zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Maszyny Korektora

Korektor
10-02-2007, 21:58
Witam,
Widziałem galerię Halabard'a i postanowiłem zacząć rysować pixelarty, na których będę przedstawiał pojazdy. Każdej maści; latające, pływające i oczywiście jeżdżące. Będę je tworzył w MS Paint.

Od "pasa" w górę czołg jest prawie mój. Od pasa w dół skorzystałem z projektu T-55, z racji tego, że bardzo ciężko jest zrobić realistyczną gąsienicę. Jak już mówiłem od pasa w górę pojazd jest prawie mój. Skopiowałem karabin, i mniejwięcej główne kontury. Ne przedłużając:

T-55 - moja miłość z RL'a :*
http://images20.fotosik.pl/23/9caeaafe2aa6a68b.png (www.fotosik.pl)

Oto Guziec (FAI8) Trochę starsza praca z namiastką AA. Przynajmniej się starałem...
http://images20.fotosik.pl/96/be4b4ffab1b1fcec.png (www.fotosik.pl)

Tutaj macie mój nowy prototyp. Jest to działo samobieżne, na podniesionym podwoziu T-34 i T-55.
http://images21.fotosik.pl/26/54db38aadd4bee81.png (www.fotosik.pl)

Dorzucam nową pracę, któą stworzyłem na podręczniku podczas wykładu :-P
http://images21.fotosik.pl/26/f4a0b2f2df2af7b0.jpg (www.fotosik.pl)

To już powstało na kartce technicznej:
http://images21.fotosik.pl/26/4806a78bff0957e7.jpg (www.fotosik.pl)

Praca przedstawiająca jakąś tablicę. Do końca nie wiem co na niej umieścić, dlatego jest niedokończona:
http://images21.fotosik.pl/71/5d753ee0b89d6d9e.png (www.fotosik.pl)

Cornelix_
10-02-2007, 22:00
Fajne:):) Rób dalej!
GZ:cup:

Veruis
10-02-2007, 22:08
Jakbys zrobil samemu gasienice, to przepuszczam, ze mialoby to rece i nogi. Gasienica i gorna czesc czolgu, nie lacza sie. Pozatym, moglbys wiecej kolorow uzywac ;p.

Korektor
10-02-2007, 22:54
@up,
Ale użyłem tylko projektu gąsienicy. Poprawki i kolorowanie są moje.

Arnisan
10-02-2007, 23:06
wlasnie ilosc kolorow jest dobra, ale mam ten sam zarzut co Veruis

Edit: to co wyzej napisane jest blednym wnioskiem tego co zobaczylem w tych rozmiarach co widzimy(bez powiekszenia). Nie wiem, czy to bylo viva la JPG czy viva la PS, niesamowicie duzo kolorow wyciagnales Korektorze w biednym Paincie. W powiekszeniu to naprawde bardzo duzo tego jest, tylko bledne wrazenie robi glowna czesc czolgu. Ale to nie zmienia faktu, ze calkiem fajny jest.

Morgaroth
11-02-2007, 10:57
Powiem ci, że nie zabardzo mi się on podoba. Kolory są takie jakby zbyt jasne. Mam nadzieję, iż następne projekty będą lepsze. Pozdrawiam ^^

Korektor
11-02-2007, 11:14
Dodaję nowy prototyp. Z uwagi na to, że nie jestem dobry w wymyślaniu nazw, poproszę wszystkich komętujących o podsunięcie mi pomysłu na imię dla działa. Z góry dzięki.

@down,
Jak już mówiłem użyłem tylko szkicu tylch gąsienic. Kolorowanie i generalne przeróbki są moje.

PS. Odnośnie garnka, to można go nazwać "pan" jak patelnia ;-P

Nelanther
11-02-2007, 11:28
jak patrze na ten twoj prototyp to przypomina mi garnek do gory nogami...

malo sie znam na grafice a jeszcze mniej na pixelartach, ale ze wszystkich czesci najbardziej podoba mi sie to od pasa w dol... czyli to czego nie robiles sam. Ale plusem jest to ze to pierwszy temat w ktorym nie pieprzysz glupot xD

Arnisan
11-02-2007, 11:55
zauwazylem ze w gąsienicy kola sa jakos nierowno poukladane, zazwyczaj czolgi maja je w rownych odstepach...OOOOOO. Oczywiscie sa i tez takie
OO OO OO. Popraw kola, chyba ze juz rady nie dasz. W ogole sprobuj zrobic gasienice swoje, posiedzisz nad tym pare dobrych godzin, ale to bedzie jakos wygladalo i sie laczylo ze soba.

slawekmag
11-02-2007, 12:44
Napiszę w podpunktach:
1. To się nazywa mangacars (no coś w tym stylu, bo mangacars to samochody), więc wygoogluj to.
2. Przykład dobrej pracy mangacars (również paint):
http://pix.art.pl/gallery/72a.png

A teraz o twojej pracy:
1. Kształty średnie. Popracuj trochę nad nimi.
2. Nie bierz niczego z cudzych prac.
3. Słyszałeś o czymś takim jak AA. To antialiasing. Poszukaj w googlach i dodawaj go do prac. To polepszy jakoś.
4. Cieniowanie bardzo słabe. Za mało kolorków na cienie, złe kształty. Światło pada inaczej. Prace wyglądają płasko i jak w rysuneczkach dla dzieci. Podpatrz na mangacarsach.
5. Kolorki dość słabo dobrane.
6. Za mało szczegółów.
7. Te grube kontury wyglądają okropnie. Dodaj AA i odchudź je nieco.

Ok, napisałem już nad czym masz popracować. Praca poniżej przeciętnej pracy na mangacars. Porównując do pixelartów też słabo. Mnie osobiście praca się nie podoba, nie przykuwa oka, nie masz swojego stylu. Ogólnie słabo.

mihihi, Sławek

Korektor
11-02-2007, 17:12
zauwazylem ze w gąsienicy kola sa jakos nierowno poukladane, zazwyczaj czolgi maja je w rownych odstepach...OOOOOO. Oczywiscie sa i tez takie
OO OO OO. Popraw kola, chyba ze juz rady nie dasz. W ogole sprobuj zrobic gasienice swoje, posiedzisz nad tym pare dobrych godzin, ale to bedzie jakos wygladalo i sie laczylo ze soba.

Niekoniecznie; były różne pojazdy z różnymi typami gąsienic. Jedne koła nachodziły na siebie jak np. we wszystkich wersjach Tygrysów, niektóre koła jak w Halftrakach były różnej wielkości. T-34 miał 3 typy kół, co było widoczne od przodu, a mój Pan I i T-55 mają koło przednie napędowe w pewnej odległości od innych. Myślę, że podałem już dość dużo argumentów ;)

@sławek,
Dzięki, na pewno skorzystam z rad.

Jackal
11-02-2007, 17:16
Korek maluje 0.o no któż by pomyślał 0.o?. Prace ładne, rób dalej.

Korektor
11-02-2007, 19:09
Poczytałem trochę o AA i zastosowałem jego namiastkę w samolocie, który już wcześniej zrobiłem. Efekty macie w 1 poście.

TehRegent
11-02-2007, 21:21
Urodzonym grafikiem może nie jestem, ale tak jak już ktoś wcześniej powiedział niektóre elementy nie trzymają bazy kolorów, nie wiem może wyimaginowanego źródła światła or smth.

Ale rób dalej. Wkońcu trening czyni mistrza.

Czarna_Mamba
12-02-2007, 16:20
A jak na mnie, cieszą oko, ale jest jeszcze sporo do poprawienia. Ćwicz, chętnię zobaczę rezultaty.

Morgaroth
13-02-2007, 15:11
Może to trochę nie do tematu, ale napisałeś w wywiadzie: "Z ojcem w weekendy przeprowadzamy renowację T-55, któego mamy od jakiś 10 lat."
Czyżbyś miał czołg na rl ? :D

Dark Sven
13-02-2007, 15:51
Czyżbyś miał czołg na rl ? :DTia, chyba drewniany.

Portaknus Minusbus-farmer
13-02-2007, 16:03
STFU, z plasteliny...

A grafy takie sobie, wejdź na pix.art.pl poczytaj tutoriale, naucz się ditherować i bedzie w miare ok...

Korektor
13-02-2007, 16:20
Może to trochę nie do tematu, ale napisałeś w wywiadzie: "Z ojcem w weekendy przeprowadzamy renowację T-55, któego mamy od jakiś 10 lat."
Czyżbyś miał czołg na rl ? :D

Tak, z lat 60'tych. Armia w latach 90'tych zastąpiła je innymi modelami, a z tych zrobili żyletki, niektóre sprzedawali. Oczywiście wymontowany jest w części mechaniz strzelniczy, a karabin jest atrapą. Był w złym stanie, więc drogi nie był. Poza tym tata od lat jest fanem militariów. Był członkiem jakiejś grupy rekonstrukcyjnej itd. Jeśli ktoś chce restaurować czołg to niech będzie gotowy na minimum 10 lat ciężkiej pracy. Jak mi się uda to porobię zdjęcia i może jakiś filmik jak już wieżyczka będzie się ruszała.

13-02-2007, 17:04
Oo szesz dy!

(czyt. ożesz ty![lub "orzeszki" ;P])

Już wiem jak udało ci się zostać userem roku! Zmusiłeś droma celując mu w jednego garba karabinem atrapą a ten się dał nabrać i porozmawiał z paroma osobami... rozdał pare free-postów, niektórych zrobił supportem aby zapewnić ci to miejsce!

O ty draniu ;P

DziubSs
13-02-2007, 17:13
ładne ładne.. gz.. rób dalej :]

9/10

LolnY
13-02-2007, 19:39
Ile ty masz tych skrytych talentów? Ocena jak najbardziej pozytywna!

Morgaroth
13-02-2007, 19:41
Tak, z lat 60'tych. Armia w latach 90'tych zastąpiła je innymi modelami, a z tych zrobili żyletki, niektóre sprzedawali. Oczywiście wymontowany jest w części mechaniz strzelniczy, a karabin jest atrapą. Był w złym stanie, więc drogi nie był. Poza tym tata od lat jest fanem militariów. Był członkiem jakiejś grupy rekonstrukcyjnej itd. Jeśli ktoś chce restaurować czołg to niech będzie gotowy na minimum 10 lat ciężkiej pracy. Jak mi się uda to porobię zdjęcia i może jakiś filmik jak już wieżyczka będzie się ruszała.

Było by nieźle jakbyś dał fotki. Myślę, że nazwa tematu by pasowała do tego. Mam tylko jeszcze jedno pytanie, mianowicie, gdzie go trzymacie ? Raczej nie w garażu, myślę raczej, że w jakimś bunkrze czy cuś XD

LolnY
13-02-2007, 19:44
Było by nieźle jakbyś dał fotki. Myślę, że nazwa tematu by pasowała do tego. Mam tylko jeszcze jedno pytanie, mianowicie, gdzie go trzymacie ? Raczej nie w garażu, myślę raczej, że w jakimś bunkrze czy cuś XD

Dobre pytanie. Gdzie znajduje się ta maszyna? Fotki mile widziane :] Nowe pixel arty też.

13-02-2007, 19:50
Może na podwórku? Zadaszył basen i bawi się w żołnierzy xD

Morgaroth
13-02-2007, 19:53

Też bym tak chciał... Gdy byłem mały uwielbiałem latać po lasach z pistolecikami XD

LolnY
13-02-2007, 19:54

LOL! "Zadaszył basen i bawi się w żołnierzy xD". Aż się chce napisać tą samą emotkę!

@Down(ie)

Ale nie każdy ma okazje chociażby zobaczyć takie coś :P

Korektor
13-02-2007, 20:08
Stoi w garażu. Fotki niedługo się pojawią, może dorzucę też coś z wnętrza, chociaż nie ma tam dużo oryginalnych części. Jest wysoki na około 2,5m, czyli na mniejwięcej tyle ile ma przeciętne mieszkanie w bloku. To nie jest wysoko.

slawekmag
24-02-2007, 16:12
Zarąbisty styl. Zrób coś takiego na kartce, daj lepszy skan i pod obróbkę na kompa. Prawdziwe cudo wyjdzie.

Korektor
25-02-2007, 19:36
Dodaję nową pracę.
Jest to zaułek przy jakimś porcie. Proszę o szczere opinie.

Arnisan
25-02-2007, 22:49
lepiej zajmij sie tymi maszynami, a jak koniecznie MUSISZ wrzucic cos olowkowego to pocwicz. Ten zaulek portu to nic specjalnego. Ba! Nawet nic przecietnego. cwicz.