PDA

Pokaż pełną wersje : Słabe ciosy rycerza w dragon lordy

nudny_ziomek
06-02-2007, 17:11
Obejrzałem dzisiaj ten oto filmik:
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/18207

Po jego obejrzeniu sam już nie wiem co dalej robić. :( Koleś sie natrenował aż do 107 sworda (kalkulator pokazuje ze trwalo to az 3163 godzin...) i kupil/zdobył avengera a jak sie potem okazalo jego hity sa zalosne. :( Obliczyłem średnią ze wszystkich ciosów jakie zadał w dragon lordy (zabił ich 5) i wyszło że wynosi tylko 73 hp w przybliżeniu. ;( Dlaczego knight uderza aż tak słabo?????? Czy to było spowodowane tym że może atakował na balanced albo full defie???? Plx pocieszcie mnie bo juz sam nie wiem co robic. Gram knightem bo mi kolega doradzil tą profesję ale z tego co widzę i słyszę naokoło to knight zadaje gówniane ciosy. No i jeszcze te komentarze autora filmu: mowił cały czas tylko o tym jaki to knight jest slaby i ze nie ma sensu nim grac w obecnych czasach. Gosciu ma 130 lvl to chyba ma racje, nie wiem ale ktos z takim lvlem chyba sie zna na grze? Prosze poradzcie mi co mam zrobic czy zmienic profesje na sorca bo jak mam walic średnio po 70 na 130 lvlu to ja nie chce ;(

Kurczakos
06-02-2007, 17:21
N/C dziesiec snaguf

Eternix
06-02-2007, 17:21
dragon lord ma dużą obronę i dlatego
knight jest gówniany włąśnie dlatego że słabo wali

Celoz
06-02-2007, 17:25
Who cares?

Snorri
06-02-2007, 17:40
Mógł mieć pecha po prostu xD Pewien 120 knight z celesty z Sova hitnął Motyla za 1 ;D Mogł sobie axe/sword ringa założyć

Promel
06-02-2007, 17:40
widzac po twojej wypowiedzi jestes poczatkujacym graczem. Sorc/druid sa postaciami ktorymi bez PACCa nie idzie grac(vis/mort/flam). Knight ma slabe hity lecz posiada duza ilosc hp i obrone, ponoc w wakacje ma byc update i maja zbalansowac profesje :P. moja pierwsza postacia byl knight(bylo to pare lat temu i postacie magiczne az tak nie odbiegaly knightowi) i gralo mi sie dobrze , lecz bylem newbie i nie denerwowalo mnie wbijanie malo expa i slabe hity bo nie gralem jeszcze sorcem. knight ma wiele - lecz sa tez + tez postaci :P, a co do hitow to mam nadzieje ze w wakacyjnym update cos z nimi zrobia i knight juz nie bedzie slabsza profesja :P

Eternix
06-02-2007, 17:44
jak beda wyrownac profesje to predzej komus zabiora niz dadza :D

Snorri
06-02-2007, 17:49
widzac po twojej wypowiedzi jestes poczatkujacym graczem.

Gram już 2 lata w tibie, ale jakoś nie moge sobie znaleźć odpowiedniej profesji...

nudny_ziomek
06-02-2007, 18:45
To jest w ogole sens grac knightem skoro tak wolno będę zabijał potwory??? :(

P0nury
06-02-2007, 18:52
Nie, nie ma. Graj sorcem i exp sobie na swoich pobratymcach, trollach.

d4rqu
06-02-2007, 19:01
Ponury i Vill to ostatni obrońcy knighta na tym forum:-) Kiedy się pogodzicie z tym, że knight underpower?:D

The Shodow
06-02-2007, 19:07
Gram już 2 lata w tibie, ale jakoś nie moge sobie znaleźć odpowiedniej profesji...

Ja tez nie.

Who cares?

Same.;)

"muj kolega jest knajtem i wali z aksa a ja jestem druidem i wale z ruszczki"

Mi sie wydaje ze nawet przecietny druid/sorc bierze wiecej hp z vis/flam/mort + wand niz knight z mele i paladyn z kuszy.

Niestety, patrz na profil:D

P0nury
06-02-2007, 19:09
Ponury i Vill to ostatni obrońcy knighta na tym forum:-) Kiedy się pogodzicie z tym, że knight underpower?:D

Ojeju. Knajt jezd słapszy od sorka. Hyba sie powjesze :( Cały muj światopoglont rónoł w jednej segundzie. Dzienki za óśfiadomjenie mi rze knajt jest underpałer (żebyś Ty dzieciaczku chociaż potrafił angielski w takim stopniu, żeby ten underpower odmienić na underpowered...).

Btw., naucz się może pisać ksywy, dargu :/

d4rqu
06-02-2007, 19:15
0 i O tak samo wygląda. Nie miej pretensji, że pomyliłem. A czemu mam odmieniać na underpowered?:D Śmiesznie wygląda jak ktoś kto robi byka w co drugim zdaniu poucza drugiego jak ma pisać:D

Kasztaniaczek
06-02-2007, 19:20
0 i O tak samo wygląda. Nie miej pretensji, że pomyliłem. A czemu mam odmieniać na underpowered?:D Śmiesznie wygląda jak ktoś kto robi byka w co drugim zdaniu poucza drugiego jak ma pisać:D

Bo tak jest poprawniej ;s??

SuperKnight
06-02-2007, 19:25
Knightem jak sie umie grać to można pokazać klase ;] Mam nadzieję że w letnim update dodadzą coś knightowi , wkońcu na to zasługuje ;]

P0nury
06-02-2007, 19:26
Śmiesznie wygląda jak ktoś kto robi byka w co drugim zdaniu poucza drugiego jak ma pisać:D

Uznam, że jednak nie jesteś debilem i po prostu nie zrozumiałeś mojego jakże subtelnego żartu. Następnym razem jednak mogę nie być aż tak miły.

Btw., wyłączając te prowokacyjne posty z udawanymi błędami, znajdź mi te błędy "w co drugim zdaniu". Ergo - udowodnij albo przeproś.

Edit: jak chcesz, możesz poprosić swojego genialnego kolegę o wyliczenie średniej arytmetycznej błędów na zdania. Pewno i tak będe gorszy od sorca, ale warto spróbować.

Barbatos
06-02-2007, 19:33
Niedorozwiniety jestes ?? Czlowkieu nigdy nie wbijesz 107 skila oraz 130 lvl jestes noob kotry zadna inna profesja nie potrafilby grac dlatego ci doradzil najta a kumpel pewno jest sorkiem i wali z ruszczki lol

Snorri
06-02-2007, 19:43
Sorkowie i Druci są może lepsi od knightów ale do większych huntów potrzeba blokera i wtedy wlasnie KNIGHT jest górą. w następnym update powinni zrobić cos takiego jak HIT GWARANTOWANY. Bylby on inny dla każdej broni. hit taki powinien rosnac wraz ze skillem np skill 70 - 35 hit ( 1/2 hita na skill) :D co wy na to?

SuperKnight
06-02-2007, 19:46
Nudny ziomek
Ty nie oglądaj filmików tylko graj ;] Raz sam oglądałem filmik jak 27MS rozłozył 68EK w niecale 10 sec. ;] odechcialo mi sie wtedy grac knightem.. A jak ostanio zaczol mnie lac 47MS z 2 FE to puzniej mnie prosił zebym mu oddal all co zniego wypadło ;]

Spatek
06-02-2007, 19:54
Knight ruless// Tylko to wam powiem.... Co z tego że cienko wali? mam 56 ek i nie żałuje, że to jest właśnie knight.. Wy myślicie że w update wszystko będą dawać do sorków i druidów? Poczekajcie do update, a wtedy będziecie gadać
"ojaaa, dlaczego ja nie gram knightem" Mam skile 77/73 i hity wchodzą po 130+..
Cipy wezmą się wkońcu za knighta i wtedy pogadamy ;)

nudny_ziomek
06-02-2007, 19:56
Mam skile 77/73 i hity wchodzą po 130+..
To dlaczego tamten na skillach 107/103 ma średnią ~73 hp?

Frezzy Fire
06-02-2007, 20:00
Odczepcie sie od tego knighta X( Knight wcale nie jest najslabszy !! Zalezy na czym sie expi :D
@topic: Moze ten knight na filmie mial balance fighting?

d4rqu
06-02-2007, 20:00
Nudny ziomek
Ty nie oglądaj filmików tylko graj ;] Raz sam oglądałem filmik jak 27MS rozłozył 68EK w niecale 10 sec. ;] odechcialo mi sie wtedy grac knightem.. A jak ostanio zaczol mnie lac 47MS z 2 FE to puzniej mnie prosił zebym mu oddal all co zniego wypadło ;]

Tak to jest jak sorki z 1bp mf biegają, a później się dziwią, że dedli:D

Lifter
06-02-2007, 20:08
Knight to cienias i tyle. Wszystkie profesje są silniejsz od niego. Knight to opancerzony, powolny czołg, a inne profesje to takie jakby aluminowe Ferrari. Czołg jest wytrwały i wolno expi, a Ferrari leciutkie i szybciutkie... ;]

Frezzy Fire
06-02-2007, 20:15
@Lifter : i te twoje "ferari" duzo pali... nie wiesz jak sie gra knightem wiec nie gadaj :]

Mozo
06-02-2007, 20:18
Ferrari w zderzeniu z drzewem ginie, czołg atakowany przez jakieś np. karabiny może się wybronić :]
@down
ale jakby nie patrzeć knight jest trochę, hm... jakby defensywny....

Frezzy Fire
06-02-2007, 20:22
@Mozo : dobre porownanie :) w tej sytuacji Knight jako czolg wygrywa ;p

P0nury
06-02-2007, 20:31
@Lifter : i te twoje "ferari" duzo pali... nie wiesz jak sie gra knightem wiec nie gadaj :]

Tak totalnie OT - nie wiem, czy nawet 22 litry benzyny na 100km (wartość z kosmosu, nie znam się na Ferrari etc.) przy afair 80 litrach, jak nie więcej (ropy) na 100km w czołgu ;]

Mozo
06-02-2007, 20:34
Chyba lepiej Ferrari porównać do Range Rovera ;]

nudny_ziomek
06-02-2007, 21:10
Wy mówicie tylko o obronie... Ale nie zapominajcie tez o tym ze bede musial jakos te potwory zabijać :/

Princes
06-02-2007, 21:23
Tak to jest jak sorki z 1bp mf biegają, a później się dziwią, że dedli:D

Kiedys gra byla wyrownana. Najtrudniej sie gralo sorcem, nie bylo vandow, ani nie bylo tak taniej many.
Obcenie sorc w raz z levelem i m levelem znacznie lepiej bije z czarów, czego nie maja ani knighty ani palki, rosnie ale nie tak widocznie :/

d4rqu
06-02-2007, 21:50
Ja już wielokrotnie pisałem co sądzę o knighcie i napiszę jeszcze raz:

Knight:
- expi najwolniej
- najgorzej soluje mocniejsze potwory (największe waste)
- najciężej nim wykonać większość questów
- knight w pvp to 0 (nie ubije nikogo posiadającego uhy)
- żałosne hity z melee
- nie może używać sd, mw, great haste itd.
- najdroższe leczenie
- współczynnik hp + mana najniższy ze wszystkich profesji
+ expi za darmo (jednak nie zarabia najwięcej jak niektórzy sądzą)
+ wieczny bloker (z którego ma 0 expa)

zoliax
06-02-2007, 22:14
Ferrari w zderzeniu z drzewem ginie, czołg atakowany przez jakieś np. karabiny może się wybronić :]
Tak, czołg może się wybronić jak cholera odpowiadając jeszcze silniejszym ogniem. Powiedziałem silniejszym? Czołg-knight silniejszym? No i pociski wcale nie są tanie. ;] A knight niby miał expić za friko prawie. Kurcze, już się gubię.

Carlo
06-02-2007, 22:44
Moim skromnym zdaniem ten ek to jakas ciota... taki kolo ma kasy jak lodu. Biorąc explo, mfy na exori i dodając to z hitami z meele zabije dla szybko, mniejsze prawdopodobieństwo deda niż kruchutki sorcem. Pozatym każda profesja ma minusy. Sorkiem nie expi się też tak szybko, a jeżeli chcesz (shadow tomb -3 dla przykładu) to łatwo paść (ostatnio leciałem po ciało qmpla bo padl od jednego vampa na full hp i mana) bo sie uleczyć nie zdążył. Więc nie piernicz koleś, graj sobie tym swoim sorkiem. Kiedyś łatwo się knightem i pallem grało. Teraz jest inaczej, więc panu założycielowi tematu radzę zrobić sorca/druta i iść expic z tym swoim super hiper mega evul wandem. Ciekawe, co ty byś bez czegoś takiego zrobił w starciu ze mną. cYa

Vil
06-02-2007, 23:27

Po pierwsze, wypada cudzy nick pisac poprawnie. Po drugie, ja tu spelniam role troll huntera a nie obroncy czegos co generalnie mam w dupie bo w Tibie nie gram i nie zamierzam. Po trzecie nigdy nie pisalem ze knight nie jest underpower, jakkolwiek niegramatyczne to jest.

Ja już wielokrotnie pisałem co sądzę o knighcie i napiszę jeszcze raz

I z tego wlasnie powodu twoje posty znikaja.

- expi najwolniej

nie na tyle wolniej zeby to stanowilo problem.

- najgorzej soluje mocniejsze potwory (największe waste)

a sorc najgorzej blokuje. Zaden argument.

- najciężej nim wykonać większość questów

powiedzialbym ze najlatwiej nim przezyc wiekszosc questow, ale niestety niektorzy wiedza lepiej.

- knight w pvp to 0 (nie ubije nikogo posiadającego uhy)

podobnie jak dowolna inna klasa.

- żałosne hity z melee

zaden problem.

- najdroższe leczenie

zaden problem. Gotowka jest tyle warta ile runy mozesz za nia kupic, wiec jesli ktos ma zapasy to nie robi mu to roznicy.

- współczynnik hp + mana najniższy ze wszystkich profesji

a sorc ma mniej capa, i co z tego ?

+ expi za darmo (jednak nie zarabia najwięcej jak niektórzy sądzą)

zarabianie zalezy akurat nie od tego czym grasz tylko jak.

+ wieczny bloker (z którego ma 0 expa)

polowa knightow ktorych znam nigdy niczego nikomu nie blokowala i zyja, i expia, i maja sie dobrze.