zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Fakty i trochę o przyszłości.

Stron : [1] 2

Aversin
03-02-2007, 21:57
Fakty na temat Tibii i szybkie spojrzenie na przyszłość. Tłumaczenie z Tibia.com

Przyjęcie z okazji 10 urodzin Tibii właśnie się skończyło. Chcemy wykorzystać ten moment aby przejrzeć dotychczasowe osiągnięcia. Chcielibyśmy również podzielić się z wami niektórymi planami dotyczącymi przyszłości Tibii.

Dzisiaj, poszukiwacze przygód mogą przemierzać ogromny rejon, na który składają się 2 kontynenty, kilka wysp oraz podwodny obszar. Dotychczas w Tibii powstało 10 miast. Król Tibianus zamieszkuje piękny zamek w Thais, zrzędliwe krasnoludy mieszkają w Kazordoon, mieście ukrytym w głębi góry a chyże elfy w drzewnych domach Ab’dendriel...

Jednak Tibia to znacznie więcej niż ekscytujący świat. W tym momencie występuje tu ponad 150 różnych stworzeń. Nie tak dawno temu pierwsze automatycznie wydarzenia zostały ofwprowadzone. Dzisiaj Tibijscy gracze mogą doświadczyć nie mniej niż 60 najazdów w grze. Wielu z was przyłączyło się do dwóch jubileuszowych ataków, w których mieli okazję stanąć naprzeciw prymitywów lub pokonać Puszka (Fluffy) wraz z jego kolegami Minishabaalem i Kostkiem (Bones).

http://static.tibia.com/images/news/anniversary_raid.jpg

Także Tibijski system gildii zdobył przychylność społeczności. Teraz gracze jednoczą się w ponad 2450 gildiach. Każda gildia ma możliwość wyboru na swoją siedzibę jednego z 56 budynków na każdym serwerze. Gracze posiadający konto Premium mogą wynająć jeden z 873 domów i mieszkań na serwerze i udekorować go ponad 800 unikalnymi przedmiotami, sięgając od wspaniałych broni i zbroi do puszystego misia pandy.
Nowi gracze mogą pytać ponad 1,000 tutorów, około 400 z nich to senior tutorzy, o pomoc i radę na kanale help. Unikatowy system zgłaszania pozwala im na informowanie członków customer support o nielegalnych imionach, wypowiedziach i postach.

Przyjrzyjmy się imponującym statystykom. Niedawno osiągnęliśmy nowy rekord osób będących online. 27 stycznia 57,070 graczy z całego świata grało jednocześnie w Tibię. Ponad 90,000 graczy cieszy się przywilejami jakie dają konta Premium. Ogólnie, ponad 250,000 ludzi lubi regularnie odkrywać Tibie, rozmawiać z przyjaciółmi czy polować na przerażające potwory.

Co więcej, aby uczcić 10 urodziny zaprojektowaliśmy na nowo naszą stronę internetową. Zmiany nie zaszyły jedynie w wyglądzie, również struktura strony została poprawiona aby pozwolić na wygodniejszą i szybszą nawigację. Na pewno zauważyliście, że jesteśmy teraz w stanie szybko i dokładniej informować was dzięki nowo wprowadzonym newsticker’om. Comiesięczny fabularyzowany artykuł pozwoli wam na dokładne prześledzenie i zbadanie kilku tematów dotyczących Tibii.

To były jedynie pierwsze kroki w zmianach dotyczących strony internetowej. Niektórzy z was mogli zauważyć, że nadal brakuje sekcji głosowań. Co więcej, planujemy wkrótce wprowadzić dział, w którym będziesz mógł bardziej szczegółowo wyrazić swoją opinię na kilka tematów. Również korekta niektórych z tekstów jest planowana w ciągu kilku miesięcy. Obecnie uzupełniamy nasze archiwum newsów o stare wiadomości. Ponadto, planujemy wprowadzić historię aktualizacji gry w sekcji newsów.

http://static.tibia.com/images/news/featured_february.jpg

Oprócz zmian na stronie, planujemy wprowadzenie wielu innych rzeczy do gry w tym roku. Jest bardzo prawdopodobne, że nastąpi zmiana naszego pośrednika płatności. Ma to na celu nie tylko zwiększenie opcji kont Premium, ale również uproszczenie procesu płatniczego. Oczywiście nie zabraknie dwóch dużych aktualizacji gry w tym roku. Oczekujcie chłodnych aktualizacji map, które przyniosą nowe tereny z całkowicie nowym miastem. Dodatkowo, wyważenie profesji jest gorącym tematem nadchodzącego lata. Ostatnią, lecz równie ważną informacją, jest to, że niedługo nowi Gamemasterzy zostaną wybrani by zasilić i wspomóc szeregi obecnych niebieskich peleryn.

Tibia w ciągu tych 10-ciu lat rozwinęła się w odnoszącą sukcesy grę online. Nie musimy chyba wspominać, że nie ustaniemy w działaniach mających na celu udoskonalanie gry, by stała się ona przyjemna i ekscytująca tak bardzo jak to tylko możliwe dla wszystkich naszych graczy.

Miłej zabawy w Tibii!
Wasz CipSoft

----
A teraz druga wiadomość: kilka nowych terenów dodanych do mapy, zapraszamy na wycieczkę po:
przedsionku piekieł, Hellgate (http://tibia.pl/earth.php?x=32777&y=31671&z=14) (Hor-tyr (http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Hor-tyr))
cmentarzysku smoków, Draconii (http://tibia.pl/earth.php?x=32799&y=31581&z=0) (Hor-tyr (http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Hor-tyr))
Hero Cave (http://tibia.pl/earth.php?x=33140&y=31664&z=15) (Nodions Zash (http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Nodions Zash))
i to na co wszyscy czekali, Pits of Inferno (http://tibia.pl/earth.php?x=32847&y=32282&z=15)! (Sorcerer of the dark age (http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Sorcerer of the dark age))

Glonsher
03-02-2007, 23:14
No no, CipSoft bierze sie do roboty ;).

Pewnie cos knightowi zrobia nowego w letnim updacie :).

dr zlo
03-02-2007, 23:15
nom fajno ze tibia ma 10 lat i takie fajne dane ale 60 najazdow hmmm ja slyszalem o mniej niz 20

Miodojad
03-02-2007, 23:21
I pewnie skończą się kłótnie na temat knighta (niestety dopiero za pół roku...). Cóż, ciekawe jakie to będą ulepszenia dla profesji. Zapewne każda profesja coś dostanie.

Szafa
03-02-2007, 23:27
jak nie "wywaza" tak ze kazdemu dadza tyle ze nic sie nie zmieni i sorc dalej najlepszy bedzie to bedzie dobrze... bo z tego co wiem to oni zazwyczaj wywazaja przez odjecie czegos pallowi -.- tak jak bym juz zycia z tyranego nie mial ;p ale miejmy nadzieje, jesli chodzi o knightow to ... maja tyle broni , tyle eq do wyboru, takie hity wala na dobrym skillu i czego wy chcecie ? tylko expowisk pozadnych dla ryckow brak ;p chociaz cos do expa zawsze sie znajdze

-=DanieL=-
03-02-2007, 23:29
Mam rozumieć, że w końcu zobacze powiększone lodowe krainy? Jest! Szkoda tylko, że taki późny zapłon mają bo już nie gram w tibie. ;) Przynajmniej pooglądam sobie na tibicam.

Iron'knight
03-02-2007, 23:30
Najbardziej niemoge sie czoekac tego wyważania profesji! I nowego miasta tez! :D

/pozdro

Mozo
03-02-2007, 23:33
Nowe miasto wyczezz

Emok
03-02-2007, 23:34
Ciekawe. Oczekujmy więc ;D

Elwer Balus
03-02-2007, 23:36
@offtopic:Trochę się tibia.pl nie spieszyła z tłumaczeniem:/

Komentarz;):
Cieszą mnie zapowiedzi balansacji profesji, bo w końcu knighci przestaną jęczeć(a bo my mamy mało many, a bo się wolno expi, a to mało broni, a to wszyscy nas biją i nie mamy się jak bronić[tjaaa... jasne]).
Jestem też zadowolony z nowego miasta, które ma zostać wprowadzone(pewnie w letnim update). Mam zamiar kupić pacc, więc może zostanę obywatelem;). Niepokoję sie natomiast, że Cipsoft nie wspomniał o nowych serwerach. Przydałyby się jeszcze ze 4 non-pvp i 2 pvp(ale to tylko moje pobożne życzenia)

bosal
03-02-2007, 23:40
pewnie zabiorą sorcom :P no nie wiadomo co z tego wyniknie, jak dla mnie jest za mało najazdów. GMów zresztą też.

Wiedźmin
03-02-2007, 23:46
Oh, chciałbym w to wierzyć, bo pisać to oni potrafią.....

JUNIR
03-02-2007, 23:49
Podejrzewam że te wywazenie profesji nie bedzie polegać na ulepszeniu tylko na zabraniu czegoś którejś ;p mam 75ek ale robie druida bo kngiht jest nudny do update wbije jakis sensowny lv i mi coś zabiora :> może vis zrobia po 60 many xd

Zaphi
03-02-2007, 23:49
"Dodatkowo, wyważenie profesji jest gorącym tematem nadchodzącego lata."
Jezusicku znowu mi sie zachcialo expic knightem xD

Laila Polka
03-02-2007, 23:51
hehe... napewno wogule żeby sie dostać do tego nowego miasta trzeba będzie pacc mieć... nawet popatrzeć nie będzie można... pewnie dodadzą nowe czary, bronie i opancerzenie tylko do nabyća w sklepach na terenach dla pacc, lub z potworków tylko na terenie dla pacc... albo wogule nie do zdobycia, tak żeby było niby nowa bajka która ma ciekawić ludzi...
wybaczcie że tak pesymistycznie dla facców to pisze, ale straciłam już wiare że dadzą coś ciekawego dla darmowców... nawet porządnych offitów nie chciało im sie zrobić dla facców... tylko Paccowie szpanuja tymi swoimi ciuszkami(najmodniejszy hit sezonu to jakis ciekawny addon (dla pacc)) ;(
Ale może troszeczke obniżą ceny pacca... taaa.... mam bujną wyobrażń.
Dobijają mnie te zmiany ;/

Kaiba_Valoria
04-02-2007, 00:08
pewnie zabiorą sorcom :P
Mam nadzieje ^^
Żeby polepszyli Kine ;)

Tasker
04-02-2007, 00:26
żeczywiscie powinni polepszyc troche knighta i pala z reszta tez

CipSoft jak zawsze bedzie robil nowe dodatki itp dla pacc x(

Lukas Hiper
04-02-2007, 00:26
Może dadzą dla Palka coś :D np. vis`a lub możliwość robienia IH`ów :D

Rezidew
04-02-2007, 00:27
Moim zdaniem do pomocy by wyważyć profesje powinni poprosić firmę blizzard (np: Twórcy Warcraft) a dlaczego? Ponieważ tam są bardzo dobrze wyważone rasy. Moim zdaniem powinni zmienić mniej więcej to:

W druidzie: Posion storm przy uderzeniu zadaje obrażenia i zatruwa (obrażenia około 40% mniej niż Ue)

W rycerzu: coś z soulami, np: biega szybciej (jak utani gran hur) ale spala soule, lub spala je i zadaje większe obrażenia ( większy dmg = 1 soul), już chyba było by lepiej.

W czarodzieju: nie mam pomysłów, jest silny to chyba mu nic nie potrzeba.

W łuczniku/palladynie (?): Hm... może tez ten lepszy atak przy spalaniu souli. Fakt, że jest w stanie używać z sd, ale sądzę, że było by dobrze. Knight zadaje większy dmg, ponieważ nie nosi tarczy, sorc/druid, bija z magii to nie robi różnicy.

Myślę, że by było trochę lepiej z moimi pomysłami...

Anpy
04-02-2007, 00:29
Tyle, że mogli by zrobić nowe tereny i miasto oraz nowe opcje nie tylko dla pacc'ów, ale i dla facc'ów.

Xerden
04-02-2007, 00:47
Najbardziej by się przydało zeby cos dali druidom... bo nie mają zadnego dobrego czaru, np. zeby polepszyli poison storma:>

Ajron 88
04-02-2007, 00:58
"Każda gildia ma możliwość wyboru jednego z 56 domów gildiowych"

Jezu chryste , "domy gildiowe" to wogóle po polsku jest ? Nie można było przetłumaczyc po ludzku a nie słowo w słowo ? "Każda gildia może wynając jeden z 56 budynków na swoją siedzibe" albo coś w tym stylu..

SaDDaM
04-02-2007, 01:01
A może ktoś w końcu pomyśli o paladynach? Są tak udupieni że nawet na deserta niema tej profesji. Muszą powrócić te niełamiące się speary i nie niszczące kamienie itp. Nowe czary też by się przydały.

Co do knighta mogli by mu dać lepszy czar leczący.

Druid/Sorc oni już dostali swoje od CipSoft'u (różdżki) a jeśli ktoś mówi o wyrównaniu profesji to tylko albo ulepszeniu Paladyna i Knighta albo udupieniu Sorca i Druida.

Bean
04-02-2007, 01:10
Według mnie oprócz zbalansowania ogólnie profesji, powinni zbalansować również postacie magiczne facc\pacc, bo jak wszyscy wiemy gra sorcem\drutem na faccu powyżej 40 jest praktycznie niemożliwa, trudna i uciążliwa ze względu m. in. na brak odpowiednich expowisk jak również brak czarów (exori vis, mort). Knightem na faccu da się grać, palem też jakoś idzie co prawda gożej niż knightem ale idzie, natomiast sorcem i drutem jak mam grać. Do znudzenia bić guardy z różdżki ? Albo używać nieopłacalnych run, podczas gdy koledzy pacc beda sobie bić z visów. Gra druidem w porównaniu do sorca facc jest w jeszcze gorszej sytuacji, gdyż czary które są niewątpliwym atutem druida są dla pacc (czary defensywne - exura sio czy też mass healing), a taki sorc facc ma chociażby energy wave czy GEB.

NinJa
04-02-2007, 01:14
2up
W pełni się zgadzam...
Jeżeli ktoś pisze żeby polepszyć sorcerera to już jest chory na głowe i powinien się leczyć (tak samo ED, zrozumcie, Druid to przyjazna pomagając profesja a nie morderca ; p). Moim zdaniem powinni dać jakiś czar ofensywny (spontana) dla palka i coś extra dla knighta. Ja jednak myśle że i tak polepszą palka dlatego od paru miesięcy ciężko expie paladinem i myśle że chyba się opłaci do wakacji (narazie tylko 53 lvl ale nie robie pg ; p).

ambele
04-02-2007, 01:19
Sam artykuł ma parę błędów:D
"domów gildiowych" jak zauważył kolega trochę wyżej.
TO nie jest po polsku :)
Już chociażby "specjalnych budynków przeznaczonych dla gildii"
I jeszcze:
"Niektórzy z wam mogli zauważyć, że nadal brakuje sekcji głosowań."
was oczywiście miało być : )))
Poprawcie ;)

Topic
Niech nic nie zabierają i tak biednemu drutkowi --.--
Ogólnie knight WCALE nie jest biedny,ale zabierać mu też nie wolno o.0
Sorc ma za dobrze, a pall jest o tyle biedny co niszczące się speary.
oczywiście mówię w odniesieniu do FACC'a bo nie grałem żadną z prof. z paccem :)

Piotrek Marycha
04-02-2007, 01:43
A może ktoś w końcu pomyśli o paladynach? Są tak udupieni że nawet na deserta niema tej profesji.
a wiesz jak sie fajnie zarabia? 1.5k za pomoc w desercie, i tak anwet kilka razy dziennie :D ja z RoHow z deserta zrobilem 15 mlvl na 46 lvlu :>
Według mnie oprócz zbalansowania ogólnie profesji, powinni zbalansować również postacie magiczne facc\pacc, bo jak wszyscy wiemy gra sorcem\drutem na faccu powyżej 40 jest praktycznie niemożliwa, trudna i uciążliwa ze względu m. in. na brak odpowiednich expowisk jak również brak czarów (exori vis, mort).
a myslisz ze o co im chodzi? o to zeby ludzie pacca kupowali, wiec nie licz na łaske dla faccow

Tero
04-02-2007, 02:18
Heh... Wszystko fajnie ale knighci i paladyni sa zbyt udupieni. Ja gdybym był Cipem <lol2> to knightom bym zrobil cos takiego ze od 7 mlvla moga exura gran uzywac a od 10 mlvla sd bo nie ma szans inaczej. Ale to tylko marzenia :)

paffelek
04-02-2007, 02:35
Nie czytałem do końca postów (może i dobrze dla mnie...), ale mam nadzieję, że nie zaczną się kłutnie co dodadzą knightowi, czy też co odbiorą sorcowi/druidowi/pallowi X( Nie mogę się doczekać jednak tego wyważenia profesji. Ciekawe czy doczekamy czasów kiedy wymyślą nową profesię? To było by coś B)

Knightem na faccu da się grać, palem też jakoś idzie co prawda gożej niż knightem ale idzie...

Pozostawie bez komentarza :P Ludzię którzy grali/grają knightem sami ocenią ...

-=DanieL=-
04-02-2007, 02:36
Może dadzą dla Palka coś :D np. vis`a lub możliwość robienia IH`ów :D

GHAHAHAHAHAH tak dzadzą mu vis'a! Bolty + vis = najlepsze pg. Prędzej zostane arabem niż palkowi dadzą exori vis.

Picasso
04-02-2007, 02:49
Tak jak ktos tam wyzej pisal - oni tylko ladne newsy potrafia pisac.
Jak przyjdzie co do czego to pewnie dalej gra bedzie niezbalansowana i dodadza nowe tereny z evul uber nowym questem 3x "trudniejszym" niz PoI xF

Jesli przez tyle czasu od wprowadzenia tanich visow/szybkiej many itp nie potrafili odpowiednio wywazyc profesji to dalej tego nie zrobia ;f

Kemez
04-02-2007, 03:10
takk....... juz widze to wywazenie profesji >.>
...Manaski po 100gp by zmniejszyly przewage sorców i drutów.
I mogli by tez pomyslec o czyms dla paladyna no knighta moze tez :p
narazie gra palkiem to jedo wielkie *****.
A co do nowych terenów to pewnie wyjdzie znowu jakies miasto do ktorego dostac sie bedzie trzeba zrobic 10 questów a exp dla h lvli, zalosne :/ (pewnie bez sorca i ue sie nie obejdzie)... <.<

Lleyton35
04-02-2007, 03:37
Juz to widze to wyrownanie profesji buehehehe :D . Moze lepiej niech juz oni nic nie ruszaja, bo czuje ze to na dobre nam nie wyjdzie hehhe. Pozdro...8o

P.S: Lubie noobków :evul:
a takze tych bardziej uposledzonych kozaków :baby:

Michael Jackson
04-02-2007, 06:36
Wszyscy mowia ze sorc/drut maja najlepiej (tanie manasy, tanie visy) ale to magowie musza placic drugo za amunicje, i to sorc traci najwiecej kasy wbijajac lvl (chyba ze expi z hammerem na rotach xD).
I wedlug mnie powinni znalesc nauczyciela armagedonu i niech dadza to drutowi po z poxa to on nei zawojuje:D

nabuziomek
04-02-2007, 08:10
Dla knighta exori które zjada 10-20 many i obrażenia rosną wraz z lvlem. Dla palka jakiś nowy system treningu. Dla druida nic i dla sorcka tez nic :P

amilold
04-02-2007, 09:02
Dodatkowo, wyważenie profesji jest gorącym tematem nadchodzącego lata.
Nareszcie skończy się owntibia sorców. Brawo Cipsoft! :cup:
Zapewne każda profesja coś dostanie.
A po co maja sorce dostawac skoro sa o wiele za dobrzy? Na pewno sorce i druty nic nie dostanę, z czego się zresztą bardzo cieszę.
jesli chodzi o knightow to ... maja tyle broni , tyle eq do wyboru, takie hity wala na dobrym skillu i czego wy chcecie ?
Knight ze skillami 100 i avengerem w łapie ma średnią tylko 102 hp w draga. Sorc na takim samym poziomie wyciąga 150 z visa i jego średnia cały czas rośnie. W demona sorc wali z morta też po 150, a knight w ogóle nie trafia. Co z tego, że ma dużo eq i broni do wyboru skoro i tak nosi się tylko najlepsze dostępne?
Według mnie oprócz zbalansowania ogólnie profesji, powinni zbalansować również postacie magiczne facc\pacc, bo jak wszyscy wiemy gra sorcem\drutem na faccu powyżej 40 jest praktycznie niemożliwa, trudna i uciążliwa ze względu m. in. na brak odpowiednich expowisk jak również brak czarów (exori vis, mort). Knightem na faccu da się grać, palem też jakoś idzie co prawda gożej niż knightem ale idzie, natomiast sorcem i drutem jak mam grać. Do znudzenia bić guardy z różdżki ? Albo używać nieopłacalnych run, podczas gdy koledzy pacc beda sobie bić z visów. Gra druidem w porównaniu do sorca facc jest w jeszcze gorszej sytuacji, gdyż czary które są niewątpliwym atutem druida są dla pacc (czary defensywne - exura sio czy też mass healing), a taki sorc facc ma chociażby energy wave czy GEB.
Człowieku weź się zastanów zanim coś napiszesz. Przecież sorce i druty na faccu mogą atakować z run, które z każdym lvl zadają coraz większe obrażenia. Knight natomiast musi długo trenować, a i tak nawet na dobrych skillach zadaje obrażenia podobne do hmm sorca/druta. Sorc/drut oprócz hmm może jeszcze używać różdżek czyli expi szybciej niz knight. (przynajmniej od 50 lvla bo wtedy ma juz duza sile magii)
Niech nic nie zabierają i tak biednemu drutkowi --.--
Ogólnie knight WCALE nie jest biedny,ale zabierać mu też nie wolno o.0
Sorc ma za dobrze, a pall jest o tyle biedny co niszczące się speary.
oczywiście mówię w odniesieniu do FACC'a bo nie grałem żadną z prof. z paccem
No tak, bardzo "biedny" ten twoj drutek - obrazenia z visa 150+ na 100+ lvlu i caly czas rosna podczas gdy knight musi trenowac 30+ godzin zeby o 1-2 hp mocniej uderzać niż te 80-90 hp w draga. (taka jest średnia knighta na przeciętnych skillach jak na ten lvl)
takk....... juz widze to wywazenie profesji >.>
...Manaski po 100gp by zmniejszyly przewage sorców i drutów.
I mogli by tez pomyslec o czyms dla paladyna no knighta moze tez
narazie gra palkiem to jedo wielkie *****.
A co do nowych terenów to pewnie wyjdzie znowu jakies miasto do ktorego dostac sie bedzie trzeba zrobic 10 questów a exp dla h lvli, zalosne :/ (pewnie bez sorca i ue sie nie obejdzie)... <.<
W takim razie czym jest gra knightem, skoro gra palkiem to g*wno? 1000 godzin nudnego trenienia, a potem denne hity na żółwiach i scarabach bo na nic lepszego nie pójdzie.
Wszyscy mowia ze sorc/drut maja najlepiej (tanie manasy, tanie visy) ale to magowie musza placic drugo za amunicje, i to sorc traci najwiecej kasy wbijajac lvl (chyba ze expi z hammerem na rotach xD).
I wedlug mnie powinni znalesc nauczyciela armagedonu i niech dadza to drutowi po z poxa to on nei zawojuje
No tak tylko ze zauwaz ze sorce i druty na wyzszych poziomach expia na demonach wiec kasa wydana na manasy i runy zwraca im sie z duza nawiazka. A knight? Biedak musi siedziec cale zycie na nudnych scarabach i zolwiach i wcale nie zarabia lepiej od sorcow/drutow.
po 2 - dla mnie paladyn jest zaraz po sorcu najlepsza profesja, z dobrym distem mozna bardzo szybko expic, a przy jakims wiekszym huncie palek najmniej traci i zgarnia wiekszosc expa (nie zawsze), sieka boltami na full atak + ewentualnie runy (hmmy, explo), bloker na full defie duzo nie zdziala, noi sorc czy tam druid, no oni maja te przewage ze exori vis/mort maja (pacc) i tu sie mozna klucic kto zgarnia exp, ale jak sie potwor przezuci to napewno nie na palka ktory siedzi w drugim koncu ekranu
Nieprawda, na wyzszych poziomach expi sie z sd na demonach wiec pal wbija duzo mniej expa. A mniej wiecej od 50 do 200 lvla expi sie z visow/mortow ktore sa duzo mocniejsze niz bolt pala. Pal moze i mniej placi za exp ale jest duzo wolniejszy.
po 3. zgodze sie z tym ze sorc/druid maja przewalone na faccu tak powyzej 40 lvl, ale druid wedlug mnie mniej, bo ma tempest rod i moze sobie na dragach siedziec, teraz jeszcze doszedl nowy potwor dla facc - wyverna wiec tu nie ma na co narzekac. ale najlepiej na faccu ma palek - jest expowisko idealne dla palkow - poh, all respy beho, dragi rowniez. a knight ? guardy napewno nie jedynie elf fortess, albo orc fortess, gdzie i tak jest przeludnienie
Drutem/sorcem na faccu mozna spokojnie expic na dragach od 50 lvl bez utamo z combo rozdzka+hmm i jest zysk. Knight w tym czasie skazany jest na siedzenie na nudnych elfach albo trening.
~amilold
demony dla sorca/druta jako oplacalny exp to na 150 lvl+ jak nie lepiej, wczesniej zuzywa ponad polowe bp na 1 demona, kilka demonow i po sdekach, chyba ze idzie z blokerem ktory dla niego tacha wszystko a i tak szansa ze cos wypadnie jest bardzo mala, i nie zgodze sie z tym ze knight w demona nic nie trafia bo inaczej anhilator bylby dla niego nieosiagalny, knight ma o tyle do tylu ze nawet ze skilami 100/100 z avengera (czy jak mu tam) moze nie trafic w biednego szczurka
No wlasnie, na 150+ demony sie oplacaja magom a knightowi i palkowi nie. Knight trafia ale z burstow, zauwaz ze na anni nikt zwyklej broni nie stosuje bo demon ma tak wysoki def i arm ze prawie w ogole nie wchodza w niego hity
z burstow leja ale knighci-shooterzy ten co blokuje musi miec tarcze i jakas bron bo by demon za duzo z lapy walil, a trafiac cos musi bo zwylke jakis exp wyskakuje nad nim, palkom sie nie oplaca bo nie dla palkow demony przeznaczone sa a knight jak blokuje to zuzywa 4-5 uh na demona a loot dla niego to mu sie to placa (chociaz z tym podzialem loota to zalezy jak sie umowia)
Jesli wyskakuje exp przed pierwszym knightem to znaczy ze albo walil z burstow albo z explo. Uwierz mi ze z broni nie da sie trafic demona! (no chyba ze ice rapier) Brak tarczy nie jest wielkim problemem dla knighta z 1,5k hp. Zreszta nawet jak knight ma tarcze to demon duzo go z lapy wali. Knighci jak soluja demony to wlasnie z burstow + explo a nie bron + explo bo demon sie za szybko leczy zeby go mogli zabic z samego explo a bron w demona nie zadaje obrazen. Knightowi sie oplaca demony tylko blokowac i ma z tego 0 expa, a loot jest gorszy niz przy solowaniu przez sorca/druta bo sie musi dzielic. Pal juz ma lepiej bo przynajmniej wali z sd i z bolca hity w demona tez duzo lepiej wchodza niz knightowi z broni.
palek i tak sporo tlucze z luku czy tam z kuszy, wiecej sieka z bolta powiedzmy z 80 distem niz knight z f axa z 80 axe fighting
knight ma kase bo zarabiac moze tylko w trakcie expa, a ze mu sie zwraca z nawiazka to juz nie jego wina , sorc szybko expi, sporo za to placi, a zwraca sie jesli chce sie zeby sie zwracalo chodzi mi o to ze niektorym ludziom zalezy na blyskawicznym expie i maja gdzies loot itp, a innym zeby wyjsc przynajmniej na zero. tylko ze sorc jak nie ma kasy posiedzi dzien porobi runki, sprzeda i znow ma kase, zreszta na wyzszym lvlu i tak na kase nie narzekaja
Sorc jak expi na demonach na 200+ lvlu z ue to mu sie zwraca a exp ma super szybki okolo 400-500k/h. Sam kiedys widzialem film jak taifun expi. Sprobujcie tak knightem. :D
moj kolega gra sorcem i uwaza ze jezeli dodadza cos knightowi a sorcowi nic to bedzie lipa... knight nad sorcem ma 1 przewage - wiencej kasy. nic wiencej, sorx wydajde duzo kasy na exp i nie zawsze sie zwraca ale lvl wbija duuuzo szybciej.
wg mnie:
sorc/druid - nic
knight - lepszy sponatan leczniczy, lepsze srednie hity, tansze exori, nowe expowiska
pal - lepsze srednie i best hity, jakis czar ofensywny podobny do GEB sorca...
Nie masz racji, na wyzszym poziomie knight jak chce expic z taka sama predkoscia jak sorc to zawsze ma waste, a sorc przynajmniej wychodzi na zero albo nawet zarabia. Pal nie powinien dostac wiekszych hitow z bolta bo i tak uderza mocniej niz knight z broni. (przynajmniej w potwory z dobrym defem)

Sir Heike
04-02-2007, 09:12
wszyscy jak zawsze narzekaja ;d bo coz by innego, ja nie bede gorszy i tez ponarzekam.
po 1 - knight niby ma to zaklecie ofensywne "exori" ale ono zjezdza cala mane, na wyzszym lvl zanim sie sieknie to zaklecie trza niezle sie manasow nalykac ;/ a na nizszym lvl prawie ze nic nie daje, bo juz wiecej sie sieka z axa, sworda czy cluba. wlasnie dla nich przydalo by sie cos na spalanie soula, nie wiem.. moze robienie ice rapierow ? 8o .

po 2 - dla mnie paladyn jest zaraz po sorcu najlepsza profesja, z dobrym distem mozna bardzo szybko expic, a przy jakims wiekszym huncie palek najmniej traci i zgarnia wiekszosc expa (nie zawsze), sieka boltami na full atak + ewentualnie runy (hmmy, explo), bloker na full defie duzo nie zdziala, noi sorc czy tam druid, no oni maja te przewage ze exori vis/mort maja (pacc) i tu sie mozna klucic kto zgarnia exp, ale jak sie potwor przezuci to napewno nie na palka ktory siedzi w drugim koncu ekranu :D :P.

po 3. zgodze sie z tym ze sorc/druid maja przewalone na faccu tak powyzej 40 lvl, ale druid wedlug mnie mniej, bo ma tempest rod i moze sobie na dragach siedziec, teraz jeszcze doszedl nowy potwor dla facc - wyverna wiec tu nie ma na co narzekac. ale najlepiej na faccu ma palek - jest expowisko idealne dla palkow - poh, all respy beho, dragi rowniez. a knight ? guardy napewno nie jedynie elf fortess, albo orc fortess, gdzie i tak jest przeludnienie

po 4 - sdeki B) jakby knight mogl uzywac sd, tzn jakby zmniejszyli wymaganie m lvl na uzycie sdeka to by byla paranoja xD zabraklo by sorcow na wyprodukowanie tych sd, i musieli by kupowac w sklepie, wtedy cena bp sd podskoczyla by do ponad 6k ale mniej niz 6,5k (cena sklepowa) sorcowie stali by sie najbogatsi, i nie styklo by respow demonow :D zara by ruszyla armia knightow wypchanych sdekami, uhami manasami solowac demony :D dla mnie knightowi explo wystarczy w zupelnosci :D

dobra, bo sie rozpisalem niewiadomo po co xd, wracajac do bardzo ciekawego artykulu cipsoftu- predzej dadza nowa profesje niz wyrownaja te co sa. nowe miasto, tereny... i jak to juz ktos wczesniej wspomnial tysiac questow zeby sie do tego terenu nowego dostac, pewnie dodadza nowe addony, outfity :D a kto na tych addonach najwiecej zarobi ? :D NPC, taki Lugri - (npc kolo respa 2 beho na bagnach kolo thais) nikt nie ma takiej kolekcji dsm :D, albo Lubo, jakby on te all skorki sprzedal gdzies w veno to moglby kupic posade tibianusa :D

dobra koniec, napisalem tyle ze nikt tego nie zechce przeczytac xD

cya in tibia

p.s - wybaczcie mi moje bledy ortograficzne jesli takowe znajdziecie :D

~amilold
demony dla sorca/druta jako oplacalny exp to na 150 lvl+ jak nie lepiej, wczesniej zuzywa ponad polowe bp na 1 demona, kilka demonow i po sdekach, chyba ze idzie z blokerem ktory dla niego tacha wszystko :P a i tak szansa ze cos wypadnie jest bardzo mala, i nie zgodze sie z tym ze knight w demona nic nie trafia bo inaczej anhilator bylby dla niego nieosiagalny, knight ma o tyle do tylu ze nawet ze skilami 100/100 z avengera (czy jak mu tam) moze nie trafic w biednego szczurka :P

No wlasnie, na 150+ demony sie oplacaja magom a knightowi i palkowi nie. Knight trafia ale z burstow, zauwaz ze na anni nikt zwyklej broni nie stosuje bo demon ma tak wysoki def i arm ze prawie w ogole nie wchodza w niego hity

z burstow leja ale knighci-shooterzy :D ten co blokuje musi miec tarcze i jakas bron bo by demon za duzo z lapy walil, a trafiac cos musi bo zwylke jakis exp wyskakuje nad nim, palkom sie nie oplaca bo nie dla palkow demony przeznaczone sa :D a knight jak blokuje to zuzywa 4-5 uh na demona a loot dla niego to mu sie to placa (chociaz z tym podzialem loota to zalezy jak sie umowia)

moj kolega gra sorcem i uwaza ze jezeli dodadza cos knightowi a sorcowi nic to bedzie lipa... knight nad sorcem ma 1 przewage - wiencej kasy. nic wiencej, sorx wydajde duzo kasy na exp i nie zawsze sie zwraca ale lvl wbija duuuzo szybciej.
wg mnie:
sorc/druid - nic
knight - lepszy sponatan leczniczy, lepsze srednie hity, tansze exori, nowe expowiska

palek i tak sporo tlucze z luku czy tam z kuszy, wiecej sieka z bolta powiedzmy z 80 distem niz knight z f axa z 80 axe fighting
knight ma kase bo zarabiac moze tylko w trakcie expa, a ze mu sie zwraca z nawiazka to juz nie jego wina :D, sorc szybko expi, sporo za to placi, a zwraca sie jesli chce sie zeby sie zwracalo :D chodzi mi o to ze niektorym ludziom zalezy na blyskawicznym expie i maja gdzies loot itp, a innym zeby wyjsc przynajmniej na zero. tylko ze sorc jak nie ma kasy posiedzi dzien porobi runki, sprzeda i znow ma kase, zreszta na wyzszym lvlu i tak na kase nie narzekaja

Memku
04-02-2007, 10:05
wg mnie:
sorc/druid - nic

Xerenon
04-02-2007, 10:07
09:02 Unusual frequent scarab sightings at the gates of Ankrahmun.
tak sobie teraz pomyslalem o tych najazdach...
...jaki Knight samotnie to przezyje zaden.. nawet jakby mogl.. zawsze wejdzie kilku UE""makerow i po najezdzie...poza tym.. Knight moze bloczyc obrazenia od 2 potworkow... a co jesli np zrespia sie 4 hydry???albo pojdzie na dragi i bendzie dl i 3 dragi??od razu pada

pokers39
04-02-2007, 10:13
I to mi sie podoba stanowcze myslenie o przyszłosci Tibi

Unnamed Glum
04-02-2007, 10:23
Moje skromne zdanie na ten temat jest takie. Ludzie narzekaja na knighta. To własciwie czemu jest ich najwiecej? wyobrazcie sobie knighta bijacego po 200 w ludzi (jak niektorzy sugeruja ulepszenie dmg) i do tego z sd. Wtedy stałby się terminatorem. Nie bronie sorcow/drutów bo faktem jest ze expią zdecyowanie szybciej. Ale to sporo kosztuje. Najgorzej ma niestety paladyn. Trening to gechenna. A potem bic do 160 non stop dle/dragi/gsy. Dla knighta i palka powinni dodać spontany. I biednemu drutowi jakis ofensyfny bo p storm to nieporozumienie. Zwiekszenie many na visa sprawi, że ludzie zaczną ostro botowac zeby runki na hunty robic. Albo wogole zrezygnują z pacc. Co do knightow brakuje im expowisk. Warto bylo by dodac jakis bajer dostepny tylko knightowi i palkowi na zbroja z draconian steel redukująca załóżmy o 50% obrażenia od ognia. I juz bedzie pieknie bo bicie dragow zacznie sie ładnie opłacać.

Ancient_12
04-02-2007, 10:25
Magom i Druidom powinni nic najlepiej ruszać (jeszcze coś spieprzą), Paladyni lepsze średnie hity (a nie hity 100-200 na 150lvl+) i przydało by się ułatwić dostęp do Power boltów (żeby się dało je kupować naprzykład i Djinów), a Rycerzom trzeba koniecznie poprawić średnie hity i możliwe pomniejszyć koszt many na Exori (żeby mogli 3-4 z rzędu uderzać)... może i troche noobowskie mam marzenia, ale skutecznie chyba by były xD

Ribery
04-02-2007, 10:28
Temat na temat balansu profesji w innym dziale -.-

scorp
04-02-2007, 10:31
Tibia robi sie coraz gorsza... najlepsza była, kiedy był klient 7,4?

pozdro

druidek13
04-02-2007, 10:37
@scorp
To wtedy jak dodali (chyba) drugie tereny dla pacc, Darame :o
@topic
Rozwiąże się zagadka mamuta... :D

Dendo_
04-02-2007, 10:39
hmm... moim zdaniem updaty muszą być w Tibii... co to by była za gra bez niczego nowego... a tak wszyscy po update narzekają i narzekają a potem i tak wszyscy sie przyzwyczają i grają... Chciałbym jedynie 1 rzecz.... zeby wkońcu w PEWNYM STOPNIU chociaż wywarzyć Druida z Sorckiem... to dać Tempestowi to 2sqm zasiegu! boże... o ile przez to Sorckiem sie lepiej gra... niektórzy mówią ze Druidem sie lepiej gra od Sorka bo tempest jest najlepszą różdzka dla Druta i wali z energi i że powah na dragi a Sork musi przedostatnia rożdzka - WoCE'm bić i wali hity po 40... no tak tylko ja aktualnie gram Elder Drutem na Candi i na guardach expie i całe szczęscie że drut chociaż VIS'a ma... to można jeszcze jakoś poexpić: hit z tempesta i 2 VISy na 1 guarda... czasem nawet nei zdąrzy hitnać ale o ile lepiej ma sork z WoI...
I jeszcze jedno: mam PACC, i gdy sie skończy kupie napewno następnego jak zwykle... ale chciałbym żeby powstało coś nowego dla FACC'ow... nalezy im sie już... jaki nowy teren czy cuś taki dla średnio lvlowców typu 35-50lv.
Bay ; ]

Szkut
04-02-2007, 10:42
To nowe miasto to chyba venore lub thais

Sir Heike
04-02-2007, 10:44
ale chciałbym żeby powstało coś nowego dla FACC'ow... nalezy im sie już... jaki nowy teren czy cuś taki dla średnio lvlowców typu 35-50lv.
Bay ; ]

dostali respw wyvern i to nie jeden, wedlug mnie na jakis czas wystarczy :D

Elvarus
04-02-2007, 10:59
Wystarczy by knight mocniej uderzał i żeby exori mniej many żarł a dla sorców/druidów wystarczy zrobić 2-ręczne wandy może trochę by pomogło.

Shor'tugal
04-02-2007, 11:03
@Elvarus z tymi dwurecznimy Wandami by nie przeszło. Pomysl... Paladyn użuwa łuku ale bije z daleka. A taki druid z tempestem pojdzie na dragi bez tarczy i co ? :confused:

Re'zi
04-02-2007, 11:06

Z tym się nie zgodze. Gram palkiem ,evul skili to on nie ma ( 70 ), ale jestem pewien ze knight ma o wiele wyższe hity jeśli chodzi o samą wartość. Palek nie ma bardzo wysokich obrażeń na potworach ,ale jego hitki są stabilniejsze.
@Topic
Powinni ztuningować trening dla pala w sensie nie psujących sie sperów ,albo żeby na długo starczyły ,a dla knight'a pożadniejszy czar leczący i exori biorące 30 % many ! ! !

Elvarus
04-02-2007, 11:07
Shor'tugal i oto chodzi Druid/Sorc nie powinien być taki że na klatę draga weźmie
tylko z dystansu powinien bić.

gasiortufta
04-02-2007, 11:44
Według mnie powinno się jedynie poprawić knighta. Zmiana druida, sorca, a nawet palladyna jest bez sensu! Knight traci mnóstwo UH’ów solując jakiegokolwiek lepszego potwora, a co za tym idzie potrzebny jest silniejszy czar leczący chociażby „intense healing” oraz czar offensywny dla posiadaczy kont facc. Paladyn to chyba najbogatsza profesja 60+ pall z 85+ distem idzie na dragon lair i zgarnia ogromne ilości expu nie mówiąc o loocie czyli ruszanie tej profesji jest niepotrzebne. O pozostałych raczej nie trzeba się wypowiadać.

Pozdro

Fpitolony w sprawe
04-02-2007, 11:50
Ta... sorcowie swoje, knighci swoje, palki swoje i druty swoje...
Przeciez wiadomo ze sorc na wyzszym lvlu to wymiatacz i za szybko expi, a knight na odwrot, powinni przede wszystkim TO zbalansowac.
Skoro jestem rookstayerem, a wszyscy sie przejmuja soba to ja tez mam innych w dupie :]
Ekspowiska ot 30 lvi dla rokzataroew!!!1111 i nieh tam bendom mino magi i ghule!!11111

amilold
04-02-2007, 12:22
Ludzie narzekaja na knighta. To własciwie czemu jest ich najwiecej?
Bo to najlatwiejsza profesja dla newbie na poczatek.
wyobrazcie sobie knighta bijacego po 200 w ludzi (jak niektorzy sugeruja ulepszenie dmg) i do tego z sd.
SD to już przesadza, ale hity po 200 w ludzi jak najbardziej powinny być.
Nie bronie sorcow/drutów bo faktem jest ze expią zdecyowanie szybciej. Ale to sporo kosztuje.
Nieprawda, jesli knight i sorc expia z taka sama predkoscia to sorc ma mniejszy waste lub wiecej zarabia. Expienie knightem z predkoscia ponad 200k/h to ogromny waste, sorcem się zwraca z palcem w tyłku.
Najgorzej ma niestety paladyn. Trening to gechenna. A potem bic do 160 non stop dle/dragi/gsy.
Pal w ogole nie musi trenowac. Wbija 40 dist na trollach a potem expi i na 60 lvlu samo wskakuje 80 dysta. Knight musi skillowac 500 godzin zeby miec 80 sworda. A knight z 80 sworda/axe wali slabiej niz pal z 80 dista z boltów. Pal z 80 dista z boltow z lvlem 70-80 spokojnie expi na dragon lordach a knight w dragon lorda wali slabiej niz ten sie leczy. Pozniej pal moze expic na demonach, a knight nadal expi na dragach i zolwiach, ew. warlockach bo w demona nie moze sie przebic.
Zwiekszenie many na visa sprawi, że ludzie zaczną ostro botowac zeby runki na hunty robic. Albo wogole zrezygnują z pacc.
Jesli uwazasz ze 20 many na strzal ktorego sila wynosi 150+ hp jest slusznym rozwiazaniem, to jestes idiotą bez dwoch zdan.
hmm... moim zdaniem updaty muszą być w Tibii... co to by była za gra bez niczego nowego... a tak wszyscy po update narzekają i narzekają a potem i tak wszyscy sie przyzwyczają i grają... Chciałbym jedynie 1 rzecz.... zeby wkońcu w PEWNYM STOPNIU chociaż wywarzyć Druida z Sorckiem... to dać Tempestowi to 2sqm zasiegu! boże... o ile przez to Sorckiem sie lepiej gra... niektórzy mówią ze Druidem sie lepiej gra od Sorka bo tempest jest najlepszą różdzka dla Druta i wali z energi i że powah na dragi a Sork musi przedostatnia rożdzka - WoCE'm bić i wali hity po 40... no tak tylko ja aktualnie gram Elder Drutem na Candi i na guardach expie i całe szczęscie że drut chociaż VIS'a ma... to można jeszcze jakoś poexpić: hit z tempesta i 2 VISy na 1 guarda... czasem nawet nei zdąrzy hitnać ale o ile lepiej ma sork z WoI...
I jeszcze jedno: mam PACC, i gdy sie skończy kupie napewno następnego jak zwykle... ale chciałbym żeby powstało coś nowego dla FACC'ow... nalezy im sie już... jaki nowy teren czy cuś taki dla średnio lvlowców typu 35-50lv.
Bay ; ]
O boze, ale ty glupi jestes. Tempestem sobie poexpisz na dragach razem z visem lub hmm od 50 lvl, a sorcem z woce co mozesz zrobic? Hity masz sorcem na dragach o 20 mniejsze, zal many wydawac na strzaly z woce. I nie pierdziel ze woi lepszy bo na guardach expisz bo guardy tak naprawde śmierdzą - jest to jedno z gorszych i bardziej dupnie przeludnionych expowisk. Ostatnio nawet jest tyle ludzi ze nie ma jak lootbaga robic i zdecydowanie bardziej oplacaja sie dragi - nie dosc ze exp 5 razy szybszy to jeszcze lepszy loot. Jak ktos ma pacca i expi na guardach to chyba mu padlo na mozg. Na tombach nie dosc ze exp 3 razy wiekszy to jeszcze loot 2 razy wiekszy i nikt nie przeszkadza w expieniu. A na tomby lepszy jest tempest bo wiele potworow odpornych na ogien.
@Elvarus z tymi dwurecznimy Wandami by nie przeszło. Pomysl... Paladyn użuwa łuku ale bije z daleka. A taki druid z tempestem pojdzie na dragi bez tarczy i co ?
Boze, ty jakis jestes niedouczony. To spojrz sobie jakie obrazenia drut zadaje, do jasnej cholery -.- Drut ma hmm 80+ i tempest 65 to combo prawie 150 a knight sie meczy i ma srednia 30 z wh na skillu 70 a na skillu 80 tez niewiele ponad 50. A jak drut ma pacca to juz w ogole odstaje od knighta, bo wtedy vis 150+ hp. Wiec sie zastanow zanim cos napiszesz. Dragon z łapy slabo bije i nawet bez tarczy sie bardziej oplaca expic drutem niz knightem, a przynajmniej jest 3 razy szybciej.
Z tym się nie zgodze. Gram palkiem ,evul skili to on nie ma ( 70 ), ale jestem pewien ze knight ma o wiele wyższe hity jeśli chodzi o samą wartość. Palek nie ma bardzo wysokich obrażeń na potworach ,ale jego hitki są stabilniejsze.
Srednia pala w dragon lorda bedzie prawie taka sama jak w zwyklego draga, a srednia knighta w dragon lorda bedzie 2 razy mniejsza niz w zwyklego draga. Na hity pala nie wplywa def i arm tez prawie nie wplywa a na hity knighta wplywa wszystko. W demona pal ostro sieka z bolcow, a knight ma zerowa skutecznosc.
@Topic
Powinni ztuningować trening dla pala w sensie nie psujących sie sperów ,albo żeby na długo starczyły ,a dla knight'a pożadniejszy czar leczący i exori biorące 30 % many ! ! !
No to zobacz sobie jak beznadziejnie nudny jest trening knighta! Pal wbije 40 i idzie expic a knight nawet na skillach 70 zadaje zalosne obrazenia. Porządna gra knightem zaczyna sie dopiero od skilli 80/80 a to jest 500 godzin treningu. W tym czasie pal spokojnie wbije 50 lvl. Knight to ścierwo niepojęte.

Leztat
04-02-2007, 12:23
No i zaczęło sie kazdy swoje poczekamy do lata to zobaczymy co zrobią.

P.S. Moze napiszemy petycje zeby nie zapominali o darmowych ;))

SaDDaM
04-02-2007, 12:51
@2up

Według ciebie knight ma najgorzej, a ona na trening tylko czas traci, a pal tyle kasy na speary i kamienie.
Na 40 diście pal nic nie zrobi bo dużo strzał jest niecelnych więc musi skillować...

A co do profesji magicznych to je lepiej zostawić w spokoju bo i tak im jest dobrze.

amilold
04-02-2007, 13:01
Według ciebie knight ma najgorzej, a ona na trening tylko czas traci, a pal tyle kasy na speary i kamienie.
Czlowieku, pal nic nie traci na trening bo idzie na trolle, a z nich wypadają speary.. Trenowac musi tylko do 40 dista wiec nic nie traci, speary zbiera z trolli.
Na 40 diście pal nic nie zrobi bo dużo strzał jest niecelnych więc musi skillować...
Pal z 40 dista moze expic oplacalnie np na cycach, ghoulach, soldach i innych tego typu potworach. Zwraca sie nawet bez lootbaga.

Belizariusz
04-02-2007, 13:07
JA bym tam nie wprowadzał żadnych usprawnień do wyrównania profesji. Knight ma dużo capa, znakomity bloker i udźwignie bardzo dużo loota. Może sam expić w cisanych jakskinich na co inne profesje nie mogą soie pozwolić, ta gra będzie już za łatwa!!!!!! Zresztą wszyscy w dzisiejszym świecie idą na łatwiznę.....ehhhh:(

amilold
04-02-2007, 13:13
JA bym tam nie wprowadzał żadnych usprawnień do wyrównania profesji. Knight ma dużo capa, znakomity bloker i udźwignie bardzo dużo loota. Może sam expić w cisanych jakskinich na co inne profesje nie mogą soie pozwolić, ta gra będzie już za łatwa!!!!!! Zresztą wszyscy w dzisiejszym świecie idą na łatwiznę.....ehhhh:(
Tępy pomidorze, zauwaz ze runki, manasy i loot można sobie targać po ziemi w bagu (na pvp nikt hlvlowi nie zabierze), blokowanie to strata czasu bo zarabia sie mniej niz solo (trzeba sie dzielic z shooterami) i nie dostaje sie w ogole za nie expa. Expic w ciasnych pomieszczeniach moze tak samo jak sorc bo sorc nie expi z dystansu tylko w zwarciu z morta/visa wiec nie robi mu roznicy czy pomieszczenie jest ciasne czy szerokie. Wez sie zastanow zanim cos napiszesz bo gorszych bredni nie widzialem od 2 lat -.-

Sir Heike
04-02-2007, 13:31
~amilold
mam takie pytanko :D grales kiedys paladynem ? bo wedlug mnie z tego co piszesz... 40 dist na cyce hmmm i 30 strzal na jednego cyklopa ?

exori vis/mort niech zostawia tak jak jest :P jak zwieksza koszt tego zaklecia to ludzie przestana go uzywac, wszyscy przyzwyczaili do tego ze 20 many zabiera, a jak powiedzmy bedzie zabierac 50 to kilka hitow i po calej manie,

trening palka/knighta - knight niby musi trenowac te jak ty to mowisz 500 godzin ale nie musi caly czas tego pilnowac, tzn moze zostawic chlopka isc do kuchni zrobic se kanapke wrocic a tu kilka % wiecej, a palek musi podnosic kamienie/speary, ale tez szybciej dist im rosnie

blokowanie to nie strata czasu... bloker nie musi sie dzielic lootem z shooterami, zalezy jak sie umowia, z reguly knight zgarnia wiekszosc loota, expic nie przyexpi ale zarobi troche :P

runki tachac po glebie... podejdzie jakis 8 lvl noob wywali to ch** wie gdzie np. do wody, kosza czy gdzies na dach i co mu zrobi ten powiedzmy 150lvl ? zabije go ? ha ha ha ...

~Fpitolony w sprawe
zgodze sie z toba ze powinni dla rookstayerow cos zrobic, bo czasem wkurza mnie jak chce szybko rooka przejsc a mi sie po pajakach 20 lvl szwedaja :P

amilold
04-02-2007, 13:59
~amilold
mam takie pytanko grales kiedys paladynem ? bo wedlug mnie z tego co piszesz... 40 dist na cyce hmmm i 30 strzal na jednego cyklopa ?
Na discie 40 idzie na jednego cyca 5-10 strzal czyli wydajemy na jego zabicie tylko 10-20 gp wiec nawet bez robienia lootbaga zwraca sie z loota, którego włożyliśmy do swojego bp.
exori vis/mort niech zostawia tak jak jest jak zwieksza koszt tego zaklecia to ludzie przestana go uzywac, wszyscy przyzwyczaili do tego ze 20 many zabiera, a jak powiedzmy bedzie zabierac 50 to kilka hitow i po calej manie,
Czyli sprawiedliwe jest twoim zdaniem ze hlvl sorc majacy ponad 1k many wydaje 20 many (czyli 11 gp) na strzal ktorego sila waha sie w przedziale od 150 do 200 hp? Dla mnie to jest duzo przegiecie. Tak wielkie obrazenia powinno sie zadawac za odpowiednia cene a nie za półdarmo. 11 gp to jest nic dla sorka 50+ lvl.
trening palka/knighta - knight niby musi trenowac te jak ty to mowisz 500 godzin ale nie musi caly czas tego pilnowac, tzn moze zostawic chlopka isc do kuchni zrobic se kanapke wrocic a tu kilka % wiecej, a palek musi podnosic kamienie/speary, ale tez szybciej dist im rosnie
Boty są zakazane w świetle regulaminu tibii a skillowanie bez bota jest cholernie nudne i uciążliwe. Gdzie ty zamierzasz trenować tak że po zjedzeniu kanapki potwór nie padnie? Slimy padaja jak muchy, nie mowiac juz o slabszych potworach. Za ghoula i monka trzeba słono zapłacić więc wychodzi w sumie drożej niż u pala. Poza tym pal musi trenować tylko do 40 dista i robi to za darmo w ciągu zaledwie kilku godzin, a knight męczy się 500 godzin a przez ten czas można się posrać tymi głupimi glutami zielonymi. Naprawde chyba sobie nie zdajesz sprawy z tego jak cholernie nudny i denerwujacy, bezsensowny jest trening knighta. X(
blokowanie to nie strata czasu... bloker nie musi sie dzielic lootem z shooterami, zalezy jak sie umowia, z reguly knight zgarnia wiekszosc loota, expic nie przyexpi ale zarobi troche
Na demonach gdzie sorc wywala 10 razy wiecej kasy niz knight na pewno knight nie bierze wiekszosci tylko co najwyzej polowe. Podobnie jest na hydrach, a slabszych potworow w ogole nie oplaca sie blokowac bo wiecej kasy zarobi knight na lootbagach. Poza tym blokowanie to prawie 0 expa, a expienie zawsze daje exp i conajmniej zwrot kosztów. Bardziej od kasy liczy sie lvl.
runki tachac po glebie... podejdzie jakis 8 lvl noob wywali to ch** wie gdzie np. do wody, kosza czy gdzies na dach i co mu zrobi ten powiedzmy 150lvl ? zabije go ? ha ha ha ...
Ale ty posrany jestes. 150 lvl z utani gran hur śmignie takiemu 8 lvl przez cały ekran w ciągu sekundy a tamten nawet nie zdąży w niego kliknąć i przeczytać opisu postaci. Jeśli uważasz, że 150 sorc da sobie zabrać baga 8 lvlowi to naprawdę jesteś posrany. A później na expowisku można bez problemu loota ukryć lub nosić koło siebie i nikt ci nic nie zrobi.
~Fpitolony w sprawe
zgodze sie z toba ze powinni dla rookstayerow cos zrobic, bo czasem wkurza mnie jak chce szybko rooka przejsc a mi sie po pajakach 20 lvl szwedaja
Przecież już dodali bossa mino i więcej raczej nie dadzą, bo rook z założenia był i jest po to aby nauczyć się grać i potem jak najszybciej z niego wyjść.

Fpitolony w sprawe
04-02-2007, 14:16
Tak naprawde z tym rookiem to byla ironia :P, gdyby dali expowisko tylko dla rookstayerow to juz nie byloby to samo... chociaz n00by moga wkurzyc... Ale ja nie chce takiego jakby drugiego maina...
edit
Jak bys tak powiedzial mi to bylbys n00bem ^^

Sir Heike
04-02-2007, 14:16
~amilold

nie mow mi ze jestem posrany poprostu mam swoje zdanie i powinienes to uszanowac :P ja szanuje twoje zdanie ale moge sie z tym niezgadzac tak samo jak ty masz prawo niezgadzac sie z moim...

exori vis, nie mowie ze to sprawiedliwe ze 150lvl za 20 many sieka po 200+ hp, ale jakby zwiekszyli koszty many to te zaklecie no malo kto by go uzywal,

trening... nie mowie ze odrazu na bocie nawalac, i nie wiem czy ty sam jestes na swiecie ze slono placic musisz za ghula albo monka ? wystarczy ze dasz 5 manasow koledze ktory akurat robi runki i git, i nie mowie ze trening knightem jest bardzo interesujacy... nikt nie lubi skillowac, a na cyclopa to zuzywa sie 5-10 boltow na 60 discie.... przynajmniej z moich doswiadczen...

na demonach sorc wywala kase ale on zgarnia caly exp.. za to tez trzeba placic, a knightowi nalezy sie "nagroda" w postaci wiekszej czesci loota za poswiecenie czasu temu sorcowi zeby sobie mogl spokojnie poexpic

co z tego ze na rooku dali bossa jak sie nieregularnie respi... wes wyjdz jak najszybciej z rooka jak ci biegaja po expie rookstayerzy.... a jak im powiesz "idz na maina" to cie od noobow wyzywaja X(

amilold
04-02-2007, 14:26
nie mow mi ze jestem posrany poprostu mam swoje zdanie i powinienes to uszanowac ja szanuje twoje zdanie ale moge sie z tym niezgadzac tak samo jak ty masz prawo niezgadzac sie z moim...
Wkurza mnie to cale uposledzenie knighta i pewnie dlatego sie unosze. Mam juz dosc owntibii sorcow.
exori vis, nie mowie ze to sprawiedliwe ze 150lvl za 20 many sieka po 200+ hp, ale jakby zwiekszyli koszty many to te zaklecie no malo kto by go uzywal,
No i dobrze, sorc nie powinien walczyc w zwarciu tylko z dystansu.
trening... nie mowie ze odrazu na bocie nawalac, i nie wiem czy ty sam jestes na swiecie ze slono placic musisz za ghula albo monka ? wystarczy ze dasz 5 manasow koledze ktory akurat robi runki i git, i nie mowie ze trening knightem jest bardzo interesujacy... nikt nie lubi skillowac
A sorc w tym czasie moze sobie robic gfb/sd na life ringach i odnosi jeszcze wieksza korzysc niz knight bo nie dosc ze zarabia (w przeciwienstwie do knighta) to mlvl idzie w zawrotnym tempie.
a na cyclopa to zuzywa sie 5-10 boltow na 60 discie.... przynajmniej z moich doswiadczen...
Na otsie moze i tak bo tam jest zwiekszony procent hitow nietrafionych.
na demonach sorc wywala kase ale on zgarnia caly exp.. za to tez trzeba placic, a knightowi nalezy sie "nagroda" w postaci wiekszej czesci loota za poswiecenie czasu temu sorcowi zeby sobie mogl spokojnie poexpic
W takim razie knight sobie za dlugo nie pozarabia, bo sorc nie bedzie mial kasy na kolejny hunt jesli wiekszosc loota bedzie zbieral knight. Knight sam na demony nie pojdzie a jak chce miec sorca-shootera to musi sie z nim tak dzielic zeby obydwaj mieli kase na kolejne hunty. Z tego co wiem to na prawie wszystkich demon huntach dzieli sie tak ze polowa blokera a reszte rozdzielaja pomiedzy shooterow.
co z tego ze na rooku dali bossa jak sie nieregularnie respi... wes wyjdz jak najszybciej z rooka jak ci biegaja po expie rookstayerzy.... a jak im powiesz "idz na maina" to cie od noobow wyzywaja
Jak sie ma pacca to nawet rookstayerzy nie straszni i rook sie robi w 1-2h. (wieczorem nawet szybciej jak jest pelno ludzi na serwerze) Moja propozycja - kup pacc juz dziś! :p

Sir Heike
04-02-2007, 14:35
dla twojej wiadomosci ja bez pacca sie nigdzie nie ruszam od ponad pol roku..

co do tych hitow to nie wiem jak jest na otsie bo nigdy nie gralem, ale skoro tak mowisz .....

Szafa
04-02-2007, 14:36
@amilold
wyjdz!
grales kiedys w pallem lub knightem albo nawet sorcem ??
co do twojego 70 skill i srednia hita 30 z war hammera ... zal.pl
40 dista palem i exp... zal.pl
palladyn bije wiecej od knighta ...zal.pl (kumpel 84 skilla i 122 best w czlowieka, a ja mam 90 dista i 178 w potwora)
jedyne w czym sie zgodze to ze sorc/drut maja najlepiej... ale zeby im visy za 40 many dawac ... lepiej dac cos pallowi i knightowi niz odbierac, jak to cipy maja w zwyczaju, odbierac palladynowi ...

I CO DO LUDZI CO MOWIA ZE SPEARY SIE NIE POWINNY LAMAC...za pozno troche bo ja na 90 dista na 50 lvl jakos ochoty trenic wiecej nie mam, to czemu ja stracilem tyle kasy a inni maja nie tracic ?? to nie zrownowazy, trzeba czegos wiecej niz treningu ... EXPA , HITOW

Ane
04-02-2007, 14:40
Ktos wczesniej wspomnial o nowej profesji. Ogolnie pomysl nie jest zly, ale jaka to profesja???:D
Mamy wojownika wymiatajacego mieczem, mamy kozaka walacego lukiem lub kusza i na koniec dwoch gosci zajmujacych sie magia. Co tu wiecej dodac???

Ane
04-02-2007, 14:44
A jesli chodzi o zmiany w profesjach to czy nie mozna zrobic czegos, zeby drut bardziej roznil sie od sorca??? Drut i sorc sa PRAWIE identyczni!!!

Mitas
04-02-2007, 14:44
hmmm wg mnie dział do proponowania tego co mogło by być dodane do Tibii jest na forum tibia.com -.- po co to piszecie tu jeśli nic to nie da? tylko się pokłócicie? pomyślćie na przyszłość plax ;]

Fpitolony w sprawe
04-02-2007, 14:50
@amilold
wyjdz!

palladyn bije wiecej od knighta ...zal.pl (kumpel 84 skilla i 122 best w czlowieka, a ja mam 90 dista i 178 w potwora)

Pall ma znacznie lepsza srednia naabq -.^, 40 dista to rzeczywiscie przesada , ale od 60 na 25 lvlu wystarczy spokojnie

amilold
04-02-2007, 14:51
@amilold
wyjdz!
grales kiedys w pallem lub knightem albo nawet sorcem ??
co do twojego 70 skill i srednia hita 30 z war hammera ... zal.pl
No co ja poradzę na to, że knight ma taką średnią? To miałem skłamać, że wali "mastah" hity po 300 hp? Owszem, zdarzaja się czasami hity po 150+ hp, ale co drugi hit albo nawet i częściej to chmurka/gwiazdka więc na tym skillu taka średnia właśnie wychodzi.
40 dista palem i exp... zal.pl
To nie moja wina ze ty expic nie potrafisz i dajesz sie cycom klepac z lapy.
No i co z tego ze knight ma wieksze best hity skoro co drugi strzal to chmurka a u pala 99% wchodzi w potwora?
jedyne w czym sie zgodze to ze sorc/drut maja najlepiej... ale zeby im visy za 40 many dawac ...
Zrozum ze sorc to z zalozenia profesja do atakowania z dystansu runami a nie do walki w zwarciu. Visy i morty wypaczaja sens tibii, powinny sie duzo mniej oplacac niż teraz, bo sorc nie jest profesja do walki w zwarciu!
40 dista to rzeczywiscie przesada , ale od 60 na 25 lvlu wystarczy spokojnie
Kolejny co daje sie klepac potworkom w zwarciu i na tej podstawie wyciaga wnioski ze "nie da sie expic na 40 dista"... 40 dista spokojnie wystarcza do efektywnego expienia na cyklopach, ghoulach, dwarfach soldierach i jeszcze kilku innych potworach ktorych nazw w tej chwili nie pamietam. Jedyne co trzeba robic to nie dac sie klepac z lapy potworom. Ale dla was widac to już za trudne....

Ane
04-02-2007, 14:55
Zgadzam sie z osobami, ktore twierdza ze przydaloby sie wspomoc palla.
Powinni zrobic cos, zeby ta profesja byla troszke bardziej ,,atrakcyjna,,:] Jesli chodzi o np. desert quest to jest ich jak na lekarstwo!!!

amilold
04-02-2007, 14:58
Pala tez powinni polepszyc ale nie az tak bardzo jak knighta. Knight jest obecnie znacznie slabsza profesja od pala wiec to jego powinni w pierwszej kolejnosci i najbardziej ulepszyc a dopiero potem pala.

Modus
04-02-2007, 15:00
@amilold

Co Ty pierdolisz ja mam knighta i skille takie jak w opisie i wcale jakos sie nie meczylem tym skillowaniem. Dla mnie to byla chwila odpoczynku od monotonnego expienia itp. Rozmowy z przyjaciolmi itp. Ale Ty pewnie teog nie czaisz.

Aha i co do tego ze ktos z paccem expi na guardach ma cos z mozgiem. Ja teraz zrobilem se sorca. W tydzien wbilem 33 a w drugi tydzien z 33 na guardach 50 lvl. Loot tez jest lepszy niz na tombie ... wystarczy all zbierac i sellowac. Nie znasz sie to sie nie udzielaj.

Next sprawa. Wyjdz z rooka w mniej niz godzine. Jestem pewny ze tego nie potrafisz zrobic tak samo jak wiekszosc ludzi. Byl kiedys konkurs na tibia.pl ze mozna tylko expic na rooku. Czasu bylo duzo wiecej niz godzina a najwiekszy lvl to chyba 12 wiec znowu sie nie odzywaj jak czegos niewiesz.

EDIT:

amilold widze ze znowu zablysneles. 99% wchodzi u palla ? To idz wystrzel 100 boltow i powiedz ile nie weszlo idioto -.-

Sir Heike
04-02-2007, 15:00
~amilold
czlowieku nie chodzi o to ze z lapy daje sie bic cyclopowi... tylko expienie z 40 dista to strata czasu i strzal/boltow, a doskilowanie do tego 60 dista to jest 1 gora 2 dni, a hity wchodza kilka razy lepsze....

i nie gadaj o jakis tam glupich srednich... bo to zupelna bzdura...

amilold
04-02-2007, 15:06
@amilold

Co Ty pierdolisz ja mam knighta i skille takie jak w opisie i wcale jakos sie nie meczylem tym skillowaniem. Dla mnie to byla chwila odpoczynku od monotonnego expienia itp. Rozmowy z przyjaciolmi itp. Ale Ty pewnie teog nie czaisz.
Jesli dla ciebie skillowanie jest odpoczynkiem to... gratz uzależnienia od Tibii! Tak naprawde skillowanie jest nudne jak flaki z olejem ale jak ktos jest nalogowcem to raczej tego nie zrozumie.
Aha i co do tego ze ktos z paccem expi na guardach ma cos z mozgiem. Ja teraz zrobilem se sorca. W tydzien wbilem 33 a w drugi tydzien z 33 na guardach 50 lvl. Loot tez jest lepszy niz na tombie ... wystarczy all zbierac i sellowac. Nie znasz sie to sie nie udzielaj.
Loot moze i troche lepszy ale ciagle chodza jakies noobki i przeszkadzaja w expieniu. Czesto ktos atakuje lootbaga, a exp jest 3 razy gorszy niz na tombie.
Next sprawa. Wyjdz z rooka w mniej niz godzine. Jestem pewny ze tego nie potrafisz zrobic tak samo jak wiekszosc ludzi. Byl kiedys konkurs na tibia.pl ze mozna tylko expic na rooku. Czasu bylo duzo wiecej niz godzina a najwiekszy lvl to chyba 12 wiec znowu sie nie odzywaj jak czegos niewiesz.
Ścisznij gębę, "wszechwiedzący" -.- Sam widzialem film jak koles robil rooka w 53 minuty.
~amilold
czlowieku nie chodzi o to ze z lapy daje sie bic cyclopowi... tylko expienie z 40 dista to strata czasu i strzal/boltow, a doskilowanie do tego 60 dista to jest 1 gora 2 dni, a hity wchodza kilka razy lepsze....

i nie gadaj o jakis tam glupich srednich... bo to zupelna bzdura...
To co mam liczyc same best hity i na tej podstawie rozpowiadac ze "knight rox"? Expienie z 40 dista na cycach jest oplacalne jesli zbiera sie loot. Lepiej expic niz trenowac bo u pala skill przy expieniu wchodzi tylko 1,5 do 2 razy wolniej.
EDIT:

amilold widze ze znowu zablysneles. 99% wchodzi u palla ? To idz wystrzel 100 boltow i powiedz ile nie weszlo idioto -.-
To zalezy na jakim skillu. Na skillu 70+ wchodzi wlasnie 99%, a skill 70+ palem wchodzi bardzo szybko podczas expienia.

Sir Heike
04-02-2007, 15:17
dobra mow tam sobie co chcesz.... skoro uwazasz ze tak jak mowisz jest lepiej to prosze bardzo.. ja juz nie mam pomyslow jak cie przekonywac...tylko dla mnie liczenie kazdej chmurki czy tam gwiazdki (czy jak ty to tam nazywasz) mija sie z celem....

~Modus
wlasnie, w trakcie skilowania knighta mozna odpoczac, a nie ciagle ten exp i exp... tylko wes to amiloldowi wyjasnij 8o

Praktikerman
04-02-2007, 15:17
W woli ścisłości: potworów, nie licząc tych okresowych (prymityve, Grynch Clan Goblin) oraz nie licząc Bossów (Fluffy, Minishabaal, Yeti) i nie licząc pułapek (jungle maw, death slicer) jest około 170.

(dla pewności policzę jeszcze raz i podam dokładny wynik) :P

@edit:
tak jak obiecałem, dokładny wynik bez w/w stworów
34 zwierzęta (przyjmując mamuta)
16 trujących (robale, slimy itp. :P)
6 żab (licząc toad czyli ropuchę oraz żaby kolorami)
2 rośliny (nie licząc jungle maw, bo to pułapka)
3 małpy
3 jaszczury
25 ludzi (zwięrzęta pokonały ludzi :P)
3 elfy (taka szlachetna rasa, a ich tak mało? CIPSOFCIE, zrób więcej!!!!!)
4 krasnoludy
3 dworci (takie maluchy, a tyle samo co elfów x()
9 orków (licząc Goblina)
4 trolle
4 minotaury
18 nieumarłych (nie licząc Undead Minion, bo ich już nie ma)
3 giganty (cyklop, Kamienny Golem, Behemot)
10 Quara (5 quara, 5 quara scouts)
13 magicznych kreatur (Dżiny, Żywiołaki, nie licząc Halloween Hare ani Mimica)
4 smoki (licząc wywernę i hydrę)
11 demonów (w tym "rączki", Koszmary itp.)
razem: 175 stworów
a jak ktoś nie wierzy, niech sprawdzi na tibia.erig.net :P

@edit:
znowu kilka stworków, tym razem tych pozostałych:P
7 pułapek (przyjmując, że istnieje "lavahole")
8 faraonów
27 bossów (wliczając Son of Verminor)
2 inne stwory (Halloween Hare oraz Mimic)
4 stwory których już nie ma (Prymityw, Grynch Clan Goblin, Haker, Tibia Bug)
czyli razem: 48

i to już wszystkie stwory!!!
Wszystkich razem są dokładnie 223 potwory z którymi teoretycznie możemy się zmierzyć :P

(w bossach nie liczyłem Infernatila, Apocalypsa i Verminora)

amilold
04-02-2007, 15:24
dobra mow tam sobie co chcesz.... skoro uwazasz ze tak jak mowisz jest lepiej to prosze bardzo.. ja juz nie mam pomyslow jak cie przekonywac...tylko dla mnie liczenie kazdej chmurki czy tam gwiazdki (czy jak ty to tam nazywasz) mija sie z celem....
Nie mozna tego nie liczyc bo to jest wlasnie ta przewaga pala nad knightem. Knight bardzo czesto w ogole nie trafia w potwora i jest chmurka/gwiazdka a pal prawie zawsze trafia. (na discie 70+ praktycznie zawsze)
~Modus
wlasnie, w trakcie skilowania knighta mozna odpoczac, a nie ciagle ten exp i exp... tylko wes to amiloldowi wyjasnij
Ja bym się posrał patrząc 500 godzin w zielone gluty. Nie wiem jak wy to wytrzymujecie. Już wolę robić runy niż skillować, chociaż to też jest nudne.

Zummer
04-02-2007, 15:25
No, no. Nowe miasto, hmm, czyżby na jednej z lodowych wysp je zrobią ? ;p

Sir Heike
04-02-2007, 15:27
Ja bym się posrał patrząc 500 godzin w zielone gluty. Nie wiem jak wy to wytrzymujecie. Już wolę robić runy niż skillować, chociaż to też jest nudne.

tym tekstem mnie ubawiles... <hahaha> kto ci kutwa kaze lampic sie caly czas w slimy ? znasz kogos co tak robi ??? ja nie...

amilold
04-02-2007, 15:28
tym tekstem mnie ubawiles... <hahaha> kto ci kutwa kaze lampic sie caly czas w slimy ? znasz kogos co tak robi ??? ja nie...
Jesli masz na mysli kumpli to: wole gadac z kumplami w rl niz na guild chacie a do tibii sie logowac tylko na exp, questy, hunty, wojny i inne ciekawe wydarzenia. Skillowanie jest nudne jak flaki z olejem, a bycie online 24/7 mija sie z celem. Gra jest po to zeby dostarczac przyjemnosci a nie zanudzać tak jak skillowanie knightem.

Sir Heike
04-02-2007, 15:36
Jesli masz na mysli kumpli to: wole gadac z kumplami w rl niz na guild chacie a do tibii sie logowac tylko na exp, questy, hunty, wojny i inne ciekawe wydarzenia. Skillowanie jest nudne jak flaki z olejem, a bycie online 24/7 mija sie z celem. Gra jest po to zeby dostarczac przyjemnosci a nie zanudzać tak jak skillowanie knightem.

ja jak skilowalem to robilem tak: biore full food ide na te zielone gluty zbijam matke do reda leje summony i czytam ksiazke... przeczytam 2 strony zmieniam slima, bardzo kozyste rozgospodarowanie czasu.... a to ze dla ciebie skilowanie rowna sie granie w tibie 24/7 to juz nie moja wina

:baby:

amilold
04-02-2007, 15:40
ja jak skilowalem to robilem tak: biore full food ide na te zielone gluty zbijam matke do reda leje summony i czytam ksiazke... przeczytam 2 strony zmieniam slima, bardzo kozyste rozgospodarowanie czasu.... a to ze dla ciebie skilowanie rowna sie granie w tibie 24/7 to juz nie moja wina

:baby:
Uhahahahahahaha, to mnie teraz rozwaliłeś. Przecież slimy się same nie leczą i co chwilę zabijasz jednego z nich jeśli cały czas atakujesz, więc nie można na nich skillować afk. Twój komentarz świadczy albo o tym ze uzywasz bota ktory ci sam zmienia atak na innego slime'a albo grasz na otsach. Slimy mają tak żałośnie słaby def że padają co chwilę jak muchy nawet jesli uzywasz zwyklego nozyka! Jesli padnie ten co go atakujesz to musisz zmienic atak na nastepnego klona, a to wymaga ingerencji czlowieka bo sam klient tibii tego nie zrobi.

--Cienius--
04-02-2007, 15:41
Modus przerwa na rozmowy z przyjaciołmi 800 h + to co ty nakreciles? Rozmowy w toku?

Sir Heike
04-02-2007, 15:45
Uhahahahahahaha, to mnie teraz rozwaliłeś. Przecież slimy się same nie leczą i co chwilę zabijasz jednego z nich jeśli cały czas atakujesz, więc nie można na nich skillować afk. Twój komentarz świadczy albo o tym ze uzywasz bota ktory ci sam zmienia atak na innego slime'a albo grasz na otsach. Slimy mają tak żałośnie słaby def że padają co chwilę jak muchy nawet jesli uzywasz zwyklego nozyka! Jesli padnie ten co go atakujesz to musisz zmienic atak na nastepnego klona to wymaga ingerencji czlowieka bo sam klient tibii tego nie zrobi.

przepraszam bardzo ale czy ty umiesz czytac ? napisalem "przeczytam 2 strony i ZMIENIAM slima"... bot to se wiesz gdzie mozesz wsadzic...

tomektrz
04-02-2007, 15:46
No no, CipSoft bierze sie do roboty ;).

Pewnie cos knightowi zrobia nowego w letnim updacie :).

Urwą mu łapy... tak dobrze jak kiedyś to już nigdy nie będzie.

--Cienius--
04-02-2007, 15:47
Up nei wierzysz ze ludzie skilluja na bocie na sslimach?? phi pokazalbym ci jak to zrobic ale nie chce ;p

Finch
04-02-2007, 15:50
Przeczytałem cały ten post i uważam że niektórzy wiedza co piszą ale niestety są i tacy co klepią bzdury...;(

Proszę o uszanowanie mojego zdania a nie wyzywanie mnie i nietolerancję!!

Pierwsza uwaga do almoid'a: czy ty piszesz o wyrównaniu profesjii czy tylko ulepszeniu knighta, gdyz zapewne taką profesją grasz?! Gdyż z Twojego pisania wynika że tylko knight jest taki słaby i że on nic nie ma i że trzeba tylko to zmienić...
Wkurza mnie to że niektórzy piszą że najlepiej jakby ulepszyć knighta ewentualnie palla ale sorca i druta nie....Moim zdaniem :
-owszem knightowi powinni zmniejszyć potzrebną mane na exori, dać exurę gran ( i tak mu wiele nie da bo ma mały mlvl),
-palladynowi tez powinni dodać jakis czar ofensywny,
-ale za to sorca i druida udupić np zwiększając potzrebna manę na dany czar np żeby takie exori vis/mort/flam i te inne brały tyle many ile wynosi lvl danego sorca/ druta, czyli na 200 lvlu po 200many,

Jeżeli będa cięgle coś dodawać i tak ciągle udupiać tą grę to w końcu nikt nie będzie w to grał,.. Moim zdaniem powinni dużo zabrać magom a cos dodać pallkom i druidom (pisze tu o wyrównywaniu profesjii a nie o ulepszaniu jednej z nich).
To nie prawda że łatwiej sie expi knightem niż pallkiem i sorcem. Knight zużywa dużo uhów bo jest w ciągłym kontakcie z potworkami. Wiem że trochę namieszałem ale mógłbym o tym pisać w nieskończoność....
Tak więc podsumowując knight i pall są prawie równi gdyż pall wiecej wali ze strzał ale ma za to słabszy def (lub wogóle go nie ma) i te profesje powinny być ulepszone. Sorci i druty powinny być udupione i to nie lekko..!!

Sir Heike
04-02-2007, 15:50
Up nei wierzysz ze ludzie skilluja na bocie na sslimach?? phi pokazalbym ci jak to zrobic ale nie chce ;p

nie to ze nie wieze.. ja poprostu nigdy nie uzywalem zadnych "pomocy" do tibi... zawsze all osiagalem sam, dla mnie koles ktory ustawi se bota i pojdzie w kime poprostu nie mam do niego szacunku...

amilold
04-02-2007, 15:52
przepraszam bardzo ale czy ty umiesz czytac ? napisalem "przeczytam 2 strony i ZMIENIAM slima"... bot to se wiesz gdzie mozesz wsadzic...
1 slime starczy tylko na 1-2 minuty treningu, więc trening afk na slime jest niemozliwe. Trzeba się prawie cały czas gapić w ekran.
Wierzę, ale to nielegalne. Chętnie zraportuje takiego nooba, mimo ze sam posiadam bota (w celach poznawczych) to go nie uzywam i staram sie grac uczciwie.

@Finch
Zgadzam się z tobą w 100%.

Sir Heike
04-02-2007, 15:58
1 slime starczy tylko na 1-2 minuty treningu, więc trening afk na slime jest niemozliwe. Trzeba się prawie cały czas gapić w ekran.

wiesz jak nielubisz czytac to se mozesz wlaczyc filmiki na maxiorze.... mi wkazdym razie te 1-2 minuty wystarczaja na przeczytanie tych moich 2 stron ksiazki po ktorych spokojnie se moge zmienic slima i pospamowac jakims zakleciem dla m lvl...
ale mam taka propozycje, zakonczmy ta dyskusje bo poki co to polowa calego tego tematu to wymiana pogladow miedzy nami xD jeszcze nas zbanuja albo cos xd

Draggy_Slayer
04-02-2007, 16:23
i teraz bedzie gdybanie pol roku kogo ulepsza a kogo nie

moim zdaniem zadnej rewolucyjnej zmiany nie bedzie

z moich poboznych zyczen -
mogliby pozwolic knightom na spalanie sp (bo po co mi 200:P)
np. ice rapier (ale wtedy by musieli ice axe i ice cluba dodac co raczej nie mozliwe) making:)
przydaloby sie bo (przynajmniej ja) nie bylbym zmuszony szukac ice rapier providerow przed anihilatorem, postalbym afk 2 dni i juz;p
sword/club/axe ring making
tez przydatne :) albo np zrobic jeden blank ring (z jakiegos questa) i za xx many mozna byloby go doladowywac np -1mp - 1 sekunda dzialania
i mozna byloby go ladowac
wreszcie jakies zaklecia spontaniczne
np. podwojenie sily exori za np 50 souli albo 100 souli (przydatne na questach, takie male ue) co wreszcie pozwalaloby knightowi troche bardziej sie usamodzielnic

a propo sorcow i druidow
co im jeszcze trzeba? sorcom
maja ue :) maja visy i expia sobie z zawrotnymi predkosciami)

a propo druidow
jakis nowy czar? albo ulepszenie poxa

a propo palkow to sie nie wypowiadam bo zrobilem go tlyko po to zeby pojsc na deserta i mi gdzies zalega:P
ale z tego co wiem to palkowie narzekaja na zdobywanie kamieni, wiec moze czar spontaniczny ktory tworzy kamienie:)

mam nadzieje ze w nowym miescie znajdzie sie nowe expiwisko dla 100+ knghtow bo zolwie troche przeludnione:P

Finch
04-02-2007, 16:35
Mądrze się wypowiedziałeś tylko szkoda że na temat knighta, którym grasz...
Szkoda tylko że CipSoft i tak nic nie wyciągnie z tego co my tu piszemy:p A niektórzy rozpisuja się jakby książke pisali :D

SaDDaM
04-02-2007, 16:51
Dla paladyna mogli by zrobić czar który by zadawał jednorazowo, jakimś kosztem podwójne obrażenia (double dmg) czy coś takiego :]

No i jak ktoś u góry wspomniał czar na kamienie lub coś takiego. Sam jestem palem i mnie męczy takie nudne zbieranie kamieni bo na respie goblinów tyle noobków łazi że aż ciężko zliczyć.

I chciałbym jeszcze dodać że mogły by powstać distans ringi coś podobnego do sword/club/axe ringów

Draggy_Slayer
04-02-2007, 16:54
@up

wiesz bo ja zawsze gralem knightem i szczerze nie wyobrazam sobie gry inna voc a knighta znam od podszewki :) wiec tylko na tem temat umiem sie jakos z sensem wypowiedziec

Finch
04-02-2007, 16:59
OMg Jakby to wyglądało że pallek se kamienie robi :P Moim zdaniem powinni zmniejszyć łamanie siespearów i kamieni i dodali jakis czar dla knighta i palla że zabira ileś tam many a zwieksza tam o iles hity przez pewien czas....
Ale osobiscie jestem za tym żeby nic nie dodawać tylko odjąc bo gra w której potworka można miec na 2 czy 3 hity to nie ma sensu...

amilold
04-02-2007, 17:22
wiesz jak nielubisz czytac to se mozesz wlaczyc filmiki na maxiorze.... mi wkazdym razie te 1-2 minuty wystarczaja na przeczytanie tych moich 2 stron ksiazki po ktorych spokojnie se moge zmienic slima i pospamowac jakims zakleciem dla m lvl...
ale mam taka propozycje, zakonczmy ta dyskusje bo poki co to polowa calego tego tematu to wymiana pogladow miedzy nami xD jeszcze nas zbanuja albo cos xd
Czytanie książki w ten sposób jest bardzo uciążliwe. Trudno się wtedy skupić na treści tej książki. Sytuacja wyglada duzo lepiej w przypadku sorca/druta poniewaz robiac runy wystarczyc cos zjesc i powiedziec raz na 10+ minut. (nawet jak sie robi z life ringiem to majac 1k+ many możemy długo poczekać i mana się nie marnuje) Mlvl sorcowi/drutowi daje duzo wiecej niz knightowi skill. Kazdy mlvl to vis/mort mocniejszy o 2-3 hp podczas gdy kazdy skill to cios z broni mocniejszy o 1-2 hp. Na dodatek sorc moze pojsc expic i wtedy juz sytuacja zmienia sie znacząco na jego korzysc bo lvl ma wplyw na obrazenia zadawane z magii a nie ma wplywu (lub prawie nie ma) na obrazenia zadawane wrecz.

Shiantis
04-02-2007, 17:31
Moim zdaniem najlepszą profesją jest sorc i to właśnie nim gram. Mam nadzieję tylko, że "ulepszenie profesji" nie będzie wyglądało tak, że odejmą coś magowi albo wprowadzą jakieś ograniczenia... Życie maga wcale nie jest takie kolorowe. Pozostaje mi tylko z niepokojem czekać na update...
A z nowego miasta się cieszę, jak nie będzie dla pacc to od razu się przeprowadzam ^^

Dawergo
04-02-2007, 17:57
Jak tak czytam to wszyscy mowia ze sorc/drut najlepszy. Sam mam druta i uwazam ze sorc ma lepiej bo ma wiecej czarow do ataku, niby druid ma to exori vis ale nie moze tak jak sorc lurowac sobie tlum potworow i ue walnac albo mort hura a to wbrew pozorom duza roznica. Duzo ludzi uwaza ze knight jest do dupy, knight jest do dupy tylko jesli sie ma dupne skille, tak to najszybciej robi kaske przez co moze pozwalac sobie na czeste hunty dragoe itp gdzie ma exp, a potem zalozmy znow na poh sie dorobic i tak dalej.

amilold
04-02-2007, 18:16
Moim zdaniem najlepszą profesją jest sorc i to właśnie nim gram. Mam nadzieję tylko, że "ulepszenie profesji" nie będzie wyglądało tak, że odejmą coś magowi albo wprowadzą jakieś ograniczenia... Życie maga wcale nie jest takie kolorowe. Pozostaje mi tylko z niepokojem czekać na update...
A z nowego miasta się cieszę, jak nie będzie dla pacc to od razu się przeprowadzam ^^
Mam nadzieję że coś ci odbiorą i to najchętniej visa bo jak sam zreszta napisales "sorc to najlepsza profesja" a profesje powinny byc jednakowo dobre wszystkie czyli powinni albo cos dac pozostalym albo tobie odebrac. Zycie maga jest obecnie banalnie proste, jego jedyna wada jest maly cap ale to mozna latwo nadrobic tachając worki na poziomie. (na swiecie pvp nikt hlvlowi nie zabierze worka no chyba ze jest idiotą)
Duzo ludzi uwaza ze knight jest do dupy, knight jest do dupy tylko jesli sie ma dupne skille, tak to najszybciej robi kaske przez co moze pozwalac sobie na czeste hunty dragoe itp gdzie ma exp, a potem zalozmy znow na poh sie dorobic i tak dalej.
Ale burak z ciebie, zrozum ze po pierwsze trening jest bardzo nudny i trwa minimum 500 godzin do 80/80 a przez ten czas sorc spokojnie wbije 50 lvl i jest lepszy od knighta, a po drugie knight nawet na wysokich skillach nie jest w stanie przebić się przez def np demona czy hydry a sorc na tych potworach masowo expi. Najwiecej kasy zarabia pal bo jako jedyny atakuje z dystansu wiec traci niewiele hp a ma duzo tansze leczenie niz knight i wieksze srednie hity z bolcow niz knight z broni. Knight jak expi z predkoscia ponad 200k/h to ma ogromny waste, a sorc moze expic nawet 400-500k/h i miec zysk np na demonach z ue albo behe tak wiec knight podczas expa nie ma przewagi ani w szybkosci ani w oplacalnosci expa. Podczas huntow knight jest tylko blokerem wiec w ogole nie dostaje expa i na powazniejszych huntach traci polowe loota na rzecz blokerów wiec czesto bardziej oplaca sie samemu expic.

Ancient_12
04-02-2007, 18:18
Jak was czytam czasem sie zaczynam śmiać a czasem ciekawią mnie pomysły xD

Mag - nic i tak ma za dobrze, może tylko żeby mort hur zabierał jeszcze więcej many (hit równy sile SD a zabiera 250 many)...
Druid - w sumie tak jak u Maga niech nic nieruszają, ale mogliby z tym Poison Stormem coś zrobić, połowa graczy nawet pewnie niewie, że takie coś istnieje. xd
Paladyn - Jak ktoś wspomniał Distans ringii, możliwość kupowana Power Boltów (np. u Djinów) i polepszenie dmg, niech chociaż lvl też wpływa na zadawane obrażenia. ;p
Rycerz - tu trzeba wiele mu dodać, kilkanaście update'ów był ignorowany teraz jego kolej: polepszenie dmg jak w przypadku paladyna, wpływ lvl na dmg, niech dadzą silniejsze bronie, albo polepszą atak obecnych (głupie ale fajne) xD

Dodatkowo by się przydały expowiska dla paladyna i rycka po 150+ lvl, każdy na to narzeka... ;d

Może i głupie propozycje, ale to moje zdanie krytyka zawsze jest xP

Dawergo
04-02-2007, 18:35
Mam nadzieję że coś ci odbiorą i to najchętniej visa bo jak sam zreszta napisales "sorc to najlepsza profesja" a profesje powinny byc jednakowo dobre wszystkie czyli powinni albo cos dac pozostalym albo tobie odebrac. Zycie maga jest obecnie banalnie proste, jego jedyna wada jest maly cap ale to mozna latwo nadrobic tachając worki na poziomie. (na swiecie pvp nikt hlvlowi nie zabierze worka no chyba ze jest idiotą)

Ale burak z ciebie, zrozum ze po pierwsze trening jest bardzo nudny i trwa minimum 500 godzin do 80/80 a przez ten czas sorc spokojnie wbije 50 lvl i jest lepszy od knighta, a po drugie knight nawet na wysokich skillach nie jest w stanie przebić się przez def np demona czy hydry a sorc na tych potworach masowo expi. Najwiecej kasy zarabia pal bo jako jedyny atakuje z dystansu wiec traci niewiele hp a ma duzo tansze leczenie niz knight i wieksze srednie hity z bolcow niz knight z broni. Knight jak expi z predkoscia ponad 200k/h to ma ogromny waste, a sorc moze expic nawet 400-500k/h i miec zysk np na demonach z ue albo behe tak wiec knight podczas expa nie ma przewagi ani w szybkosci ani w oplacalnosci expa. Podczas huntow knight jest tylko blokerem wiec w ogole nie dostaje expa i na powazniejszych huntach traci polowe loota na rzecz blokerów wiec czesto bardziej oplaca sie samemu expic.

Masz troche racji, nawet sporo, a co powiesz o druidzie? tez ma demce z ue walic? :D

amilold
04-02-2007, 19:03
Masz troche racji, nawet sporo, a co powiesz o druidzie? tez ma demce z ue walic?
Druid wali z sd i wychodzi na tym znacznie gorzej od sorca ale i tak mu sie zwraca z dużą nawiązką, a expi z predkoscia ponad 200k/h. Knight expiac z predkoscia ponad 200k/h zawsze ma ogromny waste, a pal ledwo co wychodzi na zero jesli ma szczescie do loota.

Zresztą poczytajcie sobie wywiad z najlepszym druidem - mateuszem dragonem wielkim. Napisal on wyraznie ze expi na demonach z sd na goromie i mu się zwraca. A expi z predkoscia grubo ponad 200k/h co mozna latwo obliczyc ze statystyk na erigu. Sprobujcie expic knightem z taką prędkościa. :D Prawie niemozliwe a jeśli nawet to będzie gigantyczny waste :D

Sir Heike
04-02-2007, 19:16
Czytanie książki w ten sposób jest bardzo uciążliwe. Trudno się wtedy skupić na treści tej książki.

mam podzielna uwage 8o

a ty ciagle ze skillowanie nudne... moze i jest nudne ale jak komus sie chce to prosze bardzo, a ty co drugi post wciskasz ludziom "o rany jakie to nudne, jak flaki z olejem, pincet godzin trz trenic"...
obale twoj mit ze na hydry idzie sie blokowac z ful defem... kto ci to powiedzial ? nie wiem czy sie smiac czy plakac, hydry to bron dwureczna i ful atak! :P
jeszcze jedna sprawa, wszystkich co sa innego zdania niz ty wyzywasz od burakow, pomidorow, zasrancow... i po kiego wacka ? w tym momencie sam jestes tym burakiem...
mialem skonczyc ten temat a tu znowu... :<

Belizariusz
04-02-2007, 19:46
Tępy pomidorze, zauwaz ze runki, manasy i loot można sobie targać po ziemi w bagu (na pvp nikt hlvlowi nie zabierze), blokowanie to strata czasu bo zarabia sie mniej niz solo (trzeba sie dzielic z shooterami) i nie dostaje sie w ogole za nie expa. Expic w ciasnych pomieszczeniach moze tak samo jak sorc bo sorc nie expi z dystansu tylko w zwarciu z morta/visa wiec nie robi mu roznicy czy pomieszczenie jest ciasne czy szerokie. Wez sie zastanow zanim cos napiszesz bo gorszych bredni nie widzialem od 2 lat -.-

Taaaa, kolejne dziecko neostrady. 10 godzin dziennie przesiaduje przed komputerem, gra knigtem dlatego chce dla niego ułatwień. Niektórzy chcą coś w życiu osiągnąć poprzez włąsny wysiłek, a nie jechać ciągle na skróty. Wedł€g mnie CipSoft zrąbało sprawę wprowadzając wandy, chociarz gdyby tego nie zrobili, magowie i druidzi truli by wszystkim dupe. Teraz spróbują wyrównać profesje i ktoś znowu będzie niezadowolony. A tak wogle Amilod, ty to masz zdrowie żeby od powstania topica, co chwilę w nim odpowiadać, komputer to nie życie:)

Ciao
Belizariusz

tiker
04-02-2007, 20:11
hmmm..... dlamnie to sork jest z byt potezny ale na paccu na faccu to strata kasy expineia na 40 ++ lvlu exp na guardach jest z byt wolny a pozatym czasami brak kasy na wbicie lvla okolo 10 K na manafluidy druida nieznam co on tam ma bo nigdy nim nie gralem Xd. ale palek zostal doszczetnie ponizony kiedys to byla jedna z lepszych profesji teraz to robak. zeby przywrucili mu 15 strzal za chyba :)P 40 many a dla knighta mogli by cos dac z leczniczych czarow

amilold
04-02-2007, 20:32
obale twoj mit ze na hydry idzie sie blokowac z ful defem... kto ci to powiedzial ? nie wiem czy sie smiac czy plakac, hydry to bron dwureczna i ful atak!
Hydry sa duzo mniej oplacalne niz demony na wyzszych lvlach, a na demony knight nie pojdzie z dwureczna na full atak.

Leztat
04-02-2007, 21:15
I wszyscy sie pokłócili :D :D :D
Poczekajmy na jakiś konkret na nowy news i dopiero gadajcie.

Moje wlasne zdanie:

Mag i Druid- zostawić i tak maja nieźle.
Paladyn - Poprawic jakos sposób nabijania Distansa ( ale to i tak profa ktorą mozna trenic na rooku )
Rycerz- dać jakiś dobry czar do leczenia i poprawic sposob nabijania skili.( ale to kolejna profa ktorą mozna trenic na rooku, moze to był powód ze palek ni rycerz maja tak źle na roku )

P.S. A co z tym nowym miastem tylko dla pacc czy dla wszystkich jak myślicie???

amilold
04-02-2007, 21:22
Paladyn - Poprawic jakos sposób nabijania Distansa ( ale to i tak profa ktorą mozna trenic na rooku )
Lol, bez sensu. Palem nie trzeba dlugo trenowac, wystarczy wbic 40 dista i mozna isc expic oplacalnie na wielu potworach takich jak cyce lub ghoule. Trening na rooku to smiech na sali, skille leca 100+ razy wolniej niz na mainie.
Rycerz- dać jakiś dobry czar do leczenia i poprawic sposob nabijania skili.( ale to kolejna profa ktorą mozna trenic na rooku, moze to był powód ze palek ni rycerz maja tak źle na roku )
Trening na rooku jest bez sensu, powtarzam po raz kolejny. Skille leca 100+ razy wolniej niz na mainie. I na rooku nikt nie ma gorzej ani lepiej, wszyscy przechodza tak samo niezaleznie czy ktos bedzie sorcem/drutem czy knightem czy palem.

Razzmi
04-02-2007, 21:53
@up
czy ty wiesz co mowisz? expienie palkiem na cycach przy 40 discie to glupota.
aktualnie gram paladinem i siedze na cycach na pohu, przy discie 63, bez zbierania loota mialem waste na okolo 300-400gp wiec nie mow mi zeby chodzic na cyce przy 40 discie.
to tyle:P

amilold
04-02-2007, 21:54
@up
czy ty wiesz co mowisz? expienie palkiem na cycach przy 40 discie to glupota.
aktualnie gram paladinem i siedze na cycach na pohu, przy discie 63, bez zbierania loota mialem waste na okolo 300-400gp wiec nie mow mi zeby chodzic na cyce przy 40 discie.
to tyle:P
Jakbys zbierał loot to i na 40 dista się zwróci.

Sea
04-02-2007, 22:02
Wyważenie profesij będzie raczej ciezkie a szczegolnie podstawiając rycerza i sorca. Ostatnich kilka updatów strasznie uitrudniły życie paladynom :( ;( .
Rycerz..... hmm, jako iż nigdy rycerzem nie grałem nie wiem jaka jest tak naprawde jego sytuacja. Podobno gra się nim cieżko więc myśle że zmniejszenie many na exori by wystarczyło. No i jakies spawny dla rycerzy.
Paladynom wystarczyla by broń miotana tak z 5-6 atk a nie nieznikające speary ( co mi da że ona dlużej nie zniknie jak ja w monka walne za 50:/ a co tu mówić o większym skillu jak 90).
Grałem palkiem na paccu i troche mnie dziwi że rycerze nie expią na tombach w ank tam jest niezly exp w miare mało hp maja występujące tam potwory więc z gs`em styknie, paladym ma gorzej bo jak lurnie za dużo potworów to może byc ciężko, wię nowy spawn dla pali mile widziany:P
Prawdą jest, że trzeba by cos dać dla druidów bo p-storm to nieporozumienie.
Sorc........... Obecnie jest to najmocniejsz profesja ale czy najlepsza????
Żeby szybko expić potrzebuje duzo kasy a pasc moze strasznie łatwo paśc bez utamo a i z utamo nieśmiertelny nie jest. W ofensywie nie ma sobie równych ale zabic najtrudniej jest rycerzy 140+ lvlu maja 2k hp.

Tucar
04-02-2007, 22:02
Hiho :) to bedzie bodajze moj 1st post na tym forum ;)
do rzeczy:
Wielu ludzi twierdzi iz pall ma tak zle... czy ja wiem ? exp nim idzie bardzo ladnie a lot sie owszem zwraca, skill w porownaniu do kinghta tez idzie szybciej, choc mankamentem skillowania pallkiem jest dosc szybkie "psucie" sie broni, ale "dla chcacego nic trudnego". Kumpel ma palla i jest zadowolony.

Ja natomiast gram sorcererem, jedni uwazaja go za swietna postac inni za ciulowa- i ci drudzy chca by go jeszcze oslabic, bo ich profesja jest zekomo :"slabsza", ale kazdy sam wybiera sobie profesje, jesli chodzi o rownowage miedzy postaciami to wedlug mnie odopowiedznimi zmianami bylo by wprowadzenie dla kinghtow czaru Exura Gran a pallom zwiekszenie ilosci strzal mogacych zrobic za te x many i ewentualne przedluzenie "zywotnosci" spearow i small stone'ow
Druid? druid mi sie wydaja dobra profesja i swego czasu zalowalem iz gram sorcererem ale zyje sie dalej...

amilold
04-02-2007, 22:13
Sorc........... Obecnie jest to najmocniejsz profesja ale czy najlepsza????
Żeby szybko expić potrzebuje duzo kasy a pasc moze strasznie łatwo paśc bez utamo a i z utamo nieśmiertelny nie jest.
Moze i potrzebuje duzo kasy, ale na wysokich poziomach zarabia duzo szybciej niz knight. Np taki 200 sorc pojdzie sobie solo na demony, poexpi z ue i ma depo pelne drogocennych itemków (zwraca się z dużą nawiązką) a knight biedak musi lazic po warlockach lub dragach ktore maja duzo gorszy loot.

mazgier
04-02-2007, 22:16
Paladynom wystarczyla by broń miotana tak z 5-6 atk a nie nieznikające speary Lol... Do łez rozśmieszają mnie palle jojczący jak rozwydrzone przedszkolaki nad "udupieniem" swojej profesji przez łamiace się speary/znikajace small stone'y. Oczywiście żaden nawet nie wspomni o tym komu/czemu zawdzięcza wprowadzenie takich właśnie utrudnień. Skillowanie na bocie se ne vrati, pora dorosnąć i przestać marudzić :P

amilold
04-02-2007, 22:22
Lol... Do łez rozśmieszają mnie palle jojczący jak rozwydrzone przedszkolaki nad "udupieniem" swojej profesji przez łamiace się speary/znikajace small stone'y. Oczywiście żaden nawet nie wspomni o tym komu/czemu zawdzięcza wprowadzenie takich właśnie utrudnień. Skillowanie na bocie se ne vrati, pora dorosnąć i przestać marudzić :P
Popieram w 100%. Pal tak naprawdę jest dużo mniej udupiony niż knight, bo nie musi długo trenować. Wystarczy kilka godzin do 40 dista darmowymi spearami wylootowanymi z trolli i pozniej mozna juz tylko expic. Dist sam się treni podczas expienia, czego niestety nie można powiedzieć o swordzie knighta. :(

Gwoli ścisłości: ja nie twierdze że pal w ogóle nie jest udupiony tylko że jest udupiony dużo mniej od knighta, bo taka prawda. Palem mimo początkowych trudności można normalnie grać, natomiast knightem trzeba się zesrać 5 razy i wbić te 80 sworda (500 godzin cholernie nudnego trenienia na zielonych glutach lub innych ścierwach) zeby cokolwiek osiągnąc, a i tak knight ze skillami 80/80 wali o połowę słabiej niż sorc z visa, który nie musiał w ogóle trenować. :(

Draggy_Slayer
04-02-2007, 22:41
no niestet:) cipy nigdy nie naucza sie od tworcoc Wow albo Lineage II

tam jest balansik:) a nie to co w tibi...

sorc na 10 rox
druid w miare tez
palek ? hmm
knight sux

amilold
04-02-2007, 22:44
no niestet:) cipy nigdy nie naucza sie od tworcoc Wow albo Lineage II

tam jest balansik:) a nie to co w tibi...

sorc na 10 rox
druid w miare tez
palek ? hmm
knight sux
No tak tylko zobacz ile kosztuje gra w WoW'a. Za jakość się płaci. :) Może gdyby pacce były 2 razy droższe to też byśmy mieli balans. :p

Draggy_Slayer
04-02-2007, 22:46
wowik ostatnio patrzylem nowy z dodatkiem 140 pln (10 dni triala plus miesiac pre paidu czyli 40 dni)
PACC :P w wowie 60 dni - 100+
drozej fakt:)

ale za to kazda voc cos zdzialasz bo jest balansik (no moze za wyjatkiem huntera bo hunter w pvp to cipa:P)

amilold
04-02-2007, 22:51
Ale jak komuś nie odpowiada rola maga, to w tibii nie ma dla niego miejsca. Niby mozna expic pozostalymi profesjami, ale jak wolno. :p

chaszman
04-02-2007, 22:52
amilold też gram knightem u nudzi mi sie non-stop patrzec w te zasrane roty ;/ ale pall też ma troche ciezko dali by cos z tymi strzalami bo 100 many na 10 arrows to przesada ;/.

Ciekawe co to bedą za nowe miasta :)

scovron
04-02-2007, 22:52
Cipsoft pewnie ma wielkie plany do knighta :cup:

Draggy_Slayer
04-02-2007, 22:53
ja tylko czekam az dodadza cos knightowi i jak sie wyrowna exp/h takiego 150 knight i 150 sorc :) jak wtedy all h lvl sorcowie beda krzyczeli ze ich udupili :)

amilold
04-02-2007, 22:53
@chaszman
Palem nie jest ciężko: wbijesz 40 dista i możesz iść expić, np. na ghoulach. (na 100% się zwróci z samej kasy :))

@Draggy_Slayer
Ja grając sorkiem nie narzekałbym, że knight może expić z taką samą prędkością jak ja. W końcu jakaś sprawiedliwość musi być na tym świecie. Na pewno nie zrobią tak że knight będzie expił szybciej od sorca. :P

Draggy_Slayer
04-02-2007, 22:58
wiesz ja nawet nie chce takiej samej predkosci ale gdzie tu sprawiedliwosc ze ja mam teraz 100 lvl i na zolwiach (jak nie ma ludzi zakladam) expie z predkoscia hmm 60k/h max
moj rekord to 85 na ofie
a na 100 lvl z blokerem taki ms moze na behe expic z predkoscia 300k/h
pozatym forbiden island...
quary

porpostu ALL dla magicznych postaci
i macie pewnosc ze zawsze sie przebijecie przez pancerz...
a knight?
moje hity w draga...100,70,puff,puff,7... itp
a magowie
vis vis vis, 100,90,110
i z mojej wiedzy (moze i marna jak sie myle to mne poprawcie)
vis raz na 1.5 sekundy a cios z broni raz na 2 sek.
a propo tego moge sie mylic pewny nie jestem

chaszman
04-02-2007, 22:59
Pallkiem na skill 40 ?? Troszke cieżko ale nie ma waste jak zbierasz loota.
Ja mam pallem 5?/3? i bardzo fajnie sie gra.

Ciekawe kiedy będą ss-ki z nowych miast.

amilold
04-02-2007, 23:02
a na 100 lvl z blokerem taki ms moze na behe expic z predkoscia 300k/h
200 sorc bez blokera na behe osiaga 400-500k/h z ue i zwraca mu się z itemków. :) Ty na 200 lvlu będziesz wyciągał max 200k/h i to ze sporym waste. (o ile oczywiście dotrwasz tak długo tą nudną obecnie profesją) Niestety, sprawiedliwości w tibii próżno szukać, zwlaszcza jesli chodzi o profesje.:p
i z mojej wiedzy (moze i marna jak sie myle to mne poprawcie)
vis raz na 1.5 sekundy a cios z broni raz na 2 sek.
No to cię "pocieszę", że exhausted na vis wynosi jeszcze mniej niż ci się wydaje, a mianowicie 1 sekundę. :)

Ryszard111111
04-02-2007, 23:09
Teraz to sie zrobilo nieciekawie ze strony na strone jest coraz wiecej klutni i bezsensownej gadki jak dzieciaki:baby:
Sora:zostawimy w spokoju:p
Druta:niech by zmienili cos z poxem bo to jest smieszne
Knighta:Exori powinno wciogac 25-30% many,exure gran najlepsze by bylo gdyby dodali strong haste 8o co jest malo prawdopodobne
Palka:Dobre bylo by robienie IH'ow i lzejsze speary i niekonczonce oczywiscie tak samo z reszta kamienie.

Gdzies mam ile zrobilem literowek bo to nie jest konkurs ortografii.

Draggy_Slayer
04-02-2007, 23:10
voc napewno nie zmienie:) kwestia czy bede gral czy inne rzeczy nie pozwola mi na to :) napenwo od czasu do czasu bede wracac nawet jak nie bede mial czasu na regularna gre:) ale zawsze knight i tlyko knight:)

miejmy nadzieje ze ten up cos zmieni

na upartego tez moge expic na 8 behe z exori:P ale waste niemilosierny :P

amilold
04-02-2007, 23:13
na upartego tez moge expic na 8 behe z exori ale waste niemilosierny
Na 8 behe to raczej nie przeżyjesz. :)

Problem w tym ze sorc expiac na behe z ue z predkoscia 400-500k/h ma zysk, a knight expiac z exori z predkoscia 200k/h ma waste i to spory. Dysproporcja pomiedzy tymi profesjami jest stanowczo za duza. Sorc ma więcej many więc wrzuci manashielda, zluruje pare behe i wali z ue a jak mu się skończy mana to ucieka na górę i napełnia. Sorc może wziąć naraz o 1-2 behe więcej niż ty bo ma więcej many niż ty życia. :p

Draggy_Slayer
04-02-2007, 23:15
jak robilem behe questa z kumplem 80 ek o 6 zlurowalismy i exori up/down :p

wiec sadze ze 8 by dalo rade chyba ze max combo od kazdego:P ale to malo prawdopodobne

amilold
04-02-2007, 23:17
Hehe, no raz się mogło udac ale na dluzsza mete to watpie... Na tarczę możesz wziąć tylko 2 potwory, a pozostałe behe już nie muszą się przebijać więc ładują hity po 200+ z palcem w tyłku. :) Raczej miałbyś częste wizyty w temple gdybyś zaczął tak expić regularnie. :p Zauważ, że sorc jak expi to może poczekać aż behe się troche oddalą i dopiero zejść, a knight musi wziąć wszystkie na klatę bo exori nie działa na dystans. :P

Razzmi
05-02-2007, 00:14
Jakbys zbierał loot to i na 40 dista się zwróci.

tak? przy ktoryms tam poscie mowiles ze nawet bez zbierania sie zwraca, wnioskuje wiec ze go**o wiesz o czym mowisz

amilold
05-02-2007, 00:18
tak? przy ktoryms tam poscie mowiles ze nawet bez zbierania sie zwraca, wnioskuje wiec ze go**o wiesz o czym mowisz
Bez zbierania loota zwraca sie na ghoulach, a ze zbieraniem na cycach. Czytanie ze zrozumieniem u ciebie kuleje. :P

Razzmi
05-02-2007, 00:23
Czlowieku, pal nic nie traci na trening bo idzie na trolle, a z nich wypadają speary.. Trenowac musi tylko do 40 dista wiec nic nie traci, speary zbiera z trolli.

Pal z 40 dista moze expic oplacalnie np na cycach, ghoulach, soldach i innych tego typu potworach. Zwraca sie nawet bez lootbaga.

i tu sie chlopcze mylisz

amilold
05-02-2007, 00:29
[/B]

i tu sie chlopcze mylisz
Chcialem napisac "na ghoulach zwraca sie nawet bez lootbaga".

Razzmi
05-02-2007, 00:31
wiec mi nie mow nic o czytaniu ze zrozumieniem bo z tym raczej problemow nie mam ;p

Szafa
05-02-2007, 01:00
amilold
jaki ty masz lvl ?10 ?20 ? zamknij sie wkonczu bo kazdy twoj post to jest "pallem mozna wbic 40 dista i expic i dist sam wchodz " rozplacz sie ze pallowi dist sam wchodzi -.- , Knight ma o wiele lepsze hity i nie szczepcie sie tak o niego, tak samo o znikajace speary bo nie wszystkim przeszkadza ze znikaja. Gram pallem i jakos wytrenilem do 90 dista tymi spearami, to dlaczego inni maja miec latwiej i wezna 2 speary i bota od sava do sava.
Jestem za warnem dla amilolda za spamowanie postami nic nie wnoszacymi do tematu

@Razzmi hahha mialem to samo napisac ale mnie wyprzedziles :)

mam nadzieje ze amilold wylaczy swojego pc'ta i nastepnym razem przemysli czy jego posty sa potrzebne

Modus
05-02-2007, 01:16
@ Sza i Razzi~

Zgadzam sie z wami 100%. Amilod to jakies nieporozumienie jest. Nawija cos ciagle ze do 40 dista i exp. Mowiłes ze sie zwraca bez zbierania lootu. Razzi Ci to pokazal ze tak nie jest a Ty po nim pocisneles zeby czytal ze zrozumieniem no to on pokazal Ci co napisales a ty gadasz ze sie pomyliles. Huj co sie pomyliles. Walisz glupoty i sie przyznac nie umiesz. Koles jaki ty wogole miales best lvl w tibi ? Gowno sie znasz i udajesz specjaliste. Nie slyszalem zeby jakis sorc expil solo z ue na demonach .... chyba na ots sie nagrales za duzo ^^ Masz knighta nie umiesz nim grac i nawijasz tylko to ble tamto tez -.- I odejdz wkoncu od kompa a nie co 30 sec sprawdzasz czy ktos napisal nowy post.

Co do mnie to mysle tak.

Sorc/drut - zostawic jak jest ewentualnie bardzo lekko cos dla druta
Pall/knight - dodac :)

elo !

Draggy_Slayer
05-02-2007, 01:34
ale ty nie jako pall nie maz puffa:) czyli hita na tarcze:)

P0nury
05-02-2007, 01:57
@ Sza i Razzi~

Zgadzam sie z wami 100%. Amilod to jakies nieporozumienie jest. Nawija cos ciagle ze do 40 dista i exp.

Jeżeli Ty wolisz trenować do 80 dista - powodzenia. Ja zaprzestałem trening na 13 lvl'u przy 37 dista, potem na lagach wbiłem parę skillów kamyczkami. Ogółem na 21 lvl'u miałem 59 dista, co na luzie pozwalało mi expić na sporej części potworów. Bardzo szybko wpadło 70 dista i na 45 lvl'u mam 76 dista. Jak używasz tej szarej masy między uszami, to bez problemu dasz sobie radę z 40 dista. Dist leci wystarczająco szybko podczas expa (chyba, że 1 dist co lvl aż do 70-tki, a po 70-tce dist co półtorej lvl'a to jest mało. Dla porównania - na przeskoku z 50 na 51 lvl wbiłem knightem między 15 a 20% skilla [74])

Mowiłes ze sie zwraca bez zbierania lootu. Razzi Ci to pokazal ze tak nie jest a Ty po nim pocisneles zeby czytal ze zrozumieniem no to on pokazal Ci co napisales a ty gadasz ze sie pomyliles. Huj co sie pomyliles. Walisz glupoty i sie przyznac nie umiesz. Koles jaki ty wogole miales best lvl w tibi ? Gowno sie znasz i udajesz specjaliste. Nie slyszalem zeby jakis sorc expil solo z ue na demonach .... chyba na ots sie nagrales za duzo ^^ Masz knighta nie umiesz nim grac i nawijasz tylko to ble tamto tez -.- I odejdz wkoncu od kompa a nie co 30 sec sprawdzasz czy ktos napisal nowy post.

Skończyły się argumenty, to jedziemy ad persona? Zachowanie godne 7-latka.

Co do mnie to mysle tak.

Sorc/drut - zostawic jak jest ewentualnie bardzo lekko cos dla druta
Pall/knight - dodac :)

elo !

Myślenie nie jest twoją mocną stroną. Gdyby druid potrzebował ulepszeń, to prawdopodobnie MDW dzień w dzień by nie wyciągał na nim 2+mln expa, nierzadko i więcej.

Joł!

EDIT:

Knight ma o wiele lepsze hity

A paladyn ma wyższą średnią. I co w związku z tym? Nie widzisz tej subtelnej różnicy "na czym expi hlvl paladyn, a na czym rycerz"?

Problem w tym ze sorc expiac na behe z ue z predkoscia 400-500k/h ma zysk, a knight expiac z exori z predkoscia 200k/h ma waste i to spory. Dysproporcja pomiedzy tymi profesjami jest stanowczo za duza. Sorc ma więcej many więc wrzuci manashielda, zluruje pare behe i wali z ue a jak mu się skończy mana to ucieka na górę i napełnia. Sorc może wziąć naraz o 1-2 behe więcej niż ty bo ma więcej many niż ty życia.

To taki exp się sorcowi zwróci, ale na nowym świecie. Wątpie, żeby coś takiego było możliwe przy cenach np. 18k za gs'a, 30-35k za steel bootsy (ot, np. na Harmonii). To już chyba lepiej zabrać blokera.

Draggy_Slayer
05-02-2007, 02:42
@up
ale jak masz 200lvl+ to nie oplaca ci sie na expa na demce zabierac blokera bo to za przeproszeniem tylko wrzod na dupie

stracisz tlyko przez to czas:)
to samo jak widze czasem na refugii ludzie chodza na zolwie ze siocherem...jak dla mnie to delikatnie mowiac glupie:)
ale coz rozne sa metody

a propo tych co sie o skile kloca:)
moj kolega ma knighta 40 lvl NIGDY nie skilowal i ma skile tak zalosne ze ja bym sie wstydzil na 20 lvl takie miec...
59/53

:)

ale przeciez pall taki pokrzwdzony:P
fakt ze musi najpierw do tego 40 dista dobic ale pozniej malo kto skiluje bo skill ladnie leci

P0nury
05-02-2007, 02:52
Na demce może nie. Na lurowanie 8 behe to raczej lepszy bloker. Chodzenie na żółwie z sio jest jak dla mnie po prostu śmieszne. Gość po prostu sam sobie odbiera przyspieszony wzrost mlvl'a. Kiedyś myślałem o braniu sio na scaraby, jak jeszcze miałem skille koło 65/65. Nie wypaliło. Zresztą pomysł był bezsensowny.

IMHO skillowanie do 60/60 to jest w sumie bardzo rozsądne rozwiązanie. Takowe skille miałem na 20 lvl'u i od biedy dalszy trening mogłem olać. Z drobną pomocą koło 40 lvl'a wpadło 70/70, na 51 mam 75/73, ale wziąłem się trochę sensowniej za trening. Może za jakieś 100h wpadnie mi 80-tka fightingu, jak dobrze pójdzie oczywiście. Jak to żałośnie wygląda na tle paladyna, którym przy szczątkowym treningu 76 dista osiągnąłem na 45 lvl'u...

amilold
05-02-2007, 09:52
Knight ma o wiele lepsze hity
Ściśnij gębe skoro grasz w tibie od tygodnia i rotworm jest twoim best monsterem. *ówno prawda, że knight ma lepsze hity. Pójdz na dragon lordy to się przekonasz. Pal boltuje cały czas po tyle samo niezależnie od defu i arma potwora, knight im lepszy potwor tym słabiej uderza. W demony pal hituje po 80-100, knight nawet na skillach 100+ prawie nic nie trafia.
Huj co sie pomyliles. Walisz glupoty i sie przyznac nie umiesz.
Pomyliłem się, ale nie mam zamiaru takiemu frajerowi tego udowadniać.
Koles jaki ty wogole miales best lvl w tibi ?
Kolejny dzieciak co ocenia ludzi po poziomie. Mój best lvl to 54 lvl sorc, ale zapewniam cie ze moj 54 sorc jest lepszy od twojego 87 knighta. Knight to ciota. Ja spokojnie zabije demona a ty go nawet nie trafisz. Haha :D
Nie slyszalem zeby jakis sorc expil solo z ue na demonach ....
No to obejrzyj filmiki z expienia taifuna.
chyba na ots sie nagrales za duzo ^^
A ty natrenowałeś się pewnie na bocie. Trzeba być zdrowo walniętym żeby wbijać ręcznie 87 sworda przez 800 godzin.
Masz knighta nie umiesz nim grac i nawijasz tylko to ble tamto tez -.-
Jak ktoś umie grać sorcem to umie również knightem, bo knight to najłatwiejsza profesja w Tibii.

Sea
05-02-2007, 10:37
Lol... Do łez rozśmieszają mnie palle jojczący jak rozwydrzone przedszkolaki nad "udupieniem" swojej profesji przez łamiace się speary/znikajace small stone'y. Oczywiście żaden nawet nie wspomni o tym komu/czemu zawdzięcza wprowadzenie takich właśnie utrudnień. Skillowanie na bocie se ne vrati, pora dorosnąć i przestać marudzić :P

Nie wszyscy skillują na bocie. Na przykład ja tego nie robie. Więc nie mów że wszyscy paladyni to robią.
Ty jesteś taki cwany bo grasz sorcem na 97 lvl więc tobie nic juz teraz nie przeszkadza, a jak sądze nigdy paladynem nie grałeś, a jeżeli juz to zapewne na bocie.:baby:
\mi juz nawet nie przeszkadzaja znikające speary/small stones (ciekawe jak by sorce jęczały jak by im Wand co kilka k many znikał:P), ale żeby one takich hitów nie waliły bo skillowanie z 84 distem na monku spearami to katastrofa.

Zgodze sie że rycerze mają cięzko i że coś można by w tym celu zrobić, ale na każdym serwerze zdecydowana połowa postaci to rycerze. Ci co chcą radzą sobie na tych dragach i dl`ach a reszta zaczyna grać sorcami:P

amilold
05-02-2007, 10:49
Zgodze sie że rycerze mają cięzko i że coś można by w tym celu zrobić, ale na każdym serwerze zdecydowana połowa postaci to rycerze. Ci co chcą radzą sobie na tych dragach i dl`ach a reszta zaczyna grać sorcami
Już wam w ktorymś tam poście wcześniej wyjaśniałem, że tak dużo ludzi gra rycerzami nie dlatego że to dobra profesja, ale dlatego że rycerz to postać łatwa do prowadzenia: nie musi uciekać przed potworami, nie musi trafiać z visa, łatwe skillowanie (że nudne to już osobny temat), expi bardzo wolno ale bezpiecznie (małe ryzyko śmierci), itd. itp.

Leztat
05-02-2007, 12:09
Lol, bez sensu. Palem nie trzeba dlugo trenowac, wystarczy wbic 40 dista i mozna isc expic oplacalnie na wielu potworach takich jak cyce lub ghoule. Trening na rooku to smiech na sali, skille leca 100+ razy wolniej niz na mainie.

Trening na rooku jest bez sensu, powtarzam po raz kolejny. Skille leca 100+ razy wolniej niz na mainie. I na rooku nikt nie ma gorzej ani lepiej, wszyscy przechodza tak samo niezaleznie czy ktos bedzie sorcem/drutem czy knightem czy palem.
Wiem ze za bardzo niema sensu ale taka jest prawda, zawsze nabijesz ten 15-17 skil to zawsze lepiej bo na roku magi nie ma 8o

Draggy_Slayer
05-02-2007, 12:40
@up

tylko ze wbicie tego skila na mainie to 30 min roboty

amilold
05-02-2007, 12:49
Wiem ze za bardzo niema sensu ale taka jest prawda, zawsze nabijesz ten 15-17 skil to zawsze lepiej bo na roku magi nie ma 8o
15 dista to na rooku 3 godziny roboty. Wiem, bo jak gralem rookstayerem to trenowalem dystans. :p

Na mainie wbijesz 17 dista w ciągu 10 minut. :p

3 godziny a 10 minut to chyba jednak jest roznica. :p

Ryszard111111
05-02-2007, 13:20
Ludzieeee jacy wy jestescie ograniczeni X(
Nie wiem czy sie smiac czy plakac.
Czy dla was 40 skille to jest jakas granica po ktorej zyjesz jak w raji i expisz w oszalamiającym tępie??
40 dysta to jest nic.prawie jak zero.
Tym bardziej ze u palka skille dosłownie zapieprzają w porownaniu z knightem.
te skille 70 to jest minimum bo wtedy mozna powiedziec o dobrym i szybkim expie palkiem.

P0nury
05-02-2007, 13:29
Czy dla was 40 skille to jest jakas granica po ktorej zyjesz jak w raji i expisz w oszalamiającym tępie??
te skille 70 to jest minimum bo wtedy mozna powiedziec o dobrym i szybkim expie palkiem.

Nom, faktycznie. A 7 lvl'i w 2 dni paladynem od 21 do 28 to wcale nie jest szybkie expienie. Zwłaszcza siedząc na expowisku po 4h.

Od 40 dista zaczyna się po prostu zwracać choćby na rotwormach na Edron z lootbagiem. A skoro się zwraca z expa, to na cholerę ślęczeć nad treningiem, przy którym nie dość, że dist leci wolniej, to jeszcze wydajemy kasę, która nam się nie zwraca?

Draggy_Slayer
05-02-2007, 13:38

i to powiedzial 18 lvl knight :)

tak samo jakbym ja zaczal tutaj mowic jak to zle jest grac druidem, sic!

Ryszard111111
05-02-2007, 13:38
Dobra przesadzilem z tym 70 distem jestescie bardziej doswiadczenie ale i tak do 50 skilla bym posiedzial to jest kilka godzin wiecej a róznica w hitach jest jest duza.

sry:confused:

P0nury
05-02-2007, 13:41
Dobra przesadzilem z tym 70 distem jestescie bardziej doswiadczenie ale i tak do 50 skilla bym posiedzial to jest kilka godzin wiecej a róznica w hitach jest jest duza.

sry:confused:

Ano, to jest parę godzin, tylko po cholere je marnować na trenowanie, skoro można ten dist SZYBCIEJ wbić podczas expa? A zawsze wpadnie też parę k expa, jak i trochę kasy.

Ryszard111111
05-02-2007, 13:47
Kasa moze i sie zwraca.
Ale wyobraz sobie noobka pierwsza postac zero eq zero kasy i jest palkiem po pierwsze musi na eq uzbierac i jeszcze kase na bolty czy chociazby strzały.
tymbardziej na facc.Z pacc to inna bajka. wiec zrozum innych.I kazdy ma inne zdanie.

amilold
05-02-2007, 13:53
Kasa moze i sie zwraca.
Ale wyobraz sobie noobka pierwsza postac zero eq zero kasy i jest palkiem po pierwsze musi na eq uzbierac i jeszcze kase na bolty czy chociazby strzały.
tymbardziej na facc.Z pacc to inna bajka. wiec zrozum innych.I kazdy ma inne zdanie.
Zrozum ze podczas skillowania nie zwraca sie kasa wydana na bronie miotane, natomiast podczas expa z distem 40+ zwraca się kasa wydana na strzały. Więc jesli ktos chce zarobic to powinien expic, a nie skillowac.

Ryszard111111
05-02-2007, 13:55
Palek treni na trollach a z nich lecą speary wiec po co ma kupowac??

P0nury
05-02-2007, 13:56
Kasa moze i sie zwraca.

Zdarza się. Ja po rotach biegałem tylko w scarfie. Z zarobionej kasy kupiłem sobie eq koło 20 lvl'a.

Btw., powiedz mi, jak ten newbie, pierwsza postać, zero eq, zero kasy ma kufa trenować? A raczej czym i na czym? Kase na allegro ma kupić na te speary? Wyżebrać? Poza tym nie wszyscy grają na pvp, żeby mieć monka do skillowania, ergo nie mają na tych pvp kumpli do stawiania monka (co jest kosztowną zabawą. Na pewno nie będzie stać low lvl newbie na zakup monka.)

@up - jak paladyn ma jeszcze latać na trolle po speary do treningu, to ten trenujący łukiem na rotach osiąga jeszcze większą przewagę. Odjeżdża Ci w lvl'u i diście. A Ty nie potrafisz mu nawet w diście odjechać.

amilold
05-02-2007, 14:02
Palek treni na trollach a z nich lecą speary wiec po co ma kupowac??
Śmieszny jesteś. Na 40+ diście trolle padają na 1 hit ze speara więc nie wiem jak ty chcesz trenować na nich. 8o

Ryszard111111
05-02-2007, 14:10
gadac mi sie z wami nie chce idziesz bijesz pare trolli masz speary i na roty spowrotem:D dobra macie racje nara klutnie są niepotrzebne bo temat sie zaczol od letnich ulepszen jak dzieci:baby:

amilold
05-02-2007, 14:14
gadac mi sie z wami nie chce idziesz bijesz pare trolli masz speary i na roty spowrotem:D dobra macie racje nara klutnie są niepotrzebne bo temat sie zaczol od letnich ulepszen jak dzieci:baby:
Roty też padają na 1-2 hity. Każdy kolejny argument coraz bardziej cię kompromituje. :baby:

Draggy_Slayer
05-02-2007, 14:14
@up up

panie elite knight na 18 lvlu (nie wiem jak ty to zrobiles szczegolnie ze masz free acc)
widac ze znasz sie na palladynach jak swinia na gwiazdach i poprostu wstyd ci sie przyznac do swojego debilizmu bo chocby ci cale forum mowilo ze nie masz racji to ty i tak wiesz swoje

P0nury
05-02-2007, 14:19

Tak, oczywiście. Nie dość, że roty błyskawicznie padają, to jeszcze co chwilę latać z rotów na trolle i spowrotem po parę spearów. Na tak genialny pomysł tylko Polak mógł wpaść. Do tego bardzo mało myślący.

Dzięki, zostanę przy swoim pomyśle expienia na rotach od 40 dista z arrowsami. Szybciej, wygodniej, taniej. EOT.

Leztat
05-02-2007, 14:46
Nie lepiej poczekac na jakieś konkrety ale w wolicie sie tylko kłócić

Sea
05-02-2007, 15:15
Skillowanie może byc dochodowe trzeba umiec skillować ja skilluje od kiedy wyszedlem na maina i na brak kasy nie nażekam trzeba wiedziec co i jak robić

Tucar
05-02-2007, 15:31
Moze i potrzebuje duzo kasy, ale na wysokich poziomach zarabia duzo szybciej niz knight. Np taki 200 sorc pojdzie sobie solo na demony, poexpi z ue i ma depo pelne drogocennych itemków (zwraca się z dużą nawiązką) a knight biedak musi lazic po warlockach lub dragach ktore maja duzo gorszy loot.

omg... wbij najpierw 200 lvl... ja na bohy zbieram i zbiream i nie moge uzbierac bo co ide expic to z 5 k na manski idzie a sd tez wieczne nie saX(
a koledzy kinghci i palle juz dawno to owe buty maja...

Ane
05-02-2007, 15:54
Wg. mnie te wyrównanie profesji powinno polegac na tym, że dodadza coś knightowi i palkowi. Knightowi na pewno Exure Gran. Ale niech sorca i druta zostawią w spokoju!!! Gram sorciem, więc zrozumcie, że nie chcę, by stał się kaleką czy coś w tym rodzaju;)

P0nury
05-02-2007, 15:58
Wg. mnie te wyrównanie profesji powinno polegac na tym, że dodadza coś knightowi i palkowi. Knightowi na pewno Exure Gran.

ej plx powiec kont to wiesh bo muj brat gm muwil mi rze dostanom exure vite.

Nic konkretnego nie wiadomo, ale już "na pewno" knight dostanie exure gran, a ulepszony, również "na pewno", zostanie rycerz i druid. Ja cholera nie wiem, skąd wy takie informacje czerpiecie i gdzie wtyki macie.

Ane
05-02-2007, 15:58
Nigdy nie grałam knightem, więc na pewno mnie skrytykujecie. Ale sadzę, że ta profesja wcale nie ma tak źle! Życia ma tyle, że sorc i drut mogą tylko pomarzyc! A już o cap. nie wspomnę. Knight jak idzie po loot to moze siedziec i zbierac go całymi godzinami. Sorc\Drut w tym czasie kilkadziesiąt razy musi obrócic do dp i spowrotem...

amilold
05-02-2007, 15:59
Skillowanie może byc dochodowe trzeba umiec skillować ja skilluje od kiedy wyszedlem na maina i na brak kasy nie nażekam trzeba wiedziec co i jak robić
Skillowanie palem jesli w ogole przynosi jakikolwiek dochod to na pewno duzo mniejszy niz expienie.
omg... wbij najpierw 200 lvl... ja na bohy zbieram i zbiream i nie moge uzbierac bo co ide expic to z 5 k na manski idzie a sd tez wieczne nie sa
a koledzy kinghci i palle juz dawno to owe buty maja...
Ty gadasz o poziomach od 1 do 33, ja gadam o powaznej grze w Tibię. Na 100+ sorce zarabiają duzo wiecej kasy niz knighci.
Gram sorciem, więc zrozumcie, że nie chcę, by stał się kaleką czy coś w tym rodzaju
Sorc nawet bez wielu swoich podstawowych czarow takich jak vis/mort i tak bylby obecnie lepszy od knighta. (gdyby knightowi nic nie dołożyli) Knight jest po prostu kaleką, która nie trafia z broni w najmocniejsze potwory. (na których się, de facto, expi na wyższych poziomach...) Podwyższenie hitów knighta to zabieg niezbędny dla wyrównania profesji. :p
Nigdy nie grałam knightem, więc na pewno mnie skrytykujecie. Ale sadzę, że ta profesja wcale nie ma tak źle! Życia ma tyle, że sorc i drut mogą tylko pomarzyc!
Z tym się akurat zgadzam, bo duża ilość hp to jedyny atut knighta.
A już o cap. nie wspomnę.
Tutaj już się nie zgadzam. Każdy może tachać rzeczy po ziemi. Na światach pvp nikomu nie zabierają, a jeśli komuś zabiorą to łatwo można zabić złodzieja drugim charem. Jeśli wydaje się wam, że sorc/drut na hunt bierze tylko tyle manasow/run na ile starcza mu miejsca w bp, to sie grubo mylicie. O loocie juz nawet nie bede wspominal, bo to oczywiste że targa się go po ziemi w lootbagach.
Knight jak idzie po loot to moze siedziec i zbierac go całymi godzinami.
Do backpacka może zbierać przez góra pół godziny, a potem zabraknie mu miejsca i wszystkie profesje włącznie z knightem muszą robić lootbaga. Przewaga zaprawdę ogromna. :p
Sorc\Drut w tym czasie kilkadziesiąt razy musi obrócic do dp i spowrotem...
Aha, czyli nie wiesz co to jest lootbag i do czego służy skoro tak gadasz... :baby:

Ane
05-02-2007, 16:03
Nie mam nic przeciwko polepszeniu knighta czy palla. Takie ulepszenie przydałoby sie. Nie przecze. Ale sorc\drut niech pozostana tacy, jacy sa.

Tucar
05-02-2007, 16:05
Sorc nawet bez wielu swoich podstawowych czarow takich jak vis/mort i tak bylby obecnie lepszy od knighta. (gdyby knightowi nic nie dołożyli) Knight jest po prostu kaleką, która nie trafia z broni w najmocniejsze potwory. (na których się, de facto, expi na wyższych poziomach...) Podwyższenie hitów knighta to zabieg niezbędny dla wyrównania profesji. :p

lecz zadawanie przez knighta obrazen nic nie kosztuje... ani pieniedzy ani many...

Nie mam nic przeciwko polepszeniu knighta czy palla. Takie ulepszenie przydałoby sie. Nie przecze. Ale sorc\drut niech pozostana tacy, jacy sa.

dobrze gadasz xD

ale wszyscy sie skupiacie na zmianach odnosnych profesji... a co byscie powiedzieli na odplatnosc za PACC za pomoca sms... wedlug mnie to swietne rozwiazanie

amilold
05-02-2007, 16:15
lecz zadawanie przez knighta obrazen nic nie kosztuje... ani pieniedzy ani many...
Zrozum, ogórku, że na wyższych poziomach expi się na potworach które wymagają leczenia się uhami więc knight nie expi za darmo. A jeśli nie potrafisz tego zrozumieć to jesteś kretynem.

Fpitolony w sprawe
05-02-2007, 16:38
Powinni zrobic takie cos: knightowi np. z 60 na 61 skila rosnie 4 dmg, a z 90 na 91- 7 i w ten sposob knight mialby wieksze hity i jakos by to bylo :P.
E-vis TROCHE zmniejszyc dmg i niech zabiera 40 many.
A palkowi zeby ten arbalest NAPRAWDE lepiej trafiala, bo teraz to gowno daje -.^
, no i IB tez ;].

Sea
05-02-2007, 16:39
Zrozum, ogórku, że na wyższych poziomach expi się na potworach które wymagają leczenia się uhami więc knight nie expi za darmo. A jeśli nie potrafisz tego zrozumieć to jesteś kretynem.

Ale bez wyzywania co to ma byc ignorujcie jego wpisy to sie wreszcie zamknie mondrala jedna

max110
05-02-2007, 17:21
Sorc, druid i paladyn mają mana shieldy. To ich też broni więc mają życia podobnie według mnie;) Co do wyważenia postaci to wystarczy dać paladynowi jakąś lekką broń do skilowania, którą można kupić tanio za bardzo małe pieniądze. Knight według mnie został stworzony dla niskich leveli i bardzo wysokich tzn. jak ktoś gra pierwszy raz w tibie to najczęściej wybierze knighta. Pogra troche, postać mu się znudzi, zrozumie następne profesje i zrobi inną. Dla wysokich tzn. ma inne postacie i teraz chce wytrwale grac knightem. Dużo skiluje i osiąga wysoki level. Duzo ludzi mówiąc o knighcie mówi o nim albo o najlepszej profesji (pod względem skilowania) albo o najgorszej. Według mnie najtrudniejszy jest paladyn. Do niego potrzeba dużo kasy, cierpliwości, czasu, duzo kumpli i szybki internet. Jak się to ma to wtedy paladyn jest najlepszą profesją. I mówcie co mówicie, ale każdą profesją da się osiągnąć bardzo duzo. jedną łatwiej, jedną trudniej;) Jak cipowie będą wyważać profesje to niech lepiej nie przesadzają, niech nie biora tego, co dali tylko dodają coś co polepszy jakąs profesję w stosunku do innych...

Leztat
05-02-2007, 17:21
Dobra bo to tylko takie gdybanie.
A co myślicie o nowym mieście będzie tylko dla pacc a moze dadzą nowy kontynent i tam nowe miasto ??
Ja bardzo bym chciał jakieś nowe tereny dla wszystkich bo zaczyna brakować wolnych miejsc.

PS. A moze jakas nowa wyspa??

max110
05-02-2007, 17:38
Ja myślę, że za lodowymi wyspami zrobią nowy kontynent. Cały lodowy. Będa wtedy 3 kontynenty lodowy, "normalny" i pustynny. Tylko co później? Jeśli oni będą robili tyle nowych terenów to jestem ciekawy co będzie wtedy, gdy moje dzieci zaczną grać w tibię. Wtedy ja stary spojrzęna mapę tibi i pokażę im, że ta wysepka wielkości Draconi to był kiedyś mainland? :P zarty, ale szybko im idzie robienie nowych terenów, za niecały rok pewnie będzie ten upragniony lodowy kontynent:P oby...

Sea
05-02-2007, 17:46
Dobra bo to tylko takie gdybanie.
A co myślicie o nowym mieście będzie tylko dla pacc a moze dadzą nowy kontynent i tam nowe miasto ??
Ja bardzo bym chciał jakieś nowe tereny dla wszystkich bo zaczyna brakować wolnych miejsc.

PS. A moze jakas nowa wyspa??

Hmm......... Nowe miasto..........
Napewno na pacc bo po co robic update dla facc:( chodzi o zwiększenie liczby paccow sprzedanych.

Według mnie fajnie by było jak to by była wyspa jakaś (albo taka seria wysp jak liberty bay) bo myśle, że lepsze są questy logiczne a nie coś w stylu orc fortece czy coś takiego, gdzie wpadasz wybijasz all co się rusza i koniec questa:)
Kontynet było by fajnie seria updatów w którym dokładali by co chwila nowe miasto, ale to raczej nie realne.

P.S. A wyobrażacie sobie jak kiedyś wyglądało expienie 1 wyspą był Edron:P
Wtedy były dopiero kolejki.

Peet
05-02-2007, 18:18
@offtopic:Trochę się tibia.pl nie spieszyła z tłumaczeniem:/A i tak można przeczytać coś takiego:
Oczekujcie chłodnych aktualizacji map[...]Co to znaczy chłodnych? Oryginalne słowo "chilly" jest w tym kontekście synonimem słowa "cool" i ja raczej nie odważyłbym się przetłumaczyć go jako chłodny - tylko jako fajnych, ciekawych.

amilold
05-02-2007, 19:16
Knight według mnie został stworzony dla niskich leveli i bardzo wysokich
Na bardzo wysokich levelach knight moze sorcowi naskoczyc. :p
Obrazenia z ue 2k+ i z sd 1k+ a knight marne 400 z explo, z broni *ówno zrobi demonowi. :p I jego duza ilosc hp nic mu nie daje, bo sorce i druty na manashieldzie maja tego o wiele wiecej, a poza tym expiac na demonach mozna stosowac metode up/down lub walić uciekając na utani gran hurze. :P
Duzo ludzi mówiąc o knighcie mówi o nim albo o najlepszej profesji (pod względem skilowania) albo o najgorszej.
Skillowanie knightem jest najgorsze ze wszystkich profesji. Sorcom/drutom rosnie sila magii wraz z kazdym lvl, a mlvl rosnie szybciej podczas expienia niz robienia run, czyli nie trzeba go w ogole trenowac. Pal expiąc wbija dist prawie tak samo szybko jak podczas treningu i jedyne co musi zrobić to wbić na początku 40 dista żeby móc expić opłacalnie. Knightem musisz poświęcić conajmniej 500 godzin na oglądanie zielonych glutów jesli chcesz zadawac obrazenia pozwalajace expic w przyzwoitym tempie.

Szafa
05-02-2007, 19:40
Amilold ja gram w tibie od tygonia ??
jutro ci nakrece film z expienia na dlach pala z knightem i zobaczysz jak jest w rzeczywistosci.
Jesli chodz o nowy kontytnet to jednak mam nadzieje ze dla pacc bo jak dadza dla facc to sie tyle zlodzieju zejdzie ze z dp nie wyjde z bp bolcow, no i pasuje zeby nie zapomnieli o skrzynkach pocztowych tak jak przy zolwiach :) A jak maja robic questy to tak jak ktos napisal ze lepsze sa te gdzie trzeba uzyc glowy niz bolcow, chociaz polaczenie jest bardzo mile widziane :D

Leztat
05-02-2007, 20:04
Ja mysle ze przydal by sie nowy kontynent, moze byc nawet lodowy wazne zeby było

amilold
05-02-2007, 20:14
jutro ci nakrece film z expienia na dlach pala z knightem i zobaczysz jak jest w rzeczywistosci.
No i wyjdzie ze pal na dl'ach expi duzo szybciej i oplacalniej niz knight. Dzięki. :)

Tuhamiid
05-02-2007, 20:19
Amilold odpowiem na kilka twoich postów, niechce mi sie ich wszystkich cytowac wiec tak.. zaczne od postu "200 lvl i expienie z ue na demonach"

Jest to nie wygodne oraz nie oplacalne zbytnio, Lepiej wyjdzie Knight 2 sorców i Exori Mort-Zapewne mnie wysmiejecie i bedziecie pisac "Weez demona z mort glupi jestes" A znam wiele osób co tak expia.

"Knight najmocniejszych potworków nie hita" - Nie prawda poniewaz jedne z najbardziej oplacalnych potworów dla expa oraz loota są Warlocki, które maja mało hp, słabego defa i knight powiedzmy na 150 lvlu. moze spojnie na nich expic bijac tylko z broni+explo jak zniknie.

"Expienie na wyzszych lvlach wymaga uzywania uh"

Moze i tak ale np. Knight na potworkach typu DLe/Smoki/Of/Culty(co jest najczesciej wybieranym expem przez knighta) wystarczą manasy i Exura.

"sorce i druty na manashieldzie maja tego o wiele wiecej"

Owszem ale knight uleczy sie uhem 800+ a sorc manasem ~100 many.

To wszystko.

Draggy_Slayer
05-02-2007, 20:44
jak dla mnie nowa wyspa(bo zapewne bedzie nowa lodowa wyspa) to pomysl jak najelspzy moze jakies expowiska dla 70+ lvli (szczegolnie knight i palkowie bo zolwie przepelnione)

Finch
05-02-2007, 20:59
Orginalnie napisane przez: Amilold
Skillowanie knightem jest najgorsze ze wszystkich profesji. Sorcom/drutom rosnie sila magii wraz z kazdym lvl, a mlvl rosnie szybciej podczas expienia niz robienia run, czyli nie trzeba go w ogole trenowac. Pal expiąc wbija dist prawie tak samo szybko jak podczas treningu i jedyne co musi zrobić to wbić na początku 40 dista żeby móc expić opłacalnie. Knightem musisz poświęcić conajmniej 500 godzin na oglądanie zielonych glutów jesli chcesz zadawac obrazenia pozwalajace expic w przyzwoitym tempie.[/QUOTE]

Omg Omg Omg NIe chce tu nikogo obrażać ale za przeproszeniem puknij się w łeb!!!!-.-
Człowieku od początku tego posta piszesz jaki to knight jest udupiony, jak mu się żle expi, jak on ma trudno, że nieopłacalnie nim grać itp, itd, etc....
Zastanów się czy pallem na skillach 40 dista możesz na cyce albo cos podobnego X( To strata czasu i kasy !! Pallkowi rosną szybciej skille dlatego że ma trudniej trenować , musi podnosić speary ( mówie tu o grze fair czyli bez uzywania botów)a za to knight ma łatwiej to mu skille idą wolniej!!!!! Jak grałeś kiedys pallkiem to ciekawe jak na 40 discie chodziłes na cyce.... Może to był jakis bug że łatwo i bez waste ci sie expiło..... Knight na 40 skillu też nie wali żle co prawda nie pójdzie na cyce ale na dwarfy z pewnością...

Popieram to że knight i pall maja najgorzej ( knightowi nic nie dodawano przez updaty a za to pallkowi ciągle coś zabierano) więc powiinni to zmienić .
Osobiście jestem za tym aby trochę polepszyć knighta i palla a sorca i druta zdecydowanie osłabić gdyż jeżeli by ulepszyli palla i knighta a sorca zostawili bez zmian to gra i tak by należała do sorców a gra byłaby nudna tak jak teraz( wchodzi sd ue sd ue i end)!!

Draggy_Slayer
05-02-2007, 21:10
knight na 40 skilu to rota na 10 hitow bierze:P

amilold
05-02-2007, 21:10
Amilold odpowiem na kilka twoich postów, niechce mi sie ich wszystkich cytowac wiec tak.. zaczne od postu "200 lvl i expienie z ue na demonach"

Jest to nie wygodne oraz nie oplacalne zbytnio, Lepiej wyjdzie Knight 2 sorców i Exori Mort-Zapewne mnie wysmiejecie i bedziecie pisac "Weez demona z mort glupi jestes" A znam wiele osób co tak expia.
Na 200+ zwraca sie z ue a exp jest duzo szybszy niz z mortow wiec nie widze potrzeby zeby expic tak jak ty mowisz.
"Knight najmocniejszych potworków nie hita" - Nie prawda poniewaz jedne z najbardziej oplacalnych potworów dla expa oraz loota są Warlocki, które maja mało hp, słabego defa i knight powiedzmy na 150 lvlu. moze spojnie na nich expic bijac tylko z broni+explo jak zniknie.
Najmocniejsze potwory to demony i wzwyż. Tych już knight nie hita, a na nich sie wlasnie expi na 200+.
Moze i tak ale np. Knight na potworkach typu DLe/Smoki/Of/Culty(co jest najczesciej wybieranym expem przez knighta) wystarczą manasy i Exura.
No i nie wychodzi az tak znowu duzo taniej niz z uhami. Knight ma kiepska sile exury.
Owszem ale knight uleczy sie uhem 800+ a sorc manasem ~100 many.
No i co z tego? Przeciez mozna expic up/down i wtedy sorc ma duza przewage.
Zastanów się czy pallem na skillach 40 dista możesz na cyce albo cos podobnego To strata czasu i kasy !!
Mogę, jak zbieram loota to od 40 dista na cycach sie zwraca. I nie tylko na cycach, bo takze na soldach, ghoulach i paru innych potworach.
Pallkowi rosną szybciej skille dlatego że ma trudniej trenować , musi podnosić speary ( mówie tu o grze fair czyli bez uzywania botów)a za to knight ma łatwiej to mu skille idą wolniej!!!!!
Pal ma latwiej bo wbija 40 dista i juz dalej nie musi trenowac. Knight ma trudniej bo musi trenowac conajmniej 500 godzin. (oczywiscie jesli chce zadawac przyzwoite obrazenia bo jak kogos satysfakcjonuja hity po 50 to niech nie trenuje)
Jak grałeś kiedys pallkiem to ciekawe jak na 40 discie chodziłes na cyce.... Może to był jakis bug że łatwo i bez waste ci sie expiło..... Knight na 40 skillu też nie wali żle co prawda nie pójdzie na cyce ale na dwarfy z pewnością...
Expiłem na cycach od 40 dista w rl tibii (nie na otsach tak jak ty) i koszty zakupu strzal zwracaly mi sie z loota bo robilem lootbaga. Knightem na skillu 40 mozesz zabic co najwyzej zwyklego mino wiec pal bedzie expil duuużo szybciej od knighta.

Finch
05-02-2007, 21:20
Orginalnie napisane przez Amilold:

Pal ma latwiej bo wbija 40 dista i juz dalej nie musi trenowac. Knight ma trudniej bo musi trenowac conajmniej 500 godzin. (oczywiscie jesli chce zadawac przyzwoite obrazenia bo jak kogos satysfakcjonuja hity po 50 to niech nie trenuje)

OMg OMg omG człowieku dobijasz mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !;(
PO pierwsze nigdy nie grałem na otsie!!
Po drugie 500h to chyba na skille 80 a knightem nawet na 40 mozesz ładnie expić ( jak nie było jeszcze wandów jak grałem drutem to waliłem z miecza serpent sworda i brałem po 20+ hity)
Po trzecie może pallowi expi sie łatwiej ale to nie dlatego że mocniej wali ale dlatego że wali bez kontaktu z potworem!!!

Dobijasz mnie człowieku.... i jeżeli tak cie to boli że knight ma przeje***** to nim do h** nie graj!!!!!!!! X(

amilold
05-02-2007, 21:25
PO pierwsze nigdy nie grałem na otsie!!
Powinszować.
Po drugie 500h to chyba na skille 80 a knightem nawet na 40 mozesz ładnie expić ( jak nie było jeszcze wandów jak grałem drutem to waliłem z miecza serpent sworda i brałem po 20+ hity)
Na skillach 40 zabijesz co najwyzej zwykle mino i to na 3-4 hity. Pal na skillach 40 bierze cyca na 5-10 hitow. Zarowno knightowi jak i palowi sie zwraca. Sam ocen kto ma lepiej. :p
Po trzecie może pallowi expi sie łatwiej ale to nie dlatego że mocniej wali ale dlatego że wali bez kontaktu z potworem!!!
Pal wali mocniej od knighta. Postaw sobie np monka jakims drugim charem lub niech kumpel postawi i karz atakowac go najpierw knightem a pozniej palem o tym samym skillu. Pal z bolców będzie miał o 10-20 hp wyższą średnią niż knight z broni 45-47 ataku. Knight ma tylko wyższe max hity, ale też duzo czesciej w ogole nie trafia w potwora wiec ogolnie ma slabsze hity.
Dobijasz mnie człowieku.... i jeżeli tak cie to boli że knight ma przeje***** to nim do h** nie graj!!!!!!!!
Ty mnie uwazasz za idiote ktory gra zdecydowanie najslabsza profesja? No jasne ze nie gram knightem bo to teraz taka ciota ze aż wstyd powąchać. X(

Finch
05-02-2007, 21:30
Ty mnie uwazasz za idiote ktory gra zdecydowanie najslabsza profesja? No jasne ze nie gram knightem bo to teraz taka ciota ze wstyd powąchać. X([/QUOTE]

Jeżeli nie grasz knightem to czemu tak sie spierasz i tak chcesz udupienia innych profesjii
OMG Jeżeli grasz np sorcem albo druidem to dlaczego tak ci ciągle żal d*** ściska że mają tak dobrze??? A jeżeli pallem to dlaczego też narzekasz że jest lepszy od knighta ??;o ;o
To chyba lepiej jak knight jest udupiony jak nim nie grasz ??;o

amilold
05-02-2007, 21:32
Teraz juz nie gram knightem, ale do niedawna gralem i sie posralem z treningu a potem ide na hydry i sie okazuje ze jej w ogole nie trafiam. 8o Zal.cipsoft.com

Jestem za ulepszeniem knighta poniewaz to obecnie zdecydowanie najslabsza profesja, a wszystkie powinny byc rowne. W dobrych grach mmorpg nie ma czegos takiego ze jedne profesje sa lepsze od innych, a w tibii niestety sie zdarza.

Gralem wszystkimi czterema i knight to najwieksza ciota, jego chyba jedyny atut to duzo hp ale i tak niewiele on daje bo sorc moze expic up/down a mf'y i runy mozna sobie w bagu doniesc. Tak wiec knight praktycznie nie ma zalet -.- 8o

Finch
05-02-2007, 21:36
Powiem tylko tyle, że knight mniej trafia bo ma obronę i więcej życia a pall za to mocniej wali bo jej praktycznie nie ma.... Knight musi troche słabiej walić gdyz jeżeli by walil tyle co pall to na plusie ma to że ma jakąś obronę 8o

amilold
05-02-2007, 21:38
Masz racje ale tylko w polowie bo przeciez pal wali na dystans wiec obrywa duzo mniej od knighta ktory atakuje w zwarciu. :p Dopiero jak potwor dopadnie pala to knight ma przewage ale jak ktos umie expic palem to go potwor mniej hita niz knighta. :p

Tuhamiid
05-02-2007, 21:39
@Amilold

Co do expienia z morta i UE. Wiec tak :

Powiedzmy sorc 200lvl 75 Mlvl, jego siła czarów wynosi 625% co daje obrazenia z UE w okolicach 1700-2000. Liczmy ze bedzie walil w demona 1700.

Czyli tak 1700hp=strata 1200many, Na zabicie demona potrzeba 4 UE co daje zuzycie 4800 many. Na zregerenowanie 4800 many bedzie nam potrzebne ok. 3bp manasów co daje nam strate 3,3k na 1 demona.

Mort- Hity z morta beda ok. 300 co daje nam ok.28 mortów na 1 demona.

na 28 mortów potrzebne nam bedzie 560 many. Co wyjdzie nas ok.7 manasów czyli 385gp. Na zabicie 1 demona.

Oczywiscie ta opcja bez blokera jest niezbyt przekonujaca.

A tak jak pisałem wczesniej najlepiej 2 magów co daje po 15 mortów na gracza czyli 300 many=3 manasy ;) Knight straci w tym wypadku z 2 uhy, badz jezeli bedzie druid to z 4-5 exur sio co daje kolejne 350 many czyli kolejne 4 manasy. Ogólnie na zabicie demona poszlo by ok.1k a z Ue 3,3k.

Teraz co do knighta.

Jesli warlocki są słabymi potworkami to naprawde niewiesz co mówisz.

Owszem demony nie sa oplacalne na expo dla knighta, ale po co isc na demony skoro mozna tyle samo expa miec zabijajac 3 dle ?

Niechce wszczynac z tobą kłótni, bo niema po co. Ale zauwaz ze troche źle mówisz od poczatku.

Finch
05-02-2007, 21:43
Popieram zdanie kolegi wyżej tylko że co prawda na jednego demona sorcowi idzie z 3,5k ale jak wylesi demonka albo nawet f axe co wcale nie wypada tak żadko to i tak ma na plusie i lvl i kaski troszkę...:)

Draggy_Slayer
05-02-2007, 21:45
@up up

tylko ze moze expic z ue na np 4 demonach :) wtedy koszt spada bo wychodzi mniej niz 1bp manasow na demona a jak expi z ue na 5 to wychodzi porownywalnie do expienia z mortem tylko tyle ze o WIELE szybciej

amilold
05-02-2007, 21:46
@Amilold

Co do expienia z morta i UE. Wiec tak :

Powiedzmy sorc 200lvl 75 Mlvl, jego siła czarów wynosi 625% co daje obrazenia z UE w okolicach 1700-2000. Liczmy ze bedzie walil w demona 1700.

Czyli tak 1700hp=strata 1200many, Na zabicie demona potrzeba 4 UE co daje zuzycie 4800 many. Na zregerenowanie 4800 many bedzie nam potrzebne ok. 3bp manasów co daje nam strate 3,3k na 1 demona.

Mort- Hity z morta beda ok. 300 co daje nam ok.28 mortów na 1 demona.

na 28 mortów potrzebne nam bedzie 560 many. Co wyjdzie nas ok.7 manasów czyli 385gp. Na zabicie 1 demona.
No tak ale zauwaz ze z ue mozesz atakowac po kilka demonow naraz (dla 200+ lvla ktory ma bardzo duzo many to nie robi wielkiej roznicy, poza tym sa schodki i mozna uciec jak sie konczy), z dystansu i do tego jeszcze zabijesz 5-6 razy szybciej wiec nie schodzi az tyle many na utamo. Ty policzyles tylko sam atak, a pamietaj ze demon tez hita wiec ue lepsze bo sie szybciej zabija i tyle nie tracisz, a na dodatek mozesz po kilka naraz brac.
Oczywiscie ta opcja bez blokera jest niezbyt przekonujaca.
No i to już ją automatycznie dyskwalifikuje. Ty naprawde myslisz ze 200+ pg sorc bedzie czekal na blokera? 8o
A tak jak pisałem wczesniej najlepiej 2 magów co daje po 15 mortów na gracza czyli 300 many=3 manasy Knight straci w tym wypadku z 2 uhy, badz jezeli bedzie druid to z 4-5 exur sio co daje kolejne 350 many czyli kolejne 4 manasy. Ogólnie na zabicie demona poszlo by ok.1k a z Ue 3,3k.
Tjaaa, bo 200+ pg sorc bedzie czekal az mu przyjdzie pod nos drugi sorc i knight... Bardzo niepraktyczne rozwiazanie, nawet jesli oplacalne. :p
Jesli warlocki są słabymi potworkami to naprawde niewiesz co mówisz.
Na 200+ wszystkie profesja poza ciotą knightem expia juz na demonach bo na wrl jest za wolno. Tylko knight nie dorósł. :p
Owszem demony nie sa oplacalne na expo dla knighta, ale po co isc na demony skoro mozna tyle samo expa miec zabijajac 3 dle ?
No tak tylko zobacz ze inne profesje expia wlasnie na demonach wiec robia duzo wiecej expa niz knight na slabszych potworach. Na tym polega niedola knighta. :p

I w dalszym ciagu nie rozumiem po jaka cholere sorce maja expic z mortow skoro z ue sie zwraca??? Moze i zysk jest mniejszy ale sie zwraca i to jest najwazniejsze!!! A exp z ue jest 3-4 razy taki jak z mortow. :P

Tuhamiid
05-02-2007, 21:47
Popieram zdanie kolegi wyżej tylko że co prawda na jednego demona sorcowi idzie z 3,5k ale jak wylesi demonka albo nawet f axe co wcale nie wypada tak żadko to i tak ma na plusie i lvl i kaski troszkę...:)

No tak, ale wiesz dłuzej poexpisz wydajac 50k na manasy, expiac z morta niz 50k na manasy expiac z ue. I masz 5x wieksze szanse na dobrego loota :)

Finch
05-02-2007, 21:52
Almoid niekoniecznie lvl 200+ expią odrazu na demoncach . Prawda może sorce i druty tak ale palle nie ( i knighty oczywiście też ;p) ponieważ to jest niezbyt opłacalne rozwalic takiego demona z bolców co by trwało pewien czas nie liczac pawe runek za które może sie nie zwrócić. Knight podobnie jak pall expią na smokach nawe na tlvlach 200+ bo co z tego że zabija demona jak im się niezwróci jak moga zabić 9 smoków praktycznie waet uha nie zuzywajac i napewno się przynajmniej w kasie zwróci ;p

amilold
05-02-2007, 21:57
Nie rozumiem dlaczego sorce maja nie expic na demonach na 200+, skoro powtarzam po raz kolejny: ZWRACA SIĘ!!! Moze i zysk jest mniejszy niz z mortow, ale za to exp 5 razy wiekszy. Dla 200+ lvla bardziej liczy sie exp bo kasy i tak ma duzo! Dluzsze expienie nie jest argumentem bo mf'y mozna sobie w bagu przyniesc. Przeciez zaden sorc nie expi tylko tym co ma w bp bo wtedy nawet na 1h expa by capa nie starczylo. :p

@Finch
200 pal jak expi na demonach z sd to wychodzi mniej wiecej na zero. Zysku oczywiscie nie ma, ale skoro wychodzi na zero to moze tak expic non-stop. :p

Na 200+ knight expi caly czas tylko na wrl, a pal na demonach jesli zalezy mu bardziej na expie lub na wrl jesli zalezy mu bardziej na kasie.

Tuhamiid
05-02-2007, 21:58
Hmmm...200 lvl sorc pg napewno woli expic na warlockach.
Dlaczego ?
Bo bije je z morta bez wielkich strat, za warlocka jest 4000 expa, a ma 3200hp. Na demonii jest ich duzo ok.7 na pietrze 1 w bibliotece, kolejne 2 w drodze do wyjscia, w najbardziej wysunientym na prawo zejsciu kolejne 4, na quescie po 2x sd i crystal wanda 4+kilka smoków. Co daje nam ok.80k expa na 1 calutki wybity spawn.

Na demon hellu znajduje sie 6 albo 7 demonów co daje nam 42k expa na wybity spawn.

Naprawde smiem myslec ze niemasz zbyt wielkiego pojecia o Pixelach.

W ogóle pokaz mi kogos kto expi uzywajac UE. Kazdy Ci powie ze to nie jest oplacalne.

Draggy_Slayer
05-02-2007, 22:02
@up

tlyko ze jak te 7 demonow jest w 1 miejscu to moze je ubic NA RAZ walac ue up/down

wiec za przeproszeniem nie pierdol

amilold
05-02-2007, 22:03
Hmmm...200 lvl sorc pg napewno woli expic na warlockach.
Dlaczego ?
Bo bije je z morta bez wielkich strat, za warlocka jest 4000 expa, a ma 3200hp. Na demonii jest ich duzo ok.7 na pietrze 1 w bibliotece, kolejne 2 w drodze do wyjscia, w najbardziej wysunientym na prawo zejsciu kolejne 4, na quescie po 2x sd i crystal wanda 4+kilka smoków. Co daje nam ok.80k expa na 1 calutki wybity spawn.

Na demon hellu znajduje sie 6 albo 7 demonów co daje nam 42k expa na wybity spawn.
No tak tylko zauwaz ze demony respia sie duzo szybciej od wrl wiec sorc w demon hellu wbije wiecej expa niz na wrl mimo ze demonow jest mniej. :p One sa prawie w jednym miejscu wiec sorc wejdzie, walnie pare ue i wyjdzie a potem znowu wybija prawie wszystkie naraz a wrl musi pojedynczo wiec na demonach z ue duzo wiecej wbije expa.
W ogóle pokaz mi kogos kto expi uzywajac UE. Kazdy Ci powie ze to nie jest oplacalne.
Jak to jest nieoplacalne skoro się ZWRACA????? Jak sie zwraca to znaczy ze jest oplacalne! A ze troche mniejszy zarobek niz na wrl lub z mortow to nie problem dla 200+ sorca ktory i tak ma kupe kasy. Spojrz sobie np jak expi taifun devilry - gdzies byl film na tym forum z jego expienia i on wlasnie wali demony z ue i sie zwraca z itemkow z duuużą nawiązką!!!

Finch
05-02-2007, 22:03
Nie rozumiem dlaczego sorce maja nie expic na demonach na 200+, skoro powtarzam po raz kolejny: ZWRACA SIĘ!!! Moze i zysk jest mniejszy niz z mortow, ale za to exp 5 razy wiekszy. Dla 200+ lvla bardziej liczy sie exp bo kasy i tak ma duzo! Dluzsze expienie nie jest argumentem bo mf'y mozna sobie w bagu przyniesc. Przeciez zaden sorc nie expi tylko tym co ma w bp bo wtedy nawet na 1h expa by capa nie starczylo.

@Finch
200 pal jak expi na demonach z sd to wychodzi mniej wiecej na zero. Zysku oczywiscie nie ma, ale skoro wychodzi na zero to moze tak expic non-stop.

Na 200+ knight expi caly czas tylko na wrl, a pal na demonach jesli zalezy mu bardziej na expie lub na wrl jesli zalezy mu bardziej na kasie.

Po 1 czy ja powiedziałem że sorce i druty nie expia na demonach??? ( expią tylko że niektórzy wolą warlocki)..
Po 2 pokaż mi takiego palla co po każdym demonie wychodzi na przynajmniej zero używając sd i innych run to Ci odpale 200k na elerze....
Po 3 prawie żaden pall nie expi na wrlockach bo sa trudne i uciekają ....

Tuhamiid
05-02-2007, 22:06
@up

tlyko ze jak te 7 demonow jest w 1 miejscu to moze je ubic NA RAZ walac ue up/down

wiec za przeproszeniem nie pierdol

Byles kiedys na demon hellu? Chyba nie bo niewiesz jak tam jest.

Aha i nie musiales odrazu uzywac wulgaruzmów, wg. mnie to jest nie esetyczne.

@Amilold

Warlocki respia sie tak samo, moze szybciej, jest ich wiecej, loot jest swietny czesto leci br oraz skull staff. Z demona tak czesto jak z Warlocka nie leca itemki.

Finch
05-02-2007, 22:09
Co do demonów to wiem że sorce wolą bardziej warlocki gdyż łatwiej zabić i mniejsze straty... Jeżeli jakis sorc ma w d**** kasę bo ma jej w h** to napewno wybierze miejsce z demon helmet questem gdzie jest dużo banshee i demononów. Tak ogólnie to SORC MA ŁATWO I TYLE ;/

amilold
05-02-2007, 22:12
@Tuhamiid
Na demon hellu mozna atakowac naraz po 2-3 demony wiec sorc z ue wbije tam wiecej expa niz jakby mial mortować pojedynczo wrl.
Po 2 pokaż mi takiego palla co po każdym demonie wychodzi na przynajmniej zero używając sd i innych run to Ci odpale 200k na elerze....
OMG Zrozum ze tutaj chodzi o postaci 200+ ktore maja sdeka po 500-600 hp. (sorce maja po 1k+ a pale wlasnie tyle co im pozwala expic oplacalnie na demonach) Na 100 lvlu to sie nie dziwie ze sie nikomu nie zwraca jesli takich masz na mysli. :baby:
Po 3 prawie żaden pall nie expi na wrlockach bo sa trudne i uciekają ....
Moze i rzadko pale tam expia bo to miejsce jest czesto zdominowane przez knightow ale to nie oznacza ze zle sie tam expi! Palem na wrl jest szybciej i z wiekszym zyskiem niz knightem. Nie dosc ze mocniej pal atakuje to jeszcze wali z dystansu czyli troche mniej obrywa. (chociaż tutaj nie aż tak bardzo bo knighta hitują tylko golemy ale też troche pal ma przewagę)

Tuhamiid
05-02-2007, 22:14
Ale chyba kazdy chce zeby mu sie zwracało za hunta nieprawdaz ? Przykład.

Wydajesz 1kk na hunta, i co nie chcesz zeby ci sie zwrócilo ? (to byl tylko przykład z kasa, a nie ze zaraz bedzie "kto wydaje 1kk na hunta")

Aha a co do expienia pallem na wrl, to jest to oplacalne z blokerem, I dla blokera i dla knighta ;)

@Amilold.

Aha teraz zauwzylem ze napisales ze palek wali wiecej od knighta?

Naprawde prawie spadlem z krzesla. 100 Pall z 100 distem jebnie max 180 !

100 Knight z 100 Skillem-Liczac ze bedzie uzywal SoVa walnie juz podchodzac po 300.

Jak to przeczytałem jestem przekonany ze niemasz duzego pojecia o tej grze.

Chyba za duzo nagrales sie na tym czego wymawiac tutaj nie wolno ;)

Aha i palek na 200 lvlu jebnie z sd 800+ ;) Sam dostałem na tescie od Xanadu za 401 ;p

amilold
05-02-2007, 22:19
Ale chyba kazdy chce zeby mu sie zwracało za hunta nieprawdaz ? Przykład.

Wydajesz 1kk na hunta, i co nie chcesz zeby ci sie zwrócilo ? (to byl tylko przykład z kasa, a nie ze zaraz bedzie "kto wydaje 1kk na hunta")
Kur*a, powtarzam od pol godziny ze sorcem demony z ue sie zwracaja nawet jak pojedynczo atakujesz a ty nadal od*ierdalasz jakieś głupoty. Skoro sie zwraca to dlaczego sorce maja tam nie expic, wytlumacz mi a ja poslucham. :baby:
Aha a co do expienia pallem na wrl, to jest to oplacalne z blokerem, I dal blokera i dla knighta
A solo bardziej oplaca sie palem. I co? :p
Aha teraz zauwzylem ze napisales ze palek wali wiecej od knighta?

Naprawde prawie spadlem z krzesla. 100 Pall z 100 distem jebnie max 180 !

100 Knight z 100 Skillem-Liczac ze bedzie uzywal SoVa walnie juz podchodzac po 300.

Jak to przeczytałem jestem przekonany ze niemasz duzego pojecia o tej grze.

Chyba za duzo nagrales sie na tym czego wymawiac tutaj nie wolno
No i co z tego ze palem walniesz max 180 a knightem prawie 300 skoro knight nie trafia 1/4 ciosów i często zadaje hity poniżej 50? Jakby policzyc srednia pala i knighta to pala bylaby wyzsza. (oczywiscie jakby mieli ten sam skill :p )

Finch
05-02-2007, 22:21
Moze i rzadko pale tam expia bo to miejsce jest czesto zdominowane przez knightow ale to nie oznacza ze zle sie tam expi! Palem na wrl jest szybciej i z wiekszym zyskiem niz knightem. Nie dosc ze mocniej pal atakuje to jeszcze wali z dystansu czyli troche mniej obrywa. (chociaż tutaj nie aż tak bardzo bo knighta hitują tylko golemy ale też troche pal ma przewagę)

Omg człowieku czy tylko idajesz ***** czy ty taki już jesteś???
I co z tego że pall walnie z sdka po 500 To ma gdzieś na 10 sd wliczaja c że jeszcze te 3200hp zabierze z bolców i co zwróci mu się ok 4k za demona??
Jezeli wyloci z 5 jakąś demonkę to może mu się zwróci zależy na jakim świecie gra....
Jeżeli myślisz że pall ma lepiej od knihta w walce z warlockami to prosze cie wyjdz z tąd !! Czy ty nie zorumiesz tego że jak pall odejdzie od warlocka to ten tu nawali że może dead?? a jak knight go przyblookuje to warlock go wali po mniej.... Jeżeli nie grałes i nie wiesz to nie pisz!!

Tuhamiid
05-02-2007, 22:22
Ekhm...ze tak powiem ty masz cos nie teges z głowa ?

Jestes niezbyt doswiadczonym graczem z tego co widze.

Biłes kiedys demona? byles kiedys na demon huncie ? Wiesz jak czesto leci np. MMS ? powiedzmy sorc zajebie z Ue 5 demonów-Chuja spadnie.

Zajebie 5 wrl. Moze spadnie skull staff.

amilold
05-02-2007, 22:27
Jeżeli myślisz że pall ma lepiej od knihta w walce z warlockami to prosze cie wyjdz z tąd !! Czy ty nie zorumiesz tego że jak pall odejdzie od warlocka to ten tu nawali że może dead?? a jak knight go przyblookuje to warlock go wali po mniej.... Jeżeli nie grałes i nie wiesz to nie pisz!!
A ty nierozumiesz ze wrl summonuje stone golemy ktore wala knighta a pala juz nie. :p
Ekhm...ze tak powiem ty masz cos nie teges z głowa ?

Jestes niezbyt doswiadczonym graczem z tego co widze.

Biłes kiedys demona? byles kiedys na demon huncie ? Wiesz jak czesto leci np. MMS ? powiedzmy sorc zajebie z Ue 5 demonów-Chuja spadnie.

Zajebie 5 wrl. Moze spadnie skull staff.
No tak tylko sobie zobacz ze 200+ sorc wali po 2k+ z ue wiec ma takiego demona na 4 strzaly i ew. dobitke z runki wiec jak wypadnie jakis dobry loot (a podczas dlugiego hunta na pewno wypadnie) to sie zwroci z duza nawiazka!

Finch
05-02-2007, 22:31
A ty nierozumiesz ze wrl summonuje stone golemy ktore wala knighta a pala juz nie.
OMg OMg OMG knight pocisnie exori i stonegolemów już nie ma!!! A po 2 to jak pallek ma zabić warlocka jak podejdą do niego stone golemy i go zaczna bic i zanim je zabije to straci dużo hpi runek...a co z warlockiem bedzie go nawalal za zasłoną golemów....

Tuhamiid
05-02-2007, 22:32
Abuauhauh oczywscie taki stone golem bedzie walil 200 knighta po 150...Buauha on go w ogóle nie bedzie hitowal. OMFG widze ze za duzo OTS, albo chcesz sie wykazac wiedza której nie posiadasz.

Palkiem solo wrl? Zauwaz ze warlock ucieka,znika co daje kolejne stracone nerwy, Knight zablokuej takiego warlocka i stoi jak ta lama, a bijesie go lajtowo tylko knight z broni a palek z samych bolt.

Modus
05-02-2007, 22:32
Omg rozjebales mnie amilod. Mowisz ze gadasz o powaznej grze a nie o lvlach 30 + jak tam sam napisales. A towj best to 54 lvl xD Powiedz co ty mozesz wiedziec ? Nasluchales sie chyba od kolegow za duzo jak to wala 5 demonow z ue. Aha i mowisz ze bys zajebal demona a ja bym w niego nie trafil. Moge sie zalozyc o co tylko moge ze nawet na oczy nie widziales demona w rl tibi. Aha i chcialbym to zobaczyc jak ty tego demona solujesz na 54 demonie uhahahuahua. Up/down ? Z czego bedziesz bil z sd ? On sie szybciej uleczy niz ty na gorze sie namanasujesz etc. I gadasz ze knight to najlatwiejsza postac to czemu nie mogles wbic skilli wiekszych niz 40 ? 50 ? chyba dla ciebie to zaduzo. Next sprawa. Nie mogles trafic w hydre ? Chlip ... chyba bede płakał .... A co solo chciales zrobic ? mihahhaa. btw ktos ladnie o tobie wczesniej napisal. Nie karmcie TROLLA

elo i pozdro dla prawdziwych graczy ;)

ps: tak oceniam GRACZY po lvlu a nie ludzi.

Finch
05-02-2007, 22:33
Ogólnie to powiem tyle że nie znasz się i wogóle lepiej się nie wypowiadaj bo albo masz 10 lat i nigdy nie byłeś na takich huntach albo masz coś z głową...i robisz tylko z siebie pośmiewisko:baby:

Woreq
05-02-2007, 22:34
Moim zdaniem powinni coś dodać druidom. Jakiś czar ofensywny czy wiecej HP. W porównaniu z sorcererem druid nie ma szans , tyle samo hp a zadnego czaru ofensywnego ... Exevo Gran Mas Pox? Tym to można zabić afkera albo 8 lvl który nie ma czaru Exana Pox.

Knight? Ma wszystko co potrzeba ... Jedynie moga dodać kilka nowych broni.

Palladin? Nic nie zmieniac :)

A Cipy wyrównac mogą poprzez zrównanie HP , Skilli , Many ...
Wieć co oni chcą zrobić to nie wiem :)

Finch
05-02-2007, 22:38
Moim zdaniem powinni coś dodać druidom. Jakiś czar ofensywny czy wiecej HP. W porównaniu z sorcererem druid nie ma szans , tyle samo hp a zadnego czaru ofensywnego ... Exevo Gran Mas Pox? Tym to można zabić afkera albo 8 lvl który nie ma czaru Exana Pox.

Gra drutem to pisze tylko o drucie i najlepiej to tylko jego ulepszyć --.--

A po za tym to wcieóes nam się w kłutnię ;p

Sea
05-02-2007, 22:58
amilold Podaj nick postaci a nie sie przechwalasz 54 lvl sorc. Jak znam życie to nawet 40 lvl nie wbiłeś. Po pierwsze najlepszy exp w całej Tibi jest na Warlockach bo daja więcej expa niż mają hp

amilold
05-02-2007, 23:01
Aha i mowisz ze bys zajebal demona a ja bym w niego nie trafil. Moge sie zalozyc o co tylko moge ze nawet na oczy nie widziales demona w rl tibi. Aha i chcialbym to zobaczyc jak ty tego demona solujesz na 54 demonie uhahahuahua. Up/down ? Z czego bedziesz bil z sd ? On sie szybciej uleczy niz ty na gorze sie namanasujesz etc.
Zabilem juz kilka demonow metoda up/down. Nawet byly filmiki jak ludzie na forum z duzo nizszymi lvlami niz 54 zabijali metoda up/down. Demon nie leczy sie szybciej niz ja wale sd a jesli tak uwazasz to znaczy ze grasz na otsach.
I gadasz ze knight to najlatwiejsza postac to czemu nie mogles wbic skilli wiekszych niz 40 ? 50 ? chyba dla ciebie to zaduzo.
Wbilem skille 80, poszedlem na potwory i stwierdzilem ze knight jest do dupy bo dalej walilem 2-3 razy slabiej niz sorc z visa/morta.
Next sprawa. Nie mogles trafic w hydre ? Chlip ... chyba bede płakał .... A co solo chciales zrobic ? mihahhaa. btw ktos ladnie o tobie wczesniej napisal. Nie karmcie TROLLA
Sorce na 150+ expia na hydrach solo. Knight nawet jej trafic nie moze.
Knight? Ma wszystko co potrzeba ...
Chyba cie posralo. To sobie zobacz jak wolno sie expi knightem -.-
amilold Podaj nick postaci a nie sie przechwalasz 54 lvl sorc. Jak znam życie to nawet 40 lvl nie wbiłeś. Po pierwsze najlepszy exp w całej Tibi jest na Warlockach bo daja więcej expa niż mają hp
Ale demony mozesz wziac 2-3 naraz z ue i masz lepszy exp niz zabijajac wrl pojedynczo.

Tuhamiid
05-02-2007, 23:05
Ehhh widac ze jestes noobem? Newbem ? Kretynem ?

Powiadasz ze knight na 200 lvlu nie hitnie hydry ? w00t.

150 sorcem solo hydry? Czemu dopiero na 150 ?

Ty zabiles kilka demonów metoda up/down? I co fajnie bylo ? Jakie doznania ?

Knightem sie expi wolno ? Szybko sie expi ;) tylko trzeba umiec.

A ten dalej z tym UE...Wiesz nie dziwie Ci sie jak na ots miales po 50k many i tylko ue waliles, to ci juz tak zostalo z tym ue.

Lame.

Sea
05-02-2007, 23:05
Ale demony mozesz wziac 2-3 naraz z ue i masz lepszy exp niz zabijajac wrl pojedynczo.[/QUOTE]

a co te domeny nic dmg nie zadają może?????? buahahahahahahaha 3 demony na raz to niech choc 1 trafi i ile many odpada . Tego nie liczysz do kosztów na demonach.

To nie lepiej walic kilka wrl z ue????

amilold
05-02-2007, 23:10
Powiadasz ze knight na 200 lvlu nie hitnie hydry ? w00t.
Hitnie, raz na 5 hitow po 50. Knight w potwory z dobrą obroną zadaje małe obrażenia i rzadko trafia.
Knightem sie expi wolno ? Szybko sie expi tylko trzeba umiec.
No to spojrz sobie na tabelki expa z eriga (we wszystkich sorce deklasują knightow) i nie gadaj ze nikt nie umie szybko expic knightem.
A ten dalej z tym UE...Wiesz nie dziwie Ci sie jak na ots miales po 50k many i tylko ue waliles, to ci juz tak zostalo z tym ue.
A ty dzieciaku nie potrafisz zrozumiec ze jak sie zabija kilka potworow naraz to jest szybciej i oplacalniej niz pojedynczo. :baby:
a co te domeny nic dmg nie zadają może?????? buahahahahahahaha 3 demony na raz to niech choc 1 trafi i ile many odpada . Tego nie liczysz do kosztów na demonach.
Ale przeciez nie trzeba non-stop przy nich stac tylko mozna up/down!
To nie lepiej walic kilka wrl z ue????
Powodzenia w lurowanie wrl na demonie. :)

Tuhamiid
05-02-2007, 23:12
Dzieckiem to jestes ty. I to nadodatek dzieckiem neo.

hmmm 200 lvl knight hita po 50 ta? Z knifa chyba.

Wez kurwa bo naprawde juz mnie nerwy biora na Ciebie. Nie znasz sie.

Hydry knightem bez pomocy explo nie zabijesz-za dobrze sie leczy.

Zauwaz ze demon nie bije po 50. Zanim to zlurujesz to ci juz pójdzie z 5x cała mana. Wez wyjdz albo idz spac bo juz pózno.

amilold
05-02-2007, 23:15
Dzieckiem to jests ty. I to nadodatek dzieckiem neo.

hmmm 200 lvl knight hita po 50 ta? Z knifa chyba.

Wez kurwa bo naprawde juz mnie nerwy biora na Ciebie. Nie znasz sie.

Hydry knightem bez pomocy explo nie zabijesz-za dobrze sie leczy.
Knight w hydry uderza 2-3 razy slabiej niz w wrl bo maja o niebo lepsza obrone. Jak w wrl knight ma srednia 100 to w hydry 30-50. Sprobuj takimi hitami po 40 srednio zabic hydre to ci pogratuluje. -.-
Zauwaz ze demon nie bije po 50. Zanim to zlurujesz to ci juz pójdzie z 5x cała mana. Wez wyjdz albo idz spac bo juz pózno.
Lol przecież tam nie trzeba długo lurować, wystarczy pare kroków, walisz ue i spowrotem wracasz metodą up/down. Chyba nigdy nie byles na demonie. :p

Tuhamiid
05-02-2007, 23:19
Owszem byłem, Predzej ty nie byles. Ty w ogóle chyba w zyciu smoka nie biłes, a o demonach mi tu gadasz.

Czlowieku jestes naprawde newbie. Knight wali po 30-40 ta? Eo tez wali po 30-40 i wbil 290 lvl ta? Wez wyjdz. Naprawde szkodami takich ludzi jak ty.

Zeby nie bylo nie kramie trolla tylko staram sie mu wytłuamczyc to i owo.

amilold
05-02-2007, 23:22
OMG Na warlockach knight wlasnie bije mocno po 100-150 srednio tylko w hydry tak slabo bo maja dobry def. Jesli uwazasz ze knight wali tak samo w hydry i warlocki to jestes kretynem. Knight wali po 30-40 hp srednio w hydry i na nich nie expi, natomiast expi na wrl i tam wali po 100-150. Wrl maja duzo slabsza obrone niz hydry.

Sea
05-02-2007, 23:24
Owszem byłem, Predzej ty nie byles. Ty w ogóle chyba w zyciu smoka nie biłes, a o demonach mi tu gadasz.

Czlowieku jestes naprawde newbie. Knight wali po 30-40 ta? Eo tez wali po 30-40 i wbil 290 lvl ta? Wez wyjdz. Naprawde szkodami takich ludzi jak ty.

Zeby nie bylo nie kramie trolla tylko staram sie mu wytłuamczyc to i owo.

To chyba nie ma sensu, on się za duzo nasłuchał o expieniu na UE na demonach itp.
Ale próbuj może Ci się uda.:)

Draggy_Slayer
05-02-2007, 23:26
grales keidys knightem? wbiles minimum 90 lvl? zapewne nie wiec sie nie odzywaj bo gowno wiesz

Tuhamiid
05-02-2007, 23:26
Nie masz pojecia o pixelach, nie masz pojecia o grze knightem, niemasz pojecia o tym jak mozna expic knightem, niemasz pojecia o niczym.
Uwazasz sie za pro chociarz jestes newb. Hydra wcale az tak niema dobrego defa tylko b.dobrze sie leczy to jest jej wada i zaleta. Dlatego knight nie expi na hydrach.

Moze mi powiedz ze smok/dl tez ma takiego defa ze knight bije je po 40 ? Moze knight wszstko bije po 40 ? Moze własnie ten twój knight bil po 40 i dlateg tak sadzisz? Ty masz 54 sorca ? Daj nick. Zobaczymy.

Draggy_Slayer
05-02-2007, 23:30
@up
popatrz jak leczy sie DL a jak leczy sie Hydra jesli nie widzisz roznicy to znaczy ze jestes niepelnosprawny
pozatym dle knighci bija mele+hmm bo inaczej byloby za duze waste
jesli o tym nie wiesz to po raz kolejny pokazujesz jaki pro jestes

@down

to zwykly troll on sie bedzie klocil chocby tutaj EO powedzial ze mamy racje on i tak wie swoje:)

oczywiscie wiem ze eo to nie polak zeby nie bylo buahsauhsuasa co za noob mysli ze eo to pl

amilold
05-02-2007, 23:30
dl i wrl maja duzo slabszy def od hydry. Knight w te potwory wali po 100-150. natomiast hydra ma dobry def i knight wali duzo mniej w hydre niz takiego dl lub wrl a jesli tego nie zauwazyles to jestes newb

Tuhamiid
05-02-2007, 23:34
Czytanie ze zrozumieniem sie kłania.

Pisałem o defie mobów, a nie o leczeniu sie.

Niechce mi sie wierzyc ze to co masz w profilu to twoja postac.

90 lvl knightem nie wbilem. 86 wbilem. I nie gram od 3 lat w tibie tylko mecze pixele juz 6 rok. Wiec przestan pisac głupoty.

Newbem jestes ty.

Ujawnij nam nick twojego sorca.

Draggy-amilold=Jedna a ta sama osoba? 1 newb uwazajacy sie za pro ? Grasz w tibie 2 dni ze pierdolisz takie głupoty? Boże skad sie biora takie dzieci....

Draggy drugi pro gammerze pokaz mi gdzie napislem ze EO to Polak. Omfg Polowa Beryli jest własnie z was zjebana totalnie.

amilold
05-02-2007, 23:36
Czy ty naprawde uwazasz ze hydra i dl mają TAKI SAM def? (tak, mowie o defie a nie leczeniu!) Jesli tak to nie mam slow zeby okreslic twoja glupotę.

Draggy_Slayer
05-02-2007, 23:39
@up up

21szego konczy mi sie ban:) zapraszam zrob chara na refugii nick
Lord Dragon Slayer:)
moje itemy aktualnie leza w domku kumpla Tamoshauskas na refugi Paupers Palace w Venore ostatnie pietro <<-- po lewej stronie :)

i gram tym charem 10 miesiecy ogolnie w tibie 2 lata:) nie 2 dni :)

edit

maasz dokladny "adres"
22:39 You see an open door. It belongs to house 'Paupers Palace, Flat 34'. Tamoshauskas owns this house.

Tuhamiid
05-02-2007, 23:40
Ja własnie nie moge okreslic twojej głupoty, dl ma mniejszego defa, ale ja napisalem "CZY TY UWAZASZ ZE MAJA TAKIEGO SAMEGO DEFA" ja pierdole kurwa niewiem czy czytanie az tak boli.

Zapewne wszyscy co to czytaja maja taki polew z was, ze szok.

amilold
05-02-2007, 23:41
No to pisze przeciez kur*a od pol godziny ze hydra ma lepszy def niz dl wiec knight nie wali w nia hitow po 100-150 srednio tak jak w dl, tylko po 30-50! Po cholere sie klocisz przez godzinę zeby mi przyznac potem racje?

Draggy_Slayer
05-02-2007, 23:42
@up

bo to idoiota

Tuhamiid
05-02-2007, 23:43
Kurwa mac powiedz mi który knight jak caly czas mówimy przykladowo 200 lvl i 100 skill bedzie jebal hydre po 30-40 ? Chyba z knifa ja pierdole. no nie moge z was.

Draggy~

Niewiem albo kupiles tego chara na allegro, albo amilold to twój rl kumpel/brat ze go tak bronisz. Bo 100 knight napewno by tak nie noobowal.

Edit:
Idiotą jestes ty.

Edit II.

Bede pisał tak długo az ten topic nie zostanie zamkniety, albo im uswiadomnie tego o czym mówimy.

Do modków-Sorka ze jesli pomyslicie ze karmie trolla, Ja nie karmie tylko staram sie im uswiadomic pewne sprawy, mysle ze mnie zrozumiecie.

Draggy_Slayer
05-02-2007, 23:45
popytaj na refugii :)
tworzylem tam blackliste jeszcze jak miaelm 20ktorys lvl:) mam nawet screeny sprzed namelocka:)

nie kazdy kto ma chara z wyzszym lvl niz ty musi kupowac go na allegro:) uwiez:)

i nie nobuje tylko mam racje a ze ty jestes kretynem ktory gowno wie to juz inna sprawa:)

jelsi wg ciebie dl i hydra ma tkaiego samego defa (co wczesniej napisales chyba z 50 razy) to gratuluje inteligencji:)

a z Ami~ 1 raz wymienilem poglady wlasnie w tym temacie:)

amilold
05-02-2007, 23:46
Knight ze skillami 100/100 z sca ma srednia ~100 hp w dl i ~50 hp w hydre. (w średnie wlicza sie rowniez chmurki i gwiazdki i dlatego są takie niskie!) Nie *ierdol ze tak nie jest bo wiele osob juz to sprawdzalo, wystarczy wpisac w wyszukiwarce na forum albo google i znajdziesz ale dla ciebie to juz za trudne i wolisz udawac wielkiego pro ktory expi na rotach :D

Tuhamiid
05-02-2007, 23:49
W szkole nie nauczyli czytac ze zrozumieniem ?

Ja pierdole...Nie no nie wytrzymam naprawde z was, mam taki polew ze szok...Tak knight z 100 lvl i 100 skillem bedzie bil hydre po 50 of course....

Aha i tak ja pisałes...Knight z 40 skillem bierze mino na 4-5 hitów :baby:..z czego ? katany ?

Draggy_Slayer
05-02-2007, 23:51
to idz solo hydre (bez dsow) zaraz ci znajde temat na forum tibia.com bo koles robil testy:) zszedl mu bp uhow (102 ek z refugi skile ma 90+ i uzywal sova)

ale nie ty wiesz lepiej bo miales 86 ek:) mastahh i co z nim zrobiles? na allegro selnels? zbey kupic sorca i szapanowac ze jestes pro?

amilold
05-02-2007, 23:52
Nie, knight ze skillami 100/100 bedzie bil hydre tak:
100, poof, 100, poof, 100, poof, 100, poof.... itd itp czasem walnie tez za 200 ale czasem walnie tez wiecej chmurek pod rzad.
Teraz sobie policz srednia 100+100+100+100=400/8(bo tyle bylo hitow)=50 hp ;)
Aha i tak ja pisałes...Knight z 40 skillem bierze mino na 4-5 hitów ..z czego ? katany ?
Nie, ze spike/serpent sworda. Taka bron przewaznie maja knighci po wyjsciu z rooka. I pisalem ze 3-4 hity a nie 4-5 - to spora roznica.

Golden Eye
05-02-2007, 23:53
sondzonc po waszych postach to wy sie nie znacie na tibi i jestescie nobami. muj kolega ma knaihta na wysokim lwlu i on łowi sobie na demonach i szypko mu lvle lecom wiec nie muwcie ze kniht wali w hyrde po 50 bo napewno wali wiecej a w demona tym bardiej bo slyszalem ze demon bije dwu recznom broniom. ja jestem druidem i wale z ruszczki maksymalnie do ok 30 wiec ja to dopiero mam problem. i nie mam kasy na runki bo jeszcze nie rozwinela mi sie postac. taki wysoki kniht moze sobie spokojnie kupic sd i uchy bo ma pieniondze. mojim zdaniem pwoinni cos zrobic dla niskich lwli.
nie piszcie takich glupich postuw bo gamemaster was zbanuje.

Crystal
05-02-2007, 23:55
Ok panowie czytając te wasze wypowiedzi na temat ulepszania/udupiania profesji to sam nie wiem co mam myśleć. Cipsoft chyba nie po to pracował nad updatem rok temu z rózdzkami itp zeby teraz to wycofać prawda? Wiec po co sie martwicie o udupienie sorców i druidów? I nie mówicie, ze knight nie jest wcale taki biedny zanim nie pogracie... 100 ms ubije spokojnie 60 knighta, ale spróbuj 100 knightem zabić nie afkującego, nie kicknietego 60 msa... mission impossible? Wy tu podajecie jakies kosmiczne hity... heh... owszem hit 300 knightem na wysokim skillu i z dobrą bronią jest możliwy, ale ludzie to sie zdarza raz na jakis czas a nie za każdym razem... A wysokolevelowy druid/sorc bije z morta wrl za kazdym razem po 200 i na dodatek nie musi zużywać explo jak wrl mu zniknie zeby zaznaczyć sobie atak z powrotem...

Oki to teraz sie wypowiem co taki knight powinien otrzymac, czy nie sądzicie, ze najprostsze rozwiązania sa najlepsze?:
- siła czarów knighta powinna wzrosnąc (mocniejsze hmm, explo, gfb oraz silniejsza exura),
- mana na exori powinna wynosić 2x level a nie 4x (2 exori pod rząd to juz podchodzi pod takie małe ue no i mógłby sobie sprawniej czyścić questy)
- nie wiem czy czytaliście na forum tibia.com tego posta o możliwości robienia przez knightów sword/axe/club ringów podobnie jak runy dla magów, może to troche nierealne rycerz-czarodziej? Ale mogłoby to być np wykłu(ó?)wanie pierscieni z jakiegos materiału czy coś w tym stylu...
- mana na exure 20 zamiast 25, niby nic a jednak jak duzo cennej many, ktorej i tak mamy u knighta mało mozemy wygospodarować na wiecej exur?
- wieksza siła magii to także (oprócz run) lepsze hity z burstów; w połączeniu z silniejszymi hitami z run i 2x exori pod rząd moze poprawiło by to sytuacje knighta na scenie pvp?
- jeśli powyższe rozwiązanie jest niemożliwe to może jakos zmienić to kalkulowanie uderzeń w ludzi (tak zeby mocniejsze hity wchodziły i z wiekszą skutecznością, jednak jestem za mocniejszą magią bo akcje 1 vs. 1 gdzie w gre wchodza runki i bursty to esensja dobrej taktyki ;) )
- zwiekszyć moc ringów dla broni do np 50 minut? albo żeby podnosiło skill np o 6 zamiast o 4?
- co do exury gran dla knighta to nie pochwalam bo many to on ma tak kosmicznie dużo ze bardziej bedzie sie opłacało kilka exur pod rząd niz exura gran :S

Co do expienia: zamiast tworzyć super mega hiper kosmiczne miejsca na które trzeba 10000 questów za 10000000kk może poprostu mozna powiekszyć cyclopolis o kilka pieter? Albo dorzucić druga taką kopalnie zamiast tych korytarzy z ghoulami i ratami? Może by tak rozbudować OF, żeby mniejszyć tłok na jego terenie? Może by tak dorzucić ze dwie wieże z dragami w venore? Lub coś dla low leveli - dorzucić wiecej soldków w kazo albo zwiekszyć exp za nie np do 100?

Tak jak wspomniałem - zamiast mędrkowac co by było gdyby albo co dać, zeby knight był super mega terminatorem - najlepiej jest zacząc od najprostszych pomysłów ;)