Pokaż pełną wersje : Hunter ?
Zigurraty
08-02-2007, 14:55
Słyszalem o tym ,że potwory co mocno hitaja należy bić z dwuręcznej broni takiej ja GS czy Dragon Lance .A potwory to np. Hunter ,zerk ,demon skeleton itp ..
Czy to prawda ? 8o
<<< Pozdro Guardia >>>
Pan Goner
08-02-2007, 15:21
zalezy,jak masz dobre skille to bierzesz full def z demon shieldem i walisz z bs'a czy f axe,jak masz slabsze skilel to nalezy jak najszybciej to ubic,czyli 2 handet
edit:
ale rzeczywiscie sie nie oplaca na nich huncic,chyba ze jakiemus 100 ek na OF'ie,ale to juz inna bajka...ja przewaznie jak natkne sie na huntera to biore full defa(malo mi robi) i jak go dopadne to full atack i pada na 1-2 hity ;)
@up
Chciałbym zobaczyć jak bijesz zerka albo huntera na full def z shieldem...
@topic
Potwory ze stosunkowo silnymi hitami zasze bije się z broni dwuręcznej.
@down
Następny... Spróbuj zabić ds'a bronią jednoręczną (oprócz SCA i SoV'a) to wtedy pogadamy.
viper555
10-02-2007, 00:24
omg do huntera na bank się podbija z dwuręczną bronią bo ma mały shelding(w końcu to pal)i się ubija jak najszybciej chociaż na wiekszym lvl to nierobi różnicy bo z bs np też sie mocno już bije a dsa wątpie żeby klepać go np z gisa bo hity w niego niebęda za rewelacyjne za to my będziemy obrywać i to niezle mi sie wydaje ze z bs i sheldem lepiej by poszlo.knajtem wogule sie na ds nie expi ;] a co do draga dwureczna bez dwóch zdań!!!!
noobowaty mistrz
10-02-2007, 10:03
Knightem na tych potworach najlepiej w ogole nie expic bo zanim podbiegnie i zada te swoje smrodne obrazenia to juz dawno bedzie gryzl piach.
Knight najslabsza profesja. Wyjasnione to zostalo w tym temacie: http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1280141
bartii10
10-02-2007, 10:32
zalezy,jak masz dobre skille to bierzesz full def z demon shieldem i walisz z bs'a czy f axe,jak masz slabsze skilel to nalezy jak najszybciej to ubic,czyli 2 handet
a jakie to sa dobre skile ?? ;p
czyz to nie pojecie wzgledne??
@down
Następny... Spróbuj zabić ds'a bronią jednoręczną (oprócz SCA i SoV'a) to wtedy pogadamy.[/QUOTE]
hueheuheue weż idż koleś do innej piaskownicy, ds'y loozem mozna walic z fire axe'a huheuhe i wcale nie jest ci do tego potrzebny 2handed :PP
noobowaty mistrz
10-02-2007, 10:39
DS z jednorecznej sa hity takie: poof, poof, 10, 20, 10, poof, poof. Powodzenia ;)
hueheuheue weż idż koleś do innej piaskownicy, ds'y loozem mozna walic z fire axe'a huheuhe i wcale nie jest ci do tego potrzebny 2handed :PP
Na jakim OTSie?
@down
Zerk ma bardzo silny atak i tarcza na dużo ci sie nie zda a poza tym posiada on mało życia i niewielką obronę, więc trzeba go zabić jak najszybciej.
Jak dla mnie:
Hunter-możnaby lać z tarczą na full defie, żeby uniknąć strat życia. Poza tym jak będziesz go gonił z dwuręczną na full attacku to może ci się nieźle oberwać nim go dogonisz. Ale z drugiej strony jak szybko nie rozwalisz, a będziesz za nim gonić może się zrobić gorąco jak w jakiś spawn wbiegniesz. ;]
Berserker-można próbować rozwalić jak najszybciej dwuręczną, ale nawet w opisie taktyk na tibia.pl było napisane, że nie gorszym wyjściem jest bicie na full defie, aby uniknąć wysokich strat życia.
Demon skeleton-raczej nie warto bić jednoręczną czy coś, bo on może wysysać życie... a to działa jak magia, więc nie zablokujesz tego tarczą. Czyli raczej lepiej dwuręczną.
@viper555
Panie, słyszał pan o kropce i przecinku?
Można tak samo jak mozesz walić demony knightem, może po 20 minutach ci się uda zsolować hehe
Tylko jaki to ma sens?;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.