PDA

Pokaż pełną wersje : HMM czy exp

michalbiel
02-02-2007, 11:59
co lepiej robic pallem hmm czy expic i kupowac hmm ?

YodiAlucard
02-02-2007, 12:11
jak masz czas to rób hmm i używaj albo sprzedawaj

Dr.Evill
02-02-2007, 22:12
Lepiej rób hmm ;)

Predator6
02-02-2007, 22:18
Rub hmm !!!! nie kupuj !!
Zbieraj kase na bolty!!!
A nawet jak hmm ne bendziesz bez sensu marnować to nawet na sella bendzie :D

Frapper
02-02-2007, 22:53
EXP. Mialem tyle kasy expiac, ze wystarczalo mi na runy(ktorych i tak nie uzywalem), bolty i jeszcze odkladalem kase w tysiacach. Umiejetne expienie _/

Rohas
03-02-2007, 08:45
a jeżli zostawiasz bota na noc
Boty są nielegalneX(
@topic
Lepiej expić, a jak przy okazji masz czas, to rób hmm:p

Neaniver
03-02-2007, 11:36
Wszystko zależy od tego w jaki sposób lubisz spędzać czas w Tibii. Są gracze, którzy uwielbiają sam "mana-sitting" i spędzają na tym większość swojego czasu on-line. Są tacy, którzy każdą chwilę przeznaczają na expienie.

Sam musisz zdecydować, do której grupy należysz. I pamiętaj - rób umiejętnie to, co wybierzesz ;)

Zbychu-Zbig
03-02-2007, 22:16
Masz czas i nerwy na czekanie i robienie bp hmm to rob...A jak nie to idz expic a gdy wrocisz to je zrobisz...;]

Bols
03-02-2007, 22:19
Rob arrowsy,,,

Piotrek Marycha
05-02-2007, 13:01
@up to był żart? zdaje sie ze nie, zeby zrobic 500 strzał potrzebujesz bodajże 120 min z hakiem, które starczą ci na ok godziny, oplaca sie wg ciebie? tak samo denerwuje mnie naiwnosc ludzi którzy kupuja bolty tylko od innych. Co do hmm'ów - rób je tylko na wlasny uzytek (tzn tyle ile potrzebujesz), na hmmy jest maly popyt, a ich cena bardzo mala, na sell rob je tylko kiedy masz lagi albo znudzilo ci sie expienie

Dudus15
05-02-2007, 13:46
@up to był żart? zdaje sie ze nie, zeby zrobic 500 strzał potrzebujesz bodajże 120 min z hakiem, które starczą ci na ok godziny, oplaca sie wg ciebie? tak samo denerwuje mnie naiwnosc ludzi którzy kupuja bolty tylko od innych. Co do hmm'ów - rób je tylko na wlasny uzytek (tzn tyle ile potrzebujesz), na hmmy jest maly popyt, a ich cena bardzo mala, na sell rob je tylko kiedy masz lagi albo znudzilo ci sie expienie

Co w tym niby jest nie tak? Przecież chyba bardziej opłaca się kupić np. bp boltów za 4k? Niż za 6, prawda?

P0nury
05-02-2007, 14:07
Co w tym niby jest nie tak? Przecież chyba bardziej opłaca się kupić np. bp boltów za 4k? Niż za 6, prawda?

GL w kupowaniu tak codziennie. Próbowałem tak z arrowsami. Musiałem nierzadko po 2-3 dni czekać na 1 bp, który starczał mi gdzieś na pół dnia.

Sorcerereq
12-02-2007, 16:50
Przy słabych potworkach, np. w Mintwallin lepiej sobie rób HMM, żeby potem sprzedać i mieć na strzały, ale jak chodzisz już samodzielnie na Dragon Lordy, Giant Spidery (haha nie sądzę, żeby ktoś kto się o takie coś pyta, chodził na to no ale...) lub w teamie, rób HMMki na ten hunt. Szybciej zabijesz potwora -> Mniej uhów zejdzie. Osobiście nie lubie bez przerwy expić w ferie tak przez 5 godzin dziennie od przez 4 dni 4 lvle... od 41 do 45. Przy wbijaniu 45 już mi się chciało wymiotować, bo ciągle tylko exp i exp... nawet nie można pogadać z kumplami ani na forum sie poudzielać... :p A teraz sobie robie runki i jestem woolnyyy xD Mogę robić co chce :d

Arka_Sath_Wielki
12-02-2007, 17:08
Boty są nielegalneX(
@topic
Lepiej expić, a jak przy okazji masz czas, to rób hmm:p

Dzisiaj przeprowadzilem ankiete na 30 moich kumplach grajacych w tibie.

22 - uzywa botow
8 - w tym ja nie
W tych osmiu :
4 osoby nie wiedza co to bot
2 uzywaly ale nie uzywaja - w tym ja
2 sa swiadome mozliwosci bota ale mimo to wybraly uczciwa gre.

Jak widac zdecydowana wiekszoc uzywa botow. Mi sie juz to znudzilo. Bardziej sie ciesze z 1 lvl ktory wbije ja niz z 10 ktore wbije bot.

@Topic

Idziesz expic (proponuje cyce w thais albo ms) wracasz sprzedajesz loota kupujesz ammo i idziesz znowu expic. Ja tak palkiem robilem i bylo dobrze :) zawsze jeszcze zostalo troche kasy na odlozenie i wtedy se po jakis czasie eq kupowalem. Milej gry :).

Gorionek
24-02-2007, 21:38
Lepiej expic niz robic hmm palem, chyba ze nie masz kasy na amunicje to zrob hmm albo co chcesz zeby zarobic, albo od razu bolty, strzaly :)

Piotrek Marycha
25-02-2007, 01:32
No wlasnie o tym mówie - naiwność ;] zmienisz zdanie kiedy bedziesz czekac 3 dni zeby poexpic 3 godziny ;)
Dzisiaj przeprowadzilem ankiete na 30 moich kumplach grajacych w tibie.

22 - uzywa botow
8 - w tym ja nie
W tych osmiu :
4 osoby nie wiedza co to bot
2 uzywaly ale nie uzywaja - w tym ja
2 sa swiadome mozliwosci bota ale mimo to wybraly uczciwa gre.

Jak widac zdecydowana wiekszoc uzywa botow. Mi sie juz to znudzilo. Bardziej sie ciesze z 1 lvl ktory wbije ja niz z 10 ktore wbije bot.
Hmm cos mi tu smierdzi, znaczy sie te 22 osoby non stop siedza na cave bocie (bo wszystko inne masz wbudowane w klienta)? nie za ciasno im tam?