Pokaż pełną wersje : Tibia wyłączona.
Dan the Automator
13-09-2004, 16:20
Jak podaje Tibia.com, 15 września od godziny 9.00 do około 19.00 strona [tibia.com] oraz wszystkie światy tibijskie będą wyłączone. Spowodowane jest to zmianą lokacji Niemieckich serwerów. CipSoft z góry dziękuje za cierpliwość ;)
Pozdrawiam
Seban PL
13-09-2004, 16:28
Wszystko ok ale mam nadzieje ze niebedzie pzez to wiekszych lagow pozniej bo tego niezniese :evul:
gopare Del'wawenti
13-09-2004, 16:47
tibia wyłoncczona ba 10 godzin OMG nie a na gurda miałem iść :(
error błąd
13-09-2004, 16:55
mnie tam obojetne bo i tak dzis nie zamierzalem grac :D ale wspolczuje wszystkim ci mieli isc na duuuuuze hunty :tongue:
@Up : dzisiaj jest 13 a nie 15....
@Topic : Mam nadzieje, ze nie zwieksza przez to lagow, bo chyba poszedlbym do nich z moim m249 i zjablym :P
gopare Del'wawenti
13-09-2004, 17:10
jak je przeniosą w storone francji to lagi bendą olbrzymie ale jak w strone polski to powiny byc znikłe B)
Tomcio Kawiaczek
13-09-2004, 17:19
to dramat ja koncze lekcje o 12:20 :(
A nie wiecie czy moze maja zamiar jakies nowe swiaty postawic przy okazji??? xD
_DaviD_X
13-09-2004, 17:21
Szkoda bo w srode koncze o 12 lekcje :confused: a z tymi lagami to nie przesadzajcie myslicie ze oni te servery przeniosa o tysiace kilometrow 8o
mi to wisi bo niema mnie w środe w domu od 9 do 20 ;]
a reszcie wspułczuje
Pewnie to przeniesienie to wielkie nie bedzie, znajac zycie servery przy okazji zostana w Niemczech. Byc moze CipSoft skorzysta tez z okazji i postwi servy w br.
spoko ze powiedziales , thx :)
A ja ich pozabijam...mi Tibia nie dziala z 5 dni bo sie tylko mi wczytuje CHaracter Lit i sie czeka...po 5 minutach napisane Connetctoin Lost i cos tam zen ie ma polaczenia z serwerem. a u moich kumpli szystko ok...nie wiem wkurzylem sie.!!! X( X( X( X(
Gilthas :miecz:
To czy sie lagi zmienia czy nie, bedzie raczej zalezec od jakosci i ukladu nowego lacza, do ktorych zostana podpiete serwery, a nie od zmiany odleglosci od Polski.
_DaviD_X
13-09-2004, 19:29
A ja ich pozabijam...mi Tibia nie dziala z 5 dni bo sie tylko mi wczytuje CHaracter Lit i sie czeka...po 5 minutach napisane Connetctoin Lost i cos tam zen ie ma polaczenia z serwerem. a u moich kumpli szystko ok...nie wiem wkurzylem sie.!!! X( X( X( X(
jezeli jestes z qmplem w tej samej sieci to prawdopodobnie cos ci z PC nawala ale nie jestem pewny w kazdym badz razie ja kiedys tez tak mialem i sformatowalem PC i wgralem windowsa od nowa i wszystko juz dziala :D
to dramat ja koncze lekcje o 12:20 :(
Ty to masz fajnie bo ja kończe o 15.
Ja chyba te 10 godzin przeżyje bo miałem zamiar robić hmm'ki :P a to dośc nudne mam nadzieje że przeniosa wszystko na jakieś szybkie servy żeby lagow nie było mudlmy sie o to :)
nie no! nie dosc ze mnie cala niedziele zablokowywali co 40 min na 30 min to jeszcze w srode przez caly dzien wylacza swiaty!
dla mnie oni by mogli wylaczyc wszystkie swiaty za wyjatkiem rubery. :p
Podejrzewam że to przeniesienie serwerów nie będzie polegało na zmianie lokalizacji tylko po prostu kupili nowe stacje robocze z nowymi prockami itd. i przełączą serwery na nie.
Crusader Ronax
13-09-2004, 20:48
Dla mnie lipa, bo w ciągu tygodnia to po restarcie serwera pięknie się gra, a środy mam wolne, więc gra się jeszcze lepiej, a tu bach - akurat w środę wyłączą serwki :(
Lipa, mówie wam lipa :(
KURNIA ja w środe też kończe o 12 i myślałem sobie że sobie pogram a tu lipa totalna lipa :( Ale gdy odblokują to będzie jatka :berserk:
mnie zastanawia czemu wszystkie serwy mają być off skoro tylko w niemczech przenoszą??
Legolas Berserker
13-09-2004, 22:31
e tam marudzicie, na podwórko wyjdziecie w tym czasie , książkę poczytacie, zadania w końcu odrobicie. jeden dzień przerwy nie zaszkodzi dla nikogo. :)
A mi to przypasuje bo koncze lekcje o 17, zjem obiad, wyjde z psem lekcje i akurat na Tibie sie wyrobie :)
A mi to to nie pasuje ,bo mam na 8:00 mam 2 pierwsze Informatyki X( .A koncze o 15:10.Musze zjesc obiad, odrobic lekcje, posprzatac w pokoju, pojsc pewnie do sklepu po zakupy :evul: i pouczyc sie do kartkowek :( .
Crusader Ronax
14-09-2004, 09:07
e tam marudzicie, na podwórko wyjdziecie w tym czasie , książkę poczytacie, zadania w końcu odrobicie. jeden dzień przerwy nie zaszkodzi dla nikogo. :)
W sumie racja, jak się tak zastanowić. Już od dawna miałem wyczyścić komputer więc akurat będzie czas :)
Master_Marcin
14-09-2004, 09:12
Heh no przerwa niestety będzie, ale ja się nie przejmuję, bo kilka rzeczy jest do zrobienia :) A później może pogra się jeszcze przed Ligą Mistrzów :D. Pozdrawiam.
P.S.
Teraz możecie wejść na Tibię ?? U mnie pisze że serwery są wyłączone... a dzisiaj przecież 14 nie 15 .....
P.S. 2
Już ok, ale chyba nie tylko ja miałem ten problem.
MOze i masz racje David X...i tak niedlugo pewnie jutro formatuje kompa... moze sie cos poprawi dzieki za odpowiedz.
A mi sie tam nie podobaja te kombinacje... coś źle pachna :p . Ale zauajmy CIP'ą napewno wiedza co robią:]
No szkoda ale jak trzeba to trzeba :)
Dla mnie lipa, bo w ciągu tygodnia to po restarcie serwera pięknie się gra, a środy mam wolne, więc gra się jeszcze lepiej, a tu bach - akurat w środę wyłączą serwki :(
Lipa, mówie wam lipa :(
no rzeczywiscie masz lipe :(
e tam marudzicie, na podwórko wyjdziecie w tym czasie , książkę poczytacie, zadania w końcu odrobicie. jeden dzień przerwy nie zaszkodzi dla nikogo. :)no masz racje co to tam jeden dzien przerwy na pole!! :tongue:
Nie no akurat jutro nie ide do szkoly ale pech
zbluszcz (były rechta)
14-09-2004, 18:54
Wszystko ok ale mam nadzieje ze niebedzie pzez to wiekszych lagow pozniej bo tego niezniese :evul:
Nie wiem czy ktoś już ten temat poruszył, ale powiem ci, że "JAK NIE MA SERWERÓW PODŁĄCZONYCH DO SIECI TO WSZYSTKIM GRAJĄCYM ZROBI KICKA BO NIE BĘDZIE ICH W OGÓLE W INTERNECIE"
Sorka ale nie czytałem komentarzy !
BeastSNK
14-09-2004, 19:26
Heh.... tak czytam ten topic i mi sie smiac chce :D... My to jednak maniaki totalne jestesmy :D, zapowiedzieli ze nie bedzie tibii przez 10 godzin a wszyscy juz z umieraja z nudow i placza co oni zrobia z taka ilosci czasu :D. Pewnie jakby powiedzieli w wiadomosciach ze koniec swiata idzie a pozniej by powiedzieli ze z tego powodu wylaczaja tibie to byscie sie bardziej przejeli ta druga wiadomoscia :D:D:D
_DaviD_X
14-09-2004, 19:47
Heh.... tak czytam ten topic i mi sie smiac chce :D... My to jednak maniaki totalne jestesmy :D, zapowiedzieli ze nie bedzie tibii przez 10 godzin a wszyscy juz z umieraja z nudow i placza co oni zrobia z taka ilosci czasu :D. Pewnie jakby powiedzieli w wiadomosciach ze koniec swiata idzie a pozniej by powiedzieli ze z tego powodu wylaczaja tibie to byscie sie bardziej przejeli ta druga wiadomoscia :D:D:D
No fakt ja ostatnio to maniakalnie gram w tibie 8o jak nie mam netu to wytrzymac nie moge :tongue: dobrze ze chociaz mozna zawsze ksiazke poczytac :D
m_simple
14-09-2004, 20:00
może nie bedzie za fajnie ale trzeba zobaczyc jak sie bedzie bez tibii żyło :), bo tibia to tylko "zastrana" strata czasu :) i wogóle hehehe
Handzior Bartolu
14-09-2004, 20:01
eh fakt lipowato trochę,ale ja nie mam się co martwić.Idę jutro na 8:00 i mam basen(powrót ok 14:00)a z qmplami po basenie do k@fejki się umówiliśmy :p
i w końcu polski odrobię...
Ktoś wie czym jest spowodowana ta zmiana serwerów?
Ostatnio mam w tibii lagi i mam nadzieję że to poprawią
inne gierki sie czasem nudza a tibia jest za******** gra wiec sie nie dziw ze tyle graczy :p
tibia też sie po pewnym czasie nudzi...
Winnie The Pooh
15-09-2004, 07:19
Ile znasz ludzi ktorzy z własnej woli skończyli grać w tibie ?? Nie mieli hacka , nie mieli problemów w zyciu w rl , nie mieli lagów , nie zgineli 15 razy jednego dnia , nie padli z red skullem .... wymień jedną to ci pogratuluje B) . NIKT NIE KONCZY Z TIBIA Z WŁASNEJ WOLI :CCCCCCC
Dan the Automator
15-09-2004, 07:52
Ile znasz ludzi ktorzy z własnej woli skończyli grać w tibie ?? Nie mieli hacka , nie mieli problemów w zyciu w rl , nie mieli lagów , nie zgineli 15 razy jednego dnia , nie padli z red skullem .... wymień jedną to ci pogratuluje B) . NIKT NIE KONCZY Z TIBIA Z WŁASNEJ WOLI :CCCCCCC
Ja skończyłem gre bo mi się nudziła ;) To się liczy?
mario114
15-09-2004, 09:04
ja to tam luzik mimo to ze jestes maniak tibi i nie nawidze n00bów bo dzisiaj ide na 9 45 i koncze o 12:20 czekam 2 godz i ide na meczyk:] wiec wracam tak o 19 i jest tibia ;) B)
Vegefa Ziom
15-09-2004, 09:19
Zaczęło się :/ Można przynajmniej pooglądać filmiki :D:D
Radek 666
15-09-2004, 10:45
Jest 10:40 a ja za 30 min jade do szkoły. Wracam o 16:00 i se zjem obiad, odrobie lekcje itp. a jak jeszcze nie styknie to wczoraj od kumpla brat przyniósł Shreka 2 i se pooglądam. Ale pewnie zamiast 19:00 CET włączął 19:00 CIPST*.
*CET znaczy central europe time czy jakoś tak CIPT to CIP SOFT TIME ;) .
Hmm.... szkoa ze tibia jest wylaczona ;/ no ale dobrze ze narazie nie gram w tibie bo przerzycilem sie narazie na Baldur Gate II Thron Bhaala :D
Oczekuje na BG3 :p
Solaris Tse<><>36 level<><>Master Sorcerer<><>Elysia
ale bedzie lipa jak sie wszyscy rzucą o tej 19na serwery,
ja wlasnie mialem egz ustny do koledzu jezykowego hehe i mialem nadzieje ze wroce i sobie troche wypoczne (bo troche czasu na przygotowaniach do egz zeszlo)
a ludzie nie jęczcie tylko na rower, silownie, browar/typ z qmplami. Ja teraz czytam "Łzy Sołtysa" Himilsbacha i polecam. Kazdy kto zna tą postać czy ogladal np. Rejs wie o kogo chodzi i powinien przeczytać.
Jeśli chodzi o mnie to bardzo żałuje że Tibia została dziś wyłączona aż na 10 godzin, bowiem według mnie dzień bez Tibi to zdecydowanie dzień stracony. Gram co prawda całe dnie uczestnicząc w tej niesamowitej przygodzie, jednakże już niedługo to się ukróci bo 4 października czas wracać na studia i komputer bede widział tylko raz na 2-3 tyg. Dlatego dzisiejszy uznaje za całkowicie nieudany. :(
Podano mi włócznie, którą rzuciłem,
Poskromiłem jelenia, niedzwiedzia zabiłem,
Dogonilem królika przez pola pędzacego,
Wtem owce ujrzałem i coś mnie walnęło.
Stanąłem jak wryty słońcem oślepiony,
Coś mnie chciało zabić, stwór nieokreślony !
"Nie poddam się !" - krzyknąłem ruszając na wroga,
I od tej pory walcze, póki mi Aurea droga ! :lucznik:
Iris on Eternia
15-09-2004, 16:03
Ja skończyłem gre bo mi się nudziła ;) To się liczy?
U mnie to samo... poprostu mi się znudziło... są już 2 osoby :p
Fan Świata Dysku
15-09-2004, 16:21
Można sobie jakieś ciekawe książki poczytać. Albo siedzieć na Forum :tongue:
Miała tibia do 19:00 być wyłączona ale już działa:)
No to jest juz nas trzech ... Tez skonczylem z tibia z wlasnej woli...
Dr. Omader
16-09-2004, 00:30
Ja tez sie dopisuje do listy "uwolnionych". Skonczylem z wlasnej nie przymuszonej woli, nie zostalem nigdy okradziony("shackowany"), nikt mnie nie huntowal jak rezygnowalem, nie mialem NIGDY problemow z PK(nie, nie gralem na non-pvp).
Odszedlem bo mi sie ta gra znudzila i nie chcialo mi sie w nia grac. Odszedlem nawet moge smialo powiedziec w chwili kiedy moj ostatni server byl jeszcze w miare mlody a ja trzymalem sie czolowki...
Tak wiec widzicie ze mozna odejsc z Tibii bez zadnego konkretnego powodu typu hack/ded/itp. mozna poprostu z nudy i lenistwa ;)
hm...ok wczoraj była tibia wyłączona :P...to rozumiem :D...ale jak to mozliwe ze przed wczoraj grałem w Tibie jak nie było mnie w chacie T-T a zginołem na 16lvl przez fire, i straciłem BP i Spike sworda <mega rozpacz> a najlepsze to ze zamiast w Temple znalazłem sie w Depo :D...eh...i co ludzie tu robią v.v
A ja mam pytanie... Gdzie mój post? Nie żeby mi zależało, ale ciekawym co się z nim stało. (O,rym :))
$cor's edit:
Sorka za taka edycje, ale nie bede pisal offtopa. Wywalilem ponad strone postow, bo byly w stylu "kuuurdeee, a ja mam wolne i chce grac!!! *@$%@!$^@!$@" albo "A ja i tak nie mam czasu na gre..." tudziez inne durnotki. Wywalilem tez posty ktore sie do nich odnosiły, bo jak tych pierwszych nie ma, to by to zdeka smiesznie wygladalo.
Decyzja jest nieodwołalna :>
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.