zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Ornamented Shield solo by 46 druid

dinrakit
01-02-2007, 14:34
http://upload2.net/page/download/uDCNIP6aLX6J27h/Ornamented+Shield+Quest.rec.html

No moze nie do konca ornamented bo nie wiedzialem gdzie jest w koncu ta tarcza... Zmylily mnie ssy na tibia.org ale to nie problem bo i tak jutro bede tam szedl z kumplem wiec tarcze sobie wezmiemy. Waste sie nie przejmujcie bo 6,5k na bp sd to 1,5-2h grania na tym poziomie. Podczas filmu adv na lvl 47. Dragon lordy padaja jak cioty w 10 sekund. :cup:

PS.
No i niech mnie teraz ktoryś rycerz pobije i zrobi ten quest z mniejszym waste. :D

HAIL DRUID POWAH!:evul:

ShadowSSJ2
01-02-2007, 14:37
Wow, teraz wylicz srednia z Twojego sd na 47lvl!

XIII
01-02-2007, 14:39
Wiesz co, ja mam pomysl.
Zrob jeden temat ( ,,Filmiki mojego druida" ) i tam zamieszczaj te swoje wyczyny, bo srednio tworzysz jeden temat dziennie.
W kazdym poscie musisz tez udowadniac, ze rycerz jest najslabsza profesja ze wszystkich. A ja Ci mowie, ze tak nie jest - wszystkie profesje sa rowne.
Dziekuje za uwage.

dinrakit
01-02-2007, 14:42
Moj sredni hit z sd na 47 lvl 44 mlvl - 309 hp. Nie z filmu tylko kalkulatora bo w tym wypadku calc~ dobrze oblicza a z filmu nie chce mi sie juz liczyc:p

d4rqu
01-02-2007, 14:46
Knightem na 47 poziomie nie ma szans wykonać tego questu solo.

edit: Oglądam ten filmik i się nadziwić nie mogę jaką druid ma przewagę nad knightem. Przecież ty te ostatnie dragi ubijałeś z różdżki tracąc czasem mniej niż 100hp. Z łapy na full defie bardzo mało dostawałeś. Ja na moim knighcie mam skille 81/81 i na full attack dostaje każdy strzał z łapy, natomiast na balance jest trochę lepiej ale ubijam draga 2x wolniej niż ty z różdżki. Dodam, że bije z gsa. Dlaczego knight jest taki kaleki?

Times
01-02-2007, 14:54
Knightem na 47 poziomie nie ma szans wykonać tego questu solo.

O rLy?

Ja Ci mówię da się wykonać tego questa 47 knightem, będzie tylko większe wsate albo porównywalne zależy jakie skile itp. Jest to w 100% wykonalne.

@Down

Nie mam 47 knighta, więc Ci nie nagram. Ale jest to mozliwe.

d4rqu
01-02-2007, 14:56
To weź kurde wykonaj i pokaż. Knight 47będzie bił dragon lordy z explo za 50hp. Jeżeli nie ma skillów 90/90 to ciekawe jak on ubije je z mieczyka? A jeszcze jak zaczną uciekać to co będzie je gonił?:D

ps. Już mnie denerwują te wasze puste słowa o knightcie. Nagrajcie filmiki, pokażcie to uwierzę.

dinrakit
01-02-2007, 15:02
Zauwazcie jak dragon lordy sie szybko lecza. Zjechalem jednego do red hp a potem z gory mnie dragon zaatakowal bo sie zrespil i nie mialem gdzie many uzupelniac to tamtego draga musialem rozwalic a jak wrocilem (zabijanie tamtego draga na wyzszym pietrze trwalo chyba tylko z pol minuty walilem go z hmm+tempest a nie sd) do dl to juz mial o ile dobrze pamietam prawie green. :)

Pain
01-02-2007, 15:05
Ok, a teraz poszukajcie sobie filmik Sashry, (ten w którym biegał z great shieldem), i zobaczcie jakie on ma waste na dlach... expi jakieś 15 minut używając kilka exur... Potem kilka mf i znowu... Drutem na tym lvlu, mimo dużej już ilości hp, i tak będziesz sporo tracił na mfy / ihy / uhy / hmmy (chyba że bił byś z visa / mort hura) A knight na godzinke takiego expa, traci jakieś 2 bp mf :)

Maciek008
01-02-2007, 15:09
"Knightem na 47 poziomie nie ma szans wykonać tego questu solo."

ma szanse jesli sie z explo bije ;)

dinrakit
@Pain
No tak knight expi oplacalniej ale druid za to duzo szybciej. :)

Times
To weź kurde wykonaj i pokaż. Knight 47będzie bił dragon lordy z explo za 50hp. Jeżeli nie ma skillów 90/90 to ciekawe jak on ubije je z mieczyka? A jeszcze jak zaczną uciekać to co będzie je gonił?:D

ps. Już mnie denerwują te wasze puste słowa o knightcie. Nagrajcie filmiki, pokażcie to uwierzę.

Taaaaa... Będzie bił z explo za 50hp.

Powiedz mi kto ma większe szanse wykonać DHQ ? EK na 100lvl czy MS na 100lv ??

Co z tego że druid walnie z Sd za 300 jak DL pusci mu combo za 800. Mana off i ded. Człowieku... Pomysl co ty piszesz.. Jeśli się da zrobic to 47 druidem z małą ilościa HP i mocnym atakiem to co dopiero knightem z dużą ilościa hp, którego nie jest tak łatwo powalić.

NAWET gdyby knight walił za 50hp z explo to i tak by prędzej czy później ubił te DLe i Dragi.

dinrakit
01-02-2007, 15:12
@Times
Czlowieku ty ogladales w ogole moj film? Ja te dragon lordy ubijalem prawie tak jak 2-3 lvl na rooku zabija szczury czyli 10 sekund i juz potwora nie ma, mozna zaglądać po loot ;) Mowisz ze knightem zabijesz szybciej? Czyli musialbys walic po 350 hp albo 400 w turze bo ja mam srednia 309 hp z sd na 47 lvl 44 mlvl.

Nie przecze ze knight na wysokim poziomie jest w stanie zrobic ten quest oplacalniej ale na pewno nie szybciej.

Maciek008
01-02-2007, 15:15
Czlowieku ty ogladales w ogole moj film? Ja te dragon lordy ubijalem prawie tak jak 2-3 lvl na rooku zabija szczury czyli 10 sekund i juz potwora nie ma, mozna zaglądać po loot ;) Mowisz ze knightem zabijesz szybciej? Czyli musialbys walic po 350 hp albo 400 w turze bo ja mam srednia 309 hp z sd na 47 lvl 44 mlvl.

Nie przecze ze knight na wysokim poziomie jest w stanie zrobic ten quest oplacalniej ale na pewno nie szybciej.

zrozumiales w koncu -.- knight expi wolniej ale oplacalniej. z miecz jakbym na 47 lvl bil to by mi 6.5k na uhy nie poszlo ;p bilbym kolo 20 minut ale malo kasy by poszlo

Gunzo
01-02-2007, 15:16
Zauwazcie jak dragon lordy sie szybko lecza. Zjechalem jednego do red hp a potem z gory mnie dragon zaatakowal bo sie zrespil i nie mialem gdzie many uzupelniac to tamtego draga musialem rozwalic a jak wrocilem (zabijanie tamtego draga na wyzszym pietrze trwalo chyba tylko z pol minuty walilem go z hmm+tempest a nie sd) do dl to juz mial o ile dobrze pamietam prawie green. :)

AHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAAH prawie green lol
wez wyjdz kurwa rzeczywiscie ty za duzo troszke na tych otsach pograles

Btw wez juz zamknij morde i przestan pierdolic o tym ze druid jest lepszy od knighta bo to nieprawdaapo 2 niesposob juz tego sluchac wkazdym temacie zaczynasz cos pierdolic o tym swoim drudzie

dinrakit
01-02-2007, 15:17
@Maciek008
Ty bys byl kolo godziny, 20 minut to ja niecale bylem ze swoimi hitami po 309 hp srednio z sd. Przeciez tam miales do zabicia 2 dle, dragow chyba z 7-8 i jeszcze ten gs na gorze (tez sie liczy dla ciebie bo ja zabilem a nie przeszedlem obok) ktorego bys lał najdluzej bo trudno gsa knightem pokonac. ;)

@Gunzo
Tak, gralem na otsach a w tym czasie kasa na sdeki to sie sama zarabiała, co? -.-
Zrobilem juz solo dwarf hell i ornament wiec chyba zamknalem wam usta i udowodnilem ze jednak grac potrafie.

frick
Szkoda tylko ze taki druid gowno zrobi, gdy bedzie mial frezza czy kicka ;] malo hp - szybka smierc...
Wiem ze moze miec utamo vite ale druid gdy straci cala mane jest jak szmata do zbicia ;>

Etoric
ty tempa kredko, zrozum ze te hity po 100-200 w draga by były darmowe nie dosc ze ty podlecisz pod kombo tym swoim wypasnym druidem to jeszcze musisz pilnowac ilosc sd'kow i many. Oczywiscie BEZ many jedynym sposobem jest ucieczka a jezeli nie bedziesz mogl uciec to z niefartem od gfb i lapy polecisz do swiatyni.
Knight moze to zrobic lurując o wyzsze pietro po 1 smoku i go rozwalajac z lapy z wastem moze 2 bp uhów...no góra 3

Times
01-02-2007, 15:18
@Times

Oglądałem Twój film, ten i poprzedni. Bardzo mi się podobały.

Tylko powiedz mi teraz gdzie ja napisałem że knight ubije go szybciej niż sorc/druid.

@down

Nie odpowiedziałes na moje pytanie :D

dinrakit
01-02-2007, 15:22
No i wlasnie o to chodzi. Knight zrobi troche oplacalniej ale duzo wolniej od druta. Ja po 20 minutach wychodze i moge isc na cos innego robic lootbag podczas gdy ty knightem jeszcze tam siedzisz i nawalasz lorda.

Gunzo
01-02-2007, 15:22
@Maciek008
Ty bys byl kolo godziny, 20 minut to ja niecale bylem ze swoimi hitami po 309 hp srednio z sd. Przeciez tam miales do zabicia 2 dle, dragow chyba z 7-8 i jeszcze ten gs na gorze (tez sie liczy dla ciebie bo ja zabilem a nie przeszedlem obok) ktorego bys lał najdluzej bo trudno gsa knightem pokonac. ;)

@Gunzo
Tak, gralem na otsach a w tym czasie kasa na sdeki to sie sama zarabiała, co? -.-
Zrobilem juz solo dwarf hell i ornament wiec chyba zamknalem wam usta i udowodnilem ze jednak grac potrafie.

woho to czemu jak taki kozak jestes i tak wymiataszto grasz na jakims badziewnym non pvp przeciez na pvp bys wymiatal zabijalbys wszystkie gildie jakie sa na servie

Gunzo
01-02-2007, 15:24
No i wlasnie o to chodzi. Knight zrobi troche oplacalniej ale duzo wolniej od druta. Ja po 20 minutach wychodze i moge isc na cos innego robic lootbag podczas gdy ty knightem jeszcze tam siedzisz i nawalasz lorda.

A gdzie sie komu spieszy ta profesja i tak wykona ten sam quest ty wyjebiesz wiecej run a knight zrobi to odrobine wolniej niz druid

btw jak zobaczylem twoj acc na tibia.com to sie zalamalem cala reprezentacje sobie zrobil ahahahahah

dinrakit
01-02-2007, 15:25
Bo zabijanie potworow jest dziecinnie proste. Zabic demona jest o niebo latwiej niz rownego sobie lvlem gracza. W pvp nie uwazam sie za mistrza.

Knight zrobi tego questa 3 razy wolniej (conajmniej) a straci 2 razy mniej kasy lub nawet tylko 1,5 razy mniej.

To byl moj ostatni post w tym temacie i jak sie cos komus nie podoba to zapraszam na pw.

Glonsher
01-02-2007, 15:26
dobrze, ze krecisz takie filmy :P.

DRUID POWAH!

Pain
01-02-2007, 15:27
STOP STOP STOP! Nie smamujcie już, dajcie sobie swoje gg i powymieniajcie uwagi... Nie podoba mi sie to, i reportuje wasze posty... Rozmowa:

Pan x
Pan y
Pan y
Pan x
pan y
pan x
pan y

To nie chat. To forum.

domin3x
01-02-2007, 15:28
Czlowieku, nie masz sie czym zacieszac ze na 45+ lvlu zrobiles tego questa solo, albo ze wykonales solo dwarf hella. Naprawde to nic nie udowadnia ze umiesz grac, sam gram druidem i tez sadze ze jest lepszy od knighta, ale ty nie musisz nic nikomu udowadniac, wogule to nikomu ust nie zamknales bo nie widzialem zeby ktos ci powiedzial, ze nie dasz rady tego questa solo zrobic.

PS.: Zaczynasz mnie wkurzac
PS. 2: Sorki za brak polskich znakow, ale sie spiesze

Gunzo
01-02-2007, 15:29
Bo zabijanie potworow jest dziecinnie proste. Zabic demona jest o niebo latwiej niz rownego sobie lvlem gracza. W pvp nie uwazam sie za mistrza.

Knight zrobi tego questa 3 razy wolniej (conajmniej) a straci 2 razy mniej kasy lub nawet tylko 1,5 razy mniej.

up/down rlz

Maciek008
01-02-2007, 15:54
Moj sredni hit z sd na 47 lvl 44 mlvl - 309 hp. Nie z filmu tylko kalkulatora bo w tym wypadku calc~ dobrze oblicza a z filmu nie chce mi sie juz liczyc:p

z filmu twoja srednia wynosi rowne 295.5 hp ^^ i niemow ze zuzyles tylko 6.5k bo zeszlo ci 30 sd ktore kosztuja 9750 gp w sklepie + manasy ktore kosztowaly bodajze 4.5k~ co nam daje 14k. za tyle kasy mozna kupic 3 bp explo w sklepie prawie z taka iloscia powinno sie wybic spawn 3 minuty dluzej od ciebie? to nie gadaj ze 2-3x dluzej :P

morisek
01-02-2007, 16:06
dinrakit: Sorcem możnaby tego questa zrobić bez użycia sd. O wiele mniej kosztują manasy + e wave niż sdki.

Times
01-02-2007, 16:16
OMG ludzie ! Przestańcie sie kłucić kto lepiej wykona tego questa. Kolega założyciel upierał się że knight tego nie zrobi. Uświadomiliśmy mu że się myli, przyznał nam rację. To jest temat do komentowania.

Wiem że też się tu udzielałem i "broniłem" knighta ale zaraz ktoś napisze jak by to robił pall ,a inna osoba to podważy. Kłutnia się tyczyła knighta i druida, uważam że jest zamknięta.

dinrakit
01-02-2007, 17:00
Mialem sie juz tutaj nie wypowiadac ale widze ze jestescie tak zaślepieni ze jeszcze 1 post jest niezbedny.

Juz przyznalem wam racje co do oplacalnosci ale wracajac do szybkosci:
Moje sd - 295,5
Knight - 50 explo + 75 mieczyk (na dobrych skillach) = 125
Czyli zadaję ponad 2 razy wieksze obrazenia a do tego jeszcze trzeba dodac leczenie dragon lorda (w przypadka knighta wyleczy się więcej bo walka bedzie trwala dluzej). Czyli wyjdzie ze samo zabijania potworow zajmie knightowi 2,5-3 razy wiecej czasu niz drutowi. Zakladajac ze nie caly czas sie potwory zabija wartosc ta maleje do 2 razy. Drut zrobi 2 razy szybciej od knighta tego questa i straci 1,5-2 razy wiecej kasy. W sumie wychodzi i tak na plus dla druta.

kamil35s
01-02-2007, 17:16

Potrafisz? rotfl
Kto "potrafiący" grac bije dle z sd?

Btw. powiedz mi, dlaczego uczepiles sie tak tych knightow? Rozumiem jakby jakis knight narzekal ze jego profesja jest slaba i ze wolno sie nią expi. Ale ty, skoro uwazasz ze druid jest taki zajebisty, powinienes zamknąć morde i expic

Czyli zadaję ponad 2 razy wieksze obrazenia

I ponad 3x drozsze ; )

d4rqu
01-02-2007, 17:20
Kolejny agresywny:D

Bakuo
01-02-2007, 17:21
Gunzo - Trzeba bedzie chyba zrobic kanal na ircu xD

dinrakit
01-02-2007, 17:24
@kamil35s
Kolejny dzieciaczyna ktory mysli ze uhy same sie robią...

Maciek008
01-02-2007, 18:05
@kamil35s
Kolejny dzieciaczyna ktory mysli ze uhy same sie robią...

lol? czy on mowi ze druid jest chujowy? poprostu napisal ze jak twierdzisz ze drid jest zajebisty a kngiht chujowy trzymaj to dla siebie i rob te questy zajebane swoim evul druidem..co nastepne? explorer broch quest?

Black Bloody Bear
01-02-2007, 18:06
Hehehe skoro jestes taki kozak tym swoim druidem to wyblokuj dl'e 20/30+ lvelom Ja moim knightem to robilem na 45 :) jesli ci sie uda no to Bedziesz dobry. A tak w ogole to kazdy woli cos innego ty np. druida a ja knighta inny moze palla lub sorca :) .Acha i druid moim zdaniem jest najslabsza profesja na pvp i pvp-e -.^

Always hunted
01-02-2007, 18:08
Właśnie, ciekaw jestem czemu on mówi że knight jest taki do dupy. Bo w sumie nie jest.
A sprawa wygląda tak... knight expi systematycznie i dość szybko, a na 100+ levelach po prostu robi pg na dragon lairach, a druid expi 5x szybciej ale bankrutuje po tygodniu.

up@
Bynajmniej. Z knightem mam szanse, z sorcem też, z pallem też, ale jest jeden warunek - muszę mieć dość dużo manasów i run (jeśli przeciwnik jest przygotowany na długi pking). Knight takiego problemu nie ma, po prostu bierze 5bp UH na WSZELKI wypadek, i leje ofiarę po 50-100 aż do śmierci (na skillach ok. 75) Melee ofc, z giant swordem.
Wiem to z doświadczenia :D Mój (wtedy) 30 knight ze skillami 70, zwykłym setem, GS i UHami, zabił 27 druida który miał 4bp manasów (po vialach wiem i po ilości zsummonowanych zerków) który ciągle strzelał we mnie z hmm, gfb, i summonował berserkery i fd. Zużyto -> 3 manasy i 5 UHów.

dinrakit
01-02-2007, 18:09
Nie uwazam ze drut jest lepszy od knighta tylko ze zabija potwory duzo szybciej a to jest roznica. Nastepny quest to gs hole, pozniej druid island, a pozniej deep fibula solo. I wlasnie deep fibula pokaze prawdziwa sile druida bo nie bedzie juz metody up/down tak jak w poprzednich przypadkach. :] (i znowu pewnie zamkne usta noobkom ktorzy beda wypisac ze nie dam rady bo mam za malo "hypy")Chociaz deep fibula na 50 lvl to jeszcze kilka innych questow porobie zanim do tego dojde. Crusa na pewno zrobie bo to banał, wystarczy 3-4 gsy z sd zabic nawet zanim do mnie podejdą...

Thel Heroes
01-02-2007, 18:10
Tak czytam te twoje debilne tematy, i dochodzę do wniosku, że ty to robisz aby się dowartościować. Tak, wykonać te questy na tym lvl druidem/sorciem to nic ciekawego, temat byłby nieciekawy, wygasł po 1 stronie, musiałeś dodać do filmiku te dziecinne zdania o knightach?
Trochę żałosne, pewnie kupiłeś tą postać, a później jakiś h lvl knight Cie zabił albo coś.
Teraz nakręć filmik jak solujesz demona. Później się podniecaj, że "żaden knight nie zabije demona na tym lvl, bo to taka glupia profesja, ojojojo jestem the best druid, DRIUD POWAH "

Żal, skończ już z tymi filmami, albo rób je w 1 temacie jak już tam ktoś wspominał, nie spammuj forum tematami niedowartościowanego druida.

Edit:
Jeszcze jedno - up -

"Nie uwazam ze drut jest lepszy od knighta" (nie che mi się cytować)

LoL, to mnie rozśmieszyło, a o czym trąbisz na wszystkich filmach i na forum?

d4rqu
01-02-2007, 18:12
No jasne wszyscy druidzi i sorki zbankrutują. Knight jest najlepszy i ja jestem za tym, żeby ulepszyć sorca i druida. Vis powinień brać 2 many, a sio 7 many. Zadowoleni?

edit: Przejrzyjcie na oczy, Knight jest pierwszy do ulepszenia w kolejnym update. Wszyscy na tibia.com o to zabiegają. Alternatywą jest osłabienie sorca/druta.

Always hunted
01-02-2007, 18:15
No jasne wszyscy druidzi i sorki zbankrutują. Knight jest najlepszy i ja jestem za tym, żeby ulepszyć sorca i druida. Vis powinień brać 2 many, a sio 7 many. Zadowoleni?

Nie, nie bankrutują. Ja na swoim druidzie jestem bardzo bogaty jak na mój lvl, ale tylko dlatego że dość mądrze wybieram miejsce do expienia -> expię ze średnią szybkością (15-20k expa na godzinę), ale skutecznie i z dużym zyskiem.
Knight w sumie nie potrzebuje takiego ''mądrego wyboru''

up@
O tak, powinni ulepszyć nieco knighta. Powinni zwiększyć obrażenia melee - tutaj masz rację, 200 sorc walący 900 z SD a 200 knight walący 230 melee to duża różnica. Powinni zwiększyć te obrażenia do ~170% obecnych.

d4rqu
01-02-2007, 18:24
Zaznaczam, że chodzi mi o średnią obrażeń. Max hity są całkiem niezłe, ale jak policzysz te puffy, sparki, hity za 1hp to ci wyjdzie bardzo słaba, nie proporcjonalna do czasu poświęconego na trening średnia. No ale przecież knight bije za darmo:-)

Etoric
01-02-2007, 18:32
wkurza mnie to, ale przeboleje bo nekromanta nie zdąży mi tych 1 punktowych ostrzeżen wystawiac. Poprstu denerwuje mnie takie gadanie. Teraz moze sie posmieje z druida, ktory jest w porownaniu do sorca uposledzony na 150 sposobow, brakiem e wave, brakiem ue, nie mocą robienia sd'kow..uUuu:( mało hp, przyszlosc krucha, uj jak mi was szkoda:( a teraz po przeczytaniu tego idzcie zrobic 2 uhy, bo niedlugo jakis team knightow/sorcow ZROBI anihilatora, a druid na anihi to wrzód na dupie, dziekuje:*

Sante Mefisto
01-02-2007, 18:35
wydaje mi sie ze autor tematu i d4arq to ta sama osoba. Autor tematu to noob i tyle do powiedzenia. Wszystkie profesje sa dobre jezeli sie tylko umie nimi grac.

d4rqu
01-02-2007, 18:47
To ci się źle wydaję. I trochę szacunku, ja nie przekręcam twojego nicku.

Mylo~
01-02-2007, 18:48
Hoho ;D ale sie topic rozkręcił, szkoda tylko, że ta rozmowa jest bezsensowna.

Profesje są na podobnym poziomie, i o to stara się CIP soft już od kilku updatów i to nie ulega dyskusji. Problem jest w tym kto i jak umie ja wykorzystać.

Times
01-02-2007, 18:52
Tak czytam te twoje debilne tematy, i dochodzę do wniosku, że ty to robisz aby się dowartościować. Tak, wykonać te questy na tym lvl druidem/sorciem to nic ciekawego, temat byłby nieciekawy, wygasł po 1 stronie, musiałeś dodać do filmiku te dziecinne zdania o knightach?
Trochę żałosne, pewnie kupiłeś tą postać, a później jakiś h lvl knight Cie zabił albo coś.
Teraz nakręć filmik jak solujesz demona. Później się podniecaj, że "żaden knight nie zabije demona na tym lvl, bo to taka glupia profesja, ojojojo jestem the best druid, DRIUD POWAH "

Żal, skończ już z tymi filmami, albo rób je w 1 temacie jak już tam ktoś wspominał, nie spammuj forum tematami niedowartościowanego druida.

Edit:
Jeszcze jedno - up -

"Nie uwazam ze drut jest lepszy od knighta" (nie che mi się cytować)

LoL, to mnie rozśmieszyło, a o czym trąbisz na wszystkich filmach i na forum?

Wiesz co Ci powiem..? Idiota jestes. Żal Ci dupe ściska, nigdy nie osiągniesz 47 lvl. Grasz swoim evul 18 knight i myslisz że super pakero jesteś. Mało ludzi wykonało dwarf hell solo, szczegulnie na 47 lvl. Myslisz że jak ktoś ma większy lvl niz Ty to odrazu kupił postać... Sorry ale jesteś dal mnie dziecko neo. Myslisz że jesteś fajny? Mylisz się.. i to w 200%. Szkoda mi takich ludzi jak ty. Nie masz żadnego doświadczenia i na 100% byś nie dokonał tego co twórca tematu na 60lvl.

wydaje mi sie ze autor tematu i d4arq to ta sama osoba. Autor tematu to noob i tyle do powiedzenia. Wszystkie profesje sa dobre jezeli sie tylko umie nimi grac.

Sam jesteś noob. Wiesz w ogule co to znaczy ? Najlepiej wszystkich od noobów wyzywac. taka jest prawda,Ty jesteś noob. Tobie też żal dupę ściska.

Sorry ale musiałem coś napisać,bo jak czytam niektóre wypowiedzi to mi się krew gotuje.

@down

Będę wzdięczny :)

BaxCrow
01-02-2007, 18:59
http://upload2.net/page/download/uDCNIP6aLX6J27h/Ornamented+Shield+Quest.rec.html

No moze nie do konca ornamented bo nie wiedzialem gdzie jest w koncu ta tarcza... Zmylily mnie ssy na tibia.org ale to nie problem bo i tak jutro bede tam szedl z kumplem wiec tarcze sobie wezmiemy. Waste sie nie przejmujcie bo 6,5k na bp sd to 1,5-2h grania na tym poziomie. Podczas filmu adv na lvl 47. Dragon lordy padaja jak cioty w 10 sekund. :cup:

PS.
No i niech mnie teraz ktoryś rycerz pobije i zrobi ten quest z mniejszym waste. :D

HAIL DRUID POWAH!:evul:

Ja na 50EK zrobiłem z mniejszym Waste niż ty.... z SD na DLE -.-
mi poszło 4,5 bp uh czyli 13,5k a te twoje 6,5 bp SD to jakieś 32,5k BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAH

Jak ktoś będzie chciał Filmik to dam... zrobie jeszcze raz ten quest nie problem....

Tonek
01-02-2007, 19:08
Super Mr. Waste ;) Nastepnym razem demony solo moze?

Btw. Twoje uwagi dotyczace innych profesji szczegolnie knighta robia sie juz coraz mniej smieszne.
Tak przy okazji dla mnie jedynym + druta jest to ze moze leczyc knighta na expie i robic uhy. Wiecej + druta nie widze.

Pozdrawiam

Elwer Balus
01-02-2007, 19:10
No normalnie koleś ukradł mi pomysł :/ Juz od tygodnia czaje się, ze może zrobię jakiś trudny quest solo a tu d**a.Jeśli mam być drugi to pierdzielę.

Ps. powodzenia dla twórcy tematu.

Ps2. Siemasz Times ;)

Heram_Elion
01-02-2007, 19:17
Ej koles nie podniecaj sie swoim druidkiem tak bo bym ci pokazał film ale sprzedalem postac ale robilem solo DL na 42 lvl najtem ze skilami 75 i szlo mi z 10 uhow na DL wiec nie az takie waste jak sie ma troche kasy pozatym nie ponizaj tak knighta bo dla innych druid to scierwo ale tego nie pisza...TY tymswoim druidkiem obesranym mozesz gowno zrobic dla knighta.. na podobnym lvl jak ty masz samymi sd'kami to mu mozesz naskoczyc :) co innego sorc moze... ale nie druid druid tylko fajny do expienia do bicia ludzi juz nie wiec nie gadaj glupot...bede mial kiedys okazje to zrobie ornamenta 45 najtem albo jak bedzie test server to ci udowodnie zjade specjalnie kumpla hcara do 45 poziomu i wykonam solo ornamenta...

tomcioka
01-02-2007, 19:28
Niby jestes taki swietny rycerzy obrazasz a nie przeczytales ze " Ornamet shieldrespuje się raz dziennie" jak bys zauwazyl ded byl juz odkryty czyli ktos go wziol. Ale mimo to filmik fajny.

krasnalek
01-02-2007, 19:46
Też mi problem to wybić. Jak by się postarać to można to zrobić 30 drutem.
Jaki będzie następny film??, Rat Quest II??

Thel Heroes
01-02-2007, 20:10
Wiesz co Ci powiem..? Idiota jestes. Żal Ci dupe ściska, nigdy nie osiągniesz 47 lvl. Grasz swoim evul 18 knight i myslisz że super pakero jesteś. Mało ludzi wykonało dwarf hell solo, szczegulnie na 47 lvl. Myslisz że jak ktoś ma większy lvl niz Ty to odrazu kupił postać... Sorry ale jesteś dal mnie dziecko neo. Myslisz że jesteś fajny? Mylisz się.. i to w 200%. Szkoda mi takich ludzi jak ty. Nie masz żadnego doświadczenia i na 100% byś nie dokonał tego co twórca tematu na 60lvl.

1. Mówią na ciebie w domu idiota?
2. Skąd wiesz, że to moja główna postać?
3. SzczegÓlnie...
4. Przytocz mi zdanie, gdzie powiedziałem, że mówię tak bo ma wyższy lvl.
Mówiłem o kupowaniu, bo podnieca się tym swoim druidem jakby miał chara Mateusz Dragon Wielkiego.
5.Niema za co, też Cię uważam za dziecko Neo.
6. Tak, myślę że jestem fajny...
7. Ty się mylisz w 300%
8. A ty na 100 lvl
Odpowiedziałem Ci dosyć dobitnie na każdą twoja prowokację.
Miłego grania swoją SUPER EXTRA EVUL MASTAH 44 LVL.

Ps. Żebyś się nie czepiał - Firax Aegamifoth to mój Main char (45lvl)

Pozrdo

Prowo'kator
01-02-2007, 21:26
A wiec tak
Druid to dobra profesja bo sam ja mialem ale knight tez jest dobry.
knightem ze skilami 80 na 80 zrobisz chociaz bendzie ciezej niz druidem.
Ogolnie zecz muwiac kazda profesja jest dobra.
Dziekuje:P:]

Mastermind Toothy
01-02-2007, 21:30
Mialem sie juz tutaj nie wypowiadac ale widze ze jestescie tak zaślepieni ze jeszcze 1 post jest niezbedny.

Knight - 50 explo + 75 mieczyk (na dobrych skillach) = 125

Omg, ja z explo knightem potrafię uderzyć na 54 lvl 1~140-150
Nie każde explo to 50 -.- Ja lepiej bym wyszedł lejąc z explo te dl, a dragi na uhach, niż Ty na sd i tych manasach+inne runki. Waste spore. Może ubijasz szybciej, ale nie zawsze liczy się szybkość. Nie odpisuj na to, przecież uhy rosną na drzewach -.-
@
Quest jak quest, zabij-uciekaj-szybko uciekaj, bo jak się skończą sd to trudno będzie ubić te cyce w drodze powrotnej(może się nie zrespiły!!!!!1111)
Nie cytujcie tego, nie odpisujcie-uznajcie, ze jestem chory psychicznie i mnie niema, nie mam zamiaru się z trollami kłócić.

Gunzo
01-02-2007, 21:43

edit: Przejrzyjcie na oczy, Knight jest pierwszy do ulepszenia w kolejnym update. Wszyscy na tibia.com o to zabiegają. Alternatywą jest osłabienie sorca/druta.

Masz juz tansze manasy,POI dle czego ci wiecej trzeba

Bastek89
01-02-2007, 22:02
gratz!
ale powinienes wiedziec, ze wykonanie takiego questu druidem wcale nie jest trudne. Jaki to problem zrobic utamo vita i bic z sd dl'e? Albo tempest+hmm dragi? Zaden! Druid jest taki dobry oh yeah... na faccu... Poprostu zalosne:confused:
Pomysl sobie jakby cie ms porobil. Bys padl jak szmata. A duel z knightem? Ma wiecej cap, wiecej hp, tobie sie skoncza mf'y, runy, a on ciagle bedzie mial uh i cie w koncu ubije. Zreszta zeby pozadnie expic solo np. takim ed czy ms to idzie duzy waste(na facc juz nawet nie wspominam). W tombach 40-50k/h ale waste straszny. Dragi sa w miare oplacalne bo sie zwraca, ale sa czesto zajete. A knightem bierzesz OF i jazda, 50-60k/h i do tego jestes na +
Druid tez fajna profesja, ale na facc to nic nie mozesz zrobic. Tylko tracic ciezko zarobione pieniadze na sdki i wykonywac nieoplacalne questy.
No i rozwalil mnie tekst, ze umiesz grac bo masz 47 lvl druid na facc i zabiles pare dragow i dl z sdków:D :D

Bols2
01-02-2007, 22:03
Widze ze pomimo argumentow innych osob nadal kretynie twierdzisz ze DRUID POWAH.Wiec moze moj argument cie przekona?;o
Podliczmy koszty Twojej wyprawy:
56 SD- 16k
90 MF- 5k
80 HMM- 1,6k
Razem-22,6k
Co daje nam 6bp uhow-18k,2 bp hmm 4k a, dzieki takiemu zestawaowi knight wykonal by ten quest spokojnie....

d4rqu
01-02-2007, 23:24
Kolejne agresywne dziecko:D Szkoda, że coraz więcej takich na forum...

Etoric
01-02-2007, 23:25
Kolejne agresywne dziecko:D Szkoda, że coraz więcej takich na forum...

szkoda ze jak ty i twoj przyjaciel dinrakit nie macie argumentow to mowicie ze albo ktos jest agresywny albo jest dzieciakiem, chlip:(:(:cup: :cup: :cup:

d4rqu
02-02-2007, 00:01
Natomiast wy mówicie: WYJZD Z FORUM JEBUSIE.... NATYHMIAST!!

Ale dobra nie będę się przekomarzał:D

Bols2
02-02-2007, 00:07
Natomiast wy mówicie: WYJZD Z FORUM JEBUSIE.... NATYHMIAST!!

Ale dobra nie będę się przekomarzał:D

Do mnie mowiles z tym "agresywnym dzieckiem"?
Jesli tak, to czemu?
Nie napisalem nic w stylu "TY PO%^&IE DRUID JEST C*&^JOWY"....
Jedyne co mozna nawac agresywnym w mej "szlachetnej wypowiedzi(XD)" mozna nazwac slowko "kretyn(^^)", poniekad jest to agresja ale widzialem duzo gorsze wyziwska ktorymi zostaliscie obrzucani WIEC: STFU ;)

dinrakit
02-02-2007, 00:09
Dobra niech wam bedzie ze knight zrobi tego questa oplacalniej ale drut duzo szybciej i tego zaprzeczyc nie mozecie.

d4rqu
02-02-2007, 00:11
Dobra mniejsza z tym:-) Nie mam zamiaru się kłócić o takie głupoty. A w sprawie tego knighta to moje zdanie już znacie: Tibia jest niezbalansowana. Przedstawiałem już masę dowodów i argumentów, zerknijcie do działu "profesje". Na forum tibia.com większość ludzi także domaga się ulepszenia knighta, więc Ja, Goburu i Dinrakit nie jesteśmy sami w tym co mówimy.

edit: Dinrakit ja moim knightem 40lv szczerze mówiąc bym się nie podjął wykonywania tego questu solo. Podstawowa strawa to brak 6mlev (10% brakuje;p). A po drugie ja na 40lv mam 665hp, a DL ma max combo 645hp. Wole nie ryzykować.

Tlenowy
02-02-2007, 00:13
patrząc na wypowiedzi dinrakit przypomina mi sie progammer: "Kolega jest knajtem i wali z axa, a ja jestem druidem i wale z różdżki." Po prostu człowieku jesteś śmieszny, w tibi potrzebny jest tez knight, a druid bez pacc to jedno wielkie gówno.

A co do niebalansowania to się zgodzę, ale najbardziej udupiony jest palek.
(http://forum.tibia.pl/member.php?u=99369)

d4rqu
02-02-2007, 00:16
Błąd: Najbardziej udupiony jest knight, pałek troszkę;p mniej.

dinrakit: z tej przerażającej skuteczności to też miałem ładny polew:D (podpis)

dinrakit
02-02-2007, 00:18
Ja mowie tylko tyle ze drut zrobi tego questa szybciej a wy juz na mnie plujecie... Co za cioty -.-

Tlenowy
02-02-2007, 00:19
tak? Knighta zostawiasz na bocie i trenisz 23,5h na dobe, a palka? Nawet na bocie nie da rady tyle trenić bo kamyki znikają, spery się łamią.

dinrakit bo na forum tibia.pl tępimy dzieci neostrady.

A poza tym ciota to se do matki gadaj a nie do mnie.

Perszing
02-02-2007, 00:22
Up zgadazam sie

palek jest najbardziej udpiony musi ciagle nosic pelno boltow skilowanie tez do dupy i kosztowne jedyne co to troche szybciej skile leca

Etoric
02-02-2007, 00:24
. A po drugie ja na 40lv mam 665hp, a DL ma max combo 645hp. Wole nie ryzykować.
Dl ma kombosa, który może znieść 43 knighta, widziałem film gdzie knight na full hp i 43 levelu wszedł i zobaczył słoneczny napis you are dead. (było to na wieży więc nie bylo tam drugiego dla albo czegos co dodatkowo moglo by go trafic)

staram sie im wypersfadować, że nie mają racji i jak piszą jakiś fakt to niech piszą tak jak jest albo sie nie wypowiadają
btw nie wytykac mi tego bledu z exori bo to jest po prostu moj blad xD przepraszam

PanKracy
02-02-2007, 00:29
Etoric, nie masz co sie produkowac, bo to nic nie da. Oni i tak nie zrozumieja. Nie znizaj sie do poziomu tych łomów, bo szkoda nerwów. Dinrakit i ten jego kumpel to jakies durnie bez szkoly!

d4rqu
02-02-2007, 00:37
tak? Knighta zostawiasz na bocie i trenisz 23,5h na dobe, a palka? Nawet na bocie nie da rady tyle trenić bo kamyki znikają, spery się łamią.

dinrakit bo na forum tibia.pl tępimy dzieci neostrady.

A poza tym ciota to se do matki gadaj a nie do mnie.

Zgodzę się tylko z tym, że pałek ma udupiony trening. Ale jak już wytrenujesz porządne skille to pałek jest lepszy od knighta.

gigoro
02-02-2007, 00:44
@up
Z czym jest lepszy?

btw, natychmiast pisze sie przez CH

d4rqu
02-02-2007, 01:01
double post

d4rqu
02-02-2007, 01:02
Grasz knightem i nie masz d lancy, uha, explo?

edit: A co do tego NATYHMIAST to celowo napisałem z błędem jak i całe zdanie:D iq;p

Etoric
02-02-2007, 01:20
Grasz knightem i nie masz d lancy, uha, explo?

raczej miał na myśli ze ma nieuzywanego knighta ktory jest bez rzeczy i chce Ci udowodnić że można lać opłacalnie dl'e/dragi knightem

dinrakit
02-02-2007, 09:18
Poddaje sie. Nie bede sie wiecej wypowiadal na temat profesji. Nie ma sensu walczyć z polską ciemnotą i zakłamaniem. Poczytajcie sobie na tibia.com co sądzą na temat profesji 100+ lvle (90% z nich uwaza ze knight to najslabsza profesja) a dopiero później na mnie naskakujcie.

Tlenowy
02-02-2007, 09:51
papa, żegnamy trolla

Etoric
02-02-2007, 11:15
hahaha nie rozrozniasz pojec naslabsza-najmniej dopieszczana.
Sorc/Drut- co update dostaje coraz to nowe udogodnienia, szybsza mana, różdzki etc, a knight nic nie dostaje to nie znaczy ze jest najslabszy. Eo by grał żeby w update zrobili cos dla knighta, a nie tylko dla magicznych.

styl_nad_style
02-02-2007, 11:37
a no zrobili cos idealnego dla niego - soft bootsy i avengera.

Will Samin
02-02-2007, 12:11
Ten kto nigdy nie grał najtem nigdy nie bedzie wiedzial co i jak z waste ... wiec dinrakit zamknij dupe jak nie grales najtem na lvl wiekszym niz 50+

d4rqu
02-02-2007, 12:50
Ja grałem knightem i wiem, że knight 30lv skille 90/90, a knight 150lv skille 90/90 ma takie same hity z danej broni. Oczywiście na dragach może poexpić bo ma dużo hp, ale o demonach to zapomnijcie AVE. Koniec mojej walki z Polską ciemnotą. Jak tak kochacie tego knighta to go chwalcie, ja próbowałem wam przekazać, że knight jest najsłabszy niestety bezskutecznie. Grajcie sobie dalej knightem pogódźcie się z rolą wiecznego blokera, za którego macie 0expa, a loot się czasem za uhy nie zwróci. Oczywiście nie wspomnę, że na tibia.com 90% hlevelów potwierdza "underpower" knighta.

Stefan Wichura
02-02-2007, 13:08
PS.

no moze ja cie nei pobilem ale mi poszlo na 45 lvl druidem 6 bp many i bp explo na Candi

goburu
02-02-2007, 13:18
@Etoric
Skończ ty moze grac na otsach gdzie knight wali po 1337 hp z broni w demony, a zacznij w rl tibie? Nie wiem jaki masz lvl i jak dlugo grasz ale wypisujesz takie bzdury jakbys sie pierwszy raz zalogowal na tibie w tym tygodniu... Knight nigdy nie zabije pacc druta poniewaz ten drugi posiada utani gran hur wiec jak bedzie mu sie konczyla mana i nie bedzie mial mf to po prostu go wlaczy i ucieknie. Trzeba byc skończonym kretynem zeby nie rozumiec tego ze drut ucieknie knightowi i knight go nie zabije. Sorry za to ze sie wcinam ale denerwuje mnie gadanie nooba ktory gra od tygodnia w tibie.

@topic
Nudny film, nie masz sie czym chwalic. Na 47 lvl drutem zabic 2 dl i kilka smoków to zaden wyczyn. Zrob ten quest na 30 lvl to pogadamy... A tarczę ktoś wział przed tobą bo respi się dokładnie w rogu najniższego pomieszczenia. Powinieneś wiedziec ze takie questy nalezy robic tuz po save servera.

d4rqu
02-02-2007, 13:24
Najbardziej mnie rozbawiła sytuacja, jak oglądałem film podczas którego 28ED expił na dragach. On je z visa bił za 80hp, natomiast knight na 100lv+ i 100skille z avengera ma średnią 100hp. Wszystko ok, tyle że druid z visa może bić 2x szybciej niż knight z miecza. Czyli jak knight 100lv bije draga za średnio 100hp, to druid 28lv bije go za 160hp. Oczywiście nie porównuje mocy exury i sio:D Komiczna sytuacja, knight is underpower:D

Prowo'kator
02-02-2007, 13:27
Ajjj knight na 100+ma sca i zabije draga na 3-4 hity a palek ile musi go bic z boltow?
WIec uwarzam ze knight to nie jest najgorsza profesja i nikt mnie do tego nie przekona.B)

Etoric
02-02-2007, 13:29
@Etoric
Skończ ty moze grac na otsach gdzie knight wali po 1337 hp z broni w demony, a zacznij w rl tibie? Nie wiem jaki masz lvl i jak dlugo grasz ale wypisujesz takie bzdury jakbys sie pierwszy raz zalogowal na tibie w tym tygodniu... Knight nigdy nie zabije pacc druta poniewaz ten drugi posiada utani gran hur wiec jak bedzie mu sie konczyla mana i nie bedzie mial mf to po prostu go wlaczy i ucieknie. Trzeba byc skończonym kretynem zeby nie rozumiec tego ze drut ucieknie knightowi i knight go nie zabije. Sorry za to ze sie wcinam ale denerwuje mnie gadanie nooba ktory gra od tygodnia w tibie.

jajaja siure od tygodnia gramm w tibie a konto na forum mam juz od poltora roku:D no dobrze, pominmy ten szczegol. Wypowiada tutaj sie przewaznie sama elyta, ktorej posty widuje i są mądre, wypowiadają sie tez tutaj i mają te same zdanie co ja. Nigdy nie pisalem ze knight rozwali druida w polu, napisalem tylko ze w duelu druid utopi w 100%. Jezeli grasz w tibie"tydzien" to moze nie wiesz co to duel, wiec jest to pojedynek, miedzy dwoma graczami, a jeżeli przeciwnik ucieka to znaczy ze jest ciotą.

noobowaty mistrz
02-02-2007, 13:44
Widze ze coraz wiecej dzieci neo siedzi na forum...

Zacznijmy od tego ze ten caly temat jest prowokacja bo ja nie widze nic wyjatkowo w zabiciu 2 lordow i paru zwyklych dragow na 47 poziomie.

Po drugie, druid na faccu NIE jest najlepsza profesja bo najlepsza profesja na faccu jest sorc. Co z tego ze robisz uhy ktore sa bardziej oplacalne od sd skoro robienie run to strata czasu? Moze i masz troche lepsza ostatnia rozdzke z energii ale za to sorc ma e-wave, geb, eb i fw ktore czynia go duza znacznie lepsza profesja od druta na facc.
Ranking profesji facc:
1. Sorc
2. Drut
3. Pal
4. Knight

Po trzecie, jesli walcza ze sobą druid i knight, to:
Opcja 1 - walka na otwartej przestrzeni: Knight nie jest w stanie dogonić druta i zadaje mu obrazenia tylko z explo ktore sa smieszne. Drut nie jest w stanie zabic knighta poniewaz sdeki zabieraja bardzo mala czesc jego zycia i knight leczy sie 2 razy szybciej niz drut go wali z sd. Bedzie remis na 100%
Opcja 2 - walka w zamknietej przestrzeni/trapie: Knight uderza druta dosc mocno z broni (jesli drut ma standardowe dla siebie eq pokroju b-robe a nie np mpa), drut uderza knighta jeszcze mocniej z exori vis. (srednio 2 razy mocniej) Knight nic nie traci na strzaly z broni, drut traci 20 many czyli 1/5 manasa. Drut bedzie sie musial leczyc czesciej niz knight poniewaz ma kilka razy mniej hp. Manasy sa ciezsze od uhow. Tak wiec wygra knight jesli drut nie bedzie mial mozliwosci ucieczki poniewaz drutowi skoncza sie runy i manasy szybciej.

lycha_ziom
02-02-2007, 13:51
@do autora filmiku
po przeczytaniu wszystkich twoich postow wydaje mi sie ze jestes 12 latnim upierdliwym gowniarzem ktory kluci sie z dziecmi w piaskownicy kto ma lepsza zabawke-.-'.Czy masz jakis uraz z dziecinstwa gdzie jakis knight byl lepszy od Ciebie i teraz za wszelka cene musisz udowodnic ze jestes od niego lepszy?zal jak dla mnie.Powinienes uszanowac kazda profesje i zamknac morde.
ps.ale mi to przyjemnosc robic quest pare minut ,nie lepiej sie pomeczyc ,czy nie jest sie bardziej szczesliwszym gdy sie zrobi cos przez ciezka prace?Jak dla mnie knight i pall rox bo maja duzo hp,bez utamo jestes na 2 hity :)

d4rqu
02-02-2007, 14:07
Kolejne agresywne dziecko:D

edit: noobowaty mistrz: Z knightem na wyniszczenie nie ma szans i tu się zgodzę. Ma dużo cap może wziąć 20-30bp uhów i go na wyniszczenie nikt nie pokona. Ale kto dziś walczy na wyniszczenie? Podbiega 3-4 sorków na strong haste - combo sd i knight gryzie ziemie. Natomiast 4 knightami się nie da czegoś takiego zrobić, nawet druid z gorszym levelem może włączyć strong haste i im uciec. Jedyna szansa drużyny knightów pk to trap. Jednak knight ubija przeciwnika bardzo powoli, jeżeli druid ma kolegów to mogą oni przyjść z ratunkiem. Dlatego jak ktoś chce popekować to zakłada noob chara sorca/druta czasem pałka. Ale knight NIE!:D

Orshabaall
02-02-2007, 14:15
Gratz wykonania questa.

Ale co do profesji to sie nie zgadzam z autorem tematu. Moim zdaniem najlepszy na faccu jest sorc, a druid na drugim miejscu razem z pallem. No knight to wiadomo ze na ostatnim bo trzeba bardzo dlugo trenowac zeby cokolwiek osiagnac wiec tutaj ameryki nie odkryles. Druidowi facc brakuje czarow ofensywnych ktore ma sorc facc.

noobowaty mistrz
02-02-2007, 14:28
Kolejne agresywne dziecko:D

edit: noobowaty mistrz: Z knightem na wyniszczenie nie ma szans i tu się zgodzę. Ma dużo cap może wziąć 20-30bp uhów i go na wyniszczenie nikt nie pokona. Ale kto dziś walczy na wyniszczenie? Podbiega 3-4 sorków na strong haste - combo sd i knight gryzie ziemie. Natomiast 4 knightami się nie da czegoś takiego zrobić, nawet druid z gorszym levelem może włączyć strong haste i im uciec. Jedyna szansa drużyny knightów pk to trap. Jednak knight ubija przeciwnika bardzo powoli, jeżeli druid ma kolegów to mogą oni przyjść z ratunkiem. Dlatego jak ktoś chce popekować to zakłada noob chara sorca/druta czasem pałka. Ale knight NIE!:D
W walce 4 x sorc/drut vs 4 x knight tez bedzie remis bo beda padali na przemian sorc/drut i knight az w koncu zostanie po jednym przedstawicielu z kazdej profesji czyli patrz sytuacja z poprzedniego posta.
4 x knight ubija druta jesli ten da sie okrazyc i zablokowac (z dystansu nie maja szans). 4 x sorc/drut ubija knighta zawsze jesli nie ucieknie im z ekranu bo 4 sd robia wiekszy dmg niz on sie moze leczyc.

Kasztaniaczek
02-02-2007, 14:42
W walce 4 x sorc/drut vs 4 x knight tez bedzie remis bo beda padali na przemian sorc/drut i knight az w koncu zostanie po jednym przedstawicielu z kazdej profesji czyli patrz sytuacja z poprzedniego posta.
4 x knight ubija druta jesli ten da sie okrazyc i zablokowac (z dystansu nie maja szans). 4 x sorc/drut ubija knighta zawsze jesli nie ucieknie im z ekranu bo 4 sd robia wiekszy dmg niz on sie moze leczyc.

W takim wypadku leca w kazdego najta z 3-4 spamy sd i sie sklada... a druci dalej biegaja, i waptie ze by bylo ze sorc ziemia, najt ziemia, sorc ziemie etc... -.-

btw. Moim zdnaiem na faccu najt i pal sa na 1 miejscu, bo sposob ich epxienia jest prawie taki sam, tyle ze na roznych potworkach :] A sorc na faccu nie bedzie walil z EB jak z visa... >.< bo to 100 many nie 20, a dmg podobny, tak samo jak z innymi spellami...

noobowaty mistrz
02-02-2007, 16:22
W takim wypadku leca w kazdego najta z 3-4 spamy sd i sie sklada... a druci dalej biegaja, i waptie ze by bylo ze sorc ziemia, najt ziemia, sorc ziemie etc... -.-

btw. Moim zdnaiem na faccu najt i pal sa na 1 miejscu, bo sposob ich epxienia jest prawie taki sam, tyle ze na roznych potworkach :] A sorc na faccu nie bedzie walil z EB jak z visa... >.< bo to 100 many nie 20, a dmg podobny, tak samo jak z innymi spellami...
Knight bedzie lepszy od sorca tylko jak bedzie mial bardzo wysokie skille. (ponad 90) Watpie zeby komus chcialo sie tyle trenowac na faccu... Później jak obydwie profesje bija dragi to sorc z wanda+hmm osiąga lepsze rezultaty niż knight z broni jesli nie ma wspomnianych wczesniej skilli 90+.

Gunzo
02-02-2007, 19:50
Widze ze coraz wiecej dzieci neo siedzi na forum...

Zacznijmy od tego ze ten caly temat jest prowokacja bo ja nie widze nic wyjatkowo w zabiciu 2 lordow i paru zwyklych dragow na 47 poziomie.

Po drugie, druid na faccu NIE jest najlepsza profesja bo najlepsza profesja na faccu jest sorc. Co z tego ze robisz uhy ktore sa bardziej oplacalne od sd skoro robienie run to strata czasu? Moze i masz troche lepsza ostatnia rozdzke z energii ale za to sorc ma e-wave, geb, eb i fw ktore czynia go duza znacznie lepsza profesja od druta na facc.
Ranking profesji facc:
1. Sorc
2. Drut
3. Pal
4. Knight

Po trzecie, jesli walcza ze sobą druid i knight, to:
Opcja 1 - walka na otwartej przestrzeni: Knight nie jest w stanie dogonić druta i zadaje mu obrazenia tylko z explo ktore sa smieszne. Drut nie jest w stanie zabic knighta poniewaz sdeki zabieraja bardzo mala czesc jego zycia i knight leczy sie 2 razy szybciej niz drut go wali z sd. Bedzie remis na 100%
Opcja 2 - walka w zamknietej przestrzeni/trapie: Knight uderza druta dosc mocno z broni (jesli drut ma standardowe dla siebie eq pokroju b-robe a nie np mpa), drut uderza knighta jeszcze mocniej z exori vis. (srednio 2 razy mocniej) Knight nic nie traci na strzaly z broni, drut traci 20 many czyli 1/5 manasa. Drut bedzie sie musial leczyc czesciej niz knight poniewaz ma kilka razy mniej hp. Manasy sa ciezsze od uhow. Tak wiec wygra knight jesli drut nie bedzie mial mozliwosci ucieczki poniewaz drutowi skoncza sie runy i manasy szybciej.

Chyba ten ranking to sam wymysliles
Biorac pod uwage miejsca do expa na faccu to knight moze expic praktycznie wszedzie

dinrakit
02-02-2007, 20:38
@up
Lol, ciekawe jak bedziesz expic knightem na ds'ach. :D

Gunzo
02-02-2007, 20:57
@up
Lol, ciekawe jak bedziesz expic knightem na ds'ach. :D

a ciekawe jak bedziesz expic sorcem na orc fortress

Etoric
02-02-2007, 21:02
po 1. jest opcja "edytuj", bo na ogol widze po twoje 2-3 posty pod rządz.
po 2. żadną profesją sie nie opłaca expić na ds'ach, no może sorcem i pallem na gl'u na faccu z braku innych expowisk ale to cholernie niebezpieczne.

@down
napisales 2x posty pod rząd, i jak jutro rano wstane bede musial przeczytac 4 strony postow a nie 2 przez ciebie, chociaz swoją mysl moglbys zmiescic w jednym poscie.

Hugo
02-02-2007, 21:20
po 1. jest opcja "edytuj", bo na ogol widze po twoje 2-3 posty pod rządz.
po 2. żadną profesją sie nie opłaca expić na ds'ach, no może sorcem i pallem na gl'u na faccu z braku innych expowisk ale to cholernie niebezpieczne.

Wiesz co ci powiem- Utana Vid rox i sie oplaca w sumie a exp w miare dobry :P
A swoja droga widze, że nie jestes glupi, natomiast TEMPOTY (lOl) naszego M4$T4 Druida sie nie da wytempic, jakbym mial jakas wladze to bym mu dal bana, bo podnieca sie ze zabil kilka dli- jak taszczyl rok lootbagi to teraz nam moze pokazac jak szybko zabija dle z sd LuL. Jak sam probowalem bic moim drutem dle to bilem evis i dobijalem sd jak uciekaly, a i tak waste bylo duze :)

Uwazam Etoric ze to ty jestes bardziej inteligentny, natomiast wszystkich forumowiczów proszę o :

NIE WYPOWIADANIE SIĘ W TEMATACH DINRAKITA

I w sumie to by bylo na tyle :)

Freezy Eddie
02-02-2007, 21:36
Kocham to, plujecie na tego Dinrakita a tak naprawdę na tym się kończy jeszcze nikt nie złapał go na zdaniu, którym się pogrążył. Argumenty panowie, ale to i tak sprowadzi się do tego, że Dinrakit jest noobem bo jest i tyle.
Co do filmów: Nagrał ktoś z któregokolwiek questu ( a było ich sporo ) ścieżkę przejścia tego questu knightem na tym samym lvlu?
W dragi wali z SD bo jak sam powiedział może jego straty w niedługim czasie pokryć, jeżeli knight jest taki świetny i bije za darmo to może ktoś nagra takowy filmik?..
Tyle, pewnie zaraz zostanę zbluzgany za to, ale co tam..

P0nury
02-02-2007, 22:34
Kocham to, plujecie na tego Dinrakita a tak naprawdę na tym się kończy jeszcze nikt nie złapał go na zdaniu, którym się pogrążył. Argumenty panowie, ale to i tak sprowadzi się do tego, że Dinrakit jest noobem bo jest i tyle.
Co do filmów: Nagrał ktoś z któregokolwiek questu ( a było ich sporo ) ścieżkę przejścia tego questu knightem na tym samym lvlu?
W dragi wali z SD bo jak sam powiedział może jego straty w niedługim czasie pokryć, jeżeli knight jest taki świetny i bije za darmo to może ktoś nagra takowy filmik?..
Tyle, pewnie zaraz zostanę zbluzgany za to, ale co tam..

Waste w wykonaniu dinrakita jest "ok", bo ma 150k. Waste w wykonaniu, dajmy na to, mojego 50EK jest "be", mimo tego, że mam 460k. Konsekwencja, psia jego mać.

d4rqu
02-02-2007, 23:18
Według mnie ludzie grający knightem zazdroszczą mu wykonania tych questów i stąd te wyzwiska. Wykonajcie te questy knightem (tylko niech nie ma 150lv:P) i pokażcie film jak rycek się sprawdza.

Etoric
02-02-2007, 23:40
Według mnie ludzie grający knightem zazdroszczą mu wykonania tych questów i stąd te wyzwiska. Wykonajcie te questy knightem (tylko niech nie ma 150lv:P) i pokażcie film jak rycek się sprawdza.

był kiedys taki chlop co robil rundke po venore i poh, wyczyscil cale d lair, domek bk i wlasnie tamtego questa, wziął na klate wszystkie smoki będące tam i je uciukał melee(nicku nie pamietam bo to byly okolice tibii 7.5) Ale zrobił je na 118 levelu(; wzial all na klate.

Xavery
03-02-2007, 01:28
Kazda profesja jest dobra, ale nie ... ze sa zrownowazone...

A co do klotni panow powyzej to az strach sie bac co to bedzie z naszym krajem jak tacy ludzie dorosna i sie za rzadzenie wezma...

Etoric
03-02-2007, 01:49
Kazda profesja jest dobra, ale nie pierdolcie ze sa zrownowazone...

A co do klotni panow powyzej to az strach sie bac co to bedzie z naszym krajem jak tacy ludzie dorosna i sie za rzadzenie wezma...

bedzie dokladnie tak jak jest teraz. Bedziesz mial syna, a on odziedziczy narzekanie.. po tobie(; denerwują mnie gadki "u jak to zle jak to niedobrze bo to powyrasta poznie takie cos" pf.

dinrakit
03-02-2007, 10:10
90% 100+ lvli uwaza knighta za najslabsza profesje, no ale wy oczywiscie wiece lepiej

Warlord
03-02-2007, 11:48
A może zjedzcie sobie wszyscy budyń pojednania i się uspokójcie. Każdy ma swoje zdanie i niech tak zostanie :)

Mastermind Toothy
03-02-2007, 14:51
90% 100+ lvli uwaza knighta za najslabsza profesje, no ale wy oczywiscie wiece lepiej
Przeczytaj dokładniej temat Baldore to się dowiesz co oni naprawdę piszą, debilu. Underpowered nie oznacza najsłabszy...
@d4arqu
dinakrit to ty czy jesteście kumplami z rl ?-.-
Na facc najlepszy jest(według mnie) 1.Pall 2.Sorc/Knight 3.Druid
To tylko i wyłącznie MÓJ ranking, ja tak uważam... Z pacc już całkowicie inaczej.
A dinakrit coś mówił o szybszym expieniu drutem/sorcem-pójdź na hydry z dwoma knightami+ 3 ds zamiast bloker + 4 ds-zobaczymy kto szybiej poexpi mag czy rycerz...
Chodzi oczywiście o hunt dla loota, nie exp z exori vis. Mimo wszystko exp byłby porównywalny.

Gunzo
03-02-2007, 15:12
a o to moj "ranking"
1.knight/pall
2.sorc
3.druid

Etoric
03-02-2007, 15:25
1.knight/sorc/pal
2.druid<--rób te uhy rób rób

Ziboza
03-02-2007, 15:25
nom... a teraz idz na hydry - bez rycerza. idz na demony - bez rycerza. idz i nie wracaj - ze swoimi druidem.