Pokaż pełną wersje : Zmiana regulaminu odnosnie QS?
Pan Klocek
06-02-2007, 01:09
Witam
Wszyscy zapewne wiemy ze Tibia.pl jest OFICIALNA strona fanowska Tibi, zatwierdzona przez Tibia.com. Oznacza to iz musza oni stosowac sie do pewnych zasad, jedna z nich jest: ZAKAZ QS, czyli rozwijajac skrot zakaz quest spoilingu - podawania rozwiazan do questow.
Wielu z nas widzialo zapewne banowanych uzytkownikow za to, ze podawali rozwiazania do questow. Sam wielu raportowalem. Moderatorzy surowo egzekwuja to prawo.... ale czyzby na pewno?
Pierwsze co moze zadziwic gracza Tibi po wejsciu na oficialne forum, w oficialny temat odnosnie Tajemnic (ktore sa niszczone ale o tym pozniej) Rookgaardu, to PRZYKLEJONY temat o jezyku Orkow. Pewnie w tym miejscu drogi zaprawiony graczu, wielbicielu RPG krzykniesz "To nie mozliwe! Bzdura! Jak to! QS jest zabroniony". Niestety, to prawda! Tak! Obszerny na kiladziesiat stron poradnik o tym jak, krok po kroku otrzymac ten wspanialy i jakze tajemniczy dar "jezyk orkow".
Ludzie biegali po rooku, szukali, dociekali aby wykonac te zadanie, alby odkryc ta tajemnice: jak pogadac ze slepym orkiem? Czy nei jest to quest? Czyli zadanie, przygoda? Zagadka ktora posiada rozwiazanie, czasami w postaci przedmiotu, pieniedzy, czasami satysfakcji (Explorer). Rozwiazanie tego zadania nie polega na otworzeniu drzwi do pokoju i zabraniu itemka z boxa ale czy to dyskwalifikuje to zadanie z definicji questa? To tak jakby zadania dla Eleonore na Lierty Bay nie byly questami! No bo dostajemy tylko mozliwosc plywania na zolwie wyspy.
Jednak wedlug Tibia.pl nie jest to quest, poniewaz hmmm no w sumie to nie wiem jak to mam wytlumaczyc, ale na pewno istnieje logiczne wytlumaczenie!
Kolejna dziwna rzecz to swiezy temat niejakiego Coray'a (przydomek NASTY TROLL). Wyjasnia on jak rozwiazac zagadke (poniekad z angielskiego quest jesli rozumiemy w formie zadania) ktora nurtowala setki Rookstayerow, a mianowicie Znikanie Sword of Fury. Zadanie to zostalo rozwiazane kosztem wielu miesiecy a nawet lat przez najbardziej zasluzonych graczy, a "wypaplane" (spoiled) przez tych najmniej zasluzonych.
W tym miejscu Tibia.pl rowniez twierdzi iz nie jest jest to QS poniewaz... no wlasnie dlaczego? Bo nie ma boxa, lvl door i itemka?
Prosze was drodzy Forumowicze o wypowiedzenie sie na ten temat. Prosze o konstruktywne wypowiedzi na poziomie, bez bluzgow, z uzasadnieniami.
Czy sadzicie ze questy na rooku nie sa questami? Czy tibia.pl powinna przyzwolic na QS i stac sie podobna do tibia.org.imbrainless.pl? I na koniec ktory waszym zdaniem quest zasluguje na miano prawdziwego questa? Ten z bogata fabula, trudny do rozwiazania czy ten gdzie zabijasz rata i bierzesz rapier z boxa?
http://i26.photobucket.com/albums/c145/Klocek22/tibia.jpg
Mam nadzieje ze nei dojdzie do tego co widzimy tu u gory ^
PS
Jesli beda literowki prosze wskazac, ale na PW aby nei zasmiecac tego tematu. Dziekuje.
Res Khmer
06-02-2007, 01:17
Jak najbardziej popieram Pana Klocka, zresztą to ja jako pierwszy dałem temu znak negując jeszcze niedawno powstały temat Coraya. Precz z QS choćby w tej części forum. Jak najszybciej powinna nastąpić autokasacja tematów gdzie wyjaśnione jest: co robić by zniknął SoF oraz jak rozmawiać z Blind Orciem. Koniec tych tematów powinien nastapić jak naszybciej. To jest zwykły Spoiling.
Dziękuje
Res
Co tu się będę rozpisywał. Popieram każde słowo Pana Klocka i licze na szybkie wytłumaczenie zaistniałego problemu przez któregoś z moderatorów.
PS: Literówki są, ale nie chce mi się ich wypominać =]
Y'all
Pan Klocek
06-02-2007, 01:34
Czytajac posty natkanalem sie na cytowana definicje questa:
What they are?
Quests are in-game challenges where a player or group of players solve challenging riddles or puzzles for a special reward; some quests in fact involve challenging Monsters a lot of time.
Special Reward - nie ma napisane "item", "box" czy "thing" nie ma nic o tym ze musi byc to "przedmiot". Special Reward ozacza specialan nagrode czyli: rapier, anihilation bear, tytul relic huntera, mozliwosc plywania na wyspy zolwi, znikniecie spike sworda, mozliwosc rozmowy z orkiem czy np mozliwosc wysylania parceli ze specialnych skrzynek.....
Wlasnie nikt jakos nie zaprzecza ze postman quest jest QUESTEM. Ale sadzac po tym jak specyficznie podchodza do tego ludzie z Tibia.pl questem byc nie powinien! Czyli jak bedzie mi sie chcialo to jutro podam solucie, moze nawet przykleja....
@Klocek
Kiedy ostatni raz ogladales strone glowna tibia.pl? A dokladniej kiedy ostatnio zagladales tutaj (http://tibia.pl/quests.php) ?
Normalne rasowe spoile zywcem wyrwane z erig`a na fanowskiej stronie ;f
Oczywiscie na forum qs dalej zabroniony (zal) xF
Poza tym, gdyby nawet tutaj ten caly qs byl bezwglednie przestrzegany to i tak kazdy komu nie chce sie szukac rozwiania w grze ma do dyspozycji 45234624 stron z dokladnymi solucjami, do ktorych linki sa tutaj takze zamieszczone ;)
Pan Klocek
06-02-2007, 01:52
@Klocek
Kiedy ostatni raz ogladales strone gowna tibia.pl? A dokladniej kiedy ostatnio zagladales tutaj (http://tibia.pl/quests.php) ?
Normalne rasowe spoile zywcem wyrwane z erig`a na fanowskiej stronie ;f
Oczywiscie na forum qs dalej zabroniony (zal) xF
Poza tym, gdyby nawet tutaj ten caly qs byl bezwglednie przestrzegany to i tak kazdy komu nie chce sie szukac rozwiania w grze ma do dyspozycji 45234624 stron z dokladnymi solucjami, do ktorych linki sa tutaj takze zamieszczone ;)
Dokldnie!! Dlatego niech Tibia.pl albo:
1. Zlikwoduje solucje.
2. Zrezygnuje z tego smiesznego znaczka w narozniku.
Bo jesli chca cos robic profesjonalnie to niech to robia do konca.
Zmiana będzie zapewne, tyle mogę napisać.
Zmienilem zdanie i przywrocilem temat. Pozwolilem sobie takze na lekkie zmienienie twojego posta. Niech zostanie tak, jak jest.
Pozdrawiam,
Shinjix.
- PW wysłane do mnie od Shinjix'a. Więc ? Nie został przywrócony. Odpisał, że zmienił zdanie. Tutaj wychodzi jego profesjonalizm.
Po 1 Bez bluzgów itp - ok, szkoda tylko, że post wyżej nie toleruje tej zasady.
Po 2 Tibia.org.pl, tibians.com - tam też jest ten temat, hunted i tibia wiki też niedługo.
Po 3 Pokaż mi jakiś dowód, że to quest. Jest nagroda ? - NIE, Trzeba zrobić coś specjalnego tak jak w innych questach ? - NIE, ja was nie rozumiem. To jest zwykły trick tak samo jak pieczenie chleba ... Ehhh
Po 4 Czy wy naprawdę uważacie, że taki potężny miecz może być na rooku w czyiś rękach ? Wyobraźcie sobie wszystkie expowiska wybijane natychmiastowo. Jakie hity by ten miecz dawał ...
Moim zdaniem to wszystko jest niepotrzebne. Te całe awantury itp. QS mówi tylko o questach, o trickach nie wspomina ... Nawet jeżeli to quest chociaż nie ma dowodów, to przecież to jest tylko część tego "niby questa", a takich rozwiązań części questów na forum jest rozsypane po prawie wszystkich podforach. To tyle.
A i jeszcze jak ktoś chce solucję to pw do mnie. Albo poszukać na tibia.org.pl
Dziękuję i pozdrawam.
Pan Klocek
06-02-2007, 11:04
Wszystko mozna sobie trickiem wyjasnic. I zmien te linki w podpisie i temacie bo:
Regulamin forum tibia.pl
Tematy, jakie nigdy nie powinny się pojawić:
[...]
Linki do stron hackerskich oraz stron z nielegalnym oprogramowaniem służącym do łamania oficjalnych zasad gry.
[...]
Tibia.org.debile.pl zawiera wlasnie takie tresci, nielegalne oprogramowanie i lamanie zasad gry. Jesli tego nie zrobisz raported.... bede walczyl z n00bami takimi jak ty na tym forum. Nawet jesli bede musial wysylac 1000 raportow dziennie.
Coray wyswiadcz przysluge temu forum i opusc je. Solucje na PW... lol kolegow szukasz? Powiem ci tak "You fail LIFE and EVERYTHING" . Wejdz http://youfail.org/ i wlacz sobie glosniki.
Wielkie podziekowania dla Pana ktory skasowal tamten temat. Jeszcze nic straconego. Tibia.pl nadal pozostaje fajnym miejscem z fajnymi ludzmi, a te kilka chwastow da sie raz dwa wywalic. Dziekuje.
- PW wysłane do mnie od Shinjix'a. Więc ? Nie został przywrócony. Odpisał, że zmienił zdanie. Tutaj wychodzi jego profesjonalizm.
Pierwotne usuniecie tematu, bylo w celu przemyslenia sytuacji. W nocy - pod wplywem jakiegos impulsu - odblokwoalem go. Dzis rano przemyslalem sprawe i znow usunalem. Poza tym, nie ty tu jestes od oceniania mojego profesjonalizmu.
Po 1 Bez bluzgów itp - ok, szkoda tylko, że post wyżej nie toleruje tej zasady.
Takie rzeczy sie raportuje, a kazde zlamanie regulaminu bedzie karane.
Po 2 Tibia.org.pl, tibians.com - tam też jest ten temat, hunted i tibia wiki też niedługo.
Juz Ci pisalem - nie obchodza mnie inne strony. Tu jest tibia.pl.
Po 3 Pokaż mi jakiś dowód, że to quest. Jest nagroda ? - NIE, Trzeba zrobić coś specjalnego tak jak w innych questach ? - NIE, ja was nie rozumiem. To jest zwykły trick tak samo jak pieczenie chleba ... Ehhh
A w takich questach jak Eleonore quest, postman quest, czy jednorazowej misji w banshee quest sa jakies nagrody rzeczowe? Nie. Tez trzeba poprzechodzic przez rozne miejsca. To są CZĘŚCI questa.
Po 4 Czy wy naprawdę uważacie, że taki potężny miecz może być na rooku w czyiś rękach ? Wyobraźcie sobie wszystkie expowiska wybijane natychmiastowo. Jakie hity by ten miecz dawał ...
A skad mozesz znac zalozenia twórców tibii??
Nawet jeżeli to quest chociaż nie ma dowodów, to przecież to jest tylko część tego "niby questa", a takich rozwiązań części questów na forum jest rozsypane po prawie wszystkich podforach. To tyle.
Przypomne ci czesc regulaminu:
6. Questy
Żadnych solucji (nawet częściowych)
Nie wolno wklejać filmów, które pokazują całą drogę do questa i jego rozwiązanie. Można natomiast robić zdjęcia/filmy w ostatnim pokoju z nagrodami, ale bez podawania drogi, jak się tam dostać.
Co dokładnie rozumiene jest pod pojęciem "solucja"?
Heh, a pokaż mi jakiś dowód, że to NIE jest quest? A poza tym, uważasz, że to, co trzeba tam zrobić, to NIE jest nic specjalnego? Nie trzeba zrobić KONKRETNEJ czynności w KONKRETNYM miejscu? Co w takim razie wg ciebie jest czymś specjalnym? Czy uważasz, że jeśli jakiś quest nie został odkryty (albo został odkryty tylko po części), nie jest questem? Na jakiej podstawie tak sądzisz?
Po prostu aż żal patrzeć na ludzi twojego pokroju. Nie wiem co tam sobie ubzdurałeś, czy wymarzyłeś sobie łatwą popularność, ale jedno wiem na pewno - schrzaniłeś sprawę :/. Szkoda.
Co do słów Pana Klocka - popieram rękami i nogami. Mam nadzieję, że ten temat rozpocznie jakieś zmiany na forum.
Pozdrawiam.
Jak dla mnie to Coray nie będzie miał już życia na forum... Poza tym lecz się... Shin dobrze powiedział - to jest Forum.Tbia.PL, a nie jakieś debile .org, gdzie powszechnie panuje cziterstwo i spoiling... Pan Klocek ma rację, duuuuużo osób pracowało żeby odkryć tą tajemnicę, a ty musiałeś wszystko wypaplać. Kto powiedział, że nagrodą z questa musi być Item ?! Do jasnej cholery, gdyby tak było, to nikt by nie grał w Tibię... Właśnie pogrzebałeś kolejny sekret rook'a, dziękujemy i życzymy miłego bana za spoiling...
Coray wyswiadcz przysluge temu forum i opusc je. Solucje na PW... lol kolegow szukasz? Powiem ci tak "You fail LIFE and EVERYTHING" . Wejdz http://youfail.org/ i wlacz sobie glosniki.
Wielkie podziekowania dla Pana ktory skasowal tamten temat. Jeszcze nic straconego. Tibia.pl nadal pozostaje fajnym miejscem z fajnymi ludzmi, a te kilka chwastow da sie raz dwa wywalic. Dziekuje.
Bah, ty po prostu się gotujesz ze złości, że inni mogą wiedzieć to co wiedziała mała grupka ludzi włącznie z tobą. Pathetic.
@topic
Taa, przeczytałem sobie spoiler i dochodzę do wniosku, że to strasznie śmieszna sprawa, sam bym na takie rozwiązanie nigdy nie wpadł.
Witam
Wszyscy zapewne wiemy ze Tibia.pl jest OFICIALNA strona fanowska Tibi, zatwierdzona przez Tibia.com. Oznacza to iz musza oni stosowac sie do pewnych zasad, jedna z nich jest: ZAKAZ QS, czyli rozwijajac skrot zakaz quest spoilingu - podawania rozwiazan do questow.
www.erig.net -> tibia.erig.net sygnowany przez GM Erig jest dowodem, że zakaz QS o ile jeszcze istnieje, nie jest traktowany poważnie.
Tom The Tanner
06-02-2007, 12:29
Jakoś tak się składa, że aqrat czuwałem, tematy z niektórych for (a umieściłeś na ok. 10) zostały usunięte. Jakie szczęście, że o niektórych forach o Rookgaardzie po prostu nie wiesz... to właśnie na Rookgaardzie zostały te resztki klimatu. Jednak wystarczy jedna osoba i 10 minut roboty, aby wszystko zniszczyć. Od lat na tym forum pojawia się ciągle jedno pytanie "skoro ktoś ma ss\ba\itd. to czemu nie pokaże go na trade?" Uważam, że nikt kto się tu wypowiadał go nie ma, ale gdyby kiedyś tak się stało, że ktoś naprawdę by coś zdobył nie powiedziałby.
Dlaczego?
Dlatego, że Szanowny Pan Coray i SK wszystko by wypaplał, ze słowami na ustach: "To tylko gra, daj se spokój, nie chcesz mieć Spike Sworda (ahh, nie dziękujcie, pozdrawiam moich fanów! B)". Co dalej? Zanim zdąży przeczytać taki temat około setka osób moderator go zauważy. Nie usunie go.
Dlaczego?
Dlatego, że "Tibia.pl dąży do całkowitego zniesienia QS". Zapewne wielu już słyszało te kilka strasznych słów... no tak, tyle, że my nie mamy nic do powiedzenia. "Na Tibia.com nie ma wzmianki o tym, że QS jest zakazny". To jest aqrat smutną (żeby nie powiedzieć cholerną) prawdą. Ale kogo to obchodzi? Trzeba zabijać potworki, nie? Zwiększać pkt. hp i cap za pomocą ciągłego wybijania potworków. Kogo obchodzi klimat? Ahh, co z tego, że jakaś tam Amber straciła swój zegarek podczas sztormu? Co z tego, że Obi ma kuzyna Sama i wnuczkę Normę? Przecież ja tam tylko mace sprzedaje. Mace? A tam taki club, z kolcami, ze skele leci można sellnać za troche hajsu.
Klimat, fabuła Tibii, wszystko zanika. Na Mainie stało to się już dawno, ale na Rookgaadzie? Niektórzy nic nie rozumieją. Dla mnie ciekawe jest to, że w Bibliotece jest książka o Małym Goblinie który ukradł pewien zaczarowany flet. Ciekawe, że w mieście, w pewnej piwniczce mieszkał kiedyś jakiś podróżnik. Ciekawi mnie, jak Mino Mage i Minotaury wdarły się do Minohell przez niestabilny portal. Jak MM ze strachu zapieczętował drzwi. Jak Kylinda Ennorath biegła przez pustkę po wejściu w teleport ze Spike Swordem. Niektórzy jednak mają to wszystko gdzieś i robią na złość innym dla ogólnej satysfakcji.
Ktoś to wszystko musi podnieść, spowrotem. I niebawem to się stanie. Wierzcie mi...
Vial
Niektórzy jednak mają to wszystko gdzieś i robią na złość innym dla ogólnej satysfakcji.
Temat o tym, że Instynkt zdobyła ssa idealnie wpasowuje się w schemat tego jednego zdania. Pozatym gdyby naprawde zależało im [założycielom tego tematu] na utrzymaniu klimatu, to nie spoilowaliby, że istnieje taka sztuczka, bo było pewne że solucja się pojawi, co sam napisałem w poście, w tamtym temacie.
Royal Matis
06-02-2007, 13:11
a ja mysle ze Coray bardzo dobrze zrobil piszac ta solucje jak znikac spika.
a poza tym to czy jakieś konsekwencje spotkaly "pania Instynkt"?? albo innych "ziomkóf" ktozy wkrecili cale forum ze maja, TAK MAJA! spika. Gdzie jest napisane ze to niby znikanie spika jest jakas czescia questu??? To tylko przypuszczenia wiec..?
@Coray
Trzymaj sie chlopie jestes spoko i nie daj sie :)
filobossek2
06-02-2007, 13:15
Powiem tylko jedno.
Wszyscy tak się czepiają o te solucje nawet częściowe.
Moja odpowiedź : Co tu do jasnej cholery robi jeszcze temat "Sof Done!"
Jeśli już mamy zmieniać świat na lepsze, zacznijmy od Siebie. Bo jak wszystkim wiadomo "częściowa solucja" znajduje się także tam (Post numer 95).
Najbardziej interesuję mnie wątek QS.
Otóż jedyną rzeczą jaką można zrobić to odizolować strone Tibia.pl od naleciałości spowodowanych pobłażliwością innych stron poświęconych Tibii.
Strony cziterskie i hakerskie zawsze BĘDĄ i trzeba się z tym liczyć. Tak jak dobro i zło. Używasz albo nie - Twój wybór.
Wydaję mi się, że podchodzicie do tego zbyt poważnie. Powinniśmy skupić się na samym QS i ów stronie.
1. Dział "Questy" powinien zostać w takiej formie jakiej jest.
Czyli wskazówka ---> myślenie/zabicie ---> nagroda.
2.Strona .pl jest przeze mnie uważana za profesjonalną i poważna. Zawsze jej używam jak chcę się czegoś dowiedzieć. Jak potrzebuję wskazówki to idę na tibia wiki i patrzę jak wykonać dany quest lub z lenistwa wykonuję cały quest. Proste.
3.Tematy jak wykonać quest powinny być kasowane.
4. Nie wiem jak sprawa miałaby się tyczyć z nieodkrytymi jeszcze questami. Sam udzielam się na jednym z poruszanych tematów.
5. Niech tibia.pl zostanię stroną wzbudzającą szacunek.
Draggy_Slayer
06-02-2007, 13:47
i o co tyle krzyku? o to ze grupa rookstayerow odkryla trick po czym szpanowali ze zdobyli spike sworda
upsss juz sie skonczylo szpanowanie panowie:) teraz wszyscy sa zliii bo dali qs co zrobic zeby nabrac innych :)
gratzz panowie rookstayerzy :)
Draggy_Slayer
06-02-2007, 13:55
oto cyctaty z tematu SOF DONE
@ileś tam up:
Zaraz będzie filmik.
Zresztą... na Antice była ekipa, ale oczywiście musieli zrypać. Podobnie jak PoI. To jest odpowiednik na rooku.
hmm doprawdy cos jak poi? z tego co wiem to na mainie poi nie polega na tym zeby obiec jaskinie 2 razy:)
Może wypowiem się bardziej szczegółowo:
Na Antice quest był zbugowany. Musieli interweniować GM'i... Na Elysii niestety mnie nie było.
Rzeczy potrzebne:
Boxy, jabłka.
Lvl: 35.
Potwory i wygląd:
Pierwsza sala: podobna do mino hell.
Druga sala: odpowiednik mino hell z goblinami.
Trzecia sala (ostatnia, do której doszliśmy): odpowiednik mino hell z orcami i orcami s.
Czwarta sala: (z opowieści GM'ów): jak wyżej, ale z rotami.
Piąta sala to miejsce, gdzie potrzebne są jabłka. Należy ułożyć je na odpowiednich polach. Na jednym trzeba stanąć. Jeżeli źle ułożysz - tp do świątyni.
Niestety nie wiem, co jest dalej. Filmik jest tylko fragmentem - zanudzilibyście się.
Edit:
Mimo iż mam facc zostałem przeteleportowany (ah Ci koffani GM'owie). Potrzebna była najsilniejsza ekipa. Nie liczcie, że inni coś wam powiedzą. Ja się wyłamałem.
a myslalem ze poprostu lvl i obiec jasknie:) no nie w sumie musisz miec jablko:) musisz cos zjesc zeby hp odnowic:)
20:25 Rookguardian de'Bove [90]: ZNikl mi! :`(
20:25 Mowicz Rookstayer [19]: ZNIKl
20:25 Mowicz Rookstayer [19]: PO 1 HICIE
20:25 Rookguardian de'Bove [90]: 1 hit i znikl
pani de'bove powinna napisac
ZNIKL KURDE ZNIKL ZE SKALY
a nie ze znikl po 1 hicie:)
Ludzie jesteście absolutnymi niedowiarkami. Pamiętacie jak dalem temat o AS-ie, to ja przecież, pierwszy o nim Wam powiedziałem, i także teraz nie miałbym zamiaru cokolwiek podmieniać.
Naprawdę, ten miecz jest tylko dla pokornych, a Wy tacy nie jesteście...
ty tez taki nie jestes:) klamiac calemu forum ze go macie:) to jets pokora?
to "ciekawsze" posty od 1 do 12 storny w temacie SOF DONE
a stron jest 54
i co fajnie bylo oklamywac cale forum ze go macie a jak jeden pokazal ze to tylko trick to juz jest ivul i wogole, ukamnienowac go:)
osmieszacie sie...
sorry za double ale widziaem ze duzo ludzi oglada temat wiec myslalem ze ktos cos odpisze:)
@down
dzieki:) poprawione
a ja mysle ze Coray bardzo dobrze zrobil piszac ta solucje jak znikac spika.
a poza tym to czy jakieś konsekwencje spotkaly "pania Instynkt"?? albo innych "ziomkóf" ktozy wkrecili cale forum ze maja, TAK MAJA! spika. Gdzie jest napisane ze to niby znikanie spika jest jakas czescia questu??? To tylko przypuszczenia wiec..?
@Coray
Trzymaj sie chlopie jestes spoko i nie daj sie :)
A ja myśle sobię że jesteś kolejnym noobem, który samemu nic w tibii by nie osiągnął..
@topic
Po co wy tak panujecie z tego całego QS..odkryta została zagadka i co? ktoś sie wygadał..i co? trza żyć dalej ...
@edit
pan de'bove powinien napisac
To jest pani ^^
Res Khmer
06-02-2007, 14:30
Może to tibia.pl... i nie warto wspominac o pewnych stronach tu... ale QS dotyczący Spike został usunięty z tibia.org.pl
Co z tego że rpgowy klimat tibii to przeszłość?? To nie jest powód by ktoś dał solucje!!
K***a
...
A więc tak, punktami:
1) QS
Ok, czas na adminów/modów/innych z tibia.pl
Czas na męską decyzję
QS albo jest, albo go nie ma WCALE.
Jest też jedna możliwość poboczna-tak jak jest w tej chwili 1szy i 2gi etap podglądania questa (lista questów-podpowiedź-spoil)
2) A-bo-Coray-jest-be-bo-dał-spoil
Czy on wam kazał go czytać? Nie? No właśnie. Wleźliście tam z własnej nieprzymuszonej woli. Chcecie się czepiać że-inni-wiedzą? To im powiedzcie że są be bo tam weszli. Tak naprawde jesteście tacy źli bo "my-umeliśmy-i-byliśmy-pany-a-teraz-inni-wiedzom-i-jusz-nie-jestemy-pany"
Prawda...?
3) "Coray chciałeś być sławny to jesteś teraz sławny u noobków"
A wy (Ci-co-umiom") nie? Poco w takim razie powstał temat "Sof dobe!"?
Nie pie***lcie mi tu że "żeby pokazać że userzy są łatwowierni" ani "żeby im pokazać że rook jest teges a oni nie wiedzieli" NIE! Zrobiliście to dla sławy, i ewentualnie dla "dżołka". Co co co? Nie czytam w waszych myślach? Nie trzeba być geniuszem żeby to zrozumieć. To widać zbyt wyraźnie.
Nie zaprzecze, że Coray zrobił to "by-być-suawny" ale wy też! On przynajmniej zasłużył sobie na to, bo pokazał/dał coś sensownego.
4) Witam
OO..Znowu...To znaczy że erig sie nie stosuje? A tak w ogóle to pokaż mi zasadę (na tibia.com) gdzie pisze że to jest nielegalne. Jeśli się nie myle to na TSach nawet GMowie spoilują nowe questy...
5) 6. Questy
1. Żadnych solucji (nawet częściowych)
2. Nie podajemy dokładnej lokacji kluczów bądź skrzynek
3. Nie wolno wklejać filmów, które pokazują całą drogę do questa i jego rozwiązanie. Można natomiast robić zdjęcia/filmy w ostatnim pokoju z nagrodami, ale bez podawania drogi, jak się tam dostać.
4. A co można?
* Dawanie ogólnych wskazówek (np. spróbuj pogadać z NPC X)
* Możesz szukać ludzi do questa w dziale 'handel', ale tylko poprzez podanie nazwy questa. Nie podawaj, gdzie ten quest się znajduje.
* Można się wymieniać informacjami na temat questów jeszcze nie odkrytych.
5. Co dokładnie rozumiene jest pod pojęciem "solucja"?
* Dokładny opis drogi, jak można dostać się do skrzyni z nagrodami.
* Dokładny opis miejsca, gdzie jest ta skrzynka oraz jakie potwory tam występują.
* Dokładny opis miejsc, gdzie można znaleźć klucze potrzebne do wykonania quesa.
Hmh...
Więc:
a)To jest quest, i wiecie że jest kompletny, i znacie jego zakończenie bo
można dawać wskazówki do nieodkrytych, ale częściowych spoili nie wolno
b)nie stosujecie się do własnych reguł i coś jest nie-teges
6)Heh, a pokaż mi jakiś dowód, że to NIE jest quest?
Jest taka zasada że najpierw X udowadnianie że coś czymś JEST a dopiero potem Y zabiera się za udawadnia że coś czymś NIE JEST
Jeśli macie zamiar mnie zwyzywać, zbluzgać, obrzucić gówn*m, i powiedzieć że "Tfoja krarera na tym Worum siem skoniczyua!11!" to proszę bardzo
@edit
@up
Nie, no zaromb*sty podpis -.-
Jakie quest wykonałeś bez ŻADNEGO QS (podpowiedzi kolegów też się liczą)? Torch quest?
Jest tak, jak myslalem:
W moim przekonaniu to nie jest quest - żadnej nagrody, żadnych profitów... Jak ktoś powiedział - po prostu trick. Może jakiś Mod uzna inaczej, ale ja tam nie mam zamiaru tego usuwać.
Co z tego że rpgowy klimat tibii to przeszłość?? To nie jest powód by ktoś dał solucje!!
Juz to widze, jak robisz Postmana, Banshee Questa bez spoilera.
O zadaniach na Outfit nie wspominajac.
Nikt juz nie rozwiazuje sam questow.
Res Khmer
06-02-2007, 14:48
@up
Dlatego zaprzestałem gry na mainie, a poświęciłem się rookgaardowi
Miejcie pretensje do ludzi którzy jakiś czas temu zaczęli temat o niby zdobyciu
SS-a i dali małe wskazówki do niego.Dzięki nim nastąpiło wielkie ruszenie ktoś prędzej czy różniej by rozwikłał zagadę z podpowiedziami i ujawniłby sekret.I co wszystko to wina Coray??
Draggy_Slayer
06-02-2007, 15:13
@up up
i przez xx stron w temacie SOF DONE oklamywales ludzi ze masz spike sworda:)
i wszystko bylo wporzadku
teraz jak ktos powedzial jak to zrobic to nagle sie burzysz
moze mi odpowesz dlaczego sie wkurzasz ? bo co bo juz nie jestes ten slawny i popularny ktory ma spika na rooku?
- Prodigy -
06-02-2007, 15:22
Jakby tego było mało, Mopsmaster na forum.tibia.de podał filmik, pokazujący co i jak zrobić, aby SS zrobił <puff!>. Teraz ma tyyyyyyylu kumpli i jest taaaaaaki dżezi! Obrońca biednych, uciemiężonych niedorozwojów żyjących na spoilach przez całe życie. Jak bende durzy, zostane wikipediom.
Nikt juz nie rozwiazuje sam questow.
...powiedział zgodnie zespół CipSoftu, po czym umieścił na stronie głównej dokładne opisy questów i sposobów ich rozwiązania.
Jakie quest wykonałeś bez ŻADNEGO QS (podpowiedzi kolegów też się liczą)? Torch quest?
Co da Ci większą radość - zrobienie Torch questa samemu, czy Copper Shielda ze spoilem?* Mi zdecydowanie to pierwsze, bo to JA znalazłem sobie ten quest i mogę śmiało powiedzieć, że nikt mi przy nim nie pomagał, w przeciwieństwie do tych, którzy wybrali by spoil i później gadaliby, jacy to oni są elo elo spoko loko spontan, bo z Erigiem za plecami doszli do jakiejść skrzyneczki. Robiąc quest samemu, pokazujesz, że potrafisz odkrywać, liczy się dla Ciebie samodzielna praca i cenisz sobie klimat RPG. Robiąc cokolwiek ze spoilem, pokazujesz, że potrafisz czytać - nic więcej.
Jeśli się nie myle to na TSach nawet GMowie spoilują nowe questy...
Mylisz się. A jak się nie mylisz, to mi to udowodnij, bo Ty jesteś X, a ja Y. ;3
Ukłony dla wszystkich spoilcjalistów.
* - zakłądając, że jesteś nowym graczem w Tibii.
Ja powiem tak. Cała słabość modków tego forum polega na nie organizacji. Ten pisze, że nie skasuje, a drugi pisze do mnie, że skasował ale się rozmyślił i przywraca, a po chwili kasuje.
6. Questy
2. Nie podajemy dokładnej lokacji kluczów bądź skrzynek
3. Nie wolno wklejać filmów, które pokazują całą drogę do questa i jego rozwiązanie. Można natomiast robić zdjęcia/filmy w ostatnim pokoju z nagrodami, ale bez podawania drogi, jak się tam dostać.
4. A co można?
* Dawanie ogólnych wskazówek (np. spróbuj pogadać z NPC X)
* Możesz szukać ludzi do questa w dziale 'handel', ale tylko poprzez podanie nazwy questa. Nie podawaj, gdzie ten quest się znajduje.
* Można się wymieniać informacjami na temat questów jeszcze nie odkrytych.
5. Co dokładnie rozumiene jest pod pojęciem "solucja"?
* Dokładny opis drogi, jak można dostać się do skrzyni z nagrodami.
* Dokładny opis miejsca, gdzie jest ta skrzynka oraz jakie potwory tam występują.
* Dokładny opis miejsc, gdzie można znaleźć klucze potrzebne do wykonania quesa.
Hmh...
I założę się, że to z inicjatywy klocka itp. Dlaczego ? A no dlatego, że Shijnx sam przyznał, że spamowaliście mu na gg, żeby usuną ... (przyznał mi na pw) Ktoś miał rację pisząc w temacie Sof done tekst : "Na tym forum są równi i równiejsi". Respect dla tej osoby.
TEN TEKST REGULAMINU TYCZY SIĘ QUESTÓW ODKRYTYCH. No ale cóż ja poradzę, że Klocek i inni panowie, mają wpływ na swoich kolegów moderatorów. [!?] :
6. Questy
I proszę was, już skończcie i tak każdy kto chce znać solucję zajrzy do mojego podpisu albo na inne fora.
@ Klocek
A ty już sam sobie zaprzeczasz. Link w moim podpisie nie jest dosłownie do tibia.org.pl tylko do forum.tibia.org.pl a to jest ogromna różnica. I się już tak nie broń, bo prawdą jest to, że najlepiej nikomu byś nic nie dawał, a tylko sam all robił. Sam jednak przyznałeś, że ty się dowiedziałeś solucji od ekipy niebieskiego jeepa... Czyli od kogoś dostałeś solucję. A na pw to mi napisałeś, że źle zrobiłem, że dałem to na forum, bo n00bki dostały to w swoje ręce. Nazywając mnie n00bem pokazujesz to, że nawet znaczenia tego słowa nie znasz. N00b czli newbie zaprzeczający, że jest nowy i mówi, że all wie. Przeszkadza itp. Koniec.
@down2
Siebie nazywasz całym ludem. [?] Daj spokój, mówisz, że grzecznie napisałeś ? Żal... Cytuję : "Zaczęli spamować mi na gg" - taka treść mieści się w jednym z pw. Kul ? Ehhhh Ciebie to tak bardzo boli, że opublikowałem spoila... Żyj dalej. Już niczego nie zmienisz :>
Uszonekk
06-02-2007, 15:31
Podobnie jak większość z was jestem przeciwny QS, ale na tym forum jest kilka tematów o Rookgaardzie (np. Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=73450)), które składają się jedynie z garści faktów, tysiąca przypuszczeń i tyluż kłutni, a gdy pojawi się tam coś co zbliża nas do rozwiązania, to już QS. Czy one (tematy) mają sens?
I założę się, że to z inicjatywy klocka itp. Dlaczego ? A no dlatego, że Shijnx sam przyznał, że spamowaliście mu na gg, żeby usuną ... (przyznał mi na pw)
O wypraszam sobie.
Ja mu grzecznie dałem znać o zaistniałej sytuacji. Tak samo jak waldowi i bosalowi.
No ale z drugiej strony, wiesz - jeśli lud czegoś chce, a nie łamie to żadnych ogólnie przyjętych norm ;- ) ) .
Ale wiesz, też mi przykro, że nie możesz być już taki kul.
Valderor
06-02-2007, 16:31
A ja chciałbym podziękować Corayowi. Niedawno spędziłem ~40 godzin na poszukiwaniu sposobu zniknięcia spike sworda i okazało się, że szukałem we wszystkich złych miejscach. Przynajmniej Coray oszczędził mi zmarnowania wielu kolejnych godzin.
Ale popieram usunięcie qs z www.tibia.pl, w tym sof i języka orków - jeśli ktoś zechce sobie zepsuć przyjemność, są od tego inne strony.
I jeszcze taka jedna uwaga. 3 tematy, ~800 postów pełnych wyzwisk i kłótni. Już wiadomo, skąd nazwa Sword of Fury ;)
@up
hmh...właściwie masz racje XD
Co wywołało ujawnienie sposobu zniknięcia SSa? Totalny zamęt i furię XD
hehe
Pan Klocek
06-02-2007, 16:45
Po pierwsze Coray: tak dostalem solucie, niejestem przeciwny przekazywania solucji ale nie w formie QS na forum. Prosze bardzo dawaj kolegom na PW ale nie niszcz tego dajac ja n00bom. I tak wiem co oznacza slowo n00b, nie newbe tylko n00b bo to jest wielka roznica, nazwalem cie tak calkowicie swiadomie.
@Michoss
3) "Coray chciałeś być sławny to jesteś teraz sławny u noobków"
A wy (Ci-co-umiom") nie? Poco w takim razie powstał temat "Sof dobe!"?
Nie pie***lcie mi tu że "żeby pokazać że userzy są łatwowierni" ani "żeby im pokazać że rook jest teges a oni nie wiedzieli" NIE! Zrobiliście to dla sławy, i ewentualnie dla "dżołka". Co co co? Nie czytam w waszych myślach? Nie trzeba być geniuszem żeby to zrozumieć. To widać zbyt wyraźnie.
Nie zaprzecze, że Coray zrobił to "by-być-suawny" ale wy też! On przynajmniej zasłużył sobie na to, bo pokazał/dał coś sensownego.
Nie chodzi o to "nie chcesz to nie czytaj". Zobacz jeszcze raz adres strony na ktorej jest to forum. Taaak! To jest tibia.pl = no quest spoiling. Wiec wymowka nie chcesz nie czytaj nie pasuje tutaj. Osoby ktore podawaly ze maja spike sworda NIE ROBILY TEGO DLA ROZGLOSU! Doklanie wyjasnila to pani de' Bove wiec nie ma sensu tutaj ja przytaczac. Przeczytaj ze ZROZUMIENIEM to moze zakapujesz o co chodzilo.
@Warlord
Dzięki nim nastąpiło wielkie ruszenie ktoś prędzej czy różniej by rozwikłał zagadę z podpowiedziami i ujawniłby sekret.I co wszystko to wina Coray??
Jego jedyna wina jest zamieszczenie Spoila na oficialnym forum. Tego nie zaprzeczysz bo to jest prawda.
Co do ludzi ktorzy pisza ze tibia.ergi.net podaje spoile wiec tutaj tez mozna. Zauwazcie ze ona nie ma znaczka "Supported Fanste" tego ktory znajduje sie na tibia.pl. Mysle ze to tlumaczy jesli nie to sie zastanowcie jeszcze raz co to oznacza.
@Coray
Nie spamowalem modkowi, napisalem raport i 1 PW z konkretnymi argumentami.
Dajmy juz spokoj tematowi Coraya, sprawiedliwosci stalo sie zadosc. Krzywd uczynionych nie da sie juz naprawic, niech idzie do swoich fanow.
Kolejny wazny temat to co zrobic z Jezykiem Orkow? Bo co do Spike Sworda niektorzy maja watpliwosci ze to qs to tutaj takich watpliwosci chyba raczej nikt nie ma.
@up
"Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina ..." -.- Moim zdaniem : zasługa. Twoim : wina. To tyle.
Primo: Podpis prowokujący ... Ehh :/ i co przez to chcesz uzyskać ? To, że jak sam ich nazwałeś : "inne n00bki" z tego forum go zobaczą ? ... na tym forum nie ma sprawiedliwości, a niktórzy nawet nie potrafią poprawnie zinterpretować regulaminu. W tym modkowie. Żal na to patrzeć.
@down
Wyprzedziłeś mnie. Pisałem to samo ... :> Klocek chyba źle to rozumie. U niego wygląda to tak : Jeżeli jakaś strona ma opublikowane questy (sposoby ich wykonania) - automatycznie nie może być fansite.
http://www.tibia.com/community/?subtopic=fansites
A co to jest to na górze?
To, że nie ma tam bezpośredniego linka do tibiawiki nie oznacza, że to nie erig...
Tom The Tanner
06-02-2007, 16:57
@Coray.
Większość, która cie popiera to newbie którzy cieszą się, że potrafią zniknąć Spike... a, że są kim są to sprawia im wielką radochę... nie rozumiem tej satysfakcji. Przeczytanie paru zdań i dostosowanie się. To co wy, cieszycie się, że czytać umiecie? Aaa, trzeba było jeszcze kliknąć LPM na "Pokaż". Niedługo pojawią sie filmiki "paczcie jak znikam spajke nikt tego nie umi". Powstrzymuję się od powiedzenia "a nie mówiłem"...
Vial
Moim skromnym zdaniem Coray (którego w tym momencie pozdrawiam) dobrze zrobił, że napisał to co napisał. Ci z forum, którzy już wiedzieli zaliczają się do -nazwe to - 'Śmietanki Tajemnic Rookgaardu'. Myślicie, że jesteście lepsi bo WY wiedzieliście jak znika SS podczas gdy inni nad tym główkowali? Piszecie, że odkryli to najbardziej zaslużeni rookstayerzy. Więc skąd WY to wiecie?Pewnie jeden z WAS dowiedział się o tym i w ten sposób się dowiedzieliście. Założe się, że nawet połowa z tych osób co o tym wiedziała nie kiwnęła nawet palcem, żeby zrobić coś w tym kierunku. Jak Coray mógł zdradzić waszą super hiper mega strzeżoną tajemnicę. Przecież ona należy tylko do WAS! Nikt nie może się dowiedzieć jak spowodować zniknięcie SS'a bo przecież WY to odkryliście. Jestem ciekaw czy chociaż jedna osoba, która robiła wkrętke w temacie SOF Done odkryła to sama. Raczej w to wątpie. A WY teraz macie pretensje, że ktoś rozwiązał tą zagadkę i podzielił się nią z innymi.
Edit:
I jeszcze jedno. Pewnie WAM żal dupe ściska, że to już nie tylko znacie tą tajemnicę.
Tyle mam do powiedzenia.
@2up
Ty to wszystko rozumiesz tak : "Są 2 grupy. Jedni popierają Coraya a inni nim gardzą". Napisałem już : "Zrobiłem to ponieważ daję szansę innym rookstayerom, na odkrycie tego questa, o ile on w ogóle istnieje. Nie chciałem aby ta tajemnica była tylko w waszych łapach". Chcę żeby wszyscy byli na równi. Nie możecie się tym wywyższać, że wy jesteście o krok dalej. [!] Co to możesz wiedzieć na ten temat, że większość to newbie? No powiedz co ty możesz o tym wiedzieć ?! znasz każdego osobiście ?!?!?! NIE ? Więc na ten temat - milcz.
PS. Każdy powinien pamiętać twoje pierwsze konto na forum, mianowicie : Stonoga.
@up
Dzięki. Odwzajemniam.
@down !
Człowieku ! ROZUMIESZ ?! Dostałem prównywalnie tyle wskazówek co ty ! SAM TO ODKRYŁEM Z DROBNĄ POMOCĄ MOJEGO BRATA ! ROZUMIESZ ?! Dopiero potem Gallar mi powiedział spoila, którego już znałem. -.- NIE WIESZ ?! - również milcz -.-
@DO WSZYSTKICH KTÓRZY MAJĄ W PODPISIE COŚ O MNIE ^^
Co to wam daje ??? Na mnie to wrażenia nie robi.
Res Khmer
06-02-2007, 17:07
[...]A WY teraz macie pretensje, że ktoś rozwiązał tą zagadkę i podzielił się nią z innymi.[...]
CORAY nic nie odkrył... Rozumiesz??? Dostał Spoila bo ludzie mu zaufali... i następnie bezszczelnie go opublikował.
filobossek2
06-02-2007, 17:12
@Coray.
Większość, która cie popiera to newbie którzy cieszą się, że potrafią zniknąć Spike... a, że są kim są to sprawia im wielką radochę... nie rozumiem tej satysfakcji. Przeczytanie paru zdań i dostosowanie się. To co wy, cieszycie się, że czytać umiecie? Aaa, trzeba było jeszcze kliknąć LPM na "Pokaż". Niedługo pojawią sie filmiki "paczcie jak znikam spajke nikt tego nie umi". Powstrzymuję się od powiedzenia "a nie mówiłem"...
Vial
Ty jesteś Newbie, a nie wszyscy Cię przypominają...
Może niektórym sprawia radość znikanie Spike Sworda, ale mają do tego prawo.
Ciebie na przykład rajcuje nabijanie postów...
@down
żal.pl ??
Czy wy do "jasnej Anielki" nie możecie pojąć, że znikanie SS to nie jest "klest" !!! Może jest częścią "klesta", ale dowodów NIE MACIE.
P.S Ten cytat bardzo pasuje do niektórych osób wypowiadających się w tym temacie - "Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
dla mnie jezyk blind orca to quest :P i nie powinno byc na forum takich rzeczy+opis jak zrobic by ss znikl -.- to nie tibia.org.pl i nie powinno tu sie zamieszczac takich wiadomosci, bo jezeli ktos szuka rozwiazania questa to wchodzi na tibia.org.pl ^^ chyba, ze chca wiecej ludzi na tym forum, poniewaz wiele newbie szuka rozwiazan questow i zawsze zwiekszy to srednia odwiedzajacych :D
Pan Klocek
06-02-2007, 17:22
Moim skromnym zdaniem Coray (którego w tym momencie pozdrawiam) dobrze zrobił, że napisał to co napisał. Ci z forum, którzy już wiedzieli zaliczają się do -nazwe to - 'Śmietanki Tajemnic Rookgaardu'. Myślicie, że jesteście lepsi bo WY wiedzieliście jak znika SS podczas gdy inni nad tym główkowali? Piszecie, że odkryli to najbardziej zaslużeni rookstayerzy. Więc skąd WY to wiecie?Pewnie jeden z WAS dowiedział się o tym i w ten sposób się dowiedzieliście. Założe się, że nawet połowa z tych osób co o tym wiedziała nie kiwnęła nawet palcem, żeby zrobić coś w tym kierunku. Jak Coray mógł zdradzić waszą super hiper mega strzeżoną tajemnicę. Przecież ona należy tylko do WAS! Nikt nie może się dowiedzieć jak spowodować zniknięcie SS'a bo przecież WY to odkryliście. Jestem ciekaw czy chociaż jedna osoba, która robiła wkrętke w temacie SOF Done odkryła to sama. Raczej w to wątpie. A WY teraz macie pretensje, że ktoś rozwiązał tą zagadkę i podzielił się nią z innymi.
Tyle mam do powiedzenia.
Nie uwazam sie za smietanke czegokolwiek. Ty Ciufcia chyba nei rozumiesz o czym ja mowie. Coray powiedzialby ci na PW spoko, Coray powiedzialby Komustam na PW tez dobrze, Tom powiedzialby Corayowi na PW nie ma sprawy. chodzi o TEMAT na forum. Oczywiscie ze rookstayerzy ktorzy szukali i przyczyniali sie do odnajdywania zagadek zasluguja na ta informacje, ale czy wszyscy na tym forum rownie ciezko pracowali? Nie znam Cie wiec nie dziw sie ze nie powiedzialem Ci, a nawet nie pytales o to. Mam kolege na rooku Pani Klocek i myslisz ze nie powiedzialem mu? Po tym jak razem ze mna wstawal o 7 rano zeby przetestowac kilka przypuszczen?
Powiedziec mogl ale nie w takiej formie jak to teraz zrobil. Sam widzisz, ja nei wiedzialem o tym, dopiero pozniej mi powiedzieli, czyli jednak nie jest to SUPER TAJNA INFORMACJA. Mi chodzi o QS i zabijanie klimatu...
Uff moze teraz ktos zrozumie.
@Michoss
Dokladnie dzieki za link, teraz poczytaj o tych stronach. Widzisz gdzies tam tibia.pl? O jest! Czyli nei wolno spoil, spoil is bad i zabroniony.
Widziesz gdzie tibia.erig.net? Nie? Czyli moga sobie na tej stronei pisac CO TYLKO ZECHCA!
Erg.net nie jest tym samym co tibia.erig.net. Nie zawiera spoilow dlatego jest SUPPORTED.
Czy to jest takie trudno do zrozumienia? No ja nie wiem :/
Aha i pokreslam TO NIE JEST TEMAT DO BLUZGANIA CORAYA. Jego temat zostal skasowany przez modow, czyli uznali ze jednak mialem racje. Mialo byc bez bluzgow wiec wstrzymajmy sie troszke?
Co do mojego podpisu Coray, to tylko moja opinia. Nie pisze "precz" bo jest to otwarte forum i kazdy moze pisac nawet taki jak ty ;)
Draggy_Slayer
06-02-2007, 17:28
CORAY nic nie odkrył... Rozumiesz??? Dostał Spoila bo ludzie mu zaufali... i następnie bezszczelnie go opublikował.
a ty oklamywales ludzi ze masz spike sworda
\
czemu mi nie odpowiesz juz hcyba z 5 postow pytam DLACZEGO OKLAMYWALES LUDZI W TEMACIE SOF DONE? NO DLACZEGO? TAK BARDZO CI NA SLAWIE ZALEZY? A TERAZ KRYTYKUJESZ INNYCH BO WSZYSCY WIEDZA ZE JESTES NOOBEM I KLAMCA
@2up
Ale czy ty kur...de nie rozumiesz?!?! NIC, A NIC. Niektórzy szukali tego bardzo, a bardzo długo i ciężko ! I co ?! - nie znaleźli ! Dlaczego ?!, bo nie mieli takich kumpli jak ty !!! Nikt nie mógł im tego powiedzieć. Żaden kumpel taki jak ty, ponieważ ich nie mieli !!!!! I właśnie dla nich to wszystko zrobiłem i mam nadzieję, że to docenią, bo dużo mnie to kosztowało !
Nie każdy ma takich dobrych kumpli jak ty ...
@up
Dokładnie.
@down
Powinno być "Przemilczę"
@3down
Wielka prawda ! Dokładnie. Nic dodać nic ująć !
Res Khmer
06-02-2007, 17:29
@Draggy_Slayer
przeczytaj co pisałem... w temacie SoF done! Tam znajdziesz odpowiedź.
Szybko analizujesz +50 stron
Draggy_Slayer
06-02-2007, 17:32
szukalem i nie znalazlem wiec wybacz
dla mnie jestes tam samo noobem jak i on chociaz nie mam nic przeciwko temu qs
jego sprawa co robi
a ty dla watpliwej i chiwlowej slawy oszukiwales kupe ludzi tutaj...to wez ty sie zastanow czlowieku
@up
bylem z nim na bierzaco:) wiec raczej bym pamietal
chyba ze chodzi ci o to - ze chcesz przywrocic rpg bla bla bla
gowno.. zachowujesz sie jak zwykly noob ktory szuka podziwu
Quezacoatl
06-02-2007, 17:37
Choć nie miałem się z początku wypowiadać, powiem tylko jedno do tych, którzy wielce się obrażają przez pojawienie się solucji.
"Głupotę siejecie (patrz "Sof done") to głupotę zbieracie (patrz solucja)" nie chcę tym nikogo wyzywać od głupków, ale spójrzcie prawdzie w oczy. Gdyby nie ten flame i ta cała impreza którą z premedytacją wywołaliście, solucja by się zapewne nie pojawiła!
Pan Klocek
06-02-2007, 17:37
@2up
Ale czy ty kur...de nie rozumiesz?!?! NIC, A NIC. Niektórzy szukali tego bardzo, a bardzo długo i ciężko ! I co ?! - nie znaleźli ! Dlaczego ?!, bo nie mieli takich kumpli jak ty !!! Nikt nie mógł im tego powiedzieć. Żaden kumpel taki jak ty, ponieważ ich nie mieli !!!!! I właśnie dla nich to wszystko zrobiłem i mam nadzieję, że to docenią, bo dużo mnie to kosztowało !
Nie każdy ma takich dobrych kumpli jak ty ...
@up
Dokładnie.
No trudno zawsze beda osoby ktore nie maja kumpli bo ich nie potrafia miec. To nei usprawiedliwia cie ze mozesz robic QS na supported fansite. Chcesz byc ich kolega i byc taki dobrodusznys no to super, ale rob to na PW ja nic wiecej do ciebie nie mam.
Nie rozumiem tego precz z Panem Klockiem samolubem, wskaz mi gdzie sie wykazalem egoizmem to sie poprawie.
@Draggy_Slayer
Skoncz, przeczytaj ZE ZROZUMIENIEM i wtedy wroc i sie wypowiadaj. Ani razu nigdzie nie padl tekst "my mamy i wiemy a wy nie!!! jestesmy lepsi!!!" nikt tak nei powiedzial.
@Pan klocek
Poszukałem i mam.
1) Wejdź na tibiacity przez fansity
2) Wejdź w library
3) Quest list
4) Teraz daj "here"
5) Blessed Wooden Stake Quest
Prosz...Już 2 strony mają QS i jakoś żadna nie straciła znaczka ani nic.
Poza tym, ponawiam, proszę o fragment regulaminu na tibia.com o nielegalności QS
Tom The Tanner
06-02-2007, 17:40
@2up
Ty to wszystko rozumiesz tak : "Są 2 grupy. Jedni popierają Coraya a inni nim gardzą". Napisałem już : "Zrobiłem to ponieważ daję szansę innym rookstayerom, na odkrycie tego questa, o ile on w ogóle istnieje. Nie chciałem aby ta tajemnica była tylko w waszych łapach". Chcę żeby wszyscy byli na równi. Nie możecie się tym wywyższać, że wy jesteście o krok dalej. [!] Co to możesz wiedzieć na ten temat, że większość to newbie? No powiedz co ty możesz o tym wiedzieć ?! znasz każdego osobiście ?!?!?! NIE ? Więc na ten temat - milcz.
PS. Każdy powinien pamiętać twoje pierwsze konto na forum, mianowicie : Stonoga.
Ty jesteś Newbie, a nie wszyscy Cię przypominają...
Naszych łapach? Nie jechałem niebieskim jeepem. Głowiłem się nad tą zagadką 3 dni po jakieś 5h. W końcu powiedział mi o tym kolega (który zrobił to dzięki solucji Master Slayera) i dlatego że sam tego nie zrobiłem obiecałem sobie, że nigdy nie doprowadzę do zniknięcia Spike Sworda. Nie wywyższam się, nigdy tego nie robiłem i nie zamierzam. Jeśli już, to na pewno nie newbie. Byłem kiedyś newbie (Stonoga), teraz nim nie jestem. Noob - to już bardziej trafne określenie. ^^ Yupi! Pozdrawiam wszystkich nupów z okolic!
Nie wiem jak wy, ale ja zauważyłem jedno. Rook nie jest już taki jak kiedyś.
Edit!
@Michoss.
Taka jest smutna prawda. Niedługo wszyscy zapomną o QS.
Vial
Draggy_Slayer
06-02-2007, 17:41
@Draggy_Slayer
Skoncz, przeczytaj ZE ZROZUMIENIEM i wtedy wroc i sie wypowiadaj. Ani razu nigdzie nie padl tekst "my mamy i wiemy a wy nie!!! jestesmy lepsi!!!" nikt tak nei powiedzial.
oprocz tekstu tego 90+ rokstayera ze mu znikl po 1 hicie
nie pamietam nicku kolesia ktory to napisal:)
byl jakis taki log
cos w stylu
x-zniknal
x-po jednym hicie
x-owca zjadla sofa
:) to nie jest sugestia ze go macie/mieliscie?
??
a z czytania ze zrozumieniem niezle mi idzie:)
matura probna z polskiego na 74% :)
@Klocek.
Ręce opadają ... To nie jest qs i koniec ! Oczywiście ty uważasz to za qs, ja nie. I tak robi się błędne koło ... I nie zwalaj nic na osobu, które kumpli nie mają, a się baaaaardzo starają. To ich wina, że często są odtrącane ?!?!
@Stonoga.
Ja tą zagadkę SAM rozwiązałem, więc się podzieliłem !!! A czy ja napisałem, że jechałeś z niebieskim jeepem ? Mając na myśli "WAS", miałem całego niebieskiego jeepa i Ciebie.
@3down
Okazało się qs'em, ponieważ jeden moderator tak uważa. Dlaczego was ? A bo dlatego, że jechałeś na doczepkę. KPW?
Pisząc was mam na myśli : KOLCKA, TOMA i CAŁY NIEBIESKI JEEP !
Wbij to sobie do główki, bo nie oznacza to, że mówię o niebieskim jeepie tylko o WAS
@4down
Nie oczekuj na odpowiedź. Ciebie to już kompletnie ignoruję. Całą noc powiadasz? A to ciekawe ... Żeby tylko im dogryźć ? Powiedz mi kto zaczął zamieszczać te głupoty w podpisach. Twoje zdanie jest dla mnie niczym. I nic takiego nie powiedziałem :
Powiadasz, że zrobiliśmy temat z SoFem, bo uwagi nam brakowało?
Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
JUŻ SOBIE WYOBRAŻAM JAK ALL SPAMUJĄ DLA SHIJNX'A NA GG :)
Cytowanie moich tekstów nie robi na mnie wrażenia Pell... Tylko to potrafisz ?
Uwaga uwaga! Do wszyskich co piszą że QS jest nielegalny i nie wolno zamieszczać, i powinni skasować z tibia.pl
However, you should not do that even though so-called "quest spoiling" is not officially illegal under the Tibia Rules.
"quest spoiling" is not officially illegal under the Tibia Rules.
"Zdradzanie misji nie jest oficjalnie uznane za nielegalne według Zasad Tibii"
Pan Klocek
06-02-2007, 17:45
Naszych łapach? Nie jechałem niebieskim jeepem. Głowiłem się nad tą zagadką 3 dni po jakieś 5h. W końcu powiedział mi o tym kolega (który zrobił to dzięki solucji Master Slayera) i dlatego że sam tego nie zrobiłem obiecałem sobie, że nigdy nie doprowadzę do zniknięcia Spike Sworda. Nie wywyższam się, nigdy tego nie robiłem i nie zamierzam. Jeśli już, to na pewno nie newbie. Byłem kiedyś newbie (Stonoga), teraz nim nie jestem. Noob - to już bardziej trafne określenie. ^^ Yupi! Pozdrawiam wszystkich nupów z okolic!
Nie wiem jak wy, ale ja zauważyłem jedno. Rook nie jest już taki jak kiedyś.
Edit!
@Michoss.
Taka jest smutna prawda. Niedługo wszyscy zapomną o QS.
Vial
Wlasnie niewiem czemu Oni ciagle wypominaja Wam (i poniekad mi) ze sie wywyzszaliscie ze MACIE A ONI NIE. Ja jakos tego niewidzialem. De' Bove napisala raptem z 4 posty i w zadnym sie nie chwalila i nasmiewala z tych co nie miaja, tak samo z reszta wiec o co chodzi?
Mozemy jzu skonczyc? Okazalo sie ze to byl jednak QS wiec po co dalej to drazyc?
@Michoss
Ludzieeeeeee, TO JEST TIBIA.PL!!!!!!!! Poczytaj regulamin.
A co do tibia.com sprobuj zrobic temat z qs na forum to zobaczysz jak szybko ci go skasuja. Nie dostaneisz za to bana, ale tematu nie pozwola zrobic...
filobossek2
06-02-2007, 17:49
Wlasnie niewiem czemu Oni ciagle wypominaja Wam (i poniekad mi) ze sie wywyzszaliscie ze MACIE A ONI NIE. Ja jakos tego niewidzialem. De' Bove napisala raptem z 4 posty i w zadnym sie nie chwalila i nasmiewala z tych co nie miaja, tak samo z reszta wiec o co chodzi?
Mozemy jzu skonczyc? Okazalo sie ze to byl jednak QS wiec po co dalej to drazyc?
@Michoss
Ludzieeeeeee, TO JEST TIBIA.PL!!!!!!!! Poczytaj regulamin.
A co do tibia.com sprobuj zrobic temat z qs na forum to zobaczysz jak szybko ci go skasuja. Nie dostaneisz za to bana, ale tematu nie pozwola zrobic...
Ty jesteś jeden, wielki QS !!!!!
Z mojego posta : Czy wy do "jasnej Anielki" nie możecie pojąć, że znikanie SS to nie jest "klest" !!! Może jest częścią "klesta", ale dowodów NIE MACIE.
- Prodigy -
06-02-2007, 17:49
Powinno być "Przemilczę"
Coray, widzę, że już na coraz niższy schodzisz pułap, żeby tylko dogryźć Klockowi i Resowi. Powiadasz, że zrobiliśmy temat z SoFem, bo uwagi nam brakowało? Z tego co widzę po wielkości i kolorach twojej czcionki, to tobie coś zaczyna brakować tej uwagi. I nie bądź taki "hop" do przodu z tym wytykaniem błędów, bo jak ja ci policzę wszsytkie twoje, to do jutra będziesz je poprawiał ;3
I właśnie dla nich to wszystko zrobiłem i mam nadzieję, że to docenią, bo dużo mnie to kosztowało !
Wow, mogę ci dać reputka?
Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
Otóż to.
Tom The Tanner
06-02-2007, 18:02
@Michoss.
Nie odkryłeś Ameryki... mi jednak nie chodzi o zasady i różnicę pomiędzy org, a pl. O to coś, co zostało na Rookgaardzie i w chwili obecnej zanika. Wychodzi na to, że lepiej nie dzielić się takimi info na tym forum. Zyski:
• Jedna wielka kłótnia, kupa wyzwisk itd.
• Afera z ok. 5 tematami.
• Teraz zobaczyć Spike na wysepce jest jeszcze trudniej niż wcześniej zobaczyć jak go nie ma.
• Niewątpliwie przyspieszyliśmy zanik QS na Tibia.pl.
Master Slayer najwyraźniej źle zrobił dając te kilka wyrazów podpowiedzi. Proponuję przestać się kłócić?
Vial
Ja tą zagadkę SAM rozwiązałem, więc się podzieliłem !!! A czy ja napisałem, że jechałeś z niebieskim jeepem ? Mając na myśli "WAS", miałem całego niebieskiego jeepa i Ciebie.
Łżesz. Czemu się nie przyznasz, że dostałeś ode mnie spoile takie, że praktycznie nie dało się tego nie wykonać?.
Boisz się, że stracisz uznanie ze strony nóbuf :) ?.
I zgadzam się z Klockiem. Skończmy te szopkę. Coray to koniec, i tyle, idź na org, czy gdzie tam sobie chcesz spoilować, tylko nie tutaj.
@Down: Żebrałeś psie o spoile.
A co do bota - TAK JESTEM BOTTEREM UŻYWAM BLACKD PROXY, JESTEM ZŁY SZATAN I W OGÓLE. Ale ja nie robie rozpierdolu na forum, i samemu rozwiązuje zagadki, a nie czekam na spoile.
O rety, czy ty naprawdę myślisz, że tego spoila dałeś mi ? I że ja go mam od ciebie ? Jeżeli tak, to już twoja sprawa. POWTARZAM : Rozwiązałem to sam. A ty teraz myślisz, że mówiąc mi już po wszystkim, kiedy już znałem spoila, za kozaczyłeś? SAM CI POWIEDZIAŁEM, że zrobiłeś to po fakcie, bo ja sam już znam rozwiązanie. Nie rozumiem Cię człowieku ... Jeżeli masz taką śmiałość żeby kłamać to ja też coś zdradzę. Hmmmm pamiętasz jak mi się żaliłeś, że brak Ci staminy, bo używasz bota? I że ten bot jest warty 50 Euro ? Pamiętasz jak zostawiałeś cave bota na bugach ??? Ja Cię człowieku nie rozumiem. Po co kłamać ? No po co ???
Jeżeli zobaczycie gna Saphirze gracza o nicku "Partia" i nie będzie odpowiadał, polecam raport =.=
@up
Czy ja Cię o spoila błagałem ?!?! CZŁEKU ODWAL SIĘ W KOŃCU ?! Po co tak kłamiesz ??!! EH ;/
Na dodatek, piszesz, że nie czekasz na spoile ... Przecież sam mi powiedziałeś, że spoila dostałeś od jednego z członków rook balanced ! I że ten członek dla rook balanced nic nie powie, cytuję : "Bo wie co mu grozi" -.-
A może omówimy ten temat przy bezalkoholowym bo tak to on się nigdy nie skończy :)
Pan Klocek
06-02-2007, 19:25
I zgadzam się z Klockiem. Skończmy te szopkę. Coray to koniec, i tyle, idź na org, czy gdzie tam sobie chcesz spoilować, tylko nie tutaj.
Co do tego zeby skonczyc to tak, ale czmu "Coray to koniec, i tyle, idź na org" ? Popelnil blad, zostalo to rozwiazane przez moderatoro.
Moze juz skonczycie z tym? Ten temat nie mial na celu nabijanie postow klucac sie.
Ma na celu uswiadomienie pewnych problemow.
MAKE PEACE NOT WAR. Skonczmy sie klucic.
Coray czy ja ciebie wyzywalem w PW? Nie. Moderator przywrocil twoj temat i przyjalem to z pokora. Mialem zastrzezenia ale nie spamowalem ani nie wyklucalem sie. Teraz moderator skasowal go. Trudno widocznie tak musi byc. Powtarzam przestanmy bo to do niczego nei prowadzi.
Co z jezykiem orkow?
@Pan Klocek
Jak widzę jesteś wielkim obrońcą zasad. To przecież jest Tibia.pl! Oficjalna strona fanowska. A znasz może temat (zapewne Twojego kolegi) Austina na temat trapowania? Pewnie znasz... A jak myślisz czy Cipsoft by pochwalił taki temat? Nie! Do jego tematu pewnie się nie przyczepiłeś. Tylko do solucji. Bo to wielka tajemncia była.
Edit:
Chcieliście rozwiązać zagadkę SS'a bez udziału innych? Przecież to WASZA zasługa, że o to odkryto.
Jeśli już ktoś ma prawo żeby to wiedzieć to jest to Master Slayer. A jeśli WY wiecie, to czemu mamy my nie wiedzieć?
@Klocek
Ręce już wcześniej opadły. Teraz czas na nogi ^^. Gdzie napisałem, że mnie na pw wyzywałeś ? Ciufcia ma rację ... Oj wielką rację. Jeżeli już tak zasad się trzymasz to te forum powinno być luźniejsze o jakieś 10% tematów ... =.= Dziwne, bo mod mi na pw napisał wyraźnie : "Spamowali na gg"... Ok ale zostawmy tego moda w spokoju, bo biednego zamęczymy :P Oczywiście oznajmiam: jeżeli temat z solucją został skasowany, powinniście się modkowie trzymać zasad i skasować przynajmniej ten temat: język orc'a ... No ale znając życie, to nie zostanie zrobione, bo sprawiedliwość na tym forum dla mnie i tak już legła w gruzach.
@down
No to wal te kwestie, bo all jest teraz tak chaotyczne, że szok ...
Tak ? Odpowiedź - Nie wyzywałeś ? od "n00buffffff" nie ? ... Czy ja robię kłótnię ? Człowieku ... Zwróciłem delikatnie uwagę o moim zdnaiem złej interpretacji regulaminu ale to szczegół. Po za tym jeszcze się wrzą losy tematu, bo Shinjinx napisał mi, że trwa dyskusja na ten temat w gronie moderatorskim ... Samolubem jesteś, bo nie chciałeś tego innym człekom zdradzać, żeby im pomóc. A precz z klockiem jest odpowiedzią na twoje : "You see..."
Edit.
Chcę tylko dodać, że język orc'a jest prawie tym samym co znikanie ss'a, ponieważ i język i znikanie mogą mieć związek z questem ... To tyle.
Pan Klocek
06-02-2007, 19:38
@Pn Klocek
Jak widzę jesteś wielkim obrońcą zasad. To przecież jest Tibia.pl! Oficjalna strona fanowska. A znasz może temat (zapewne Twojego kolegi) Austina na temat trapowania? Pewnie znasz... A jak myślisz czy Cipsoft by pochwalił taki teamt? Nie! Do jego tematu pewnie się nie przyczepiłeś. Tylko do solucji. Bo to wielka tajemncia była.
Jesli w regulaminie Tibia.pl bedzie "nie pisac o trapowaniu" tak jak jest to w tibia.de to tak przyczepilbym sie tak jak czepiam sie tam. A Austina znam tylko z forum, zdziwi cie zapewne ze nie znamy sie tak na powaznie.
Tibia.pl toleruje trapowanie, niech im bedzie, taki regulamin. Nie o to tu chodzi jednak. Przeczytaj pierwszy post...... nie mam nic do nikogo, nie szukam wrogow, nie szukam sojusznikow, chce tylko rozwazyc pewne kwestie ktore mysle ze powinny byc poruszone.
Edit
@UP.
Nie twierdze ze tak mowiles, tylko chce ci pokazac ze niepotrzebnie sie na mnie wsciekasz, ja nie mam zaiaru cie bluzgac z calych sil, nie mialem wczesniej i teraz tez niemam. Chodzi o to ze skoro skasowali przyjmij to do wiadomosci bez tych klutni. Po co to precz z Klockiem. I pytam ponownie dlaczego niby jestem samolubem?
Edit2
@UP
Masz racje. Ponioslo mnie wtedy. Przepraszam.
Samolubem nie jestem, nie chcialem zachowac tego TYLKO dla siebie. Nie chcialem tylko zeby bylo to podane na tacy wszystkim, nawet tym co nie zasluguja.
Ale co racja to racja. Skonczmy z tym.
Moderatorow prosze o skasowanie tego tematu po tym jak juz wszystko zostanie wyjasnione(jeszcze zostala kwestia orc language), nie ma sensu nabijac postow na klutniach. Jak jakis moderator sie wypowie i postanowi skasowac/zachowac temat o orcu to reszte postow mozna skasowac mysle.
Dziekuje.
Tom The Tanner
06-02-2007, 20:37
Ja się nie poddam. ^^ Są inne metody niż kłótnie i "polska łacina".
Proponuję skończyć. Skoro moderatorzy nie mają zamiaru zamykać, my się zamknijmy i będzie zamknięty.
Vial
@Gallar
Nie spodziewałem sie, że nawet Ty staniesz w obronie utrzymania na forum starego porządku.
Pan Klocek
06-02-2007, 21:30
Jak widzimy temat o "znikaniu" zostal przywrocony. Skoro przywrocili znaczy ze tak ma byc. Ciekawe czy bedzie jakis komentarz i czy postanowione bedzie cos odnosnie jezyka orkow.
Jesli wszystko ma pozostac niezmienione, prosze o skasowanie tego tematu. Ewentualne pozostawienie jakiegos komentarza co do decyzji jaka zapadnie.
Na cale szczescie klutnie juz ustaly :P Sami przyznacie ze takiego ruchu na Tibia.pl i zainteresowania tym dzialem nie bylo od lat :]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.