25
LoL kolejny temat na temat najta a może mi powiesz kto np zabił taifun devilry?Zwidek Elite Knight kto ci blokuje dragi na każdym huncie?Knight,kto blocka orsha i innych bossów KNIGHT Knight z dobrymi skillami eq i lvlem staje się potężną postacią ja sam nie przepadam za graniem najtem ale niewiem czy wy ludzie potraficie go tylko upośledzać?
Anonimus
31-01-2007, 23:26
Prosiłemo o to :"co o tym myślicie??" a nie żeby mnie znowu równać z ziemią. Napisałem ten temat bo chciałbym wiedzieć wasze zdanie a nie o*******ać mnie znowu .... Sozemego równasz mnie z ziemią a sam nie umiesz pisać ... pierw pójdź do podstatwówki nauczyć sie pisać a nie mnie poprawiać ... (napisałeś : "chyba od 3 miesiecy w innych tematach jest poruszany ten temat " w 1 zdaniu 2 x temat napisałeś!!!!!! ) Dinrakit : tak wiedzą o tym wszyscy @ bakuo chodziło że nie 30 i 30 tylko 26 i 30 i solo a nie razem sorc i drut vs knight a do tego że nie umiem grać to idz do cyrku chłopie albo spuść się w klopie bo cię czeka sranie z daleka i sie odwal bo prosiłem o komenty i co wy myślicie o wyrównaniu knighta a nie opierniczaniu mnie -.- na 60 leevlu knight ma i tak mniejsze szzanse look : DRUID EXPLO ITD. i rozwali solo knight a SORC UE i knight leży..... bakuo idz sie schowaj bo na małpy polują ! @Bastash : niektórzy się zgadzają z tym jak napisałem w pierwszym zdaniu
@ i oto mi chodziło Benchaker pozytywne cechy knighta...Bierzcie z niego przykład on odpowiedział mi na opytanie Gz dla ciebie ;)
dinrakit
31-01-2007, 23:27
Taifuna zabili w trapie, rownie dobrze moglby zrobic to sorc. Argument bez sensu, nie potwierdza sily knighta.
Sorcem wcale nie trzeba expic z blokerem, rownie dobrze mozna solo pojsc na dragi i expi sie 2 razy szybciej niz knight troche wiekszym kosztem.
Knight z dobrymi skillami nadal zadaje obrazenia o okolo polowe slabsze niz sorc z visa/morta. Jesli ma slabe skille to juz w ogole jest do niczego a trening zabiera ponad 1000 godzin.
BeNcHaKeR
31-01-2007, 23:28
co do uhów itd to wyobraz sobie ze taki EO kupuje je sobie w sklepie bo co mu szkodzi wydać te 50 k jak zarabia 900?
Anonimus
31-01-2007, 23:31
co do uhów itd to wyobraz sobie ze taki EO kupuje je sobie w sklepie bo co mu szkodzi wydać te 50 k jak zarabia 900?
Zacznijmy : @Benchaker .... posłuchaj zanim wbijesz taki level jak EO to se troche pograsz a takim sorkiem drutem czy palem wbijesz 2x szybciej niż knightem bo na poczatku pujdziesz na GS knightem na 25 levelu??? :D
BeNcHaKeR
31-01-2007, 23:33
Taifuna zabili w trapie, rownie dobrze moglby zrobic to sorc. Argument bez sensu, nie potwierdza sily knighta.
Sorcem wcale nie trzeba expic z blokerem, rownie dobrze mozna solo pojsc na dragi i expi sie 2 razy szybciej niz knight troche wiekszym kosztem.
Knight z dobrymi skillami nadal zadaje obrazenia o okolo polowe slabsze niz sorc z visa/morta. Jesli ma slabe skille to juz w ogole jest do niczego a trening zabiera ponad 1000 godzin.
1.ale nie zrobił tego
2.prawda nie trzeba expic z blocerem ale jest to opłacalne bardziej
3.z 3 się zgadzam ale nie dokońca ponieważ knight (racja) walnie 50 nietrafi walnie 100 walnie 10 a sorc walnie z sd 300 + ale nadal najt ma swoje exori z którego na wysokim lvlu może ostro walnąc
dinrakit
31-01-2007, 23:33
Na 200+ sorc zarabia szybciej od knighta bo duzo szybciej zabija potwory. Sorcem wystarczy kupowac manafluidy, knightem musisz kupowac uhy i explo no chyba ze zamierzasz expic na guardach majac 100 lvl...
1.ale nie zrobił tego
A co to ma do rzeczy ze nie zrobil? A mnie 100 knight nie potrafil zabic i co?
3.z 3 się zgadzam ale nie dokońca ponieważ knight (racja) walnie 50 nietrafi walnie 100 walnie 10 a sorc walnie z sd 300 + ale nadal najt ma swoje exori z którego na wysokim lvlu może ostro walnąc
Zapomniales ze istnieje cos takiego jak exori vis (energy strike), exori flam (flame strike) oraz exori mort (force strike). Te czary znacznie wywyższają sorca ponad knighta!
Ja Ciebie obrazac nie bede, ale ty chyba nie wiesz co piszesz. Zle mnie zrozumiales na wstepie, chodzilo o sorca/druta nie sorca i druta. Mino Mag - jak mogles go zabic szybciej sorcem z wand of plague jezeli knight mocniej bije z broni -.-'
na 60 leevlu knight ma i tak mniejsze szzanse look : DRUID EXPLO ITD. i rozwali solo knight a SORC UE i knight leży
zanim ty go zabijesz z tego ue to on rozdupi cie swoimi "niskimi" hitami. Popatrz na to z innej strony, Knightowi starczy capa na ~10 bp uh. Ty bys musial sie uhac/exurowac co 2-3 hity a knight co 4-5 twoich...
bede trzymal sie tej zasady \/
Knight to twierdza
a do tego że nie umiem grać to idz do cyrku chłopie albo spuść się w klopie bo cię czeka sranie z daleka i sie odwal
Zachowaj to dla siebie bo to forum
bakuo idz sie schowaj bo na małpy polują !
To tez!
@edit
A co to ma do rzeczy ze nie zrobil? A mnie 100 knight nie potrafil zabic i co?
Tego twojego 46 drutka? huahuhahssuahsa
BeNcHaKeR
31-01-2007, 23:38
ale knight na niskim lvl expi szybciej niż rzeszta prof. oczywiście musi skillować ale niektórym sprawia to przyjemność jak patrzą na rosnące skille
dinrakit
31-01-2007, 23:39
150 sorc ma mino maga na 1 strzal z exori flam. Knightem nie zawsze zabijesz go jednym.
zanim ty go zabijesz z tego ue to on rozdupi cie swoimi "niskimi" hitami. Popatrz na to z innej strony, Knightowi starczy capa na ~10 bp uh. Ty bys musial sie uhac/exurowac co 2-3 hity a knight co 4-5 twoich...
Z samej broni go nie zabijesz no chyba ze w ogole nie ma mozgu. Jesli chcesz go zabic to bedziesz musial powastowac explo i manasy.
Nie, mam tez druga postac na pvp ktorej nie ujawnie i sie nawet nie pytaj dlaczego.
ale knight na niskim lvl expi szybciej niż rzeszta prof. oczywiście musi skillować ale niektórym sprawia to przyjemność jak patrzą na rosnące skille
Na niskim lvl moze expic szybciej od sorca z rozdzka pod warunkiem ze ma skille 60+ ktorych robienie zajmuje ~50 godzin. Sorc w tym czasie wbije 30 lvl. A ze skillowanie jest ciekawe to mnie rozwaliles tym tekstem i chyba dodam go do podpisu ;p Ja nie wiem ty chyba na bocie skillujesz i przychodzisz do komputera raz na godzine sprawdzic co sie dzieje, pewnie tak jest bo jakbys stal i patrzyl w te pizdnięte roty to bys sie w koncu poirytowal!
BeNcHaKeR
31-01-2007, 23:40
pozatym walenie z ue jest bezsensu w knighta bo dużo many zjada lepiej z sd
dinrakit
31-01-2007, 23:43
Sorc nie jest w stanie zabic knighta (ew. jeszcze pala, ale z tym to juz roznie), knight nie jest w stanie zabic nikogo tak naprawde...
Etan Marth
31-01-2007, 23:43
Ale zaje***es bzdur, postaram sie je wymienic:
1.30 knight z w/w eq itd . nie ma szans z 26 palkiem (skill65),[...] knight nie dogoni go.
Jesli knight ma 30 a pall 26 to jak do h**a ma go nie dogonic? (nie licze lagow, freezow itp.
2.bolty szybko przebijaja tarcze i zbroje
Nie szybko, tylko od razu leca na zbroje.
3.a GS to bez tarczy to każdy blood hit
Nie kazdy, uwierz mi.
4.pozatym jest zmuszony na ciągłe wyadawanie kasy na bp uh
A sorcerer/druid manasy, pall bolty.
5. i coraz nowsze EQ !
Na wyzszym lvl juz trudno o nowsze "EQ", ale pewnie o tym nawet nie marzyles.
6. a mana (nawet z pacem ładuje się jak dziecie w schronisku -.- )
Gowno wiesz, bo z paccem laduje sie tak samo jak bez pacca.
Jescze jest troche innych, ale juz pozno i nie chce mi sie czepiac.
Z samej broni go nie zabijesz no chyba ze w ogole nie ma mozgu
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/17870
Enjoy -.-'
Anonimus
31-01-2007, 23:44
sory za słownictwo poniosło mnie :p :confused: ps: i o taką dyskusję mi chodziło a poza tym żeczywiście knight może być przyrównywany do innych profesji tylko jeśli ma skile dużo większe od normy a to że ma dużo capa jest bardzo dobre bo zawsze ma miejsce na loot(oprócz innych rzeczy które np ze sobą niesie)
A ze skillowanie jest ciekawe to mnie rozwaliles tym tekstem i chyba dodam go do podpisu ;p
A ja dodam twoje teksty na temat knighta :)
BeNcHaKeR
31-01-2007, 23:46
Sorc nie jest w stanie zabic knighta (ew. jeszcze pala, ale z tym to juz roznie), knight nie jest w stanie zabic nikogo tak naprawde...
HAHAHAHA LOL ten tekst mnie dobija
dinrakit
01-02-2007, 00:01
45_112_62_5_75_102_57_49_68_55_90_68_81
Średnia z tego wychodzi ~67 hp czyli mniej więcej tyle co moja średnia z gfb w ludzi gdybym gral na swiecie pvp. Ty trenowales ~320 godzin zeby taka srednia osiagac i sie nudziles, a ja tylko expilem. W dodatku na 75% jestem przekonany ze mnie oszukales i tamten byl bez eq bo z nikim nieznajomym sie nie duelowales wiec pewnie sie umówiliscie. ;p
Jak sie nie umie grac to tak jest.
Opisales knighta na ~30 lvlu vs sorc drut~30 lvl
Teraz spojz kto ma wieksze szanse na ~60 lvlu?
sorc 30 jest lepszy od 30 knighta
Na 60 lvlu juz lepiej nic nie mówmy o niewywazonych profesjach :D
Sorc na 60 lvlu sieka z exori vis za KAZDYM JA JEBIE, KAZDYM RAZEM 150-200~z exori vis tracac 20 MANY i leczac sie za 100-200 hp exura gran za 40 MANY, nie dosc ze manaski sa tanie i daja duzo many i sorc wyciaga po 40-50k/h najwiekszy dowcip jest w tym ze knight na 60 lvlu wyciaga 30k/h zadajac smieszne obrazenia.
A jeszcze lepszy jest motyw ze z KAZDYM wyzszym lvlem przewaga sorca rosnie ....
Update mnie dobil :P
dinrakit
01-02-2007, 00:13
Na 60 levelu sorcem sie wyciaga o wiele wiecej niz 40-50k/h. 40k/h to ja teraz 46 drutem na faccu wyciagam na guardach z gfb...
po pierwsze knightem grac trzeba umiec
edit: nudzi mi sie, zjade paru ludzi ...
30 knight ze skillami 65/65 z Gs/dl/wh lub bs itd. nie pokona np. 26 levela sorka
Nie widze powodu zeby 60 levelowy druid pokonal 30 levelowego knighta, przy odrobinie dobrej woli ze strony tego ostatniego.
Druid 24 może zjechać np.28 knight z w/w skillami, eq itd.bo druid może uhać się i GFB a knightowi pozostają tylko uhy których nieraz brakuje i "klasyczna"exura (druid vita) NEXT:
patrz wyzej.
Knight jest jedyna profesja która jest stworzona do ciągłego monotonnego skillowania blokania i przyjmowania nawiekszych hitów z bliska bo jako jedyny atakuje wręcz
powiedz to dowolnemu z top10 knightow.
Np.Wczoraj byłem na mintcie moim najtem i się przekonałem co to mino mag z bliskim spotkaniem (zaprosił mnie na kawe ale przekonał się że mam złe nawyki ) i musiałem uciekać z czerwonym hp. Tymczasem Srok z tym samym levelem i Yellow HP ROZJEBAł GO SOLO Z WAND OF PLAGUE i to właśnie dowodzi że knight to (pipa)
abstrahujac juz od tego, ze jesli chodzi o ten sam level to rzeczony 'Srok' mial zapewne cos okolo 30 na karku ( czyli na yellow hp byl na 2 mocne hity a potrzebowalby przezyc min 12-15 sek ) malo prawdopodobne byloby przezycie, knight majacy prawie 2x tyle zycia swobodnie by uciekl. Niestety, czasem klasa nie pomaga gdy gracz jest pipa.
napisałeś : "chyba od 3 miesiecy w innych tematach jest poruszany ten temat " w 1 zdaniu 2 x temat napisałeś!!!!!!
Idz z tym na forum.bravo.pl
na 60 leevlu knight ma i tak mniejsze szzanse look : DRUID EXPLO ITD. i rozwali solo knight a SORC UE i knight leży
UE sprowadzi go gdzies tak, lekko liczac, do 60% hp. 60% to troche wiecej niz polowa ( to na wypadek gdybys faktycznie az tak kulal z matematyki na poziomie podstawowki ).
O explo nie wspominajac.
rownie dobrze mozna solo pojsc na dragi i expi sie 2 razy szybciej niz knight troche wiekszym kosztem.
liczby ...... z jaka to niby szybkoscia expisz i na jakiej podstawie twierdzisz ze 2x szybciej niz knight ?
poczatku pujdziesz na GS knightem na 25 levelu?
pojdziesz na elfy sorcem na 25 levelu ?
Te czary znacznie wywyższają sorca ponad knighta!
Nie, te czary sprawiaja ze sorc nie jest chlopcem do bicia w konkurencji pt. expienie. Bez nich sorc mialby wybor: wand albo wave.
150 sorc ma mino maga na 1 strzal z exori flam.
milo wiedziec po co wbijacie levele.
mam tez druga postac na pvp ktorej nie ujawnie i sie nawet nie pytaj dlaczego
hmmm, askara ?
No faktycznie w tibie to naprawde trzeba miec niesamowitego skilla, zeby byc gosu
hasu czlowieku, gosu w takie gry nie graja ;o
No faktycznie w tibie to naprawde trzeba miec niesamowitego skilla, zeby byc gosu ;f
Klikasz prawym na moba podchodzisz i bijesz z visa/rozdzki czy tam z broni, jednoczesnie uzywajac cipbota ;f W przypadku sorca moze i potrzeba pare minut praktyki, zeby w miare trafiac visem, ale w knightem? Dajesz attack i sobie siedzisz co jakis czas wciskajac f1 -.-
####
a ja czekam az ty podasz jakiekolwiek dowody.
####
dinrakit
01-02-2007, 09:13
liczby ...... z jaka to niby szybkoscia expisz i na jakiej podstawie twierdzisz ze 2x szybciej niz knight ?
Bo średnia z visa jest 2,5 razy wieksza niz z broni wiec expi sie 2 razy szybciej sorcem/drutem (nie caly czas bije sie potwory dlatego 2 a nie 2,5)
pojdziesz na elfy sorcem na 25 levelu ?
A pojdziesz na demony solo 200 knightem? Nie? No widzisz, a sorc pojdzie i ma zysk.
Nie, te czary sprawiaja ze sorc nie jest chlopcem do bicia w konkurencji pt. expienie. Bez nich sorc mialby wybor: wand albo wave.
Jakby sorc expil z run to dopiero byloby sprawiedliwe. Teraz ma zdecydowanie za duza przewage. Przeciez gdyby nie vis to expilby z wand+hmm i byloby zdecydowanie lepiej bo nie odjeżdżałby tak knightowi w lvlu jak teraz.
milo wiedziec po co wbijacie levele.
No wbijamy lvl po to zeby uderzac coraz mocniej ze wszystkich czarow a nie tylko uhac sie o 1 hp wiecej tak jak knight.
hmmm, askara ?
A co cie to obchodzi? Nie, nie askara.
Marciniek
01-02-2007, 09:33
hmmm, askara ?
Wymiękam 8o
Bo średnia z visa jest 2,5 razy wieksza niz z broni wiec expi sie 2 razy szybciej sorcem/drutem (nie caly czas bije sie potwory dlatego 2 a nie 2,5)
Ja widzę jak te sorce expią, często nie trafia z exori, bo potworek się rusza, a żeby było weselej jego exp zazwyczaj ogranicza prędkość spawnu.
A pojdziesz na demony solo 200 knightem? Nie? No widzisz, a sorc pojdzie i ma zysk.
Ale wyście się uczepili tych demonow, co te sorce w nich widzą...
Ja natomiast bardzo chętnie bym pośmigał 200lvl knightem na warlockach, które są także dla niego opłacalne.
Jakby sorc expil z run to dopiero byloby sprawiedliwe. Teraz ma zdecydowanie za duza przewage. Przeciez gdyby nie vis to expilby z wand+hmm i byloby zdecydowanie lepiej bo nie odjeżdżałby tak knightowi w lvlu jak teraz.
Nie tak wielką znowu jak Ci się wydaje.
Znam paru sorców, którzy mają tak wielką przewagę, a widziałem także ich konta na allegro, gdzie często kupowali nawet kilka mln gp.
No wbijamy lvl po to zeby uderzac coraz mocniej ze wszystkich czarow a nie tylko uhac sie o 1 hp wiecej tak jak knight.
0 5hp więcej. Przy okazji dochodzi 25 cap, 15hp do maxa, ale to nieważne przecież.
Ironia RoX :]
Nie no to już jest bezczelność:D
ps. Podałem już wiele dowodów i podałbym jeszcze wiele, ale po co skoro mój post zostanie ocenzurowany:D Jedyna szansa, żeby moderator nie usunął posta to należy pisać: KNIGHT ROX. Ide spać, nar:D
Nie było mi dane zobaczyć te "dowody", ale czytając pare innych postów w Twoim wykonaniu - Vil zrobił to, aby uchronić łatwochłonnych czytelników przed błędnymi wnioskami.
dinrakit
01-02-2007, 10:38
Ja widzę jak te sorce expią, często nie trafia z exori, bo potworek się rusza, a żeby było weselej jego exp zazwyczaj ogranicza prędkość spawnu.
Ale to jest nudne takie zabijania jednego potwora 3 razy dluzej niz sorc. Psuje to przyjemnosc z gry.
Ale wyście się uczepili tych demonow, co te sorce w nich widzą...
Ja natomiast bardzo chętnie bym pośmigał 200lvl knightem na warlockach, które są także dla niego opłacalne.
Expienie ciagle na warlockach jest nudne, sorc moze dla urozmaicenia pojsc na demony a knight solo nie pojdzie bo ma takie hity ze szkoda gadac...
Nie tak wielką znowu jak Ci się wydaje.
Znam paru sorców, którzy mają tak wielką przewagę, a widziałem także ich konta na allegro, gdzie często kupowali nawet kilka mln gp.
A knight zuzywa mase uhow expiac w zwarciu, no chyba ze masz na mysli nudne potwory typu mino ktorych zabijania jest niezmiernie uciazliwe.
0 5hp więcej. Przy okazji dochodzi 25 cap, 15hp do maxa, ale to nieważne przecież.
Ale bijesz te same potwory co na poziomie poprzednim bo nic a nic sie atak nie zmienia. Knight najwolniej przechodzi na mocne potwory, szmat czasu spedza na nudnych minotaurach lub elfach.
Gra knightem jest nudna jak flaki z olejem: nie zabijesz dobrych potworow, nie robisz sam trudnych questow, nie zabijesz nikogo z mozgiem w pvp, nudne lootbagi, nudne skillowanie, nudne blokowanie. Nie wiem czy knight jest gorszy od sorca ale nawet jesli jest od niego lepszy (lol?) to znacznie nudniej sie nim gra, a gry sa po to zeby sprawiac przyjemnosc...
Expienie ciagle na warlockach jest nudne, sorc moze dla urozmaicenia pojsc na demony a knight solo nie pojdzie bo ma takie hity ze szkoda gadac...Tak, ty akurat coś o tym wiesz mając ~30 knighta i ~40 druida.
Profesje są aktualnie wyrównane - trzeba jedynie każdą z nich umieć grać, co jak widać, nie każdemu przychodzi z łatwością. W kwestii expienia nie będę się wypowiadał, bo wystarczy popatrzeć na eriga, aby zobaczyć, że dobrzy gracze potrafią każdą postacią szybko i efektywnie expić.
A jeżeli chodzi o PvP to trzeba być idiotą, aby mówić, że sorc ma większe szanse w starciu z knightem o tym samym lvlu (mam tu na myśli nieco większe poziomy niż 30, 40). Sorc często nawet po uderzeniu dwukrotnie z UE w knight'a na tym samym lvlu nie zabije go, a straci mnóstwo many, która mogłaby uratować mu życie. Wiadomo natomiast, że tylko idiota nie UH'nąłby się w tym czasie. Knight dysponuje zaś znacznie większym udźwigiem, więc mu UH'ów starczy, aby się wyleczyć z wszelkich ataków sorca. Tak więc walka zakończy się zwycięstwem sorca, tylko i wyłącznie, gdy knight popełni jakiś, zgubny dla niego, błąd. We wszystkich innych przypadkach sorc ucieknie, bądź też padnie.
I jeszcze jedno: knightem można bez większych problemów grać zarówno na PACC jak i na FACC. A jak wygląda sytuacja podczas gry sorcem/drutem? Na to pytanie odpowiedz sobie sam.
dinrakit
01-02-2007, 11:10
Knight jest nudny jak flaki z olejem. Jak mialem drutem 34 lvl (to co teraz knightem) to moglem sobie chodzic na dragi solo i expic z niewielkim waste lub z summonami i miec wtedy zysk... Knightem moge pojsc co najwyzej na elfy mimo ze skille mam 75/74 (mialem 77/76 ale knightem padlem 2 razy, a drutem ani razu od 1 lvl). I nie wmawiaj mi ze nie umiem grac knightem bo to profesja prostsza niz drut do prowadzenia...
I nie wmawiaj mi ze nie umiem grac knightem bo to profesja prostsza niz drut do prowadzenia...Gra knightem to coś więcej niż kliknięcie "atak" na potworze i UH'anie się.
@Down
I takiej odpowiedzi można było się spodziewać po kimś, kto nigdy nie grał co najmniej ~70-80 lvl knighta na pacc'u.
dinrakit
01-02-2007, 11:28
@up
No fakt, jest jeszcze nudne skillowanie.
wrogonastawiony
01-02-2007, 11:35
Knight...Kiedyś uważano go za najlepszego ,lecz dizisiaj to przeszłość...Niektórzy ludzie uchwalają go ponad niebiosa a inni pogarszaja...Na Przykład:
1.
30 knight ze skillami 65/65 z Gs/dl/wh lub bs itd. nie pokona np. 26 levela sorka .Wiem ze to może się wydawać śmieszne ale widziałem to na własne oczy.Sorcerer Przywołał 2 FD i zjechali go na combo sork dobil z Great Energy Beam a knight padl.Możecie nie wierzyc i wymyślać sobie ze np. ten koleś nie umiał grać ale ja wiem swoje bo go znam.NEXT:
2.
3.
30 knight z w/w eq itd:baby: . nie ma szans z 26 palkiem (skill65),dlatego że Pal ma exurke vita hmm itd. bolty szybko przebijaja tarcze i zbroje a knight nie dogoni go zacznijmy bs i np. vamp shield przebije sie łatwo a GS to bez tarczy to każdy blood hit ;( NEXT:
4:
Knight jest jedyna profesja która jest stworzona do ciągłego monotonnego skillowania blokania i przyjmowania nawiekszych hitów z bliska bo jako jedyny atakuje wręczX( . Mana ładuje się jak (woda w kiblu) jakby chaciała a nie mogła :( Np.Wczoraj byłem na mintcie moim najtem i się przekonałem co to mino mag z bliskim spotkaniem (zaprosił mnie na kawe ale przekonał się że mam złe nawyki ) i musiałem uciekać z czerwonym hp. Tymczasem Srok z tym samym levelem i Yellow HP ROZJEBAł GO SOLO Z WAND OF PLAGUE i to właśnie dowodzi że knight to (pipa) słaba profesja . Pozatym jest zmuszony na ciągłe wyadawanie kasy na bp uh (które zakupuje hurtowo ) i coraz nowsze EQ ! (bo inne profesje mogą zaprzestać na wymienionym eq w poradnikach a potem tylko lootować) Podsumowanie : Knight jest nie najlepszą ( tylko nas w*****a) profesja,nie może robić run ,skillowanie długo pochłania czas a mana (nawet z pacem ładuje się jak dziecie w schronisku -.- ) . Jedyna zaletą jest to że nie musi traicić amunicji na exp i ma dużo hp (lecz to mu nic nie daje bo ją szybko traci a żeby się uzdrowić to potrzebuje manasy albo uhy bo to tak jak zakrecic rure do klopa a woda by nie leciała do spłuczki ! :evul: Knight to dupa ale i tak go lubie :] (bo śmierdzi B) ) Co wy o tym myślicie ?? Coment plax !! ;( :baby: ;( :baby: ;(
Goburu is BACK ?
Goburu is BACK ?
Goburu przynajmniej mial szacunek dla jezyka ojczystego.
knightem padlem 2 razy, a drutem ani razu od 1 lvl
powinszowac.
(...)nie robisz sam trudnych questow(..)
no ba.
mam serdecznie w dupie twoj dmg z visa, chce sie dowiedziec z jaka szybkoscia expisz ( i najlepiej zeby bylo to poparte dowodami ).
dinrakit
01-02-2007, 12:29
Skoro sorc zadaje od knighta 2 razy wieksze obrazenia to chyba logiczne jest ze expi szybciej? Czy ty naprawdę jesteś taki ciemny i nie potrafisz tego zrozumiec?
@dinrakit
Gra knightem jest nudna jak flaki z olejem: nie zabijesz dobrych potworow
Pograj dłużej knightem i sie odezwij..
nie robisz sam trudnych questow
A co masz na myśli mówiąc trudny quest? Bo dla mnie to quest którego napewno byś sorcem/druidem nie zrobił bez knighta, albo by ci się to cholernie nie opłacało..
nie zabijesz nikogo z mozgiem w pvp,
Jak sam mózgu nie posiadasz to i nikogo nie usieczesz...
nudne lootbagi, nudne skillowanie, nudne blokowanie
jak chcesz szyybko zarobić to robisz lootbaga.. zależnie od miejsca gdzie go robisz, przestaje to być nudne.. ale na twoim lvl to nie dziwie sie, że to dla ciebie nudne ;p nudne skillowanie? Potrenuj troche dłużej a dopiero odezwij się, że nudne... Nudne blokowanie? W tym czasie kiedy piszę tego posta okupuję bk.. nie powiem że jest nudno..
Nie wiem czy knight jest gorszy od sorca ale nawet jesli jest od niego lepszy (lol?) to znacznie nudniej sie nim gra, a gry sa po to zeby sprawiac przyjemnosc...
Wiesz jak często mi jeden m. sorc na 88lvl narzeka, że mam za prosty, ciekawszy i zbyt opłacalny exp? NIe? No cóż... zanim zaczniesz się wypowiadać na takie tematy lepiej trochę się podciągnij w lvl i nabierz więcej doświadczenia...
@down: No faktycznie nie zabijesz - ja z tym nie mam żadnego problemu. A chciałbym zobaczyć jak ten twój sorc obrywa combo od dlka. Ile ty masz max mp? Wystarczy na jedno? To teraz wyobraź sobie, że po tym combo dostajesz 2 ciosy z f-wave i gryziesz glebe. Ja na dlu nie padne, chyba, że mnie złapie potężny freeze lub kick...
dinrakit
01-02-2007, 13:16
Jest waste, jest zabawa - wiekszosc z was o tym zapomina. Sorcem zawsze moge kupic runy/mfy i solo cos pokonac, knightem musze siedziec na elfach i zbierac nudno gpeki bo takiego dragon lorda juz nie zabije.
Nie było mi dane zobaczyć te "dowody", ale czytając pare innych postów w Twoim wykonaniu - Vil zrobił to, aby uchronić łatwochłonnych czytelników przed błędnymi wnioskami.
Właśnie to Wy podajecie błędne wnioski mówiąc, że tibia jest zbalansowana.
BeNcHaKeR
01-02-2007, 13:44
Expienie ciagle na warlockach jest nudne, sorc moze dla urozmaicenia pojsc na demony a knight solo nie pojdzie bo ma takie hity ze szkoda gadac...
czyżby?a widziałeś taki filmik na video google jak to knight wyszedł z anni jako jedyny?prawda walił z ice rappiera i runek ale wytłumacz mi czemu to ten potężny sorc padł?
Czemu? Może dlatego, że tam byli sami knighci. A sorc nie mógł paść, ponieważ go tam nie było:D
BeNcHaKeR
01-02-2007, 13:51
knightem musze siedziec na elfach i zbierac nudno gpeki bo takiego dragon lorda juz nie zabije.
HaHaHaHa omg wczoraj byłem moim ED 31 jako Exura sio dla 63 EK na DLach dał mi 2 bp manasów i bił dla równo a ja exurowałem go troche lepiej niż uh i za 5 dlem wypadło royal helmet więc niemów mi że wydać te pare gp na 2 bp manasów dokładnie 2,2 k nie opłaca się za royal helmet co prawda solo knight ma większy problem na ubicie dla ale to niezmienia faktu że może to zrobić
BeNcHaKeR
01-02-2007, 13:52
Czemu? Może dlatego, że tam byli sami knighci. A sorc nie mógł paść, ponieważ go tam nie było:D
...żal.pl wyjdz i zamknij za sobą drzwi
Żal to ty jesteś. Podaj link do tego filmu...
@Down
Podaj mi link na priv.
BeNcHaKeR
01-02-2007, 13:55
nie bo będzie to wyglądało jak pomoc w queście -.-
Uważam, że profesje są dobrze zbalansowane.
Sorc potrafi zadać największą liczbę obrażeń w krótkim czasie.
Knight potrafi największą liczbę obrażeń w krótkim czasie wytrzymać.
Sorc expi szybciej, ale bardziej kosztownie i nie może sobie pozwolić na bardzo długi exp.
Knight expi wolniej, ale taniej, da radę utrzymać swoje wolniejsze tempo expienia przez bardzo długi czas.
W PvP Knight raczej nie ma co liczyć na szybki i spektakularny sukces, ale w walce 1vs1 jest w stanie przetrzymać wszystkie inne profesje (i zmusić je do ucieczki, albo zabić).
Sorc ma szanse na szybkie zabicie przeciwnika bez mózgu, ale jeśli będzie miał pecha i/lub przeciwnik będzie miał mózg to mu się to raczej nie uda. Przedłużająca się walka działa na niekorzyść sorca.
EDIT @[idiot mode]benchaker[/idiot mode]
O ile nic nie zmieniło się przez ostatnie pół roku, to dragon lance nie leci z dla...
Ja natomiast uważam, że profesję są (przepraszam za wyrażenie) cholernie nie zbalansowane.
Nie prawdą jest, że knight jest w stanie w krótkim czasie wytrzymać największą ilość obrażeń. Sorc/druid na mana shieldzie jest w stanie wytrzymać dużo więcej obrażeń.
Jeżeli chodzi o tanie expienie, to ja mam tu swoją teorię. Co z tego, że sorce expią drożej? Widziałeś sorca który umie grać i brakowało mu kasy? Ja knightem zarabiam na luziku 50k expiąc na mino guardach, magach, beholderach i innym badziewiu. Sorcem jestem pewien, że zarobiłbym więcej expiąć na mocniejszych potworach. Po za tym lepiej mieć wyższy level czy więcej kasy? Ja mam knightem 300k w depo i poza nielegalnym handlem to na nic mi się ta kasa nie przydaje.
Pvp - kto walczy 1vs1? Zbiera się 2-3 sorków kilka sekund i po krzyku. Natomiast grupka knightów jest wstanie coś zdziałać tylko jeżeli kogoś trapną. Ale bez mw i z noobskimi hitami ciężko kogoś ubić.
edit: BeNcHaKeR czekam na link na priv. Albo czeka cię zal.pl :D
Nie prawdą jest, że knight jest w stanie w krótkim czasie wytrzymać największą ilość obrażeń. Sorc/druid na mana shieldzie jest w stanie wytrzymać dużo więcej obrażeń.
Fakt, ale mana shielda nie odnowisz tak szybko jak knight potrafi uleczyc swoje hp.
Sorcem jestem pewien, że zarobiłbym więcej expiąć na mocniejszych potworach.
Expienie na lepszych potworach nie musi wcale oznaczać, że zarabiamy więcej. Często jest nawet zupełnie na odwrót.
Natomiast grupka knightów jest wstanie coś zdziałać tylko jeżeli kogoś trapną. Ale bez mw i z noobskimi hitami ciężko kogoś ubić.
Widzę, że jak większość low lvli (i spora grupa high lvli) nie doceniasz możliwości hitów omijających tarcze. Uwierz mi, że knight potrafi wtedy uderzyć mocniej niż większość ludzi się spodziewa.
No ale powiedzmy sobie szczerze. Która grupka więcej zdziała w pvp: 4 sorców czy 4 knightów?
Moje pw
45_112_62_5_75_102_57_49_68_55_90_68_81
Średnia z tego wychodzi ~67 hp czyli mniej więcej tyle co moja średnia z gfb w ludzi gdybym gral na swiecie pvp. Ty trenowales ~320 godzin zeby taka srednia osiagac i sie nudziles, a ja tylko expilem. W dodatku na 75% jestem przekonany ze mnie oszukales i tamten byl bez eq bo z nikim nieznajomym sie nie duelowales wiec pewnie sie umówiliscie. ;p
Na 99% sie umówiliscie zeby mnie oszukac i tamten byl bez eq -.- Mogles chociaz dac film z kamery tamtego kumpla a nie swojej bo tak to ci nie wierze. Jak jestes taki madry to zaatakuj normalnego gracza ktory o tym nie bedzie wiedzial i normalnie huncącego z full eq na sobie to zobaczymy jakie hity będą. Powtarzam jeszcze raz: nie wierzę ci dopóki nie dasz filmu nagranego przez ofiarę twoich hitów! Tak to każdy frajer moze ze sie umowi i zdejmie EQ...
Film nie jest moj tylko Maciek008
A chce zobaczyc gdzie Ci sie te srednie przydadza kiedy siadziesz w malym trapie...
Nigdzie?
Wydaje mi sie, ze on nie wie co pisze.
Marciniek
01-02-2007, 14:58
Nie wspominałem nigdy, że Tibia jest zbalansowana, jednak to nie jest problem słabego knighta, a raczej problem exori vis/flam/mort, które powinno mieć czas między uderzeniami zwiększony do 2 sekund i/lub delikatnie zmniejszone obrażenia, bądź większe ich wahania.
edit:
Zbyt szybkie bicie lvli sorcem może się okazać problemem CIP'ów, ponieważ może się tych sorców narobić trochę za dużo...
edit dla d4rqu:
Ty wciskasz kit, że sorc a knight to 2 światy, a ja mówie o delikatnej nierównowadze, taka jest różnica między nami.
kto powiedzial ze tibia jest zbalansowana ?
No ale powiedzmy sobie szczerze. Która grupka więcej zdziała w pvp: 4 sorców czy 4 knightów?
4 knightow vs 4 sorcow = win dla knightow.
ale przez znacznie krotszy czas.
Pvp - kto walczy 1vs1? Zbiera się 2-3 sorków kilka sekund i po krzyku.
zapewniam cie ze przy odrobinie myslenia nie jest trudno uciec 3 sorcom, chyba ze maja bardzo znaczna przewage levelu.
Właśnie ja to tym cały czas piszę, że sorki/druty są za mocne, natomiast knight i paladyn są udupieni. Pałek nie jest tak słaby jak knight, ale też go te ostatnie update znacznie osłabiły.
Vil:
4knightów vs 4 sorków = nikt by nie wygrał (chociaż jeżeli sorki mają bota to mogą spróbować comba 4xsd na najsłabszego knighta, może się udać - żaden mądry sork nie będzie walczył z knightem na wyniszczenie - albo się uda od razu albo ucieczka). Mi chodzi o sytuację, gdy trzeba spkować konkretną osobę. Kto się lepiej sprawdzi do tej roli? 4 sorków, great haste, mw, sd czy 4 knighów z noobskimi hitami?
A co do kolejnego pytania, do nikt nie pytał o czas. A po drugie to na niższych levelach to nie ma znaczenia.
3 knightom jest znacznie łatwiej uciec.
Chyba Gremlin stwierdził bardzo ważną rzecz-w Tibii PvP nieistnieje.
Poczytajcie książki i wszędzie najpotężniejszymi postaciami są magowie. Postacie posługujące się bronią białą to tylko szeregowi żołnierze, którzy NIE mają możliwości aby pokonać magię.
Jeżeli już próbujemy udowodnić, że knight jest słaby to trzeba przyjąć pewne założenia:
1. Walczymy 1vs1
2. Knight nigdy nie inicjuje walki.
3. Knight zaatakowany albo się broni albo ucieka.
4. O zwycięstwie mówimy tylko wtedy gdy jeden z walczących zginie.
5. Obaj walczący są jak najlepiej przygotowani do walki.
Przyjmując powyższe kryteria jedyną postacią, która może pokonać knighta jest inny knight.
@Vil
....
Profesje są aktualnie wyrównane....
To tak na marginesie:P
Teraz przejde do tego co chcem napisac. Ludzie ktorzy nie wiedza o tym co pisza prosze niech sie wogole nie odzywaja-.- Sa tu ludzie ktorzy wiedza co pisza itp ale jest ich znacznie mniej od tych co nic nie wiedza a najwiecej gadaja...poprostu nie wytrzymuje jak widze niektore posty... nie bede juz pisal o ktore mi chodzi bo nie mam czasu. Mam knighta na srednim lvlu wiec troche opisze o nim i robie teraz sorca wiec tez.
Knight: Gra knightem nie zaczyna sie napewno na 30 lvlu -.- Placzecie ze was pall leje jak macie gsa w lapie ? A mieliscie w zyciu np. SOVA w lapie ? Wogole widzieliscie na oczy ? Nie ... no to dalej. Knight ma w huj wiecej zalet niz sorc wiem to bo teraz gram sorcem i to widze wiec n/c. Cos o skillowaniu. Znacie uczucie jak po kilku dniach ostrego expa czlowiek siada sobie do skillowania i wtedy gada z przyjaciolmi z tibi spokojnie, robi cos na kompie ? Jest to taki czas odpoczynku w tibi od monotonnego expienia ... pewnie wiekszosc z was nie wie o czy mowie. Ale ja naprzyklad czas poswiecony na skillowane wspominam DUZO lepiej niz ten na exp. Napisal bym wiecej ale juz ze zdenerwowania zapomnialem o czym tam pisaliscie.
Sorc: Napewno expi szybciej na low lvlu niz knight. Ktos powiedzial ze jak knight by mial na starcie skille 65/65 to by expil szybciej. Ale na starcie takich nie daja wiec trzeba je zrobic a w tym czasie sorc juz z wanda expi wiec robi to szybciej -.- I ogolnie expi szybciej. Gdy gram teraz sorcem i w prawie 2 tygodnie mam prawie 50 lvl to widze ze knightem bym tego napewno nie dokonał. A gdyby nie stamina to juz wogole ... Co do walki sorca na knighta. Pisal ktos o walce 60 sorca na knighta i ze sorc wali UE. Boze wy myslicie ze jak juz UE to sorc oh, ah ...? Kazdy pozadny gracz wie ze sie nie walczy z UE bo zabiera ono zby duzo many -.- Zreszta nie mam juz siły wam tłumaczyc i tak pewnie wiekszosc nie rozumie i nie wie o czym wogole mowie. Dodajcie ten temat do ulubionych i za rok-dwa popatrzcie co wy pisaliscie wogole.
PS: Ja tez nie jestem najlepszy. O wielu zeczach jeszcze nie wiem ale jak czegos niewiem to o tym nie pisze. Moge tez sie mylic w pewnych kwestiach ale raczej zdaza mi sie to bardzo zadko.
PS2. Do Rothes. Wlasnie na erig mozna sobie zobaczyc kto jak expi ... spojrzmy na mateusz dragon~albo co zrobil jakis czas temu gracz z harmoni ( oczywiscie sorc ) ;)
elo ziomy
czytaj troche postow a nie zakladasz nowy nie wiedzac ze takie sa
...żal.pl wyjdz i zamknij za sobą drzwi
No i podał na priv cztery linki do filmów:D 3 w ogóle nie związane z ani, a na jednym był anhilator w wykonaniu 3 knightów i 1 paladyna. Gdy się go zapytałem na priv gdzie on na tym filmie widział sorków, to mnie zwyzywał od ... Potwierdziło się to co wiedziałem wcześniej, gość ma pewno 10-12lat i gra knightem. Gdy mu się zarzuci, że gra najsłabszą profesją to się agresywny robi. Szkoda, że rodzice nie kontrolują tego co robi na kompie, później z tego same kłopoty.
za 5 dlem wypadło dragon lance więc niemów mi że wydać te pare gp na 2 bp manasów dokładnie 2,2 k nie opłaca się za dragon lance
Musze przyznac ze miales wyjatkowe szczescie, ja zabilem juz setki jak nie tysiace DL, wylootwoalem z 10 dsmow, z 15 rh, pare bp tower shieldow i fs i ANI JEDNEJ LANCY. Pozatym bylem pewien ze lanca leci tylko z BK, ale widocznie sie mylilem, dobrze ze taki PRO player jak Ty mnie wyprowadzil z bledu.
Odnosnie duela 4 sorcow i 4 knightow, fajnie sobie pofantazjowac. Czterech sorcow 100 level ma sd combo za ~1200 a knight na tym levelu ma troche wiecej hp. Jak ktos mi powie ze sorce moga sie zmowic i zrobic ue combo majac ssa na sobie to przypominam ze taki ssa na dlugo nie starcza jak bije cie 4 knightow z meele, mana shield tez sie nie przyda na wiele bo knight moze uzywac might ringow, sorce wywala cala mane i bedize dupa. Oczywiscie, ktos moze powiedziec ze walna utani gran i uciekna,a le wtedy to nie bedzie duel tylko ucieczka z pola bitwy. Dla tych ktorzy sadza ze taki sorc moze sobei uciec bo jest szybszy. Pare miesiecy temu Spash 150 ms na eterni zabil mnie w nocy podczas wojny i tez sadzil ze jest szybki wiec mu sie nic nie stanie, okazalos ie jednak ze jak 10 osob sie zalogowalo, zadna nie byla tak szybka jak on, a jednak niepozwolilismy mu stracic pz i po 20 minutach gonienia wpadlw koncu w trapa zostal zabity.
O expieniu knightem i sorcem. Slowo "polowanie/hunt" oznacza cos wiecej niz tylko klepanie potworow. Na "przyjemny hunt" skladaja sie takie rzeczy jak czas przygotowania do niego, czas ktory posiecamy na bicie stworow i leczenie sie, czas sprzedawania loota, ryzyko smierci, ewentualne wypadki (kolega potrzebuje pomocy, lurniete stwory), szybkosc zdobywanego expa, monotonia miejsca w ktorym polujemy, pewny loot oraz mozliwy loot.
-czas przygotowania do hunta. Taki sorc procz noszenia mf musi posiadac rozne inne przedmioty, czesto na non-pvp nie zabiera lopaty, liny kiedy nie jest mu potrzebna, potem moze okazac sie ze nie zabral czegos co zostawil w dp idac na polowanie w inne miejsce(wlsnie lopaty, liny czy jakiegos wasnego klucza), zawsze moze okazac sie ze nie ma e ringa czy jedzenia, na pvp serverach trzeba nosic ze soba ssa, m ringi bo mozna latwo pasc, to ze jakis sorc zabiera ze soba 20 bp mf nie oznacza ze wszystkei 20 bp zuzywa, bo wie ze potrzebuje cos na powrot. Knight na adekwatnym levelu ma tylko jeden zestaw na hunta, runa-uhy, gfb, fd, fd,pb, explo, hmm. Zawsze ma ze soba line, lopate, na wyzszych levelach kilof. jedzenie, zestaw wszystkich kluczy waznych w tibi, 10-20 parceli, duzy zapas wszystkiego i jeszcze 1000 capa wolnego na loot. Taki 100 knight jest przygotowany na kazdy hunt od chwili zalogowania sie.
-czas poswiecany na bicie potworow, czy 280 mag z sd bedzie mial lepszy exp na BK niz 50 level pal? nie bo ogranicza ich predkosc spawnu. to samo sie tyczy 280 ms w ormuc tombie jak i 150 ek. Pozatym, podawanie za przyklad wyzszosci jednej profesji nad druga ludzi z levelem 200+ jest pozbawione sensu, bo jest to za waska grupa.
-czas poswiecany na leczenie, w tym ladowanie mana shielda jezeli mag takowego uzywa. knight uzywa uha raz na jakis czas, a dla maga kazdy drag, dl, warlock itp to pare sekund zuzytych na leczenie sie, knight leczac sie ciagle atakuje a mag nie.
-czas sprzedawania loota. moj knight ma 3000 capa, czesto koledzy -madzy 110-130-prosza o to zebym im sprzedal loota bo im to zajmuje wieki. Mozna tachac lootbaga po ziemi, ale ja bym nie ryzykowal z proba wynesienia 40.000 oz kusz z thais DP w ciagu dnia a w nocy wole spac niz sprzedawac lootbagi.
-ryzyko smierci, procz oczywistego kicka czy freeza mozna sie zagapic, kiedys blokujac demona dostalem od kumpla msg o wieczornej imprezie, zaczalem go czytac i nawet nie zauwazylem jak bylem black hp, naszczescie przezylem. Jeslibylbym sorcem i zrobil to samo na dragu to bym padl. Jesli mam watpliwosci czy moje polaczenie jest stabilne (np ostatnie wichury mogly zerwac kable) to ciagle moge sobie isc na orc fortes czy zolwie bo wiem ze i tak przezyje 2 minuty po ktorych moja postac zostanie wylogowana. sorc nie ma takich miejsc (chyba ze roty)
-ewentualne wypadki- dzisiejszy przyklad. siedze sobie spokojnie w OF i kumpel pisze do mnie ze go zabil 121 rp za nic. utani hur i wybiegam z of, piszac wiadomosci do kumpli ed/ms zeby pomogli dostawalem odpowiedzi "ok, lece tylko odloze mf i wezme jakies sd i brusty" dobieglem pierwszy zaczalem go lac, a sd power dopiero przybiegal. Inny przyklad z zycia wziety, kupel 120 ed pisze ze potrzebuje pomocy bo jakis skur..... ropnal dla w edl i ma przy wejsciu 7 dragow i dla. Sprawe rozwiazaly 3 bp mf i moje exori.
-szybkosc expa, nie ma co duzo dyskutowac, sorc zabija stowory szybciej niz knight czy pal. druid i sorc expia z podobna predkoscia tak jak knight i pal. ale miedyz tymi dwoma parami jest duza przepasc.
-monotonia- typowe guardy dla sorcow 40 level czy scraby dla knightow o tym samym levelu, po wbiciu paru leveli mozna sie porzygac na sama mysl o nich. Knight i sorc maja podobna ilosc ciekawych miejsc, ja np bardzo lubie OF ze wzgledu na kase jaka tam zarabiam, duzo zarobionej kasy rozdaje kumpla z rl ktorzy graja w tibie slabiej niz ja. //Kase rozdaje a nie sprzedaje wiec nie jest to sprzeczne z regulaminem tibi.
-pewny loot to mace, longswordy, steel shieldy, kusze z dragow czy chain armory, battle axe, scemitary, plate shieldy, halbardy z of. wiemy ze jak pujdziemy na te stwory to bedzie tego od groma i bedzie zysk. na stwory ktore zostawiaja duzo takiego loota poluje wlasnie knight,
-mozliwy loot to wszystkie lepsze przedmioty ktore leca zadko ale sa duzo warte, dragon shieldy, dsmy, rh, vamp sheldy, b robe, loot z demona. Na stwory zostawiajace taki loot poluje glownie sorce, czasemz blokujacym kniightem ktory nie ponosi glownego kosztu polowania. Wiarze sie to czesto ze stratami i posutymi nerwami "jeszcze sa sd na 10 demonow i jak nic nie poleci to jestem w plecy 200k"
O solowaniu quetow przez knighta.
Pomijajac POI quest ktory moze zostc zsolowany TYLKO przez 250 ms
to reszte questow moze zrobic solo knight, np nigdzie nie widzialem DHQ robionego przez ms/ed solo a EK/RP robia go solo masowo.
PS2. Do Rothes. Wlasnie na erig mozna sobie zobaczyc kto jak expi ... spojrzmy na mateusz dragon~albo co zrobil jakis czas temu gracz z harmoni ( oczywiscie sorc )Nie oceniaj ogółu po jednostkach. MDW odbiega od reszty (nawet od sorców, a przecież oni też mogą tak samo expić).
Popatrz na dzisiejszy przyrost expa i powiedz - czy naprawdę knight aż tak bardzo odbiega od reszty? Nie sądzę.
Fakt, sorców i drutów, którzy szybko expią jest pełno, ale to bardziej wynika z natury osób grających nimi - zazwyczaj wybiera się postać magiczną z myślą o jak najszybszym wbijaniu lvli. Nie znam za to knighta, który tylko się zaloguje, kupuje odpowiednie runy, mf'y i leci expić jak nawiedzony, natomiast miałem okazję poznać paru takich sorców. ;)
Według mnie odbiega i to znacznie. Dawniej odbiegał tylko na wysokim levelu od sorca, za to na niskim i średnim był dużo lepszy. Natomiast w tej chwili odbiega na niskim, średnim i wysokim lv. Solowałem już wyverny i dragi na 40lv knigcie i 33lv druidzie i widze co jest grane. Druid na full def otrzymuje z łapy mniejsze obrażenia niż knight na balanced z broni dwuręcznej (na full attack otrzymuję praktycznie co ture bloodhit z łapy). Za to szybciej ubija wyverna/draga, taniej się leczy. Knightem mam skille 81/81 z ringiem 85 sword. Na wyższym levelu knight jeszcze bardziej odstaje od sorka (vis jest coraz mocniejszy z lv i mlv, natomiast siła melee knighta rośnie tylko ze skillem i nawet na skillach 90 knight bije hity bardzo słabe w stosunku do czasu poświęconego na trening). Ja wiem swoje, mnie nie oszukasz:-)
Anonimus
01-02-2007, 16:55
Wróciłem ze szkoły więc coś wam powiem .... :
Fosfik (miał chyba wtedy 162 level ale nie jestem pewien) zabił Beduriona (miał 200 level) . A potem Fosfik zajebał Ata Arhari który był z kilkoma kolegami i Fosfik również rozjebał go jak paczke dropsów a Ata i Bedu się nie zemścili bo się go chyba boją . To jest niebity dowód że średnią ciosów Knighta powinni ulepszyć , dodać kilka czarów i oprócz tego widziałem film na youtube.com kiedy beduriona dopadli na wojnie i blokneli go przy domku (dokładnie przy ścianie) i bronił się dość długo przed combo SD + około 4 boltów naraz (ktoś napisał w temacie że SD jest słabe a sorcerer swoimi marnymi hitami nie rozwali najta [mnarne hity chodzi z ue]) a potem DPFT wpadło i ich rozjebało . Lecz potem zobaczyłem next filmik i było pokazane jak bedurion pada :p teraz możecie mnie zrównać z ziemią i dalej kłócic między sobą (ale o taka dyskuje mi chodziło bo widze że się rozwija ) papa zal.pl
Na wojnie tylko sorce/druty/pale są przydatne. Przecież knighci ze swoją średnią 50 to by Beduriona miesiąc biły, ąż do skończenia uhów:D
ps. inna sprawa, że aata się trochę jak noob zachował przy tej akcji:D
@ Fagaro
Na koncu napisales ze nie widziales DHQ solo przez msa. No to poszukaj czegos o solowce Nemtora na Aldora.
@ Rothes
Poczekaj rok, dwa przy tym jak wyglada teraz sorc nad knightem i na erig bedzie widac tylko sorcow, drutow. Teraz sa knighci poniewaz oni zalozyli swoje chary jak jeszce sorc nie byl taki dobry.
PS. jezeli ktos odczuwa wrazenie ze ja faforyzuje sorca czy cos to tak nie jest. Moja najlepsza postac w tibi jak dotad to wlasnie knight ;) Poprostu pisze jak uwazam.
elo
Wróciłem ze szkoły więc coś wam powiem .... :
Fosfik (miał chyba wtedy 162 level ale nie jestem pewien) zabił Beduriona (miał 200 level) . A potem Fosfik zajebał Ata Arhari który był z kilkoma kolegami i Fosfik również rozjebał go jak paczke dropsów
To, że ktoś sorcem wymiata, nie znaczy, że każdy nim będzie wymiatać. Wiele zależy od gracza. Znając życie większość z sorców nie wykorzystuje w pełni potencjału swojej profesji (vide znajomy druid, który głównie robi runy, a lvl wbija średnio raz na parę dni [obecnie 29]).
Moim zdaniem knight ma bardzo duży potencjał tylko nikt go nie umie wykorzystać:-)
dinrakit
01-02-2007, 17:19
Nie wiem ktora profesje jest najlepsza i nie beda sie na ten temat wypowiadal, natomiast jesli chodzi o ciekawosc gry to knight jest zdecydowanie najnudniejsza profesja i tego nikt nie moze zaprzeczyc:
-nudne skillowanie 1000 godzin zeby miec dobre hity (poniżej skilli 80/80 knight jest śmieciem i nawet dragon lorda nie zabije bo sie szybciej leczy niz knight go atakuje)
-nudne blokowanie w ktorym tylko F1 sie klika
-nudne lootbagi na slabiutkich minotaurach
-nudne expienie na slabych potworach pokroju elfow, zolwi, cycow itp
-nie jest w stanie sam wykonywac trudnych questow ponizej 100 lvl (np dwarf hell quest ktorego ja drutem zrobilem i dalem film)
-nie jest w stanie nikogo z mozgiem w pvp zabic, nawet jesli ma o 50 wyzszy poziom, wiec nie cieszy sie az tak duzym szacunkiem wsrod ludzi i nie ma az tak wielu kumpli jak sorc...
-nie jest juz tak czesto brany na hunty jak kiedys kiedy ludzie nie mogli uderzac z visa za jedyne 11 gp...
-nie osiagniesz nic knightem na e-pvp poniewaz tutaj trzeba zabijac ludzi a nie tylko sie bronic zeby miec lvl, a knight do zabijania jest zdecydowanie najgorszy...
-nudne skillowanie 1000 godzin zeby miec dobre hity (poniżej skilli 80/80 knight jest śmieciem i nawet dragon lorda nie zabije bo sie szybciej leczy niz knight go atakuje)
Czyli póki nie mam 80/80 to jestem śmieciem? Moja rada - lecz się na nogi. Na głowę już i tak za późno.
Aha. A expienie sorcem, w którym tylko F1 się klika na exori vis jest ciekawe?
-nie jest w stanie nikogo z mozgiem w pvp zabic, nawet jesli ma o 50 wyzszy poziom, wiec nie cieszy sie az tak duzym szacunkiem wsrod ludzi i nie ma az tak wielu kumpli jak sorc...
Zdziwiłbyś się.
-nie jest juz tak czesto brany na hunty jak kiedys kiedy ludzie nie mogli uderzac z visa za jedyne 11 gp...
No prawie w ogóle go nie biorą. Na hydry sobie wszyscy sami biegają bez knightów, na demony też.
4knightów vs 4 sorków = nikt by nie wygrał
jelsi mowimy o mozliwosci zabicia kogos to zdecydowanie pojedynku nie przegralaby grupa 4 knightow. Jesli mowimy o umiejetnosciach ucieczki - to im wiecej knightow tym trudniej bedzie sorcom nie zostac trapnietym, a knighci zawsze i wszedzie sorcom uciekna.
Mi chodzi o sytuację, gdy trzeba spkować konkretną osobę. Kto się lepiej sprawdzi do tej roli? 4 sorków, great haste, mw, sd czy 4 knighów z noobskimi hitami?
4 knightow w wielu sytuacjach poradziloby sobie wcale niewiele gorzej.
A co do kolejnego pytania, do nikt nie pytał o czas. A po drugie to na niższych levelach to nie ma znaczenia.
1000-manas-1000-manas-1000-manas-smierc to jest mniej niz 500-uh-500-uh-500-uh-500-uh-500-uh-500-uh-500-uh-prawie_pelne_HP pomimo ze 1000 to wiecej niz 500.
-nudne skillowanie 1000 godzin zeby miec dobre hity
Gdyby nie powracajacy motyw 1000 godzin wygladalbys na nasladowce. A tak ...
trening do wspomnianego 80/80 trwa w granicach 500 godzin, zatrzymac mozna sie spokojnie w granicach 75/75 ( czyli ~80-90 godzin wczesniej ).
60% knightow ktorych znam nigdy w zyciu nikomu niczego nie blokowala i zyja.
-nudne lootbagi na slabiutkich minotaurach
co juz dawno sie zmienilo tylko niektorzy nie chca tego zauwazyc.
-nie jest w stanie sam wykonywac trudnych questow ponizej 100 lvl (np dwarf hell quest ktorego ja drutem zrobilem i dalem film)
Przydatnych "questow" ponizej 100 levela jest moze z 5, zadnego z nich sorc nie wykona solo na wlasciwym dla questa levelu.
-nie jest w stanie nikogo z mozgiem w pvp zabic, nawet jesli ma o 50 wyzszy poziom
sorc rowniez.
wiec nie cieszy sie az tak duzym szacunkiem wsrod ludzi i nie ma az tak wielu kumpli jak sorc...
Nie wiem czy sie smiac czy plakac. Domyslam sie ze grasz druidem zeby miec wiecej kolegow ?
nie widze sensu w chodzeniu na hunty, najwyzej zeby na zlecenie komus poblokowac za gotowke.
-nie osiagniesz nic knightem na e-pvp
a na non-pvp nikomu sorcem nic nie wyperswadujesz, niezaleznie od tego jaki masz level.
Fosfik (miał chyba wtedy 162 level ale nie jestem pewien) zabił Beduriona (miał 200 level)
sam czy z ekipa ?
ja bym nie ryzykowal z proba wynesienia 40.000 oz kusz z thais DP w ciagu dnia
pol biedy z 40k oz kusz, ja pamietam oproznianie 3 depotow ( carlin, Ab, kazz ) z loota zbieranego przez tydzien, liczylo sie to juz nie w tysiacach oz ale w tysiacach hatchetow. Chetnie bym poszukal kogos kto by sprobowal to przeniesc sorcem na dalszy dystans.
nigdzie nie widzialem DHQ robionego przez ms
wykonalne.
Aha. A expienie sorcem, w którym tylko F1 się klika na exori vis jest ciekawe?
W przypadku sorca wystepuje jeszcze f2 z manasami, ktore w niewiarygodnym stopniu urozmaica gre xd
Anonimus
01-02-2007, 18:02
@Vil chyba fosfik był sam ale nie jestem pewien.... na hellgate tez zabbil ata arharego bo spanikowal a ata ma o wiele większy level niz fosfik a się z bedu nie zemszczą :p :] ;)
dinrakit
01-02-2007, 18:03
Gram druidem ze wzgledu na ostatnia rozdzke ktora jest lepsza niz u sorca. Nie dla kolegow bo nie mam pacca i sio. Uwazam ze gra druidem jest duzo ciekawsza poniewaz moge kupic sd i robic questy, waste bo waste, ale moge i jest to ciekawe a knightem bije sie jednego dragon lorda przez minute podczas gdy drutem wystarczy 10 sekund.
knightem bije sie jednego dragon lorda przez minute podczas gdy drutem wystarczy 10 sekund.
jak czytam twoje posty to mam wrazenie ze nie wiesz co to tibia czasami...
jestes poprostu tepy - .- i wes skonczy
knight jest tak samo dobry jak reszta profesji, i np. na Orc Fortress Quest najczesciej bierze sie hlvl knightow ktorzy czyszcza przejscie ...
BeNcHaKeR
01-02-2007, 18:23
@up up LoL grasz drutem dla różdżki??!!jesteś naprawde dzieckiem neo na wysokim lvlu druty ani sorci nie używają różdżek bo walą z visa po 200 + a z różdżki po 60 więc więcej wychodzi raz z visa niż 3 razy z rózgi
jaki z tego morał lepsze hity i schodzi mniej many -.-
Guest 1900
01-02-2007, 18:27
@up3x
Grasz drutem to siedz pod dp klep te runy i cicho badz a nie wjeżdzasz na forum i gadasz jaki ty jestes boski ... jak cos sie komus nie podoba to sie o tym nie mowi a ty na odwrót ... panie ekspercie ....
re5pekcik
01-02-2007, 18:35
1.
2.
3.
Ku*** stary co ty wypisujesz? X( :glupek:
ad 1: Jaki knajt na 30 lvku ma skile po 65? xD (na tym lvku ma sie po 72+) a sorcek pada jak mucha! Ile taki sorc moze walnac z sd? 120? MAX! a 30 knajt ma 515 hp! Wyuha xie spokojnie a w sorcka hity wchodzą jak w masełko nawet i 100+ nawet opisana sytuacja z 2 fd... kiedy on je przywolal?? chyba przed ta batalia... wtedy by mial szanse na zabicie tego knajciora ale w takich okolicznosciach moge stwierdzic ze ten twoj kolega to mega n00b! (30 knajt skile 65 XDD)
ad 2: Jakiemu knajtowi na 30 lvlu brakuje uhow? Tylko i wyłącznie po huncie ale tak to kolejna bzzdura...
ad 3: I finał!
Zacznijmy ze knajt na 30 lvlu jest szybszy od palka na 26!
Hity wchodzą jak w masełko bo pallek nie ma tarczy!!! (jesli nawala z kuszy, jesli miales jakis inny chytry plan napisz xD) Palek na tym skilu sieknie z bolta za 40-60 max! Do tego hmm za ok 20~ chyba ze ma juz 15 mlv ale i tek z sd sieknie za 60? xDD JESZCZE RAZ! DOGONI GO Z PEWNOSCIA!!! A jak już go dorwie to to będzie dopiero blood hitowanie :) ale jak jestes taki mocny to zacznij do 30 knajta 26 pallem ;) zobaczymy jakie dostaniesz bęcki :P
I NIE PISZ JUZ WIECEJ PLX 8o
1.
2.
3.
4:
1. 26 Sorek HAUSHASUAHSAUHSABUHAHAAHAHAHAHAH.... albo noob grał tym najtem, albo ja już nie wiem jak on zrobił, że padł od takiego słabego lvl.... Ja na 28 EK ubiłem 37 MS, a ty stwierdzasz po jednym zdarzeniu, że najt nie umie ubić Sorka.... Najtem trzeba umieć PKować
2. Druid tym bardziej gorzej niż sorek... Druida trudniej ubić bo ma UHY, ale sam w sobie druid może cię pocałować w ....
3. Pallka z zamkniętymi oczami ubijesz... Ja lajtowo pallów ubijałem najtem... wystarczy, że go dogonisz... a na pewno dogonisz 30 Najtem...
4. Człowieku, knight nie potrzebuje many -.- bo nie jest od tego... blokowanie potworków to jedna z największych zalet najta... nudzi ci się expienie idziesz sobie na hyderki i jest ciekawie... Skoro nie umiesz ubić Najtem Mino Maga to znaczy, że nie umiesz nim grać.... Widać, że mówisz to z swojego doświadczenia i skoro ty chodzisz z 1 bp uh przy sobie to się nie dziwie, że tak niebezepiecznie ci się gra... Knight jest drugą po Sorku najbogatszą profesją w Tibii, ja na przyklad z 2 bp uh poszłem na żółwie na 57 lvl to zarobiłem 10k poszedł mi 1 bp uh więc byłem 7k na plusie... Najtem trzeba umieć PKować i grać...
Mortyr_Pixel
01-02-2007, 18:55
KOlego, knight jest raczej przeznaczony do obrony druidow sorcow i pallow. Stanowi funkcje ochroniarza. Przydaje sie w gildiach jako ztwy pancerz
BaxCrow: Ja najtem 40lv zarabiam minimum 20k w 3h expiąć na mino guardach/magach/beholderach (facc). Więc te 10k to się wysiliłeś:D A co do tego ubijania pałków to ja jestem zdania, że z mieczyka tylko nooba ubijesz który nie umie się uhnąć. Prawdziwe pk to ekipa sorców/drutów i sd combo.
re5pekcik: Co do tych skillów knighta. Zauważ, że on musiał trenować x godzin, a sorc/druit za ten czas expili. Jakby oni trenowali mlev to na 25lv nie mieli by 25mlev tylko 50mlev:D
BaxCrow: Ja najtem 40lv zarabiam minimum 20k w 3h expiąć na mino guardach/magach/beholderach (facc). Więc te 10k to się wysiliłeś:D A co do tego ubijania pałków to ja jestem zdania, że z mieczyka tylko nooba ubijesz który nie umie się uhnąć. Prawdziwe pk to ekipa sorców/drutów i sd combo.
re5pekcik: Co do tych skillów knighta. Zauważ, że on musiał trenować x godzin, a sorc/druit za ten czas expili. Jakby oni trenowali mlev to na 25lv nie mieli by 25mlev tylko 50mlev:D
I co z tego, że expili, ja nabije skille 75/75 ide expić wbijam 50 lvl to mogą mnie bić w 5 osób Same Sorki i Druty i mnie nie ubiją....
A co do prawdziwego PK to jest 3 Najtów, 2 Sorków i 3 Druidów... to jest prawdziwe PK... Zauważ, że Najci robią trapa i a reszta bije a Druid Uha najtów gdyby ubijany miał opory...
4 knightow vs 4 sorcow = win dla knightow.
Grałeś kiedykolwiek sorcem? Pomijajać fakt, że gdyby wszyscy mieli po 60 lvl, to na knighta wystarczą 4 sd - jego uh - 4 ue [oczywiście potrzeba teamspeaka/ventrillo, aby wiedzieć kiedy założyć ss'y]. Oczywiście to jest skrajnosć, ale przymując, że wszyscy mają po 40 lvl, to 4 sorców, jest w stanie summonować dsy/fe, co nie daje knightom najmniejszych szans na przeżycie. Napiszesz zapewnie, że musieliby to ustawić przed walką itp., a knightci musieliby być nieprzygotowani na atak. Bah, z mojego doświadczenia wiem [szukaj: Siejnik the movie], że jednym sorcem na 30 lvlu można zdjąć knighta o 20 lvli wyższego [miałem parę takich fragów, już po wprowadzeniu systemu hotkey'i], a w czterech sorców można zrobić naprawdę dużo. Ot. tak dla przykładu, stary frag mojej ekipy na 100ek. Było nas 2 * 40 knightci i 4 * sorców na lvlach ~ 30. Teoretycznie siła ognia wyniosła by ~ 400-450 hp na rundę [bez summonów], jednak 100 ek wiedział, że chcemy go zabić, a mimo to poszedł do sklepu w kazo sprzedawać loota, firebomba, trap, summonowanie i siła ognia wzrosła o 3 dsy i 3 fe, co dało jakieś 900 hp na rundę. Pomijajac fakt, że knight nie uhał się za dobrze, tak czy siak miał małe szanse na przeżycie. Niby, trapowało go 2ch knightow, ale w podobny sposób zabliśmy sporo osób z lvlami 40-80. Jestem pewnien, że w walce 4 na 4, sorcowie mieliby znacznie większe szanse na zwycięstwo, oczywiście pod warunkiem nie spotkania skrajnosci, czyli knightów ze skillami 85, z których każdy miałby icerapiery i stale był gotowy do użycia exori.
I co z tego, że expili, ja nabije skille75/75 ide expić wbijam 50 lvl to mogą mnie bić w 5 osób Same Sorki iDruty i mnie nie ubiją....
A co do prawdziwego PK to jest 3 Najtów, 2 Sorków i 3 Druidów... tojest prawdziwe PK... Zauważ, że Najci robią trapa i a reszta bije aDruid Uha najtów gdyby ubijany miał opory...
5 sorców = 10 dsów, zakładając że dojdą Cię przy jakiejś ścianie potrzebne będzie tylko np. 6, 2 się zabije i postawi 4 fe, co daję siłę ognia [lekko licząc] 500hp [sd] + 400hp [dsy] + 400hp [fe] = 1300hp. Mimo iż jest to wartość orientacyjna, idealnego comba, to tak czy siak nie wytrzymałbyś dłużej niż 40 sekund, wiem z doświadczenia.
A co do prawdziwego pk to się nie wypowiem, bo w profilu widzę, że grasz na non-pvp i nie chce Cię pogrążać.
Jestem pewnien, że w walce 4 na 4, sorcowie mieliby znacznie większe szanse na zwycięstwo, oczywiście pod warunkiem nie spotkania skrajnosci, czyli knightów ze skillami 85, z których każdy miałby icerapiery i stale był gotowy do użycia exori.
Moze doswiadczenia wojennego nie mam za duzego, ale wiem, ze wystrzelic kilka UE w odpowiednim momencie jest niezmiernie trudno, polaczyc to z utrzymaniem na sobie SSA zakladajac ze przeciwnik nie stoi jak glupi jeszcze trudniej. Widzialem 1 przypadek w ktorym to sie komus udalo.
Zauwaz, ze na danym levelu knight jest w stanie wytrzymac ponad 4 SDki sorca na takim samym levelu i przezyc, nie widze problemu w tym zeby pozostali ludzie z grupy leczyli atakowanego knighta ( przy 4 sorcach wystarczy 2 knightow - sam poszkodowany i 1 kolega ), zwlaszcza, ze bedzie w stanie przezyc wystarczajaco dlugo zeby bylo wiadomo kto jest celem ataku. Dodaj do tego diametralnie rozna taktyke knightow, ktorzy beda starali sie trapnac sorca, fakt, ze gdy juz ten trap sie uda przynajmnniej 2 sorcow bedzie wylaczonych z atakowania ( bo zabiora sie za leczenie ) oraz to, ze usilowanie unikniecia trapa troche utrudnia atakowanie.
A co do grania sorcem, to nie, nie gralem, ale wielokrotnie uciekalem 2-3 sorcom i pare razy zdarzylo mi sie pojedynczych zabijac.
re5pekcik
01-02-2007, 19:27
I co z tego, że expili, ja nabije skille 75/75 ide expić wbijam 50 lvl to mogą mnie bić w 5 osób Same Sorki i Druty i mnie nie ubiją....
To Jest prawda! Moj kolega na Obsidii jak sie lalismy z ukraincami w kazzo zdupczyl przed 5 graczami! W tym 45, 33, 41 masterami/ 51 Pallem i 71 elitem!
Co prawda to prawda Ukr-y to nooby no ale [...] :P
BeNcHaKeR
01-02-2007, 19:33
@up3x
jak cos sie komus nie podoba to sie o tym nie mowi a ty na odwrót ... panie ekspercie ....
nie zgadzam się z tobą każdy ma prawo wyrazić to co czuje a to że on jest noobkiem to nie twoja sprawa już
Moze doswiadczenia wojennego nie mam za duzego, ale wiem, ze wystrzelic kilka UE w odpowiednim momencie jest niezmiernie trudno, polaczyc to z utrzymaniem na sobie SSA zakladajac ze przeciwnik nie stoi jak glupi jeszcze trudniej. Widzialem 1 przypadek w ktorym to sie komus udalo.
Zauwaz, ze na danym levelu knight jest w stanie wytrzymac ponad 4 SDki sorca na takim samym levelu i przezyc, nie widze problemu w tym zeby pozostali ludzie z grupy leczyli atakowanego knighta ( przy 4 sorcach wystarczy 2 knightow - sam poszkodowany i 1 kolega ), zwlaszcza, ze bedzie w stanie przezyc wystarczajaco dlugo zeby bylo wiadomo kto jest celem ataku. Dodaj do tego diametralnie rozna taktyke knightow, ktorzy beda starali sie trapnac sorca, fakt, ze gdy juz ten trap sie uda przynajmnniej 2 sorcow bedzie wylaczonych z atakowania ( bo zabiora sie za leczenie ) oraz to, ze usilowanie unikniecia trapa troche utrudnia atakowanie.
A co do grania sorcem, to nie, nie gralem, ale wielokrotnie uciekalem 2-3 sorcom i pare razy zdarzylo mi sie pojedynczych zabijac.
Trafienie takiego knighta z UE nie jest trudne, szczególnie kiedy bije się z kimś z twojej grupy i cały czas porusza się kratkę za nim.
Sorcowie z dobrym zgraniem, są nie do przewidzenia i nieraz podczas mojej gry zdażało się, że przy walce z większą ilością osób zmienialiśmy nagle cel, nie dając szans ogarnąć, ani ofiarze, ani całej reszcie co się dzieje. Zresztą moim skromnym zdaniem, obaj mamy rację, w tym co piszemy i wszystko zależy od tego, kto by na takich postaciach grał, czyli wszystko sprowadza się do umiejętności danych graczy. A żeby pokazać talent w działaniu oto krótki dialog przed atakiem 3 sorców ~40 lvle na 118 knighta ^^
13:40 Toruviel [37]: lejemy
13:40 Blant'Mage [34]: 118 kina
13:40 Blant'Mage [34]: ...
13:40 Toruviel [37]: ale tylko kina
13:40 Pofer [39]: bez pacc
13:40 Toruviel [37]: nie ma exori
13:40 Pofer [39]: mhm
Pomijając sam fakt, że knighta miał sca i 100 axe'a, a jeden z nas tak się nieszczęśliwie ustawił, że dostawał od FE, to padliśmy dopiero wtedy kiedy na odsiecz przybył 160 royal ;p.
@Down
Mam nadzieję, że Ci się przypadkiem mózg nie spalił podaczas wymyślania, tak wysoce rozwniętego dialogu, pełnego zwrotów akcji i nieprzewidywalnego końca. I nie, nie byłeś zabawny.
to ja przedstawie swoj dialog
13:40 Fagaro [114]: lejemy Taifun Devilry?
13:40 Eternal Oblivion [290]: nie mam kasy na explo
13:40 Fagaro [114]: ...
13:40 Fagarol [114]: ale to tylko MS, pozycze Ci LMM
13:40 Eternal Oblivion [290]: no ok,
13:40 Fagaro [114]: exiva "Taifun Devilry
13:40 Eternal Oblivion [290]: zaraz przyjde
I tak z kumplem prawie uwalilismy tafiuna, ale Mateusz Dragon Wielki i Bubble przyszli mu z odsiecza.
Ktoś tam ładnie liczył, że ileś tam HP strace najtem w ileś tam sekund.... po takim combo jak ktoś padnie to jest wybitnie daremny.... ja wiem co mowie bo jak sie bloczy 3 DL'e i 4 Dragi naraz na 53 lvl to chyba wiem na co mnie stać... po za tym na 38 EK walił mnie team jak to powiedział ktoś 4 Mega Sorków z UE... ich intelignecja sprawiła, że przeżył z nich tylko jeden bo wszyscy 4 walneli UE iu każdy z nich dostał od siebie po 300+ z UE bez Vitki i było papatki.... bo ja jako że miałem explo i parę GFb i exori lajtowo ich podobijałem...
Ktoś tam ładnie liczył, że ileś tam HP strace najtem w ileś tam sekund.... po takim combo jak ktoś padnie to jest wybitnie daremny.... ja wiem co mowie bo jak sie bloczy 3 DL'e i 4 Dragi naraz na 53 lvl to chyba wiem na co mnie stać... po za tym na 38 EK walił mnie team jak to powiedział ktoś 4 Mega Sorków z UE... ich intelignecja sprawiła, że przeżył z nich tylko jeden bo wszyscy 4 walneli UE iu każdy z nich dostał od siebie po 300+ z UE bez Vitki i było papatki.... bo ja jako że miałem explo i parę GFb i exori lajtowo ich podobijałem...
Ksiązkę najlepiej napisz, coś jak baśnie Andresena.
Jak się bloczy 3 dle i 4 dragi to trzeba mieć daremne szczęscie, żeby przeżyć. A żeby dostać 2 comba, nie do wyuhania wystraczy 5 osób. Oczywiście po tym jak czterech sorców się trafiło z ue, a ty zdążyłeś wszystkich czterech dobić z explo, kilku strzałów gfb i exori, pojawił się GM Xadam i powiedział, że musisz się zalować na www.shakujmnie.pl, aby usunąć się z jego blacklisty.
Bah, ja na potwierdzenie tego co zawarłem we wcześniejszych postach mam filmiki [.rec], pozapisywane logi i kilka filmów wmv z pkingiem na koncie, więc wszelkie ironiczne komentarze i opisy tego co się działo, a co się nie działo, możesz [-cie, ktoś już wcześniej napisał "zabawny" dialog] sobie wsadzić ekhm... głęboko. Tak chciałem napisać, ale możecie tego nie zrozumieć, więc napiszę dosadnie: w dupę.
Anonimus
01-02-2007, 20:28
To prawda wtedy co nie mgołem ubić mino maga (bo się scykałem i uciekłem) to potem wziął mnie nowy z zaskoczenia i go ujebałem na 2 ciosy(to raczej było 126 i 24 ale nie jestem pewien [Bright Sword]) więc jedno jest pewne.... jeśli się wybierasz na potwora który ma atak na dystans to nie możesz się go bać (i uciekać bo cię też bije) tylko podejść ujebać zabrać loot i iść ;p X( X( :cup: to nie zmienia faktu że knight jest słaby może być dobry tylko na low levelu z dobrymi skillami bo potem hity np. z visa albo sd przwyzszaja hity knighta i knight staje się żywą zbroją i ochroniażem jak koledzy wyżej napisali:] :cup:
@edit
może żeby dorównać knighta do innych profesji powinni zrobić runę z której knight wali najwiencej :
Prawie nie możliwe żeby knight miał większe hity od innych bo ma słaby MLVL .... Ahaa jest pomysł !!
Siłę runa pobierała by z posiadanych skilli wzór: np. sword i shield (tylko skille knighta nie dyst) np.Knight ma 75 sworda i 75 shielda = 150 hit (2x skill) + co 2 levele knight by walil tą runą o 5 hp więcej czyli założmy EO ma skill np. 100 tego i 100 tego = 200 plus level np. 260 (jego level przypusxzczalny) podzielic na 2 130 x 5 = 650 = 910 (chyba) i można coś zmienić ja tylko daje przytkład nie jestem dobry z matmy więc pozostaje do spekulacji ( i wbicia w ziemię np. przez Vila) Coment plax: !!
Andrealfus
01-02-2007, 20:54
A czemu to znowu ja widze ciebie jak oczerniasz knighta? widze ze bardzo dluuuuuugo grales knightem. Knight gdy osiaga 1k hp to jest poprostu czolg.
Probowales grac moze drutem przed update na 7.6? Nie bylo wandow, naprawde trzeba bylo pokazac ze sie umi grac aby wbic postacia magiczna 40lvl a teraz? Kazdy frajer nabija magicznym 50lvl bo wystarczy z rozdzka + mf ganiac.
mam dla ciebie rade :
Zrob knighta na poziomie 70+ skillami 80+ i kup paca i sie okaze czy masz racje.
Bo narazie to twego 46drutka jak by byl na pvp to bym zetarl.
ps. mowilem ci gdzie sobie mozesz srednia wsadzic :)
Ksiązkę najlepiej napisz, coś jak baśnie Andresena.
Jak się bloczy 3 dle i 4 dragi to trzeba mieć daremne szczęscie, żeby przeżyć. A żeby dostać 2 comba, nie do wyuhania wystraczy 5 osób. Oczywiście po tym jak czterech sorców się trafiło z ue, a ty zdążyłeś wszystkich czterech dobić z explo, kilku strzałów gfb i exori, pojawił się GM Xadam i powiedział, że musisz się zalować na www.shakujmnie.pl, aby usunąć się z jego blacklisty.
Bah, ja na potwierdzenie tego co zawarłem we wcześniejszych postach mam filmiki [.rec], pozapisywane logi i kilka filmów wmv z pkingiem na koncie, więc wszelkie ironiczne komentarze i opisy tego co się działo, a co się nie działo, możesz [-cie, ktoś już wcześniej napisał "zabawny" dialog] sobie wsadzić ekhm... głęboko. Tak chciałem napisać, ale możecie tego nie zrozumieć, więc napiszę dosadnie: w dupę.
Żal.pl dla tego pana...
To, że ty nie umiesz Draga zbloczyć nie znaczy nie znaczy, że każdy jest taki upośledzony... a do tych UE to tak samo... to, że ty jak widzisz PK srasz w porty nie znaczy, że ja też musze... byś wiedział jak to wyglądało to może byś cicho siedział.... filmiku nie mam bo trudno się spodziewać, że cię PK zacznął bić chyba. nie? oni mnie trapnęli po każdym UE sie uhałem, więc nie mieli możliwości mnie ubić a potem było tylko Exori, parę Explo i GFB i sorkowie pozamiatani...
piotr8787
01-02-2007, 21:35
1. Nie zgadzam sie z żadnym Twoim zdaniem napisanym
2. Knight ze skillami 65/65 na 30 lvl jest słaby , ponieważ ma słabe skile
3. Myślałeś kiedyś co by sie stało jak palladyn albo mag znalazł by sie z knightem w korytarzu gdzie nie ma przestrzeni do uciekania. Proste knight ma wtedy ogromna przewagę.
4. Owszem moze i na 30 lvl nie ma szans , ale za to na wyższych to jest przeciwnie. Knight ma duzo HP i najwiecej uzupelnia mu sie HP poprzez UH'y. Natomiast mag nie nadąży z mf.
5. A jeżeli uważasz tak jak pisaleś to chyba pomyliłeś profesję. Wybierz maga albo paladyna . Tylko nie pisz za 2 tygodnie , że mag albo paladyn jest do du... .
6. KAŻDA profesja jest najlepsza tylko poprostu trzeba ją lubieć, a nie grać bo kolega gra akurat taką i mówi że jest najlepsza.
KNIGHT JEST NAJLEPSZY :cup: ;)
Żal.pl dla tego pana...
To, że ty nie umiesz Draga zbloczyć nie znaczy nie znaczy, że każdy jest taki upośledzony... a do tych UE to tak samo... to, że ty jak widzisz PK srasz w porty nie znaczy, że ja też musze... byś wiedział jak to wyglądało to może byś cicho siedział.... filmiku nie mam bo trudno się spodziewać, że cię PK zacznął bić chyba. nie? oni mnie trapnęli po każdym UE sie uhałem, więc nie mieli możliwości mnie ubić a potem było tylko Exori, parę Explo i GFB i sorkowie pozamiatani...
To co przedstawiłeś w swoim poście wygląda na opowieść z otsa i póki nie pokażesz jakiegoś dowodu nadal będę uważał ją za wymyśloną przez Ciebie bajeczkę. Co do pkowania, nie pierdol więcej głupot, tylko wracaj do blokowania dragów i dl'i, aby przekonać się o tym czego możesz dokonać rotfl. Jeżeli naprawdę chcesz się przekonać o moich umiejętnościach, to wpisz sobie w szukaj: siejnik i obejrzyj robionie przezemnie wmv, a tu masz link do ostatniej akcji, którą filmowałem: http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/14484
a w sorcka hity wchodzą jak w masełko nawet i 100+
no chyba jesli jeszcze uzywa explosion
ja na 22 lvl (sorc) z noble arm, p legs, c helmet, scarf, tower shield dostawalem hity po max 60 od 89 lvl ..... i z łatwością się leczyłem
piotr8787
01-02-2007, 22:36
ja na 22 lvl (sorc) z noble arm, p legs, c helmet, scarf, tower shield dostawalem hity po max 60 od 89 lvl ..... i z łatwością się leczyłem[/QUOTE]
Ciekawe kto CIe atakował. Knight na 15 lvl ze skillami 40/40 :p
To co przedstawiłeś w swoim poście wygląda na opowieść z otsa i póki nie pokażesz jakiegoś dowodu nadal będę uważał ją za wymyśloną przez Ciebie bajeczkę. Co do pkowania, nie pierdol więcej głupot, tylko wracaj do blokowania dragów i dl'i, aby przekonać się o tym czego możesz dokonać rotfl. Jeżeli naprawdę chcesz się przekonać o moich umiejętnościach, to wpisz sobie w szukaj: siejnik i obejrzyj robionie przezemnie wmv, a tu masz link do ostatniej akcji, którą filmowałem: http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/14484
Congratz, kolejny człowiek, który chce sam siebie przekonać, że jest Pro Gamer... N/C!!! Ja nic tobie nie muszę udowadniać moi kumple wiedzą co umiem, a ja tylko wyraziłem swoją opinię, a ty się do mnie doczepiłeś, więc CYA! Jak chcesz pokazać, że jesteś Geniusz Tibijskii to idź się z BR'ami zaprzyjaźnij oni robią to samo, udają, że są geniuszami, a są zwykłymi noobami...
MAsz cos do Brazylijczykow oraz ludzi z Ameryki Pd. rasisto ??
Zodus Lorix Astera
01-02-2007, 23:25
Uhmm... każdy mówi że najlepsza profesja to ta którą gra...niektórzy wypowiadają się że sorc/druid "ma fiększą źretnią chita z wisa nirz knajt ze sforta !11", a nie biorą pod uwagę tego, że kina płaci raz za broń i bije nią dość mocno, a sorc traci mane/runy za każdy poważniejszy hit....Profesje w tibii są wyrównane, bo gdyby tak nie było gra byłaby bez sensu.
@Ten co głosi propagandy wobec knighta
L O L, weź się człowieku zastanów...a gdyby tak był najazd Orsha/Morgarotha, co byś mu zrobił bez knighta.. -.- Więcej przykładów wymieniał nie będę bo i tak "knajt śmierci i f ogóle walcie wrzyscy z wisa!1! i opliczaicie śretniom1!11"
@BaxCrow
Bez kitu koles ty chyba niedawno co z otsa wrociles. Ja swoim knightem bym sie bal bloczyc 4 DLi i 4 dragow -.- A Ty to robisz na poziomie 30 nizej ... normalnie kozak .... a co do tej akjci ze pozamiatales sorcow to podaj name ich ... zobaczymy kogo tam pozamiatales ... oh zaraz powiesz ze to bylo dawno juz ? ah sad rly sad :( Wracaj na ots ;)
Andrealfus
02-02-2007, 08:33
@up
100% popieram
4 dl'e i 4 dragi? ja na 72lvl bym mial z tym ogromny problem a ten to na 30lvl ... omg
No wiadomo ze na ots mozesz na 8lvl sobie demony solowac ale nie wypowidaj sie tu argumentami z ots bo to jest zal.pl
Ja Ciebie obrazac nie bede, ale ty chyba nie wiesz co piszesz. Zle mnie zrozumiales na wstepie, chodzilo o sorca/druta nie sorca i druta. Mino Mag - jak mogles go zabic szybciej sorcem z wand of plague jezeli knight mocniej bije z broni -.-'
Zachowaj to dla siebie bo to forum
To tez!
@edit
ciekawe jak masz zamiar zajebać druida albo sorcerera knightem nawet jak masz 60 lvl a on ma 45 lvl to nie masz szans knightem go ujebać bo ma ten czar Utani Gran Hur, sam prubowałem zajebac 50 soka z kumplem ja 59 knight on 60 knight ze skillami 82/80 pare hituw mu dalismy z full attack z gs i dl z ringami po 40 maks to on wiecej sie manasnie i tak po 10 sekundach wział se te utani gran hur i spierdolil...
potwierdzam zdanie że knight to ciota ale powinni zrobić jakieś glłosowanie na forum tibia.com żeby wypuścili jakis update dla knighta !!!!X(
dinrakit
02-02-2007, 09:30
Zapraszam na forum.tibia.com - 90% 100+ lvli uwaza knighta za najgorsza profesje. Ale przeciez wy wiecie lepiej...
>up
A co mnie k***a obchodzi 90% 100+ lvli? Mam ich szczerze w dupie. Nie będę się podporządkowywał ich zdaniu bo to jest gra i każdy gra tak jak chce. Uważasz ich za autorytet tylko dlatego, że większość z nich nie może przeżyć dnia bez Tibii? Gratuluje.
Złota myśl:
Knight jest najlepszą profesją, pod warunkiem, że umie się nim grać.
To jest Polska. Knight rządzi, a to że ma hitki 20-30 to już nie nasza wina:D AVE!
ciekawe jak masz zamiar zajebać druida albo sorcerera knightem nawet jak masz 60 lvl a on ma 45 lvl to nie masz szans knightem go ujebać bo ma ten czar Utani Gran Hur, sam prubowałem zajebac 50 soka z kumplem ja 59 knight on 60 knight ze skillami 82/80 pare hituw mu dalismy z full attack z gs i dl z ringami po 40 maks to on wiecej sie manasnie i tak po 10 sekundach wział se te utani gran hur i spierdolil...
potwierdzam zdanie że knight to ciota ale powinni zrobić jakieś glłosowanie na forum tibia.com żeby wypuścili jakis update dla knighta !!!!X(
O tak przeciez sorc jest power evul masta i nikto go nie pokona, a bez pacca to pada od knighta jak ciota wiec zastanow sie chwile, bo nie wszyscy maja pacc. Knight jest jedyna profesja ktora moze expic na faccu do wysokiego lvla i tylko sprobuj sie ze mna sprzeczac to przyjade do ciebie do Wloszczowej i zabiore ci komputer...
@edit
Bym zapomnial, nie kupuj postaci na allegro.
BeNcHaKeR
02-02-2007, 12:55
@d4rqu przykro mi to powiedzieć ale jesteś noobem ;( założe się że w rl tibi masz jakiś 8 lvl
To co ja napisałem jest szczerą prawdą. Na tibia.com 90% hlev piszę o knightu "underpower". A jak jest u nas na forum? Ludzie bez żadnego doświadczenia (zapewne grali jedną postacią) wypowiadają się jak to tibia jest ładnie zbalansowana. Po prostu w człowieku się coś odzywa jak czyta głupoty z którymi się zupełnie nie zgadza. Jakbym nie był pewien, że mam 99% racji w tym co piszę to bym się nie odzywał. Ale trochę grałem w tibię, zapewne dłużej od ciebie i swoje wiem. A do tych 8 lv to bliżej tobie, niż mnie zapewne.
ps. O co się założysz?:P
Lord_Xan
02-02-2007, 13:10
To czemu nie podajesz lvl'a twojej postaci w profilu? Ta gadka o tym, że knight jest kiepski już jest nudna i bezsensowna. Każdy myśli jak chce. Wg mnie knight to świetna postać, tak jak inne, :P , ale ten który tak nie uważa, nie da sobie tego wpoić. Ci co uważają, że to dobra postać, też nie przekonają się, że knight jest kiepski. Jeśli miałbym znowu grać w tibię, to nie wiem kogo bym wybrał, ale pewnie rycerza. A teraz ci co krytykują: graliście kiedykolwiek knightem? Ja tak i nabiłem 26 lvl i skille 72/68. I grało się fajnie.
Ale sprawiedliwe jest to, że knight na 150lv ze skillami 100+ ma średnią w draga 100hp?
edit: Obecnie mam knighta 40lv, skille 82/82. Jakieś kilka miesięcy temu miałem knighta 103lv ale musiałem się pozbyć konta. Grałem też jakiś czas druidem i sorcererem. Jedynie paladynem mało grałem, więc nie wypowiadam się zbytnio na jego temat.
Lord_Xan
02-02-2007, 13:31
Zależy jaką bronią... Wiesz fire sword, a m sword, to robi różnice :P
Na tibia.com 90% hlev piszę o knightu "underpower".
jesliby byc dokladnym, to w temacie nie wypowiedzialo sie nawet 30% grajacych knightow, poza tym postow powaznych ( 80+ ?) graczy jest tam nie wiecej niz 40-50%. To troche tak jak z wygranymi przez PiS wyborami i rzeczywistym poparciem.
Ale sprawiedliwe jest to, że knight na 150lv ze skillami 100+ ma średnią w draga 100hp?
jesli pozwala mu to wybijac dragi szybciej niz sie spawnuja to nie widze problemu.
Chodzi mi o waste. Jak zabijesz potwora szybciej, otrzymasz mniej obrażeń, mniejsze waste. A knight na full attack otrzymuję większe obrażenia melee niż druid na full def. Wiem to bo sam testowałem.
edit: Z tym fire swordem to niezły żart. Większość knightów z tego forum myśli, że oni magic swordem to będę nie wiadomo jakie hity średnie bili. Zdziwicie się jak zrobicie lv o 100 większy i skill o 10 większy i średnia waszych obrażeń wzrośnie max o 10hp.
@d4rqu przykro mi to powiedzieć ale jesteś noobem ;( założe się że w rl tibi masz jakiś 8 lvl
I to mówi ktoś, kto wylootował dragon lance z dla...
Z tym fire swordem to niezły żart. Większość knightów z tego forum myśli, że oni magic swordem to będę nie wiadomo jakie hity średnie bili. Zdziwicie się jak zrobicie lv o 100 większy i skill o 10 większy i średnia waszych obrażeń wzrośnie max o 10hp
Widać, że nigdy nie trzymałeś w ręce broni klasy MS.
nie nie nie knight nie jest slaba postacia tylko jest strasznie monotonny
rok 2004 ~ duel zimn 65 elite(cos kolo tego) vs. will hunting 100~ ms miejsce dach jednego z domkow w carlin wynik? zimn przegrywa bo willowi dorzucili mf uh i sd.
bedek padl od fosfika bo byl afk :D, aata arhari, lindlay, ares dragoon, zin alin padli w trapie na hg(wiec nie do konca jak ktos tam mowil) aczkolwiek fosa moze sie pochwalic wieeeeeeeeeeeeloma roznymi fragami(good player = killing machine)
duele zaleza od taktyki wystarczy spojrzec na filmik jak gosc zawinal loot taifunowi z demony taifun 260 ++ gosc kolo 80(knight) wylapal chyba 5 ue i za kazdym razem ladowal na redzie ale nie padl bo taifun nie zrobil nic wiecej dopiero po ktoryms razie udalo mu sie zrobic combo(z demony tp dobiegl prawie do ab i niewiele mu zabraklo)
bez knighta nie da sie bloczyc lepszych potworow mimo ze pojedyncze przypadki sie zdarzaly(wyjatki od reguly np. paladinka niemal bloknal orsha~ a nei wiem czy ktoremus palkowi sie udalo :P)
kazdy gra tym czym lubi i tak jak lubi a jak mu sie nie podoba zawsze ma inna opcje, moze postekac moze cos mu to da ;] proste zaakceptuj tak jak jest albo wyjdz ja tam lubie robic te 40k/h :D
@BaxCrow
Bez kitu koles ty chyba niedawno co z otsa wrociles. Ja swoim knightem bym sie bal bloczyc 4 DLi i 4 dragow -.- A Ty to robisz na poziomie 30 nizej ... normalnie kozak .... a co do tej akjci ze pozamiatales sorcow to podaj name ich ... zobaczymy kogo tam pozamiatales ... oh zaraz powiesz ze to bylo dawno juz ? ah sad rly sad :( Wracaj na ots ;)
A czy ja mówie, że to cały czas blocze? Tylko raz w życiu to zrobiłem i raz w życiu to przeżyłem... po pierwsze nie zależało mi na postaci już bo już nie grałem nią, więc ryzykowałem tylko strate eq na World Trade... miałem miałem ogromnie dużo UH przy sobie i tylko naciskałem Hotkey... tylko exshaud (czy jak to się tam pisze) się kończył naciskałem znowu... nie patrzyłem ile uh pójdzie tylko mówie, że Najt to nie jest dupa... a wy gracie najtem i zamiast go bronić każdy go udupia... takie jest moje zdanie... i cya... nie mam już ochoty z Wami gadać... Nara
>Bax
Zły dział. Powinieneś pisać w dziale "Twórczość". Tam zrobiłbyś furorę opowiadaniami i baśniami.
bax, a jak blokowales te dl to co polecialo? dragon claw i mpa?
Mam 47 druta z 44 mlvl i 34 knighta ze skillami 77/76. Tym pierwszym zabijam dragon lorda w 15 sekund z sd i mam waste niecale 2k. Tym drugim mimo ze trenowalem 400 godzin to zadaje obrazenia wolniej niz dragon lord sie leczy. Nie mam szans go zabic. Jakbym mial knightem 47 lvl to niewiele by sie zmienilo bo lvl nie wplywa na obrazenia zadawane wrecz i nadal nie bylbym go w stanie zabic. Explo tez mi nic nie pomaga tylko robi dodatkowy exhausted ktory mnie naraza na smierc. Chocby z tego przykladu wynika ze drut jest o niebo lepszy...
Pewno! Co tam marne 2k na 1 dragon lorda! Toż to grosze.
Powodzenia w wbijaniu 100+ lvl'a bez PACC'a.
Z tego co wyczytalem dochodze do wniosku, że niektórzy zamiast gadać bzdety powinni iść poprostu expić, a nie gadać pierdoły. :]
Andrealfus
02-02-2007, 19:43
Oryginalnie napisane przez dinrakit :
Mam 47 druta z 44 mlvl i 34 knighta ze skillami 77/76. Tym pierwszym zabijam dragon lorda w 15 sekund z sd i mam waste niecale 2k. Tym drugim mimo ze trenowalem 400 godzin to zadaje obrazenia wolniej niz dragon lord sie leczy. Nie mam szans go zabic. Jakbym mial knightem 47 lvl to niewiele by sie zmienilo bo lvl nie wplywa na obrazenia zadawane wrecz i nadal nie bylbym go w stanie zabic. Explo tez mi nic nie pomaga tylko robi dodatkowy exhausted ktory mnie naraza na smierc. Chocby z tego przykladu wynika ze drut jest o niebo lepszy...
JAK TY MNIE WKURW*/***! mowie ci cymbale , zrob tego knighta na 70lvl + ze skillami 80/80+ a potem sie wypowiadaj.
A te 2k na 1 dl to nie jest wcale waste nie.... to nie lepiej wyrzucic 2k do wody?
A nie tracic 15sec. na bicie dl'a.
Do twojej informacji. Level wplywa na zadawane hity (jesli nie wierzysz to uzyj opcji "szukaj") Tak samo jak wplywa na sile magii
wg. mnie jestes dzieckiem, zwyklym dzieckiem neo. Niemasz zadnego powaznego knighta, na powaznym lvl i na powaznych skillach ale co tam ty jestes PRO GAMER KNIGHT i wszystko wiesz.
N/C
@P0nury
w 100% popieram cie
-------------------------------
ps. Przepraszam ze sie unioslem ;p ************** ************* << dobra usune to zdanie bo widze ze urazilem nie ktore osoby
bax, a jak blokowales te dl to co polecialo? dragon claw i mpa?
Koleś zaczynasz mnie wnerwiać... 111 EK i nie zna możliwości Knighta... Jak ja gram 4 lata Najtem to znam jego możliwości, a z DL nic nie poleciało no nie licząc kasy i fooda... z draga jedynie p legi poleciały...
Mac Artur
02-02-2007, 21:26
@do autora
Czego wszystko w tibi porównujesz z kiblem?
Knight NIE jest najsłabsza profesja, każda jest dobra
Lord_Xan
02-02-2007, 21:34
Im się tego nie wbije do głowy. Każdy uważa swoją postać za najlepsza i tak jest w każdej grze. Ja wymienię wg mnie najlepsze postaci w grze: Knight, Paladin, Sorcerer i Druid :D Proste? A odpowie mi ktoś na moje pytanie? Czy ktokolwiek, kto mówi, ze knight jest słaby, nabił nim kiedykolwiek wysoki lvl? Bo jak się gra knightem 2 dni to on nie jest fajny. Prawda, że na początku knight jest nudny, natomiast socererem już na początku możesz bić cyce. Ale później jest inaczej...
Andrealfus
02-02-2007, 21:47
@up
Masz racje, knight na poczatku jest nudny ale tak ok. lvl 50 z skillami ok. 80 z pacc na cyclopolis jest zawaliscie sam na cyclo wbilem kilka lvl a jak mi sie dany potowro nudzil to szedlem na tombe itd.
Najlepsza profa?
Kazda jest dobra, kazda gralem, wbilem ok. 40lvl jedynie knightem 72lvl nabilem bo mnie granie takim czolgiem sprawialo przyjemnosc jak nie bylo tych durnych wandow/rodowi sie nie zaroilo od niskich lvl magicznych na cyclopach.
Do tibi 7.6 Paladyn i Knight byli the best
Teraz mysle ze kazda profa jest najlepsza a oczernianie jednej na korzysc drugiej jest conajmniej nie stosowne
dinrakit
02-02-2007, 21:54
W takim razie zapraszam na forum tibia.com gdzie nietrudno sie dowiedziec ze wiekszosc 100+ lvli grajacych knightami (i nie tylko) jest znudzona ta profesja i uwaza ja za najslabsza. No ale wy przeciez wiecie lepiej... Co tam 150 lvl knight, Andrealfus to jest dopiero ekspert!
Jedzmy gówno! Przecież miliardy much nie mogą się mylić!
@up
dobre :D
Dziwne argumenty podal autor tematu np (chodzi tu o 60lvle obu profesji),, Sorc ue i najt lezy!!11oneone''
Knight na 60lvl ma, nie wiem ile dokladnie, ale mysle ze okolo 1000hp a sorc walnie ile ? 300? 350? i ma koncowke many, pozostaje mu tylko uciekac, z run bedzie rzadko trafial...
Gralem knightami only, jednym udalo mi sie wbic 40lvl ;o
Czym by byly hunty bez knightow ? Kto by bil demony ? robil rozne questy ? Bez knightow tibia by nie istniala ;d kazda profesja ma inne zalety, knight duzo hp, sorc mana, duze obrazenia, palladyn z kolei walka na dystans, uzywanie run i ile by jeszcze wymieniac ;p
Mysle ze knight nie jest az tak zuy, pomimo iz twierdzicie ze go spiepszyli, ja nie wiem w tibie nie gram, nie mialem okazji grac po tych ostatnich kilku updatach knightem ani zadna inna profesja.
Dziekuje ;d
nietrudno sie dowiedziec ze wiekszosc 100+ lvli grajacych knightami (i nie tylko) jest znudzona ta profesja i uwaza ja za najslabsza.
komentarz do tej " wiekszosci" na poprzedniej stronie.
JAK TY MNIE WKURW*/***! mowie ci cymbale , zrob tego knighta na 70lvl + ze skillami 80/80+ a potem sie wypowiadaj.
A te 2k na 1 dl to nie jest wcale waste nie.... to nie lepiej wyrzucic 2k do wody?
A nie tracic 15sec. na bicie dl'a.
Do twojej informacji. Level wplywa na zadawane hity (jesli nie wierzysz to uzyj opcji "szukaj") Tak samo jak wplywa na sile magii
wg. mnie jestes dzieckiem, zwyklym dzieckiem neo. Niemasz zadnego powaznego knighta, na powaznym lvl i na powaznych skillach ale co tam ty jestes PRO GAMER KNIGHT i wszystko wiesz.
N/C
@P0nury
w 100% popieram cie
-------------------------------
ps. Przepraszam ze sie unioslem ;p ale z tym gosciem niemoge wytrzymac jak widze jego durne posty
Pierwsza sprawa to twoje zachowanie. Polecam udać się do teatru, odchamić trochę. To, że ktoś ma inne zdanie od ciebie nie jest powodem do wyzywania. Kultura przede wszystkim. A co do obrażeń, moje zdanie jest takie, że level nie wpływa na obrażenia ponieważ 130lv ze skillami 100+ z broni avenger ma średnią w draga na poziomie 100hp. Ja natomiast moim knightem 40lv ze skillami 82/82 (+ring razem 86) nie liczyłem dokładnie średniej, ale na pewno nie będzie to mniej jak 70 (broń giant sword). Czasem zdarza mi się uderzyć draga za 150hp+. Jakby level wpływał na obrażenia to 130lv by bił draga przynajmniej za 200hp+. To jest chyba logiczne.
@up
dobre :D
Dziwne argumenty podal autor tematu np (chodzi tu o 60lvle obu profesji),, Sorc ue i najt lezy!!11oneone''
Knight na 60lvl ma, nie wiem ile dokladnie, ale mysle ze okolo 1000hp a sorc walnie ile ? 300? 350? i ma koncowke many, pozostaje mu tylko uciekac, z run bedzie rzadko trafial...
Gralem knightami only, jednym udalo mi sie wbic 40lvl ;o
Czym by byly hunty bez knightow ? Kto by bil demony ? robil rozne questy ? Bez knightow tibia by nie istniala ;d kazda profesja ma inne zalety, knight duzo hp, sorc mana, duze obrazenia, palladyn z kolei walka na dystans, uzywanie run i ile by jeszcze wymieniac ;p
Mysle ze knight nie jest az tak zuy, pomimo iz twierdzicie ze go spiepszyli, ja nie wiem w tibie nie gram, nie mialem okazji grac po tych ostatnich kilku updatach knightem ani zadna inna profesja.
Dziekuje ;d
Jezeli nie wiesz ze z run mozna walic z battle od wakacji to lepiej nic wiecej tu nie pisz.
LoL kolejny temat na temat najta a może mi powiesz kto np zabił taifun devilry?Zwidek Elite Knight kto ci blokuje dragi na każdym huncie?Knight,kto blocka orsha i innych bossów KNIGHT Knight z dobrymi skillami eq i lvlem staje się potężną postacią ja sam nie przepadam za graniem najtem ale niewiem czy wy ludzie potraficie go tylko upośledzać?
A od kiedy Zwidek? To ek? To jest master sorc, wiec own3d.
Obserwuję już od pewnego czasu tych obrońców knighta i wyłapałem kilku typków mających zerowe pojęcie o tibii i zerowy poziom kultury. Pierwszym w kolejności jest BeNcHaKeR.
karate:]
03-02-2007, 00:02
A może spójrzcie na tą grę jako na rzecz która ma wam nieść przyjemność. Po co wam te wszystkie liczby, statystyki i kłótnie. Każdy gra tym czym lubi, ja naprzykład wybrałem Knighta dzięki któremu moge bez problemu odkrywać tajemnice tej gry. A to jest dla mnie najważniejsze w tej grze, poznawanie historii Tibii. Nie muszę obawiać się że jak wejde do dziury to padne i nie musze liczyć capa przed każdym wyjsciem w poszukiwaniu czegoś nowego. Zawsze mogę mieć przy sobie najważniejsze rzeczy których być może bede potrzebował, nawet jeżeli jest na to nikła szansa. Jaki sorc będzie lepiej do tego przygotowany ode mnie? I właśnie dlatego Knight dla mnie jest najlepszą profesją. Mogę zabić praktycznie każdego potwora, i szczerze mówiąc zwisa mi to czy bede go bił 10 sekund czy 2 minuty. Sorc zdobywa więcej expa w krótszym czasie. No i co? Mam się powiesić z tego powodu?
dinrakit
03-02-2007, 00:03
komentarz do tej " wiekszosci" na poprzedniej stronie.
Człowieku, jesli grubo ponad 100 rycerzy z lvlami 100+ wypowiada sie na forum tibia.com i uwaza ze knight to najslabsza profesja to znaczy ze tak jest. Z tego co widzialem to mniej wiecej tylko 1 na 20 knightow jest zadowolony ze swojej profesji. Reszta żąda zmian. Przedstawiciele innych profesji rowniez w zdecydowanej wiekszosci chca ulepszenia knighta, mimo ze im to niekoniecznie na reke. (a to swiadczy o tym ze knight jest juz naprawde skopany skoro nawet sorc chce polepszac konkurenta) Na 1000 postów napisanych przez graczy, mniej więcej 900 uważa, że knight jest najslabszy i powinien zostac ulepszony. To, że nie wszyscy gracze sie wypowiedzieli nie jest zadnym argumentem, bo skoro 90% uwaza ze knight jest skopany to nalezy podejrzewac ze ci co sie nie wypowiedzieli maja rowniez czesciej zdania podobne do wiekszosci niz mniejszosci albo maja maly lvl i sie nie znaja na tibii az tak bardzo wiec nic nie pisza...
;1241535']A może spójrzcie na tą grę jako na rzecz która ma wam nieść przyjemność. Po co wam te wszystkie liczby, statystyki i kłótnie. Każdy gra tym czym lubi, ja naprzykład wybrałem Knighta dzięki któremu moge bez problemu odkrywać tajemnice tej gry. A to jest dla mnie najważniejsze w tej grze, poznawanie historii Tibii. Nie muszę obawiać się że jak wejde do dziury to padne i nie musze liczyć capa przed każdym wyjsciem w poszukiwaniu czegoś nowego. Zawsze mogę mieć przy sobie najważniejsze rzeczy których być może bede potrzebował, nawet jeżeli jest na to nikła szansa. Jaki sorc będzie lepiej do tego przygotowany ode mnie? I właśnie dlatego Knight dla mnie jest najlepszą profesją. Mogę zabić praktycznie każdego potwora, i szczerze mówiąc zwisa mi to czy bede go bił 10 sekund czy 2 minuty. Sorc zdobywa więcej expa w krótszym czasie. No i co? Mam się powiesić z tego powodu?
Zgadzam się, Ja też gram obecnie for fun knightem i nie jest najgorzej (w sumie nie mam nawet czasu na pg:P). A co do knighta to po prostu staram się wytłumaczyć ludziom na tym forum, że knight jest najgorszy m.in do pg. Niestety większość ma inne zdanie:(
Sorry, setka ludzi na prawie 50k grających? Faktycznie, dużo ich.
Btw., a 7 na 10 kobiet z Gdańska nie widzi różnicy. I co z tego? Miliardy much nie mogą się też mylić, dlaczego zatem nie jesz gówna jak one?
karate:]
03-02-2007, 00:12
A co do knighta to po prostu staram się wytłumaczyć ludziom na tym forum, że knight jest najgorszy m.in do pg.
Dużo zależy jeszcze od gracza, ale gdy obaj są na tym samym poziomie to w pewnym momencie Sorc zaczyna odjezdzac Knightowi i to jest prawda.
I chyba tylko w tym Knight jest najgorszy (pg).
@Dinakrit
Moim zdaniem Knight jest na tyle dobrą postacią że można nią grać. Niezależnie od tego ile osób sądzi że jest skopany. Nawet z jego gównianą średnią hitów etc.
I nie widze tu sensu aby go ulepszać, nigdy nie można mieć wszystkiego.
;1241551']Dużo zależy jeszcze od gracza
Rzekłbym, że to od niego właściwie wszystko zależy. Od jego wytrzymałości i zdolności, od zaludnienia serwera i ewentualnie sił do grania, gdy jest on prawie pusty. Na takiej Harmonii warlocki, dragi etc. są prawie non-stop zajęte. I jak tu sobie pg'ować sorcem? A knightem zawsze można iść na głupie żółwie albo scaraby, których akurat jest masa.
Obserwuję już od pewnego czasu tych obrońców knighta i wyłapałem kilku typków mających zerowe pojęcie o tibii i zerowy poziom kultury. Pierwszym w kolejności jest BeNcHaKeR.
zgadzam sie, oddalbym ze jeszcze nei wiedza co to ironia.
@ topic. Wysmarowalem dosc duzy post pare stron wczesniej. nikt go nie zacytowal, nie polemizowal z nim a na kazdej kolejnej stronie sa zadawane pytania/klucicie sie o cos co napisalem juz pare dni temu. mam rozumiec ze ludzie ktorzy sie tu wypowiadaja nie czytaja postow dluzszych niz 20 linijek?
adam1991
03-02-2007, 02:05
Ja sie rowniez zgadzam. Niedawno tez napisalem temat sorc vs knight. ludzie knight to pipa i tyle. po prostu go niedorobili. i nie tyrajcie sie bo ci ktozy tyraja to pewnie graja knightami i nie moga sie pogodzic z tym ze skillowali 2 miechy zeby slyszec ze mogli w tym samym czasie zrobic o niebo leprzego sorca czy druta. a drodzy koledzy tyle tematow sie o tym psize i slusznie bo przeciez chbya chcemy zeby ktos z tym cos zrobil... tibia ma byc przeciez coraz leprza, nie gorsza. a wogle to zobaczcie to troche glupie: ile ostatnio bylo updateow ... i co? all do druta i sorca. mam na mysli rozdzki, soul points itd. a knight zostaje stara ciota. czy nikomu nie chce sie tego zmienic? czy po prostu tak go zje**li ze sie juz go naprawic nie da?
Andrealfus
03-02-2007, 03:18
W takim razie zapraszam na forum tibia.com gdzie nietrudno sie dowiedziec ze wiekszosc 100+ lvli grajacych knightami (i nie tylko) jest znudzona ta profesja i uwaza ja za najslabsza. No ale wy przeciez wiecie lepiej... Co tam 150 lvl knight, Andrealfus to jest dopiero ekspert!
Tak, znalazlem temat na tibia.com gdzie o tej profesji wypowiedzialo sie kilkanascie osob z 100lvl+ ze jest nia znudzona. Ale dociebie nie dociera ze w tibie gra dziennie 55k ludzi a aktywnych graczy jest ok. 250k. I wszystko bylo by wporzadku gdybys dawal jakies sensowne argumenty "za" i przeciw" tej profesji
(tak na przyszlosc. Nie polegaj az tak bardzo na statystykach albo srednich bo nie zawsze oddaja to co jest naprawde)
A "ekspertem od knighta" nie jestem ale mam go od 4lat a wmiedzy czasie zrobilem wszystkimi profesjami ok. 40lvl wiec mniej wiecej wiem jak sie gra pozostalymi profesjami.
ps. ja sam uwazam ze knight nie jest najlepszy ale nie jest tez najgorszy. wszystkie profesje sa wmiare zrownane a ze ten balans miedzy palladynem i knightem a sorcererem i druidem zostal zachwiany przez update 7.6 no to juz nie nasza wina.
Jesli cie urazilem ,ktoryms moim postem to przepraszam :) niemam zamiaru nikogo obrazac choc tak to mozna bylo odczytac ale tak to jest gdy brat mi posty edytuje. Chodzi mi tylko aby nie dawac po tyle temu knightowi bo tragicznie z nim nie jest a poziom gry knightem zalezy tez w bardzo duzym stopniu od poziomu umiejetnosci gracza.
D4rqu
Pierwsza sprawa to twoje zachowanie. Polecam udać się do teatru, odchamić trochę. To, że ktoś ma inne zdanie od ciebie nie jest powodem do wyzywania. Kultura przede wszystkim. A co do obrażeń, moje zdanie jest takie, że level nie wpływa na obrażenia ponieważ 130lv ze skillami 100+ z broni avenger ma średnią w draga na poziomie 100hp. Ja natomiast moim knightem 40lv ze skillami 82/82 (+ring razem 86) nie liczyłem dokładnie średniej, ale na pewno nie będzie to mniej jak 70 (broń giant sword). Czasem zdarza mi się uderzyć draga za 150hp+. Jakby level wpływał na obrażenia to 130lv by bił draga przynajmniej za 200hp+. To jest chyba logiczne.
po 1. -Moje zachowanie wynika z tego ze ten pan pisze takie bzdury ze mi sie to w glowe nie miesci. A zamiast teatru wole kino :). Napewno bym sie go tak nie czepial gdyby jakos fanie opisal to, ze knight jest slaby bo...... ale knight ma takze zalety bo....... a nie twierdzi ze knight jest slaby bo slabo uderza i tyle. Ale mi argument -.-
po 2 - Lvl wplywa na zadawane obrazenia dla ciebie specjalnie wklejam ten link http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=2020&highlight=uderzenia
po 3. na 40lvl ze skillami 82/82 max uderzasz okolo 150 z giant sworda. Jak by nie rosla sila uderzenia z lvl to napewno na skillu 84 z ringiem nie uderzl bym za 245 w dragona :). Podalem ci link i tam wyczytaj ze lvl wplywa na zadawane hity (nieznacznie ale jednak ! )
po 4. Przeprosilem na koniec mojego postu za zachowanie wiec polecam czytanie do konca
@P0nury
Twoje porownanie z muchami jest idealne :D
@up
I mowi to koles z 15 lvl i to sorcem na koncie
A knight wcale nie dostal tortoisow do expienia co nie?
no cuz, to jest twoje zdanie chociaz masz wsumie racje, knight dostaje tylko bronie ktorych albo zwykly polykacz meatow nie da rady dostac w rece albo sa to bronie gorsze od tych popularnych (fire sword, bright sword, fire axe, skull staff)
dinrakit
03-02-2007, 09:50
Zapraszam tutaj:
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1280141
Nie kilkanascie, a kilkaset osob z lvlami 100+ sie wypowiada i prawie wszyscy z nich uwazaja knighta za skopaną profesje.
Edier Master
03-02-2007, 09:50
Kazdy ma swoje gusta i guściki... Wiadomo ze na pierwszych lvlach knightem trudno zabic lepsze potwory ale potem kina jest duzo silniejsza. Wszystko zalezy od umiejętności grania, dlaczego porownujesz 30 lvl? Zrob knightem 80 lvl i zacznij porownywac, bo akurat na niskich lvlach knight najbardziej ostaje od innych sorcow ktorzy zawsze zadaja obrazenia z rozczki czy run. Jak masz cienkie skile i nieumiesz grac to sie nie dziwie ze mag cie rozwalil.. Czepiasz sie many knighta, ale po co ma mu rosnoc szybko skoro nie robi zadnych run? Knight traci kase na uhy ale za to kiedy druid/sorc robi runy knight moze lootowac wiec w sumie na jedno wychodzi, a czasami knight moze szybciej zarobic na bp uh niz druid/pall/sorc zrobi bp hmm w dodatku knight w tedy rowniez expi. W dodatku ma mniejsze prawdopodobienstwo smierci w razie laga czy kicka. Ja tez lubi knighta ale w przeciwienstwie do ciebie nie mam zadnych zastrzezen ;]
@down
Mam 95 knighta wiec mam swoją opinie....
dinrakit
03-02-2007, 09:52
@up
W teorii to rzeczywiscie tak wyglada, w praktyce jest jednak zupelnie inaczej. Obrazenia sa wazniejsze od oplacalnosci jesli obydwu profesjom sie zwraca na danym potworze. Proponuję najpierw zapoznać się z opiniami graczy na 100+ lvlach (widoczne na forum.tibia.com) a dopiero pozniej udzielac na forum tibia.pl
Andrealfus
03-02-2007, 10:04
@up
Czytajac na tibia.com link ktory mi podales ludzie uwazaja knighta jako slaba profesje i podoba mi sie kilka argumentow ktore zostaly podane jak go ulepszyc, co fakt to fakt ze knight jest wciaz ten sam i nic sie nie zmienilo w nim od kilku lat no ale najlepsze jest to ze wreszcie podales jakis argument czarno na bialym :) bo ja jak szukalem trafilem na jakis temat co z 20 osob sie tylko wypowiedzialo
No ale znowu jest inna bajka bo mam kolege 150 knighta i on stwierdzil ze knight na no-pvp to niezla maszyna ale na pvp to az tak dobry nie jest :P
Wg mnie knight nie jest az tak pokopany, przez updaty nic nie dodali mu wprawdzie ale troszke bardziej paladynowi dogryzli znikajacymi spearami, ze za 100 many robi sie tylko 10 strzal i schodza soule itp.
dinrakit
03-02-2007, 10:20
Knight jest prawie nie do zabicia na 100+ lvlu ale bardziej od przezywalnosci licza sie obrazenia i szybkosc expienia. Sorc wszedzie tam gdzie nie musi expic na utamo vicie jest zdecydowanie lepszy od knighta: zawsze pod wzgledem szybkosci expienia a czasami nawet oplacalnosci. Do 100 lvla knight nie jest najgorsza profesja bo magowie nie maja jeszcze wystarczajacej sily visa/morta zeby expic solo na dobrych potworach.
Andrealfus
03-02-2007, 10:22
no wsumie to masz racje ale te hity nie sa takie zle chociaz zdarzy mi sie seria slabszych hitow
Zycie jest jakie jest, tibia poszla w strone zarobkow CipSoftu a nie rozwoju gry
dinrakit
03-02-2007, 10:26
No fakt 100 knight moze expic na dragach za cene exury i ma sredni hit w okolicach 90 hp tylko że mizernie to sie ma do sorca ze srednia 150+ z visa/morta ktory kosztuje 11 gp i jego sila ciagle rosnie z lvlem. Na 200+ przewaga sily ataku magow jest miażdżąca i przezywalnosc knighta niewiele mu pomaga poza wojnami.
Andrealfus
03-02-2007, 10:28
a loot z dragona jest jaki jest :(
dinrakit
03-02-2007, 10:30
Ogladalem film jak taifun expi z predkoscia ~500k/h na demonach z ue i sie zwraca. To nie jest balans profesji. :(
Andrealfus
03-02-2007, 10:48
no niestety :( ale 500k/h to nielada wyczyn :D
dinrakit
03-02-2007, 10:59
Knightowi przydalby sie jakis atak za ktory sporo by placil ale ktory zadawalby obrazenia porownywalne z visem/mortem sorca i niezalezne od armoru i defa potworow. Bo tak to sorc na demonach jest krolem a knight z broni nic nie trafia i musi uzywac drogich burst arrowów. Osobiscie grajac knightem wolałbym płacić za strzaly ale zadawac stale obrazenia niezalezne od armoru ofiary i nie trenowac nie wiadomo ile godzin. Hity za darmo mi sie nie podobaja jesli to tak ma byc ze tylko slabsze potwory trafia...
Cielak53
03-02-2007, 11:08
U mnie na serwerze widzialem KNIghta 10 lvl , który walił Sorcererowi 26lvl hity po 70!!.Koles mial niezle skille . Sork padł po kilku sekundach...
tyle tematow sie o tym psize i slusznie bo przeciez chbya chcemy zeby ktos z tym cos zrobil...
napiszcie jeszcze do "Nie", "Gazety Polskiej" i "Bravo Girl". Czy wy za przeproszeniem sie z Giertychem na rozumy pozamienialiscie i myslicie ze jak zrobicie 2xx tematow na tym forum to jakis zablakany pracownik cipsoftu przez przypadek tu trafi, przejrzy na oczy i ruszy z dziejowa misja zbalansowania profesji do siedziby developerow ? Na tibia.com to samo: 4k postow, w przyblizeniu polowa to low levelowi whinerzy zabici podczas treningu z wanda. 4k postow w ktorych nie widzialem nikogo powyzej 160 levelu, bo jesli ktos ma 160 level to imho ma w dupie to czy expi o 5-10% wolniej tylko zamiast stac i protestowac woli cisnac do przodu.
(tak na przyszlosc. Nie polegaj az tak bardzo na statystykach albo srednich bo nie zawsze oddaja to co jest naprawde)
Jesli ktos nie ma pojecia o niczym to zawsze ( zawsze ! ) podpiera sie statystyka. Statystycznie co 4 czlowiek jest Chinczykiem albo Hindusem, ktory z was, przyznac sie ?
A najsmieszniejsze w calej sprawie jest to, ze najwiecej w calej sprawie burzy sie gosc, ktory twierdzi ze i tak knightem nie gra. Ale i na niego znajdzie sie sposob.
Przeczytalem pierwsze kilka stron i widzialem kupe 30 levelowych sorcow. Poza tym nawet gdyby temat byl wypchany knightami 80+ to i tak bylby to ulamek spolecznosci ktoremu zalezy na jakichkolwiek zmianiach. Reszta ma to w dupie, face the facts.
####
Poza tym chetnie zobaczylbym filmik z 500k/h.
Za to ty, skoro tak konsekwentnie o tym wspominasz, moglbys podac linka.
dinrakit
03-02-2007, 11:38
Nie czytales tego tematu co podalem w linku. Wlasnie ze wypowiadali sie tam rowniez knighci na 150+ lvl i wiekszosc z nich byla za ulepszeniem knighta. I nie podawaj sie za jakiegos wielkiego "praktyka" tibii bo gdzies znalazlem twoj post w ktorym napisales ze miales max 45 lvl czyli o 2 mniej niz moj. (wiem ze to nie lvl zdobi czlowieka i nie oceniam ludzi po lvl ale skoro na mnie naskakujesz ze nie mam pojecia o grze to musialem w koncu to napisac...)
Filmu poszukaj, jest na tym forum. Skoro jestes moderatorem to powinienes wiedziec cos o zasadzie "najpierw szukaj, potem pisz posta"...
Cielak53
03-02-2007, 11:58
Knightowi przydalby sie jakis atak za ktory sporo by placil ale ktory zadawalby obrazenia porownywalne z visem/mortem sorca i niezalezne od armoru i defa potworow. Bo tak to sorc na demonach jest krolem a knight z broni nic nie trafia i musi uzywac drogich burst arrowów. Osobiscie grajac knightem wolałbym płacić za strzaly ale zadawac stale obrazenia niezalezne od armoru ofiary i nie trenowac nie wiadomo ile godzin. Hity za darmo mi sie nie podobaja jesli to tak ma byc ze tylko slabsze potwory trafia...
Jak knight moze uzywac Burst Arrowsow , skoro ich obrazenia (BA) zaleza od magic lvl a knight ma slaby magic?!
Draggy_Slayer
03-02-2007, 12:16
@topic
szczerze to zaczyna mnie to jezdzic
knight jak knight wiadomo ze na demcach expic nie bedzie bo najzwyczajniej nie jest do tego stworzony
w tibii to taki czolg
elegancko sie nim expi na low lvl ale im wiekszy lvl tym trudniej:)
i co ci pozostanie na 100+
zolwie albo dragi:) pogodz sie z tym:P
hi->peg leg-> yes :P
teoretycznie mozna jeszcze pare miejsc ale na zolwiach i d lair chyba najlepiej :) najmniejsze waste w stosunku do expa (przynajmniej ja tam zawsze na + wychodze)
mozna jeszcze ladnie Ancient Scaraby ale tam to raczej waste chyba ze lota posprzedajeci:) ale malo kto kupuje
Jak knight moze uzywac Burst Arrowsow , skoro ich obrazenia (BA) zaleza od magic lvl a knight ma slaby magic?!
porownujac 200 ek z 8 m levelem z 200 ms z 75 m levelem to ich sila magi jest zblizona. knight ma 424% a mag 625%. knight ma moc czarow zblizona do 110 ms z 70 m levelem.
dapolites
03-02-2007, 12:30
Nikt nie ma 70 mlvl na 110 lvl, no chyba ze robi runy pod depo. Normalny mlvl na ten poziom to 55-60.
Po wprowadzeniu różdżek dla sorca i druida mądry mag nie treni mlvla.
@Draggy_Slayer
Do mnie mówisz?
Dokładnie. Mlev sam urośnie podczas expienia, nie ma sensu go trenować.
dapolites
03-02-2007, 13:35
Mlvl sam się treni podczas strzelania z różdżki lub visa/morta/flama.
Draggy_Slayer
03-02-2007, 13:38
@up
mistrzuniu wtedy kiedy on ten m lvl bil nie mozna bylo kupowac run w sklepach:) wiec najpewniej byl czyims uh makerem:)
specjalisci kurwa sie zebrali i debatuja nad sposobem trainu m lvl
dapolites
03-02-2007, 13:39
No w sklepie nie, ale mozna bylo kupowac runy od ludzi. :p
Draggy_Slayer
03-02-2007, 13:42
no walsnie wiec robili runy dlatego mieli takie m lvl ale nie spece sie zbrali i ucza graczy ktorzy graja po 3 lata + i sa na 1szym miejscu w top magic jak sie m lvl treni
dapolites
03-02-2007, 13:43
Obecnie nie ma sensu osobno trenowac mlvla, a osobno expic. :p
Draggy_Slayer
03-02-2007, 13:46
zalezy
jak nie masz kasy na manasy to co lepiej latac z war hammerem po rotach i zbierac kase czy zrobic sobie 2 bp uhow i miec za to 6 bp manasow?
pozatym niektorzy ludzie maja cos takiego jak rl life wiec nie zawsze moga byc przy kompie i urzadza ich zjedzenie czegos raz na jakis czas i zrobienie runy
to samo facc chyba ze cos mnie ominelo i cipy daly visa faccom ale mi sie nei wydaje
wiec drodzy specjalisci jak facce maja trenic m lvl? expic z war hammerem i co jakis czas krzyczec exura vita?
dapolites
03-02-2007, 13:50
Oczywiscie ze lepiej isc na roty z wh niż stać pod depo. Nie dosc ze mozna robic runy w czasie expienia na rotach to jeszcze zarabia się niemałe pieniądze z lootbagów. Lepiej twoim zdaniem zarabiac tylko z run czy z run + lootbagów? Faccem najlepiej trenic mlvl podczas expienia z rozdzki i picia manasow. (np. na guardach) Wtedy szybko rosnie zarowno lvl jak i mlvl. Mlvl rosnie szybciej podczas expienia niz robienie run przed depo bo jest wieksze zuzycie manasow.
Nikt nie ma 70 mlvl na 110 lvl, no chyba ze robi runy pod depo. Normalny mlvl na ten poziom to 55-60.
moj uh maker z czasow kiedy nie bylo uhow w sklepach ma 53 m level na 27 poziomie. :)
dapolites
03-02-2007, 14:53
Mialem na mysli ze nikt grajacy normalnie bez botów. :)
nie uzywalem botow, poprostu nie bylo uhow do kupienia od graczy, a potrzebowalem je na polowanie wiec kupowalem mf i robilem :D
dapolites
03-02-2007, 15:38
nie uzywalem botow, poprostu nie bylo uhow do kupienia od graczy, a potrzebowalem je na polowanie wiec kupowalem mf i robilem :D
Hehe, no to straszny waste robic runy z mf :)
Ale pierdolicie strasznie panowie ^^!
Draggy_Slayer
03-02-2007, 15:50
a jakie keidys miaels wyjscie? albo robiles sam na manasach jak ci byly potrzebne albo od innych kupowales:)
dapolites
03-02-2007, 15:51
No to lepiej bylo od innych kupowac a nie tracic 2+ godziny na zrobienie calego backpacka.
Draggy_Slayer
03-02-2007, 16:10
na manasach gwarantuje ci ze nie trwalo to 2h
ale dalej sie bedziesz klocil
powiedzmy masz chara knighta 80 lvl + i druida 30 lvl+ to wolisz sobie na druidzie potrenowac m lvl (i tak wydasz ta kase i tak a na manasach taniej ci wyjdzie bo inni brali za runy wiecej niz kosztowaly manasy potrzebne na ich zrobienie)
czy zaplacic komus za to ze ktos zrobil runy na manasach? zro logicznego myslenia
ale nie pieprzony troll dalej sie bedzie klocil bo wie lepiej
No to lepiej bylo od innych kupowac a nie tracic 2+ godziny na zrobienie calego backpacka.
A bierzesz pod uwagę, że jakby tak wszyscy kupowali, a nikt nie robił, to to kupowanie by było "trochę utrudnione"? (mówie o starych czasach)
Hehe, no to straszny waste robic runy z mf :)
wychodzilo ~4k za bp, ale jesli mialem wolny wieczor i 2-3 bp uhow czylo o 7-8 bp za malo zeby isc polowac to wolalem wydac ta kase na mf i isc polowac, przed wprowadzeniem szybkiej many nie oplacalo sie knightem uzywac mf, bo za 100 gp mialem 2-3 exury. Pozatym, na 70 levelu kupilem sca, czyli nienazekalem na brak kasy. Co do kupowania od innych, jezeli cena bp wachala sie od 3 do 3,8k za bp a i tak bylo ciezko je dostac (wszyscy runujacy druidzi praktycznie mieli juz swoich stalych odbiorcow), byl to czas kiedy na polowanie szlo mi 10-12 bp uhow wiec nikt nie byl w stanie mi tylu dostarczyc to bylem zmuszony sam je robic.
Draggy_Slayer
03-02-2007, 16:20
i tak wtedy najbardzije oplacalnym interesem byla farma druidow:P
kiedyś bp uhów stał 2k, bp mf'ow również 2k, mf'em mogles do 100 many "doładować" a jeden uh "kosztował" 100 many, malo kto sprzedawal uhy, wiec sie robilo farme druidów/robiło 1 druida i mf'y/druid+lf'y/mordowanie farm druidow/czekalo sie aż ktoś łaskawie sprzeda uhy, nie mówiąc już o ihach, których nikt normalny nie robił. Chociaż z tym kupnem uhów to było dziwnie bo raz wszyscy sprzedawali, a raz nikt. Cóż brak "soul pointow" brak robaków i najoplacalniejszą drogą na otrzymanie uhów byla jednak farma druidow;] lub jej zabijanie;d
Ja osobiscie nigdy nie miałem takiej farmy, z powodu słabego łącza bo przy wlączonym mc żadna postać nie mogla sie poruszać.
A i co do mlv, przed update(sierpień '05) nie bylo soul pointów i moim "main charem" miałem 46 magic level na 26 levelu.
A wiec gdy otworzylem ten temat i przeczytalem co osoba mowi zaczolem sie głosno smiac, mianowicie dlatego ze:
1. 2 Najwyrzszy lvl w tibi ma Australijczyk Eternal Oblivion i jest knightem 288lvl
2. Mowcie co chciecie ale najwiecej osob na Tibi wybiera profesje Knight gdyz jest ich okolo 5% wiecej niz sorcow ktorzy sa na 2 miejscu
3.(z zycia wziete) Moj kumpel siedzi na tombach w ank<32lvl elite knight skille 67/65> na sobie bs i vampirka w bp gs. Nagle widzi 27 master sorc z 2 zerkami zaczyna go lac (knight ma 2bp uh) zaklada gsa na zerki zchodza mu 3 uhy i leje sorca gdyz ten do pk'owania nie uzywa bohow a kumpel takowe ma dogania go i zadaje mu hity 50/100+ gdyz kazdy do pk'owania zaklada noob eq. Sorc zostaje zabity a kolega cieszy sie lotem.
4. Moj knight 31lvl skile 64/62(male) zostaje zaatakowany przez 64 paladyna w malym pomieszczeniu ja odwazny z bp uh zaczo;lem go bic z d lancy i ten dostawal obrazenia 70/100+ poniewaz niemial tarczy i zginol by ale mial wiekrzy lvl i uciekl.
5. Jezeli ktos umie grac Knightem poniewaz jest to bardzo trudna postac do gry umie poradzic sobie z pk itd.
Jezeli jeszcze raz gdzies/ktos bedzie mowil ze knight to zla profesja mozemy sie pobawic ja zrobie knighta 30lvl+ i wytrenuje ty dana inna postac i mozemy powalczyc zobaczymy kto wygra...
A wiec nie mowic mi ze Knight jest slaba profesja bo sa to BREDNIE
ps. sory za dlugiego posta ale jesli ktos obraza knighta robie sie agresywny
Aha zapomnialem jeszcze dodac ze knight na 100lvlu+ zadaje z explo w ludzi obrazenia okolo 100 a w explo sa 3 uzycia wiec nierozni sie duzo z sd explo 300/sd 400 a sd sa duzo drozsze a zreszta kto powiedzial ze knight niemoze uzywac hmm/gfb/explo no ludzie niegadajcie glupot jak jestescie Newbie jesli chodzi o knighta
1. 2 Najwyrzszy lvl w tibi ma Australijczyk Eternal Oblivion i jest knightem 288lvl
wychodzi na to, ze gosc jest jedynym zyjacym czlowiekiem mieszkajacym jednoczesnie w 5 krajach ( skoro doszla Australia ) ...
2. Mowcie co chciecie ale najwiecej osob na Tibi wybiera profesje Knight gdyz jest ich okolo 5% wiecej niz sorcow ktorzy sa na 2 miejscu
liczba knightow _maleje_ w stosunku do liczby sorcow ..
kumpel takowe ma dogania go i zadaje mu hity 50/100+ gdyz kazdy do pk'owania zaklada noob eq. Sorc zostaje zabity a kolega cieszy sie lotem.
pomijajac juz smiesznie wysokie cyferki, loot z golego sorca musial byc wysmienity.
5. Jezeli ktos umie grac Knightem poniewaz jest to bardzo trudna postac do gry umie poradzic sobie z pk itd.
cholernie trudna, zwlaszcza, ze wymaga jedynie umiejetnosci uzywania prawego przycisku myszy.
Jezeli jeszcze raz gdzies/ktos bedzie mowil ze knight to zla profesja mozemy sie pobawic ja zrobie knighta 30lvl+ i wytrenuje ty dana inna postac i mozemy powalczyc zobaczymy kto wygra...
chetnie, gdzie i kiedy ?
to sie da leczyc.
A wiec gdy otworzylem ten temat i przeczytalem co osoba mowi zaczolem sie głosno smiac, mianowicie dlatego ze:
3.(z zycia wziete) Moj kumpel siedzi na tombach w ank<32lvl elite knight skille 67/65> na sobie bs i vampirka w bp gs. Nagle widzi 27 master sorc z 2 zerkami zaczyna go lac (knight ma 2bp uh) zaklada gsa na zerki zchodza mu 3 uhy i leje sorca gdyz ten do pk'owania nie uzywa bohow a kumpel takowe ma dogania go i zadaje mu hity 50/100+ gdyz kazdy do pk'owania zaklada noob eq. Sorc zostaje zabity a kolega cieszy sie lotem.
4. Moj knight 31lvl skile 64/62(male) zostaje zaatakowany przez 64 paladyna w malym pomieszczeniu ja odwazny z bp uh zaczo;lem go bic z d lancy i ten dostawal obrazenia 70/100+ poniewaz niemial tarczy i zginol by ale mial wiekrzy lvl i uciekl.
2. Teraz jest wiecej sorców.
3. Moj best hit w bandita na 69 skillu z g hally to 186, a w czlowieka 94, wiec jak twoj kumpel walil hity po 100+!?
4. Tak to jest jak ludzie kupuja postacie na Allegro. (to samo co w 3 punkcie)
5. Taaak, bardzo trudna. Wystarczy nie wpadac w trapa i chodzic nawet do kibla z uhami. Strasznie trudne :/
A tak btw. byl najdluzszym postem jaki czytalem na forum -.-
Aha zapomnialem jeszcze dodac ze knight na 100lvlu+ zadaje z explo w ludzi obrazenia okolo 100 a w explo sa 3 uzycia wiec nierozni sie duzo z sd explo 300/sd 400 a sd sa duzo drozsze a zreszta kto powiedzial ze knight niemoze uzywac hmm/gfb/explo no ludzie niegadajcie glupot jak jestescie Newbie jesli chodzi o knighta
GratZ uzywania hmm/gfb na 100lvl+ do pvp (chyba ze na niewyposazonych ~25lvl. I kto tu jest newbie? (pytanie retoryczne jakbys nie wiedzial)
Lord Dark'Wiz
07-04-2007, 11:07
Nao@ cię posrało?
Knight ze skillami 67 NIE MA PRAWA zadać takich obrażen jakie podałeś, skoro twierdzisz że twoj kolega siekał tego maga za 100+ to znaczy że zadawał obrażenia powyżej 200 pkt. Nawet jeżeli Sorcerer miał noob eq. o czym pewni nie jesteśmy (bo przez p. set'a to by sie wbijał może za 40+) to takie obrażenia na takim skillu są zbyt duże.
Na dodatek pragnę przypomnieć iż mój stary dobry Knight na 40 poziomie o skillach 75/74 zadał Cyklopowi hit'a za 202, i to był jego best. A Cyklopy zbyt wielkiego def'a nie mają.
O jakis smiesznych 30 knightach to ty se mozesz mowic w domu mamie jak prasuje
@Gremlin
Brawo otwieram temat patrze twoj post taki dlugi a go przeczytalem od gory do dolu 1 raz mi sie zdarzylo przeczytac dluzszego posta z chcia
2. Teraz jest wiecej sorców.
3. Moj best hit w bandita na 69 skillu z g hally to 186, a w czlowieka 94, wiec jak twoj kumpel walil hity po 100+!?
4. Tak to jest jak ludzie kupuja postacie na Allegro. (to samo co w 3 punkcie)
5. Taaak, bardzo trudna. Wystarczy nie wpadac w trapa i chodzic nawet do kibla z uhami. Strasznie trudne :/
A tak btw. byl najdluzszym postem jaki czytalem na forum -.-
GratZ uzywania hmm/gfb na 100lvl+ do pvp (chyba ze na niewyposazonych ~25lvl. I kto tu jest newbie? (pytanie retoryczne jakbys nie wiedzial)
PO 1.koles mial noob eq!!!pk a co ma wiekrza obrone potworek czy ppl z noob eq.
PO 2. hmm/gfb chodzilo mi o expa
PO 3 jezeli mowisz ze knight jest taka strasznie latwa do zrobienia postacia to zrob 100lvl+ i pogadamy
PO 4 Gram w tibie 3lata i gralem tylko 1raz drutem a tak knighci
PO 5 Vill ma chyba jakis problem (nie do tematu) vill ma chyba jakis uraz do knightow albo wogule do tibi bo czytajac jego posty smieje sie glosno Vill mam taka prosbe jezeli niegrasz w tibie i popierasz to co mowisz cytatami z forum to sie wogule nie odzywaj bo to co mowie ja jest z zycia wziete wiec...
Dodam tylko ze przenosze sie z tego forum na www.tibia.org.pl bo na tym forum siedza chyba same tibijskie NOOBY!!!
A co do tego kumpla sorcek na rsie nie nosi lebszego eq niz scale armor jezeli wogule takowe nosi Kiedys na afku zabilem 42 rsa sorca i spadl mi only chain armor wiec newbie zamknijcie wasze malo wiedzace mordy i posluchajcie jak ktos doswiadczony mowi...
omg jesli myslisz ze knight to slaba profesja to zal mi ciebie
po 2 sorca/druta jest latwiej zabic niz knighta dobry trap i lezy
jesli ciebie mino mag jedzie do reda to wielka szkoda
poskiluj troche i sam zobacz:]
Dobry trap to i rycek padnie... Dłużej będzie stać, ale padnie... chyba, że kumple przybiegną i mu pomogą... to chyba jedyny plus rycka w trapie, bo może dłużej na kolegów czekać...
MagField
07-04-2007, 14:10
Teraz to knight lipa max jest.Jedyne plusy jego to,to że ma duzo cap i duzo hp...Po za tym knight ma waste max bo musi uhy kupywać.Chyba że ma uh makera ;] .Mimo to i tak gram knightem bo w sumie to trudna profesja :)
newbie zamknijcie wasze malo wiedzace mordy i posluchajcie jak ktos doswiadczony mowi...
Nie ma jak polew z dziecka neostrady na dobry poczatek dnia ;p
Dobry trap to i rycek padnie... Dłużej będzie stać, ale padnie... chyba, że kumple przybiegną i mu pomogą... to chyba jedyny plus rycka w trapie, bo może dłużej na kolegów czekać...
w tym sek, pozostale klasy na porownywalnym levelu maja o tyle mniej hp, ze czasem wystarczy po prostu strzelic do nich w biegu i nawet trapowac nie trzeba ..
PO 1.koles mial noob eq!!!pk a co ma wiekrza obrone potworek czy ppl z noob eq.
PO 2. hmm/gfb chodzilo mi o expa
PO 3 jezeli mowisz ze knight jest taka strasznie latwa do zrobienia postacia to zrob 100lvl+ i pogadamy
PO 4 Gram w tibie 3lata i gralem tylko 1raz drutem a tak knighci
PO 5 Vill ma chyba jakis problem (nie do tematu) vill ma chyba jakis uraz do knightow albo wogule do tibi bo czytajac jego posty smieje sie glosno Vill mam taka prosbe jezeli niegrasz w tibie i popierasz to co mowisz cytatami z forum to sie wogule nie odzywaj bo to co mowie ja jest z zycia wziete wiec...
Po 1 Ten twoj kolega nie walnie wiecej niz 100 w czlowieka
Po 2 Jesli masz uzywac run ofensywnych do expienia knightem to zrob maga
po 3 Na zrobienie 100lvl sklada sie sporo czasu, wytrwalosci, a i PACC by sie przydal
po 4 No i? Mozesz grac w tibie od poczatku jej powstanie i wiedziec mniej niz osoba ktora gra 2lata. To samo sie tyczy hlvl z PK.
po 5 Ciekawe z zycia kogo...
Dodam tylko ze przenosze sie z tego forum na www.tibia.org.pl bo na tym forum siedza chyba same tibijskie NOOBY!!!
A co do tego kumpla sorcek na rsie nie nosi lebszego eq niz scale armor jezeli wogule takowe nosi Kiedys na afku zabilem 42 rsa sorca i spadl mi only chain armor wiec newbie zamknijcie wasze malo wiedzace mordy i posluchajcie jak ktos doswiadczony mowi...
No to wyp******** doswiadczona mordo z forum. Zreszta mala strata. A najlepsza data dolaczenia (6.04.07) Dodam tylko, ze posty sie edytuje!
Ktos tam napisal ze Eternal wydaje 50k i zarabia 500+
i ze gra najtem jest fajna.
Lecz knight pogrąża sie z KAZDYM nastepnym wbitym lvlem w porownaniu do sorca. Prawda EO zabija sobie dragi w 7-15 hitow a sorc na 300 lvlu zabij go w UWAGA ! 1,5 SEKUNDY puszczajac 3 visy tracac 60 many ....
Jezeli twoj COOL najcik EO wbije 400 lvl dalem bedzie srał w dragi bijac w tyle samych hitow a sorcek na 400 lvlu zabije go w ... sekunde ...
Podsumowujac
Zycie knighta w tym update NIE MA SENSU
a sorc na 300 lvlu zabij go w UWAGA ! 1,5 SEKUNDY puszczajac 3 visy
To fajny musi być ten OTS, skoro taki niski exhaust jest.
Krakersik
07-04-2007, 15:25
Każdy wie ze knight to najgorsza profesja w tibii z wszystkich czterech
Sorc - lepszy od knighta
Druid - lepszy od knighta
Paladin - lepszy od knighta
Wniosek:
Knight najgorszy,
Niema Lebszego Od Knighta Doskonalego!!!!!!!!!!!!!
Niema Lebszego Od Knighta Doskonalego!!!!!!!!!!!!!
Miales sie przeniesc -.-
team_pk_druid
07-04-2007, 15:36
Knight jest huowy ble ble ble .. a Seromontis? spójrzcie na jego pg. Jeżeli sorcc/drut miałby zamiar expić 300k/h to ma waste w huj natomiast Seromontis przy expie 250k/h wychodzi na 0! Jest to chyba najlpeszy knight naszych czasów (Eo ssie) i mimo 50 llvi od MDW i róznicy knight-drut robi porównywalne ilości expa. Knigtem trzeba umieć grać ...
Po 2 Jesli masz uzywac run ofensywnych do expienia knightem to zrob maga
czemu nie wykorzystywac wzrastajacej sily magicznej ?
team_pk_druid
07-04-2007, 16:49
Jeżeli wszyscy będziemy zakładali tak ze druid/sorcc jest od magi i nie powinien expic z war hammerem mimo ze bedzie z niego bil mocniej niz z 3 pierwsyzch rózdzek albo ze knight nie może expić na tombach z gfb to daje wam max 40 lvl
Cenarius
07-04-2007, 20:35
Jeżeli wszyscy będziemy zakładali tak ze druid/sorcc jest od magi i nie powinien expic z war hammerem mimo ze bedzie z niego bil mocniej niz z 3 pierwsyzch rózdzek albo ze knight nie może expić na tombach z gfb to daje wam max 40 lvl
I to jest najgorszy błąd w Tibii. W innych MMO to wygląda bardziej "normalnie", bo w Tibii wygląda to tak że na wysokim lvlu postacie walcza tylko magią - wszstkie. ( Sorc & Druid to wiadomo pal może se na początku boltami polatać ale później to więcej robi z explo a jeśli chodzi o knighta to walczy głównie explo z powodu marnych uderzeń z broni co czyni go obecnie najsłabszym oczywiście -wszystkie podane tu przykłady to wyższe lvle przecież knight nie będzie latał po rotach z explo :p)
@Vil
Respekt dla Ciebie ty to masz trudne życie w walce z tym...plugastwem forumowym.:p
@down
no wiesz może poprostu przestał grać fanatycznie co mu wyjdzie na dobrze a to że wszyscy się przywyczili do EO mastaha to już ich problem
(Eo ssie)
Eo nie ssie tylko skonczyl z tibia i sie bawi jak jest online i chcialbym wiedziec na jakiej podstawie ty to mowisz ? ze np Eli Stromstriker skonczyl z tibia tylko na wojnie walczy czasami to tez Ssie?
hahaha, chyba cie p.o******, nightowie to wg. mnie najlepsza profesja... nie będę się rozpisywał bo przez ciebie musze sie wyżyć -.- cya
team_pk_druid
07-04-2007, 21:46
Eo sie sfochał na Cipsoft i jestem pewien ze teraz nie wyciągał by juz marnego 100k/h a Seromontis robi 3mln/dzien ... dlatego własnie ssie
Eo sie sfochał na Cipsoft i jestem pewien ze teraz nie wyciągał by juz marnego 100k/h a Seromontis robi 3mln/dzien ... dlatego własnie ssie
Co ma do rzeczy jego expienie i ssanie to jak sraka ptaka i toffi fi nic ze soba wspolego nie ma .Ja zaczolem ostatnio grac i wyciskam nie wiecej niz 100k/dzien i co tez Ssam bo nie wbijam 250k/h jak seromontis ? i nie mow mi ze nie jestem 288 ek bo on nie gra i wcale mu sie nie dziwir bo to juz monotonne na jego lvl sie staje... a majac tyle kasy ile ma eo daje dupy ze wyciagalby 300k/h jakby pomyslal troche (ofkors waste)
team_pk_druid
07-04-2007, 22:12
chodzi mi bardziej o ten foch na cipsoft a ze nie expi to raczej jego sprawa. Ja 120 rp wyciągne 300k/h z waste Oo
Ja 120 rp wyciągne 300k/h z waste Oo
OH RLY ???
Cenarius
07-04-2007, 22:24
Ja 120 rp wyciągne 300k/h z waste Oo
A ja umiem ubrać prawy but a później prawą skarpetke!! oO
300k/h nawet gdyby to było możliwe to byś se 2h pograł i by nie było kasy na "wastownie" bo byś wszystko wywastował :p
@Vil
pamietaj że tu też są "otsowcy":p więc może 1 się zorientuj czy on mówi o rl i czy ma 120 RP (wątpie):p
"Momo! Toto! muj kniht jeśt śłaby :( i płokonam grinowej joszczurki!"
Patrząc na średnią wieku ludzi grających w Tibie (hmm... 14 lat?) to specjalnie nie mam co się dziwić, że w Tibii czy jakiej kolwiek innej grze widzicie exp i skille. Inni się nie bawią w klimacik - więc ja też nie będe. Tragiczne, chodź raz przenieście się do Tibii i popatrzcie na swojego rycerza zupełnie innym okiem a nie tylko wpatrujcie się w ilość expa. Jak nie potraficie tak grać - to najlepiej nie grajcie - lub grajcie magiem/drutem i będziecie "wymiatać jak MDW".
team_pk_druid
07-04-2007, 22:53
Vil niewiem o co Ci kurwa chodzi z tymi krótkimi 'ironiami" ale kurwa mac 200k/h SPOKOJNIE jestem w stanie zrobic bijąc vampy i wszystko ci sie rusza w stone tombie za tp (z gfb). Co do otsowców .. wypraszam sobie ;]
Edit
Wątpisz w 120rp - zapraszam na pw podam nick Oo
Cenarius
07-04-2007, 23:00
Vil niewiem o co Ci kurwa chodzi z tymi krótkimi 'ironiami" ale kurwa mac 200k/h SPOKOJNIE jestem w stanie zrobic bijąc vampy i wszystko ci sie rusza w stone tombie za tp (z gfb). Co do otsowców .. wypraszam sobie ;]
200k a 300k to "tylko" 100k więc różnica jest poza tym krótkie ironie są najskuteczniejsze (ale nie nalerzy klnąć :p)
a co do RP to powiedzmy że nie potrzebuje dowodów równie dobrze możesz mnie spytać o mojego druida i wcale nie zamerzam nikogo "przekonywać", że go mam a w twojego RP zwątpiłem przez to 300k :p
Raditz Saiya-jin
07-04-2007, 23:31
300k/60 min
150k/30 min
15k/3 min
5k/60 sek
Warlock => 4k/48 sek
Myślę, że jest to wykonalne... ;>
jesli nadazy z respieniem i ty z bieganiem.
300k/60 min
150k/30 min
15k/3 min
5k/60 sek
Warlock => 4k/48 sek
Myślę, że jest to wykonalne... ;>
ta jakby knight 100 plus byl full sdekami naladowany i by na demoni bloczyl przejscie all (o ile by ktos byl) i tylko rzucal sd jak zabraknie ale i tak by to wyszlo z 270k
team_pk_druid
08-04-2007, 00:25
A jezeli w room jest 4 vampy 3 stalkery 3 mumie i 3 ghosty necro i bonebeast?
4x290 + 3x90 + 3x150 + 3x120 + 580 + 580 = 1160 + 270 + 450 + 360 +1160 = 3.4k expa. wybije to w max 20 sek (z lurowaniem i waleniem gfb) do next pokoju (zakladajac otwieranie only vamps + necro) dobiegne w next 20 sek i wybije pokoj w nastepne 20 sek. Wniosek? 60sek = 2x 3.4k 6.8k expa/min
Moglbys wpasc w srodek i walnac UE, ale z tego 3.4k expa/ sek nie zrobi ci sie nagle 9++ mln/h.
Takie przeliczanie nie ma sensu.
Fakt sorcem i drutem można expić najszybciej ale... Trzeba mieć jeszcze na to kase ;)
A dla tych co twierdzą że knightem nie da się szybko expić polecam erig.net i zobaczyć wyczyny Seromontisa.
team_pk_druid
08-04-2007, 09:42
Moze to i głupie ale jeżeli zle mysle to wyprowadzcie mnie z błędu
Jeżei Tripida wziął by ze sobą kilkuset ludzi na parchament i kazdą by po koleji otwierała trumne a on ueował demony i 4 demony - ie ue ue ue,mf mf ... i nastepna podchodzi 4 demony ..
Czy dało by sie tak zrobić? Oo wtedy mniej-wiecej exp byłby 24k/min Oo
Moze to i głupie ale jeżeli zle mysle to wyprowadzcie mnie z błędu
Jeżei Tripida wziął by ze sobą kilkuset ludzi na parchament i kazdą by po koleji otwierała trumne a on ueował demony i 4 demony - ie ue ue ue,mf mf ... i nastepna podchodzi 4 demony ..
Czy dało by sie tak zrobić? Oo wtedy mniej-wiecej exp byłby 24k/min Oo
Wystarczylo by 4 knigtow exeta res on spamuje i duzo na godzine wyciagnie ale wiesz nie bylo probowane to niewiadomo
Ofiarazhackowania
08-04-2007, 12:39
Nieprawda że knight jest najgorszy.Może nie pokona super stwora ale jest dobrym blokerem i od jego wprawy zależy wynik wyprawy.Tak ogólne:każda profesja ma swoje wady i zalety,a to że knight jest cienki to nie znaczy że ssie jak to ujoł jeden z forumowiczów.
Ja gram aktualnie knightem i wydaje mi sie ze NIE MA GORSZYCH I LEPSZYCH PROFESJI. Kazda ma swoje wady i zalety.
Powiedzmy - idziesz expic sorcem. Idziesz na w miare mocne potworki i bierzesz je na dystans. Przyjdzie jakis n00b zablokuje cie na chwile. Potwor cie dogoni i praktycznie nie masz szans bo noob dalej cie bedzie blokowal a potwor zacznie juz niezle tyrac. Zrobisz exure gran (vite) ale i tak juz po tobie bo mana sie skonczyla i co? Padasz.
Knight idzie na potwora. Pojawi sie noob. Blokuje go a knight co?? Wlaczy full defence i juz ma 3 razy wieksze szanse na przezycie niz sorc. Knight to TWIERDZA jak juz ktos powiedzial. Pozatym Wy mowicie glownie o swiatach PVP a na swiatach NON PVP knight nie musi sie nawalac z innymi graczami.
Wiec nie mowicie mi do ku*wy nedzy ze knight jest slaby :p !!!!!! Knightem trzeba jeszcze umiec grac. B)
KNIGHT'S RULEZZZZZZZ!!!!!!!!:cup: :cup: :cup: :cup: :cup:
Sam jestes newbie kretynie. A jak ktos nie ma pacca???? Twoj muzg powinien zauwazyc ze nie wszyscy maja pacca i moga walic z visa. I co zrobisz wtedy??? Utamo vita?? i tak padniesz. A jeszcze czasem nooby lubia chodzic w parach wiec sie nie wypowiadaj jak sie nie znasz. I kto tu jest newbie??
Pozatym to jest forum!! Nie musisz na mnie wrzocac bo nie ma takiego powodu!!! Nie umiesz sie wypowiedziec bez obrazania innych noobie??? -.- omg...
Twoj muzg powinien zauwazyc ze nie wszyscy maja pacca i moga walic z visa. I co zrobisz wtedy???
Twój mózg powinien zaczerpnąć trochę wiedzy ze słownika ortograficznego.
Utamo vita?? i tak padniesz.
Skoro chodzisz na tak mocne potwory na których musisz użyć utamo vity to raczej posiadasz też runy ofensywne więc nie widzę problemu.
I kto tu jest newbie??
Ty.
team_pk_druid
08-04-2007, 16:55
Kreda sec. goburu :baby: Kazdą prof ma swoje wady i zalety - to jest najprawdziwsza prawda a jeżeli dodasz ze "tylko trzeba umieć niwelować wady i wykorzystać zalety" wyjdzie ci zrobienie 100lvl'a w 2tyg ;] (moze przesada ale kngihtem SPOKOJNIE można zrobic 50 lvl w max 3 tygodnie bez PACC (z pacc o 1/2 mniej...)
Ty kreda co ty myslisz ze pozjadales wszystkie rozumy?? Nie obrazaj ludzi ktorzy ci nic nie zrobili. Koles ci zwraca normalnie uwage a ty mu od razu zaczynasz wrzocac! To jest forum a nie. I uspokoj sie bo tutaj kazdy ma prawo wypowiedziec sie na dany temat bez wzgledu czy to sie tobie podoba czy nie.
Nie chodzilo o niego tylko o mnie!! Ja napisalem co mysle na ten temat a ty mnie od razu od newbie wyzywasz! Nie mogles po prostu powiedziec:
"moglby walnac z visa i po klopocie" nie obrazajac mnie?? To jest troche bardziej kulturalne...
Mialem na mysli ogolnie bo pewnie do wszystkich tak skaczesz z pazurami jak tylko cos napisza...
team_pk_druid
08-04-2007, 18:17
Oo jezeli ci to rzeszkadza "wyłacz emotikony" :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: Oo
<joke man>
Ofiarazhackowania
08-04-2007, 19:02
ciebie to w*****a a mnie cos innego ale nie musisz odrazu mowic ze jestem goburu bo to juz przesada a jak juz mowimy co nas w*****a to jeszcze te emotki przez 15 druidow narzekajacych na resp gsa po drodze do dc np
"Prosze powiedzcie mi gdzie mam expic ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( "
albo"o to moj adv(w zdjeciach wklejaja 14 from 15):cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: "albo "padlem ;( ;( ;( ;( ;( ;( ", "po co robili tego gsa po drodze do dc gdzie ja bede teraz wyciskac 5k/hX( X( X( X( X( X( X( X( X( X( " "kazda profesja ma swoje wady i zalety :D :D B) B) B) B) B) B) 8o 8o 8o 8o :cup: :cup: :cup: " to jest juz szczyt noobostwa
Nie no ty to mnie dobijasz,aż takiego żałosnego forumowicza nie widziałem,to forum staje sie za twoją sprawą do dupy.Lol KredaX( X( X( X(
Marciniek
08-04-2007, 19:41
ciebie to w*****a a mnie cos innego ale nie musisz odrazu mowic ze jestem goburu bo to juz przesada a jak juz mowimy co nas w*****a to jeszcze te emotki przez 15 druidow narzekajacych na resp gsa po drodze do dc np
"Prosze powiedzcie mi gdzie mam expic ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( "
albo"o to moj adv(w zdjeciach wklejaja 14 from 15):cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: "albo "padlem ;( ;( ;( ;( ;( ;( ", "po co robili tego gsa po drodze do dc gdzie ja bede teraz wyciskac 5k/hX( X( X( X( X( X( X( X( X( X( " "kazda profesja ma swoje wady i zalety :D :D B) B) B) B) B) B) 8o 8o 8o 8o :cup: :cup: :cup: " to jest juz szczyt noobostwa
Ktoś się nam tu rozkręca. Kreda wytrzymaj jeszcze troche aż skończy się ban goburu, z pewnością będzie ciekawie.
Przede wszystkim twierdzenie, że któraś profesja jest lepsza czy też gorsza nie jest na miejscu. Póki mamy sytuacje, gdy taki knight lepiej blokuje niż mag, a znowu druid mocniej leczy niż paladyn, nie możemy czegoś takiego jednoznacznie stwierdzić. Określenie 'gorszy' czy też 'lepszy' byłoby na miejscu, gdyby dana profesja byłaby na każdej płaszczyźnie lepsza bądź równa niż inna.
Ale takiej sytuacji nie ma, dlatego wszystko pozostaje w rękach gracza i jego wyobraźni.
Lubie grać knightem, ponieważ na codzień jest banalny w grze i można bardzo szybko znaleźć ciekawe zajęcie. A jeśli się ma odrobinę wyobraźni, wtedy gra knightem może się okazać niezwykle efektowna i efektywna.
Paladin również jest interesującą profesją, ponieważ jako jedyny musi uciekać przed potworami, a czasami to może dostarczyć nie lada emocji.
Nie przepadam za grą sorcami ani druidami, przynajmniej w dobie tanich exori vis/flam/mort, ponieważ zdrowy rozsądek wymaga ich użycia, a przy takiej grze stajesz się jak bot, bo jedyną kwestią jest nauka sprawnego użycia hotkey'ów i obserowanie liczb. Sporadyczne są hunty przy użyciu run ofensywnych (mówie o mid-lvl, bo ten przedział jest wg mnie najważniejszy).
Natomiast przed "mana-update" sytuacja z postaciami magicznymi była o tyle ciekawa, że wiele osób chodziło np. na GSy z użyciem hmm, które jest równie ciekawe jak gra paladinem. Teraz hmm jest dla "frajerów", którzy nie kupili sobie pacca i mają dość kasy by nie polować z samą różdżką.
Uważam, że własny pomysł na gre jest najważniejszy, a u postaci magicznych ten pomysł jest dość ograniczony do wyboru opcji najbardziej ekonomicznych i logicznych, właśnie dlatego u mnie królują paladin z knightem. (dawno się tak nie rozpisałem B) )
Miałem Knighta (11 lvl) i miałem z tego wielką radochę chociaż miał okropne eq :
- Knife
- brass helmet
-chain armor
-studdet legi
-copper shield
Miałem lepsze ale oddałem komuś. Chodziłem na Swamp Trolle ( 5 mogło mnie zabić ) . Konto komuś innemu oddałem.
A uważam ,że Knight to bardzo fajna profesja ( nie mówie że silna ale nie tak słaba jak niektórzy piszą w tym temacie ) i tak sobie myśle , że kiedyś CipSoft coś zrobi i wyrówna siłę każdej profesji.
Jak ktoś ma jakiegoś 8lvla albo wyższego i nie jest mu potrzebny to moge nim grać i oddawać kase temu kto mi go da , bo na eq i na kasie mi nie zależy ( Jak ktoś chce zawrzec taki układ postac za kase to nich napisze do mnie ).
team_pk_druid
08-04-2007, 20:04
TAK! własnie kurwa tak. Wypowiadajcie sie tutaj te 11lvle z evul eq na swamp trollach czy tez z vortexami na rotach. KURWA MAĆ opanujcie sie ludzie do jasnej cholery.
P.S Wqrwiony ...
Edit. Tak kurwa Knight 11 lvl jest dobry! Dam ci 128 rp na NOC kazdego dnia (00:00 - 06:00) wbijaj 10k/h wychodząc na 0 - będę wdzięczny - moze bym ci oddał gdybym nie grał na pvp ... KURWA MAC
Kreda! Bardzo proszę opanuj się. Prawda, są n00by. Podzielam po części Twoje zdanie. Jednak przestńcie spamować, albo piszcie na private. Jeden coś powie, drugi się go czepia i tak sie ciągnie przez 30 postów.
Co to tematu moim zdaniem jest on niepotrzebny, powstają tylko kłótnie. Równie dobrze moge założyć temat "Knight czyżby najlepsza profesja?" i masę podobnych. Kreda, tylko proszę nie czepiaj się mnie, to jest TYLKO moje zdanie, bo widzę, że z wieloma osobami się nei zgadzasz.
Żeby nie było, nie mam wyrobionego zdanie która profesja jest najgorsza, ale knightem gra się w miare ciekawie. Ma od dużo HP, atakuje za darmo, przynajmniej na słabszych miejscówkach się to przydaje i z dobrymi skillami całą kase ma dla siebie. Owszem ma wady jak wiele osób podkreśla nie "dotknie" nawet Demona. Szczerze wątpie czy jest to taką wielką wadą, ponieważ expić tam każdą profesją na początku raczej się nie da.Jeśli chodzi o facc to sorce expią szybko, ale mają związane z tym wydatki chociażby na mfy. Jeśli sorc ma expić za darmo tzn bez mfów np z WOI, i czekać potem aż ta mana się załaduje to na pewno nie wyciągnie zbyt dużo. Już w tym czasie knight nadrobi ten exp na słabszych potworach.
To jest tylko moje zdanie. Grałem sorcem(na facc i pacc) i gram knightem na facc. Na facc dla mnie lepszy knight.
team_pk_druid
08-04-2007, 20:55
Ps sie nie udał ... newbie to osoba która WIE ze mało wie i chce sie uczyć nastomiast noob mysli ze jest elo a wie huja i pól i teraz na kolacje
zofnowali mi mjeko jetenastego rycesza ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( powiedzcie mi gcie mjam wpic 11 lefel :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: tilko seby mje znof nie zapili X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
OWN3D xD
avenmanti
08-04-2007, 21:57
Ja osiagnalem 50 i 47 lvl wiec czuje sie kompetentny do zabrania glosu w sprawie profesji. Moim zdaniem najlepszą jest sorcerer, tuż po nim druid, dalej pal a knight zdecydowanie najgorszy bo ma waste na większości dobrych potworów. I nie czepiajcie sie mnie ze moze expic na zolwiach czy ofie bo taki exp nie przystoi dla 100+ lvl -.- I nie uwazam ze "kazda profesja ma wady i zalety": moim zdaniem sorcerer ma bardzo malo wad a knight bardzo duzo, druid i pal gdzies po srodku (troche mniej wad ma druid). Jesli chodzi o knighta to jego jedynymi zaletami sa ilosc hp i cap ale to zupelnia nie wplywa na ich mozliwosci ofensywne. (chyba ze ktos kur.a umie atakowac hpekiem albo capem) Lista potworów przez które knight się nie może przebić jest dłuższa niż noobów z tego forum.
Powiedzialem to co chcialem powiedziec a teraz mozecie mnie zbluzgać jak wam sie to podoba i jajo wam staje
team_pk_druid
08-04-2007, 22:11
Kurwa Mac A Tomby? Exp 250k/h Nie Przystoji Knightowi ? Ludzie Won
Edit.
Fakt 50 i 47 lvl to juz jestes pro Oo
avenmanti
08-04-2007, 22:16
Kurwa Mac A Tomby? Exp 250k/h Nie Przystoji Knightowi ? Ludzie Won
A ty dalej kurwa swoje zrozum w koncu ze taki exp to jest waste -.- Poexpisz tak przez kilka dni stracisz cala kase i na swoje allegro musisz wy.ierdalać bo nic nie masz a taki sorcek siedzi sobie na wrl do usranej śmierci bo mu sie zwraca. No ale jak wy gracie na otsach gdzie gfb kosztuje 5 gp to sie nie dziwie ze pozniej macie takie obsrane pojecie o rl tibii....
Fakt 50 i 47 lvl to juz jestes pro Oo
Podaj nicki swoich postaci.
team_pk_druid
08-04-2007, 22:18
Kreda o to bardzo łatwo, a teraz :
Napisał: Noob wzięty z ulicy
Bo sorcc ma ue i moze expic na demonach z ue
Napisał: Ja
Sorcc dużo efektywniej moze pgowac z powodu posiadania e wave. Ktoś tu podawał przyklad - bloker luruje 4-5 hydr a sorcc wali 3 e-wave. Exp 200k/h Natomiast Druid mujsi walic z visa - wolneij zabija - róznica w manie jest podobna - w ilości zabitych hydr niekoniecznie...
Edit: Nicki podam najwyzej na pw
avenmanti
08-04-2007, 22:22
Napisał noob: knight jest najlepszy bo expi za darmo
Napisałem ja: knight jest najgorszy bo wiecznie nie bedziesz expil na zolwiach a np. na demonie najwiekszy waste ma wlasnie knight!!!
Edit: Nicki podam najwyzej na pw
To podaj -.-
Aha i jeszcze przypominam ze chodzi mi o demonę jako expowisko z warlockami a nie demona jak potwor bo zaraz jakis noob mi kur.a zwroci uwage ze na demonach sie nie expi lol -.-
team_pk_druid
08-04-2007, 22:36
Sorcc budzi większy respekt niz druid bo:
Sorcc moze cie zmiesc (wiem ze smieszne ale ue to ue i respekt jest) reszta bez zastrzezen poza tym ze e wave uzywasz ekspiąc na x a e mort na y a drut ma only e vis/mort
team_pk_druid
08-04-2007, 22:43
why taifun? tripada pls ... nerox going down (2x die) ;]
Chodzi mi o to ze sorcc budzi wiekszy respekt bo combo ue to nie to samo co sd combo a do pk ue sie uz(rzy?)ywa ;]
zabawnie sie was czyta ..
@down:
i tu cie zaskocze, jesli temat bedzie dalej schodzil na bluzgi i dyskusje na widok czego ( druida czy sorca ) bardziej ludziom staje, skonczy jak pare innych z duzym offtopem.
Twoj_Miszcz
08-04-2007, 23:29
Hah tu cie zaskocze ,jakos nikogo to nie obchodzi wiesz ?
a ja cie tu zaskocze ! Hah,wiesz ? mnie to obchodzi wiec zamknij pyszczek :)
rzeczywiscie knight jest strasznie udupiony,lecz licze na to ze cipy przy nastepnym updacie wyrownaja szanse...ale jak to zrobia ? nie mam pojecia...
Piotrek Marycha
08-04-2007, 23:55
ja powiem teraz co ja o tym mysle
Druid:
-Duzo czarow lecznizcych co sie przydaja na codzien (a nie co wave 50x? od 38 do 150 lvl <nie licze pg>)
Hmm a sorc nie ma exury gran i vity? drut ma jeden wiecej - sio, mass heal jest mniej przydatny od UE (powiem czemu zaraz)
-Najchetniej brany na hunty
Dla mnie to jedyny (ale za to jakże OGROMNY) plus druida, dzieki temu czujemy sie potrzebni :p co do mass heal - wlasnie tylko na huntach sie to przydaje i to tylko niektorych
-Fullllllll kasy
hmm a to w czym sie on rozni od maga az tak bardzo?
-Ostatnia rozga najlepsza ze wszystkich jakie istnieja
Wiadomo! mozna isc z nia na dragi!!11!1! Smiech na sali....
To sa glowne zalety
I uwarzam ze druid jest lepszy gdyz:
Ma bardzo ciekawa gre ze wzgledu na hunty
Popieram
Na huntach leci mu darmowy mlvl i jeszcze na tym zarabia
Fakt
o ue nawet nie mowie bo to juz wogole bez uzytku jest jedynie w questach i to niektorych)
hmm a ty koles myslisz ze czemu ludzi najchetniej wybieraja sorca? myslisz ze ich obchodzi tylko jak szybko beda expic? NIE , ich obchodzi to ze beda zamiatac na pvp, i nikt nie bedzie sie smial ze wala 50 z SCA albo 150 z sd palem
[/QUOTE]
Browarrior
09-04-2007, 00:42
@up: Chcesz miec wojne caly czas wbij na aurea...a co do tego ze druid budzi respekt...moze tak ale hmm...kurwa nawet nie chce mi sie tego opisywac ogladnij filmiki z Wizavem to sie przekonasz po co jest Ue sorca :P bye
*Vjefroon*
09-04-2007, 09:14
knight najgorsza profesja?
zlookaj to i sam oceń:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=124255
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.