PDA

Pokaż pełną wersje : FE vs FD

Frank Horrigan
06-02-2007, 20:59
Witam!

Mam zamiar wybrać się na mass murder i zastanawiam się na dobraniem summonów. Konkretniej chodzi o odparcie ataku napierającej fali 4-6 noobów na cirka 30 lv (różne profesje). Bez summonów nie mam szans, także chciałbym z wami rozważyć ich dobór. Atak będzie z zaskoczenia także wątpie w ewentualne zgranie przeciwników. Watpie także że Sorki i Druty miały na swoim wyposażeniu ciężka altylerie (SD). Przy czym sam będę miał do pomocy druta na 32 lv mając 33 samemu.
Nie ma co się zastanawiać, w gre wchodzą tylko dwa potworki: FE i FD
Jak wiadomo, zarówno Fire Elemental jak i Fire Devil pokładają sporo swej siły w czarach. A mój dylemat jak następujący i wymaga tym samym waszej konsultacji:
Które z dwóch potworków wykazują większą tendencję do 'comboszenia' przeciwkników? Chodzi o zadanie potenjalnych obrażeń. Testowałem FD jak i FE ale nie moge się zdecydować.
Należy także wziąć pod uwage fakt że FE leci jako 'tank' a FD trzyma dystans. Zamierzam udzielać potworkom wsparcia w postaci wzbogacania ich ataku o GFB i leczenie z IH, naturalnie wróg zostanie zaspamowany SD jak wskoczy mu red HP.

Co Wy na to?

Bakuo
06-02-2007, 21:05
FE ofc, fd zanim sie ustawi to zdazysz zabic kogos 3 razy.

Voodoomaster
06-02-2007, 21:06
Pomysł nie jest zły ale w tym planie nie widze glownego tanka lub blokera ktory bedzie robić na przynente. Nie widzi mi sie to zeby FE przejął cały impet uderzenia chyba ze jeden z twoich kolegow z sumonuje wapik czyli np> Orc berseker ktory atakował by sorku i odwracal ich uwage. To tyle z mojej strony

Frank Horrigan
06-02-2007, 21:31
Tak, masz racje to jest wada tego planu. Nie mam tanka w postaci playera więc musze go zastąpić summonem. Będzie nim FE. Zapomniałem dodać, że to coś będzie w stylu zasadzki. Zaatakujemy grupke która będzie wracać z time ring questa. Wszyscy będą happy i w ogóle nie będą nic podejżewać wiecie jak to jest jak się czuje smak zwycięstwa. Może doradzicie z miejscem jakie dobrać? Mam tu kolejny problem.
Nie chciałbym tu robić QS, mam na myśli tylko powodzenie akcji.
Jak myślicie, zaatakować ich jak będą schodzić na dół i łoić się z arkanami/DSem czy może w jakimś innym miejscu? Nie jestem pewien ile ich dokładnie będzie bo czasem ludzie nie dotrzymują terminów także może być ich mniej. 6 osób to MAX!

Jak się Wam wydaje?

zoliax
06-02-2007, 21:47
(...)naturalnie wróg zostanie zaspamowany SD jak wskoczy mu red HP.
Co Wy na to?
Co ja na to? Nie warto spamować SDkami w 30lvl sorka na red hp. Jeden SD powinien starczyć. Ale z drugiej strony spam to niechciana korespondencja, a nikt nie przyjmie z radością czarnej kulku mówiącej: "Nagła śmierć."...

Hmmm, a może weź oba? Rozwiązanie alternatywne. ;]

Times
06-02-2007, 21:53
Zaczjacie się jak będą już po queście. Zgarniesz jeszcze po time ringu i czymś tam z tego questa. Dobrym miejscem do zrobieniu takiego ataku były by podziemia pod bagnami kolo Venore. Najlepiej w jakimś wązkim korytarzu B) Ty bys ich zaskoczył z jednej strony a kolega z drugiej, będą w potrzasku ogien z jednej i z drugiej strony.;) Oczywiecie preferuję FE. :p

Nagraj filmik i wrzuć go na forum. Napewno będzie ciekawy. B)

Pozdro i życzę powodzenia.

paior
06-02-2007, 22:03
Pomysł nie jest zły ale w tym planie nie widze glownego tanka lub blokera ktory bedzie robić na przynente. Nie widzi mi sie to zeby FE przejął cały impet uderzenia chyba ze jeden z twoich kolegow z sumonuje wapik czyli np> Orc berseker ktory atakował by sorku i odwracal ich uwage. To tyle z mojej strony

fe zabilo by zerka

zrob tak wejdz do dziury przed ef i stan kolo dzury z 2 x fe i jak wejda wal odarzu sd ciagle w miejsce gdzie sie spada + fe odrazu padna miej nooba ktory powie kiedy wchodza ;]

Powiedz potem jak to wyszlo

gl

Mozo
06-02-2007, 22:11
Fe- wybierasz ofiare fe +sd albo gfb+ bursty, różdżka i cel leży;]
btw. daj filma jak zrobisz

Biovital
06-02-2007, 22:51
Mowisz ze t-ring quest. To tak. Stań z kumplem obok i udawaj ,że oglądasz jak walczą(nie zbliżaj się i nie rób jeszcze FE) Gdy skączą , jeśli będzie fart wymienią się chwile wrażeniami(tą taktyke stosuj gdy będą "podniecać" że mają wszystko , powinni stać przy schodkach w duł) wtedy arcan może dwa albo i scouty się zrespią. Wtedy razem z kumplem zróbcie FE i FD, jeśli będzie fart nawet nie będą wiedzieli kiedy padną(będą pisać :D) jeśli nie spubóją uciec w duł wtedy zaatakują ich arcany i scouty(Tam jest bardzo szybki resp-nie da się odetchnąć) zapewne nie będą mieli już run i innych żeczy tego typu. Będą w potrzasku, jeśli padną na arcanie to utamo i szybko wrzucasz ciała na góre. Jeśli będą wracać odrazu staraj się jak najszybciej wyjść i przyczaj się gdzieś na drodze do veno a reszta tak jak mówił Times.