PDA

Pokaż pełną wersje : Po ilu dniach da się wykryć alkohol?

Kimo Gron
02-02-2007, 22:46
Pytanie tak jak w temacie :) Z gory dzieki za odpowiedzi :P

Ashlon
02-02-2007, 22:49
Aaale glupie pytanie...Alkohol usuwa sie z organizmu m.in wraz z siuskami, potem itd. Po 1-2 dniach na 100% nie bedziesz mial juz ani grama :D

De'sH
02-02-2007, 22:56
ok 24h <10 znakow>

@down

wlasnie masz racje : ]

miszczu nie warto jeszcze ryzykowac, za mlody jestes : p

Arrivald
02-02-2007, 22:56
Twoi rodzice i tak sie dowiedza ze piles, zostaje do konca zycia we krwi! Mwahaha!

..::QRAS::..
02-02-2007, 23:09
koles nie wie ile odczekac zeby rodzice nie czuli xD

btw. urodzinki jutro ale dzis w trakcie szkoly 4 kernozy poszly xD

Smetana
03-02-2007, 00:51
Pytanie tak jak w temacie Z gory dzieki za odpowiedzi
Alkohol zostaje we krwi tydzień, ale jak będziesz jadł dużo smalcu z czereśniami to zniknie po dniu.

zalfik
03-02-2007, 08:49
Przede wszystkim to zalerzy od masy ciala ilosci i rodzaju spozytego alkoholu. Napisanie wiec, ze alko bedzie mozna u Ciebie wykryc w XX godzin czy dni to totalna bzdura ;)

ripper
03-02-2007, 10:59
Dzieciak się przestraszył? Rotfl.

dreggi
03-02-2007, 11:17
Dzieciak się przestraszył? Rotfl.

Rok młodszy od Ciebie...

@down
no wiem, tylko to tak śmieszne wygladało ;]

Ghost Nieudany
03-02-2007, 12:17
@dreggi
Dzieciak, bo zadaje takie pytania - łatwo wpaść na to, że się cyka. To jak pytania z ust trzynastolatków z serii "jak usunąć dialer z kompa?".

predalien
03-02-2007, 12:29
Jak usunąć dialer z kompa, proszę o szybką odpowiedż. ;)

Kimo Gron
03-02-2007, 12:39
Hehe no nie że się przestraszyłem :P Ale powie mi ktos okolo ile trza czekać? :P Bo jedni mowia ze jeden dzień, drudzy że 3 .. :/ Ja juz nie wiem ..

Korektor
03-02-2007, 12:51
Przede wszystkim to zalerzy od masy ciala ilosci i rodzaju spozytego alkoholu. Napisanie wiec, ze alko bedzie mozna u Ciebie wykryc w XX godzin czy dni to totalna bzdura ;)

Tak, to zależy od tego czy to etanol czy metanol. W przypadku metanolu łatwiej by było określić czy piłeś bo albo byś się przekręcił, albo w przypływie szczęścia zapadłbyś w śpiączkę lub stracił wzrok na kilka dni. \m/ Chemia w gimnazjum rox \m/

To zależy jedynie od ilości wypitego alkoholu i od tego jak szybki masz metabolizm. I tak nie radzę pić alkoholu w Twoim wieku bo w przeciwieństwie do dorosłego, zmiany w ciele mogą być stałe, a nie tylko przejściowe.

Cafe
03-02-2007, 13:00
Zbierzmy do kupy to wszystko.
To zależy ile wypiłeś i co piłeś.
Im mniej wypiłeś tym szybciej alkohol ulotni sie z organizmu.
Jeśli piłeś sama wódkę, to trochę dużej pozostanie w twoim organizmie.
Jeśli piwo, szybciej sie ulotni z organizmu.
Trudno określić ile dni, to zależy od powyższych czynników + jak szybki masz metabolizm.

Bastash
03-02-2007, 15:05
Hehe no nie że się przestraszyłem :P Ale powie mi ktos okolo ile trza czekać? :P Bo jedni mowia ze jeden dzień, drudzy że 3 .. :/ Ja juz nie wiem ..

Spytaj ojca.

>topic
Ee..on ma pieprzone 14 lat a wy mu takie rady dajecie? Czekam na spis tanich win oraz jak się ima grawitacja to wypitej wódki -.-'

MixerQ
03-02-2007, 15:16
ehh... jak ja sie opijesz to wypij duzy sok kubus a na drugi dzien z rana albo rosol albo zurek pomaga sam testowalem z wujkiem :D

Dark Sven
03-02-2007, 16:00
ehh... jak ja sie opijesz to wypij duzy sok kubus a na drugi dzien z rana albo rosol albo zurek pomaga sam testowalem z wujkiem :D
Tak, ty sok, wujek alkohol...

Kwadratowe Koło
03-02-2007, 16:06
Rzeby sie szybciej ulotnił to musisz zapalić blanta z drewnianymi wiurkami w środku. Pomaga!! Sam z wukiem prubowalem!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

De'sH
03-02-2007, 16:10
przeczytalem swojego posta, przeczytalem reszte i kur... de przeciez wszyscy tu pieprza glupoty. (KoReKtOr szczegolnie -.-)

miszczu posluchaj jesli decydujesz sie wypic piwo to musisz przyjac tego konsekwencje. jesli wpadniesz to musisz sie przyznac, ja majac 14 lat zrobilem impreze na chacie : ] wpadl starszy : p, stal sie slawny na pol miasta bez kitu, nastepneego dnia grajac w tibie przeprowadzilem ciekawa rozmowe:

ktos: Czesc!! ty jestes Karol!!??
ja: noo...
ktos: Slyszalem ze <censored> impreze zrobiles itd.itd. i to nie byla jedna osoba.

Ale fakt faktem przyznalem sie, mialem troche przewalone aczkolwiek zyje i mam sie dobrze : ]

Pamietaj jesli pijesz, palisz, itp. to zgadzasz sie na konsekwencje

Ashlon
03-02-2007, 16:13
Spytaj ojca.

>topic
Ee..on ma pieprzone 14 lat a wy mu takie rady dajecie? Czekam na spis tanich win oraz jak się ima grawitacja to wypitej wódki -.-'

Giertych II? W mysl twojej zasady wychowanie seksualne wprowadzmy na studiach, bo wczesniej przeciez dzieci za male, co beda sie dowiadywaly...

MagField
03-02-2007, 17:39
Ja zrobie mały off topic i sie spytam o cos :> nie zabijcie mnie za to.
1.Jak długo w płucach utrzumuje sie tytoń/dym z papierosów jeżeli sie paliło powiedzy 2 tygodnie?
2.Czy jak sie pali szlugi (czyt. papierosy)(ale lans hehe :D joke) to sie nie rośnie?Czy od palenia papierosów sie nie rośnie?
3.Jakie szkody powoduje alkohol (czy też sie od niego nie rośnie?)
hahaha wiem że głupie pytania ale prosze odp.
No wiecie ma 10 lat i musze wiedzieć żeby rodzice mnie nie wyczuli ;)
Prosze o odp.

Ironia rządzi.

Ghost Nieudany
03-02-2007, 17:43
Spytaj ojca.

>topic

Fróstró, fróstró.

Spuść z tonu, to nie org.pl, żeby zasuwać do rodziny.

Adolphus Elbragol
03-02-2007, 17:55
Tak, to zależy od tego czy to etanol czy metanol. W przypadku metanolu łatwiej by było określić czy piłeś bo albo byś się przekręcił, albo w przypływie szczęścia zapadłbyś w śpiączkę lub stracił wzrok na kilka dni. \m/ Chemia w gimnazjum rox \m/

W liceum/technikum chemia tez Cie czeka. ; )

MagField
03-02-2007, 18:07
Kto odp na moje pytania?

Smetana
03-02-2007, 18:50
Tyle że on pisząc alkohol na pewno nie miał na myśli metanolu, więc nie wiem po co to pisałeś, chyba tylko dla nabicia posta/pochwalenia się.

De'sH
03-02-2007, 19:11
Tyle że on pisząc alkohol na pewno nie miał na myśli metanolu, więc nie wiem po co to pisałeś, chyba tylko dla nabicia posta/pochwalenia się.

glupa klei i tyle...

zalfik
03-02-2007, 19:12
@Korektor

Mowiac o rodzaju alkoholu mialem na mysli piwo/wino/wodka.
Bo to chyba roznica wypic 0,5 litra piwa/wina/wodki prawda?

janek@
03-02-2007, 20:06
Ja zrobie mały off topic i sie spytam o cos :> nie zabijcie mnie za to.
1.Jak długo w płucach utrzumuje sie tytoń/dym z papierosów jeżeli sie paliło powiedzy 2 tygodnie?
2.Czy jak sie pali szlugi (czyt. papierosy)(ale lans hehe :D joke) to sie nie rośnie?Czy od palenia papierosów sie nie rośnie?
3.Jakie szkody powoduje alkohol (czy też sie od niego nie rośnie?)
hahaha wiem że głupie pytania ale prosze odp.
No wiecie ma 10 lat i musze wiedzieć żeby rodzice mnie nie wyczuli ;)
Prosze o odp.

Ironia rządzi.

Po 1 primo
Dlugo sie trzyma, a na dodatek mozesz wpasc w niedotlenienie organizmu and zawal serca gwarantowany. Malo tego Palenie moze powodowac: rozedme pluc, rak jezyka, krtani, pecherza moczowego, chorobe wiencowa, uszkodzenia plodu, astme i pod konec bedziesz wypluwal resztki pluc. fe
Malo? Jest 5k skladnikow szkodzacych.
Po 2 primo
Tak nie rosnie sie wcale. Mozna nie rosnac nawet przez glupie wdychanie dymu.( co jest oczywiscie gorsze-.-)
Po 3 primo
Alkochol powoduje najczesciej nadcisnienie i rowniez zapszestanie wzrostu.

A najgorsze jest w wszystkim to, ze nigdy palac/pijac nie bedziesz w doskonalej kondycji fizycznej i psychicznej.

Co do tematu:
Nie chce sie upodabniac do Giertycha, ale do jasnej cholery czy to jest forum nisko kulturowe by takie pytania zadawac?!
To zalezy od masy ciala, rodzaju alcoholu i ilosci.

P.S.
Dla wszystkich palacych/pijacych. Radze surowe cwiczenia.

Bastash
03-02-2007, 20:21
>Ghost&Nekromanta
Naprawdę uważacie, że ja mu to powiedziałem na poważnie? Wg mnie to jest już żałosne bo w ostatnim czasie kolejny temat o alkoholu. Najpierw banda podnieca się graniem w Tibie po alkoholu, potem co kto lubi a teraz to. Nie uważacie, że to przesada? Bo ja tak. Nie, żebym był jebnięty na tym punkcie i wygłaszał hasła typu pani "Super partia ku*wo". Poprostu myślę, że to już powoli robi się żałosne. Niedługo będziemy tu pisać nowe tematy po wypiciu jednego browara -.-'.

Spuść z tonu, to nie org.pl, żeby zasuwać do rodziny.

Nie chodziło mi o wyzwiska wobec rodziny jeśli o to ci chodzi -.-. Zwykła ironia :|

>down
Ty ściskaczu ty!

Korektor
03-02-2007, 20:25
W liceum/technikum chemia tez Cie czeka. ; )

O rety, powiedziałem to w tym sensie, że to było stwierdzenie na miarę 1 gimnazjum. Kurcze, przysraliście się bo parę osób na mnie zagłosowało w tym rankingu i nie możecie znieść, że nie na Was... Już mówiłem, że nie będę używał tej rangi i dlatego nie widzę powodów żeby na mnie jeździć. Zaraz jakiś "mastah" powie, że jestem ściskaczem czy jakich Wy tam określeń używacie.

@odn. pyt. o papierosy,
Dym z tytoniu usunięty zostaje kilka godzin po paleniu, ale na ściankach płuc zostają substancje, które dym naniósł jak np. sadza. Jeśli nie będzie kolejnej dawki takich związków w najbliższym czasie, to substancje znikną dostając się do krwi przez pęcherzyki płucne. To jak długo to potrwa zależy od kilku czynników jak np. od tego jak wydajny jest Twój układ krwionośny. Jednak nikt nie będzie Ci otwierał klatki piersiowej żeby zobaczyć czy paliłeś, dlatego można spokojnie jarać.

PS. Na serio jesteś bardzo eeelo jak nie możesz się popisać czymś innym niż palenie.

Ghost Nieudany
03-02-2007, 20:54
>Ghost&Nekromanta
Naprawdę uważacie, że ja mu to powiedziałem na poważnie? Wg mnie to jest już żałosne bo w ostatnim czasie kolejny temat o alkoholu. Najpierw banda podnieca się graniem w Tibie po alkoholu, potem co kto lubi a teraz to. Nie uważacie, że to przesada? Bo ja tak. Nie, żebym był jebnięty na tym punkcie i wygłaszał hasła typu pani "Super partia ku*wo". Poprostu myślę, że to już powoli robi się żałosne. Niedługo będziemy tu pisać nowe tematy po wypiciu jednego browara -.-'.

Frustru-frustru.
Mówiłem, żebyś zacisnął uda i nie obniżał poziomu swoim gniewem, bo nie ma sensu. Popieram, niech tacy debile spierdzielają, ale zluzuj.

Nie chodziło mi o wyzwiska wobec rodziny jeśli o to ci chodzi -.-. Zwykła ironia :|

Brzmiało jak sugestia, że ojciec autora bardzo dobrze się na tym zna, bo ma co usuwać z organizmu.

O rety, powiedziałem to w tym sensie, że to było stwierdzenie na miarę 1 gimnazjum. Kurcze, przysraliście się bo parę osób na mnie zagłosowało w tym rankingu i nie możecie znieść, że nie na Was...

Tak, nie mogę się wysrać w spokoju, bo Korektor dostanie rangę "Najlepszy User 2006" w debilnym plebiscycie na forum. To ja wolę już tego "Fróstrata", o którego usilnie Droma proszę.

Już mówiłem, że nie będę używał tej rangi i dlatego nie widzę powodów żeby na mnie jeździć. Zaraz jakiś "mastah" powie, że jestem ściskaczem czy jakich Wy tam określeń używacie.

I się Korektor sfrustrował, znowu zaczął mastahami rzucać i znowu nie widzi, że w oczach wielu był zerem jeszcze przed konkursem.

Bastash
04-02-2007, 00:08
Brzmiało jak sugestia, że ojciec autora bardzo dobrze się na tym zna, bo ma co usuwać z organizmu.

Skoro tak to zabrzmiało to chylę czoło, wszakże nie miałem na myśli, żeby kogoś obrażać.