Pokaż pełną wersje : Polacy w FINALE!! PILKA RECZNA!
Witam!
UMARLEM! ZGON! CIEZKI MECZ!!! WLASNIE DOSATALISMY SIE DO FINALOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
PRzepraszam, ze tak malo, ale jestem taki zdenerwowany, ze nie moge :D Najgorszy mecz w moim zyciu... W smierci klinicznej juz bylem :D
Piekna gra Polakow... A w Finale WYGRAMY! WYGRAMY!
Pozdrawiam
Eltrodes
01-02-2007, 23:24
Dania!!!
Co??
Na Kolana
Walekifa
01-02-2007, 23:28
Ale skakałem przed TV. Bardzo dobrze :) Życzę dużo szczęścia w finale... brr,przydało by się ; )
Drugie miejsce w siatkówce, w piłce nożnej ostatnie zwycięstwa z Portugalią i Belgią, piłka ręczna w finale... Nie jest źle. ;)
Pierwszy raz! Juz pewne srebro... No nie moge :D NIe wytrzymam zaraz :D Sasiada tynk z sufitu napewno spadl jak skakalismy z rodzinka :D :D :D :D. I to jeszcze pochorowani nasi byli... Nie wiem jak ja wytrzymam teraz do niedzieli do finalow... ale ZLOTO BEDZIE NASZE!! :D
PS. http://sport.onet.pl/111411.2,1257854,26220,tabela.html?tab=2954
Zobaczcie sobie na 1938 roku i zlotych medalistow... A raczej ich flage :D:D
Pozdro
Pingwin
@DOWN
NIEZLE!? Oni chcieli nas zabic... :D
Zaserwowali nam niezle napiecie :)) brawo!!
Nikast Shynix
01-02-2007, 23:32
Jak to mój trener piłki ręcznej powiedział: Cieszmy się, że ktoś w tym chorym kraju jeszcze chce uprawiac sport. WYGRALIŚMY! Już od dawna mówiłem, że piłka ręczna to piękny sport!
Nie oglądałem tylko z Francuzami i wtedy przegrali..przynoszę im farta? ;x
Pinknie grali, po prostu pinknie ;)
Polska - Niemcy
Finał Marzeń : ]
btw
http://sport.onet.pl/0,1248759,1477702,wiadomosc.html
jestem w szoku.. i z Białegostoku : D
Nikast Shynix
01-02-2007, 23:39
Polska - Niemcy
To będzie finał marzeń, a raczej wynik marzeń dla nas xD
Drugie miejsce w siatkówce, w piłce nożnej ostatnie zwycięstwa z Portugalią i Belgią, piłka ręczna w finale... Nie jest źle. ;)
i awansowalismy z najbiedniejszego kraju unii na miejsce trzecie od konca !
Neaniver
02-02-2007, 00:12
owned, hahah :D
JUZ mozemy pogratulowac przyszlego winiku naszym zawodnikom XD.
Chesterkaa
02-02-2007, 00:17
jest git ! w grach zespolowwych polacy sie robia coraz lepsi... nieliczac tej nieszczesnej pilki noznej. i niechodzi mi o to ze reprezentacja zle gra tylko kieruje nibi banda oszolowmow.
pozdro ;]
Lubelskie już nie jest za to najbiedniejszym regionem Unii. ;)
Oprócz piłki nożnej, ręcznej i siatkówki są jeszcze Małysz i Kubica. Ojejku, stajemy się sportową potęgą na świecie.
spider-bialystok
02-02-2007, 00:35
I jakos nagle sie zrobilo tylu fanow pilki recznej >.<
Jakby jakis Polak zostal mistrzem swiata np. w szybownictwie precyzyjnym to tez nagle wszyscy Polacy stali by sie kibicami tego sportu >.>
Mnie to akurat nie obchodzi, nie interesuje sie tym.
Walekifa
02-02-2007, 00:37
Jakby jakis Polak zostal mistrzem swiata np. w szybownictwie precyzyjnym to tez nagle wszyscy Polacy stali by sie kibicami tego sportu >.>
No mnie akurat interesuje wszystko,gdzie Polacy mogą się liczyć.A dzisiejszy mecz to było naprawdę ładne widowisko.
Pancho_1991
02-02-2007, 01:00
ehh tez sie ciesze z wygranej:cup: ale nie mamy szans na zloto :(
Taa...chyba tylko pilka nozna i Malysz maja stalych kibicow. Zabawne jest to, ze minimalna czesc fanow znala nazwisko "Kubica" przed jego startami w F1...Tak samo reczna - 2 miesiace temu 90% obecnych "fanow" w ogole nie wiedziala, o co w tym sporcie chodzi:) Ale coz - pozytywne zjawisko, conajmniej interesuja sie sytuacja na swiecie :D
@up
Na jakiej postawie twierdzisz ze nie mamy szans na złoto w grupie juz ich pojechalismy wiec jest szansa licze na zloto
@spider bialystok
Wiedzialem ze jakis frajer rzucil haslo
"I jakos nagle sie zrobilo tylu fanow pilki recznej >.<"
i jestes nim ty
spider-bialystok
02-02-2007, 01:34
@spider bialystok
i jestes nim ty
Tez cie kocham ;*
taak zajebiście dużo was wierni kibice gdzie byliście 1miesiąc temu.Coś mi się wydaje że 90% naszego narodu niedawno w ogóle zaczeła się interesowac piłką ręczną. Dziś na Polsacie troche pooglądałem, ta dyscyplina sportu mnie nie kręci,ciągle to samo te schematy, bramkarz który obroni jak w niego trafią,albo dobrze machnie przez przypadek nóżką ;).
Żeby nie było ,życze polakom zwycięstwa, a z drugiej strony nienawidze naszej mentalności,stajemy się kibicami jakiegoś sportu zazwyczaj wtedy ,gdy jest głośno i coś osiągamy a ludzie powtarzają ,że od lat się tym interesowali
Nie zawsze z piłką nożną nam niezbyt wychodziło przez trenera ale to dawna sprawa....
a takbynajmniej
NASI GÓRĄ
Gromnjir
02-02-2007, 07:51
Lubelskie już nie jest za to najbiedniejszym regionem Unii. ;)
Oprócz piłki nożnej, ręcznej i siatkówki są jeszcze Małysz i Kubica. Ojejku, stajemy się sportową potęgą na świecie.
Noo, i jeszcze lepsza gra koszykarzy i awans Prokomu w Eurolidze... Dobrze, ze przynajmniej trener szczypiornistow jest Polakiem. :p
Swoja droga, przed obejrzeniem wczorajszego meczu nie wiedzialem, ze pilka reczna moze byc tak interesujaca (i ekscytujaca).
Thomisson
02-02-2007, 08:40
@spider bialystok
i jestes nim ty
Jest frajerem, bo powiedział prawdę?? Ciekawe, jak twoje kibicowanie wyglądało, kiedy Polska Reprezentacja zajęła 16 miejsce w poprzednich MŚ?? Sądząc po poziomie kulturalnym i merytorycznym twojej wypowiedzi wyglądało to tak: "LOL, k***a, ja pier****e, jakie cioty , lol".
Topic&
Gratuluję Reprezentacji Polski awansu do finału. Zawdzięczają to ciężkiej pracy i niesamowitej woli walki, ale szczerze mówiąc, mam w dupie Piłkę Ręczną.
Jak w finale sędzia będzie dalej tak smarował dla niemców jak w półfinale, to marnie widzę szansę ......
A mnie się w tym sporcie najbardziej podoba, jak te mośki z Danii we 2-3 musieli skakać do Polaków aby ich masą ciała przytłoczyć i odepchnąć z dobrej pozycji, a Polak jeden niekiedy 2wóch bodiczkiem na parkiet posyłał.
Walekifa
02-02-2007, 09:36
, a z drugiej strony nienawidze naszej mentalności,stajemy się kibicami jakiegoś sportu zazwyczaj wtedy ,gdy jest głośno i coś osiągamy a ludzie powtarzają ,że od lat się tym interesowali
I co w tym dziwnego? Kibicuje się,jak ma się komu kibicować. Mam krzyczeć Polska gola reprezentacji piłkarskiej,która na prawie każdym meczu dostaje baty? (wiem,wiem.Coś teraz chłopakom idzie,ale wcześniej) Z choinki się urwali jeden z drugim...
@ DOWN
Maybe,mimo wszystko do końca tych mistrzostw kibicuje swoim : )
Nic dziwnego oprócz tego,że mogli by sobie ludzie darowac gadke o tym jak od bardzo dawna lubią ten sport
a nagły przypływ fanów lekko kipi pozerstwem :)
Niedługo po tym sukcesie jeśli nic nie osiągniemy ludzie zapomną co to piłka ręczna
@spider bialystok
i jestes nim ty
popieram .......
to zeby obejrzeć mecz polskiej reprezentacji to do ku%#y nędzy musze byc zakichanym fanem?????///
jestescie pustymi mułami skoro tak myslicie
Jak w finale sędzia będzie dalej tak smarował dla niemców jak w półfinale, to marnie widzę szansę ......
Jak w finale sedzia bedzie dalej tak bal sie karac Polakow jak w ostatnich dwoch meczach, to nawet mozemy wygrac.
MSPANC
Shein Silvershadow
02-02-2007, 10:43
Szkoda tylko, że w ciekawszych i o wiele bardziej eleganckich dyscyplinach, takich jak na przykład snooker, czy bowls, nasz kraj nie ma osiągnięć.
popieram .......
to zeby obejrzeć mecz polskiej reprezentacji to do ku%#y nędzy musze byc zakichanym fanem?????///
jestescie pustymi mułami skoro tak myslicie
To jest very true. Mnie samego nie obchodzi za bardzo, piłka ręczna, wcale więcej nie obchodzi mnie też piłka nożna, czy skakanie synchroniczne na spadochronach... Ale obchodzą mnie te emocje podczas oglądania :D
>up
Mam kumpla, który uważa, że bez Jotki (symbol Jagiellonii) w sercu zginiesz marnie na stadionie. Takich idiotów nie brakuje.
EEE tam ważne że z Ruskimi wygraliśmy :D...
Nikast Shynix
02-02-2007, 13:08
@up: Jeszcze nam kurek za to zakręcą xD
Też mnie to wkurza, że jak są osiągnięcia, to są wierni fani, a jak osiągnięć nie ma, to z tych wiernych fanów robi się tłum który krzyczy "ale cieniasy, idioci". Ale nie tylko w sporcie tak jest, bo np. w muzyce też. Przykład? Ich Troje.
ehh tez sie ciesze z wygranej:cup: ale nie mamy szans na zloto :(
Jak sędziowie będą sędziować dla Niemców, to raczej nie mamy. Ale jak będą sprawiedliwi, to wygramy, może...
Chesterkaa
02-02-2007, 13:15
My to my... Ciesze sie ze nasi rodacy zaszli poprostu tak daleko. A co bylo ze smiercia Papy ? Nagle ludziom sie o nim przypomnialo... Nawet kibice pilki noznej sie 'zjednoczyli' tylko co z tego jak znowu jest to samo. Wielki placz, zaloba narodowa... A tak o Papie nikt nie mowil nawet niewiedzieli jak ma naprawde na imie, nazwisko. (przynajmniej ludzie z mojego otoczenia)
Moim zdaniem nalezy sie poprostu cieszysc ze chociaz w recznej dobrze idzie polakom...
Chessterr
02-02-2007, 13:49
No i w siatke jeszcze dobrze nam idzie:P
I nie zapominajcie o grach komputerowych...
Polakom teżw wirtualu dobrze idzie np:
Counter-Strike
Warckraft 3 :D
i... TIBIA
Szkoda tylko że w Piłce nożnej nie idzie tak łatwo jak w grze : /
mnie tylko denerwuja ludzie ktorzy deklaruja sie jako kibice, a ogladali zaledwie polfinaly i obejrza final. Trzymam kciucki!
Nikast Shynix
02-02-2007, 14:19
@up: Nie wszyscy mają Polsat Sport. Chyba, że chodzi ci o całokształt "kariery kibica piłki ręcznej", to wtedy się zgodzę.
Capality
02-02-2007, 15:37
Ja się przyznam, że oglądałem tylko 3 mecze na tych mistrzostwach ale finał muszę obejrzeć.
Do tych co się kłócą(mi się zdaje, że przez u ale Mozilla mówi że przez ó), że tylu fanów przybyło:
Ja wolę grać w ręczną niż ją oglądać tak samo mam ze sportami typu kosz siatka, ale teraz np jak patrze na występy naszych orłów to aż chcę się siedzieć przed TV
Dark Sven
02-02-2007, 16:35
I nie zapominajcie o grach komputerowych...
Polakom teżw wirtualu dobrze idzie np:
Counter-Strike
Warckraft 3 :D
i... TIBIA
Szkoda tylko że w Piłce nożnej nie idzie tak łatwo jak w grze : /
Daj spokój...
@top
Lubie grać w ręczną, choć nie ma warunków i wfści są leniwi żeby nauczyć czy jakoś zoorganizować.
I kibicuje naszej drużynie choć jakimś tam fanem nie jestem...
Bądź co bądź nasz sport w polsce zapowiada się obiecująco. Oczywiscie nie mówie o nożnej
Ghost Nieudany
02-02-2007, 17:28
Dodaj jeszcze pływaków.
Nikt tutaj nie deklaruje wielkiego interesowania się piłką ręczną. Jest jakiś sukces naszej reprezentacji na skalę światową to nie ma się co dziwić, że nagle się wszyscy zainteresowali. Kiedyś nie wiedziałem, że jest takie coś jak skoki narciarskie, od Małysza zacząłem się interesować. F1? Ani trochę mnie to nie pociąga, ale kilka wyścigów z Kubicą oglądałem. Siatkówka w ogóle mnie nie kręci i jej nie oglądam, jednak jak Polakom dobrze szło na MŚ to te kilka meczów obejrzałem i im kibicowałem. Piłka ręczna to już tym bardziej, totalnie mnie nie interesuje. Ale mamy sukces w naszej reprezentacji to oglądam i im również kibicuję i tak będzie też w finale. Jedyna dyscyplina, z którą zawsze jestem niezależnie od sytuacji to piłka nożna.
Nie interesuję się ani trochę siatkówką czy piłką ręczną, ale jak nasza reprezentacja w tych dyscyplinach osiąga jakieś sukcesy to im kibicuję. Coś w tym złego?
Jeśli nie będziemy od Niemców wyraźnie lepsi to nie wygramy. Nie ma szans! Sędziowie nie pozwolą :( . W grupie jeszcze nie było z nimi tak źle, ale jak ktoś oglądał wczoraj pierwszy półfinał, to widział. Francja była sporo lepsza, a mimo to uległa. Podobnie jak Hiszpania, czy inne zespoły. Czytałem na Onecie, że po to wprowadzone zostały w tych mistrzostwach ćwierćfinały, żeby Niemcy miały dodatkową furtkę, gdyby coś im nie wyszło w grupie. Hiszpanię i Francję tak naprawdę załatwili sędziowie.
Nareszcie sport o ktorym staralem sie wczesniej pogadac na tym forum stal sie popularniejszy :) Powiedzmy sobie szczerze... Zawsze tak jest ze sport staje sie popularniejszy jezeli sa efekty i wyniki naszych sportowcow... Popatrzcie na skoki kto do cholery ogladal skoki zanim Adam sie pojawil? Ja uwazam ze pilka ręczna by była bardziej popularna gdyby jakis klub z Wawy byl w Ekstraklasie... Bo szczerze mowiac media sa prakrtycznie z wawy i oni wolą opisywac i rozglasniac swoj klub z miasta. Tak jest z LEgia w pilce noznej.. Wystarzczy otworzyc jakas gazeta to tam zawsze cos bedize o LEgi.. Fakt to jest mistrz polski no dobra ale nawet jak nim nie byl to i tak setki razy o nim pisano... Ja osobiscie jestem z Plocka mowi sie ze to stolica Handballu w Polsce. Jesli sie pytacie dlaczego to wam powiem ze juniorzy mlodzicy ect. maja wielkie skucesy, nie mowiac juz o seniorach 5 krotnych mistrzach polski 8 krotych vice-mistrzow polski i 4 krotnych "Brązowiakow" ;].
Podsumowywujac w Niedziele bedzemy mieli ZLOTO :) ! Powodzenia Zdechly Kufel i cala reszta kadry :)
[QUOTE=Marixon;1240910 Hiszpanię i Francję tak naprawdę załatwili sędziowie.[/QUOTE]
no... i ta ostatnia akcja Francuzów gdzie strzelili gola ale im nie zaliczyli bo wczesniej jeden z Francuzów był faulowany..... i im 3-4 s. zostaly do konca... ( a byly podobne akcje z faulami gdzie zaliczano strzaly ;/ )
Colo_2006
02-02-2007, 21:03
Raul ma racje , cos sie zaczyna dziac to juz zsie zbieraja niby fani
no ladny mecz przyznam WEINER dobrze bronil i wogle all dobrze grali :) a w finale to juz gralismy z niemcami i wygralismy to czego nie teraZ :p
Dark Sven
02-02-2007, 21:16
Przeczytaj jeszcze raz post Raula...
To chyba nie zrozumiałeś...
Ja mam wyjebane na to czy nasi wygrają czy na odwrót. Nigdy nie byłem fanem tego sportu, więc z jakiej racji mam się podniecać, że grają o złoto.O.o
Nikast Shynix
02-02-2007, 22:16
5 krotnych mistrzach polski 8 krotych vice-mistrzow polski i 4 krotnych "Brązowiakow"
I na tym chyba koniec. I to nie na razie, tylko w ogóle. Jeszcze po tych sukcesach Zdechły i Kuptel sobie pójdą, to już totalna kicha będzie. My chcemy Kisiela!
PS: A może teraz byłoby więcej chętnych do grupy użytkowników zajmującej się piłką ręczną?
UP@
Mylisz sie mamy nadal bardzo dobry zespol Witkowski Zolotenko Niedzielski czy tez mlodzi Rumniak SZyczkow Piorkowski... Ten zespol bedzie nadal gral o najwyszsze cele poniewaz mlodziez niezle sobie radzi. Z calego karju zjezdzaja sie by grac w Plocku. Skoro sciagneslimy niegdys takie gwiazdy jak Jurasik SZmal czy Lijewski to dlaczego tym razem ma nam sie nie udac?
Rotfl, własnie w radiu sobie usłyszalem, ze jakas niemiecka gazeta komentuje mecz finałowy z nagłowkiem "uwaga na czerwonych chamów"
Zal.de
Ghost Nieudany
03-02-2007, 12:13
Przedtem nie komentowali w ogóle i nawet nikt nie raczył napomknąć, że Niemcy awansowali do finału (a jedynie, że wygrali z Francją) - musieliby wtedy podać, że będą się stukać z Polakami. ;]
Jak zostaniemy mistrzem świata to chyba zemdleje ;)
Sam nie lubie piłki ręcznej czy nożnej ale za mjego życia mistrzostwo świata by sie przydało B) .
Nic tylko czekać na mecz z Niemcami
Korektor
03-02-2007, 13:09
Ja nawet nie znam zasad tej gry, ale fajnie, że w czymś jesteśmy nieźli. Teraz pewnie to będzie nasz kolejny sport narodowy. Fajnie, że nie chodzę już do szkoły tylko na uczelnię, bo teraz dzieciaki na wf'ie będą w to sobie pykali, a mi do tego jakoś się nie pali.
Ghost Nieudany
03-02-2007, 13:41
http://sport.onet.pl/0,1257854,1478791,wiadomosc.html
Słynna niemiecka gościnność i uczciwość. Żal.
Czarna_Mamba
03-02-2007, 13:53
Ha, ja piłki ręcznej nie lubię, bo na WF-ie zawsze na bramce stoję i nadal mam siniaki.
A co do tematu, cieszę się, ale jeszcze bardziej bym się cieszyła, gdybyśmy zjechali, kurna, Niemców. Miło byłoby zobaczyć nagłówek gazety "Czerwone chamy wygrały", oj tak.
Ja nawet nie znam zasad tej gry, ale fajnie, że w czymś jesteśmy nieźli. Teraz pewnie to będzie nasz kolejny sport narodowy. Fajnie, że nie chodzę już do szkoły tylko na uczelnię, bo teraz dzieciaki na wf'ie będą w to sobie pykali, a mi do tego jakoś się nie pali.
U mnie w gimnazjum pilka reczna byla dosc czesto uprawianym sportem ;)
@Ghost : zabawne jest to, ze Niemcy traktuja ten mecz jako odwet za przegrana wojne i zajecie Berlina przez Sowietow i Polakow...narod "cacy'', ale jak przyjdzie co do czego, to wychodzi szydlo z wora :D
Ghost Nieudany
03-02-2007, 14:12
@Ghost : zabawne jest to, ze Niemcy traktuja ten mecz jako odwet za przegrana wojne i zajecie Berlina przez Sowietow i Polakow...narod "cacy'', ale jak przyjdzie co do czego, to wychodzi szydlo z wora :D
Zakompleksiony naród, ergo ma prawo - nie ma tylu psychiatrów, żeby się zająć tymi osiemdziesięcioma milionami . ;]
mam nadzieje,że wygramy w finale z Niemcami, i że zapłacą za ociulanie Francjii,Hiszpanii .Najlepiej gdybyśmy ich upokorzyli. Niemcy chyba na zawsze zostaną synonimem chamstwa . I dobrze
mam nadzieje,że wygramy w finale z Niemcami, i że zapłacą za ociulanie Francjii,Hiszpanii .Najlepiej gdybyśmy ich upokorzyli. Niemcy chyba na zawsze zostaną synonimem chamstwa . I dobrze
Jeśli sędziowie będą chcieli za wszelką cenę dać Niemcom zwycięstwo, to im się to uda. Wystarczy gwizdnąć kilka razy faul w drugą stronę, nie uznać nam prawidłowo zdobytej bramki, wysłać kilku naszych na ławkę, "nie zauważyć" brutalnego zagrania ze strony Niemca... Trochę tego jest. A to wszystko składa się na wynik końcowy.
Pozostaje nam tylko mieć nadzieję, że arbitrzy będą uczciwi, co jest raczej niemożliwe, lub, że nasi zagrają o dwie klasy lepiej, jednak to też nic jeszcze nie gwarantuje, bo jak mówię - sędziowie będą mogli zrobić praktycznie wszystko, żeby tylko pomóc gospodarzom.
Ghost Nieudany
03-02-2007, 17:58
Marixon, kolejna teoria spiskowa dziejów? Pomijam już to, że sędziują Francuzi, a nie Norwegowie.
Marixon, kolejna teoria spiskowa dziejów? Pomijam już to, że sędziują Francuzi, a nie Norwegowie.
Skoro to wiesz, to zapewne wiesz również, że Niemcy na Norwegów się po prostu nie zgodzili. Jest jeszcze pytanie, czy francuscy arbitrzy nie będą chcieli się na gospodarzach po prostu odegrać za porażkę ich reprezentacji. Ja sądzę, że nie, bo czego, jak czego, ale głupoty, to Niemcom raczej zarzucić nie można. Sędziowie pewnie są przekupieni (albo inaczej przekonani) i będą gwizdać ewidentnie na korzyść naszych przeciwników. To, że w grupie nam się udało, to jeszcze niewiele znaczy. Stawka tego meczu jest zdecydowanie większa.
Przy założeniu, że mecz byłby w pełni uczciwy, oceniłbym nasze szanse na jakieś 70%, ale ponieważ uczciwy - z niemal całą pewnością - nie będzie, to oceniam je na jakieś 30%. Jednak mam wielką nadzieję, że pokażemy wszystkim, że jesteśmy lepsi.
Skoro to wiesz, to zapewne wiesz również, że Niemcy na Norwegów się po prostu nie zgodzili. Jest jeszcze pytanie, czy francuscy arbitrzy nie będą chcieli się na gospodarzach po prostu odegrać za porażkę ich reprezentacji. Ja sądzę, że nie, bo czego, jak czego, ale głupoty, to Niemcom raczej zarzucić nie można. Sędziowie pewnie są przekupieni (albo inaczej przekonani) i będą gwizdać ewidentnie na korzyść naszych przeciwników. To, że w grupie nam się udało, to jeszcze niewiele znaczy. Stawka tego meczu jest zdecydowanie większa.
Przy założeniu, że mecz byłby w pełni uczciwy, oceniłbym nasze szanse na jakieś 70%, ale ponieważ uczciwy - z niemal całą pewnością - nie będzie, to oceniam je na jakieś 30%. Jednak mam wielką nadzieję, że pokażemy wszystkim, że jesteśmy lepsi.
Czytajac posty takich idiotow nachodzi mnie jedno pytanie: to jaki byl sens rozgrywania MS z Niemcami? Powinno im sie przyznac zloty medal z miejsca, na ich miejsce dac Kenie albo Palestyne i rozgrywac turniej tylko o srebro i braz.
Wychodzi kolejna cecha Polakow - mecz sie jeszcze nie zaczal, ale juz trzeba sobie wymyslic 1001 powodow, dla ktorych przegralismy. A to sedziowie, a to parkiet zbyt sliski, a to pilka za mocno napompowana... get a, kvrwa, lajf.
edit:@Ghost : zabawne jest to, ze Niemcy traktuja ten mecz jako odwet za przegrana wojne i zajecie Berlina przez Sowietow i Polakow...narod "cacy'', ale jak przyjdzie co do czego, to wychodzi szydlo z wora
A jak my traktujemy wszelkie mecze z Rosjanami?
Ghost Nieudany
03-02-2007, 20:46
A jak my traktujemy wszelkie mecze z Rosjanami?
Z Ruskimi rywalizacja jest IMO znacznie głębsza, PRL to tylko czubek góry lodowej, a z każdym dniem nasi wschodni przyjaciele dokładają do pieca.
Korektor
03-02-2007, 21:00
@Slay,
Tak, masz rację. Uwielbiam (tutaj jakurat w piłce nożnej) Szpakowskiego, który każdą przegraną Naszej reprezentacji na wilgotność powietrza i na podejżanie dziwnie uszyte piłki.
Tutaj też wychodzi stała cecha Niemców. Zarozumiałość i nieodparta chęć zgnojenia przeciwnika przed rywalizacją. Po prostu mają kompleksy nagromadzone przez całą ich historię.
Czytajac posty takich idiotow nachodzi mnie jedno pytanie: to jaki byl sens rozgrywania MS z Niemcami? Powinno im sie przyznac zloty medal z miejsca, na ich miejsce dac Kenie albo Palestyne i rozgrywac turniej tylko o srebro i braz.
Wychodzi kolejna cecha Polakow - mecz sie jeszcze nie zaczal, ale juz trzeba sobie wymyslic 1001 powodow, dla ktorych przegralismy. A to sedziowie, a to parkiet zbyt sliski, a to pilka za mocno napompowana... get a, kvrwa, lajf.
Wielmożny Panie Slay! Nie życzę sobie, żeby nazywał mnie Pan idiotą. Trochę kultury i szacunku dla rozmówcy się należy, w szczególności jeśli on się tej zasady również trzyma. A ja się trzymam.
Przechodząc do tematu, radziłbym obejrzeć sobie mecz półfinałowy Niemiec z Francją oraz mecz ćwierćfinałowy z Hiszpanią i wyciągnąć wnioski z pracy arbitrów, a w przypadku nieznajomości przepisów oprzeć się na komentarzach osób, które się na piłce ręcznej znają. Przyznanie złotego medalu "z miejsca" jest zwyczajnie w świecie niezgodne z jakimś-tam prawem, no nie? Dlatego droga Niemców po mistrzostwo jest nieco trudniejsza. Uciekają się oni do wyjątkowo chamskich metod, począwszy od korzystania z pomocy sędziów, aż po niewpuszczanie kibiców przeciwnika na mecz finałowy.
I jeśli chodzi o mnie, to nie lubię się usprawiedliwiać z błahych powodów, ale zobacz, że wszystko od początku jest przeciwko nam, a mimo wszystko gramy w finale. Poza tym, kto by się przed mistrzostwami spodziewał, że zajdziemy aż tak daleko? I nie napisałem, że już przegraliśmy. Oceniłem tylko nasze szanse. Więc nie wciskaj mi w usta słów których nie wypowiedziałem.
Michalinho
04-02-2007, 16:19
Jak usłyszałem to co Niemcy mówią to się wkurzyem niech polacy ich upokorzą w finale 10 biletów dla nas pomyślcie!! A jak znam niemców to będą przy naszym hymnie gwizdać. Oby sędzia był sprawiedliwy ale za bardzo bym na to nie liczył
ale i tak wygramy bo nie jesteśmy hamami i Bóg nam pomoże ;) Ale się rozpisałem :cup: dla Polski
Niestety przegralismy, ale i tak dziekuje za 2 miejsce :).
mariomenek
04-02-2007, 19:01
Wlasnie.
2 Miejsce nie jest złe.
: )
Dark Sven
04-02-2007, 19:04
Do dupy z takim biznesem. Tyle ile my marnowaliśmy piłek -.-. Mogliśmy wygrać z palcem w dupie. 21:22 A te debile nie rzucają.
Ale chociaż srebro.
Następny sukces za 20 pare lat -.-''
Ups, nie pomogły Wasze nędzne głosowania ;)
@up:
Do dupy z Tobą, co z tego że nie wygraliśmy i tak mamy się z czego cieszyć, nigdy nasza reprezentacja nie zagrała tak dobrze na mistrzostwach.
lol przegraliśmy ;/
Ale i tak lubie polske :*
Lord'Micu
04-02-2007, 19:29
Cieszę się z 2 miejsca ale mnie wku***a jedno. Widzieliście ile razy sędzia nie gdwizdną fauli niemców?? Według mnie niemcy przekupili sędziów ewidentnie było to widać w pierwszej połowie.
P.S. Gdyby mistrzostwa nie były w Niemczech to niemcy by nie wyszi z grupy. Nie lubilem niemców ale teraz to już niech mi się żaden niemiec na oczy nie pokazuje bo nie wiem co mu zrobie. Trener POLSKIw wywiadzie dobrze mówił, że niesłusznie zszedło w drugiej połowie zeszło 2 zawodników naszych naraz.
Nasi byli od Niemców lepsi, ale przegrali ze sobą... szkoda bo naprawdę była okazja. Ale i tak ja się ze srebra cieszę.
O ironio po zejściu dwóch naszych Polacy mieli najlepszy okres gry podczas całego meczu i prawie dogonili Niemców.
DratrisDxx
04-02-2007, 20:22
co mnie to
Walekifa
04-02-2007, 23:47
@ UP
Jak cie to nie obchodzi to się nie wypowiadaj debilu...
Mecz oglądałem u kolegi na niemieckim kanale,ci Niemcy to się trochę aż za bardzo podniecali.. Od samego początku... Szkoda,ale i tak 2 miejsce to wielkie osiągnięcie.
Jak dla mnie, to nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo.
2gie miejsce to bardzo dobre osiągnięcie. Brąz i srebro już było, teraz pozostaje czekać na złoto. :d
Thomisson
05-02-2007, 14:50
Mecz niegodny finału Mistrzostw Świata. Beznadziejna gra obu zespołów. Niemcy lepiej byli przygotowani psychicznie, dlatego wygrali. Tak samo było z siatkarzami, tyle, że oni mieli o wiele trudniejszego przeciwnika......
@Thomisson
Nie porównuj tych meczy!!
Są to 2 różne spotkania. Brazylia miała o wiele lepszy skład i od początku miała nad nami przewagę, a tutaj dorównywaliśmy Niemcom i nawet mogliśmy ich przegonić ale przewaga psychologicza zwyciężyła. (troche szczescia braklo)
@topic
moglo byc lepiej boglo byc gorzej
@offtopic
jak tata ogladal mecz to tak klnal ze sasiedzi slyszeli i grozili ze na policje zadzwonia
Thomisson
05-02-2007, 17:04
@Thomisson
Nie porównuj tych meczy!!
Są to 2 różne spotkania. Brazylia miała o wiele lepszy skład i od początku miała nad nami przewagę, a tutaj dorównywaliśmy Niemcom i nawet mogliśmy ich przegonić ale przewaga psychologicza zwyciężyła. (troche szczescia braklo)
Ale te dwa mecze łączy to, że Polacy przegrali je przez swoją psychikę i przez przekonanie, że to co osiągnęli, czyli srebrny medal już wystarczy. Walczy się do końca, niezależnie od klasy przeciwnika. A Polacy przez typowo "polskie" myślenie przegrali oba finały jeszcze przed wyjściem na halę.
Ochłonąłem już trochę więc mogę w miarę sensownie wypowiedzieć się w tym temacie.
Owszem, drugie miejsce w Mistrzostwach Świata (po tylu latach) to jest bardzo duże osiągnięcie, ale tak samo mówiło się po przegranej z Brazylią w MŚ siatkarzy, teraz jest podobnie, gdy Polacy przegrali z Niemcami w finale MŚ szczypiornistów. Jest jednak jedna duża różnica, Brazylia była zdecydowanie lepszym zespołem, Polacy nie mogli im dorównać, gdyby im się trafił dobry dzień, to może i by powalczyli, właśnie, gdyby...
Natomiast, jeśli chodzi o mecz w finale MŚ piłkarzy ręcznych, to tu moje zdanie jest odmienne. Owszem, Polacy częściowo przegrali ten mecz psychicznie, gdy mieli przewagę i mogli wyrównać to nagle się zablokowali. Być może zadecydowało też zmęczenie. Jednak wg mnie (i Francuzów też) sędziowie mieli znaczący wpływ na przebieg spotkania. Decyzje w najważniejszych momentach spotkania były wręcz absurdalne. Dwuminutowe kary dla naszych zawodników, gdy Polacy zaczęli grać, czy też karny i dwuminutowa kara za lekkie przewinienie, podczas gdy za "gorszy" faul Niemca mieliśmy rzut wolny.
Pewnie powiecie, że próbuję zwalić całą winę na sędziów, i że to umiejętności zawodników zadecydowały o wyniku spotkania, ale przecież wystarczy spojrzeć na niektóre spotkania i już widać znaczący wpływ sędziów na końcowy rezultat.
Dodam też, że najśmieszniejsze z tego wszystkiego jest to, że Francuzi oskarżyli Niemców o to, że wpłynęli na sędziów półfinałowego meczu Francja - Niemcy, a finał Polska - Niemcy sędziowali... Francuzi.
Tyle ode mnie dywagacji na ten temat, gratuluję Polakom sukcesu i mam nadzieję, że to będzie początek kolejnych sukcesów w tej dyscyplinie.
Sędziowie faktycznie nie teges...
Chce zaznaczyc ze po tych karach dla polakow, zaczeli grac cos, zdobywac punkty. Okazali sie gorsi i tyle, czy psychicznie czy fizycznie - gorsi. Wplyw sedziow wedlug mnie, bylo widac w meczu Niemcy - Francja.
Wplyw sedziow wedlug mnie, bylo widac w meczu Niemcy - Francja.
Też, ale w meczu POL-NIEMCY także było to widać...zresztą tam same przewałki szły ;/
Thomisson
08-02-2007, 08:46
Już nie zwalajmy wszystkiego na sędziów! Owszem, też sądziłem, żę będą sprzyjać gospodarzom, ale nawet nie musieli. Przy tak tragicznej grze w ataku polskiej reprezentacji, nawet korzyste sędziowanie dla nas by dużo nam nie pomogło. Niemcy też nie grali wyśmienicie, ale lepiej wytrzymali próbę nerwów, czyli okres od 45 do 50 minuty. Niemcy byli po prostu tego dnia lepsi i zasłużenie wygrali z nami. Co z tego, że pod koniec spotkania był remis, skoro w jego doprowadzenie włożyliśmy całą siłę?? Pod koniec nie mieliśmy już siły, szybkości, ani chęci, ponieważ zbyt szybko i zbyt gwałtownie odrabialiśmy straty. Jak się gra "Kokodżambo i do przodu" to za dużo w finale nie można zrobić. Mam nadzieję, że będzie szansa na rewanż i że wygramy, ale widocznie Polska jeszcze nie dorosła do największego sukcesu, czy Mistrzosta Świata (patrz: siatkówka).
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.