Pokaż pełną wersje : Bohy vs G arm
alanziomek
06-02-2007, 20:34
Witam!
Mam prosbe czy mozecie mi doradzic co kupic Bohy czy Golden Armor?? ceny na mojim serwerze sa takie same obu itemkow nie wiem do dla knighta z takim eq oplaca sie bardziej . moje aktualne eq to ::evul: Royal Helmet, Knight Armor, Fire axe, Demon Shield, Knight Legs, Dragon Lance, Scraf (szalik), i buciki te leather boots.:evul: :cup:
Prosil bym o madre odpowiedzi przez doswiadczonych graczy:p z gory THX;)
Knightowi przyda sie wiecej obroyn, czyli kupuj g shielda, albo teraz nic nie kupuj i zbieraj na dsm
Lockhead
06-02-2007, 20:38
HmmmmmmMmMm... moze nie jestem doswiadczonym graczem ale z tego co wiem i z tego co czytalem na forum to jezeli masz 32 lvl to ja bym kupil bohy i ewentualnie crown armor... nie wiem czy mam racje ale tak bym zrobil...
też bym wybrał g-armor ale dlaczego to nie umiem uzasadnic po za tym że obrona blebleble... :)
Lockhead
06-02-2007, 20:40
2x@Up: jak on ma demonke jakbys nie zauwazyl chyba nie kupi mms na 32 lvl///
Voodoomaster
06-02-2007, 20:41
na 80% przyda ci sie wiecej arma wiec g armor, bohow nie musisz narazie kupowac chyba ze wybierasz sie na mass hunta do EF
na 80% przyda ci sie wiecej arma wiec g armor, bohow nie musisz narazie kupowac chyba ze wybierasz sie na mass hunta do EF
A to tylko na EF bohy przyspieszają exp?
Zależy co lejesz. Jeżeli słabsze potworki albo scaraby - bohy. Jeżeli fizyki jak cyklopy, żółwie, to raczej g-armor.
malypietroo
06-02-2007, 20:52
knight nie moze przed niczym uciekac, tak wiec potrzebny mu arm., bohy bez wahania dla palka, ale dla knighta nie sa niezbedne, a kazdy pkt. arma sie przyda :) takie moje zdanie.
@Lockhead:
Odpowiadaleś sam sobie?? :P
alanziomek
06-02-2007, 21:02
Dzieki za rady ;) tak jak mi sie zdawalo lepiej g arm a potem jak pacc kupie i na zolwiach albo scarabach dorobie to bohy ;) mms u mnie na serwie jest po 105k okolo a g arm 30-40 zazwyczaj po 35 lazi i bohy tez :p
X-Anylon
06-02-2007, 21:12
Hmmm...na twojim lvl to jabym kupil Golden Armor:) Dlaczego?! Dla obrony.
@Krakers
On nie chce kupić G Shielda tylko Golden Armor...Popraw;)
@alanziomek
mogę ci nawet sprzedać g arma
jestem an tym samym serwie jak jestes zainteresowany to napisz ;]
Lukrecja
06-02-2007, 21:19
Bohy wg mnie to jest tylko dodatek jak juzmasz full dobre eq. Wczesniej to jest strata kasy. Ja nigdy bohow nie kupowalem i zylem, nie przeszkadzalo mi ze chodze wolnij niz inni, skoro mialem lepsza obrone ; ).
Bohy wg mnie to jest tylko dodatek jak juzmasz full dobre eq. Wczesniej to jest strata kasy. Ja nigdy bohow nie kupowalem i zylem, nie przeszkadzalo mi ze chodze wolnij niz inni, skoro mialem lepsza obrone ; ).
Jakoś wolę wyciągać z bohami średnio te 5k/h expa na scarabach więcej, niż mnie ;] Zwłaszcza, że na scarabach aż tak bardzo obrona się nie liczy.
Wiem że to głupie pytanie ale jestem początkujący:p z tymi bohami więcej expa leci czy cuś jak nie którzy piszą prosze oświedcię mnie:baby:
Lockhead
06-02-2007, 22:15
Boots of Haste:
Legenda: Te buty poprawią prędkość twojego chodzenia, która będzie trwała póki będziesz nosił te buty.
Czesto używane buty. Są jedyną częścią pancerza która daje dodatkowe przyśpieszenie w chodzeniu. Bardzo często używane przez Paladynów, często ratują im życie. Inne klasy z chęcią też ich używają bo każdy wie że czas to pieniądz.
http://www.tibia.pl/items.php?sort=item&id=101 up : prosze bardzo wszystko o bohach :->
Edit:Bodajze jesli mnie pamiec nie myli bohy przyspieszaja o 20 lvl'i ... czy mam racje??:P
Wiem że to głupie pytanie ale jestem początkujący:p z tymi bohami więcej expa leci czy cuś jak nie którzy piszą prosze oświedcię mnie:baby:
Bohy przyspieszają chodzenie. Skoro chodzisz szybciej, to możesz więcej potworów zabić w określonym czasie.
@up - szybszy :<
Ja radziłbym Ci osobiscie pobawić się w coś innego niż g armor. Jak już przedmówcy napisali, arm się liczy. Zakładam, że jeżeli na twoim servie g armor kosztuje 30-40k to crown jakieś 11k. Do tego dokup pirate bootsy ( pewnie jakies 12-15k) oraz platinum amulet 5k. zakup po odjęciu k armora, który sellniesz wyniesie Cię 33-36k (czyli prawie tyle co ten golden armor) a arma będziesz mial o 1 więcej. Chciałeś rady doświadczonego knighta, a otrzymałeś radę doświadczonego handlarza.
SowaBez0ka
06-02-2007, 22:27
p ammy i bohs zadnego g armora jak pisza newby.. zal
Ja radziłbym Ci osobiscie pobawić się w coś innego niż g armor. Jak już przedmówcy napisali, arm się liczy. Zakładam, że jeżeli na twoim servie g armor kosztuje 30-40k to crown jakieś 11k. Do tego dokup pirate bootsy ( pewnie jakies 12-15k) oraz platinum amulet 5k. zakup po odjęciu k armora, który sellniesz wyniesie Cię 33-36k (czyli prawie tyle co ten golden armor) a arma będziesz mial o 1 więcej. Chciałeś rady doświadczonego knighta, a otrzymałeś radę doświadczonego handlarza.
Chyba bym zrobił tak jak Carol radzi albo kupic g-arm (to juz kwestia gustu jak chcesz zeby wygladalo twoje EQ)B)
I chyba tak zrobie sprzedam C-Arm ,BOH'y i dam komus Scarf:D
siniestro
06-02-2007, 23:01
masz dobre eq, wpierw kup boh, a pozniej dopiero golden :]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.