Pokaż pełną wersje : Wieża na Femor Hills
Witam,
Mam pytanie w sprawie wieży na Femor Hills. Nie chodzi mi o tą z NPCem na szczycie, tylko tą pod którą jest demon skeleton. Nie można do niej wejść, bo drzwi są zarośnięte trawą. Użyłem maczety, ale trawa tuż przed drzwiami odrasta i nie można się dostać do wieży. Ktoś wie jak się tam dostać? Będę wdzięczny za odpowiedz.
~>Salmon<~
09-02-2007, 23:56
Jest to jedna z wielu nierozwiązanych zagadek na mainie =)
Ale mnie doszły słuchy, że aby trawa nie odrastała trzeba mieć pacc. Czy to prawda?
Zizevolo
10-02-2007, 00:24
Ale mnie doszły słuchy, że aby trawa nie odrastała trzeba mieć pacc. Czy to prawda?
Nie to nie jest prawda skoro juz wczesniej naisali ze jest to nierozwiazana zagadka maina tzn ze nikt albo prawie nikt nie wie jak to sciac i przejsc sa rozne plotki sluchy itd ogolnie nikt nie udokumentowal jak tam wejsc wiec mozna z cala pewnoscia powiedziec ze sie nie da
nie wime czy to pomoze czy nie,kiedys slyszalem ze ta trawe trzeba sciac w odpowiedniej kolejnosci/kombinacji.Nie wiem czy to prawda,poprostu kiedys ktos mi cos takiego mowil.
Ja słyszałem kilka rzeczy:
1. Trawa nie odrasta podczas najazdu orków (chyba głupota kompletna).
2. Trzeba mieć pacca (również głupota).
3. Należy ściąć trawę w odpowiedniej kolejności (no właśnie tylko jakiej?)
4. Trawę trzeba skosić magiczną maczetą, który otrzymasz od wędrownego elfa (lol)
5. Można wylotować jakiś przedmiot z demon skeletona pod wieżą, np. klucz do wieży (chyba również bzdura:D)
6. Należy włożyć jakiś kwiatek do trumny w pomieszczeniu z dsem i do drugiej trumny w pomieszczeniu ze szkieletami (omg:D)
Tyle wersji ja słyszałem/czytałem. Która prawdziwa? Chyba żadna, chociaż nie mam pojęcia. Jakiś kolo pisał na forum, że widział jak ktoś wszedł do tej wieży, także tam chyba można wejść.
Konduktor
10-02-2007, 02:51
Wydaje mi sie że to trzeba było nauczuczyc sie scinac trawe. Ale jak to dokładnie było to ja nie pamietam. Pamietam za to że był juz temat o tej trawie.
Kuabatnio
10-02-2007, 18:53
trzeba dojsc do trupa i tam sie zapadasz pod ziemia wpros do DSa (domyslilem sie w 2 dni) :D trzeba wykosic trawe nie przy drzwiach lecz przy trupie kolejna zagadka rozwikłana mythbuster :D
to z tą trawa jest tak...
czasem są ataki orków na femour hills czy jakoś tak i wtedy da się wejść do tej wieży czy tam jakaś trawa jest nie wiem może tak ale da się do wieży dostać jak jest atak
tyle wiem...
1. Trawa nie odrasta podczas najazdu orków (chyba głupota kompletna).
nie to nie jest głupota to jest prawda...
i chyba tylko jest ten jeden sposób...
Kuabatnio
10-02-2007, 21:43
Kolega ma racje jest to głupota jak już wyżej napisałem to tylko tak mozna dostac sie do wiezy
edit: sam byłem w wieży mój kumpel może potwierdzic bo wchodziliśmy razem
Ej z tym dsem to chyba Amerykę odkryłeś:D
lol d4rqu
a ja ci mówię że się wchodzi jak jest atak....
Kuabatnio
11-02-2007, 09:17
OMG macie sie o co sprzeczac bylem tam w srodku i ubilem DSa a jedynym sposobem jest sciecie trawy obok trupa i dojscie do niego
Chrzaszcz
11-02-2007, 10:09
@up
Wlazles do dsa, a nie do wiezy, to taki szczegol. Poza tym obilo mi sie gdzies o uszy, ze ta wieza ma zwiazek z atakiem orcow na femor hills i z amazon setem
ostatni raz mówię
do wieży wchodzi się jak jest atak orków a jak jest atak orków to gdzieś w tej wieży jest ork warlord(czy jakoś tak) i jak się go zabije to jest szansa że wypadnie coś z amazon setu...ale to wypada tylko z warloda w tej wieży w żadnym innym nie ma....
Kuabatnio
11-02-2007, 17:20
@up moim zdaniem to niema związku z amazon setem, ale nigdy nic nie wiadomo moze kiedys ktos to sprawdzi :D
ostatni raz mówię
do wieży wchodzi się jak jest atak orków a jak jest atak orków to gdzieś w tej wieży jest ork warlord(czy jakoś tak) i jak się go zabije to jest szansa że wypadnie coś z amazon setu...ale to wypada tylko z warloda w tej wieży w żadnym innym nie ma....
A mi się wydawało że na tej drugiej wieży się respią orkowie i jeden z 2-3 warlordow na jej szczycie dropuje Amazon Helmet rotfl.
topic: Poczytajcie sobie książki o tej wieży to trochie się dowiecie heh
Chrzaszcz
11-02-2007, 17:49
Amazon Set ma na 100% zwiazek z najazdem orcow na Femor Hills.
ostatni raz mówię
Mi się zdawało, że orki się respią w drugiej wieży.
Blagam was nie wypowiadajcie sie jak tam nie byliscie albo nie przezyliscie ataku orkow albo wiecie tyle co ja spuszczam co rano do kanalizacji.
Sa tam dwie wieze I TYLKO JEDNA MA ZWIAZEK Z ATAKIEM ORKOW A TA O KTOREJ JEST TEMAT NIE MA NIC DO TEGO.
Sorcerereq
12-02-2007, 16:31
A jakby coś postawić na tej trawie? W końcu ona odrasta jak się na nią stanie, to może jak się coś położy...
@edit
@down
Aha :/ Ale jednak może na tym sqm być jakaś zapadnia, która "odrasta" tą trawe. Spróbujcie heavy machete może...?
Tam nie ma potworkow zadnych.
Trawa odrasta w momencie staniecia na nia a nie po 0,0001 sec nawet.
Adisavix
13-02-2007, 02:26
W wierzy gdzie na samej gorze jest npc (Femor Hills) jest raz na bardzo rzadki czas najazd orcow. Na przedostatnim pietrze jest jeden Orc Warlord i 2 lidery jak dobrze pamietam z tego Orc Warlorda wypada amazon set czyli amazon armor,helmet,shiled tylko ze wszysko rzadko. sam oczyscilem caly atak niestety nic niewylecialo.Co do trawy to jest wiele wersji ja narazie zostane przy tej ze jeszcze niedokonczyli tego questa. Niesprawdzem czy trawa wtedy odrasta a szkoda.
Kuabatnio
13-02-2007, 11:02
ja co prawda walczylem ale z kumplem z orcow wypadaj standartowe itemy ale w wiezy nie bylismy trzeba czekac na atak :D
W wierzy gdzie na samej gorze jest npc (Femor Hills) jest raz na bardzo rzadki czas najazd orcow. Na przedostatnim pietrze jest jeden Orc Warlord i 2 lidery jak dobrze pamietam z tego Orc Warlorda wypada amazon set czyli amazon armor,helmet,shiled tylko ze wszysko rzadko. sam oczyscilem caly atak niestety nic niewylecialo.Co do trawy to jest wiele wersji ja narazie zostane przy tej ze jeszcze niedokonczyli tego questa. Niesprawdzem czy trawa wtedy odrasta a szkoda.
Lmao, rozwaliłeś mnie. Nie chciałbym spoilować questa ale straciłeś szansę na posiadanie rara. Kolega ci mówił, że z warlorda wypada full amazon set? Umiesz liczyć, licz na siebie.
Adii Getes
13-02-2007, 21:58
HAHAHAHAHHAHAHAHAHAH i jeszcze raz HAHAHAHA
YodiAlucard
13-02-2007, 22:20
Ten kto był w tej wierzy (bo ktos taki sie wypowiadał) niech da ssa albo filmik to będzie bardziej wiarygodnie.
Elwer Balus
13-02-2007, 22:29
Wtrące swoje trzy grosze. Dzisiaj pk'owalem na femor i znalazłem pewna ciekawą książkę, która opowiadała historię zakochanego podróżnika. Jakiś koleś zamknął jego ukochaną w wierzy. gdy chciał ja uwolnić, odkrył że jakiś druid (ten gość, który uwięził jego panne) rzucił na ten teren zaklęcie(coś w tym guście) i teraz nie może wystarczająco szybko ścinać trawy, gdyż działa magia natury(?). Pisze on, że idzie do miasta, aby nabyc umiejętność szybkiego ścinania trawy.
Moim skromnym zdaniem jest to tylko element zbiedniałego rpg.
ps. ja też mogę powiedzieć,że byłem w skarbcu Kruzaka, wierzy na Femour, i u Bazyliszka na kawie. Wierzycie?:p
Kuabatnio
13-02-2007, 23:17
moim zdaniem szybkie scinanie trawy -.- to jakas straszna bojda bo ta trawa odrasta jak cos sie na niej polozy lub sie na niej stanie wiec moze po update dadza cos co zablokuje te "moc natury"
TRICK124
05-08-2007, 14:12
Ok
Sa 3 teorie co do sposobu wejscia na wieze
1. enchant yellow rose
2. znalez 3 kolory roz i wlozyc je do odpowiednich trumien
3 .Rozwiazanie wiersza ktory znalesc mozna na forum tibia .org
@up: archeologon mówimy gz i bye
Rafiozzz10
26-06-2008, 09:38
Ja myślę że tam niżej jak jest ta trawa nie do zcięcia to niżej jest taka dziura i wpadasz do DS'A.Słyszałem to kiedys ale ja wiem czy był wtedy atak bo wszystko było wybite.Teraz żałuję że nie sprawdziłem czy się da wejść.Być może da się tam wejść jak jest najazd ale nie wiem czy to prawda.
Balnazar00
26-06-2008, 12:36
Podobno (niemialem czasu sprawdzic;():
Jest pewien npc w poblizu thais ktroy wie sporo o scinianiu trawy.
W wiezy zostala uwieziona nazeczona ktorego zwloki mozna znales pod wieza.
Zostala ona uwieziona przez jakiegos druida.
Sumony moga spokojnie przemieszczac sie po magicznych zaroslach.
btw To Qs jest.
:baby:
Balnazar00
26-06-2008, 12:38
moim zdaniem szybkie scinanie trawy -.- to jakas straszna bojda bo ta trawa odrasta jak cos sie na niej polozy lub sie na niej stanie wiec moze po update dadza cos co zablokuje te "moc natury"
Nawet po mwall odrasta X(
#edit
@Down
Raportuj, raportuj jesli cie to uczszczeliwi (zapmaietac niepisac postow po pijaku ;]), a pozatym gdybym byl niemily to sam bym cie zareportowal (niewiem czy istnieje takie slowo lol), za co? SPAM'ing. Jesli niewiesz dlaczego to spaming: twoj post nie na temat i nic nowego do niego niewnosi,
btw takie rzeczy zalatwia sie przez pm a nie spam'em, i jesli masz zamiar zwrocic moja uwage na cos uzyj pm. A i wyglada mi to na nabijanie postow z twojej strony panie Tvv
Podobno (niemialem czasu sprawdzic;():
Jest pewien npc w poblizu thais ktroy wie sporo o scinianiu trawy.
W wiezy zostala uwieziona nazeczona ktorego zwloki mozna znales pod wieza.
Zostala ona uwieziona przez jakiegos druida.
Sumony moga spokojnie przemieszczac sie po magicznych zaroslach.
btw To Qs jest.
:baby:
Nawet po mwall odrasta X(
Raport^^
Edit plaX?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.