Pokaż pełną wersje : Hasło Na Kompa
Katafalk
08-02-2007, 20:00
Witam.Mam problem otóż Mój młodszy brat zalożył na Kompa hasło.Oczywiście nie wie jak to zrobil i nie pamięta hasła.
Komp ładuje się normalnie do tych "białych napisów ?" i po chwili wyskakuje żeby wpisać hasło.Moge wpisac hasło trzy razy poczym jak żle wpisze komp się resetuje.
Wiecie może co trzeba zrobić aby wyłonczyć to hasło.Nieche Formatować komputera
@Down a jak zresetuje to będzie wszystko normalnie? nieche mi się potem męczyć przy Tym
Zresetuj BIOSa.
@up:
Tak, będzie normalnie.
Kurde zdolny brat jak mu sie haslo udalo zalozyc niechcacy :P A w dodatku jeszcze nie pamieta jakie...
Korektor
08-02-2007, 20:35
Stara śpiewka o bracie. Przyznaj się, że rodzice Ci założyli hasło i chcesz je teraz złamać.
Katafalk
08-02-2007, 20:39
Ja nie mówiłem,że brat niechcący.Może założył i niechce specjalnie powiedzieć jak ? a problemów nie mam takich,że rodzice muszą mi haslo zakładać na kompa
Vanhelsen
08-02-2007, 21:21
wyjmij baterię ewentualnie odnajdź odpowiednią sprzączkę resetu na płycie głównej i cacy. Baterię trzeba wyjąć na dłuższą chwilę (od min do 30min zależy od płyty) Sprzączka zadziała od razu, ale trzeba ją znaleźć :D
Fusek Knight
08-02-2007, 21:26
Afff... Wszyscy jesteście pustakami...
A rozwiazanie jest proste. Wkładasz Cd-rom od płyty głównej( tak chodzi o ten ze sterownikami). Gdy Cd jest włozony i Bios prosi cie o hasło, naciskasz poprostu ALT+ F2 i problem z głowy....
Afff... Wszyscy jesteście pustakami...
A rozwiazanie jest proste. Wkładasz Cd-rom od płyty głównej( tak chodzi o ten ze sterownikami). Gdy Cd jest włozony i Bios prosi cie o hasło, naciskasz poprostu ALT+ F2 i problem z głowy....
ROTFL. Idź pobaw się w domu sterownikami do płyty głównej.
Rozumiem, że nazywanie innych pustakami Cię zaspokaja, ale racz zauważyć, że pustaki podały już rozwiązanie, i to dużo prostsze.
@Down:
Owszem. Łatwiej zdjąć (no bo jakie obudowy są teraz "zakręcane"?) obudowę lub jej część, niż szukać po całym domu płyty ze sterami, często mającej już 2 - 3 lata. Do tego warto dodać, że Twój sposób zadziała w jakichś 50% - sporo osób kupuje komputery używane, nie dostając razem z nimi CD-ROMów ze sterami. A spora część osób, które miały te stery, dawno je zgubiła. I co, pustaku?
Fusek Knight
08-02-2007, 22:24
Taa.... Rozkręcanie kompa jest dużo prostsze od naciśnięcia dwóch klawiszy.... człowieku, ty masz coś z głową??
LOL a nie lepiej wejść w tryb awaryjny i poprostu wyłączyć hasło ?? omg w trybie awaryjnym nie trzea wpisywać hasła ;]
Ja tam zawsze gubię płyty ze sterownikami itd. :P.
$corcerer
09-02-2007, 01:06
Poszukaj uniwersalnego hasła do swojej płyty głównej lub zresetuj BIOS (albo wyciągając baterię na co najmniej 10 min albo zwierając odpowiednie PINy na płycie)
Reset sterownikami nie koniecznie musi działać - to zależy od płyty.
LOL a nie lepiej wejść w tryb awaryjny i poprostu wyłączyć hasło ?? omg w trybie awaryjnym nie trzea wpisywać hasła ;]
Widać, że się znasz ;) Hasło jest ustawione w biosie, a więc jeśli się da to włącz bios, wyłącz hasło i po krzyku ;)
Ludzie Jak SIe Nudzicie TO Se Zrobice Instrukcje Korzystania z Nocnika -.-
Jak sie nieznacie TO niepszcie ..... X(
Astral55
09-02-2007, 09:20
moi rodzice kiedys wklepywali hasla, ale juz dzis to bez sensu, zlamie je w jeden, gora dwa dni, raz zlamalem trzy razy pod rząd tego samego dnia LoL
DratrisDxx
09-02-2007, 11:30
Stara śpiewka o bracie. Przyznaj się, że rodzice Ci założyli hasło i chcesz je teraz złamać.
To prawda. Często sie tak zdarza a żeby nie było wstydu zwalają na brata, siostra, kolege, mietka z pod sklepu etc.
W BIOSie to załatw... Proste
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.