Pokaż pełną wersje : Fake-Gatunki
Turok_666
06-02-2007, 17:10
A więc pomyślałem aby zmobilizować forumowiczów.Uważam że fake powinny mieć swoje gatunki tak jak filmy i książki.Jaki był by tego cel?
W konkursach na najlepszy fake można by było "jechać" gatunkami
Wprowadzić pewną hierarchie aby porównywać fake podobne sobie w gatunku gdyż porównywanie np fake'u o porzyszłośći z fake'em sredniowiecznym.
Teraz prośba do was.
Niektóre gatunki trzeba wymyśleć samemu i to właśnie prośba do was propozycje piszcie w następujący sposób
Tytuł Fake'i-Gatunek-Autor(fake'a)
Oczywiście komentujcie jeśli nie zgadzacie się z zaliczeniem jakiegoś fake do danej grupy
~~Lista~~
Wyspa-Horror-Turok
A jużkapuje ocb :)
Ale proponuje zrobić kategorie takie:
-Przed średniowieczem
-Średniowiecze
-Średniowiecze magiczne
-Między średniowieczem a teraźniejszośćią
-Teraźniejszość
-Przyszłość
I potem naprzykład zrobić cośjak oskary(jakąś nazwę wymyśleć zamiast Oskar)
-dla najleprzej fabuły
-dla najleprzergo wykonania
jakośtak ;]
Turok_666
06-02-2007, 17:14
To nie jest konkurs tylko zwykla lista gatunków fake ^^
Ja bym zrobił tak:
Ogłosiłbym konkurs o odpowiednich nominacjach:
1.
-Najleprzy fake przedśredniowieczny
-najl. średniowieczny
-średniowieczny, magiczny
-pośredniowieczny ale przed współczesnośćią
-spółczesny
-w przyszłóści
2.
-najleprza fabuła
3.
-najleprze wykonanie
Można by wygrać tylko 3 nagrody.
Jednak ktośby sie musiał tym zająć, zbierać nominacje, przeprowadzać głosowanie. Zeby nie było haosu co nie. Mi sie nie bardzo to chce ;/
Może jednak ktoś ma czasu dużo i na kompie siedzi, a np fake nie robi i mu sie nudzi. Mogłybyć fajnie. Potem w opisie by sie miało:
FakeStory <blablabla> najleprzy fake średniowieczny+magia, najleprze wykonanie
SHORT FAKE'I!!! Short fake'i to przyszłość!
"SHORT FAKE- nowy rodzaj fake'ów" - Short fake - Tuptusiowy
To się nazywa gatunek, a nie jakieś horrory, czy co.
Virusmaxi
06-02-2007, 17:52
@up
No nieeno włacha :D
@topic
Eee.. a co to ma a cel?
@Glaves
Konkurs na najlepszy fake! To jest myśl! Najlepiej byłoby pogadać z jakimś modkiem, Żeby przykleił taki temat, Albo zrobić podforum!
Na Najlepszy fake? Chyba najlepszy fake w danej kategorii... Bo jak ocenic fake w sredniowieczu pomiedzy terazniejszoscia? ^^'
@Virusmaxi
Ta a jak dałem tu na forum rekrutacje do konkursu to sie nikt nie zgłosił...
(patrz temat Rekrutacje do Fake'ów)
@up
Sie wpieprzyłeś i musze edytować -.-
A co do gatunków to ja proponuje takie coś jak:
Fantasy: Cykl(Eerion), Piąty Żwyioł(Glaves).
Xx wiek: Gangsta(by me ofkoz), The Village(Glaves).
Wojenne: Orci atakują Rookgard(Crowal).
Paskowe: Frum!a(Misza), Piekielna historia o Szatanie(Nadrill).
Komedie: Trudno powiedzieć jaki xD
Mhroczne ^^: The Evil Invinceble(invinceble).
Heroiczne: Shrek, Osioł, Fiona(Dracor), Nobody(Sezu).
itp.
Jak będę miał jeszcze jakieś ciekawe pomysły to powiem...
"Piekielna historia o Szatanie" "4!um" "Przygody Maga Klev'esh-a" -Fake paskowy -Nadrill, Misza, Zając (poniekąd ja :P )
@Drakoś
A czemu tam gdzieś w twojej liście nie ma mojego Shreka?
@top
Hmm... Glaves ma trochę racji, aby podzielić to na grupy, ale po co konkursy? Wtedy wyniknie chaos ^^ Jeden wygra, a drugi nei to będą bluzgać ^^
Glaves napisales ze kategoria fake o przyszlosci, wiadomo zebys wygral, bo sa tylko 2 takie fake'i. Twoj i nowy fake Drakona :] Pomysl dobry, mozna by bylo zrobic cos w rodzaju wyborow na najlepszego fake'a w danej kategorii.
@Drakoś
A czemu tam gdzieś w twojej liście nie ma mojego Shreka?
@top
Hmm... Glaves ma trochę racji, aby podzielić to na grupy, ale po co konkursy? Wtedy wyniknie chaos ^^ Jeden wygra, a drugi nei to będą bluzgać ^^
Czemu ma byc chaos ? Wg mnie ci ktorzy robia dobre fake to sa uzytkownicy na poziomie i nie beda bluzgac bo przegrali... No chyba ze ty... :):D
Mi sie pomysl na liste gatunkow podoba tak jak ten pomysl z nagrodzaniem najlepszych fake w danej kategori... Tylko kto by prowadzil np. glosowania na najlepsze fake'i
Virusmaxi
06-02-2007, 21:34
Wybralibyśmy może parę osób...
Np. ja mogę :) Mam sporo wolnego czasu.
A problem z bluzgami... jakby był jakiś modek który by "pilnował" żeby wszystko było cacy. Wystarczy poprosić, kto wie, może się zgodzą? NP. Nekromanta jest spoko modek to może by się zgodził?
Gdyby ktoś się za to wzioł to bym miał takie typy:
Fake Średniowieczny+Magia: Piąty Żywioł
Współczesny: The Village
:P
Wiecie, takich konkursów to było już kilka z tego co pamiętam, to żaden nie dotrwał do końca. No ale jak chcecie się bawić, to trzeba by zagadać do jakiegoś moderatora, żeby miał czas pilnować czy wszystko jest ok. Jest też takie wyjście, że wzięło by się paru userów, którzy by pilnowali tego, w razie czego reportować, z tym że tu też mod musi być jak najczęściej obecny xD
A co do tych „opiekunów” to ja mogę wziąć udział, ale tylko przez najbliższe dwa tygodnie :P
Btw.
Skoro tak mówimy o konkursach, to ja wam przy pomne że do końca tego tygodnia trwa rekrutacja do turnieju fake’owego.
Więcej dowiecie się na tej stronie:
http://www.fakei.fora.pl/viewforum.php?f=25
Czemu ma byc chaos ? Wg mnie ci ktorzy robia dobre fake to sa uzytkownicy na poziomie i nie beda bluzgac bo przegrali... No chyba ze ty... :):D
Mi sie pomysl na liste gatunkow podoba tak jak ten pomysl z nagrodzaniem najlepszych fake w danej kategori... Tylko kto by prowadzil np. glosowania na najlepsze fake'i
No jasne, bo ja nei mam nic innego do roboty tylko bluzgać innych, bo przegrałem X( Ja to robie dla zabawy :P Nie dla jakiś zaszczytów ^^ Jeżeli komuś podoba się mój twór to się cieszem, ale jeśli nie to co z tego :D I tak zrobie dalej xD
Turok_666
07-02-2007, 08:33
OK jakby był konkurs miam już zarys chyba doscyć ciekawy
Trzeba by się skonsultować z Modkami
Wybrać Fake'i konkursowe
Dla każdego gatunku zrobić osobną ankiete.(topic)
Zrobić osobne ankiety np dla "Najciekawsza Fabuła" etc
Gdy wyniki będą to coś extra
Użytkowniocy zostną powiadomieni o liczbie wygrancyh i w jakich kategoriach a następnie <pw> poinformowani o wysłaniu przemowy.
Po co mi to?? Gdyż mam zamiar zrobić gale na której zostaną rozdane nagrody taki bajerek :)
No wlasnie, najpierw trzeba by bylo poprosic jakiegos moda o pilnowanie. Potem wymyslic kategorie i podstawic fake'i. Pomysl jest dobry ale nie wiadomo czy wyjdzie.
Nekromanta powinien sie tym zajac. Juz widac jak wiele zrobil dla naszego dzialu. Pogadam z nim.
@up
Tez moge z nim pogadac -,- xD Każdy moze ^^
@top
Jeżeli mają być nagrody (Glaves wspomniał o "Oskarach") to u nas mogą być "Fake'i" takie niby statuetki ^^ Ktoś kto ma pomysł mógłby zrobić takie cosik ^^
Widze że sie rozmowa rozkręciła ^^
Mi sie podoba pomysł ale wyobrażam co by sie działo gdy nie będzie tego nikt pilnował. Oby Nekro sie zgodził ;] . Powinien być temat o zgłoszeniach/głosowaniu i drugi, w którym sie będzie ogłasać wyniki (tylko wyniki żeby nie było bajzlu).
Fajnie jeśli nie sam Nekro będzie sie tym zajmował. ^^
Co do nagród, zamiast oskarów można by wymyślec fajną nazwę (Fake'i to takie nieorginalne :p). Może ktoś też by walnoł graficzkę fajna albo coś. Inna graficzka dla każdj kategorii. Pomysłów jest wiele. Trzeba to jeszcze zrealizować.
Takie "oskary fake'owe" to było by naprawdę coś.
to może trzymajmy sie imion? xD
Ja osobiście proponuje "Jany" ^^
A co do głosowań...
Ja proponuje nie dawać jakichś tam ankiet, bo to będzie jeden wielki "bajzer"...
Lepiej powołać kilkuosobową komisje, która by wyłoniła najlepsze 2 z każdej kategorii, potem dopiero dać ludziom...
Najlepiej żeby w komisji zasiadali ludzie którzy kiedyś sie tym zajmowali, byli dobrzy, a dzisiaj już nie robią fake :P
Turok_666
07-02-2007, 20:10
Ja mimo iż robie fake moge zgłosić się do komisji :D jak już pisałem gala rozdania w postaci fake była by tym co wyróżniało by ten konkurs od innych ^^
A tak wogóle to się zrobił maxymalny offtop :D
Turok uważam, twój poziom intelektu jest równy ziarnku kawy, ale pomysł w topiku jest dobry.
Oto moje propozycję:
1 - Czasy około średniowieczne
2 - Czas przyszłości
3 - fake'i mieszane (Nie koniecznie przedstawiające historyjki)
Pozdro
Hmm.. z tą komisja to nie wiem czy dobry pomysł bo zacznie sie korupcja:(
"Zagłosuje na ciebie a ty mnie dasz do swojego super fake!:evul:"
Nie mówie że napewno ale to może być niepewne. Lepiej żeby kązdy miał zdanie. I można by ustalić że jak głosujesz to uzasadniasz swój wybór, bo jak mają głosować osoby które komentują np: "Super fake 10/10" co gorsza w fake tak lipnym że nawet mi sie tam nie chce pisać ;P. No więj jak mają pisać takie osoby to będzie nie sprawiedliwie. A jak uzasadnisz dlaczego ten fake, a nie inny to będzie git.
@about offtop:
To co że sie offtop zrobił. Jest inny temat do ogadania xD
a tak to ludzie będą robić sobie dziesiątki kąt i wołać kumpli zeby tylko mieć więcej głosów (mówie o tych najgorszych i najbardziej chamskih :P)
Jak widzisz tutaj nie ma dobrego rozwiązania...
Ale ja uważam że lepsza będzie komisja składająca sie z profesjonalistów ^^
hmm... kurde w sumie masz racje. Ludzkie noobowstwo nie zna granic :(
To może faktycznie ta komisja. Ale ja bym do niej dał tych co także robią fake'i. Nie tylko tych "uśpionych". Im ich będzie więcej tym lepiej.
Turok uważam, twój poziom intelektu jest równy ziarnku kawy, ale pomysł w topiku jest dobry.
Amagad. Kolejny noob ktory bedzie teraz jechal po Turoku, wczesniej byl Ghand, ostatnio Drakon i Veruis. To sie plaga robi.
@up
Co ja po turoku jade? Czy chodzi ci że po mnie jadą? BTW co to ja ulica jestem xD Może ulicznica? Nieeee...
@topic
Wracając do tematu.
W komisji mogły by zasiadać osoby robiące fake, ale wiadomo że ich fake musiały by być wykluczone z konkursu ^^
Tylko wiecie to musi być ktoś kto w tym siedzi od dawna...
Np taki: Dark Kriss, Norah, Crowal, Dark Sven, Zajac.
No i powinien być lider jakiś: Ja bym proponował wyróżnić Khana, bo niby fakiem nie zasłynął ale z tego co widze to ten człowiek w tym dziel już drugi rok siedzi ^^
Hmm... Wiecie... Komisją mógłiby być zaufani ludzie. Najlepij trzyosobowa: Modek (pilnowanie porządku), ktoś kto zna się dobrze na fake'ach i Grafik. To by wystarczyło.
Hmm... Fake'owe nagrody?... Skoro "Fake" nie pasuje to może... Nie mam pomysłów ^^ Wymyślcie coś
@Drakon
To twoje "Jany" jest zbyt popularnym imieniem, a tak wogóle "Jany" nie pasuje do nagrody ^^
@Drakon
Chodzi o to ze po Turoku jada a nie ty po nim xD
A może poprostu: Nagroda Za najleprzy fake/najleprzą grafikę/itd??
Lepiej więcej niż trzy osoby w komisji. I nie wiem czy modek sie na tym zna ^^ . Ale ta lista drakona nie jest zła. Tylko czy sie zgodzą ^^
Hm, przejrzalem temat i kilka sugestii :
* Trzeba wybrac 1 kategorie - to jest zbyt maly dzial, zeby robic kilkanascie roznych dyscyplin - nie ma sensu robic 10 gatunkow, zeby ogladac w nich tylko 1/2 prace.
* Nalezaloby zmotac jakis porzadny regulamin
* Priorytetem jest ustalenie, jak taki konkurs mialby wygladac - czy robimy 3 paski po 4 klatki, czy 1 pasek z 10 klatkami, a moze w ogole tylko pokazujemy bajery graficzne?
* Najlepiej byloby zrobic liste uczestnikow, ktora w owym konkursie wezmie udzial.
Turok_666
08-02-2007, 14:28
@ Nekroś
To nie ma być bitwa fake'wa tylko Wybór najlepszego fake a więc tylko trzeba by było znaleźć kandytatów dać link do konkursowego fake i jazda ;D
Virusmaxi
08-02-2007, 14:39
Wiecie... "wybory" na 1 najlepszy fake sa bezsensu. Bo przecież wiadomo, że wygra "The Village".
Najlepiej zrobić konkurs, taki jak mówił Nekros... Że poprostu każdy zgłoszony zrobi krótki fake I będzie głosowanie!
PS. Jeśli o tym mówimy... W Forum Grafiki były takie pojedynki. Że jeden rysował cośtam co "ośmieszało" Drugiego i na odwót. Takie bitwy. To może zrobimy coś podobnego? Będziemy się ośmieszać nawzajem fakeami xD
Oczywiście chodzi o zabawę :p
I mógłby w tym wziąść udział każdy xD
Turok_666
08-02-2007, 14:56
Noo ;p kiedyś takie coś było jak Crowal organizował ale wyszło jednym słowem słąbo ;/ gdyż ja w pierwszej fazie walczyłem z nadrillem <wygrałem> a w finale z ... Nadrillem i był remis :D
@Virusmaxi
Coś podobnego było też w dziale grafiki, nazywało sie WBK (wielka bitwa komiksowa), w prawdzie doszło do końca, ale nie odniosło specjalnego sukcesu...
@Nekros
Tutaj masz racje... Po co komu dziesiątki kategorii, jak w każdej będzie po 2 3 fake
@Turok
Ja już organizowałem (właściwie dalej to robie) bitwe fakeową, dałęm nawet rekrutacje na tibia.pl... Nawet sie nikt nie zgłosił ^^
@Down
A ja ci mówie że lepiej jest fake specjalnie na konkurs...
Wtedy wiadomo czy autor potrafi zrobić dobry fake w krutkim czasie, a nie tylko jeden świetny fake story który robi wieki a i tak nie ukończy...
W dalszym ciągu podtrzymuje mój pomsył na komisje. Moge dać głowe że spora liczba useró będzie głosować na autora a nie na samą prace...
Takie robienie specjalnego fake na konkurs to lipa chyba:(
Mnie osobiście nie chce sie przerywać pracy nad własnym fake żeby zrobić prace na konkurs. Faktycznie nie ma też sensu robić tyle kategorii bo za mało faków jest. Można by np zrobić 3 kategorie:
-najleprzy fake
-najleprza fabuła
-najleprze wykonanie
Turok_666
08-02-2007, 16:52
@Drakoś
U ciebie nikogo nie było bo ludzie nie chcą sie rejestrować :D zbyt leniwy naród ^^ Ja osobiśćie jestem za stworzeniem czegoś na miare WBK
I może wkońcu fake'owcy wyproszą o własną grupę :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.