zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Recolor.

Dr.Unknown
09-02-2007, 22:22
Postanowiłem pomęczyć oczy pixelami i zrobić recolor obrazka. Gotowy wzór obłożyłem ramkami, a następnie pieczołowicie wypełniłem kolorem (co wbrew pozorom zajmuje trochę czasu). Teraz mam coś, co przypomina kolorowankę, zatem w najbliższym czasie (mam nadzieję, że jutro) zamierzam:
- dobrać kolory konturów (o to głównie chodzi)
- wycieniować całość (ewentualnie)
- dokończyć róg, który na pierwowzorze był również obcięty.

Czemu postuję surową pracę? Cóż, chcę to złożyć w kompozycję przedstawiającą proces powstawania. Enjoy,
http://img75.imageshack.us/img75/3285/glowasamacy6.png
.

Kele
09-02-2007, 22:56
Świetny patent na trening, zamiast robić coś od nowa, przekoloruj coś innego : > Początkujący pixelartyści mogą w taki sposób uczyć się cierpliwości oraz cieniowania. Sam spróbuje chyba to jakoś ładnie zrobić, zobacze czy spodoba mi się pixelart.

slawekmag
09-02-2007, 23:02
Noo, widze, że dobrze się do tego zabrałeś. Jestem ciekaw, jak to będzie wyglądać po obróbce. Kolorki dobrałeś jak widzę nieźle, zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało w kupie.

Dr.Unknown
09-02-2007, 23:23
Noo, widze, że dobrze się do tego zabrałeś. Jestem ciekaw, jak to będzie wyglądać po obróbce. Kolorki dobrałeś jak widzę nieźle, zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało w kupie.
Aktualne "próbki" kolorowanki są najczęściej występującym nasyceniem danego koloru w obrazku oryginalnym. Można to w sumie bardziej nazwać remake'iem, niż recoloring'iem, gdyż postawiłem sobie za założenie zbliżenie się jak najbliżej oryginału, zaczynając jednak od zera (nie licząc obramowania) w Paint i dodać cieniowanie (Czy wystarczy mi cierpliwości? Nie wiem). Myślę, że będę się też bawił innymi kolorami, ale póki co - będę się trzymał planu.

Wypełnione kubełkiem, z kwadratami, kolory: oryginalne,
http://img46.imageshack.us/img46/5894/glowasamakwkolxv6.png.

Ado ty warchole, ty!

Adolphus Elbragol
09-02-2007, 23:40
Drunkoooowe przeeedszkole! ; )))))))))

Kele
10-02-2007, 00:16
Mam zbyt słabą wyobraźnie, żeby wiedzieć jak to cholerstwo wycieniować...

Portaknus Minusbus-farmer
10-02-2007, 09:02
Wyobraźni zbyt dużej tu nie trzeba, wystarczy wiedzieć jak cieniować poszczególne bryły i tyle...

Arrivald
10-02-2007, 12:29
Widze ze Neon Genesis Evangelion sie oglada, Drunk :P

Dr.Unknown
10-02-2007, 22:52
Widze ze Neon Genesis Evangelion sie oglada, Drunk :P
No, ku*wa, ba. Tak to już jest, że jak się urodzi w grodzie Kraka, to się umie poznać, co zajebiste jest, a co nie.

Czemu dzisiaj nic nie zrobiłem? Byłem na egzaminach z kursu HKR'u. Nieskromnie dodam, że zdałem.

Sorry, za ew. double post - crash przeglądarki.

Leader Fox Dragstar
15-02-2007, 16:12
Ja czekam , czekam , czekam i czekam
; >

Mam tylko jedno pytanko co do pracy , co to tak właściwie jest?
XDD

Dr.Unknown
15-02-2007, 16:22
Cicho tam, nie odświeżaj! =P
Na razie nie mam czasu, a jednak na dokładne wycieniowanie trochę go trzeba.
Mam tylko jedno pytanko co do pracy , co to tak właściwie jest?
http://encyclopedia.quickseek.com/images/EVA01_in_Tokyo.jpg

Fargoth
15-02-2007, 18:46
Evaaaa!!!! :D Miałem kilka tomów mangi, ale jak skończę całą serię naruta to się biorę za NGE. Co do pracy powodzenia i czekam na wynik ^^